|
Okolí
Mar 29, 2020 9:34:51 GMT
Post by Thorsen Borg on Mar 29, 2020 9:34:51 GMT
Měl chuť se okřiknout za to, jak se prokecl s plicníkem. Opět se mu potvrdilo, že se lží daleko nedojde, ale v té chvíli se to jevilo jako to správné rozhodnutí. Chvíli mlčel, neboť nevěděl, co ji na to říct. Naštěstí to dlouhé a trapné ticho prolomila dalšími slovy. Nebyl si jistý zda zaslechl poměrně urýpanou poznámku na účet království, ale nevěnoval tomu pozornost. Přece jenom v tomto městě mají uši i stromy a nebyl si jistý, zda ona sama není přece jen příznivce nového režimu. A hlavu na špalek za prořízlou pusu dávat nechtěl. Tak by nikomu nepomohl a proto se převážně rozhodl opět mlčet.
I on uslyšel blížící se zvuky kočáru. Nevěnoval by tomu pozornost nebýt toho, že ho Claire chytila za ruku. Na malou chvíli jim projela obří vlna energie. Avšak neměla erotický podtext, pouze její přítomnost mu byla příjemná a tohle byl náznak, že ona to tak nejspíš cítí taky. Automaticky se jednou stranou těla postavil před ní. Byl to reflex muže, který byl zvyklý chránit ostatní od nebezpečí. Měl v sobě zakořeněnou potřebu bránit, která ho neopustila ani v této chvíli.
Blížil se k nim muž v prošívaném drahém oblečení. Toho si nikdo nemohl nevšimnout. Thorsen si jej měřil pohledem, ale nakonec přece jen sklonil záda do mírného poklonu, kterým cizinci naznačil, že se nehodlá s ním přít a má k němu všechnu čest. Avšak obezřetnou. "Pane," řekne při tom. Sice tiše a hlubokým odměřeným hlasem, ale řekne.
"Můžeme být Vám nějak nápomocní?" zeptal se ho a propíchl jej pozorným pohledem. Nevypadal zle. Tvář měl přívětivou až přátelskou, tudíž neměl důvod se mu stavět na odpor.
|
|
Francis
Vlkodlak
Prince Francis of France
|
Okolí
Mar 29, 2020 10:08:17 GMT
Post by Francis on Mar 29, 2020 10:08:17 GMT
Cesta byla opravdu dlouhá a on chtěl využít příležitosti, když kočár zastavil, aby si protáhl nohy. Jistě by to ještě zvládl vydržet, ale nebyla potřeba, když slyšel slova kočího a zdálo se, že venku žádné nebezpečí nečíhá. Rozhlédl se kolem, když vystoupil a nadechl se čerstvého Irského vzduchu. Až poté otočil hlavu směrem, kam se vydal jeden z jeho mužů a ptal se na cestu ženy a muže. Sjel je pohledem a mírně se usmál. "Jedeme do Ingwirth Holdu za královnou Jasmine O'Ravenheart," oznámil. Neměl sebemenší tušení, že královna zemřela a jeho matka o tom taktéž nevěděla. Jinak by sem syna neposílala a našla by pro něj místo na úkryt někde jinde. Ruce sepjal za zády a pomalým krokem se rozešel blíže ke všem třem. Cestou k nim přemýšlel, jak by se měl představit. Netušil, co psala matka v dopise pro Jasmine, jestli bude Francis sám sebou, nebo nějakým vzdáleným bratrancem, aby tím zajistili, že se zde nenajde někdo, kdo by mohl dát echo jeho strýci, který ho chtěl zabít. Kdo ví, co by se stalo, kdyby strýci Charlesovi přišel dopis s tím, kde se Francis ukrývá. Bylo by riskantní o požadavku jeho zabití psát, jednalo by se o zradu a on by za to mohl být popraven, ale pravděpodobně by to nenechal jen tak. "Jsem Francis," oznámil tedy pouze své jméno. Dokud se s Jasmine nedohodnou jak dál, bude lepší zůstat alespoň trochu v utajení. I když jeho šaty zrovna nekřičely něco ve smyslu 'jsem obyčejný občan'. "Říkala jste v těchto dobách, co jste tím myslela?" Pozdvihl obočí, když došel až k nim. Znělo to, jakoby tu snad neměl být klid a mír. Sjel ženu pohledem. Zdálo se, že vyrazila na sběr hub a dalších potřebných věcí, společně se svým doprovodem, na kterého poté přenesl pohled. "Pouze se chceme ujistit, zda jedeme správným směrem," s přátelským úsměvem zopakoval slova svého poddaného.
|
|
|
Okolí
Mar 29, 2020 10:17:10 GMT
Post by Claire Quinsey on Mar 29, 2020 10:17:10 GMT
I když jsem byla velmi z formy, jeho výrazu prořeknutého chlapce jsem si všimla a usmála se, možná se chtěl jen seznámit, chudáček a nevěděl na koho to narazil. Vlastně být v jiném stavu velmi by mě přitahoval ale to je to poslední na co myslím, a když tak...nemohu dostat z hlavy Jamieho...jak by ano, mám jej doma a je vážně dokonalý. Všechno tohle zde mi připomíná jak moc bych se měla začít chovat lépe. Je to rok, zničilo mě to ano, ale Jamie byl ten jediný kdo dřel na vztahu a musí být frustrovaný, už protože neměl celou dobu ženu, tedy..předpokládám to. Co to? že by osten žárlivosti , kdyby o něj nějaká stála a měla ho? Zavrtím hlavou, mé myšlenky se příliš často v poslední době toulají mimo moment, ve kterém se právě nacházím, asi důsledek strádání. Díky opatrnosti nebo kolaboraci jsem z něj nedostala žádnou indicii k jakému režimu se kloní ale to už přestalo mít smysl ve chvíli kdy do hry vstoupily další osoby a kočár. Musela jsem ocenit, že automaticky přešel přede mne a chránil mne. Gentlemani přeci jen nevymřeli a mě se jen těžko věří, že zrovna on by kolaboroval. Dnes je to můj reflex ale chytnu muže, který promluvil za paži a druhou rukou naznačím pšt... "Královna je mrtvá...v zemi nyní vládnou Normanské místodržící, musíte být na cestách velmi dlouho." Dívám se do očí muže, který může btýt testem, snažím se vyčíst, zda pochopil, že jméno královny se zde nemá vyslovovat pod hrdelním trestem.
|
|
|
Okolí
Mar 29, 2020 12:07:06 GMT
Post by Thorsen Borg on Mar 29, 2020 12:07:06 GMT
Nově příchozího muže nedokázal zařadit. Patřil do bohatší společnosti - to uhádl dle dražších látek a upraveného vzhledu. Navíc kočár si taky nemůže dovolit kde kdo. Měřil si jej od hlavy až k patě. Dokázal s jednoznačností říct pouze to, že není zdejši a nejspíš přijel z daleka. Navíc neznámý nevěděl, že je královna po smrti. Přišlo mu to poněkud zvláštní, ale politika vyšších kruhů ho obcházela velkým obloukem, takže se tím moc dlouho v mysli nezabýval.
Nechal raději mluvit Claire, která přece jenom byla místní a znala místní poměry více než dobře. Rozhodně lépe, než on sám. Zaměřoval se pouze na své trable a problémy místních obyčejných lidí, které vrchnost zas tak moc nezajímala. Jediné, co ví je, že lidé jsou tu nešťastní, ale občas dokáží své starosti hodit za hlavu a bavit se.
Udělal krok stranou, aby Claire tolik nezakrýval. Zhodnotil totiž, že nově příchozí není nebezpečný a mluví pravdu. Jistý si samozřejmě být nikdy nemůže, ale Thorsen byl větší a silnější. Navíc u sebe nosívá meč nebo dýku, takže úplně bezbraný není. V případě potřeby neměl problém vytasit zbraň a bít se. Ačkoliv to dělal nerad.
"Můžeme Vás doprovodit do města," prohodí směrem k Francisovi. "V místních lesích se dá lehce ztratit. Kočí jsou náchylní k vábení lesních víl," zahlasí. Myslí to spíše jako vtípek na účet cizince, ale naznačí tím i něco víc? Ano, že místní lidé nezapomínají na své kořeny a on by si toho měl být dobře vědom, pokud tu chce uspět jako přítel místních lidí.
|
|
Francis
Vlkodlak
Prince Francis of France
|
Okolí
Mar 29, 2020 12:40:46 GMT
Post by Francis on Mar 29, 2020 12:40:46 GMT
V momentě, kdy jej žena chytla za paži, všichni členové jeho družiny vytasili své meče a přiskočili k nim. Ostří namířili na ženu i muže a pokud by bylo třeba, bránili by prince a byli by schopni za něj položit život. V tento moment zpozorněl i Francis. Nečekal, že by ho žena chytla za ruku a nečekal ani to, co dál řekla. Královna byla mrtvá? Tím se ale vše měnilo. Najednou nastala otázka, kam jet. Zda najde útočiště na hradě, který obsadili Normanští místodržící, nebo by se měl vydat jinám? Potřeboval nějakého spojence. Někoho, kdo měl blízko ke královně a s kým by tuto situaci vyřešil. Nemohl se skrývat v lesích, než by poslal dopis matce a než by odpověděla. A skrývat se u někoho ze zdejších lidí bylo také riskantní. Jednalo se o ubytování několika mužů jeho družiny. Koně, kočár, někdo by si toho bezpochyby všiml. Teď už se na ně nedíval s úsměvem, nýbrž s kamennou tváří. Nechtěl dát najevo strach, který ale měl. Kývnul na své muže, že je to v pořádku a aby sklonili zbraně. "Je zde někdo, kdo byl královně blízký? Kdo by byl stále na její straně?" Zadíval se z jednoho na druhého. Přišlo mu divné, že jeho matka nevěděla o nepokojích, které se tu odehrávají. Měly s Jasmine spojenectví a ona jí ani nedala vědět? Nežádala o pomoc? Od muže sice bylo hezké, že je mohli doprovodit do města, ale co tam? "Brzy se setmí," rozhlédl se po lese. "Potřebujeme někde složit hlavu," oznámil nejen dvoum cizincům, ale i své družině.
|
|
|
Okolí
Mar 29, 2020 19:09:05 GMT
Post by Claire Quinsey on Mar 29, 2020 19:09:05 GMT
Bylo vidět, že si Thorsen mapuje situaci byl muž činu a byl ve střehu, budiž mu to psáno k dobru. Nemám důvod si o něm myslet cokoliv špatného. Byl tichý, klidný ticháý typ, který by jedním sekem ťal hlavy, tak na mě působí. Donutil mě díky bylinám začít zapojovat analytickou část mozku a ať se tomu bráním sebevíc, líbí se mi to. Jamie to se mnou myslel vše dobře, rozmazloval mě a já byla nevděčná, to už se nebude opakovat. Když promluví stisknu lehce Thorsenovu ruku, doprovodit ho do města s kočárem by byla sebevražda pokud se tedy nehodlá přidat k Normanské invazi. Pak mi dojde jeho skrytá výhružka, že pokud nás zradí sečte se mu to i s úroky, to by mohli vzít jako urážku a důvod k boji. Můj šlechtický původ mě naučil jak takové situace vznikají a nerada bych si to připomínala. nakonec se ukázalo chybou i to co jsem udělala já. Zvednu obě ruce do vzduchu, že v nich nic nemám. "nechci vás ohrozit, ani nemám jak...sire." podívám se na něj prosebně aby mě vyslyšel. Nechá muže sklopit zbraně a já si úlevně vydechnu, měla jsme pocit, že i Thorsen snad chtěl tasit na mou obranu, ale to se mi možná jen zdálo. "Invaze proběhla rychle, po vyhrané bitvě zaútočili na oslabené město během týdne...padli jsme ihned...královna kapitulovala, pálili a vraždili neměla na výběr...pak ale padla. Sire dovolte mi se představit, jsem Lady Quinsey...pocházím z Anglie, žiji zde již mnoho let a na tento vpád z naší domoviny nejsem pyšná..nicméně pokud se nehodláte přidat k normanské nadvládě, rovná se příjezd tímto kočárem s glejtem pdo města, pro Vás uvěznění, ne-li smrt..." povím upřímně a podívám se na Thorsena i na muže z ciziny, který díky znakům na kočáře napovídá francouzský původ, který nezapře ani v hlase a angličané s francouzi nemívali dobré vztahy, tedy normanské královny nebudou shovívavé. "Měli byste kočár dobře schovat a pokračovat pěšky." doporučím jim popravdě. "A v prostším oděvu." dodám až překvapivě uvědoměe, promnu si spánky, můj mozek zahálel příliš dlouho.
|
|
|
Okolí
Mar 30, 2020 9:09:17 GMT
Post by Thorsen Borg on Mar 30, 2020 9:09:17 GMT
Než si stihl pořádně uvědomit, že chytnou takového muže za ruku vyvolalo málem potyčku, nestihl ani tasit meč. Sice jeho ruka rychlým pohybem chytla rukojeť meče, ale tasit už nestihl. Naštěstí Francis svou družinu uklidnil dřív, než bylo potřeba zatočit. Ke všemu uklidnění pomohlo i stitsknutí Claire jeho ruky, což cítil na paži. Ruku ihned sundal z meče a znovu se napřímil, neboť před tím stihl zaujmout bojový postoj v lehkém přikrčení.
Stále nechával radši mluvit Claire, která muži vysvětlovala vše potřebné. Sám se přistihl, že se zájmem poslouchá, aby se poučil o politické situaci. Sice slyšel nějaké útržky z cest a poté ze svého pobytu a od pacientů, ale slyšet to ještě jednou bylo jen ku prospěchu. Claire mluvila pravdu, sám si svou chybu poté uvědomil. Možná by ani nestihl Francis do města a už by přišel o hlavu. Naštěstí ho zastihli ještě v lesích, kde je relativně bezpečno a je to daleko od očí slídilů, kteří moc rádi pod příslibem tučné odměny kolaborují.
"Možná by bylo vhodné zůstat v lese, než se rozmyslíte jaké kroky učinit dál," navrhne. Ačkoliv si je vědom, že pro takového vznešeného hosta to nebude zrovna pohodlné. Jistě ji zvyklý spíše na měkké postele, než na mech, který les nabízí. Navíc je nasáklý vodou, což znepříjemňuje vybírání suchého místa. Ale nic lepšího jej nenapadlo. Nechtěl Francisovi kecat do věcí a říkat mu co a jak má dělat, sám tu byl ani ne týden i s cestou, ale přece jenom si neodpustil: "Nebo by se našel přístřešek pro Vás a několik málo ctěných pánů z Vaší družiny, kde budete alespoň na chvíli v utajení. Avšak nezapomeňte, že i zdi mají oči," chvíli si pohrál s myšlenkou nabídnout mu svůj skromný přístřešek, ale teplo a jídlo místního hostince je určitě přijatelnější varianta.
Na chvíli ho zarazil i fakt, že Claire se představila s titulem Lady. Ne, že by nepůsobila dosti vznešeně, ale v těch prostých šatech a se strhaným výrazem ji spíše přiřadil k chudšímu měšťanstvu. Kdyby nesledoval upřeně Francise jistě by jí věnoval překvapený výraz.
|
|
Francis
Vlkodlak
Prince Francis of France
|
Okolí
Mar 30, 2020 18:32:58 GMT
Post by Francis on Mar 30, 2020 18:32:58 GMT
"Kdy?" zadíval se upřeně do očích ženy. Chtěl vědět, kdy proběhla invaze. Kdy tu byla bitva. Nechápal, proč si královna nenašla alespoň chvíli, aby napsala o pomoc. I kdyby ne jim, jistě by se to doslechli, kdyby o ní žádala u jiných států. Ale kdo ví, jak to skutečně bylo. Třeba o pomoc žádala, ale psaní nikdy neopustilo zemi. To se on nejspíš nikdy nedozví. "Angličané..." přikývne. Je to spíš takové to pokývnutí typu aha, tak za tohle mohou oni. Kdo jiný... "Velmi mě těší, Lady Quinsey," vrátí se k jejímu představení. Bylo by hrubé přejít to a nijak na to nereagovat. Ale překvapilo ho to. V prostých šatech, jako Lady rozhodně nevypadala. A pokud byla z Anglie, mohla se k normanům přidat, nemusela se skrývat. Něco tu nesedělo. Mohla být pouze skromně přestrojena a donášet na hrad. Nechtěl jí hned soudit, ale musel být obezřetný, proto ani po jejím představení svůj pravý titul a původ nepřiznal. Mohla si myslet, že se jedná o někoho bohatého z Francie, ale nemusela vědět, že jde o prince. Stejně tak Thorsen. Měla ale pravdu, že takto do města přijet nemohou. S tímto kočárem, v těchto oděvech. Hned by je zajali. Nejspíš by jej nepopravili. Jelikož by tím rozpoutali jen válku s Francií a jeho smrtí by ani nezpůsobili, že by král Henry neměl následníka trůnu. Otázkou bylo ale co teď. Catherine poslala dopis, který již nejspíš přišel na hrad, tudíž o jeho příjezdu vědí a je jen otázka času než obsadí přístavy, aby jim Francis neproklouzl mezi prsty. Cesta zpět tedy nepřipadala v úvahu, nestihli by to. Spát v lese ale také nebylo bezpečné. Ne poblíž kočáru. "Budeme pokračovat pěšky," zavelel a zadíval se na členy své družiny. "Odstraňte kočár z cesty a vezměte si jen co potřebujete. Nic nápadného." Všichni přikývli a začali plnit Francisův rozkaz. I on sundal plášť, který na sobě měl a zahodil jej do křoví. Nebylo to moc, ale zlaté výšivky a lemy už alespoň nepřiváděli tolik pozornosti. "Kde bychom našli ten přístřešek? Nějaký hostinec, cokoliv," koukl na Thorsena. Byl to risk žádat jej o pomoc. Mohl je někam poslat a následně upozornit normandské jezdce, kde je najdou. Jinou možnost ale neměli. Potřeboval se někde ukrýt a poslat své matce psaní o tom, co se tu děje a vymyslet nějaký plán.
|
|
|
Okolí
Mar 31, 2020 18:52:17 GMT
Post by Einar Aaltonen on Mar 31, 2020 18:52:17 GMT
Kdyby nebyl ve stavu takovém, jaký ho právě tížil, nejspíš by se dovedl i naštvat a říct dívce, že kdyby byl o trochu rychlejší, bylo by všechno v pořádku. Uvědomoval si, že měsíce plynuli a lidé přijali Normany za své druhy, družky. On se jen tak nemohl podvolit. Jeho hlava tomu nedovolila a jeho srdce bylo plné hořkosti. Zabili jeho královnu, zabili vše, co se snažil vybudovat. Ale bylo to už docela dlouho a tak se na to všechno zapomnělo. Jenže tenhle vlkodlak nezapomněl, on nikdy nezapomene a bude je do smrti proklínat a oni nejspíš jeho. Normané po něm stále pátrali. Sice to nebylo tak intenzivní jako před několika měsíci, ale občas se někdo najde. Jednou si prý dovolil jít až moc blízko. Byla to hloupost, ale zatím za ní nezaplatil kůží. V tu dobu chtěl vidět, jak se vede lidem. Jenže nečekal tolik stráží najednou. Akorát se střídali. V tu dobu si začínal říkat, jestli by nebylo lepší, kdyby zůstali v lese nebo aby odešel do jiného království. Pátralo se po něm, ale jak bylo řečeno, nebylo to nic tak hrozného. Kdyby se opravdu snažil, dovedl by se vytratit. Tušil, že kdyby se snažil nějakým způsobem zkazit to dobro, co viděl a slyšel, začal by si vyčítat další věc. A věřte nebo ne, on už další nepotřeboval. Pak mu ale do hlavy skočila Gwynn a odchod musel jít z hlavy pryč. Nemohl jí to nechat. Ona ho potřebovala a on jí, i když by si to před tím vším nechtěl ani připustit. Před válkou, před setkáním si nechtěl připustit, že by někoho potřeboval. Ale smrt královny a útok Normanů mu zavřeli pusu. Potřeboval někoho a on to začínal přijímat. Jeho oči sledovaly a uši poslouchaly jeho drahou. Poprvé mu pověděla něco více o minulosti, o které nerada mluvila. Když mluvila o tom...muži, cítil, jak se vlk v něm otáčí, nespokojeně. Podle jejího výrazu a slov jí musel ublížit a něco daleko horšího. Měl chuť něco rozbít, ale jeho slabé tělo mu nedovolilo nic jiného než zlomený výraz. Jak jí to mohl někdo udělat? Proč jí to vůbec někdo udělal? Vrátit se...pro ni, to byla samozřejmost. "Řekni mi, má milá..." zahleděl se na ní, nejistě, ale přesto o něco v lepší náladě "Chceš riskovat to, že tě pověsí? Stále jsem nepřítel těch bastardů a kdyby mě někdo poznal, je všechno ztraceno a půjdeme oba dva na šibenici. Miluji tě a nechci, aby se ti něco stalo."
Dnes ne...dnes ještě jí nic neřekne. Až bude všechno lepší, až nebude nahý, špinavý a hladový a až nebude muset hledět na Gwynn jako zlomený muž. Nezasloužila si někoho takového jako on. Ona byla hodna prince, krále a ne nějakého smrdutého vikinga. Ale zdálo se, že jí jeho zevnějšek nezajímal... a to ho hřálo u srdce. Malý úsměv mu hrál na tváři a začal se na ní dívat způsobem, kterým mu to přišlo vhodné, milovaně. Vzal kousek jídla, který mu dala a ani ho nezajímalo, co to právě jí. Jeho žaludek to ani nevnímal. Byl vůbec rád, že dostane něco jiného než trávu a myši. "A já tu jsem pro tebe." řekl jí, když snědl sousto s polibkem na tvář. "Ale spíš se budu snažit nevypadat jako ten divoch...pokud by ti to nevadilo." dodal s úsměvem.
|
|
|
Okolí
Mar 31, 2020 21:34:05 GMT
Post by William Archer de Cross on Mar 31, 2020 21:34:05 GMT
Byly to snad už věky, co žil s obojkem na krku. Obojkem, který v něm potlačoval jeho vlčí podstatu. Byly dny, kdy mu přišlo, že už ani neví jaké je to být vlkem... svobodně se prohánět lesy. Vlastně se jimi nemohl prohánět na svém milovaném hřebci, kterého mu zabavili záhy po prohrané bitvě. Ano, po té bitvě, kdy ztratili všechno - svobodu, svou hrdost, ale především přátele...a královnu. Z gardisty se stal pouhým sluhou. To mu ovšem nebránilo v tom, aby se uchvatitelům vzpouzel, ovšem kontakty se zbylými přeživšími, jež by byli ochotni proti nim zbrojit neměl. Ve směs byl držen na hradě, jako poslušný pejsek, těch proradných ženských, jež vládly černou magií. Dnes tomu však bylo jinak. Z nějakého, jemu neznámému důvodu, jej poslali k několik mil vzdálenému kováři, pro nějaké stříbrné prsteny a nákrčníky. Dokonce mu půjčili i starou rezatou kobylku. Les byl na rozdíl od hradu plný života, ale i tady si všímal toho, jak sem doléhá temnota. I on sám se změnil... Už si tolika nevyčítal smrt svých dívek, ani další chyby, kterých se dopustil... Byl sám se sebou smířenější, nelitoval se za své hříchy a ztráty. Kobylka pomalu kráčela lesem a i přes své stáří byla vnímavá k jeho pobídkám. Bylo to vyrovnané zvíře, oproti Hromovi tak moc klidné. Zatím nikoho po cestě nepotkali a nezdálo se, že by se to mělo změnit.
|
|
|
Okolí
Mar 31, 2020 21:56:11 GMT
Post by Róisín Ryan on Mar 31, 2020 21:56:11 GMT
Sice se schylovalo k večeru, ale to mladé dívce nezabránilo vyrazit do lesa, spíš naopak. Jen se stavila doma aby si převlékla zelené šaty za hnědé, trochu opotřebovanější ale stále čisté. Stříbrnou dýku přesunula z jedněch šatů do druhých a tentokrát si kromě brašny na byliny vzala i luk a šípy. Sotva přišla k lesu, Tula se a boty si přivázala k brašně, ráda tu chodila bosa, jen si musela dávat pozor, aby se jí něco nezapíchlo do chodidel. Po chvilce si začala i broukat melodií kterou nemohla dostat z hlavy, na to byla jednoduše moc chytlavá. Sem tam se k nějaké bylině sehla aby ji vzala, některé i s kořeny, těm pak zamotala kořeny do vodou navlhčené hadry. Za chvilku se vydala k cestě, aby si trochu zkrátila cestu. Když na ni vystupovala, nevšimla si však kořene a zatím ani cestujícího na koni a... no natáhla se jak dlouhá tak široká a nějakým záhadným způsobem skončila na zádech. Párkrát zamrkala a trochu se zakuckala, až pak si všimla, že padla přímo před jezdce. Při tomto zjištění zrudla studem a pokusila se co nejrychleji dostat na nohy, to však díky vyražené mu dechu nebylo zrovna jednoduché a tak skončila zase na zádech.
|
|
|
Okolí
Apr 1, 2020 17:00:16 GMT
Post by Claire Quinsey on Apr 1, 2020 17:00:16 GMT
Neměla jsem tušení jak tyto informace cizinec přijme, nemusí mi věřit a vrhnout se po hlavě do smrtící pasti, ale pak už s tím nemohu nijak pomoci, představa jeho mladé hlavy napíchlé na kůlu jako tomu bylo s nemálo před ním mne děsí, zvlášť pokud jeho matka je milující a chce jej ochránit, vím jak strašlivé je přijít o novorozené dítě natož o syna, kterého vychováte, vypipláte a on vyroste v báječného dospělého muže. Neušlo mi překvapení Thorsena, když jsem zmínila Lady, možná, potkáme -li se znovu vysvětlím mu svůj postoj k onomu titulu blíže. Zatím však udělám maximum pro to aby se nic nestalo tady francouzskému příchozímu. "Je tomu skoro rok." povím mu s lítostí, jeho zmatení je nasnadě, je mi jej líto ale stále má možnost výběru, to mnozí Ingwirthští neměli. Narovnám se lehce vzpurně, když prohodí o angličanech dobře mířenou sarkastickou tichou poznámku. Udělám pukrle a usměji se lehce. "I mě Sire Francisi." povím mu a usměji se lehce na Thorsena, ani si neuvědomuje , že mi nějak pomohl. Nedivila bych se, kdyby mi muž naproti nevěřil, ale neměla jsem v ruce nic než slovo a anglický původ mi nepřidal, na druhou stranu vše je již na něm. Přikývnu na znamení, že je to jistě moudré rozhodnutí pokračovat po svých. Muž se nezdál být jen tak někdo, lidé jej poslouchali na slovo a to naprosto bez otázek. Zvednu obočí a podívám se na Thorsena, zda také vidí, že muž naproti nám není obyčejný kupec, ani ledajaký lord...tedy...jak se lordi ve francii nazývají. Otázku ohledně hostince směřoval na Thorsena, tedy jsem se do toho nepletla, i kdybych chtěla já nemám kde nabídnout přístřeší, Jamie sotva dodělal jednu místnost v polorozpadlém domku na podhradí, ve kterém přebýváme.
|
|
|
Okolí
Apr 2, 2020 7:13:29 GMT
Post by Thorsen Borg on Apr 2, 2020 7:13:29 GMT
Celou dobu přejížděl pohledem Francise, jeho poskoky a kočár. Nepotřeboval o něm zjistit přesné informace, stačilo mu, že je to nějaký bohatý jinoch nejspíš z Francie, ale jistý si nikdy ničím člověk být nemůže. Neskákal jim do řeči, ani nepřidával informace navíc. Claire řekla vše co bylo potřeba vědět a vlastně to bylo možná i vše co věděla.
"Ve městě v hositnci by mělo být bezpečno, nebo ne?" zeptá se tak i napolo Claire. On by je tam poslal, jelikož se domníval, že je tam nejvíce bezpečno. Navíc tím místem proudí spousta jiných bohatých poutníků, jeden z nich už se tam ztratí. Ale poté si uvědomil, že ani to nejspíš nebude vhodná varianta. Povaluje se tam spousta podnapilých lidí z hradu, kteří by mohli poznat v cizinci i něco víc, než byli schopni poznat Claire s Thorsenem. A ihned to donést do hradu.
"Možná bych se tam vypravil v pravé odpoledne nebo se západem slunce," dodal ještě na vysvětlenou. Odpoledne totiž všichni pracují a bude tam klid pro to, aby se mohli téměř nepozorovaně ubytovat v něm. Avšak projít se městem v tuto dobu bude opravdu náročné. Naproti tomu se západem slunce se krysy sbíhají ke světlu a zásobám a bude v lokále nejvíce lidí. Avšak ve městě bude postupně klid. Ale rozhodnutí stojí na Francisovi ne na něm.
Chvíli ještě přemýšlí nad vhodnou alternativou. Chtěl namítnout, že by možná bylo opravdu nejlepší ubytovat se v lese, nebo v jiném městě, než vymyslí, co dál. Jestli je pravda to co tvrdí, stačí jedny podplacené oči a jedny chamtivé uši a Francis může skončit na špalku. Nerad by přihlížel k smrti muže, kterého sám poslal do chřtánu chiméry.
|
|
|
Okolí
Apr 2, 2020 22:18:37 GMT
Post by William Archer de Cross on Apr 2, 2020 22:18:37 GMT
Pokračoval v cestě lesem na hřbetu klidné kobyly, když se k němu doneslo pobrukování. Zvíře pod ním, ale i on okamžitě zpozorněli. Pár okamžiků na to, téměř pod kopyta jeho koně, přistála plavovlasá dívka. Kobylka lehce polekaně trhla hlavou a Archer ji naštěstí stihl včas zastavit, aby na děvče nešlápla. "Jste.." Chtěl se zeptat jestli je v pořádku, ale když uviděl, že se nedokáže postavit na nohy, už byl dole z koně a spěchal jí na pomoc. Sehnul se nad ní a bez váhání ji posadil tak, aby jí mohl jemně udeřit do zad, aby opět nabrala dech. "No tak malá, nadechni se," promluvil na ní a zelenomodrýma očima přejížděl po její nachové tváři.
|
|
|
Okolí
Apr 2, 2020 22:44:27 GMT
Post by Róisín Ryan on Apr 2, 2020 22:44:27 GMT
Měla obavy o to aby ji kůň nezašlápl a nebo se nesplašil a neshodil svého jezdce, ovšem, sama měla trochu větší problém a to vyražený dech, přišla si teď tak trochu jako ryba na suchu a díky tomu zatím ani nevnímala jak pekelně ji bolí noha. Díky problémům s dechem nějak nevnímala ani první slovo, které muž pronesl, jen párkrát zamrkala když se k ní sklonil a zalapala po dechu jak se jej snažila zase chytit. Naštěstí ji neznámí nejen posadil, ale i lehce udeřil do zad, po čemž se sice rozkašlala, ale zase mohla dýchat, položila si ruce na hruď a následně se po vykašlání ještě nějakou chvíli rozdýchávala, dokonce začala nabírat i normální barvu. Až pak měla dost síly na to aby se muži podívala safírovýma očima do těch jeho zelemodrých byť jen na chvilku protože pohled po několika vteřinách sklopila do země. "Děkuji Vám, jsem Vaší dlužnicí... moc se omlouvám, že jsem Vám takhle vpadla do cesty... nějak jsem si nedala dostatečný pozor na cestu..." Pronesla dívka jemným trochu nesmělým hlasem a cítila jak jí přitom rudnou tváře, přišla si jako pitomec, opravdu by si při další cestě měla dávat větší pozor. Ovšem, její tváře nebyli to jediné co cítila, také se začala ozývat bolest v levé noze, kterou se pokusila stáhnout, ovšem tiše při tom sykla. No tohle mi scházelo... Jen tiše doufala, že to muži ušlo, protože ho nechtěla obtěžovat víc, než už se jí to povedlo tímhle nečekaným přepadením. Nejradši by se teď na místě propadla do země jak moc se za to styděla.
|
|