|
Okolí
Feb 19, 2017 22:13:29 GMT
Post by Ciaran (Brandon Dubhag) on Feb 19, 2017 22:13:29 GMT
Byla noc a já neviděl jediný důvod být někde zalezlí vevnitř. Vždy jsem spíš žil venku, narodil jsem se venku, vychovávala mě má matka venku, myslím druhou matku, první mě jen porodila a je dost možné že její mrtvolu sežrala druhá matka, ale co mé první vzpomínky sahají až daleko po tom, těsně předtím než jsem poznal třetí matku a naučil se mluvit a moje poslední matka byla z nich nejkrutější, byla to válka a boj, ale tuhle, tuhle jsem miloval nejvíce, ted jí ale beru spíš jako sestru či milenku, která přijde jednou za čas, ale tady byl mír a jediný hodnotný souboj co mohu mít mi neposkytne kde kdo. Ležel jsem si ve trávě, poslouchal jsem dech svého bratra, který si položil hlavu do mého klína a tiše se zasmál, když má Kráska (klisna) mi foukla do tváře a snažila se mi ožrat vlasy. "Kuš mrcho." Povím škádlivě a zvednu se do sedu, přitáhnu si její hlavu k sobě a také jí na oko zatahám zuby za hřívu, pak se ale rozesměji a otřu si o ní svůj obličej. Můj bratr líně zvedl hlavu a začenichal a tak jsem ho také podrbal na hlavě, měl jsem už hodně bratrů a pokaždé mě rmoutí když o dalšího přijdu, ale je to moje jediná rodina která mi zůstala, sice příbuzný nejsme krví, ale srdci ano. Stejně tak jako mě rmoutí přijít o bratra, tak naopak jsem rád když se s některým svých bratrů nebo sester setkám, i když mi udělají nepěkná zranění, já jim to odpustím. Znovu si lehnu a na chvíli zavřu oči a vychutnávám si tohle všechno, škoda že už jsem dlouho neležel takhle ve dne, miloval jsem slunce, jeho paprsky, jeho teplo, do dnes nezapomenu jak se má žena za jednoho horkého letního dne koupala nahá a já jí ukradl oblečení s chlapeckým smíchem. Nebála se mě, spíš byla naštvaná, vylezla z vody a ani se nezakryla rukama a já jen těžko mohl odolat se jí dotknout, ale když jsem to udělal, tak mi vrazila, chytl jsem jí za ruce a ona mě kopla, byla to ohnivá žena a právě díky její divokosti jsem si jí zamiloval, ale to je dávno, tak strašně dávno a já jsem ted tady. Mám nového bratra, novou klisnu v novém městě a jsem nový člověk, dávno zapomenuté bitvy jsou za mnou, můj kmen, můj rod........
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Okolí
Feb 20, 2017 6:22:30 GMT
via mobile
Post by Deleted on Feb 20, 2017 6:22:30 GMT
Tak dlouho jsem nebyla venku, zima byla poměrně krutá, ale už pomalu ustupovala jaru a některé první bylinky vykoukly přes vrstvu sněhu. To bylo dobře, musela jsem je nasbírat, tak trochu se mi zmenšovaly zásoby, navíc jsem aspoň mohla zkontrolovat Citara, jak mu je v té zimě, ale ku podivu vypadá pořád pěkně čile. Má kolem sebe hromadu sena, nějaké to ovoce, které mi zůstalo přes zimu, vodu, a poté i menší kostku soli, vypadá spokojeně, jen mě nechtěl pustit ven, musela jsem mu chudáčkovi chybět. Moje zlatíčko. Ale teď jsem ho taky musela nechat, k ničemu by mi nebyl, když se budu muset rozhlížet po zemi. Ale slíbila jsem mu, že se za chvíli vrátím. A teď chodím po lese v šatech s jednoduchým korzetem, vysokých jezdeckých botách, které jsou pod šaty schované a zimním plášti, který mne chrání před vlezlou zimou, jež panuje tuto noc. Pohlédnu na noční oblohu plnou hvězd, která mi na rtech vykouzlí úsměv. Vlasy mi splývají volné po zádech, takže mi sem tam kvůli větru začnou létat všude kolem. Najednou uslyším šramot a z křoví na mne vyskočí větší vlk s tlamou celou od krve. Trochu se mi rozšíří zorničky, ale když poznám ten známý pohled v těch divokých očích, oddechnu si a začnu se smát. "No zdravím, pane vlku, vy jste se konečně odhodlal navštívit mne, to jste velice pozorný. Co jste to zase sežral, můžeme mi to povědět?" zeptám se ho se smíchem a prohrábnu mu huňatou srst, přičemž Argon si začne zakrvácený čumák otírat do sněhu. I když sama zvířata nezabíjím ani nic podobného, nesnažila jsem se z Argona udělat vlka, který nejí maso, to by byla hloupost. On je prostě divoké zvíře. "Tak pojď, prosím tebe," dodám a rozejdu se hledat další bylinky. Několik už jich v košíku mám. Odhodím si vlasy na záda, když uvidím dalšího člověka obklopeného zvířaty. Argon začne poměrně vztekle vrčet, ale jinak se mi drží po boku. "Zdravím," pronesu opatrně, když se k tomu osazenstvu přiblížím ještě víc a vykouzlím milý úsměv. Je to muž. Uprostřed noci? Tady? Tady doopravdy moc velkou společnost nenajde.
|
|
|
Okolí
Feb 20, 2017 14:25:27 GMT
Post by Ciaran (Brandon Dubhag) on Feb 20, 2017 14:25:27 GMT
Samozřejmě, že jsem je slyšel i z dálky, tiché krůčky a sukně co se šoupala po zemi, bude to nejspíš nějaká žena a vedle ní ní cupitají tiché tlapy, ty jsem slyšel až déle, protože vlci chodí opravdu tiše, ale co jsem postřehl zřetelně, je krev, ten pach bych poznal na sto honů, při té vůni se mi obnažili tesáky, ale neměl jsem hlad. Můj bratr neklidně zavrčel, ale já mu prohrábl srst. Ví moc dobře jako já, že nám nemůže ublížit, navíc ublížit bratrovy je hřích i když se dost často poperou. Tesáky zase zmizeli a já znovu zavřel v polosedu oči jako kdybych spal. Kráska se potulovala kolem a hrabala v zemi nějakou trávu, kterou pak přežvykovala. Když dívka promluví, jemně se pousměji a otevřu oči. Né že bych jich chtěl ublížit, ale kdyby neměla svého vlka, tak je to poměrně snadná kořist a zatímco ten její vztekle vrčel, můj bratr byl klidný. pomalu se sesbírám ze země a opráším si kalhoty, sníh? Co je to chlad? Vyrůstal jsem na severu, kde byli tužší zimy. "Krásný večer na procházku, že ano?" Pozorně jí sleduji, ale víc mě fascinuje vlk vedle ní. Kříženec psa? Či je to čarodějnice která umí mluvit se zvířaty? Normální člověk nemívá jako mazlíčka vlka, nejde se zkrotit. "Máte velice zajímavého mazlíčka slečno." Je to možná pokrytecké říkat, když můj Séitheach (vlk) je vedle mne. Jsem skoro sedm stop vysoký, takže jsem se nakonec k ní trochu sklonil. "Neměla by jste chodit takhle pozdě ven slečno i když vás ochraňuje váš Séitheach." Jsem ze severu a tak mám trochu jiný přízvuk a občas i slova, také oblečení a celkově i vzhled, ale stále jsem nebezpečný muž a ona slabá žena.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Okolí
Feb 20, 2017 14:45:52 GMT
Post by Deleted on Feb 20, 2017 14:45:52 GMT
Trochu ustoupím bokem, když se ten muž postaví a jsem nucena lehce zaklonit hlavu, jelikož je doopravdy velice vysoký. Takoví vysocí muži se v této době moc často nevídají. Vypadá... tak trochu jako cizák. A i tak trochu mluví, má slabší přízvuk a prostě se celkově chová jinak. Je to zvláštní, ale nijak zvlášť mi to nevadí. "Ano, je doopravdy krásný," přitakám na jeho slova a sklouznu pohledem k Argonovi, kterému se ten muž doopravdy nelíbí. Netuším, čím to je. Možná je upír nebo vlkodlak. I když... na ty minulé vlkodlaky nijak zvlášť nereagoval, to až tady na tohohle muže. Takže buď je to upír a nebo prostě jen doopravdy divný, nebezpečný člověk. Ani jedno se mi nezamlouvá. Pomalu se skloním k Argonovi, pokládajíc košík do sněhu. Lehce mu přejedu dlaní po srsti, přičemž on se pod mým dotekem uklidní. "Je to dobré, neublíží nám," sice si svými slovy nejsem tak moc jistá, ale budu v ně doufat. Narovnám se, když opět ten muž promluví a věnuji mu široký úsměv. "Mohla bych prohlásit to samé," pokrčím lehce úzkými rameny při pohledu na jeho vlka, který společnosti svého majitele nevěnuje žádnou pozornost. To je dobře. Sice je Argon loajální ke svým bratrům a sestrkám, vlkům, ale vím, že by nedovolil, aby se mi něco stalo. Je to prostě moje zlatíčko. "Proč bych neměla? Vždyť jste sám říkal, že je to nádherná noc, přímo stvořená k procházce," odpovím. Snad mi nevyhrožuje. Aspoň v to doufám. Nechci mít uprostřed noci nějaké problémy. Nejsem konfliktní člověk, nemám ráda problémy a už vůbec ne v tom případě, kdy bych musela ke své obraně využít přírodu kolem sebe. Umím už hodně kouzel nazpaměť, takže tahle část by nebyla takový problém, spíše jsou to celkem silná kouzla, vyžadující hodně síly.
|
|
|
Okolí
Feb 20, 2017 15:13:37 GMT
Post by Ciaran (Brandon Dubhag) on Feb 20, 2017 15:13:37 GMT
Po pravdě i tam u nás jsem byl hodně vysoký, nevím kdo byl můj otec, jestli to mám po něm, v naší mytologii bylo hodně obrů, dokonce i bohové s nimi plodili své děti, né že by to se mnou souviselo, ale samotný Loki zplodil s obryní tři děti, Hel bohyni mrtvých, Fenrir obřího vlka a také Jörmungandr hada, který obepíná svět. Tak jako tak jsem nebyl vůdce kmene jen díky svému vzhledu, ale také dovednostem. To děvče se stále usmívá, zatímco já mám tvář bez emocí a sem tam se vědouc pousměji, ale přitom si je stále měřím pohledem. Vlci na mne nereagují dobře, díky mému pachu, ale tak jako tak je brzy přesvědčím že jsme jedna rodina, i můj bratr vedle mne to nechtěl ze začátku chápat, ale ted jsme jedna duše. "Mohla by jste prohlásit to samé, ale můj Séitheach, není můj mazlíček ale bratr, je mi roven jako nikdo jiný na světě." Tedy až na mojí ženu, ale to je dávno, tak strašně dávno, že skoro nevím jak vypadala, ale dodnes mám schovaný u srdce pramen jejích vlasů. To s tím že mi je vlk roven jsem řekl celkem ostře a propíchl jí pohledem. Můj vlk si olízne čenich a zmizí do lesa, ani se neohlédnu, protože mám stále upřený zrak na tu dívku. "Stvořená k procházce jak pro koho dítě." Povím trochu mírněji a i se zase trochu usměji. "Mohu nabídnout svojí pomoct, at už s čímkoliv?" Kývnu na její košík a vrčícího vlka vedle ní ignoruji a položím jí ruku na rameno. "Jmenuji se Brandon." Podívám se jí do očí a znovu mi zahraje na tváři úsměv.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Okolí
Feb 20, 2017 15:25:31 GMT
Post by Deleted on Feb 20, 2017 15:25:31 GMT
"Argon není mazlíček, pouze mě doprovází, když se mu zachce mojí společnosti," pokrčím rameny. Je to svobodný vlk, nijak ho nekrmím, neomezuji ho v ničem, jen fakt nechci, aby mi pod nos jednou přinesl vlčata, to by to se mnou asi seklo. Ale samozřejmě bych se o ně postarala, kdyby náhodou. Postarala bych se o cokoliv, co bych našla. Za chvíli bych mohla mít doma úplný zvěřinec, ale naštěstí nenarážím na zraněná zvířata často. Prostě si je buď vezme příroda nebo se sami vyléčí. Sklouznu pohledem k vlkovi, který nás opustí a rozejde se kamsi pryč, přičemž pak pohled vrátím zpět na toho muže. "Nejsem dítě, jsem žena," pronesu mírněji ostřeji. Nejsem dítě už jak dlouho! Jsem žena a ne dítě! Takové poznámky mě vždycky trochu namýchnou, ale pořád ne natolik, abych se doopravdy rozzuřila. Jen se mi takové věci nelíbí. "No.. Pokud byste chtěl, mohl byste mi pomoct najít různé bylinky. Některé už vykoukly s příchodem jara, tudíž je už nejvyšší čas sbírat další do zásoby," odpovím a pomalu se zahledím na ruku, kterou mi položil na ramena. Má veliké dlaně a dlouhé prsty. Hezké ruce, celkem. Ale nechápu, co najednou taková změna nálad, je to... podezřelé a zvláštní. "Já jsem Dearhbail," představím se a celé to doplním ještě o menší trochu neohrabané pukrle. Nikdy mi tyhle věci prostě nešly, nedá se nic dělat. "Ráda vás poznávám," dodám, ale je to z větší části ze slušnosti, protože tenhle muž se mi prostě nezdá. Nevím, čím to je. Argon zřejmě najednou něco zavětří, protože i on se rozběhne kamsi pryč. Tiše si povzdechnu a pokroutím hlavou, přičemž ho vyprovodím pohledem, ale následně zrak přetočím zpátky na Brandona.
|
|
|
Okolí
Feb 20, 2017 15:57:51 GMT
Post by Ciaran (Brandon Dubhag) on Feb 20, 2017 15:57:51 GMT
"Ne?" Povím podezíravě, tak to měla říct hned, když jsem jí chválil mazlíčka, ale ona na to jen kývla a ted říká že to mazlíček není. "Zajímavé." povím trochu pobaveně a zvednu jedno obočí, načež mám zase prázdný a chladný výraz. Všechny emoce co mám jsou jen mihnutí na tváři. Dlouho jsem se neusmíval od ucha k uchu nebo se nesmál, ale je pravda že i ty záblesky úsměvu jsou čistě upřímné. "Ne to opravdu nejste." Povím chladně, když mi musí důrazně říct,že není dítě,ale žena. Jenom si pomyslím že jen chybí dupnutí a našpulení rtů a bylo by to dokonalé, což se ovšem nekonalo, takže to opravdu dítě není. "Tak jsem to nemyslel." Dítě bylo spíš oslovení než zmínka, že dítě opravdu je, ale nehodlal jsem se omlouvat, at si to chápe jak chce. Bylo by opravdu divné, kdyby nebyla podezřívavá když v noci potká neznámého muže, který se nad ní tyčí a jen sem tam se usměje, ale nehodlám jí nijak ublížit. Noci jsou dlouhé a i když jsem stejně podezřívavý jako ona, tak jako tak jí chci pomoc. "Pomohu vám a možná vás překvapím, nějaké zkušenosti s tím mám." Nemám změnu nálad, jen mě něco dokáže pobavit, něco potěšit a něco zase ne. Když jí tak pozoruji, tak by mne zajímalo jak v téhle tmě vidí, všude jsou kořeny stromů a hledat ve tmě bylinky bez svíce a lidskýma očima je celkem blbost, dokonce mi ani nemůže vidět pořádně do obličeje i když svítí hezky měsíc. Za to já s mím zrakem mám skoro den, dokonce i vím jakou má barvu očí. "Máte svíci?" Zeptám se mírně pobaveně a když chvíli neodpovídá, tak si povzdechnu a dřív než najde svojí(Jestli nějakou má.) Tak vytáhnu z vaku na Krásce svíci a dám ji dívce do dlaní. Pak když se dozvím její jméno a kouknu se na ten její úklon, tak jen kývnu. "Dobrá Dearhbail. jakou bylinu chcete najít nejdříve." Nebuud se uklánět, ani jí líbat ruce a ani neřeknu že mě těší, já takový nejsem a někdy mám trochu hrubé mravy.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Okolí
Feb 20, 2017 16:21:17 GMT
Post by Deleted on Feb 20, 2017 16:21:17 GMT
"Ne, i když to tak možná vyznělo," přikývnu s úsměvem a lehce pohodím rameny. Je zvláštní, doopravdy ano, chová se hrozně nevyzpytatelně a pořád vypadá, jako kdyby měl špatnou náladu, když opomeneme sem tam záblesk úsměvu. Což mě samozřejmě přivádí na myšlenku.. co všechno asi za svůj život prožil. Hodně lidí tady v Ingwirth Holdu si prožilo poměrně těžký život, je to zvláštní. Asi je tohle místo nějak přitahuje, tak jako sem přitáhlo mne. Nic na jeho odpověď ohledně toho dítěte neřeknu, jen kývnu hlavou na znamení, že ho poslouchám a že chápu. "Doopravdy? Tak to jsem ráda," s úsměvem na to odpovím a snažím se si ho trochu prohlédnout přes tu vrstvu tmy, která nás obklopuje. Nedokážu si ho podle ničeho nikam zařadit. Jestli je šlechtic nebo snad měšťan? Rozhodně nepatří mezi chudinu, to ne, ale prostě.. nevím, nevím. Je to moc komplikované. "Ano, mám," Přitakám, ale to hned on vytáhne tu svoji a podá mi ji. Vezmu ji do ruky, přičemž se sehnu, abych si opět zavěsila košík na loket a tou samou rukou stisknu knot svíčky mezi ukazováček a palec, přičemž se po chvíli rozhoří plamen. Rychle ruku stáhnu, abych se nepopálila a zahledím se na Brandona. Všiml si toho? Doufám, že ho tím nějak nevyděsím, i když si myslím, že je na tyhle podivnosti zvyklý. Zřejmě sám mezi ty podivnosti v Ingwirth Holdu patří. "Vlastně hledám cokoliv, co se mi může hodit. Protože všechny květiny jsou k něčemu dobré," vysvětlím jednoduše a pomalu se rozejdu dál po lese. "Vy se asi moc neusmíváte, že?" zeptám se ho váhavě a otočím k němu hlavu. "Aspoň mi to tak přijde, měl byste se víc usmívat, prodlužuje to život," dodám po chvíli. Nechci ho naštvat, ani nic podobného, jen se ptám, ale nevím, jak daleko můžu s tímto vyptáváním zajít. Ale doopravdy mi přijde, že se vůbec neusmívá, nic proti tomu, ale třeba já mám skoro pořád dobrou náladu a pořád se usmívám. A je mi dobře, měl by se víc usmívat, takto od sebe může odradit lidi. Jak se ale nedívám před sebe, o cosi najednou zakopnu a zachytím se nejbližšího stromu, který mi poškrábe dlaně až do krve. Zasyčím mírnou bolestí a opět naberu rovnováhu, přičemž se zahledím na svoji zakrvácenou dlaň, no krása.
|
|
|
Okolí
Feb 20, 2017 17:06:26 GMT
Post by Ciaran (Brandon Dubhag) on Feb 20, 2017 17:06:26 GMT
"Ano vyznělo a je rozumné, že neberete vlky jako mazlíčky. Třeba ted i kdybych svého bratra volal možná ani nepřiběhne protože nebude chtít." Mohl bych říct, že jsem s nám vyrůstal, ale to by nebyla pravda, ano vyrůstal, ale před hodně hodně, hodně lety a tohle je už několikátá generace, až mi je s toho smutno. Jinak, klidně bych mohl vypadat i jako chudina, s tím že vypadám spíš jako válečník, i když mě kdysi dávno dali statky a panský titul, tak mi nečiní problém pracovat rukama, pracovat jako žoldnéř či podkoní, oblečení mám takové nijak hezké, jsem prostě všechno a nic. Takže je to čarodějka, tedy ne že bych proti tomu něco měl, ale moc dobře jsme si všiml co dělá ze svíčkou. Trochu přimhouřím oči do světa, protože se najednou ještě víc rozednilo, ale následně se jemně usměji, v záři svíce vynikla ještě víc, né že byhc jí předtím neviděl dokonale, ale ted má ještě takový ohnivý nádech, jak plamínek svíce tančí v poryvu větru. Když řekne, že smích prodlužuje život, málem se rozesměji, ale jenom se pobaveně usměji a přikývnu. "Usmívám se kdy chci a také moc nemluvím Dearbhail, vlastně moc důvodu k úsměvu není." Zatvářím se trochu smutně, než mám zase prázdný výraz. "Překvapuje mne že to v té tmě vidíte, nebo spíš nevidíte ty občasné úsměvy?" Jsem podezíravý člověk, jsem také osamocený člověk, taková prázdná nádoba co má ráda respekt druhých a rozveselí se v přítomnosti zvířat. "Je to složitější, to že se neusmívám neznamená, že nejsem spokojený." Potom jen vidím jak padá, jak moc nepoužívám upíří rychlost, tak ji chytnu trochu pomaleji, neublíží si tolik, protože skončí v mé náruči, ale tak jako tak cítím krev z jejich dlaní. "Stále si myslíte, že je dobré chodit v noci do lesa po boku muže, jehož neznáte?" Povím trochu toužebným hlasem, a chytnu jí pevně, ale jemně za ruku, nemám hlad, ale cítím z krve její nevinnost a to mne láká. Obnaží se mi tesáky a jen lehce, lehounce jí slíznu krev z dlaně. Jen na chvíli jsem ztratil kontrolu, pak už jen uslyší trhání látky a má můj kus košile omotaný kolem dlaně která jí krvácí. Usměji se tentokrát trochu víc, přitisknu si jí k sobě a vytáhnu jí na nohy. -nejraději bych si vzal víc, z jejího krku a pil pomalými doušky a vychutnával si její chut na jazyku, ale místo toho zavřu oči a přitom jak jí objímám rukama kolem pasu, se uklidnuji a vzpomenu si na sovu ženu. "Ještě chvíli a pustím vás, ale ted ne."
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Okolí
Feb 20, 2017 17:48:54 GMT
Post by Deleted on Feb 20, 2017 17:48:54 GMT
"Taky bych to tak viděla," přitakám na jeho slova. Má pravdu. Mazlíčky jsou třeba kočky nebo podobná zvířata, ale divoká, která doopravdy mají být v přírodě, jen tak na zavolání nepřijdou. A je zbytečné se snažit je to naučit. Já to pochopila hodně rychle. Nechávám ho, aby si dělal, co chce, ale když bude potřeba, pomůžu mu, přeci jen... někdy se i on popere hodně do hloubky a to už fakt potřebuje moji pomoc, prostě potřebuje, ať si jeho vlčí ego říká, co chce. "Tak to mne velice mrzí, musel jste mít těžký život," poznamenám potichu. Sice moc ve tmě nevidím, ale teď, jak je to světlo, tak jsem schopna si všimnout toho jeho smutného pohledu, který se mu na moment objeví v obličeji. Zajímalo by mne, co se mu stalo, ale nemám žádné právo se ho na to ptát a silně pochybuji, že zrovna on by se mi se svojí minulostí svěřil, takže se ho radši neptám. Bude to bezpečnější. "Vidím, ale je jich málo, třeba já se usmívám téměř pořád," na znamení svých slov se na něj zeširoka upřímně usměji, což může v tom světle svíčky možná vypadat zvláštně, ale to je přeci jedno. On naopak vypadá v tom světle ještě líp než bez něj, jen hodnotím, nic víc. Jen působí trochu starším dojmem a trochu neudržovaně, ale je to lepší, než kdyby to byl nějaký upravený šlechtic, který se bojí, aby mu vítr nerozcuchal účes. "A jak jinak by lidé měli poznat, že jste spokojený, když ne z vašeho výrazu?" zeptám se ho zvědavě a najednou už padám. Ani toho nejsem schopna moc zaregistrovat, jenom jsem o cosi zakopla, nechala svíčku, která tím pádem přestala hořet, spadnout na zem a odrat si dlaně až do krve. A najednou jsem v jeho studené náruči, tyčí se nade mnou jako věž a jeho dlaně svírají můj pas. "Stále si to myslím, nemám důvod se bát," zamumlám potichu tvrdohlavým hlasem a překvapeně sebou cuknu, když popadne moje zápěstí, přičemž druhou ruku mám položenou na jeho rameni, abych udržela rovnováhu. Když uvidím záblesk bílých tesáků, srdce se mi na moment zastaví, přičemž přestanu i dýchat. Takže to je doopravdy upír. Věděla jsem, že patří mezi ty podivnosti v Ingwirth Holdu. Nikdy jsem upíry zrovna nemusela, ty jejich tesáky a tohle všechno mě celkem děsilo, ale on nevypadal, že by se mě chtěl pokusit vysát do poslední kapky nevinné krve, která mi proudí tělem. Když mi zaváže druhou dlaň, položím ji též na jeho druhé ramena a konečně naberu rovnováhu, díky němu, díky tomu upírovi, který ochutnal jenom trošku, ani si nekousl a hlídá se. Díky bohu. Nevědomky lehce nakloním hlavu na stranu, přičemž omylem odhalím svůj krk a koukám kamsi za jeho rameno. "To je v pořádku, dám vám tolik času, kolik potřebujete," zašeptám klidným hlasem, ale srdce mi divoce buší přes kůži. Ani bych se nedivila, kdyby to slyšel. Ale myslím to vážně, klidně ať mě drží hodiny a uklidňuje se. Nevadí mi to.
|
|
|
Okolí
Feb 20, 2017 19:20:33 GMT
Post by Ciaran (Brandon Dubhag) on Feb 20, 2017 19:20:33 GMT
Také mám trochu vlčí ego a rád se peru, ale můj společník je celkem klidný, což o to já jsem také klidný, ale jelikož jsem zvyklí na respekt vůči okolí dokážu být i krutý když ho nemám, přitom mojí ženu jsem tak miloval když se jí něco nelíbilo a klidně mi vrazila, pak mi ale s úsměvem líbala všechny jizvy ty z boje i ty od ní, byla opravdu nádherná, rozcuchaná v potrhaných kůží, ale nádherná. Chvíli jsem nad ní přemýšlel a tak bylo jen dobře že mám tak nečitelnou tvář, aby mi v ní nemohl někdo číst a zvlášť někdo jako ona, která by mě byla schopná utěšovat. "Měl jsem šťastné dny i veselé dny, jako každý člověk a pak jsem měl jen dny." Povím nic říkajíc, zrovna posledních pár let mám jen dny, jen žiji, přežívám a moje mysl se přeskakuje z období do období, ze života do života. "Život je těžký sám o sobě a já jsem rád za to že se to stalo tak jak se to stalo, díky tomu jsem měl to co jsem měl." Povím strnule. "Kdybych nebyl spokojený vypadá to jinak." Stále je cítit její krev ve vzduchu, ale já už nejsem novorozený upír, abych měl chut jí roztrhat krk, i když mě její krk láká, ani si to neuvědomuje, ale ted mi ho celkem dost nastavuje, ale už jsem klidný a tak se odtáhnu a jemně zavrčím, né nelidsky, spíš naštvaně a odvrátím se od ní. "Ženská bláznivá, nechat si k sobě tisknout upíra." Nejsem naštvaný na ní, jen kdyby tu byl někdo jiný mohl by toho využít. Já se radši odvrátil a ted si zabořil pro změnu hlavu do hřívy mé Krásky.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Okolí
Feb 20, 2017 19:34:35 GMT
Post by Deleted on Feb 20, 2017 19:34:35 GMT
"Budu hádat... Ty 'jen dny' jsou častější, že?" já si prostě nedám pokoj. Chci to vědět, jsem žena, jsem zvědavá a miluji tyhle různé informace. Nejsem ale drbna, to vůbec ne, cokoliv, kdo mi co řekne, si nechávám pro sebe. Nemám potřebu cizí informace někoho vyslepičit. Navíc ani moc nemám komu, moc s lidmi nemluvím, když opomeneme různé mé náhodné pacienty nebo lidi, kteří si ode mne kupují bylinky na trzích. Jakmile se ode mě odtáhne, srdce mi pomalu začne zpomalovat, protože už nejsem z jeho přítomnosti tak vyděšená. Ani nechápu, co mě to napadlo. Doopravdy nemám žádný pud sebezáchovy, je to hrozné. Jednou mě tady tyto situace určitě zabijí. Určitě ano, i když... to by mi ani nevadilo na jednu stranu, přeci jen... nic bych tady po sobě nezanechala, nemám manžela ani potomky, ani sourozence ani rodiče. Otec.. je bůh ví kde, a kdybych umřela, dostala bych se za maminkou do nebe, to by mi vůbec nevadilo, ale na druhou stranu... mám ráda život, miluji vítr, který mi cuchá vlasy, když jedu na Citarovi, miluji ten hřejivý pocit, který mnou prochází, když čaruji. Těchto věcí bych se vzdát nechtěla. Cítění. Možná proto mám takový strach z upírů, oni necítí, jsou mrtví, chladní a dychtí po krvi, ale Brandon se zřejmě dokáže ovládat, protože mi nerozerval hrdlo, za což jsem ráda. "Jste v pořádku? Nechtěla jsem vás... tou krví.. nějak... rozrušit..?" zamumlám váhavě, ale v mém hlase zní i kapka starostlivosti. Jak velké pokušení jsem asi musela být? Nevím a možná to ani nechci vědět. A samozřejmě... jako první se starám o něj místo o sebe. Trochu pevněji si zavážu ty dlaně jeho roztrhanou košilí a pomalu se sehnu ke svíčce, kterou vezmu do ruky a pomocí konečků prstů ji opět rozsvítím.
|
|
|
Okolí
Feb 20, 2017 20:20:02 GMT
Post by Ciaran (Brandon Dubhag) on Feb 20, 2017 20:20:02 GMT
Podívám se na ní podezíravým pohledem. "A co když ano? Stejně se na tom nezmění si to přiznat." Držel jsem v náručí syny, držel jsem v náručí dcery, vyděl je si hrát a dospívat a i umírat, co je na tom mít ted jen dny. "To neznamená, že mne netěší žít." Povím chladně a prohrábnu si dlouhé vlasy. Ano je to jen zvědavá žena, která dávno zapomněla na bylinky. Upír je stále hladové stvoření, dalo by se říct, že jsem pokaždé v pokušení, když ucítím krev, nějaká krev je lepší nějaká je horší. Otočím se zase na ní, skloním se až k zemi a utrhnu šalvěj, dojdu až k ní a dám jí ho do dlaní. "Moc upíru v tomhle městě není, ale i lidé nebývají někdy nejmilejší." Povím s nic neříkajícím výrazem a kouknu se na nebe. Brandon není mé pravé jméno, mé pravé je Ciaran, které sděluji jen tomu komu věřím. "Proto jsme rád, že vás mohu doprovázet, takže co pokračovat ve sběru?" Tomu co bylo předtím se vyhýbám, protože přeci chtěla sbírat byliny a né fascinovaně koukat na to jak jsem jí nevycucal do dna.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Okolí
Feb 21, 2017 6:13:36 GMT
Post by Deleted on Feb 21, 2017 6:13:36 GMT
"Možná že těší, ale nevypadá to tak," rýpnu si opět. Já si prostě nemůžu pomoct. Nevím, proč tohle dělám, proč se s ním vlastně tak trochu dohaduji, i když vím, co je zač. Mohl by mi hlavu utrhnout během sekundy a já bych proti tomu nemohla nic udělat. A přesto do něj rýpu. Má pravdu. Jsem ženská bláznivá. No, co se dá dělat. Už jsem prostě taková, nezměním to a po pravdě? Ani nechci, líbí se mi, jaká jsem, jen se mi nelíbí okolnosti, díky kterým jsem taková, jaká jsem. Překvapeně pohlédnu na šalvěj v mých dlaních a pomalu přikývnu, jako kdybych si právě uvědomila, proč jsem sem vůbec přišla. Sbírat bylinky, abych měla zásoby, přesně. Ten fakt, že je upír mě tak trochu... ne ani překvapil, spíše mě to odhalení zaskočilo, ale už bych se konečně mohla probrat a začít dělat to, co jsem sem přišla. Abych nasbírala bylinky, abych mohla pomoct lidem, kteří to potřebují. Proto jsem tady, v lese, uprostřed noci. "Děkuji," poděkuji ještě za tu šalvěj, kterou položím do košíku a začnu se rozhlížet kolem. "Můžeme, pokud pořád chcete," přikývnu pomalu a pomalu se opět rozejdu, dívajíc se jak pod nohy, tak kolem sebe, jestli náhodou něco nezahlédnu, což se mi po chvíli poštěstí. Jemně odhrnu sníh z dosahu té rostliny, kterou, jakmile ji poznám, vytrhnu opatrně i s kořeny, oklepu pod ztvrdlé hlíny a položím ji mezi ostatní bylinky do košíku. "Mimochodem... Máte krásnou klisnu. Jak se jmenuje?" zeptám se zvědavě. Ano, snažím se s ním trochu komunikovat, protože jestli se mnou nehodlá mluvit, asi se v tichu zblázním. Když jsem sama, ticho vítám, ale když jsem s někým, potřebuji mluvit.
|
|
|
Okolí
Feb 21, 2017 14:12:30 GMT
Post by Ciaran (Brandon Dubhag) on Feb 21, 2017 14:12:30 GMT
Její rýpnutí ignoruji, málo co mě vyhodí z rovnováhy, vlastně skoro nic, když nepočítám tu krev, ale jsem upír a to k tomu patří, nejde prostě se promenádovat s rukami od krve před upírem aniž by si toho všiml. Pravda, kdyby si krvaví zranění udělal nějaký starý člověk a podobně, tak se jen kouknu odkud krev přichází a s nezájmem jdu dál, vlkodlaci mají také hnusnou krev, ale tím by jsem se ted nezabýval. Místo toho abych jí odpověděl, tak se otočím a koukám se na zemi po dalších rostlinách, moje klisna jde poslušně za mnou a spokojeně se občas také sehne pro nějakou tu rostlinu aby se napásla, ale tohle raně jarní počasí toho pro nás moc nechystá a za chvíli bude svítat a to by jsem vážně nechtěl být venku. "Kdybych nechtěl, tak tu s vámi nejsem." ¨Povím neutrálně a dál mám hlavu zabořenou v zemi a uši na špičkách, kdyby náhodou padala. Pak se ovšem narovnám a podívám se na svojí klisnu, jako kdyby jsem si uvědomil teprve ted, že tam je. Odložím byliny do košíku, abych se mohl zase s Kráskou polaskat a přitom se jemně usmívám. "Ano opravdu je, jmenuje se Kráska, vystihuje jí to v jednom slově." Povím jí s pohledem dál upřeným na mého koně. hodně lidí tady má krásné koně a je to celkem divné, protože jich je hodně černých, nebo Bilých, hlavně bohatí lidé utrácejí peníze za tak drahé koně, fríský, andaluský, lipicán, přitom to jsou jen kočárový okrasní koně. Kráska je něco víc, je to bojový oř, který se cvičí aby kopal a kousal, je rychlá a vytrvalá a obratná. Možná by se k mé povaze hodil nějaký temný černý hřebec, ale já mám ji, normálního ryzáka s černou hřívou, koně, který vypadá jak každý druhý kůn prostého člověka, ale není. "Máte také koně?"
|
|