Admin
Čaroděj(ka)
|
Post by Admin on Nov 6, 2016 19:06:03 GMT
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on Nov 28, 2016 8:05:10 GMT
Sedím u stolu v korunním sále, v ruce třímám skelnku s vínem a hledím do ohně krbu. Jsem poslední dny nesvá, a není divu. Mé "obavy" se naplnily. Tedy..nešlo až tak o obavy jako spíše o vědění a ač jeho oči byly tolik upřímné a vypadaly, že nejde o špeha. Byl odvolán...můj poddaný, krize v království, co bych byla za člověka nepustit jej. Obchodník, který včera přijel vyprávěl jak podkoního viděl procházet do hradu a nevyšel z něj do doby než odjel. Vydechnu a zakloním hlavu, nerozhořčuje mne to, opravdu ne, jen cítím knedlík v žaludku, který se zvětšuje tím jak čas a vzdálenost mezi mnou a Malakaiem stoupají, skoro hmatatelně cítím jak informovanost krále Aidana o mé osobě stoupá a jakoby byl blíže a blíže...mám velm icitelný rozpor...rozum mi radí ihned jednat a provdat se za Aidana, přesto mi něco brání...nu..dobře tedy..je to někdo...někdo s modrýma očima apohledem, kteýr mne spaluje, bavíme se smějeme se, působí učeně a vznešeně...jenže není...je to podkoní a já vím, že bych neměla dát průchod tomu co cítím, ne podruhé. Nicméně chci to. I on, ale vždy se rozejdeme než pnutí přetne onu únosnou mez. polknu a zavrtím hlavou abych se napila z poháru vína. Je skoro plný, chutný a kořeněný mok svírám spíše abych si ohřála ruce a přemýšlela, než že bych jej hodlala na posezení vypít. Odložím jej tedy a zvednu se, ve stejný moment přijde k mému boku gardista a já se usměji. "Zamiřme do koníren...chci za svými koňmi...hned..." ROzejdeme se tedy k místům, kterým bych se z čistě nostalgickýc důvodů měla vyhnout ale nechci...zabořím svému koni hlavu do hřívy a usměji se, prsty zabořené v čupřině mého psa.
|
|
Malakai
Pocestný
Královský podkoní, čaroděj
|
Post by Malakai on Nov 28, 2016 18:20:16 GMT
Byl hlupák. Měl tušit, že přestože nyní sloužil jinému pánovi - v tomto případě spíše velice okouzlující a uhrančivé paní - nikdy se nebude zcela schopen vymanit z pout, jež ho vázaly k zemi, kterou opustil. Byla příliš silná... A příliš důležitá, aby je mohl zpřetrhat a zapomenout na ně do takové míry, aby ignoroval to tiché volání o pomoc, když se do síní krále Aidana začala nenápadně vkrádat vnitřní krize, jako by snad jeho odpůrci tušili, že nyní má v hlavě jiné starosti, jiné záležitosti, které si žádaly jeho pozornost. Malakai tedy pochopil výzvu a - sic se svolení královny - odjel na dlouhý měsíc, nechal za sebou Ingwirth a vydal se do náruče domova. Nebylo to tak dlouho, co se vrátil. Pár dní, kdy se znova objevil na královnině audienci, aby dokázal, že opravdu nezběhl, a aby se mohl navrátit ke svým starým povinnostem ve stájích u koní, kam ostatně patřil. Ta zvířata ho miloval a on jim dával stejnou dávku lásky - také, že byla nádherná. Působivá ve své masivní a hrdé majestátnosti, s upřímným (a občas čertovským, když ho chtěli vyhodit ze sedla s přesvědčením, že je si bezesporu neosedlá) pohledem ve velkých hnědých očích. Obvykle je všechny dokázal vyvést z omylu - nakonec, rozuměl jim. I doslova. Právě teď? Právě teď se věnoval jednomu hnědákovi, co měl zjevně nějaký problém s kopytem, avšak toho neklidného pofrkávání si nemohl nevšimnout. Neklidného, přesto energického, snad v touze dobýt svět - nebo alespoň předehnat vítr ve vidině projížďky. Tušil, kdo tuhle emoci v koních vyvolává. Narovná se tedy, hnědáka předá podkoním, se kterými spolupracoval (a kterým s trochou štěstí svým příchodem neukradl práci, protože vážně nevěděl), aby zamířil k ustájení vraníka. Lokiho, i teď se nad tím pojmenování musel usmát - docela ho vystihla, minimálně ten jeho šibalský a do jisté míry i nepoddajný a šibalský pohled v očích. Vzápětí však zvážní - nebyl po boku královny nervózní, neměl důvod. Ale necítil se ani správně. Protože se dal všanc do jejích služeb a přesto ji opustil kvůli králvoství, jež k jejímu nepatřilo. "Má paní?" osloví ji z uctivé vzdálenosti, vědom si opatrného pohledu jejího gardisty. "Budete si přát ho provětrat?" Loki zafrká. A Malakai se nakonec stejně musí pousmát. "Jemu by se to líbilo," podotkne jen tak mimochodem zprostředkovaný názor koně, který navíc neklidně přešlápne.
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on Nov 29, 2016 16:34:55 GMT
Zvedla jsem hlavu od koňské hřívy, neboť jsme zaslechla zvuk povědomých nohou, ten pevný a přesto milý krok, který n amé tváři vždy vyvolal úsměv. Stalo se tomu i dnes i přestože jsem si připadal atrochu jako na žhavé lávě. Otočila jsem se za hlasem a přitakala elegantně. "Ano, chtěl abych jej provětrat..Loki je neklidný, stejně jako vždy když vynechám jeden den..." Nyní to bylo více dní, bykla sjem nesvá a trochu paralyzovaná myšlenkami na to, že muž, který je pro mne více než služebným mne právě snaží "prodat" svému králi. Vydechnu a odvrátím tvář od Malakaie. "Budete mi dělat společnost Malakai? Nemohu se dočkat novinek z vašeho království..." povím mu a propustím gardistu, s Malkaiem jsem v bezpečí, je mi věrný, toliko vím. Popravdě, další věc, která mne stála na srdci byla ONA. Jel z asvou milou, bezesporu, jistě se viděli a možná..možná konečně projevila své city a on bude chtít odejít, kdo bych byla kdybych mu bránila? Přesto v hloubi duše cítím , že se mi ta myšlenka líbí velmi velmi málo. Otočím se a podám mu hřebelcovací kartáč, kterým jsem vyčesala Lokiho hřívu. Onu chvíli využiji k tomu abych se mu podíval aod tváře a jeho pohled...mne donutí seusmát i přestože jsem chtěla zůstat intaktní. Jenže ten jeho pohled, nakrčené čelo a oči laně, vypadá tak bezelstně, jistěže nedělá nic aby mne poškodil...a nemůže tušit, jak moc mi vadí, že se mohl vidět s ní, a také to, že mne to přibližuje ke sňatku s jeho pánem.
|
|
Malakai
Pocestný
|
Post by Malakai on Dec 18, 2016 0:02:33 GMT
Bylo to zvláštní - stačil jeden pohled a Malakaiovi došlo, proč a za kým se vlastně vracel. Komu byl nyní věrný a z jakého důvodu. Pozorné zelené oči jsou v první chvíli upřené jen a pouze na ni, aniž by je odvracel, stále a pořád jí svým způsobem uchvácen a fascinován. Byla dívka jako každý jiná, ale přesto byla jedinečná - její krása spočívala v rozumu, v inteligenci a v laskavosti, s jakými dokázala vládnout zemi, ve které se nyní nacházel a která byla jeho novou vlastí, ač volání té staré odolat nemohl a snad ani nechtěl. Jinak by nezmizel na měsíc. Tušil, jak to vypadalo a jak to zákonitě vypadat musí - a ano, obával se nejhoršího, tedy toho, že jej bude považovat za zrádce všeho, co jí slíbil. Nic však neporušil, snad jen proto, že mu každý slib byl... svatý a že nikdy nepřísahal něco, co nemohl splnit. "Oblíbil si vás..." poznamená však prostě, když přešel svoje vlastní myšlenky, které nebyly k tomu, aby je vyřkl nahlas. A tohle? Tohle byla též pravda - Loki, ačkoliv neměl, ji měl rád. Neshodil ji ze sedla a Malakai si byl docela jistý, že to není jen díky varování, které mu dal a na které by nejspíš tenhle charismatický, energický a tak trochu ďábelský vraník kašlal, kdyby si svou paní neoblíbil. Co na to Malakai mohl říci? Nu, snad jen to, že se mu nediví. A že jeho volbu schvaluje. Až nyní se na něj skutečně podívá, jejíma šedýma kukadlama přímo do jeho očí, až mu to na rtech vyvolá malý úsměv. Přesto záváhá, když se jej zeptá. Mohl odmítnout, věděl, že mohl - nebyla taková, že by pro jedno hloupé "ne" popravovala, ale on... nechtěl. Ač tušil, že odpověď, kterou pro ni bude mít, nebude dostatečná a rozhodně nebude uspokojivá, spíš kusá, neúplná, říkající... snad jen to nejhorší, co ji mohlo napadnout. A přesto neodolá tomu, aby odmítl. Nemohl - a nechtěl. "Samozřejmě, má paní... Nechám osedlat Lokiho." Sám si chtěl vzít ryzáka, co rovněž neklidně podupával a zjevně se chtěl proběhnout. K Lokimu pošle klučina, na kterého je vraník poměrně zvyklý a který je naopak zvyklý na Lokiho a fakt, že do něj ten kůň občas hravě šťouchne tak, že je div, že se nevyválí na zemi. Mladý Andrew to však vždy bral sportovně, díky čemuž je Loki brzy připravený a Malakai přivede svého ryzáka. Než se však vyhoupne do sedla, ještě se vrátí za Jasmine - tušil, že odmítne jeho pomoc, ale přesto jí chtěl být k ruce a když by si řekla, klidně jí udělat schůdek. Ostatně, byla to jeho povinnost - a vlastně víc než to. Jediným problém je snad to, že se těžko láme mlčení, když je on ten, co bude vyzpovídáván - a o tématu, kterému by se z části rád vyhnul, ač ví, že nemůže.
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on Dec 28, 2016 8:34:12 GMT
jeho pohled je pro men něčím speciálním, myslela jsme, že se stane mým milencem, ale místo toho se stal mým přítelem, mým důvěrníkem, mým oblíbencem a věřím, že i on to má podobně. Je to hlubokým paradoxem, vezmu-li v potaz, že je vyslancem muže, který by se měl stát mým manželme a já místo něj našla zalíbení v podkoním, ale touž, zdá se, je mým údělem. Vždy milovat někoho, kdo mi nenáleží. Nakloním tvář na stranu a zrůžoví mi líce jak cítím. Je ot tím jeho pohledem, sklopím zrak a políbím na hřbet nosu lokiho. přitakám němě."I já jeho, on to ví, je chytrý, chtřejší než si mylsíme, ale to hádám, víš lépe ty Malakai.." Otočím zrak zpět k podkonímu a usměji se. Chci namítat, že si osedlám Lokiho smaa ale kluk už přiběhne a tak vyčistím kartáč, kterým jsem laskala koňskou srst a pověsím ji na ohradu u stáje. Kdžy chci nasednout uvidím jak se blíží aby mi nastavil ruce k pomoci. otočím se k němu a pak udělám přesně to co cítím, že chci udělat od začátku, obejmu jej. "Jsem rád,a že ses vrátil...chyběl jsi tu.." Jemně se rty otřu o jeho tvář a pak se opět odvrátím, snad objetí přijal. Pak se vzepřu o koňský hřbet a o Malakovy ruce abych se vyhoupla lehce do sedla. Usměji se a upravím si otěže do rukaviček. "Pojeďme...nebo loki poběží bez příkazu." Cítím jak se koňské svaly pode mnou napínají a jak netrpělivě zvíře popochází. Když všichni ustoupí pobídnu Lokiho do kroku, ten ale vyrazí jako drak a já se začnu smát. "Hou hou no tak, vydrž...už jedeme pojedeme na široké lpláně Ingwirthu tam se protáhneš i napaseš..hou .." Poplácám jej po krku a usměji se když zastaví s hlavou stočenou na mě tylem, jakoby říkal, ale pamatuj cos mi slíbila královno. Ne, že ten slib porušíš.
|
|
Malakai
Pocestný
|
Post by Malakai on Mar 7, 2017 18:57:55 GMT
Objetí jej překvapí. A snad se není ani čemu divit - sotva by mohl popřít, že jej k ní něco táhne, že se sám nemusel mírnit, aby k ní nebyl důvěrnější, než se sluší a patří, ale ona byla královna - a zákonitě by mezi nimi měl existovat určitý odstup, alespoň na veřejnosti. Neexistoval. Ne tehdy, když mu obtočila ruce kolem krku před těmi všemi, kteří je mohli pozorovat - od chlapce po vojácích, kteří byli venku na nádvoří, přesto se jim však díky permanentně otevřeným vratům povést zachytit tenhle podivný moment. Ale Malakai? Nu, nezdá se, že by to řešil, ba naopak objetí přijme a navíc ji, snad trochu instinktivně, pohladí po temeni hlavy a po černých havraních vlasech. Gesto otcovské či láskyplné, milenecké a důvěrnější více, než by mělo. Úsměv, co se mu objeví na rtech, si opravdu nemohl odpustit. Protože ač byla zaslíbená jeho pánovi (nebo jeho pán v to spíše vřele doufal), Malakai... si nemohl pomoci, aby volbu svého pána neocenil. Protože Aidan si ji nevybral jen kvůli území, tím si byl jist, neboť žádné území nestojí na tolik vynakládaných sil na získání srdce ženy - zvlášť, když se ho už dávno mohl pokusit uzurpovat vojensky, dost možná úspěšně. Byla... svůdná, krásná. Zvláště tehdy, když cítil, jak její rty přejely po jeho kůži v nenápadné gestu, které si mohl stejně dobře představit, jak jemné bylo. Přesto tak nějak tušil, že to nebyl pouze výplod jeho představivosti. Pustí jej, Malakai přesto zůstává ještě chvíli v blízkosti už jen proto, aby mohl rukama sklouznout po jejích ramenou, nakonec vzít její pravou packu a vtisknout na její hřbet polibek - ne však předpisový v podobě pouhého naznačení. "Já také. má paní. Nejspíš jsem si tu už našel své místo..." Až tehdy pustí její ručku, aby jí mohl pomoci do sedla. Loki vyrazí přesně jak se dalo čekat - a to by Malakai snad ani nemusel tušit, co se mu odehrává v hlavě, stačilo sledovat řeč jeho těla - napjatou. nedočkavou, toužící po pohybu. Ryzák byl proti němu krotký, poslušný, naštěstí však ne zlomený a podmaněný silou. Tehdy by mu ho bylo líto a snažil by se tuhle chybu napravit. Jen jednoduše hodný, méně temperamentní, divoký, vyrazí tedy daleko pomalejším tempem než Loki. I královna vpředu zastaví, aby Lokiho nejspíše uklidnila. Neměl o ni obavu, Loki by jí neublížil - už jen proto, že sám dostal varování. Pobídne ryzáka do rychlejšího klusu, aby je dohnali. "Užívá si dlouho odpíraných vášní..." poznamená s mírným pobavením, avšak sotva se dlouho zdržují - to by nejspíš nevydrž ani jeden z koní. Je snazší pokračovat dál na louky za hradbami, které přivítají koně i jejich jezdce. Tehdy se ryzák uklidní. když vnímá veškerý prostor, který tu je jen a jen pro něj a pro Lokiho. Malakai se na moment odmlčí. "Mrzí mě, že jsem musel odjet tam narychlo a s chybým vysvětlením. Stále ale platí, že jsem váš služebník, má paní, jen... některé vazby k domovu jsou příliš silné na to, abych je mohl ignorovat."
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on Mar 7, 2017 19:14:14 GMT
Ani já neplánovala objetí, ale vytrysklo ze mne jako vodopád, nebo ohňostroj potlačovaných pocitů. Ano, zlobila jsem se, svým způsobem ano, ale byla jsme rád,a že se vrátil, určitým způsobem to znamenalo prodloužení mé rozhodující se agonie. Ale i prodloužení času s ním, ať je to z jakéhokoliv důvodu, tak se vrátil, nezůstal a nepřijel zatím Aidan osobně. Možná si to rozmyslel, možná jsem čekala dlouho a ze své sobeckosti jsem připravila mou zemi o možnost nevídaného rozkvětu a pomoci. Ale doufám, že se tomu tak nestalo. A vlastně zároveň doufám, že ano. Usmívám se na něj a pak sklopím oči, téměř zahanbena vlastním projevem, který jsem nebyla schopna kontrolovat. Pohlédnu mu do očí když mi políbí ruku, rozhodně ne jako podkoní ale jako světem protřelý šlechtic, nicméně není jím. Je obyčejně neobyčejný, jako nikdo koho jsem dnes viděla. Polknu a přitakám na jeho slova o tom, že je zde defacto doma, za což jsem vděčná. Nehraji si na pyšnou královnu a nechám si pomoci, když mi nabídl tak dvorně pomoc, ač bych ji samozřejmě nepotřebovala, na koni jsem prošla pilným výcvikem a umím nasedat velmi dobře a nejen to, jsem známá tím, že nejezdím pouze v dámském sedle, ale i obkročmo. Nejednou jsem vyprovázela krále, který jel do bitev. Dokud mi nedošlo že je blázen. Vyjedu s bujným koněm, který zaržá a cítím jak se pode mnou napínají jeho zádové svaly a jak nemá daleko od toho nechat se přemoci svým temperamentem a vyrazit bez mého pokynu. Ale naštěstí, nebo z nějakého důvodu mne má ten kůň rád a já jeho, takže se navzájem dovedeme tolerovat. Já mu občas toleruji nějaké výstřelky výměnou za důvěru, že mi neublíží a on? On se snaží mne poslouchat jak nejlépe umí. Hladím jej po hřbetě a poplácávám abych jej donutila se klidnit a soustředit se na mne a moje pokyny. Jakmile nás dožene Malakai se svým koněm, o poznání disciplinovanějším než je můj divoch Loki. Polknu a cítím jak mi jeho poznámka, která patřila ke koním ale já si ji převedla na některé jiné situace, možná i on si dvojsmyslu je vědom nebo možná je opravdu tak bezelstný. Jen ta jiskra v jeho oku napovídá spíše o opaku. Vyrazíme do polí, která jsou holá neboť odpočívají pod pokrývkou sněhu. Začne o tom proč jel, neboť asi potřeboval osvětlit svůj odjezd. Přitakám k němu. **"Já říkala, že to tak bude, ne nepotřebuji mít pravdu, tím chci říci, že jsem to čekala, co jsem nečekala, to je, že ses vrátil...a sám..."** Povím mu pravdu když se s koněm otočím proti němu před jezerem a seskočím lehce do sněhu na břehu zamrzlé vodní plochy. Podívám se k němu nahoru, neboť on stále sedí na svém hnědáku. Poplácám Lokiho po krku a tím mu dám volno, neuteče, vím to.
|
|
Malakai
Pocestný
|
Post by Malakai on Mar 7, 2017 19:15:27 GMT
Jasmine seskočí z Lokiho a to je pro něj povelem, aby udělal to samé. Hnědák je skutečně klidnější - ačkoliv být více neklidný než ten energický vraník by bylo opravdu těžké - uzdečku přehodí přes hrušku sedla. Nemusí jej hlídat, ví, že neuteče - v Malakaiově přítomnosti je o to klidnější a navíc by ho hravě dokázal přivést zpět domů. Dokázal být jím, kdyby chtěl, na druhou stranu to nedělal rád - tušil, že každému zvířeti, do kterého se vtělí, to způsobí v hlavě zmatek a krom toho si jej musí částečně podrobit, aby jednu schránku vůbec mohli sdílet. Každá ze schopností je požehnáním, ale každá má též své úskalí. Zastaví před Jasmine, hledě jí do očí, ač je královna přece jen o něco menší než on - Malakai byl obecně vzato poměrně šlachovitý a hlavně vytáhlý typ, co už však královna také stihla zjistit. Pravdu? Tu nekomentuje. Je to lepší nechat jako otevřenou otázku. Tušil, co by měl říci, ale rovněž tušil, že to by právě v tuhle chvíli nebyl příliš dobrý nápad. Při slovech o návratu povytáhne obočí, než se v další chvíli pobaveně uchechtne a sedne si do studeného sněhu. "Popravdě, já také ne. Chvíli jsem měl za to, že budu muset zůstat, na svou obranu bych ale rád dodal, že ne zcela dobrovolně... Některé záležitosti jsou jednoduše... příliš delikátní, než aby je mohl na ramenou nést jeden muž, jak nejspíš sama víte. Na druhou stranu, já pro krále Aidana nejsem tak nepostradatelný ani tak nenahraditelný, abyalespoň mě nemohl propustit ze svých služeb." A že byl pouhý podkoní? Nu, zdá se, že i ti mohou získat zvláštní důvěru, když jsou dostatečně rozumní, což Malakai - a bůh ví, kde svou sečtělost sebral - bezesporu byl. "Čekala jste krále, má paní?" zeptá se... pobaveně. "Snad ne příliš nadšeně." Tohle znělo i trochu škádlivě. Nakonec zavrtí hlavou. "Jak jsem řekl, měl povinnosti." A o dívce? O té se ani nezmínil. Snad protože nebylo proč. Snad protože se ani nesetkali nebo neměli možnosti si promluvit. Nebo Malakai nechtěl.. Možností je mnoho, ale určitá část jeho povahy napovídá, že o ní mlží schválně. Nabere hrst sněhu, co začne až podivně konsternovaně mačkat do koule s pohledem na jezero. "A já... Jak jsem řekl, tohle je můj domov. Nyní... Nakonec, kdo by mu odolal?" Až nyní pohlédne zas na ni. Tušil, že tohle chování je každým coulem špatné, že tyhle náznaky jsou špatné, přesto si nedokázal a nechtěl pomoct. Na druhou stranu, budiž mu k dobru, že se ji nerozhodl zkoulovat - nakonec byla výšeji postavená a pokud chce někdo začít bitku, bude to nejspíš muset být ona.
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on Mar 20, 2017 4:19:23 GMT
Vydechnu klidně za pokrajem města a otočím se na Malakaie, který seskakuje z koně, zatají se mi dech a jen těžko chápu své naprosto marné romantické srdce, které mě táhne k tomu muži, který patří jiné. Ač se zdá, že ta žena netuší co má před sebou za naprostý poklad.Každý jeho pohyb má účel a přesto to dělá samozřejmě jakoby byl v kontrole nad vším co dělá. Polknu když přijde ke mě a zamrkám , ne koketně, spíše rozpačitě, na rtech ale přesto královsky naučený úsměv. Hlavu lehce zvedlou abych mu viděla do očí, nejsem z nejmenších ale on je vysoký. Obejmu se rukama, když si sedne do sněhu, takovou odvahu já nemám přeci jen byla by mi zima a tak na něj shlížím seshora tentokrát já. "Bohům žehnám za to, že jsi pro Aidana postradatelný..." Povím upřímně, o dívce se nezmínil a já nehodlám šťourat v jeho ranách ze sobeckých důvodů již protože sama mám takové krvácející rány na srdci. Vždy to dopadlo zle srdce bych poslouchat neměla, nikdy to nepřineslo nic dobrého...nikdy...Měla bych myslet na království, což se snadno řekne, ale těžko udělá, když tu sedí přede mnou celý ...celý on. Zasměji se a zavrtím hlavou. "Spíše jsem čekala, ne vlastně nic...jsem ráda, že jste zde...to je celé.." měním tykání na vykání, matoucím dojmem, protože přesně tak se cítím, někdy spolu mluvíme tak ..jinak a někdy jako královna s poddaným a pokud jsme s ním sama těžce se mi ony role oddělují. Začne tvořit kuličku a já si vzpomenu na časy, kdy jsem si bezstarostně hrála ve sněhu s ostatními dětmi. Ale ty časy jsou pryč jsem dospělá. Když se podívá na mě tím svým pohledem, projede mnou zimomření, které nemá nic společného s tím, jaká je zima. "Malakai.." šeptnu s pohledem do jeho očí již protože vlastně nevím co říci, nevím co udělat. A tak po jeho vzoru vezmu kuličku a hravě se na něj zadívám, s lehkou výzvou s povytaženým obočím. "Za drzost se platí." řeknu tonem, který rozhodně jasně prozrazuje mé rozpoložení, které není ani v nejmenším trestající. vezmu kuličku a hodím ji po něm, doufajíc, že nebyla ledová nebo jej netrefím do obličeje, mířila jsem na hruď. "Máš babu!" otočím se na podpatku a rozeběhnu se k zamrzlému jezeru, na jehož ledu se sklouznu,doufajíc, že na mou hru přistoupí.
|
|
Malakai
Pocestný
|
Post by Malakai on May 1, 2017 13:24:54 GMT
„To byste nebyla říkat, má paní, protože pak se začnu cítit nepostradatelný zde,“ odpoví pobaveně, část z toho však myslí vážně. Je nebezpečné si přičítat větší důležitost, než jakou by skutečně mohl mít – protože jednou by také na tuhle úvahu mohl skončit, když by třebas v rukou nepřátel spoléhal na to, že přijde výkupné, které však nikdo nebude ochoten vyplatit. Tušil však, že Jasmine nebude jedna z těch panovnic, co nechá své lidi na holičkách. Nebo se pletl? Mohl vůbec říci, že ji zná? Sotva, to by bylo dost smělé a ona jej mohla ještě mnohým překvapit. On se, popravdě řečeno, rád nechá. Povytáhne obočí, když se zarazí, než se ale pousměje. „Aspoň nebudete zklamaná…“ podotkne s hravostí v hlase. Možná byl příliš troufalý, možná se choval více faminiárně než měl, ale snad by ho upozornila. I ona neustále zaměňovala tykání a vykání, na což se ze zdvořilosti rozhodl neupozorňovat z toho prostého důvodu, že mu to bylo jednoduše jedno. Ona byla královna – mohla dělat vše, co uzná za vhodné, takže i kdyby zavedla pravidlo, že všichni budou vynechávat všechny samohlásky, bylo to v pořádku. Protože… byla královna. Zašeptá jeho jméno a jemu to tak akorát zvedne koutek úst do malého dvojznačného úsměvu, jako by si dost dobře uvědomoval, že i když je královna… přesto nad ní má jakousi moc. Přesto ví, co si myslí, ačkoliv nedokáže číst myšlenky – ne její, Lokiho naopak velmi dobře. A ač to bylo proti všemu, co zde měl za úkol, sám se nebránil í být na blízku nebo ušetřit si ty drobné nenápadné doteky, kterými se občas častovali jako dvě děti, které nemají žádné zkušenosti. Nechá ji, ať vezme jeho již kvalitně uplácanou kuličku z jeho rukou v kožených rukavicích. „Ah, vážně…?“ otáže se též s povytaženým obočím – snad aby si ještě přisadil ke vší drzosti, co se vůči ní kdy dopustil. Kulička jej – vskutku naštěstí – zasáhne do ramene zhruba v tu chvíli, kdy se energicky vytáhne na nohy a rozběhne se za ní, schválně o něco pomaleji, než by mohl – nakonec, měl delší nohy, vysoké jezdecké holínky a kalhoty, což byly tři nesporné důvody, co by mu dovolily ji dohnat po prvních pár metrech. Což by bylo možná i chytřejší vzhledem k tomu, že se dostanou na zamrzlé jezero a na led ukrytý pod sněhem. V první chvíli se mu trochu smýkne noha, ne však natolik, aby to neustál a nepokračoval dál. Chytí ji tedy až o notný kus dál, kdy ji čapne za pas, což je přesně tak chyba – v jejich rychlosti se nejednalo o zrovna rozumný nápad vzhledem k tomu, že nyní se mu opět smýkne noha. Tentokráte to však již neustojí a místo toho spadne dozadu, ji stáhne – docela přirozeně sebou. „Sak-„ zarazí nadávku v půli, než se rozesměje, ležící ve sněhu s trochu namláceným tělem. Ale nakonec, jakožto podkoní, kterého ze zad shodil už kdejaký kůň, už zažil i horší pády. „Jste v pořádku, vaše výsosti? Ještě si budou myslet, že jsem na vás přišel spáchat atentát, když vás nevrátím v jednom kuse…“
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on May 13, 2017 10:43:49 GMT
Zavrtím hlavou nevěřícně. "Ale to snad ne, to bychom nechtěli..." povím s žertem a zadívám se na něj na krátkou chvíli než jsem donucena odvrátit zrak protože jeho pohled do očí je velmi pronikavý a mám pocit, že se mi vpíjí hluboko do kůže a moje líce vždy začnou červenat. Od noci v krčmě jsem s Malakaiem neměla ani moment , ve kterém by se dotkly naše rty natož něco víc, přesto ve mne vždy probudil oheň. Někdy přemýšlím co to o mě vypovídá, veliká inklinace se zakoukat, být přitahována mužem. Je to přirozené avšak už to nesmí ovlivnit můj úsudek z hlediska panování, nesmím ohrozit svůj lid tím, že pohřbím šanci na silné spojenectví jen kvůli zakoukání do Podkoního. Což je jedna z věcí, která mne neskutečně štve. Jeho poznámky byly troufalé, nebojácné a to byla jedna z vlastností, která mne na něm fascinovala. Líbila se mi a já jej obdivovala. Moje oslovení jeho osoby kolidovalo z hlediska přítomnosti dalších lidí a také z hlediska toho jak jsem se k němu chovala, v daný moment, tedy jak jsem měla, já chtěla udržovat odstup avšak nebylo to snadné. Ne s jeho přirozenou rétorickou obratností, velmi positivním úsměvem, lásce ke zvířatům a jeho tajemnému oparu, který jej obchází od začátku co přijel. Nechápu dodnes proč je tu, když jeho milovaná dlí někde a je vystavena nabídkám dalších nápadníků. Dívám se na něj zamyšleně a chvíli možná mimo sebe. Je tak...skvělý tak prostě a přitom vznosně skvělý. Vydechnu a hořce se usměji nad myšlenkou jak bych jako prostá dívka mohl a člověkem jako on být šťastná. PO ranách osudu, ztracených dětech i láskách je ale přeci jen má mysl o něco realističtější a chápu, že mě již osudová láska nečeká. Ale to neznamená, že nemohu být provdaná za muže, který na mne bude hodný a bude spravovat obě naše království dobře a spravedlivě spolu se mnou. Přesto si nikdy nedovedu odpustit tu dětinskou radost z přítomnosti hocha, muže kterým je Malakai, usmívám se a hraji si jako malé děvče, tak, že dokonce vyběhnu na led abych se sklouznula neopatrně a velmi neelegantně a nekrálovsky avšak velmi příhodně na jeho tělo. Zasměji se když zarazí nadávku a pak se ale leknu, je možné, že si vyrazil dech. "Ano já jsem a ty? Pěkně sis natloukl...záda v pořádku?" Zeptám se dívajíc se na něj a rozesměji se, sedím na něm obkročmo a rozhodně kdyby nás někdo viděl, nepovažoval by onu situaci za atentát. Ruce mám položené na jeho hrudi a nedovedu se ubránit touze tak zůstat, jemně zatnu prsty na jeho hrudi dívajíc se do jeho vodových očí s úsměvem. Je tak svěží tak ... Vlasy mi spadají podél krku na jednu stranu a nakláním se nad ním jako temná záře, pokud to není z principu oxymoron. Polknu lehce a usměji se jemněji, skloním se k němu, je hrozné že mám chuť nyní využít situace. Mé rty jsou blízko těch jeho, a já vím že bych neměla, tedy vlastně mohu, ale nechci jej degradovat na nějakého obsluhovače královniných potřeb než přijede jeho král který jej v posteli nahradí, na to si jej opravdu velmi vážím. A tak se svezu bokem do sněhu, který div že nezasyčí, když do něj dopadnu celá rozpálená z naší honičky a poté z toho jak a co jsem chtěla udělat. Otočím hlavu k němu a usměji se. Nevím co říct, jen slepý by neviděl jaký boj jsem sváděla a stydím se, což je znát na další dávce červeně na mých tvářích. přejedu si rukama od sněhu přes rozpálené plotny mých lící a zavrtím hlavou, začnu se smát, nevím proč, ale je to asi ten výkřik zoufalosti, kterou prožívám kdykoliv jsem s ním. Naše doteky, nenápadně delší objetí, nenápadně delší stisky rukou. Je to nádherné stejně jako bolestivé. "Musel by mne být jeden kus Malakai abys mě tak mohl navrátit, avšak já jsem rozpůlená již velmi dlouhý čas." povím a možná tomu nebude moci rozumět. Já však vím o čem mluvím, celý život se ve mě melou dvě entity. Povinnost a bláznivá touha dívky milovat, Jasmine a Guinever, touha po podkoním versus povinnost ke království.
|
|
Malakai
Pocestný
|
Post by Malakai on May 14, 2017 19:30:32 GMT
Popravdě v první chvíli po její otázce zkontroluje, že opravdu cítí všechny nohy i všechy ruce a že se nic na jeho těle nezdá až v takovém nepořádku, že by to naznačovalo něco hrozného. Třeba smrt. „Hmm… Ano. Už jsem spadl i z větší výška. A kvůli rozvernějším… eh… kráskám.“ Mluví o koních, jak jinak, které obvykle zajížděl, ač se mu příčila myšlenka, že něco v jejich divokosti tím bude zlomeno. On? On by je dokázal umluvit, vnuknout jim myšlenku, vlichotit se jim a promazlit se k nim, ale to by obvykle znamenalo, že neshodí jen jeho. Tato tajná úmluva by se nevztahovala na nikoho dalšího, bylo tedy nutné jim sebrat kus z jejich nespoutanosti a navyknout je na sedlo. O to lépe se k nim však choval – zvláště když s ním bojovali dlouho a nebojácně. O těch hovořil a věřil, že Jasmine to pochopí – protože použít takové oslovení pro koně, vesměs pravdivé a zcela upřímné, nebylo tak divné, jako použít oslovení klisna či kobyla pro ni. Sedla si na něj obkročmo, což by už jen jako takové mohl považovat za provokativní, smělé a drzé stejně jako svůdné. Ne, byla to pravda – tuhle situaci by sotva kdo vyhodnotil jako atentát a místo toho, aby jí přiběhli na pomoc, by se nejspíše raději klidili pryč a dali jim soukromí. Byla blízko – opravdu velmi blízko, že by bylo snadné se natáhnout a ukrást si jeden zakázaný polibek, dostat se ještě blíž. Jenže ona ten poslední krok, tolik žádaný a který dozajista oba dva vnímaly stejně, neudělá – místo toho se svalí do sněhu vedle něj. I on tedy zůstane ležet, vnímaje studený sníh na zátylku, ale její pohled za to stál – ačkoliv i ona by se nejspíš měla zvednout dřív, než dostane zápal plic, na který umíraly i královny. Rozesměje se a on tázavě povytáhne obočí, nevyptává se ale. Ne pro teď. "Slyšel jsem řeči..." odpoví místo toho. "Tady... Na dvoře krále Aidena... Věděl... Nebo spíše tušil, pro koho jste ho odmítala. A nejsem si jistý, jestli mám tu odvahu zeptat se, proč je zde už nepotkávám..." Protože si není jist, jak by na něj působilo její odmítnutí. Ukázka nedůvěry? Možná. Která by byla zcela pochopitelná a on by se jí nemohl ani trochu divit, ale přesto... by zanechalo určitou pachuť v ústech. Byla tedy lepší nepřímo položená otázka, kterou může vzít jako výzvu.
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on May 27, 2017 21:06:26 GMT
Jsem ráda, že jev pořádku, i že se zkontroloval, to poslední co bych chtěla je, aby se mu něco přihodilo jen kvůli mé dočasné rozpustilosti. Takové chvilky jsou osvěžující a naposledy jsem je zažila s Mattym, který byl osvěžující vánek do mého vážného života. Malakai je jiný, diametrálně, je hloubavý, méně kluk více muž ale podobně zábavně rozpustilý a mladistvý když je třeba. Nechci vzpomínat vzpomínky bolí a jsou k ničemu, to co je pryč je pryč a já musím žít současností, která , žel bohu, mi ale rozhodně nenahrává zde přítomného pode mnou ležícího nádherného muže. Ale jeho bývalého pána. Polknu s lítostí, opravdu se snažím se nevázat jakkoliv, city potlačuji vědomě a když to nejde použiji lektvar. Uculím se k němu, nyní lektvar nemám a jeho poznámka o kráskách je velmi něžná, jeho láska ke koním a vířatům mu přidává na atraktivitě. Po velmi těsné situaci, kterou rozseknu tím, že se skulím na bok zrychleně dýchajíc a očividně napjatá, stočím tázavě hlavu k němu, toliko o nevzpomínání. "Nemáš odvahu Malakai? Právě jsi se zeptal...ač velmi ...obratně...Já jej odmítala pro naivitu...kterou jsem převlékala za lásku Malakai...byla jsem asi více dívka než královna kterou jsem měla být...moje city zatemnily můj úsudek a to se mi vymstilo..dlela jsem na starých citech, které mne nakonec připravily o dva muže jež jsem milovala a i o mé děťátko.." Hlesnu upřímně a zadívám se nahoru na hvězdy abych zahnala slzy deroucí se mi do očí. Některé věci zkrátka nesmaže ani čas, některé ztráty se nezhojí, objevují se ve snech a připomínají nám o co jsme přišli a kolik toho pro nás znamenali.
|
|
Admin
Čaroděj(ka)
|
Post by Admin on Jun 11, 2017 18:04:46 GMT
|
|