Beatrix
Člověk
lapka/nezaměstnaná
|
Okolí
Apr 16, 2020 13:39:59 GMT
Post by Beatrix on Apr 16, 2020 13:39:59 GMT
"Ale jistě, přece bych Vám nelhala." Odhalila kupodivu pěkně rovné a bílé zoubky v bezelstném úsměvu. Dokonce i odvrátila pohled od své lasičky a zadívala se zpříma na ženu. Když se jí představila, jen kývla hlavou, ale žádné těší mě z ní nevylezlo. Ale to už měla Briga zpátky bezpečně na svých ramenou, ten té chvíle využil a urychleně jí zalezl pod oblečení, asi bezpečnostní opatření, u toho se jeho majitelka jen vesele pousmála. Hned vypadala i celkově uvolněněji. "Děkuji." Váhu z jedné nohy přeložila do druhé.
"Budete mít večer představení?" Vyhrkla najednou zvědavě. "A nechtěla byste náhodou pomoci? Zvládnu toho hodně!" Tentokrát se jí po celé tváři rozlila nevinnost sama, snad doufala, že by jí za to pak zaplatili, nebo dali nějaké jídlo do zásoby. Její imaginární maminka byla chudák na okamžik i zcela zapomenuta, asi si musela počkat, jídlo a práce byly přece jen důležitější, zejména pro někoho, kdo měl na celý den jen jeden bochník chleba, a zrovna kus z něj sunula pod své oblečení - patrně Brigovi.
V té chvíli se k nim však dopracoval muž na koni, na kterého se ohlédla. To u ní zapříčinilo krok vzad a tedy i blíže k Rhiannon. Na jeho pozdrav samozřejmě neodpověděla, jak se jistě sluší a patří, naopak, nakrčila obočí a podezíravě si ho prohlédla. Ale žel nezmizela, zorničky se jí malinko rozšířily a oči celkově rozzářily hned poté, co spatřila mužova koně. Nu.. zvířata byla její slabostí. Naštěstí však měla dostatek rozumu na to, aby se ke koni nevrhla, a zůstala stát kousek od kejklířky, nedržet v ruce ten bochník chleba, možná by i vzdáleně mohla připomínat ženinu rádoby ochranku. Ale pouze hrozně vzdáleně, z kejklířky šel jistě mnohem větší strach než z ještě ne zcela dospělé dívky.
|
|
|
Okolí
Apr 16, 2020 17:27:19 GMT
via mobile
Post by Merth de LaNoire on Apr 16, 2020 17:27:19 GMT
Zamyšleně se na obě dívky podíval." Projíždím tudy, nemusíte se obávat." řekl upřímně. Chtěl jsem se i zeptat, kudy se jeden do nejbližšího města, či hospody, abych měl kde ustájit koně." ten na to konto nervózně zahrabal kopytem v zemi. A Merth ho poplácal ho poplácal po pleci, aby ho uklidnil a sesedl. " Povíte mi, co za veselí se tu chystá?" zeptá se mile.Vlasy mu už trochu tmavnou a z očí se ten jas také zvolna vytrácí. " Nebo snad ruším dvě dámy?" zeptá se a tváří se div ne nejistě... Přesto je dost klidný, když sesedá z koně. " Mé jméno je Merth, smím-li se přidat do toho představování?" optal se zdvořile a usmál se na menší dívku s lasičkou. Neobvyklé zvířátko... to jí musel nechat.
|
|
|
Okolí
Apr 16, 2020 18:15:03 GMT
Post by Rhiannon Ó Floinn on Apr 16, 2020 18:15:03 GMT
"Já ti nevím, Trix... Nebude to vadit mamince..?" Zeptala se Rhiannon s předstíraně zamyšleným výrazem než se na dívku zpříma podívala s lehce pozvednutým obočím, aby jí dala najevo, že její předstírání prohlédla. Když kůň začal hrabat kopytem, instinktivně dívku stáhla kousek za sebe, kvůli bezpečí. Ani nad tím dvakrát nepřemýšlela. Sama udělala krok k neznámému.
"Když se rozhlédnete, mělo by nejbližší město být docela dobře vidět, takhle z náměstí," pobaveně se ušklíbla. "Stáje tu jistě nějaké budou, pokud teda nechcete uvázat koně tady. Zvládli jsme lasičku, koně snad někam nacpeme..." prohodila sarkasticky. "Jsme kejklíři. Přesněji, já a spolek, se kterým vystupuji. Jsem Rhiannon. A Trix určitě nevadíte, ne dokud máte tak krásného koně," v koutcích jí lehce cuklo.
"Ráda bych se s vámi dál vybavovala, ale představení pravděpodobně za chvíli začne a já se ještě potřebuji převléct a nachystat pár věcí. Bylo by fajn, kdybyste se vy dva zkusili rychle rozhodnout, co s vámi. Pokud se, pane, budete chtít podívat na představení a nechat koně zde, na jednu noc to určitě nebude vadit. Pokud mi chceš pomoct, Trix, nic nového tě za tu chvíli nenaučím a hvězdu z tebe neudělám, ale mohla bys mi pomoci s přípravami a během představení. Pokud se osvědčíš, můžeme se se domluvit dál. Jen doufám, že se nebojíš ohně a uhlídáš si chlupáče." Otočila se k dívce.
|
|
Beatrix
Člověk
lapka/nezaměstnaná
|
Okolí
Apr 16, 2020 19:18:59 GMT
Post by Beatrix on Apr 16, 2020 19:18:59 GMT
"Myslíte?" Zaculila se na Rhiannon nevinně. "Ona to určitě přežije." Snad její narážku s obočím pochopila, snad ne, tuto poznámku si však rozhodně odpustit nedokázala. Dokud měla Briga u sebe, jako by ji všechna nervozita či možná i strach opustili. Stáhnutí bylo ovšem jednoznačně zapotřebí, nějaké hrabání kopytem ji nevyděsilo, ale protestů se od ní kejklířka taky nedočkala. Jen k ní překvapeně trhla pohledem a pak už zůstala sledovat mužova koně. Nicméně i rozhovoru dávala trochu své pozornosti, u zmínky o uvazování koně u kejklířů jí zajiskřilo v očích.
"A určitě nám nebude vadit ani kdybyste mi toho koně daroval." Ozvala se ještě familiérně předtím, než jí bylo tedy nabídnuto, že může pomoct, jako by k ženě patřila už nějaký ten pátek. A muž se dočkal podobně nevinného úsměvu jako prvně Rhia. To už však přesunula pohled na ženu. "Učím se rychle!" Kývla pohotově, očividně nebrala ne jako odpověď k čemukoliv. Ale že by se chtěla nějak moc cpát do jejich už jistě nacvičeného představení, to opravdu ne. "Vůbec ne. Klidně Vám budu podávat.. um.. cokoliv bude potřeba podávat. A Brig je jen vítaná pomoc, uvidíte!"
Jednoduše byla najednou veselost sama, dokonce udělala krok vpřed, snad aby jí třeba kejklířka neutekla nebo tak něco. Po očku přitom stále mírně podezíravě sledovala muže, a možná i doufala, že jí toho koně opravdu daruje, přece jen, někdo, kdo může vlastnit tak pěkné zvíře, bude mít dost peněz, aby si koupil i další, že. Lasičák se přitom stále držel pod oblečením své majitelky, jako by bylo venku nebezpečno. I když z času na čas na okamžik vykoukl, aby zkontroloval situaci, nicméně mu stačil jediný pohled na muže i kejklířku a už byl zase v úkrytu.
|
|
|
Okolí
Apr 16, 2020 20:27:34 GMT
Post by Merth de LaNoire on Apr 16, 2020 20:27:34 GMT
Zamyšleně obě dva sledoval.Jeho pocity z nich byly chvilkama všelijaké, tak je nechal mezi sebou komunikovat a konečně se pořádně podíval, kde vlastně je. Ono před chvilkou byl na cestě, teď je ve městě... zajímavé. " Děkuji za nabídku, ale věřím, že u hospody bývají stáje, minimálně kryté." poděkoval se vší slušností. Zamyšleně se na ni podíval. " Představení jakého druhu?" nedala mu ta otázka. Avšak proč by se nepodíval? Kejklíři bývali v poslední době více než třeba. Pobaveně se podíval na tu dívku. " Mám obavu mladá dámo, že ze všech nejvíc by to vadilo jemu a jezdci, co by ho zkusil jako další osedlat." usmál se na tu mladou dámu. Tenhle krasavec už shodil nejednoho jezdce. Trochu pochyboval, jak přesně by mohla lasička pomoct při představení, ale zase zvířátka, co dělají opičky bývaly vcelku populární. Hřebec zaržál a pokýval hlavou. Merth ho pohladil aby ho uklidnil. Jen vycvičit ho, aby k němu přiběhl na hvízdání bylo dost složité, ale vyplatilo se mu to. " Rád se ale na Vaše představení přijdu podívat." kývl zrzce. Byla moc hezká, to jí musel uznat. Pobaveně obě dvě sledoval. A jen čekal, co dalšího vybalí, či zda se rozejdou.
|
|
|
Okolí
Apr 18, 2020 12:50:01 GMT
Post by Rhiannon Ó Floinn on Apr 18, 2020 12:50:01 GMT
"To už nechám na vašem uvážení. Tady by mu také špatně nebylo." Rusovláska se nepatrně pousmála. "Mám pocit, že jsem jeden hostinec zahlédla, když jsme sem přicházeli. Tímto směrem," ukázala rukou na ulici, kterou na náměstí přišli. Ústila do ní i jejich řada vozů, tudíž byla šance, že by se muž nemusel po cestě potkat s větším množstvím lidí. "Představení tak trochu všeho druhu. Za sebe můžu přistlíbit tanec s ohněm. Nejen ve vlasech." S tajemným úsměvem přikývla. "Ráda vás uvidím."
Musela se tiše zasmát nad Trixinou horlivostí a nadšením snad pro všechno. I to byl jeden z důvodů, proč měla děti ráda. Působily dojmem, že jim snad nikdy nemůže dojít všudypřítomný optimismus. Trix už sice úplně dítě nebyla, ale úplně dospělá také ne. Bylo vlastně skvělé, že si ze svého dětství dokázala zachovat zrovna to pozitivní. Bez mrknutí oka dokázala lhát, ale i si říct naprosto o cokoli. Ne nebrala jako odpověď, ale když se dočkala nesouhlasu, bleskově změnila téma na jiné, veselejší. Bylo to příjemné odlehčení.
"Dobře. Jen doufám, že ta pomoc nebude pletení se pod nohy," usmála se a kývla na dívku. "Najdeme ti nějaké oblečení, ať sem líp zapadneš. Když zazáříš, třeba tě pan Merth nechá toho krasavce alespoň pohladit," mrkla na ni a lehce se muži uklonila. "Bylo mi ctí, pane Merthe. Nám obě- Tedy... Nám třem." Dodala, když Brigova hlava opět na chvilinku vykoukla.
|
|
Beatrix
Člověk
lapka/nezaměstnaná
|
Okolí
Apr 18, 2020 18:33:11 GMT
Post by Beatrix on Apr 18, 2020 18:33:11 GMT
"Hm.. také bych na něj nelezla, dokud by mi sám nedal svolení." Vychytrale se na muže zazubila, ale dále se ho o koně už nedoprošovala, snad jí stačilo to první odmítnutí. Prostě.. bohatí.. pomyslela si s duševním protočením očí. Navenek se žel žádné nekonalo. I když při oslovení 'mladá dámo' si pobaveně odfrkla, chudák, ještě byl stále mladý, ale oči mu sloužily asi jen napůl. Všechno volalo o změnu tématu, a to by nebyla ona, aby mu ji nedopřála.
"A jak se jmenuje? Nepotřebujete někoho, kdo by se Vám o něj staral? Nebo ho budu chodit navštěvovat. Kde bydlíte?" vybalila na Mertha, nu, když už výslech, tak asi pořádný (i když malinko jednostranný), přece jen, člověk nikdy nevěděl, k čemu se mu dané informace jednou můžou hodit, že. "Nebojte, zvládla bych obojí," uculila se vzápětí na Rhiannon, snad aby si kejklířka ještě nemyslela, že by na práci u nich kašlala. Ono.. víc prací znamenalo víc peněz, což zase znamenalo méně kradení. A to končilo u faktu, že by nemusela skončit jako její rodina. A to byl docela dobrý cíl, jistě i Brig by jí ho schválil.
"Kdybyste chtěla, dokázala bych i to!" prohlásila s veselým úsměvem a už k ní udělala další krok, patrně připravená kdykoliv vyrazit. K muži se natočila zase až ve chvíli, kdy k němu navedla řeč kejklířka. To se na něj sama nevinně uculila a dokonce i napodobila tu malou úklonu, téměř jako by ji nacvičovala už dopředu. Její.. rozloučení je však beze slov, nejspíše také proto, že to za ně učinila Rhiannon. A Brig už znovu nevykoukl, snad se v teple dívčího oblečení a těla propadl do hlubin spánku.
|
|
|
Okolí
Apr 19, 2020 9:58:09 GMT
Post by Maeve Elenya on Apr 19, 2020 9:58:09 GMT
Viděl i neviděné jen si to vůbec neuvědomoval,byla jsem trpělivá a nechala jej aby si prohlédl co potřeboval. Někde hluboko vduši to možná znal, ale v tuto chvíli pro něj vše bylo nové. Díval se na mě a já se mu díval zpříma o očí, na tváři letmý úsměv, pírka ve vlaseh a šaty ze lnu byly volné, ne sešněrované jako jsouběžně k vidění ve městě, jen v pase je držela šňrka aby měly nějaký tvar a nelétaly kolem když se obuje vítr do látky. Doufala, jsem, že se zde bude cítit příjemně, i pro mě to byla nepříjemná záležtost, snad jen v jiném smyslu než pro něj.
Věděla jsem, že má slova vzbudí v jeho hlavě spoustu otázek, a to byl i jejich prvotní účel.
"Thorsen Borg...ano , tak jsem to slyšela.." přikývnu k němu na stvrzení jeho identity. "Mé jméno je Maeve...Maeve Elenya..." povím klidným hlasem zatímco upíjím z pohárku. Celou dobu se mu dívám do očí, jakoby mi naprosto nedělalo problémy takto intimní spojení, jako je oční kontakt, s člověkem, kterého sotva znám. "Co vás sem přivádí? Thorsene?" zeptám se jej stejnou melodií a klidem v hlase jako celou tu dobu předtím, skoro jakoby nic kolem mě nedokázalo zčeřit vody mé vnitřní harmonie.
Sledovala jsem jej, jeho rysy byly napjaté, byl v nepohodě, možná rozezlený? Jeho oči byly krásné, přesto, ta jiskra mi tam chyběla, jakoby přišel o kus sama sebe. Jeho rty byly velmi pěkné a celková stavba jeho těla byla velmi přitažlivá. Měl hodně žen co žil v Ingwirth Holdu? Pomyslím si a přemýšlím co by to pro mne znamenalo.
|
|
|
Okolí
Apr 19, 2020 11:18:14 GMT
Post by Thorsen Borg on Apr 19, 2020 11:18:14 GMT
Její hlas a vzhled zapadal do toho prostředí tak přirozeně, že člověk si neumí představit, že by to mohlo být jinak. Zapadala do toho přostředí a vytvářela celou jeho podobu. Její oči ho neustále propichovaly a sledovaly každý jeho pohyb. Nebyl si jistý a nemohl se rozhodnout, zda je mu to příjemné a nebo ne. Prohlédl si její vzezření ještě jednou. Až nyní si všiml podrobností, které před tím jeho mozek nezaznamenal. Souzněla s přírodou ještě víc, než na první pohled vypadalo. Ve vlasech se ji hýbala jemná pírka, která nedokázal určit a nedokázal ani říct, jakým kouzlem na těch krásných hebkých vlasech drží. Měla na sobě jednoduché šaty, které měla sepnuté stuhou kolem pasu. Ležérně jako kdyby náhodou. Šaty tak smyslně kopírovaly její postavu.
"Maeve," zopakuje tiše. Vyslovení jejího jména mu znělo tak přirozeně a šlo tak lehce vyslovit, jako kdyby to dělal každý den. Přitom ještě nikdy neslyšel a neznal jinou nositelku toho jména, než byla ta žena naproti. Podívá se jí do očí, ale jemu naopak udržet pohled činilo obrovský problém. Vydržel tak pouze malou a nepatrnou chvíli jinak jeho pohled přejížděl místnost. Prohlížel si byliny a nábytek. Bylo mu to až trapné, ale ačkoliv se snažil, nedokázal pohled udržet.
Mluvila klidným, až sametovým hlasem, který působil jako u zaříkavačů. Poslouchal melodii, která jeho uším lahodila jako hudba. Hudba, která snad ani nepocházela z tohoto světa. Ale z toho oslnění se musel probrat kvůli její další otázce. Na židli se narovnal a konečně na delší dobu vrátil pohled na ní.
"Ano, správná otázka. Jak jistě jste slyšela jsem lékař v tomto městě. Myslím, že by bylo vhodné pobavit se o pacientech. Já nerozumím tolik bylinám jako Vy, a Vy zase lidskému tělu jako já. Monžá by bylo vhodné spojit síly...?" zeptá se. Mluví velice formálním hlasem, ačkoliv má co dělat, aby ho udržel. Měl chuť ze sebe vyhrknout tisíce otázek, které ale nedokázal zformulovat. Ve vzduchu bylo cítit jisté napětí z jeho strany. Pak si odkašle a na chvíli se odmlčí.
"Promiňte, ale neznáme se od někud?" zeptal se jí. Nevydržel to se nezeptat, protože jeho mysl se nedokázaal soustředit na nic jiného. Ale poté zhodnotil, že to není možné. "Ale asi jste jen podobná jedné..." chtěl snad dokončit... milence? manželce? ženě obecně? "Ale Vás bych si určitě pamatoval. Nejspíš jsem se spletl," řekne nakonec. Cítil se teď provinile, že se vůbec zeptal. Radši si znovu vzal pohár a napil se. Spláchl tak ten svůj pocit a zadíval se na ní znovu.
|
|
|
Okolí
Apr 19, 2020 12:11:22 GMT
Post by Maeve Elenya on Apr 19, 2020 12:11:22 GMT
Kdyby byl někdo kdo by mne pozoroval, nebo mi držel palec na tepně, po vyslovení mého jména jeho ústy by cítil jak se má tepová frekvence prudce zvýšila, na pár desítek sekund ale zvýšila. Výraz v tváři se ale nezměnil. Je nesvůj uhýbá mi pohledem a já se snažím zůstat klidná jako hladina v bezvětří. Takto jsem působila na všechny lidi, nebo..většinu, jako uklidňující voda a pokud nestačil hlas, dotek mé ruky je uklidnil úplně, problém byl v tom, že on byl jiný. Jeho mysl byla složitější než u obyčejných lidí, věděla jsem to. Měřil si mne prvním pohledem, který hodnotil a snažil se dávat do souvislostí to co mu říkají oči, hlava a srdce. Nechala jsem jej, bez pokárání o nestoudnosti prohlížení si mojí postavy, přeci jen, i já si prohlédla tu jeho a tak to bylo více než fér.
Po nějaké chvíli začal mluvit více k tématu, která jak se zdá, jej pálilo. Jeho rozezlení ale neodpovídalo tomu co řekl, nepřišel ke mě aby mne osočil z přebírání pacientů, chtěl spojit síly, tato skutečnost mne neobyčejně těšila. "Zajisté, slyšela jsem o vás..." povím klidně a chvíli nic neříkám, poté se jej zeptám. "A jak byste si onu spolupráci ..představoval Thorsene?" povím s neuhýbajícím pohledem do očí a rukou si prohrábnu vlasy, aby mi nepadaly do tváře zatímco mluvíme. Přesto si je nikdy nedávám za ucho a rámují mou tvář jako tmavý vodopád neposedných kadeří, které vypadají neutěšeně a přesto má každá své správné místo. Musím se usmát nad jeho napětím , nakloním se tedy němu a položím mu ruku na hřbet jeho ruky,kterou objímá pohárek, mé ruce jsou proti jeho tak drobné.
Seděli jsme u tabule, která sloužila k nakrmení hostů plesu. Neznámý mladík s vlasy jako sníh přišel aby mne požádal o tanec, poté jsme si sedli mimo ostatní a on mi sevřel ruce do jeho a představil se. Nikdy jsem neměla tak sucho v ústech jako tehdy. Dívala jsem se na naše ruce a pomyslela si... jak strašně malé jsou mé proti těm jeho...a jak velmi slabá si můžu vede něj připadat protože tyhle ruce ..ty mě ochrání... Zvednu k němu zrak, když se zeptá a pokrčím rameny. "Možná jste mne zahlédl ve městě, když sem si byla pro pálenku do elixírů." povím mu vlídně a pokusím se vyslat do něj uklidňující kouzlo, které můj dotyk má. "V pořádku i vy mi někoho připomínáte, někoho kdo už tu není nějakou dobu." vydechnu a pustím jeho ruce kvůli sobě, doufám, že to stačil ona to aby pocítil klidnou vlnu projížděící jako pohlazení jeho tělem. Já bych ten dotyk déle nesnesla.
|
|
|
Okolí
Apr 20, 2020 9:00:12 GMT
Post by Thorsen Borg on Apr 20, 2020 9:00:12 GMT
Přemýšlí nad tím, co vlastně chce a jak by si představoval jejich spolupráci. V podstatě se nestihl ani pořádně rozhodnout, co chce a jak by to bylo pro obě strany výhodné. Proto dlouhou dobu mlčí, ale pak ucítí dotek jejích prstů na své ruce. Ten dotek jím projede až do konečků jeho útrob. Avšak bylo to tak náhlé a téměř ten pohyb nepostřehl, tudíž spíše z reflexe po chvíli rukou ucukl. Avšak teplo jejích rukou a neposatelná vlna klidu ho zbavila předšlé nepokojné nálady. Ruku tak vrátil zase na své místo. "Inu...Jde mi spíše o to, abychom si navzájem nezasahovali do znalostí. Nemám podrobnou představu," přizná již klidným hlasem. I pohled se ustálil a tak vydžel už delší chvíli na ní udržet oči. Vnímal a vstřebával další drobnosti, které mu za normálních okolností prozradí o jakého člověka se jedná. Často dokáže uhádnout i osobnost z jejich slov. Ale ona pouze odpovídá vlídně na jeho otázky a navíc je jeho mysl zastřená mlhou, nebo těžkým mrakem, který zastiňuje jeho smysly. "Nejspíš ano," řekne, ačkoliv si je téměř jistý, že ji ve městě nikdy neviděl. Dal by ruku do tlamy vlkovi za to, že ji určitě teď vidí poprvé, ale přesto ne. Její ruka pustí ty jeho. Až nyní si všiml, jaké teplo a klid jimi opravdu proudil a hladil jeho nervy a mysl. Avšak už se nevrátil k nepříjemnému pocitu, ze začátku. Byl překvapený, že ona vnímá stejně jejich pocit, že už se někdy viděli. Dopije mezitím poslední hlt šťávy. "Doufám, že jste slyšla aspoň chválu," konečně se na ní i pousměje po celé té době, co přišel až do chvíle, kdy tu sedí. Obecně působí již uvolněně a v lepší náladě. Uvědomil si, že Maeve není jeho konkurent a ani nepřítel, nýbrž naopak přítel v povolání. Navíc k tomu všemu i velice okouzlující žena. Což sice věděl už před tím, ale přece jenom...
|
|
|
Okolí
Apr 20, 2020 14:13:27 GMT
via mobile
Post by Merth de LaNoire on Apr 20, 2020 14:13:27 GMT
Pobaveně se podíval na obě dvě dívky před sebou. " děkuji tedy za radu." pousmál se na zrzavou dámu. " Rád se Vás přijdu podívat." kývl jí a to už ta mladá dama nabízela, že se o jeho Bucefala bude starat. " Hmmm, nejsem si jist, zda bys zvládala oboje." řekl, ale to už ta malád horlivě dokazovala, že zvládala. Nakonec proč ne? Alespoň mu trochu ubude starostí. " To se ale budeš muset zda rozhodnout, zda půjdeš tady se svou přítelkyní a pomůžeš jí a nebo, zda půjdeš se mnou a odstrojoš Bucefala." představil jí koně, který nervózně hrabal kopytem do kamenné dlažby a štouchl do jeho ramene, chtěl už jít. Pohladil ho po lysině, aby ho trochu uklidnil. " Doufám, že se tedy večer uvidíme." pousmál se na ní a pomalu vyrazil směrem k hospodě, kde se hodlal ubytovat a postrat se o koně. Naštěstí se tam stáj vskutku nacházela.
|
|
|
Okolí
Apr 20, 2020 18:01:44 GMT
Post by Rhiannon Ó Floinn on Apr 20, 2020 18:01:44 GMT
"A tahle volba je jen na tobě, Trix..." Usmála se rusovláska a zamířila ke stanům. Své oblečení již měla nachystané v jednom z vozů, někdo ze souboru na ni zjevně myslel, ale pokud se k ní Trix rozhodla přidat, potřebovala zapadnout. A to by se jí v oblečení Rhiannon, která narozdíl od ní měla typicky ženskou postavu s boky a poměrně vybaveným hrudníkem nejspíš nepovedlo. Prohrabala se proto rychle několika hromadami oblečení a našla jedny ze svých starších šatů. Byly zlatožluté, asi jako květ slunečnice a rozhodně neodhalovaly tolik, jako její současné oblečení. Na dívce, které měla snědší pleť, než ona, budou pravděpodobně vypadat ještě lépe, než kdysi na ní. Vykoukla z vozu aby zjistila, jak se dívka rozhodla.
Venku už se začínalo šeřit, poslední přípravy na vystoupení byly téměř u konce. Pár kejklířů s jednoduššími triky vyrazilo do ulic, aby nalákali lidi, kteří se k prvnímu představení nedostali a principál je svým lvím hlasem začal svolávat k prostranství, které kejklíři vyklidili, aby se tentokrát mohli ve výstupech střídat a každý dostal svou šanci zazářit. Zezačátku byli na programu akrobati, po nich žoldnéři a krotitelé zvířat, kteří na svá představení potřebovali i ty poslední zbytečky světla. Po nich mělo následovat Damianovo kouzelnické vystoupení a večer měl vyvrcholit ohnivou show. Rhiannon tak měla dost času na své přípravy.
"Dámy a pánové, bohatí i chudí, staří i mladí! Najděte si svá místa, pohodlně se usaďte, ustavte, či uvelebte v náručí své drahé polovičky! To, co dnes uvidíte, troufám si říct, jste ještě neviděli a pokud ano, bylo to příliš dávno na to, než abyste si to mohli pamatovat! Každý z vystupujících, kterého dnes uvidíte, dává do svého výstupu srdce i duši a sedře se do roztrhání, jen aby vám dopřál zážitek, na který jen tak nezapomenete. Avšak, vážení, aby mohl dobrý umělec předvést dokonalé dílo, nemůže se soustředit jen na sebe. Výstup nemůže být jen o něm. A také není. Je o váš, vážení! O vaší přítomnosti, reakcích, potlesku, radosti. Přesto, rádi bychom po vás něco víc. Několik z vás bude mít možnost se stát skutečnou součástí představení a zazářit, i když tak intenzivně, jako naši lidé, nikdy netrénovali. Těšíte se?!" Odpovědí principálovi byl souhlasný, bujarý ryk obecenstva. Většina lidí se přišla podívat a to včetně těch, kteří ještě odpoledne prohlašovali, že je na podobné hlouposti neužije. Trochu povyražení holt potřeboval čas od času každý.
|
|
Beatrix
Člověk
lapka/nezaměstnaná
|
Okolí
Apr 20, 2020 18:35:51 GMT
Post by Beatrix on Apr 20, 2020 18:35:51 GMT
Žádné rozhodování jistotně neočekávala, zatvářila se totiž malinko zmateně a dost i rozpolceně, chudák malá. Několikrát přeskočila pohledem mezi oběma pracovními nabídkami, hm.. v tomto případě spíš jejich nedobrovolnými poptávkami, nicméně, to už se kejklířka i muž rozhodli vydat opačnými stranami. "Nemusím ho přece odstrojovat hned, když má Vás, ale.. později.. určitě přijdu!" vydolovala ze sebe, poměrně i dost nahlas a přes rameno, jak zároveň se svými slovy již kráčela vstříc Rhiannon a vozu. Až by tedy zjistila, kde vlastně bydlel, respektive bude bydlet, ale zas tolik stájí ve městě určitě nebylo, a tak myšlenky na koně brzy nechala pouze v hlubinách své hlavy.
Mezitím došla k vozu a div, že neuskočila bokem, jak se najednou kejklířka z jeho útrob vynořila. Úlek však ihned zamaskovala veselým úsměvem plným očekávání. Ani se na nic neptala a hned se vytáhla dovnitř. A vzápětí párkrát zamrkala. "Mám se převléknout?" Nejspíše předpokládala, že dostane nějakou práci, jako bylo uklízení nebo shánění diváků, ale toto asi ne. Ovšem hádat se s ženou nehodlala, zdráhavě zvedla šaty a zůstala na ně koukat. Bylo to poprvé, co se měla kdy obléknout do čistě dívčího oblečení, ale jakkoliv to bylo zvláštní, byla to práce. Práce, za kterou měla možnost dostat jídlo, a pokud by se jí poštěstilo, tak i alespoň provizorní střechu nad hlavou.
Stud jí zas tak moc neříkal, a tak se jednoduše šoupla trochu hlouběji do útrob vozu, alespoň co to jen šlo, otočila se k Rhiannon zády a rychle se převlékla. Brig se zatím probral a vylezl dívce na hlavu, čímž jí tak trochu to převlékání ztížil, ale nakonec se vše podařilo a překvapivě si šaty oblékla i správně. "Uh.. vypadá to divně, že?" natočila se k ženě a očima sklouzla k onomu novému oblečení. Samozřejmě, neupravenými delšími vlasy a lasičkou na hlavě mohla mít na své okolí trošku divný efekt, ale na to se momentálně jistě neptala. Sama sebe brala více jako chlapce než dívku, i když jako dívka nevypadala vůbec ošklivě, ale z jejího pohledu chlapec v dívčím oblečení.. nu, posoudit to mohl každý sám. Případnému hluku venku pozornost prozatím ani nevěnovala.
|
|
|
Okolí
Apr 20, 2020 20:56:58 GMT
Post by Merth de LaNoire on Apr 20, 2020 20:56:58 GMT
Merth nad tou slečnou jen zavrtěl hlavou, odstrojit koně nebylo nic moc složitého, postaral se o něj a pak dal ještě za úkol pacholkovi z hospody, aby se o Bucefala postaral... Zaplatil si u hostinského pokoj, alespoň si opláchl obličej a zase vyrazil do města. Obecenstvo bylo hlučné, možná až příliš, nejraději by je nechal jaksi omylem bez hlasu, ale nebyl si jistý, co by to s ním udělalo. Zhluboka se nadechl. Přišel na ten příslib, že se někdo bude moct stát součástí obecenstva... no, nebyl si jistý, ale způsobit menší nehodu by mohl... jen maličkatou, aby ho to moc neprozradilo. Jeho oči i vlasy už byly zcela v obvyklém stavu i pořádku a zahlédl zatím jen principála a ne rusovlasou krásku jménem Rhihanon... myslel, že to tak zaslechl, ale jistý si zdaleka nebyl. Ani tu dívku, ale asi špatně koukal... postavil se stranou a sledoval představení.
|
|