Admin
Čaroděj(ka)
|
Okolí
Nov 6, 2016 19:14:58 GMT
Post by Admin on Nov 6, 2016 19:14:58 GMT
|
|
|
Okolí
Nov 27, 2016 19:50:05 GMT
Post by William Archer de Cross on Nov 27, 2016 19:50:05 GMT
Drápy jsem ryl do země, snad ve snaze utišit svou bolest. Marně a co víc, o kus dál trpěla žena se stejným údělem, to drásalo mou duši. Posledních pár okamžiků, které mi přišly jako věčnost a stál jsem tam na všech čtyřech. Urostlý, mohutný stříbrošedý vlk, jemuž oči zářily sytě žlutou barvou. Chvíli mi trvalo uvědomit si, co se dělo před tím, nežli jsem se proměnil a při proměně. Chvíli jsem vstřebával všechny informace o situaci a místě, kde jsem. A proč? Nehodlal jsem udělat nějakou chybu, nechtěl jsem nikomu bezdůvodně ublížit. Když už jsem se zorientoval, nasál jsem do čenichu vzduch. Praštil mě přes něj ostrý pach strachu, jež se linul od vzdálené vlčice. Slyšel jsem ji, jako by neuměla našlapovat tiše. Naklonil jsem hlavu ke straně, pach strachu ve mě nejčastěji vzbuzuje agresi, chuť zabít a najíst se. Nyní to bylo však jiné, tentokrát je nahradil ochranný pud. Pomalým klusem jsem vyrazil směrem k ní, tiše a obezřetně. Jakmile jsem ji uviděl, sněhobílou vlčici, v té vlčí mysli se mi vybavilo její jméno. *Elizabeth.* Pomyslel jsem si a nějaký kus před ní se zastavil. Krčila se, to byl projev podřízenosti, což mi jako vlkovi přišlo naprosto v pořádku, ale stále jsem byl něco víc nežli vlk, věděl jsem kdo je ona a kdo já. Znovu jsem naklonil hlavu ke straně a mávl dvakrát ocasem na znamení přátelství. Uši jsem měl postavené, mírně stočené do stran v přátelském gestu, přesto jsem se před ní nepokrčil, ačkoliv jsem věděl, že bych měl. Ovšem vlčí hrdost mi to nedovolila, můj vlk byl příliš dominantní. Dokázal uznávat autority, ale museli si to v jeho očích zasloužit. Tahle vlčice ve mě nyní však probouzela spíše ochranný pud, nežli autoritu. Líbila se mi, a jako vlk jsem to nedokázal tak snadno skrýt. Až příliš jsem si jí všímal. Popošel jsem blíže a znovu zavrtěl ocasem, abych v dalším okamžiku štěkl - ve znamení, že bychom měli někam jít. Třeba lovit, protože můj vlk po lovu přímo dychtil.
|
|
|
Okolí
Nov 28, 2016 23:21:57 GMT
Post by Elizabeth Plantagenet on Nov 28, 2016 23:21:57 GMT
Měkkými tlapkami cítím šustící listí, symbol podzimu, který se neodvratně změní v zimu a chlad. Pamatuji si vše co mi říkaly chůvy a vychovatelky, všechno o způsobném chování se na hradě a zůstávání v teple, když venku chumelí a vločky se kupí do závějí. Někde v hloubi duše cítím přicházející sníh vysoko nad hlavou, tolik bych si přála skotačit v něm a skákat, hopsat a dovádět. Nesmím, vím že nesmím a i teď si uvědomím okamžik ve kterém se nacházím. Vlk, jsem sněhobílá vlčice a někde blízko cítím vlka, někoho svého druhu a vnímám jeho blízkost a dominanci, která mne nutí se podřizovat a sklánět hlavu, tisknout se k zemi i když moje postavení ve společnosti tvrdí něco jiného. Ale tady nejsme na hradě, ten jsme nechali dávno za sebou. Jsem to jenom já a on, velký stříbrošedý vlk který se objeví blízko mne a sleduje mne jako já jeho. Mám z něj respekt, je tak mohutný a silný a já jsem pouze slabá vlčice malého vzrůstu, stále elegantní i po proměně. Jsem bojácná protože se neumím chovat jako opravdový vlk, nemám zabijácké instinkty, ochočili si mne a já se tomu nechtěla bránit. I teď se přikrčím a udržuji mezi námi opatrně vzdálenost, snadno by mne povalil do trávy a mechu a dostal mne na záda. Mohl by mne zakousnout a já bych ani nemrkla tak slabá jsem. Ostražitýma skoro černýma očima sleduji jeho pohyby, jsou na rozdíl od těch mých lehké a hodné tanečníka a podle mne i mnohem lehčí než by se na vlka slušelo. Zato já jsem neobratná, našlapuji hlučně a nedokáži splynout s okolím. Upřený pohled sleduje každý můj krok, cítím se nahá pod jeho pohledem, mnohem odhalenější než když jsem byla nucena se svléknout abych se měla v čem vrátit na hrad a nemusela mrznout celou cestu v roztrhaných šatech. Ukročím, střídám nohy jak se mezi námi stále snažím udržovat vzdálenost, nejsem zvyklá na jiné vlkodlaky protože v Anglii jsme jich moc neměli, tam se chytají a zabíjí. Lidé si váží svého lidství a něco takového nestrpí. Najednou nadskočím, když se ozve štěknutí doléhající k mým uším a to mne vyprovokuje k útěku, nohy předbíhají jedna druhou a já klopýtám ve vlčím těle mezi stromy jak se snažím uprchnout před tím, který mne může honit. A který by mne velmi snadno chytil.
|
|
|
Okolí
Nov 29, 2016 20:12:49 GMT
Post by William Archer de Cross on Nov 29, 2016 20:12:49 GMT
Byla elegantní, přesto na vlka hlaučná a neopatrná. Ty její oči mě uchvacovaly, byly téměř černé _ příliš temné, na to jak byla nevinná. Sledovala mě, krčila se, dávala mi najevo svou podřízenost a mě se zdálo, že tak je to dobře, ač hluboko v srdci jsem věděl, že ne. Při každém mém přiblížení ona ustoupila, jako by se bála a snažila se mezi námi udržet bezpečnou vzdálenost - odstup. Neměl jsem však špatné úmysly, proto se pokaždé opatrně znovu přiblížím, ač pokaždé se její reakce opakuje. Mé tělo, svalnaté, ač štíhlé a vytáhlé, jelikož mou hlavní předností, jako vlka, byla mrštnost, ohebnost a rychlost, se stáčelo za ní v lehkých krůčcích. Nebyl jsem příliš silný vlk, nevynikal jsem silou, jako většina mých druhů, ale špatně jsem na tom nebyl. Její reakce mě však překvapí, místo klidné reakce, ať už přijmutí nebo odmítnutí, náhle vystřelila pryč. Naklonil jsem hlavu ke straně, ve snaze přijít na to, co jsem udělal špatně. Každý vlk přeci rozuměl řeči těla, jíž jsme se dorozumívali. Nešlo mi to na rozum, vlčí vnímání bylo přeci jen trochu jiné. A tak jsem na sebe nenechal příliš dlouho čekat a vyletěl jsem za ní. Hnal jsem se co nejrychleji, proplétajíc se mezi kmeny statných stromů, míříc za zvukem jejího bezhlavého úprku a pachem. Jistý ve svých krocích, zvyklí na své zvířecí tělo. Zadníma nohama jsem zabíral, vydávajíc ze sebe rychlost přiměřenou tomu, abych ji dohonil. Raději jsem však ještě zrychlil a obloukem si nadběhl, abych se jí mohl postavit do cesty.
|
|
|
Okolí
Nov 30, 2016 16:52:24 GMT
Post by Elizabeth Plantagenet on Nov 30, 2016 16:52:24 GMT
Najednou se objeví přímo přede mnou, sotva stačím zabrzdit ale i tak mi nohy kloužou po chladné zemi a já se rozplácnu jak dlouhá tak široká na listí a mechu. Studí to, nešťastně frknu a ustrašenýma očima si měřím toho vlka, který mě honí jako štvanou zvěř i když se nezdá že by po mě vyjel. Netouží mě pokořit jako štvanou zvěř. *Neubližujte mi prosím.* Nevím nakolik mne vnímá, slyšela jsem i o vlcích, kteří přestali vnímat sami sebe jako člověka a zcela se poddali vlčímu duchu. Nohy se mi klepou, celá se chvěji ve strachu z nadcházejících chvil. *Nikomu jsem nic neudělala, nelovím ani neubližuji.* Pach je mi povědomý ale nedokážu si ho ve strachu spojit se sirem de Cross. Couvnu, snažím se mezi námi udržet vzdálenost a bolí mne myšlenka že skončím zakousnutá někde mezi stromy.
|
|
|
Okolí
Nov 30, 2016 17:51:12 GMT
Post by William Archer de Cross on Nov 30, 2016 17:51:12 GMT
Efekt to mělo mnohem větší, nežli jsem zamýšlel a chtěl. Zabrzdila natolik prudce, že jí na vlhké lesní půdě pokryté spadaným listím podklouzly tlapy a ona přistála na zemi. Abych byl upřímný, jako vlka mě to vcelku pobavilo, ale ten lidský hlásek, jež se z vypětí vůle držel otěží, jimiž mě ve vlčí podobě kočíroval, se ihned obával o zdravý vlčice. Přistoupím o krok, abych svou hlavu natáhl k její srsti a mohl si přičichnout. Obezřetně, každý vlk je plachý, ovšem, každý do jiné míry. Upírala na mě ustrašený výraz, že jsem se raději stáhl s ujištěním, že jí nic není. Pak mi myslí zazněl její hlas, až jsem polekaně uskočil, vystrašeně jsem na ni pohlédl, podezřívavě.... Nežli se rozpomenu. Téměř jsem za ty roky zapomněl, že se vlkodlaci mezi sebou dokáží dorozumívat myšlenkami. Teprve, když ze mě opadne prvotní překvapení se opět nepatrně přiblížím, všímaje si, že se klepe jako osika. *Nechci ublížit.* Vypustím k ní vlastní myšlenku, ve snaze ji uklidit. *Vím, že vy nic neudělat Elizabeth.* Ve vlčí mysli se těžko hledala zdvořilá oslovení, už tak bylo namáhavé složit smysluplnou větu, po tak dlouhé době. Opět ucouvla a já naopak o krok přistoupil. *Já chránit.* Někde uvnitř jsem si uvědomoval, že zním spíše jako Tatar, ale opravdu jsem ztratil cvik. Propaloval jsem ji pohledem zlatých očí.
|
|
|
Okolí
Dec 4, 2016 16:12:39 GMT
Post by Ramiro de Menezes on Dec 4, 2016 16:12:39 GMT
Už dlouho jsem nikde nebyl. Naposledy to bylo když jsem se snažil dostat do královniny gardy, ale to bohužel nevyšlo. Nemohl jsem po prvním kole pokračovat. A kdo zvítězil, kdo se dostal do královniny gardy? Tak to je mi neznámé. Nikam jsem nechodil, s nikým jsem se nebavil a tak jsem neměl možnost dozvědět se kdo má tu čest bojovat za královnu. Ano, štve mě, že jsem nemohl pokračovat, ale osud tomu tak chtěl. Mé nohy mě zavedly do lesa. Taky kam jinam. V lese mám spousty možností jak se zabavit. A ta největší možnost je trénink, který jsem poslední dobou zanedbával. Jsem kvůli tomu na sebe naštvaný, protože se nikdy nestalo, že bych vynechal den. Jenomže poslední dny jsem řešil problém mé země. A řešit něco na dálku je obtížné. Zhluboka jsem se nadechl, abych do sebe nasál vůni lesa. Ta vůně je tak uklidňující. Rozeběhl jsem se více do hloubi lesa. Asi po půl hodince běhu jsem se zastavil a rozhlédl jsem se kolem sebe. Bylo to krásné místo na trénink. Vytáhl jsem své sekerky a začal jsem s tréninkem. Ty co by mě viděli by si nejspíše mysleli, že jen tak máchám sekyrkami okolo sebe. Jako kdybych odháněl otravný hmyz. Po dávce, která mi přišla vyhovující jsem hodil sekerkami a ty se zasekli do stromů naproti mě. Chvíli jsem trénoval bez mých pravých rukou. Ale pak mě něco vyrušilo. Praskání větviček. Otočil jsem se za zvukem, ale nikoho jsem neviděl. Přimhouřil jsem oči a pozorně jsem se zaposlouchal, abych zjistil zda jsem tu sám nebo mám společnost.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Okolí
Dec 4, 2016 17:09:07 GMT
Post by Deleted on Dec 4, 2016 17:09:07 GMT
Zima přichází a mně došla zásoba dřeva do krbu. Většinu dnešního dne jsem trávil sekáním polen u své chatky, hluboko v lese. Byla to malá, ale zato útulná chatka, která držela teplo uvnitř a havěť venku. Setřel jsem si zpocené čelo a zasekl sekeru do velkého špalku. Polena jsem seskládal do přístřešku za chatkou a několik jsem jich zanesl dovnitř ke krbu. Nejsem tady dlouho, ale tuším, že na tuhle chatku si zvyknu. Většinu obyvatelstva tohoto království neznám osobně, ale brzy bych si měl udělat přehled. Při své práci musím rozlišit, jestli se ve zdejší přírodě pohybuje škůdce či nevinný obyvatel. A proto se budu muset dříve nebo později vydat do hradu pro seznam obyvatelstva a postupně každého osobně potkat a zapamatovat si alespoň jejich obličeje. Ale ne dnes. Vyhládlo mi a ve své spižírně toho moc nemám, krom sušeného masa, kterého mám plné zuby, proto se rozhodnu vyjet na lov a sehnat si čerstvé masíčko na večeři. Nahodím na sebe svůj hraničářský plášť, sepnu ho sponou a vyberu si jeden ze svých luků. Tentokrát jsem si vybral kratší, takzvaný reflexní luk, ideální na lov. Přehodím si ho spolu s plným toulcem přes záda, nasadím kapuci a vyrazím. Ani ne po půl hodině cesty od mé chatky si všimnu zaječích stop. Přikrčím se, opatrně našlapuji a pozoruji okolí. Ty stopy jsou čerstvé, takže bude někde poblíž. Opřu se o veliký strom a nehybně pozoruji okolí. Po pár minutách přeběhnou dva urostlí zajíci několik metrů ode mně, ale díky mému plášti mě nezpozorovali. Šíp už je dávno nasazený v tětivě a druhý mám připravený v ruce. Zatímco se zajíci spokojeně krmí u zdejšího porostu, vystřelím a zasáhnu toho vzdálenějšího, čímž ho usmrtím. Okamžitě natáhnu další šíp a než se druhý zajíc stačil zorientovat, byl též mrtev. Luk si přehodím přes rameno a jdu se podívat na mou kořist. Byly to čisté zásahy, nepoškodil jsem žádný orgán. Vytáhnu z nich šípy a provedu jednoduchý, tisíce let starý rituál, jenž lovci prováděli snad odjakživa - poděkoval jsem mrtvým zajícům, že zprostředkovali mou potravu. Šípy jsem utřel od krve a zasunul zpět do toulce. Zajícům jsem svázal nohy a přehodil je přes rameno tak, že mi jeden visel na zádech a druhý na hrudi, tak se mi budou nést nejlépe. Chci se vydat ke své chatě, ale z dálky uslyším tlumené rány jenž připomínaly datla. Ale slyšel jsem jen dvě což mi přišlo zvláštní. Stáhl jsem svůj luk zpět do ruky a do tětivy nasadil šíp. Snažil jsem se jít přiměřeně nenápadně k místu odkud vyšel onen zvuk. Mám to. Vidím muže staršího a urostlejšího než jsem já. A ten zvuk - nejspíše vrhal sekerami. Opřu se o strom vzdálený asi 25 metrů od onoho muže. Je to jen pouhý obyvatel nebo záškodník? Ty sekery mi přinášejí pocit, že je načase to zjistit. Popojdu k bližšímu stromu a zarazil jsem se, když pode mnou zapraskaly větvičky. Svraštil jsem obočí nad touto začátečnickou chybou a chvilku jsem nehybně pozoroval onoho muže jehož jsem upozornil na svou přítomnost. Ale díky mé hraničářské pláštěnce jsem téměř nezahlédnutelný. Je čas. Natáhnu tětivu a vystřelím šíp, jenž se zabodne do stromu - do místa kam vrhal své zbraně. Rozeběhnu se a schovám se za jiný strom. Změním svou polohu, aby nevystopoval místo odkud jsem střílel. Uvidíme jak zareaguje.
|
|
|
Okolí
Dec 6, 2016 16:36:05 GMT
Post by Ramiro de Menezes on Dec 6, 2016 16:36:05 GMT
V mé blízkosti proletí šíp, který se zabodne do místa mezi sekerkami. Podíval jsem se na šíp a přimhouřil jsem oči. Přišel jsem trénovat, popřípadě něco ulovit, ale jak se tak zdá jsem tu lovená zvěř já. Prudce se otočím odkud letěl šíp, ale nikoho nevidím. Jestli se setkám s dotyčným musím mu povědět, že je to mistr maskování. Opravdu jsem se za svůj život nesetkal s někým kdo je v podstatě neviditelný. "Možná je to čaroděj." Vyvstane mi na mysli. S těmi už jsem se setkal, ale ani jeden z nich neměl schopnost jako by byla takováhle. Musel jsem se usmát, protože jestli jsem momentálně lovená zvěř a mám co do činění s čarodějem, tak vím, že není nemožné je porazit. Už jsem měl tu čest bojovat proti takovýmto a vyšel jsem jako vítěz. "To byla dobrá trefa na někoho kdo nemá tvář." Zakřičím k místu odkud letěl šíp. Netuším totiž jak daleko ode mě stojí. Nepociťuji toho střelce jako hrozbu a proto se otočím k onomu místu zády a vytáhnu sekerky ze stromu. To pro případ kdyby ten dotyčný hrozba byl. Jednu sekerku jsem strčil za opasek kam patří. Volnou rukou jsem vytáhl šíp. Ale pokud se co nejdříve neukáže, začnu ho brát jako hrozbu a budu se snažit ho dostat i přes fakt, že ho nevidím. Jsem ten typ člověka, co si říká, že nic není nemožné. A také jsem ten typ člověka, co tomu věří. A když si něco vezmu do hlavy, taky toho docílím. Možná bych ty cíle neměl brát tak moc vážně. Minule mě to málem stálo život. Kdyby nebylo toho neznámého mladíka, který mě z toho nejhoršího dostal, zemřel bych. Zatočil jsem se sekerkami a otočil jsem se zpátky k místu odkud bylo slyšet praskání větviček. Pomalým, ale přesto rázným krokem jsem se vydal k místu a byl jsem připraven na cokoli. V takových situacích jsem rád, že jsem prošel výcvikem jakým jsem prošel. Teď jsem totiž schopný čekat i nemožné. Bez výcviku jako jsem měl bych nebyl připraven na cokoli. Aspoň si to myslím. "Jen mi pověz proč jsem zrovna já ten koho lovíš? V lese není dostatek zvěře?" Zeptal jsem se na dvě otázky. Je to věc, která mě zajímá. Nemám totiž rád když jsem to já v roli lovné zvěře. Obvykle je to naopak a tak mi to vyhovuje a byl bych rád kdyby to tak i zůstalo. A jsem schopný udělat cokoli, aby to tak zůstalo. Nejsem někdo s kým si někdo může hrát. "Jinak moc pěkná práce!" Musím uznat když si cestou prohlížím onen šíp. Obdivuji lidi, kteří se zabývají právě takovými věcmi. Musí to dát hodně práce a zabrat spousty času.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Okolí
Dec 7, 2016 18:10:47 GMT
Post by Deleted on Dec 7, 2016 18:10:47 GMT
Ihned po vypuštění šípu z tětivy jsem se rozběhl k vzdálenějšímu stromu po mé pravici. Šíp doletěl přesně tam kam jsem mířil a zdá se, že jsem na onoho muže částečně zapůsobil. Nenechám se, ale jeho pochvalou nijak rozptýlit a každých pár sekund přebíhám za další strom. Tím jsem se postupně, směrem ve tvaru půlkruhu, dostal za místo, kde stál původně. Tentokrát jsem si dal pozor na cestu a neprozradil jsem se sebemenším zvukem. Přikrčen za hustým křovím sleduji jeho úmysly. Zdá se, že odhadl místo, kde jsem byl, než jsem se ve spěchu přemístil, a blížil se k němu s mým šípem v ruce a sekerou v druhé. Naštěstí už jsem byl dávno na opačné straně. Podle stavby těla, stylu chůze a oblečení ho tipuji na šlechtice. Ti se bezdůvodně sami a hluboko v lese normálně nepohybují. Znovu vyřkl několik vět a v ten moment jsem vyšel ze křoví, stále byl zády ke mně a blížil se k onomu předešlému místu. Nevypadá jako škůdce, ale pokud je, tak pro mne tvoří velikou hrozbu na krátkou vzdálenost. Radši si udržím odstup. Po pár krocích jsem se dostal ke stromu, který před chvílí tvořil jeho terč. Záda jsem si položil na strom a luk jsem složil k zemi. Opíral jsem se o něj jednou rukou jako o hůl a v druhé jsem měl, zatím nezaložený v tětivě, ale připravený šíp. "Nevím jestli tě lovím. Měl bych?" Zeptal jsem se s odhodláním a důvtipem v hlase a zároveň odvětil na jeho první otázku. "Lovené zvěře je ve zdejších lesích dostatek. Škůdce jako škůdce, nikdy nevíš." Pousmál jsem se pod kapucí, jenž zakrývala většinu mého obličeje a zasunul jsem šíp do tětivy. Pozvedl ruku s lukem a zamířil na onoho muže vzdáleného asi 20 metrů. Musím být připravený ať už udělá cokoli. "Jsem místní hraničář a jelikož tě neznám, jsi povinen mi oznámit své jméno a původ. Tedy.. byl bych rád, kdyby jsi to udělal. Pokud nejsi zdejší, poprosím tě, abys mi sdělil důvod tvé přítomnosti ve zdejším lese." Šíp namířený na jeho hlavu je pouze pojistka pro případ, že by měl zlé úmysly. Čekám tedy napjatě na jeho odpověď.
|
|
|
Okolí
Dec 7, 2016 19:18:23 GMT
Post by Ramiro de Menezes on Dec 7, 2016 19:18:23 GMT
Stále stejným krokem jsem se blížil k místu, kde jsem myslel, že stojí či stál. Šíp, přesněji práce, kterou si s ním někdo dal, mě nepřestávala udivovat, ale už jsem mu nevěnoval pozornost. Koukal jsem před sebe a měl nastražené uši kdyby se něco dělo. Kdyby se dělo něco co by mě mohlo ohrozit. Správný bojovník ať dělá co dělá si vždy hlídá záda. Nikdy totiž nemůže vědět kdy se objeví nebezpečí, kterému by se musel postavit. Když za sebou uslyším mužský hlas, otočím se. Ani ne rychle a však ani ne pomalu. Prohlédl jsem si onoho muže avšak jsem se moc nedozvěděl jak vypadá. Na sobě měl totiž hraničářskou pláštěnku a mě hned byl jasný jeho postoj vůči tomuto městu i tomuto lesu. Hraničáři bývají skvělý společníci, ale samozřejmě jak už to tak bývá najdou se i výjimky. "A jak jsi na tom ty? Jsi výjimka nebo ne?" Zeptal jsem se sám sebe a hleděl směrem, kde má obličej i když přes kapuci mu do tváře vidět nebylo. "Myslím, že v tomto lese či městě se najdou takový jenž by si lovit měl, ale já jistě mezi ně nepatřím." Pronesu klidným hlasem. Chlapík na proti mě mi vůbec nenahání hrůzu a tak mu to taky dávám najevo svým tónem hlasu. Ano mám oproti němu nevýhodu, protože stojíme od sebe daleko a on má luk a šípy. A i přes tento významný fakt se ho nebojím. Věřím, že bych z tohoto souboje vyšel živý. Nejspíš ne v cela pořádku, ale živých by byl. A to je to nejdůležitější pro mne. Jistě ho bude zajímat důvod proč zrovna já nejsem hrozba, ale důvod si zatím nechávám pro sebe. Jeho poznámku o škůdcích úplně přejdu. Je mi jedno zda si myslí, že já jsem ten škůdce nebo ne. Možná bych na to měl změnit názor, ale zatím nevidím důvod ho měnit. Rozešel jsem se pomalým krokem zpět k místu, kde jsem ještě před pár okamžiky stál já a kde nyní stojí mladý hraničář. V ten samý okamžik co jsem se rozešel jeho směrem zasunul šíp do tětivy luku a namířil ho na mě. "Asi mne opravdu bere jako hrozbu." Poznamenám sám pro sebe. Nechápu proč mě každý bere jako potenciální hrozbu. To, že jsem veliký a ozbrojený hned neznamená, že jsem nebezpečný. Hlavně mé oblečení říká, že jsem naprosto neškodný chlapík. Neboť mé oblečení vypadá jako by ho už někdo nosil a přímo z něho křičí, že kdo ho nosí rozhodně neumí moc dobře zacházet se zbraněmi. (Jinak i v popisku to mám napsáno. Že podle oblečení by ho nikdo netypoval na šlechtice či dokonce na Portugalského prince.) "Vlastně povinen nejsem oznamovat co jsem zač a proč tu jsem. Ale jelikož jsem poctivý a přátelský chlapík mile rád ti to povím hraničáři." Pověděl jsem pobaveným hlasem. Občas mě udivuje jak si hraničáři myslí, že mi ostatní jsme vůči nim takovýchto věcí povinni. Ano, taková věc je samozřejmostí, ale zdaleka to není povinnost. "Mé jméno je Ramiro de Menezes. Bydlím v místním hostinci a les je jediné klidné místo, kde mohu trénovat a být sám." Zkrátka a jednoduše i chlap jako jsem já, který miluje společnost a zábavu potřebuje svůj klid. Ten bohužel v pokoji nad hostincem nemám. To je důvod proč tak často vyrážím do lesa. Zde si pořádně zatrénuji a zrelaxuji od toho dění ve městě. Už jsem v polovině cesty, takže jsem k němu už docela blízko. Stále se mu dívám do tváře, do které není vidět. "A byl bych rád kdyby jsi na mě už přestal mířit tou tvojí hračkou. Nejsem tu proto abych se pral nebo dělal jakýkoli problém." Povím upřímně. Zastavím se a natáhnu k němu ruku s šípem. Teď už jen čekám zda zbraň složí a vezme si ode mě svůj šíp.
|
|
|
Okolí
Jan 10, 2017 11:10:34 GMT
Post by Korialstrasz on Jan 10, 2017 11:10:34 GMT
Angelique odjela. Ztratila se na drahnou dobu, potom co společně vyprávěli nad střípky jeho paměti, které zformoval k potěše oné ženy. Nikdy zpětně neuvažoval nad tím, jestli se vyjádřil příliš lehkovážně nad otázkou svého dalšího setrvání, jenž by mu přenesla pouze rodina. Pociťoval nastupující čas záhuby, přibližující se s každou další nervózní úvahou upírčiným směrem. Příliš si připouštěl vnější věci a mezitím ho zrazovali ty vnitřní, když si prapůvodní esence magie přivlastňovala obsah jeho mysli, pomyslně ho sloupávajíc z kůže. Bojoval, přesto již existovali prohrané bitvy, ohraničené hlubokým šrámy, a narůstají moc ho počínala děsit. Vynakládal značné úsilí k jejímu udržení, přestože slábl. Kéž by dokázal tento akt odvrátit o několik let, takto však pochyboval nad případným setrváním déle než šesti měsíců, jestli neuklidní svou hlavu ze zběsilého uvažování. Dlouho vyhledával, co znamená duše, jak ji vnímali civilizace v proměnách času, ale nalezené informace mu připadaly kusé, nikterak přínosné k řešené problematice. Opět propadal prazvláštní letargii myšlenek, jenž se v hlavě honili jako stádo divokých koní, neposedně a příliš zbrkle. Do reality ho však vrátil Mor. Vztekle přitáhl uzdu horkokrevnému hřebci, který se rozhodl využít nepozornosti svého pána, jehož hodlal shodit k zemi a samostatně se tak osvobodit. Korialstrazs prve jednal agresivně, zvířeti vyčinil nejen fyzicky, jelikož se nezdráhal mu násilně sklonit hlavu ani ho počastovat nepříliš lichotivou odměnou v podobě prudkého zaboření pat do slabin, tak psychicky, když škubl strukturou jeho mysli. Ozvalo se nesouhlasné ržání, jenž ponechávalo jezdce chladným, i když jeho společník zběsile pohazoval celým tělem a až poté se přiměřeně uklidnil, alespoň na čas. Přišlo souhlasné poplácání po hřbetě. Zbrklost se nevyplácí chlapče. Projev koňského nesouhlasu musili slyšet, případní kolemjdoucí, na míle daleko, neboť se nesl krajinou, jíž nedominovali stromy. I tak však vyvstávaly oprávněné pochyby, je-li tu vůbec někdo schopný zachytit tento vzpupný nářek neposlušného zvířete, když se schylovalo k poledni, kdy vesničané pracovali a šlechta vyspávala. I kdyby snad kdosi došel, většina si mága pamatovala z královského turnaje, kde viděli, jak nevyzpytatelný a hlavně bolestný jeho výpad může být, i když je vedený pouze k mysli koně, kterého zastavil. Sklonil hlavu níž, cop zapletených špinavě blonďatých vlasů mu přepadl přes rameno, jak sledoval pohled plný děsu v očích tvora pod sebou. Už ho nutil se podvolit šestým týdnem, ale vztah mezi nimi těžko dokázal vyklíčit, když si zvíře nepřipouštělo svou nutnou podřízenost v zájmu hierarchie. Hodlalo se neustále stát pánem, ovšem pánem v území, kde již vládl někdo jiný a ten odmítal ustoupit jen kvůli projevené tvrdohlavosti a nepředpokládaným výpadům. Mor měl kouzlo, odvahu, ale jeho nezvladatelnost ho činila více či méně jen štanglí koňského salámu. Nedůvěřovali si, věčně se přeli a to nejen mezi sebou. Nedokázal na hřbetě snést nikoho jiného, od doby, co začali s výcvikem, chytal panickou hrůzu z přítomnosti upírů či lidí pod jejich vlivem, mág stále nechápal jak, ale dělo se to a důkazů existovalo mnoho, už jen jejich první vyjížďka s Angelique, když zjankovatěl ve stájích. Znal povely, byl mladý, ozvalo se další poplácání a následně popohnání do mírné chůze. Nemělo cenu se tím příliš zabývat, ale odmítal umřít, než mu do hlavy vpraví kousek rozumu.
|
|
esme
Pocestný
|
Okolí
Jan 10, 2017 14:01:03 GMT
Post by esme on Jan 10, 2017 14:01:03 GMT
Po tom co jsem navštívila obchodníka, alchymistu a kdo ví co ještě pana Aliho, tak jsem se vrátila domů. Zajímavý muž, ale ten jeho had se mi nelíbí, u nás se to chytá a jí a on? On má nějakou jedovatou potvoru jako domácího mazlíčka a ten jeho přístup k životu, avšak dal mi to co jsem potřebovala a byl velice milý. Kdo ví co potřebuje on. Přistihla jsem se při myšlence na to jaké by to asi bylo, kdyby jsem mu jeho službu oplatila protislužbou, někoho jako je on jsem ještě neměla, ale pak se rozesměji tomu směšnému nápadu. Já nejsme typ ženy, která dává mužům něco zadarmo. Je to možná vypočítavé, ale zadarmo ani kuře nehrabe a já nejsem zas tak štědrá. Nikdy jsem zas tak štědrá nebyla, takže má většina mužů, nebo žen smůlu. Vždy jsem byla sama po tom co jsem utekla na jih z mé rodné vesnice, kde zima byla zima a ne toto počasí. Mám ještě času dost, než půjdu do práce a budu na všechny milá a usměvavá a hlavně krásná, ted jsem však měla volno a tak jsem se vydala prozkoumávat místní les. Tichá jako stín jsem stopovala kořist, už od mala jsem se učila s bratry lovit. Stáhnu si kápi do čela a pomalu se blížím, už už je mladý srnec na dostřel luku, ale z lesa se line ostré žraní koně a mojí kořist to vyděsí a uteče. "Sakra." Zakleji a kopnu do sněhu. Co tomu koni proboha dělají? Byla jsem naštvaná, než jsem toho srnce vystopovala a než jsem se přiblížila proti větru blíž trvalo a ted je kdo ví kde....... a tak stejnou věc udělala ted. Plížila jsem se k mé kořisti a uviděla jsem nějakého zabedněnce jak trýzní koně. Kdo je zabedněný víc? Kůn či jezdec? Jezdec, že s koněm nemá trpělivost, nebo kůn protože se tak těžko učí nosit na sobě člověka? Tak jako tak to byla celkem vtipná podívaná a jelikož mi zkazil lov, tak jsem uhnětla sněhovou kouli a dobře mířenou střelou, toho muže zasáhla do hlavy. Pak jsem se schovala za kmen stromu a připravila si další sněhovou nadílku. A jen tak tak jsem se nezačala smát.
|
|
|
Okolí
Jan 10, 2017 16:14:02 GMT
Post by Korialstrasz on Jan 10, 2017 16:14:02 GMT
"Ach, Dítě." ozval se krátký povzdech nad situací. Opravdu budu nucen poučovat i v tomto ohledu? Pomalu se smiřoval s nesmyslným chováním lidí v tomto království, této doby, ale oni stále nacházeli cesty jak ho překvapovat. Potřásl hlavou, stále svíral koni otěže, aby si snad neusmyslil, že právě nyní je mu prokazována svoboda. Rozhlédl se kolem, chvíli ponechal Mora přešlapovat v kruhu. Následně sklonil hlavu, potřásl svázanou kšticí a zbavil se zbytků nečekaného útoku. "Překvapuje mě, jak slaboduše jsi schopno si počínat, když vyzýváš soupeře bez znalosti jeho potenciálu, či doufáš ve hru ke svému potěšení. Zkus zvážit svůj příští hod." Znělo to odevzdaně, ale i zklamaně. Nikterak se nebavil projevy zdejšího obyvatelstva ani jeho lehkovážnosti, kterou tak okázale dávalo najevo v jistých situacích. Nejdříve ho postřelil do zad zdejší voják, když on sám zbraň netřímal a nyní nějaké drobné pískle ze zálohy zkouší své štěstí. Těžko šlo doufat v to, že onen záhadný cizinec upustí od úmyslu znovu nezasáhnout lehký cíl, protože z toho získá dětinskou, škodolibou, radost. Pouze natáhl ruku, činil gesta, avšak jeho moc to ke svému konání nepotřebovala, avšak lépe si tak uvědomoval hodnoty vlastního jednání. Uzřel na směr odkud přišel hod, poloha se dala určit velice obecně, ovšem to ho nikterak netrápilo. Stačil jediný povel, pohyb ruky, projev daru a větve všech stromů ve vzdálenosti několika kilometrů se prohnuly pod dosud lehkou sněhovou nadílkou a svůj zimní poklad sesypaly k zemi. Ozval se zvuk dopadu, vcelku hlasitá scenérie. Sledoval ten bělostný vodopád, řítící se k zemi s masivností skutečného vodního díla, se zaujetím i tichou vzpomínkou na dotyčného, jenž nyní spočinul označkován sněhem mnohem hůře, nežli on samotný. Usmál se pod vousy a popohnal hřebce blíže k předpokládanému místu ukrytí neznámého protivníka, jenž jistě nebyl prozatím obdařen dostatečným rozumem a možná snad měl ještě spočíval v údobí dětských let. Považoval svůj protikrok za přehnaný? Ani v nejmenším, snad ještě mírný, kdy se mohl zachovat mnohem tvrději. "Připadalo ti tak vtipné nebo mi dokážeš vysvětlit, proč si tak počínáš?" Zastavil před ní. Vzhledem k jejímu nepříliš příjemnému výrazu si dokázal představit, kam všude sněhové vločky zavítaly, když se v jednom okamžiku všechny snesly k zemi. Jeho oříškové oči působily nesmlouvavě a tvrdě, jakoby sledoval pošetilce, co si myslel, že sám porazí celou armádu. Seděl stále napřímený a nevypadalo to, že by se obtěžoval seskočit dolů a pomoci ji se očistit. Jen vzhlížel dolů, neustále si převalujíc svou otázku na jazyku, vyčkávajíc odpovědi, podle které se zařídí do budoucna.
|
|
esme
Pocestný
|
Okolí
Jan 10, 2017 20:54:52 GMT
Post by esme on Jan 10, 2017 20:54:52 GMT
Dítě? Nakrčím nos, možná na tom něco bude a jsem dětinská, jenže bud by to byla sněhová koule, nebo dýka. Bud to jsem dětinské dítě, nebo jen šílený psychopat, co po každém kdo mu vyruší kořist hodí dýku, nebo šíp. Ale nelíbí se mi to, jsem žena, jsem žena už od čtrnácti, už jsem dospělá, starám se o sebe a tak. Možná tím, že jsem byla nucena vyrůst tak rychle, tak jsem někdy dětinská, ale nehodlám si to přiznat. Muži rádi mluví když jsou šťastní, ale tohle není štěstí, to je prachsprosté poučování, někdo kdo po něm hodí sněhovou kouli za takovou maličkost, nemůže očekávat že jí po něm nehodím znovu za to že mě milost pán poučuje. Už, už jsem chtěla vylézt ze své skrýše a hodit mu další várku do obličeje, ale něco nade mnou se pohnulo. Bylo to příliš rychlé a já byla příliš pomalá, takže jsem nestačila ucuknout a tak se na mě zbortila salva sněhu. Byla jsem tak naštvaná, že kdyby to bylo možné moje rudé vlasy, ještě víc zrudnou a ten sníh se ze mě vypaří. A co udělá on? On si jen popojede na svém koni blíž, aby se koukl co provedl. Jistě se baví. "Zatracení kouzelníci." Zakleji potichu a propíchnu ho pohledem, vzpupně a divoce. "koukám že pán je takový nadutec jak se mi na první pohled jevil a ne jen že je nadutý, ještě rád poučuje." Odceknu drze, možná bych na něj vyplázla i jazyk, ale to by bylo opravdu dětinské. "Není divu, že se tomu koni nelíbíte a oba děláte kravál na celý les." Vystoupím ze sněhové kalamity a začnu se oprašovat, jestli si myslí, že jsem skončila, tak se mýlí. Celého si ho prohlédnu a chytnu jeho koně ze předu za uzdu, podívám se do očí i koni, lehce a pomalu se ho dotknu a zazubím se. "Krásné zvíře." Pronesu a prohlížím si je a hledám místo, kde by se dali ořezat popruhy, aby jeho pán žuchl na zem. Pak střelím pohledem do jeho očí. "to nebylo na vás pane." Krásné zvíře je kůn, jeho jezdec je možná jen zvíře, i když s jeho nosem nahoru a tím jak musí mít navrch je hloupé ho zvát zvířetem.
|
|