|
Post by Alexander Oliver Crowley on Apr 15, 2020 21:26:48 GMT
Moje věž se nachází při západním okraji hradu, tedy..moje...věž, ve které mám pokoj a pozorovatelnu, nachází se nad věznicí a kasárna, ve kterých teď většin vojáků spí, přesto se hlídce u dveří nepodařilo ignorovat prolétající stín. Upírka, ktrá prchala byla rychlá a tak se stráž vydala zaní po schodech, u sebe měli strážného psa proto nejspíše upírce přišlo, že slyší lovecké stále za sebou. Upírka vyletěla , skoro doslova, až do nejvrchnějšího patra věže, kde vpadla do pokoje, který byl prostě vybavený, zato plný knih, papírů a udělátek na měřní ascendentů a veliké okno , vyšší než kde jinde , sloužící pro pozorování hvězd. Kupole zde bohužel nebyla. Zvedl jsem zmateně zrak a modrý zrak spočinul na ženě, která sem vtrhla, zadýchaná. Zvedl jsem obočí, nebot jsem netušil jak s touhle skutečností naložit. Slyšel jsem za ní psy a dusot nohou těžkopádných stráží. žena se zachová jako vyděšená srnka a zaleze pod stůl. Během pár chvil se ozve bušení na dveře. Vstanu a jdu otevřít. "Uprchla sem žena, neviděl jste ji?" zazní udýchaný hlas strážného. "Je to moje známá nesla mi pár věcí, bude to v pořádku, omlouvám se za potíže.." podívám se na ně a natáhnu se pro kabátec který visí u dveří na háčku, vytáhnu dvě zlatky a předám je stážím. "Za vaši službu pánové, děkuji..." ti, spokojeni se sebou odejdou a já založím ruce na holé hrudi a po zavření dveří se otočím ke stolu. "Myslím, že jste moje dlužnice lady...proč vás honili? Ukradla jste něco?" zeptám se jí a přejdu pomalu ke stolu pod kterým leží shoulená. Natáhnu k ní ruku. "Navíc v noci..." povím jí skoro vyčítavě, vyrušila mě v mém soukromí, přesto jsem nebyl nepřátelský. Nebo jsem se snažil.
|
|
|
Post by Robyn Dunne on Apr 16, 2020 8:05:02 GMT
Než jsem zajela pod stůl tak mi neuniklo množství knih a v jiné situaci by mě místo i zaujalo, ovšem v tom spěchu a takto vyplašená nemám moc čas na prohlídku . Za okamžik už jsem v provizorním "úkrytu" pod stolem a i mě neunikne dusot nohou stráží, kteří mne sem následovali. Tak a jsem v pasti, no gratuluji Robyn... příště by jsi měla běžet OD stavení ne K němu. Zvlášť, když to stavení je hrad. Co teď? V duchu si vynadám a pohled mi těká z dveří, na muže který vstal a zase zpět. Jsem si skoro jistá, že muž prostě pustí stráže dovnitř a stráže se mě pokusí odvést. Tím pádem mě dost překvapí odpověď mého ne zrovna dobrovolného hostitele, dokonce natolik, že mi to nedá a trochu povylezu z pod stolu, ale ne úplně. Copak to děláte... A jestlipak by jste takhle reagoval i kdyby jste věděl, co jsem zač. Malinko nakloním hlavu na stranu a chvíli si jej prohlížím a sleduji jak strážím dokonce i zaplatí a ti pak k mému údivu odcházejí. Párkrát trochu překvapeně zamrkám a sleduji jak se muž otočí s rukama založenýma na hrudi. Až teď si jej mohu prohlédnout, i když nejspíš lépe, než by se na první setkání slušelo. Vypadal dost mladě a i pohledně, dokonce i s tím vrabčím hnízdem na hlavě. Dokonce se mu i na chvíli zadívám do těch modrých očí, které mi připomínají denní oblohu, jenž jsem už přes rok neviděla. Na tu chvilku i přestanu napůl vnímat, takže mi jeho slova dojdou až když vykročí ke stolu, pod který s jeho prvním krokem k němu zase rychle zajedu až se přitom stihnu praštit hlavou o onen stůl. Opět se natisknu až ke stěně a sleduji jeho pomalé kroky směřující ke stolu. Dlužnicí... nejspíš ano... to abych se ho pokusila nezakousnout... Pomyslím si zatím co si promnu hlavu na místě kam jsem se praštila. Ovšem, přesto, jak se zachoval, čím blíž je neznámí mladík ke stolu, tím víc se tisknu ke stěně. Pořád je to člověk, tedy nejspíš takže když ke mě natáhne ruku, ani mě nenapadne ji přijímout, byť se nezdá, že by mi chtěl něco udělat, určitě je to jen tím, že nevím co jsem zač. Ale pro zatím si netroufnu svoji teorii ověřovat a raději tak zůstanu skryta pod stolem, lehce se chvějící s očima upřenýma na muže, jenž mě zachránil před strážemi. Pro zatím mu ani neodpovím na jeho otázku, ani nevím zda bych to dokázala, vždyť už je to doba co jsem s někým mluvila. Nejspíš by se mi hlas zasekl v hrdle, navíc, co bych mu řekla? Promiňte, že jsem Vám sem tak vpadla, ale naháněli mě lovci upírů? To by bylo vážně pěkné antré. Pomyslím si s lehkým zavrtěním hlavou a raději zůstávám mlčet a dál na něj upírám své černé oči.
|
|
|
Post by Alexander Oliver Crowley on Apr 16, 2020 10:25:48 GMT
Dívka chvli neopovídá , přijde mi to vipné, ví, že ví, že tu j a přesto se schovává jakoby měla snad nějakou šanci, kdybych se rozhodl zasáhnout. Mohl jsem ji vydat, doufám, že tento fakt ocení a ebude dělat npříjemnosti. Nemám rád narušování mého klidu navíc nemocný, až nyní mi dojde, že jsem pouze v spodních kalhotech a tak si přes sebe rychle přehodím volnou košili černé barvy, kterou nezapínám. Její původby mě asi příliš nezarazil, upíry i vlkodlaky se to tu hemží, já sám jsem čaroděj, nemám potřebu ostrakizovat nikoh, dokud neuzurpuje mé místo k životu. Pohled z ní nespouštím, její oči vysvíají zpod temna pod stolem a neuniknou mi její velmi dlouhé vlasy barvy červeně. Kdy naposledy jsem tu měl ženu? To je snadné ..nikdy, alespoň ne takovou která by mi nepřišla uklidit, nebo nepřinesla jídlo. Co přináší tahe, pokud je to další kurtizána darem od Morighan, pak zešílím. Všechny odešly spokojené, dostaly zaplaceno a práci odvést nemusely, brr, ta představa mě jímá zimou. Syknu lehce, když se praští. "Ale no tak, já vás nesním..tak už vylezte milady." povím lehcce netrpělivě, ještě se mi tu zmrzačí , někdo přijde, řekne, že jsme ji znásilnil...to by mi tak scházelo. Otřesu se nad tou představou. Ona stále mlčí, nadechnu se, vydechnu, kýchnu a otřu si nos, rozmrzele, sehnu se do bobku a koukám na ni tázavě. "Tady opravdu bydlet nemůžete slečno..." ukážu jí ruce, které jsou holé stejně jako má hruď. "Mám holé ruce, nemůžu a nechci vám ublížit, stráže jsou pryč...tak mi to nestěžujte madame." hlesnu a promnu si špičku nosu.
|
|
|
Post by Robyn Dunne on Apr 16, 2020 11:11:40 GMT
Stále mlčíc a schovaná pod stolem sleduji muže, který si konečně hodil něco na sebe. Ne, že by se na něj špatně dívalo nebo tak, ale... no... nebudu ho tu přece okukovat, to by bylo dost neslušné. Sice si ji nezapnul, ale lepší něco než... no, než tu pobíhat skoro nahý a dávat mi tím hooodně dobrý výhled. Ještě bych z něj dostala hlad nebo chuť a to i když jsem dnes po jídle. Lehce se při té představě otřesu, snad se zvládnu udržet. Zaslechnu jeho syknutí když se praštím do hlavy i jeho následující slova nyní už s pohledem opět upřeným na něm. Hm... vy mě možná ne, ale já Vás bych mohla. Projede mi při jeho slovech myslí, takže tentokrát se dočká alespoň nějaké odpovědi a to lehkého zavrtění hlavou. A taky ještě většího natisknutí na stěnu a to jsem si myslela, že už to víc nejde. Kdepak, odsud mě jen tak nedostane, ne, že bych se tu cítila úplně bezpečně, ale alespoň trochu krytá ano. Ještě si stáhnu své bosé nohy pod šaty a dál upřeně sleduji muže před sebou. Když kýchne, trochu nadskočím leknutím, díky čemuž se zase praštím o stůl při čemž jen velmi tiše syknu. Povedlo se mi totiž praštit do toho samého místa co předtím. Ale i tak si všimnu, že si otírá nos a podle toho kýchnutí mi dojde, že mu asi nebude zrovna nejlíp. Malinko nakloním hlavu na stranu a tak nějak zkoumavě i když opatrně si ho prohlížím, stále však natisknutá ke stěně. Tak nějak na mě příjde lítost nad tím, že jsem onoho muže vyrušila i nad jeho nemocí, ale nad tím vším stále vyhrává nedůvěra k lidem. Mlčky ho sleduji a poslouchám, i když mi ukáže holé ruce. Lehce při tom nakloním hlavu na druhou stranu, možná, ale jen možná bych vážně měl vylézt, ale netroufám si. Na chvíli pootevřu ústa, s tím, že mu odpovím, že ani já jemu nechci ublížit, ale nic z nich nevyjde. Ústa tedy zase zavřu a sklopím pohled do země.
|
|
|
Post by Alexander Oliver Crowley on Apr 19, 2020 11:37:20 GMT
Nejsem zrovna příkladem trpělivosti pokud jde o ..ostatní lidi, dokážu sedět bez hnutí a zapisovat konstelace hvězd celé noci, ale mít zrzavé cosi pod stolem, co nemluví a o je dost možná nějaký uprchlík, kterému jsem pomohl utéct před strážemi, to je poněkud netrpělivostihodná situace z mojí perspektivy, musí vidět, že se s lidmi nerad stýkám, ano jsem rétorik, když mě pozvete na zasedání, jsem schopen říci co je třeba, ale lidské vztahy jsou pro mě velkou neznámou. A vlastně dosti dobrovolně. Místo slov si mě prohlíží naprosto okatě, přitáhnu si košili ve středu k sobě a vyčítavě se na ni podívám. Bouchne se podruhé a já začínám mít zahuhňaný nos. Vypadá to ž etahle nachcípaná hromádka jí asi moc úhony nepřinese. Vyhodím kapesníček na špinavé prádlo do koše vedle postele a pokrčím rameny, nechce po dorém půjde to ..po mém. Sednu si na postel a začnu si číst, jakoy se nic nedělo a ona tu vůbec nebyla. Jediné co se na mojí osobě hne je prst pravé ruky, zvedám ho pomalu a velmi klidně a stejným tempem se pomalu klidně bez zachvění začne zvedat stůl, pod kterým dívka je. Nasliním si prst druhéruk a ortočím nerušeně stránku knihy bez jediného dalšího pohledu k ní. Jsem zvědavý co udělá.
|
|
|
Post by Robyn Dunne on Apr 19, 2020 11:56:16 GMT
Ne, že bych neznámého chtěla obtěžovat, to ani v nejmenším, ale má nedůvěra k lidem je poměrně hluboce zakořeněná, takže ani netrpělivost mladě vypadajícího muže mě z pod stolu nevyžene. Ne, dokud je tak blízko ovšem stačí jediný vyčítavý pohled abych sklopila svůj zrak do země a chybu si uvědomila i když je to částečně i tím, čím jsem se před rokem stala a že to prostě tak úplně neovládám, musím se víc snažit. To už následuje další rána do stolu a mé ještě těsnější natisknutí ke zdi, je možná i poznat že se to ve mě pere - zvědavost se strachem a naopak. K tomu abych se alespoň trochu zklidnila však stačí málo čehož si lze povšimnout a to aby se muž ode mne vzdálil a sám se choval klidně Když si totiž sedne na postel a začne si číst, trochu z pod stolu opět vylezu byť pomalu a se vší opatrností, což by viděl za předpokladu, že by neměl nos zabořený v knize. Ovšem místo toho abych hned utekla, se začnu zvídavě rozhlížet okolo, až teď si všimnu kolik knih a různých udělátek tu ve skutečnosti je a i onoho výhledu na oblohu. Možná bych i vstala a podívala se na některé ty zajímavé věcičky blíže jenže... jenže to by se nesměl začat zvedat stůl. Co to sakra... Vylekaně vykulím očí a začnu pozpátku, stále sedíc couvat. Žel nemám oči vzadu takže nevidím, že mířím přímo k té posteli na níž muž sedí, takže do ní nechtíc narazím i když to není tak silné jako ty rány do stolu. A byť nepotřebuji dýchat, zdá se, že mě zvedající se stůl vyděsil natolik, že jsem opět začala zprudka oddechovat. A ani fakt, že mě zastavila postel neodtrhl můh pohled z onoho stolu, trochu jako bych přestala okolí vnímat a mým středobodem dění byl ten zatracený levitující stůl.
|
|
|
Post by Alexander Oliver Crowley on Apr 19, 2020 13:38:37 GMT
Nevšímám si jí , tedy naoko, snažím se periferně vnímat co dělá, je opravdu jak zvíře v kleci, vlkodlačka? No to by mi ještě scházelo, naštěstí není úplněk ale pokousání byť bez proměny se mi také nezdá jako příjemný doplněk k už tak protivnému nachlazení. Nemluvě o vzteklině. Její pohled ale nakonec upoutal levitující stůl a to mi dalo možnost, otočit se k ní čelem a jak couvala chytl jsem ji kolem pasu. "Tak a mám vás madame...nebojte se, nikdo vám neublíží ale nemůžete tu bydlet..víte? Podívejte..venku svítá..hepčí...a vy máte krásný den před sebou co tady? v místnosti plné bacilů..." otřu si nos do nového kapesníku a zaúpím nešťastně. Je to otravné opravdu nepříjemně otravné. Když se na sůl podívá teď je usazený tam kde byl jakoby se snad nikdy nevznesl, to prozradí jen brk spadlý na zem, protože položení stolku díky chytání divoženky nebylo tak hladké jako když jsem jej zvedal bez rozptylování.
|
|
|
Post by Robyn Dunne on Apr 19, 2020 13:59:57 GMT
Jak couvu a můj pohled je zakotvený na onom stolu, nevšimnu si co má muž za mnou za lubem. Tím pádem, když mě chytí kolem pasu, trhnu sebou leknutím a div nevyskočím z kůže. Po tomto leknutí však ztuhnu, když si tak nějak můj mozek pomalu uvědomuje co se stalo. To však rozhodně neznamená, že bych ho neslyšela, ačkoli se stále trochu třesu z toho šoku, který mi vznášející se stůl způsobil i když byl teď zpět na svém místě. "Pusťte, prosím... já... Vám nechci ublížit... a opravdu mě mrzí, že jsem sem takto vpadla." Pronesu tiše, plaše, trochu chraplavě a přiškrceně tím, jak jsem hlas dlouho nepoužívala a nejspíš i strachem byť muž tvrdil, že mi neublíží.Nejspíš bych se i uklidnila, ale zmíňka svítání mi v tom moc nepomůže, mé oči se upnou v hrůze k obloze, která byla vidět za oknem, tohle do úkrytu zjevně nestihnu i kdybych běžela jak nejrychleji svedu. "To ne..." Hlesnu ještě o něco tišeji div se mi nepodlomí kolena, byla jsem v pasti a co hůř nebyla jsem v ní sama. Nemohu teď jít ven a zároveň nebylo ani bezpečné abych tu setrvala, to ve mě vyvolávalo snad větší paniku, než ti lovci. "Ne...nechci tu zůstat bydlet... to Vás ujišťuji... ovšem.. nemohu ve dne ven... zrovna tak není dobré abych tu zůstala, kvůli Vaší bezpečnosti..." Pokusím se zakoktáním velmi tichým hlasem vysvětlit, i když ani to nevím jak moc dobrý je nápad, ale co mi zbývá. Ani se neodvažuji pohnout, natož se mu vysmeknout i když bych to možná zvládla, opravdu mu nechci něco udělat a vzhledem k tomu, že svoji sílu ne vždy ovládám, mohla bych mu něco udělat aniž bych opravdu chtěla.
|
|
|
Post by Alexander Oliver Crowley on Apr 20, 2020 10:15:24 GMT
Lekne se ale to jsem očekával, nebyla vůbec přítomná myslí, když couvala. Zasměji se potutelně, mohu teď působit jako muž, který by si ji tady na místě podmanil ale to nemám v úmyslu. Nejsem ten...typ, tedy ne že by mě přitahovali snad muž i nebo .zvířata, jsem jen zaměřený na práci a svoje hvězdy více než na zemské věci, mezi nimi i ženy. "Vida vida, přeci jen umíme mluvit lištičko...nemyslím si, že bys mi chtěla ublížit...pověz mi proč tě honili? si uprchlý trestanec?" zeptám se jí na rovinu a dodám rychle. "Nepředám tě jim neboj jen chci vědět na čem tu jsme..." pomalu povolím sevření aby nevpálila ven a nevyskočila přímo z otevřeného okna, kterým k nám začínají proudit v jemném kuželu mezi závěsy první sluneční paprsky. Zvednu obočí když poví, že nemůže ven, její děs v hlase ze světla mi napoví dostatečně a kdyby ne, pak chlad její kůže potvrdí informaci o jejím původu. Pomalu ji pouštím a za paži ji jemně ale pevně přetočím k sobě čelem, pokud se ovšem nechá. Mám sílu, ale nejsem bojovník a už vůbec ne upír, jsem čaroděj. "Ty nejsi upírka moc dlouho že ne? Byli to lovci co tě honili?" zeptám se jí a jemně jí palcem přejedu po paži, kterou svírám aby nemyslela, že jí chci ublížit. Vydechnu a popotáhnu, protože mám ucpaný nos. "Vypadá to, že mi tu budeš dnes dělat společnost hm?" usměji se na ni a pustím ji úplně, ukážu na pokoj. "Buď tu jako doma."pokrčím rameny, nejsme člověk co by se dlouho čertil, přijal jsem fakta, je upírka dolů nemůže ven nemůže, bude tady...tečka. Proč se kvůli tomu rozohňovat.
|
|
|
Post by Robyn Dunne on Apr 20, 2020 12:32:58 GMT
Cítím, že mě chytil, nikdo třetí tu není takže je jasné, že to musí být on. Ovšem ztuhnu a radši se ani neodvažuji pohnout, nevím totiž, jestli bych mu neublížila. A jelikož se opravdu nezdá, že by jí chtěl ublížit, nerada by mu něco provedla byť neúmyslně. Ovšem, pokud by jí opravdu ublížit chtěl, což už klidně mohl udělat, tak by si to líbit nenechala a dopadlo by to nejspíš nepěkně pro oba dva. Jako by však nestačilo to leknutí z toho že mě chytil, u čehož mi neušel jeho potutelný smích, teď ještě takové oslovení, tak nějak mi to krev na chvíli přesměruje do tváří, jsem tedy celkem ráda, že jsem k němu zády a ne čelem. "Sama nevím... nechtěla jsem jim dát šanci dostat se tak blízko abych to zjišťovala...ale zločinec nejsem..." Pronesu stále tiše a chraptivě, zřejmě to nějakou dobu potrvá, než budu mluvit normálně, pokud na to někdy dojde. Neměla jsem zrovna moc důvodů mluvit. Ovšem, stále se poněkud chvěji a mé oči nyní pozorují onen kužel slunečních paprsků, které se mi vůbec nelíbí nehledě na to, že i tohle jemné světlo mi nedělá nejlépe na oči. "To by jste ale nejspíš měl... bylo by to pro Vás bezpečnější..." Dodám tiše na jeho poznámku, jistě ta představa se mi nelíbí, ale to ani ta, že bych neznámému ublížila, zvlášť když mi takto pomohl, což pořád nějak nechápu proč. Je to pro mě dost nezvyk, skoro by se dalo říct, že další šok, jen o něco příjemnější než levitující stůl. Snad i proto nic nenamítám, když mě otočí k sobě čelem, ačkoliv okamžitě sklopím zrak k zemi, ale nepokouším se mu vysmeknout, nebo utéct, stejně bych teď neměla kam. Lehce si při jeho otázce skousnu ret, jistě mu to došlo z toho co jsem řekla, ale i tak jsem musela uznat, že je bystrý. Nezdálo se to ale ne každý by si dal dvě a dvě dohromady. Lehce zavrtím hlavou, opravdu se mi moc mluvit nechce, ale něco mu přecijen dlužím, dost možná takovou maličkost jakou je můj život. "Rok.... a myslím, že byli... nejsem si však jistá na sto procent." Opět pronesu velmi tiše a chraplavě, pohled stále nechávám sklopený do země a také se pořád lehce chvěji, ovšem, jsem už o poznání klidnější... i když to slunce... a taky jeho ucpaný nos, možná i to byl důvod, proč jsem mu po krku nešla, tedy kromě faktu, že jsem byla "po jídle" a že se mi nesnažil ublížit. Dokonce bych podle toho, jak mi palcem přejel po paži řekla, že se spíš snažil mě zklidnit. Stejně ale musím působit jako vyděšené zvíře v pasti, tak jsem se i tak trochu cítila i přes jeho ujišťování. Při jeho poslední otázce opatrně a trochu překvapeně zvednu oči, sice se choval vlídně ale i tak tohle pro mě bylo nečekané. "Děkuji, jste velmi laskav... já... Vám to nemám jak vrátit a ani nemohu zaručit, že budete v bezpečí... a přitom by jste měl odpočívat..." Hlesnu snad ještě tišeji chraplavým hlasem. Rozpačitě se usměji nad jeho dalšími slovy, ovšem, rozhodně se tu jako doma chovat nehodlám, když jsem volná a dostanu tohle jeho svolení prostě se posadím na zem vedle postele a schovám si nohy pod šaty. "Mé jméno je Robyn... alespoň to málo Vám za tu záchranu mohu sdělit... pokud Vás nenapadne jiná otázka." Dodám po chvilce poněkud nesměle, stále tiše a chraplavě. Chvíli svůj zrak opět upnu na jemný kužel slunečního světla, ale pak se začnu po pokoji rozhlížet a můj se zastaví na stole a na všech těch udělátkách, i tak ale setrvám na místě. "Nač to vše máte, pokud se mohu zeptat?" Nebyla jsem si jistá, jestli je vůbec vhodné se na něco ptát, ale... strávíme spolu celý den a ty věcičky na stole vypadají zajímavě.
|
|
|
Post by Alexander Oliver Crowley on Apr 25, 2020 11:47:42 GMT
Viditelně se mi uleví, takže šlo pravděpodobně o nějaké strážné co si chtěli užít s děvečkou? Hnus, nemám rád takové jednání, je člověku nedůstojné, pokud se chceme chovat jako zvířata, proč se namáhat s oblečením. Pokud jsem člověk dokážu držet své libido na uzdě probohy. Zachmuřím se lehce. "To bylo moudré...to , že jste běžela do slepé věže už méně slečno." konstatuji bez výsměšného tónu prostě to je tak jak to je. Zvednu obočí tázavě, když poví, že by pro mě bylo bezpečnější zavolat stráže, copak je to za hada co si tu hřeji na prsou, podívám se na ni tázavě když je ke mě čelem a jsem zvědav co z ní vypadne dalšího. Snad né moje hlava z krku po jejím krvelačném útoku, to by byl vskutku neslavný konec mé osoby. Poví mi o svém původu i relativním mládí, můj pohled lehce zjihne, nejspíše se nepřeměnila úmyslně, někdo jí to udělal, a i kdyby nejsem z těch kdo odsuzují jiné rasy...sám mám svých starostí a podivností dost.
Když jí tedy pustím a nechám ji zde pobývat začne plejádu díků a omluv, mávnu rukou. "To ne že bych byl tak hodný , ale..ven nemůžete, uhořet vás nenechám.tak co mi zbývá." Zasměju se, takže je zná že si z ní tropím trochu žerty. Vstanu abych zatáhl závěs aby sem nešlo slunce, ač ho mám velmi rád, přesto jí nebudu držet v koutě za skříní, který je jediný, kam slunce nedohlédne za otevřeného okna ve dne, alespoň se ještě prospím, s tou otravnou rýmou se toho moc jiného dělat nedá. "I kdybys chtěla, jen tak se ti nepodaří mě ublížit...tak se o to ani nepokoušej a vše bude v klidu, pokud máš hlad, pak ti můžu zkusit prpašovat něco z kuchyně, jsou tam připraveni i na váš...apetit." Aby ne, spousta vojáků jsou upíři, Delilah s Morighan je mají v oblibě. Nepátral jsem velmi proč.Snad rychlost a síla předpokládám. Vracím se od okna a lehnu si do postele, zaujala zvláštní pozici ale nebudu jí nijak kárat ať si sedí kde je jí milo. "Já jsem...hepčík.." vysmrkám se a otřu si nos znaveně. "Alexander Oliver Crowley... těší mě Robyn..." Povím jí s lehkým úsměvemale oči má zalité vodou, otravné nachlazení. "Jsem astrolog...čtu z hvězd, a vesmírných těles...umím dle nich sestavit i mapy i horoskopy." vysvětlím jí a ukážu rukou do prostoru. "Klidně si počtěte, jste-li gramotná...jen prosím nepřeházejte věci na stole." usměji se na ni znaveně a zachumlám se do deky se zakašláním. "Sakra." zakleju lehce, samozřejme jsem si lehl a čaj jsem nechal u krbu, začnu se tedy opět škrábat na nohy.
|
|
|
Post by Robyn Dunne on Apr 25, 2020 12:41:54 GMT
Tiše si povzdechnu a provinile sklopím hlavu, v tom, že to nebylo zrovna chytré měl muž pravdu... ale tahle zbrklost se mě prostě od proměny držela a nejspíš ještě nějakou chvíli bude. "Zpanikařila jsem... omlouvám se..." Pronesu tiše chraplavým hlasem a téměř cítím, jak mi při tom znovu rudnou tváře, byť ton, kterým to zatím neznámý řekl se nezdál jako výsměšný či vyčítavý... u lidí jsem si nějakou dobu prostě nebyla jistá ničím. Pod jeho tázavým pohledem se mi do tváří přesune ještě víc krve a plaše zabodnu černé oči do země, nakonec však přiznám, nebo spíše potvrdím co jsem zač i jak dlouho. Po puštění se mu pokusím poděkovat, ale tak nějak to přejde mávnutím rukou a nejspíš si ze mě pokouší trochu utahovat ovšem, nejsem si tím jistá, takže se jen rozpačitě usměji sledijíc jak zatahuje závěs. "Ah tak...." Moje společenské schopnosti a i ty co se týkají rozeznávání žertů a podobně jsou tak trochu... rozbité... a nejsem si v nich jistá snad téměř ničím. Následně se prostě posadím k posteli, ani mě nenapadne, že by to bylo nějak nevhodné. Lehce na jeho další slova zavrtím hlavou. "Já Vám ublížit nechci... prostě to... neumím tak úplně ovládat... ale udělám co budu moct abych Vám nic neprovedla." Tiše si povzdechnu a zadívám se na něj když se chce, na poprvé neúspěšně, představit. Při tom kýchnutí se zatvářím soucitně, vážně by měl zůstat v posteli. "Astrolog... to zná zajímavě." Pronesu tiše s chraptěním po jeho vysvětlení a malinko nakloním hlavu na stranu, vypadá to, že ve mě tak nějak víc probouzí zvědavost než strach. Dokonce i opatrně vstanu a lehkým, opatrným krokem ke knihám přejdu, nebo bych spíš přešla, ale zastavím se na místě když uslyším jeho zakašlání při čemž se otočím zpět na muže. "Nejspíš... by jste měl... zůstat v posteli. Nezníte nejlépe... pokud mi řeknete co potřebujete donést a kde to je, klidně Vám to podám, pokud budete chtít." Pronesu tím samým tichým chraplavým hlasem, stále trochu plaše, ale vykouzlím na rtech aspoň malý ovšem upřímný úsměv. Klidně pak čekám, zda bude chtít pomoct nebo ne, jsem asi tak no... o sedmdesát až osmdesát procent klidnější než když jsem sem vpadla a opravdu ráda bych mu jeho laskavost oplatila. Uhořet se mi zatím opravdu nechtělo a ten jeho kašel... opravdu by měl zůstat ležet pokud může.
|
|
|
Post by Alexander Oliver Crowley on Apr 30, 2020 15:27:40 GMT
Chápal jsem , že v leknutí prostě člověk, nebo..bytost běží rychle pryč a při upíří rychlosti není moc času na rozmyšlenou , ale nedalo mi nepodotknout ony detaily. Usměju se lehce protože sem jí opravdu školil jako malou holku, kterou očividně byla. Opravdu jako lištička hnaná honáckými psy, protože ani ty nemají času nazbyt a na rozmyšlenou, jsou rozmilé ale velmi velmi zbrklé. Uculím se lehce, když mi poví, že mi neublíží, vlastně ani nevím jestli bych se ubránil krvelačné mladé upírce...nebo ne, ale mám pocit, že trocha telekineze by ji udržela dostatečně daleko. Nepraktikuju moc, ale telekinezi mám zvládnutou bravurně. Snad z mužské pohodlnosti, že se mi nechtějí neustále zvedat nohy a capat pro zapomenuté knihy na stole, nebo brýle na posteli. "To JE zajímané..věřte mi, tam nahoře se ukrývá zcela jiný druhý svět, o kterém lidé dole nemají ani tušení." Plahočí se za obilím za božstvy , za ženami a porody, svatbami a smrtí, ale tam nahoře žijete věčně, moje mapy budou nést můj odkaz dalším generacím. I když už já budu hnít v hrobě. Mávnu rukou nad její nabídkou. "Nepotřebuji nic, co chci si podám sám...ale nevím jak vás tu ..hepčík...zabavit...vážně nemáte hlad?" zeptám se pro jistotu, ještě by mi scházelo aby se dostala do amoku. Usměje se na mě a já trochu pookřeji, usměji se na ni také povzbudivě. "Budete to se mnou s chraplavým bručounem muset přežít, nejsem zvyklý a nevyhledávám příliš společnost někoho jiného než jsou hvězdy, a ty teď pěkných pár hodin neuvidíme." pak se zarazím. "Tedy až na jednu, Slunce a tam se nedoporučuji dívat přes den nikomu natož upírovi." Prohodím pobaveně. "Zanedlouho mi přinesou polévku, mohu nechat donést trochu krve, u mě se nebudou divit, že ji chci, snad, jsem pro ně tajemstvím, prý jsem podivín, víte lištičko, že to přináší spoustu výhod? Být podivín?" Usměji se na ni a nasadím ten tajemný pohled, který házím na děvčata a ostatní dole, většina buď klesá v kolenou a nebo se strachy otáčí, mají pocit, že je uhranu ale to asi z velké části dělají mé pronikavé oči a tmavý plášť co nosím.
|
|
|
Post by Robyn Dunne on Apr 30, 2020 17:48:59 GMT
Po menší ale trefné přednášce, kdy si příjdu tak trochu jako dítě, sleduji, jak se muž uculí nad mými slovy. Opravdu jsem doufala, že se něco šeredně nepokazí a nevrhnu se na něj. Doufám, že se třeba nepořeže nebo tak něco, protože si opravdu nejsem jistá, co bych udělala. Ale třeba se bojím zbytečně a osoba, s níž jsem teď v jedné místnosti by se ubránila levou zadní, co já mohu vědět a podceňovat jej by jistě bylo krajně nemoudré... možná ještě více než naslepo vtrhnout do neznámé věže. Stále bych před ním měla být na pozoru... ani ho neznám a i kdybych znala... to není jistota, že mi neublíží, to už jsem zjistila tou horší cestou. To mi ale nezabrání abych si vyslechla jeho další slova se zaujetím v očích, které se tomuto muži ve mě dařilo probouzet snad více než strach. "To zní velmi zajímavě... také občas po nocích sleduji hvězdy... ovšem, v jejich světě se nevyznám ani zdaleka... i když to se nedá říci ani o tom, v kterém žijeme." Pronesu stále tím tichým chraplavým hlasem a opět mi trochu zrudnou tváře takže pohled na pár chvil sklopím do země, jako by to snad mohlo pomoci. Při jeho dalších slovech se zatvářím trochu sklesle, jistě že pomoc nepotřebuje, do ví jak dlouho je tu sám. Ovšem to jeho kýchání... nejradši bych ho do té peřiny zamotala tak aby nemohl ven dokud se neuzdraví, to ale samozřejmě neudělám. Místo toho trochu váhavě zavrtím hlavou. "Myslím, že ne... ale nejsem si jistá... snažím se lovit pravidelně... malou zvěř a většinou to alespoň na ten den stačí... ale nikdy jsem pak nebyla v nějaké společnosti takže si nejsem jistá jestli to vydržím jako normálně když jsem sama." Pokusím se chraptivým šeptem vysvětlit, mezitím si začnu na stole prohlížet všechny ty věcičky, které jsou pro mě velikou neznámou. Jednu dokonce i vezmu do ruky, ale jen velmi opatrně, protože se bojím abych ji nerozbila, nakonec ji se stejnou opatrností položím na její místo. Všimnu si, že se také usměje, což u mě vyvolá další sklopení pohledu do země. "Nemyslím si, že to bude tak hrozné... ale pokud budete chtít abych mlčela, stačí jen říct a nebudete možná ani vědět, že tu jsem." Pronesu stále stejným tonem s očima sklopenýma do země. Ovšem, pochopila bych to, ovšem fakt, že bych si možná i ráda poslechla více o světě ve hvězdách si raději nechám pro sebe. Muž o nich i začal mluvit a... o Slunci, při čemž se lehce zachvěji, spíš podvědomě. Nakonec se posadím u knihovny a náhodně zvednu jednu z knih pojednávající o hvězdách. Jemně ji otevřu a s opatrností prolistuji. Jistě je to fascinující čtení a to i přes fakt, že je pro mě záhadou. "Vážně nevím.. a nechci aby jste skrz mě měl problémy... za to opravdu nestojím." Pronesu tiše a velmi lehce se na muže z poza knihy usměji. Když se na mě po dvou otázkách zadívá takovým velmi zvláštním pohledem, chvíli se mu zaujatě zadívám do očí, nakonec lehce zavrtím na odpověď hlavou a s rudými tvářemi se bázlivě schovám za knihu.
|
|