|
Okolí
Apr 21, 2020 7:13:58 GMT
Post by Eadmund Thorne on Apr 21, 2020 7:13:58 GMT
Den uběhl až překvapivě rychle. Ráno, co se setkal s kejklíři, mu rozveselilo celý zbytek dne a těšil se na večerní představení. Zdálo se mu, že snad ani tak moc za ty roky nezestárl ani nezvážněl, když stejně nadšeně jako kdysi, utíkal směrem k nim zpátky. Bylo tu ještě více lidí, než dopoledne a tak bylo těžké procpat se někam na nějaké místo, které bylo blízko a zároveň viděl na podium. Během jeho sažení se se na jevišti ukázal principál, který je všechny uvítal. Poslouchal tak na půl ucha a pořádně nezaznamenal, že se budou brát i dobrovolníci. Nakonec své snažení nalézt místo vzdal a prostě se postavil na kraj, kde sice měl horší výhled, ale byl poměrně blízko.
Osazenctvo zaburácelo, jak reagovalo na zvučná slova principála. Ačkoliv nevěděl přesně proč, přidal se k povyku taktéž. Tleskal, jak o duši, a s napětím čekal, co se bude dít. Očima proletěl dav lidí, který jásal a řval. Občas poznal nějaké tváře z hospody, ale opravdu to byla různorodá směsice. Sešli se opravdu mladí a staří, bohatí i chudí. Sdíleli všichni jedno prostranství a své rozepře a hádky nechali na chvíli stranou. Jejich oči plály natěšením, které nejspíš nepoznali už dlouhou chvíli. Uvědomil si, že je rád, že dnes neslouží, jelikož kolegové budou mít plné ruce práce udržet takový dav pod kontrolou. Na čele se mu objevila vráska, jelikož nebylo výjimkou, že i on nakonec musel pomoci. Avšak doufal, že dnes proběhne vše v poklidu.
Pohled stočil na chvíli na oblohu, která se začínala barvit do tmavě modré. Sem tam byl vidět jasný svit hvězd. Začínala se nad nimi snášet tma, která ačkoliv mohla být děsivá, byla dnes rozjasněná představením.
|
|
|
Okolí
Apr 22, 2020 8:28:32 GMT
Post by Maeve Elenya on Apr 22, 2020 8:28:32 GMT
Chvíli váhal ale nezdálo se, že by mne to nějak znetrpělivělo, seděla jsem klidně a dívala se do těch jeho očí, které promlouvaly slova, o kterých ani netušil, že zná. Můj dotek jej uklidil, a to zneklidnilo mne. Jak moc je jiný.... Polknu lehce ale snažím se aby mé rozrušení nebylo znát. Může být opravdu mrtev a já si jen něco namlouvám? Ale jak by mohl... Jeho pohled, který zjihl mi sevřel srdce až do morku kostí a to jsem myslela, že jsem těchto pocitů už dávno ušetřena. Tolik ho připomíná.
"Bojíte se konkurence Thorsene? Nejsem konkurence, jsem jen abych pomáhala těm co pomoc potřebují, nenuťte mě ordinovat s vámi ve městě prosím, avšak mohu vám dodávat léky a lektvary, masti i surové byliny, chcete-li." Můj hlas je klidný jako voda, plyne souměrně a sametově z mých úst až k jejich příjemci. Málokdy dovede Maeve vyvolat negaci, ale když tak padají stromy. Lehce a plynule vstanu abych nerozčeřila náladu. Přesto jsem se musela vzdálit z jeho blízkosti alespoň na chvíli neboť mi tato situace příliš trhá srdce. Není horšího pocitu, než toh, když máte milované na dosah a přesto na míle vzdálené a nemůžete k nim. Využiju toto vzdálení abych vzala džbán a dolila jeho pohár, taktéž svůj, přesto z něj nespustím oči a věnuji pozornost jeho slovům. Usměju se k němu a podívám se na jeho ruce, velké, přesto velmi něžné. "Slyšela jsem, že vaše ruce léčí, že jste velmi šetrný a pomůžete těm co je třeba." Musím se usmát když jeho koutky udělají oblouček nahoru, poprvé za tu dobu. Byl tak zasmušilý ale jeho přemýšlivé čelo mu zůstává. "Chcete vidět co skýtá má bylinková zahrádka? Třeba vám mohu první zásilku dát již dnes." Pokynu mu rukama dozadu za chatrč, aby věděl, že je nedaleko.
|
|
|
Okolí
Apr 22, 2020 13:23:07 GMT
Post by Thorsen Borg on Apr 22, 2020 13:23:07 GMT
Její otázka ho překvapila. Musel působit ještě vážněji, než se sám domníval. Rozhodně ji v duchu nebral jako konkurenci, kterou je třeba porazit. Spíše se snažil o to, aby se jejich síly rozložily a pomoci se dostalo všem potřebným a zejména na tom správném místě. Ne, vše vyléčí chirurgie a ne vše vyléčí bylinky. Nejspíš se ale jeho slova nepotkala, což ji neměl za zlé.
"Neberu Vás jako konkurenci. Jde mi o pomoc všem potřebným takovým způsobem, jak oni potřebují," řekne s důrazem. Možná s větším, než chtěl. Rozhodně se nechtěl rvát o peníze nebo profit. Ačkoliv by to jiní na jeho místě udělali. Když dodá, že mu poskytne byliny mírně přikývne. "Ačkoliv jsem již pomoc s bylinami našel u zdejší dámy..." na chvíli se v myšlenkách vrátí ke Claire. "Spíše mi jde o to, abychom odhadli své síly a nebáli se přiznat, že na to nemáme prostředky," dořekne ještě svou myšlenku. Na čele mu opět vyběhne vráska. "Na srdci mám pouze adekvátní pomoc," prohlásí.
Na chvíli se odmlčí, jelikož i tak plácal jednu myšlenku přes druhou a to mu nedělalo dobře. Byl rád, když měl čas si vše pořádně rozmyslet a říct, jen to, co už důkladně zvážil. Poslouchá s potěšením, co se o něm říká. Přece jen málokdo dokáže ocenit práci lékaře, což musí dobře sama vědět. Slova mu ale rozhodně nezvedla ego, pouze byl rád, že se mezi lidmi rozšířily jeho čestné úmysly.
"Budu rád, když mi to zde ukážete. Je to tady kouzelné," pousměje se na ní. Rozhodně toužil prohlédnout si veškerá zákoutí této stavby. Která byla magická stejně jako její majitelka. Zdálo se mu totiž, že za tou klidnou a veselou maskou něco nesedí. Nevěděl ještě co, ale její předchozí dotek byl... nedokázal říct jaký. Známý, ale zároveň ne. Důvěrný, ale zároveň tak vzdálený.
Pomalu se zvedl ze své židle s úmyslem jí následovat. "Proč jste se rozhodla jít zrovna sem?" zeptá se jí.
|
|
|
Okolí
Apr 24, 2020 12:55:50 GMT
Post by Rhiannon Ó Floinn on Apr 24, 2020 12:55:50 GMT
"Malinko. Možná by pomohlo je zapnout," mrkla na ni kejklířka a přitočila se k dívce, aby jí šaty na zádech zapla. Sama už byla převlečená. Oblečení, které měla teď na sobě, odhalovalo víc, než její odpolední taneční outfit. Šlo o různé kožené plošky a proužky zdobené plátky kovu, které vypadaly, leskly se a šustily jako dračí šupiny a kratičkou sukni s podobným motivem. Celkově oblečení zakrývalo jen to nejnutnéjší, jednak aby odhalilo ženino tělo, druhak aby jí poskytlo dostatek volnosti v pohybu. Vlasy měla spleteny do dlouhého, volnějšího copu, aby se hýbaly, ale nepřekážely jí při práci s ohněm. "A taky upravit pár detailů." Na moment zapřemýšlela, zda by dívce nemohla nějak zaplést vlasy, ale při jejich délce to byl téměř nemožný úkon. "Nikdo tě nepozná. Ne v tomhle oblečení a ne až s tebou skončím," pousmála se.
Neměla v plánu dívku nějak přehnaně líčit, už to, že najednou na sobě měla skutečně ženské obečení udělalo práci samo o sobě. Proto dívce jen v rychlosti spletla dva pramínky vlasů a ozdobila je stužkou podobné barvy, jakou měly dívčiny šaty a lehce jí přetřela rty pomádou. Pro noční vystoupení toho ani nebylo moc víc třeba. Ještě dívce ukázala, jak si je má o sebe otřít. Sama se ale nalíčila. Nijak složitě, přesto výrazně. Linky téměř nebyly vidět, ale jakoby jejím očím dodaly ještě divočejší výraz a rtěnka, jen o něco málo červenější, než její rty, dokreslila celkový vzhled. Poslední věc, která nesměla chybět byl silný, kořeněný parfém. Narozdíl od Trix, která toho snad zůstane ušetřena, ona přicházela s diváky do kontaktu. Mnohdy velmi těsného kontaktu. Ne že by jí to vadilo, dobrovolníky si obvykle vybírala sama a nebála se, že by situaci nezvládla. Naopak, skvěle se bavila.
Damien právě ukončoval svůj výstup. Bylo vidět, že dívce z publika, která mu doteď seděla na klíně se v nejmenším nechtělo z dosahu jeho společnosti. Damien se k ní naklonil a něco jí pošeptal. Rhiannon se musela potichu zasmát. Viděla ty doby, kdy z něj byla sama podobně unešená, jako by to bylo včera. Poměrně rychle z toho vyrostla, nemohla svému kolegovi ale upřít, že měl neskutečné kouzlo osobnosti.
“Trix,” oslovila dívku měkce, “budu potřebovat, abys mi během vystoupení podávala rekvizity a zůstala poblíž kádí s vodou v zadní části jeviště. Kdyby náhodou…” otočila se k dívce. “Zvládneš to.” Nebyla to otázka, bylo to konstatování. Rhiannon se jí rozhodla, alespoň pro tentokrát, skutečně věřit. “Je to jen pár věcí. Vějíře, obruč a tyč, zapálím si je sama a se zbytkem už si poradím. Obvykle nevystupuji sama, ohňovládců máme víc. Prostě buď k ruce mi a kdyby bylo třeba, komukoli dalšímu ze spolku.” Rhiannon posbírala rekvizity, část podala dívce, část nesla sama až k jevišti. Když byla u něj, složila rekvizity, překontrolovala je, připravila a totéž udělala s těmi, které donesla Trix. Principál mezitím bavil publikum. Na svůj výstup se chystalo pár dalších vystupujících s ohněm, kteří usměrňovali dav a chystali provizorní jeviště na nejnebezpečnější část vystoupení vůbec.
“Vážení, myslím, že oddalovat část, na kterou všichni čekáte tak dlouho ještě o něco víc už by nebylo fér. Naši ohňovládci jsou skutečným zázrakem našeho cirkusu. Rád bych ale připomněl, že jde o zkušené profesionály! Ať už by vám sokoli z jejich vystoupení přišlo hodno reprodukce, prosím, přehodnoťte svůj život a myšlenky. Oheň je skvělý sluha a úžasný partner, ale velmi, velmi špatný vládce, když se vymkne kontrole… Dámy a pánové, přivítejte jednoho ze služebně nejmladších, přesto nejvýkonnějších, nejkrásnějších a nejuhrančivějších členů našeho souboru… Rhiannon!”
Mužův hlas zaburácel nad davem, rozlehly se první, temné, tiché tóny bubnů. Žena si rychle přichystala do dlaní speciální svíčky, zapálila je a do rytmu bubnů se protančila na jeviště. Vše ostatní pustila z hlavy, v tuto chvíli pro ni existovaly jen dva plameny v jejích dlaních a tanec. Každému věnovala pohled, nezřídka úsměv, ale zůstala perfektně soustředěná na svou práci. Každý její pohyb byl jako pohyb šelmy. Perfektně vypočítaný, ani příliš rychlý, ani příliš pomalý, elegantní. Vyzařovala z něj síla a klid. Společně s intenzitou a hlasitostí bubnů se zvyšovala rychlost a plynulost jejích pohybů. Když bubny dosáhly vrcholu své síly, najednou zastavily a spolu s nimi i žena, oheň v jejích rukou uhasl a jediné, co dívku, které teď stála zcela bez hnutí uprostřed jeviště dělilo od sochy, byl lehce roztřesený dech. Vzduch byl hustě prosicelý vůní kouře, petroleje a jejího parfému. Byť toto napětí trvalo jen chvíli a brzy se kolem ženy shlukli ostatní ohňovládci, kteří na chvíli v roli polykačů ohně převzali její post, než se nachystá na další vystoupení, cítila na sobě pohledy celého osazenstva. Když se práce ujali ostatní, odtančila zpět za Trix. “Budu potřebovat vějíře a až na tebe kývnu z jeviště, podáš mi obruč. Mezitím se klidně dívej.” Jakoby ji oheň dobíjel energií, Rhiannon působila ještě živěji, než předtím, bylo-li to vůbec možné.
|
|
Beatrix
Člověk
lapka/nezaměstnaná
|
Okolí
Apr 24, 2020 13:25:41 GMT
Post by Beatrix on Apr 24, 2020 13:25:41 GMT
"Ah, děkuji," usmála se na kejklířku a nechala ji zapnout ony šaty, sama se přitom stále neviděla, takže mohla jen věřit v to, že ji namaskuje tak, jak bude potřeba. Ano, namaskovat jí připadalo jako správné slovo, i když.. nebylo to tak, že by potřebovala na tváři nosit masku, jen neměla tušení, jak to u kejklířů chodilo. Žádných stížností se od ní Rhiannon také nedočkala, jednoduše kývla a držela, ať s ní asi provede cokoliv. Možná jí dávala až moc důvěry, ale momentálně z ní žádné nebezpečí nevnímala a Brig byl taktéž v klidu. Zapletených vlasů se pak zlehka dotkla, snad tak částečně mohla poznat, jaký tvar nabraly.
Rty napodobila, co provedla prvně jako názornou ukázku kejklířka, celé to bylo divné, nechápala, proč si ženy plácají něco i na tvář, ale ani si nechtěla pokazit případné budoucí zaměstnání. Parfému se sice ani nedotkla, neviděla pro to důvod, nicméně malinko vůně na ní přece jen ulpělo z kapek, které se rozptýlili po okolí. Šaty jí přitom přidaly na.. určité ženskosti, ale toho si jistě ani nebyla vědoma. "Rekvizity, to zvládnu," přitakala na její žádost a na krátký okamžik jí tváří přeletěla snad i nervozita. "Dobře, budu k dispozici," kývla znovu, zlehka si plácla dlaněmi o tváře a na Rhiannon se zazubila. Rekvizity samozřejmě přebrala a už kejklířku následovala.
Zůstala poblíž rekvizit, ale držela se spíše v pozadí, ostatně, jak po ní bylo žádáno, u té kádě s vodou. Nechtěla riskovat a chtěla být nápomocná, od toho tu také přece byla. První část vystoupení sledovala upřeně, ani na chvíli z Rhiannon nespustila oči, snad jako by si ty kroky chtěla vpálit do mysli. Nikdy ji tanec moc nelákal, ne, že by k tomu měla kdy příležitost, ale ten oheň byl opravdu.. uhrančivý, jak říkal i principál. On to sice neříkal o ohni, nýbrž o její.. nebyla si jistá, jak kejklířku nazývat, nu.. prostě pro ni to sedělo víc na ten oheň. Brig se mezitím držel vzadu, ale tentokrát nebyl namotaný kolem jejího krku, odpočíval na vzdálenějším místě, kde naštěstí nikomu nepřekážel. Stále na něj však měla výhled, neodpustila by si, kdyby se mu něco stalo. "Vějíře.. tady," z přemýšlení ji vytrhl hlas, a tak rychle zareagovala vlastní odpovědí a rychle se sklonila pro ty vějíře. Následně kývla i na tu obruč. "A samozřejmě, budu dávat pozor," usmála se na ni, mluvila o poznání méně než předtím, ale to bylo nejspíše tím, že se potřebovala duševně připravit.. a hlavně soustředit. Alespoň byla dobrá v přijímání žádostí a rozkazů, v tomto případě tedy.
|
|
|
Okolí
Apr 24, 2020 14:58:17 GMT
Post by Merth de LaNoire on Apr 24, 2020 14:58:17 GMT
Byla to zajímavá podívaná, nešlo tvrdit opak... Ale přece jen... trochu možná až moc zajímavá a mravokárná, co se týče řeči principála. Mertah tyhle řeči obvykle nutily trochu pozlobit danou osobu, zamyslel se nad tím, zda by byl problém ten oheň náhodou uhasit... To by byla teprve podívaná, ale na to byl moc blízko a moc moc vidět. Ne, zatím jen postával a sledoval. Přemýšlel jaké by to asi bylo vládnout ohni? Z té podívané chvilku nevěděl kam s očima, ale jeho myšlenky se toulaly okolo jiných témat. Byl pánem jednoho ze zdejších panství, ale netušil jakého, podobné ironie uměl život připravit opravdu neskutečně dokonale. Všiml si té dívenky, jak pomáhala, zajímavá dedukce, byl na ní vcelku zvědavý, co se týče tohohle potulného cirkusu. Kdyby po něm někdo někdy chtěl, aby se tohohle účastnil, pravděpodobně by ho zkusil přiškrtit jeho vlastním stínem... ale takhle to bylo moc hezké. Dokonce kouzelné... jak by to nazval pobaveně. Zdejší lidé ho fascinovali. A vlastně i ti kejklíři, dle strýce mu jeho osud připravila kejklířka, nebo ne? Poslední dny dost blábolil a Merth měl zmatek v tom, co byla pravda a co výmysl.
Vystoupení se chýlilo asi ke konci? Nebyl si moc jistý kolik času uběhlo, bylo však pěkné, místy možná až moc surové... byl si ale jistý, že dobře secvičené.
|
|
|
Okolí
Apr 25, 2020 12:23:32 GMT
Post by Maeve Elenya on Apr 25, 2020 12:23:32 GMT
Vypadal překvapeně, nicméně přišel jsem v bojovnější náladě než má nyní, možná se za to nyní zastyděl a bylo to vskutku roztomilé. Vsvětlí mi svůj pohled a já jej s radostí přijmu. Přitakám souhlasně na jeho slova. Když se zmíní o dámě lehce pocítím stín neblahé žárlivosti, přesto zůstanu klidná. "Vskutku? Nebyla jsem si vědoma žádné další bylinkářky, která by praktikovala..." Zamyslím se, o místní lékařce se traduje, že se zbláznila kvůli ztrátě dítěte a apatykářka Alciellë je v područí Normanek na hradě a nemá téměř možnost sbírat a vyrábět své směsi. Když dopoví co měl a chtěl říci, nedovedl ve své horlivosti snad ani přijmout kompliment. Ale nakonec jej přeci jen potěší. Snad již poznal, že tu nejsem abych s ním bojovala, ta jeho horlivost a zapálení jsou pro mne velmi atraktivní vlastnosti. Dívám se na něj s potěchou, někdo takový je ve svět vždy potřeba. Po nabídce prohlídky mé bylinné zahrádky, přijme. Jsem rád,a že si nevšiml mé lehké vykolejenosti, neměla bych jak mu vysvtlit proč tomu tak je. Otevřu dveře a vedu jej za domek, kde se nachází má chlouba, je to zahrádka, vše má své místo, přesto však spolu s domkem vytváří pocit, že je tu odjazkživa a patří do přirozené přírodní krajiny. Otočím se k němu pozvolna a du chvíli pozadu, znm to tu jako svoje boty, mezitím si lehce promnu dlaně. "Věděla sem, e mě tu něco nebo někdo čeká." usměji se tím svým zvláštním vševědoucím způsobem a mrknu na něj lehce, pak se opět otočím a skoro radostně poskočím, když uvidím své byliny. "Tady..to je má chlouba...vidíte Thorsene? Levandule, šalvěj, plicník, zlatobýl...jitrocel, řeřicha i česnek, dokonce i durman mám."
|
|
|
Okolí
Apr 28, 2020 8:22:55 GMT
Post by Eadmund Thorne on Apr 28, 2020 8:22:55 GMT
Tmu protnuly plameny ohně, které se nepravidelně ohýbaly a tančily. Odlesky se kejklířům odrážely od těl a první řady diváků pohltilo spalující teplo. Vypadalo to, jak kdyby kejklíři opravdu vládli jednomu z nejzajímavějších živlů na světě. Pohyboval se dle nich a téměř na jejich pokyn zářil nebo uhasínal. Bubny byly ohlušující a zdálo se mu, že se jeho srdce přizpůsobilo jejich rytmu. Cítil až ve svých útrobách ten dunivý zvuk. Žena, kterou potkal ráno a nyní vystupuje jako vládkyně ohňů měla v očích jiskry. Chvílemi působila jako v transu. Až na nejvyšším vrcholu najednou vše utichlo. Oheň, který se jim přizpůsoboval zhasl a celé prostranství zahalila tma. Lidé byli tak ponoření do představení, že nestihli ani sborově vyjádřit překvapení. Ani Eadmundovo tělo se nepohlo ani o píď. Než stihl zareagovat už se na jevišti objevili další členové souboru.
Oči mu přecházely z jednoho na druhého a snažil se vstřebat dojem, který na něj skupina udělala. Byl plný úžasu a nadšení, které ho přikovalo k zemi. Nebyl schopný pohnout nohama a nemohl přimět ani svůj pohled, aby se díval jinam, než na podium.
|
|
|
Okolí
May 4, 2020 10:26:10 GMT
Post by William Archer de Cross on May 4, 2020 10:26:10 GMT
Její reakce na jeho odpověď byla velmi střídmá, vlastně se ani nedivil, však byli pro sebe cizinci. A tak mlčky zamířil hlouběji do lesa, vedouc klisnu a na ní půvabnou dívku. Hodlal prve vyřídit svůj úkol a posléze ji odvést domů. Cesta tam byla dlouhá, on si ji ovšem pamatoval velmi dobře, z hradu ho sem poslali již poněkolikáté. Nehledě na to, že kovář ani Archer nebyli tak úplně věrnými poddanými nynější normanské vlády. Naopak... oba patřili k odboji, o kterém zatím téměř nikdo nevěděl. O to snazší bylo přibrat pár zbraní navíc a předat je po cestě dalším odbojářům. Potřebovali je, neb jim ty jejich byli již před rokem odebrány. Archer si však žádnou z nich nemohl ponechat, našli by ji u něj hned jak by se vrátil na hrad. Navíc nyní mu stejně více šlo p to, najít nějakého mága, který by jej dokázal zbavit toho ohavného obojku, jež mu pevně svíral krk. Prodírali se lesem asi hodinu, když se v dálce před nimi objevila světla kovářovi chalupy. "Jen přeberu zbraně pro hrad a odvezu tě domů," zamručel tichým hlasem k plavovlasé dívce, když dorazili před kovárnu a zmizel uvnitř. Hovor uvnitř však nebyl tak krátký, jak sliboval.
|
|
|
Okolí
May 4, 2020 10:46:41 GMT
Post by Róisín Ryan on May 4, 2020 10:46:41 GMT
Jak se zdálo, nějakou dobu nebylo ani jednomu do řeči, takže se s nimi chvíli táhlo ticho. Dívka se po cestě lesem rozhlížela okolo sebe, lesy sice znala, ale stmívalo se a ona si chtěla být jistá, že si cestu zapamatuje, kdyby náhodou. Ne, že by mladě vyhlížejícímu muži nevěřila, ale neznali se, plná důvěra tedy rozhodně nebyla na místě z ani jedné strany. I když s tou nohou by nejspíš daleko nedošla, ale rozhodně by to zkusila, nevzdala by se jen tak. Hádala, že pokud se dostane domů, rodiče ji nejspíš přizabijí a dostane véélmi dlouhou přednášku o tom jak má být opatrná a jak to bylo hloupé vydávat se takto navečer ven. S tím se už ale tak nějak smiřovala, spíše doufala, že to s nohou nebude nic vážného, nechtěla být nikomu přítěží, to ostatně ani jejímu momentálnímu doprovodu, jenže, neměla zrovna moc na výběr, nebo se to tak alespoň jevilo. O tom, že muž patří k nějakému odboji, zrovna jako kovář, neměla ani ponětí. Celou hodinu tedy strávila tichým rozhlížením se okolo sebe, než se před nimi vylouplo kovářovo obydlí. Když jí pak muž oznámil co měl na srdci, lehce na jeho slova přikývla a zůstala v sedle. Na kobyle měla poměrně dlouhou chvíli, ale přišlo jí nezdvořilé rušit rozhovor a tak raději začala zkoumat co to vlastně tak může mít s nohou. Zlomené to nevypadalo i když to vypadalo jako čert, nejspíš to bylo jen vymknuté. I když ono jen... dostat to do pořádku asi nebude zrovna zážitek který by doporučila ostatním a rozhodně to nezvládne sama. Vytáhla si ale alespoň šátek a polila jej vodou z čutory jenž měla v brašně. Pak si nohu alespoň provizorně zafixovala a tiše si povzdechla když se zadívala na obydlí. ni nyní neměla v úmyslu tam jít, jen mlčky hladila klisnu, lehce se na ni natiskla a začala tiše broukat nějakou melodii.
|
|
|
Okolí
May 4, 2020 11:21:33 GMT
Post by Laura de Kingsley on May 4, 2020 11:21:33 GMT
Původně mířila jen zpět domů. Domů... její domov to nebyl, ale nyní tam žila. Nevadilo jí, že přišla o svůj titul, krásné šaty a jisté pohodlí, ale velice jí chyběl její bratr a svoboda. Kdysi mladá dáma s plnými rty a hnědými vlnami, jež jí jako vodopád po zádech splývaly až po pas spěchala za svým pánem. Ale jelikož její cesta vedla přes náměstí, které se zaplnilo davem, který nadšením jásal, i její svižný krok zpomalil. Nejen kvůli tomu davu, jímž se musela prodírat, ale především proto, že její pohled ulpěl na podiu a rudovlasé ženě, která na něm tančila. Bylo to neuvěřitelné, ta atmosféra počínající noci a divokosti, jež vyzařovala z té půvabné kejklířky. Uchvácením nemohla svá hnědá kukadla odtrhnout od nádhery jež se jí nabízela. Jako by tím na okamžik mohla uniknout z reality a být stejně svobodná jako rusovláska, nebo alespoň její duše. Neuvědomovala si však, že stále kráčí vpřed, byť pohled zůstával na stejném místě. Ostatní lidé na ni vrhaly pohoršené pohledy, když jim zastínila výhled, šlápla jim na nohu nebo jen lehce drkla. Nevnímala to, byla unešená pryč z denního stereotypu, nepřítomná ve svém těle... Tedy alespoň do okamžiku, kdy narazila do těla, pevného jako skála, o které se zastavila a zavrávorala. Tehdy opět procitla. Oči vyděšeně vytřeštila na tmavovlasého muže, jehož tělo ji zastavilo v tom bezhlavém posunu skrz dav. Přišlo jí, že se ani nepohnul, zatímco ona měla co dělat, aby neupadla. Pohled vyděšené laně, v očích tisíce omluv, srdce jí strachem tlouklo jako o závod. "Moc se Vám pane omlouvám," vyhrkla, když mu pohlédla do očí, tváře nachové. "Nechtěla jsem...." Špitla ještě sotva slyšitelně, rychle klopíc pohled k zemi a snažíc se okolo něj protáhnout, aby mu zmizela z očí a nemusela snášet jeho hněv...Přeci jen, téměř všichni muži byli stejní... Bála se jich... tedy až na svého bratra. Nehledě na to, že se cítila trapně, za to, že takto někoho vyrušuje od tak velkolepé podívané.
|
|
|
Okolí
May 4, 2020 13:51:31 GMT
Post by William Archer de Cross on May 4, 2020 13:51:31 GMT
Rozhovor se trochu protáhl o nějaké ty plány a předání informací. Následně Archer převzal povoz s nákladem, jež tvořily z větší části zbraně a zapřáhl jej za klisnu. Mlčky, dnes zjevně neměl zrovna výřečnou. Když byl hotov, rozloučil se s kovářem a pousmál se na dívku. "Můžeme vyrazit k Vašemu domovu slečno," prohodil k ní a opět čapl klisnu za oprať a vedl jí nazpět. "Veďte mě," vybídl ji se šibalským výrazem ve tváři, míříc opět mezi stromy. Následujíc dívčiny instrukce, brzy se ocitli nedaleko jejího domova. Byla už hluboká noc, tudíž všude panoval naprostý klid, až na sem tam štěkajícího psa nebo zvuk jiného zvířete. Většina lidí spala. Výjimka se také našla, jako byl například ožrala vracející se k domovu. Naštěstí ho ani nenapadlo se přiblížit, jinak by ho Archer musel trochu usměrnit.
|
|
|
Okolí
May 4, 2020 15:34:33 GMT
Post by Róisín Ryan on May 4, 2020 15:34:33 GMT
Děvče zůstalo celou dobu co si dvojce vyměňovala informace, na klisně. Nechtěla se jim vtírat do rozhovoru nebo ho nějak narušovat. Když tedy její doprovod opět vyšel a začal zapřahat, věnovala mu lehký úsměv a také přestala broukat. Čekala až bude mít vše připravené k odjezdu, i tak se ale usmála trochu nesměle, když ji vyzval aby jej vedla. "Není to zas tak daleko... stačí jet dál po cestě..." Usměje se a po cestě se opravdu snaží ukazovat kudy se k jejich domu dostanou aniž by se příliš nezdržovali. Přišlo jí, že muže už tak zdržela až až. K jejímu domovu se dostali až když padla tma, což ji nepřekvapovalo, spíš ji překvapovalo, že se doma nesvítí. Snad ji nehledali nebo se něco nestalo, zatvářila se trochu ustaraně. "Tady můžete zastavit." Pronese s úsměvem co nejklidněji, ovšem na tváři se ji podle lehkého zamračení při pohledu na dům dalo snadno vyčíst, že si dělá starosti. Počkala až mu zastaví a pak se z koně pokusila co nejopatrněji slézt tak aby došlápla na zdravou nohu mezitím co se zlehka opírala o koně."Stejně nevím jak bych Vám Vaši laskavost oplatila, nemusel jste se se mnou vůbec obtěžovat." Pronese k muži když už její pohled opět spočine na něm.
|
|
Beatrix
Člověk
lapka/nezaměstnaná
|
Okolí
May 9, 2020 21:35:34 GMT
Post by Beatrix on May 9, 2020 21:35:34 GMT
Svou práci odváděla ukázkově, když byl dán signál, aby něco kejklířce přinesla, tak to bez váhání i provedla. Dávala si přitom i samozřejmě pozor pod nohy, přece by si neudělala ostudu, ještě by ji pak nemuseli přijmout. Ne, že by vysloveně tuto práci potřebovala, i když.. ano, bylo by to lepší, než do konce života krást, a tak si vydělávat na živobytí, pokud se to vůbec dá nazvat vyděláváním. Spíš ne. Alespoň ne poctivým vyděláváním. Ovšem, jiný život nepoznala, ale uvědomovala si, že to není úplně správné. Krást bohatým? Ano, to správné být mohlo, ale brát chudým, to rozhodně ne. Žel, sama by mezi šlechtici stejně nepřežila, a tak jí zbývala jen ta druhá možnost.
Na rtech udržovala příjemný úsměv, kdykoli se dívala do publika, ale taktéž i při předávání požadovaných věcí. Mnoho však nenamluvila, spíš nemluvila vůbec, nechtěla kejklířům skákat do představení svými poznámkami, ještě by řekla nějakou hloupost a ztrapnila jak sebe, tak Rhiannon. I když.. stejně by jí nikdo nevěnoval pozornost, kejklířka je měla očividně pod palcem, zejména muže. Brig se mezitím stále vyvaloval v pozadí, v místech, kde nebyl vůbec vidět. Vyhovovalo mu to. A naštěstí měl po dnešku dost, aby vylézal a vyváděl hlouposti, ostatně podobně jako jeho majitelka.
Po skončení kejklířčina představení pískla na Briga a odebrala se i s ním zpět k vozu, kde se prve převlékala, nebyla na toto oblečení zvyklá, cítila se v něm až možná příliš nesvá. Proto ani netrvalo dlouho, než byla z oděvu venku a opět v tom svém, předešlém. Vypadala tak sice napůl jako ušmudlaný zlodějíček a napůl slušně vychovaná slečna, patrně kvůli své tváři. Ale to ji netrápilo. Svázala si zpět svou opotřebovanou stuhou vlasy a lasičák byl hned na jejích ramenou. Uvědomovala si, že je mimo svůj tábor už příliš dlouho, bála se, že ho někdo mohl objevit a pak by hledali i ji. A to nechtěla. Snad i proto se rozhodla, že nemá čas na další rozloučení, i když by se minimálně s Rhiannon rozloučila ráda, pak i s koněm toho podivného cestovatele, ale ten byl už dávno kdoví kde. Jednoduše se od kejklířů vytratila tiše jak pára nad hrncem a poklusem se vydala k polní cestě a následně i lesu, ve kterém zmizela.
|
|