|
Post by William Archer de Cross on Aug 15, 2017 9:12:32 GMT
Smál jsem se, když nademnou Emm kroutila hlavou a přivírala oči, nežli se zasmála a souhlasila s tím, že mě nebude brát tak vážně. Poslouchal jsem její slova o podívání se do minulosti, o takzvaném cestování časem. Nevím, ale mě to nijak nelákalo... nikdy mě nezajímal život lidí před stovkami let. Navíc to bylo jistě nemožné. "Ani tak bych o to nestál." Řeknu popravdě, nebudu jì přeci lhát. Ale má slova, jež byla pravdivější, nežli by si kdokoli přál ji dunutily mi chlácholivě stisknout dlaň a pronést milá slova. "Kéž by jsi měla pravdu, dosud nevybledly ani o odstín." Pousměji se na ni, aby věděla, že jsem na ně zvyklý, že není třeba mě litovat. Staly se mou součástí, samozřejmostí, jež mě provází na každém kroku jako vlk uvnitř mě. Její smích byl lékem na vše a proto se rozzářím, když oznámí, že mě bere za slovo. "Rozumím." Usmívajíc se přemýšlím o tom, kam ji zavedu až dotančím... ke stolu s občerstvením, nebo zpět mezi mé přátele? Nelíbilo se mi, že tak mladé děvče muselo mít tak složitý osud. Pohladil jsem ji na tváři v povzbudivém gestu, při kterém přivřela své krásné oči a usmála se na mě. "Jsi statečná." Oplatím jí jemný úsměv a ruku stáhnu zpět k sobě. A ačkoli se zasmála nad oslovením, kterým jsem jí oslovil, do očí se jí vkradl naléhavý... téměř vyděšený výraz. "Slibuji... Nikdy bych tě nikomu jinému nedal." Pohlédnu Emm do očí s vážným výrazem. A já to myslel vážně, nikdo kdo by Emm chtěl ublížit, se k ní nedostane přese mě. Jenže pak přišel ten zvláštní pocit,... pocit jenž probudil vlka uvnitř mě. Ustal jsem v tanci, naprosto znehybněl hledíc k bráně. To že na mě Emm nechápavě hledí jsem vnímal jen napůl. Život mě naučil věřit svým vlčím instinktům, nebrat je na lehkou váhu, jako zpočátku. I přes upřený pohled na vstup do hradu jsem dokončil odpověď na Emmininu otázku, na kterou následovala další otázka. "V jistých ohledech ano, ale i dobře vycvičený člověk dokáže zabít vlkodlaka." Odvětím, ačkoli to mou pozornost od brány a naslouchání okolním zvkům neodvedlo. Mluvil jsem strojeně a bez emocí. "Ano bolí, pokaždé... ačkoli vždy o něco méně." Zamumlám, nežli se mi ruka sveze k jílci meče... ne v úmyslu jej vytahovat, ale jen pro jistotu. Emmeline mou ruku, ale chytí do své, jako by se bála, že někomu ublížím a pak začne naléhat, abych na ni mluvil. Pohled mi na okamžik zklouzne k jejím očím. "Nevím." Odvětím stroze, protože jsem opravdu nic nevěl. Bylo spíše, jako když má přijít bouře a mé vlčí já to vycítí dříve, nežli přijdou mraky a vítr. Přesto to bylo jiné. Stisknu její ruku o něco pevněji, očima pátrajíc po lady Elizabeth a královně. Nebyly daleko od sebe... pak opět pohlédnu na bránu.
|
|
|
Post by Emmeline Dove on Aug 15, 2017 10:17:21 GMT
Je příjemné si takto povídat a smát se. Mám to ráda, být s ním takto. Uprostřed davu, tančit si do hlasité a příjemné hudby a povídat si o všem možném, aniž bych se mohla bát, že by mne odsoudil. "Proč ne?" zeptám se zvědavě. Nemám nic proti tomu, že nesdílí můj názor, vím, že to vnímá jinak, vzhledem k tomu že i žije jinak. Má už za sebou sto let života a myslím, že je rád, že je rád. "Dívka má vždycky pravdu, to nevíš?" konejšivě se na něj zazubím, přičemž lehce přikývnu. Nakonec to tak bude, alespoň v to doufám. Chci, aby byl šťastný, mám ho ráda, a kdyby se trápil, trápilo by to i mne. Avšak na druhou stranu z něj jeho vzpomínky dělají toho člověka, kterého mám ráda. Nějak ho poznamenaly a změnily, a kdyby je zapomněl, možná by to byla ještě větší rána, než kdyby si je nechal. "Nejsem. Místo toho, abych přijala, co se na vychovanou slečnu sluší, jsem raději utekla," namítnu. Utíkám od svých problémů, avšak vím, že bych stejně nebyla šťastná. Nebo si to přinejmenším myslím a ani to nehodlám zjišťovat, protože teď šťastná jsem. Když mne ujistí, že by mně nikomu jinému nedal, trochu se uklidním a vděčně se na něj pousměji. Jsem ráda, že nijak nehodlá řešit to, že jsem si měla vzít někoho jiného, jen mne uklidňuje a to se mi líbí. "Děkuji," oddechnu si s úlevem. Jenže následně už očividně jeho vlčí instinkt něco zachytí, protože strne uprostřed tance a zahledí se směrem k hradní bráně, jako by se tam za chvíli mělo objevit nějaké nebezpečí. Vyslechnu si jeho rady ohledně vlkodlaků. Jako že je loví nějací lovci? To by se mu mohlo něco stát, ale tak snad bude v pořádku, zajisté se o sebe umí postarat. Mrzí mě, že ho to bolí, nedokážu si to ani představit, já bych to nezvládla. Trochu to mnou trhne, když mi rukou stiskne pevněji, avšak nijak zvlášť to nebolí, jen mne ten stisk překvapil. "Pojďme aspoň bokem, ano? Trochu jim překažíme v tanci," hlesnu a lehce ho zatahám za ruku, aby mne bral na vědomí, protože věnuje pozornost pouze té bráně, i když tam prozatím nic není.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Aug 16, 2017 7:57:57 GMT
Užíval jsem si každou minutu po Emminině boku, každý krok při tanci. Po těch týdnech, kdy jsme se neviděli se tahle noc náramně dařila. "Ani nevím, nepřijde mi to přirozené." Pousměji se. Nebylo nic, co by mě lákalo do minulosti. Tudíž jsem neměl důvod s jejím názorem souhlasit, ale nehodlal jsem jí ho vyvracet. "Asi jsem už zapomněl, Marien říkávala něco podobného." Oplatil jsem jí úsměv a opět ze mě vyzařovala má pověstná lehkomyslnost. Lehkomyslnost, která se mi stala maskou pro okolní svět. Mou pravou tvář jsem ukazoval jen těm, které jsem miloval a to dosud nebyl nikdo... dokud jsem nepoznal Emmeline. Zakroutil jsem hlavou. "Utekla jsi, protože ti nic jiného nezbývalo... Sdílet život s někým, koho nemiluješ a celý život neprojevit svůj názor, jen slepě poslouchat, to je zbabělé..." Zbabělé je odejít od své rodiny jen kvůli slávě, dodal jsem v duchu. Nemusel jsem ji zatěžovat neustále svými problémy. S lehkým přikývnutím jsem jí dal najevo, že přijímám její díky... Neměla mi za co děkovat, ale hádat se přeci nebudu, to bychom nic jiného nedělali. Pak jsem ustal v tanci. Tělem mi projel záchvěv, nepříjemné tušení, které zachytilo mé vlčí já. Všechny svaly se ve mě napnuly, oči se přesunuly k bráně a ruka na jílec meče, ale Emm ji zachytila do své. Při mém stisku sebou překvapeně trhne, ale já na okamžik nevnímám, vzhledem k tomu, že se snažím zjistit královninu a Elizabetinu polohu. To se mi brzy podaří a tak se pohledem vrátím k Emmeline. "Co?" Nechápavě se okolo sebe rozhlédnu, nežli mi dojde co Emm chtěla. "Ach ano... promiň." Stáli jsme uprostřed tančícího davu a všem překáželi. Byla to hlavně reakce na to tahání, kterým na sebe poutala mou pozornost. Nastavil jsem jí rámě a odvedl ji stranou, schválně co nejblíže královnině trůnu. Pořád se nic nedělo, ale já svým instinktům věřil...
|
|
|
Post by Emmeline Dove on Aug 16, 2017 8:23:51 GMT
Cítím to naprosto stejně. Je to uklidňující a příjemné být takto po jeho boku, užívat si jeho přítomnosti, protože to odloučení od něj bylo šílené. Pravda. Musela jsem si to nechat projít hlavou, ale ke konci už mi doopravdy chyběl. A teď jsme tady spolu a je to úžasné. Jakmile však promluví o přirozenosti, lehce se uchechtnu. "Nechci být hrubá, ale ty taky nejsi zrovna... přirozený. Ale chápu tvůj názor, vidíš to jinak, nevadí mi to," hlesnu s lehkým pousmáním. "O té mi taky musíš vyprávět," zazubím se na něj, i když se mi při tom dívčím jméně lehce sevře žaludek. Ta dívka si ukradla jeho srdce pro sebe ještě přede mnou a já to musím respektovat, i když to je občas těžké. Lehkomyslnost. Pochopitelně. Je to obranná maska, stejně jako já mám moje všelijaké úsměvy. Ale já skrz tu jeho vidím. Vím, že ho to všechno trápí, ale jsem ráda, že mu od toho mohu aspoň na chvíli pomoct zapomenout. "Děkuji, že to chápeš," oddechnu si. Znamená to pro mne doopravdy hodně. Že mne takto chápe. Normální muž nebo snad i řádně vychovaná dívka by mně za to odsoudila, protože jsem se vzepřela muži. Což se v této době nedělá! Doopravdy by mne zajímalo, co ty jeho smysly zachytily, protože se nezdá, že by se od brány měl vyřítit konvoj nějakých bojovníků. Když do mne však šťouchne jeden z tančících párů, zatahám Archera za ruku, aby mi konečně věnoval nějakou pozornost a také tomu, co se děje kolem něj. "To je v pořádku, jen jim to asi trochu vadí," kyvnu směrem do davu a zavěsím se do jeho nabídnuté paže. Trpělivě stojím vedle něj, poblíž královny, přičemž ho nechávám, aby se soustředil na to, na co je potřeba. Teď už nemá smysl ho vyrušovat, když stojíme mimo dav. Jen se bedlivě rozhlížím kolem a stále čekám na nějaký nálet, který nepřichází.
|
|
|
Post by Marie de la Vega on Aug 18, 2017 15:49:06 GMT
Sedím u stolu a koukám kolem sebe. Občas se napiji z číše, která stojí přede mnou. Vše mi přijde nudné a až moc nastrojené. *Možná když se vytratím teď ani si nikdo nevšimne, že jsem někam šla. A kdyby si přece jen někdo všiml mohla bych se vymluvit na to, že jsem šla k sobě do komnat.* Zhluboka se nadechnu a vydechnu.
V pravý čas přijede jezdec, který vypadá již jako mrtvý. Sleduji ho pozorně a jediné na co se zmohu je vnímat krev, která pomalu stéká po jeho těle. Polknu na prázdno a sleduji ho. *Byl by tak snadná kořist. Udělat to, tak musím odtud zmizet.* Povzdechnu si. Vyslechnu si jeho slova a zavrtím nad nimi hlavou. *Co asi může královně chtít?* Zvednu se ze židle a rozejdu se k muži, který momentálně leží na zemi neboť spadl z koně. Už je u něho muž, který se mu snaží pomoci. Sleduji jeho zkušené jednání. *Když mu pomůžu tak se dostanu k troše krve a to zadarmo.* Udělám k němu krok a sednu si na bobek. "Mohla bych Vám třeba pomoci." Povím muži a podívám se na něj. Raněnému vojákovi rozepnul náprsní krunýř a šíp zlomil. Šipka šípu zůstala v ráně, aby bránila ve vykrvácení. *Tolik krve by to bylo kdyby se teď ta šipka vyndala.* Opět na sucho polknu a na chvilku zavřu oči. Vnímám jen tu krev, ale jen na chvíli, aby to nebylo nápadné. Po chvíli jeho muži přivezli vozík a muže naložili na vozík. "Dobrá, tak tedy pomoc nepotřebujete." Procedím skrz zuby. Odvezli muže a já jsem ztratila svou šanci na krev.
Zvednu se a upravím si své šaty. Nakonec si upravím i vlasy a vydám se do ulic podhradí. *Tam možná bude větší zábava než zde mezi šlechtou.* Procházím ulicemi Ingwirth Holdu a nohy mě zavedou až na náměstí, kde je oslava v plném proudu. *Páni tady to opravdu žije více než u nás na hradě.* Vše si prohlédnu a hlavně si prohlédnu lidi, kteří se zde nachází. *Možná jsem se měla převléknout. V těchto šatech sem moc nezapadám.* Přejdu ke stánku, kde teče pálenka proudem a nechám si také nalít. Rovnou se napiji. *Tak to jsem opravdu nečekala. Je vynikající. Už dlouho jsem tak dobrou pálenku nepila.* Procházím se po náměstí a pohled věnuji všemu. Vše je tak jiné až možná začínám litovat toho, že jsem šlechtična a ne obyčejná dívka z podhradí.
|
|
|
Post by Ramiro de Menezes on Aug 18, 2017 16:09:20 GMT
Vyjdu z hostince a rozhlédnu se kolem sebe. Lidé jsou úplně všude. I hostinec je narvaný. Procházím se ulicemi Ingwirth Holdu a sleduji všechny kolemjdoucí. *Slavnosti, jsou fajn, ale nějak nemám náladu na nějaké slavnosti.* Dnes mé vlasy jsou rozpuštěné, takže si volně vlají ve vánku, který právě je. Na sobě mám oblečený, který nosím skoro pořád. Ani kvůli slavnostem jsem si na sebe nevzal nic lepšího. *Možná tu potkám Padmu. Kdyby ano hned bych měl lepší náladu.* Došel jsem až na náměstí. Dal jsem si pálenku, i přes fakt, že nepiji. Držím korbel s pálenkou v ruce. Občas upiji, ale ne moc, protože mi to ani moc nechutná. Tedy pálenka je to vynikající, ale pro muže, který nepije to nic neříká. Stojím na jednom místě a rozhlížím se kolem sebe.
|
|
Malakai
Pocestný
Královský podkoní, čaroděj
|
Post by Malakai on Aug 19, 2017 9:49:20 GMT
POST ZA ADMINA!!!! PROTOŽE Sunny je lemra a nefachají jí přihlašovací údaje. Pak to předěláme. POST ZA ADMINA!!!
"Královna... potřebuji... Ke královně..." opakuje stále zraněný voják jako tichou modlitbu každému, kdo ho jen bude ochoten poslouchat neoznačit jeho slova za výplod bludů. V tomhle případě je to Sollis, který se se svými muži jak zraněnému hraničáři pomáhat, aby cestou ke královně nakonec nezemřel. S bolestivým heknutím je vysazen na vůz, díky kterému se za královnou Ingwirth Holdu dostanou snad i včas. S velkým rozruchem, co vzbudili, a také velkým štěstím, neb si strážní u brány uvědomovali vážnost celé situace, je nakonec vůz s vojákem dotáhnut na hlavní nádvoří přímo před majestátní trůn i královnu samotnou. Hraničář s posledních sil, které mu zbývají, seskočí z vozu v zápalu náhle energie díky tomu, že se dostal na místo, kam potřeboval, ale že vzápětí se musí chytit Sollise, aby neupadl. S jeho pomocí se dobelhá až ke královně, kde padne na kolena nejen, protože se to sluší a patří, ale také, protože ho nohy i tělo začalo zrazovat. Zamrká, aby vyhnal krev z očí a také aby zmobilizoval ty poslední síly, které mu zůstaly, aby splnil svou povinnost. "Má... má paní, oni... nás napadli, přišli..." Voják mluví do absolutního ticha šokovaného davu, kterému začíná docházet význam jeho slov. "Francouzi... Normanští zrádci, přišli a všechny... eh... všechny nás pobili. Útočí na poslední... na poslední pevnosti, má paní, dlouho... dlouho se neudržíme..." Snad navíc symbolicky, voják se posledními slovy sveze k zemi, vyčerpaný ztrátou krve i notnými zraněními, které jej nakonec staly život. Stejně jako Eukleas ale vyřídil to, co musel - ne však zprávu o vítězství, ale o blížící se hrozbě. Dav, všichni ti honosní páni a paní, stojí, aniž by věděli, cože mají dělat. Nese se jen vyděšený šepot a občas též vzlyknutí, když někomu dojde, že tímto mementem přišla válka, která bere manžely, milé, syny i otce. Všechny očí se upřou na královnu, čekají rozkaz nebo uklidnění od ženy, která má ve tváři i přes všechno klid. "Sami jste slyšeli, není třeba nic... dodávat," pronese nakonec. "Zítra ráno vytáhne každý bojeschopný muž i žena, každý, kdo udrží zbraň, k hranicím. Buďte připraveni, mí velitelé přijdou, přátelé, a vím... že máte strach. Všichni máme strach, tohle je náš domov. Ale pokud budete ochotni se za něj rvát, slibuji vám, že tyto oslavy budou zanedlouho oslavy vítězství. Prozatím... pánové hudebníci, můžete jít. Mám obavy, že všichni mají své povinnosti a ty vaše nyní převezme lesní roh." S těmito slovy se nakonec otočí, aby se svými věrnými odešla do hradu. Nakonec, ona i její gardisté toho mají do rána mnoho, cože je nutno probrat. A doprovod, ten jim skutečně dělají lesní rohy na hradbách, které dávají vědět o celé situaci, i humbuk v celém městě, když se obyvatelé Ingwirth Holdu chystají na tažení k hranicím, které by je mohlo stát nejen život, ale také domov a všechno ostatní.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Aug 19, 2017 17:54:25 GMT
Chápu její argument i to pobavení, které po mé větě jistě cítila, ale neměla tak úplně pravdu. "Svým způsobem máš pravdu, ale například vlkodlaci žijí mezi lidmi už několik tisíciletí, jsme z masa a kostí, dýcháme, tluče nám srdce a dokonce stárneme... jsme stejně přirození jako každá jiná bytost... Ačkoli jsem to tak dříve nepociťoval, myslím, že to tak je. Nevím..." Pousměju se na ni s lehkým pokrčením ramen. Oplácel jsem Emm úsměv, ač ten můj byl o něco skleslejší. "Dobrá tedy." Odvětím, ačkoli mě myšlenky na minulost bolí. Bolí, ale vím, že v Emmelininý společnosti ta bolest není až tak hrozná. Několik prvních let po ztrátě Marien jsem... nežil, spíše přežíval. Byl jsem tělo mez duše, nebo... lépe řečeno vlk bez lidství. Na několik let jsem se zahrabal v lese spolu s vlkodlačí smečkou a téměř se neproměňoval zpět v člověka. Byly to zvláštní roky, roky, kdy jsem dělal věci, které možná nejdou odpustit... "Byl bych hlupák, kdybych to nechtěl pochopit." Pousměji se na ni. Však nebýt toho, že se dokázala vzepřít svému nastávajícímu i rodině, nikdy bych ji nepoznal... Nikdy bych... nikdy bych nenašel lék na své raněné srdce. Provedu několik svižnějších kroků a protočím ji opět pod rukou, načež ji k sobě přivinu a v její blízkosti otočím nás oba. Jenže instinkty jsou instinkty... neptají se na to, kdy se mají probudit. Zvláštní pach a ten nepříjemný pocit, co projel mým tělem se nade mnou usadí jako tmavý mrak. Něco se dělo... ustanul jsem v tanci a zahleděl se k bráně. Zatím nic nepřicházelo, ale i tak jsem si ověřil, kde se asi nachází Její Veličenstvo a má svěřenkyně - lady Elizabeth. Avšak pouze Emminin dotek a naléhání mě přivedlo zpět z mého soustředění a já si uvědomil, jak moc překážíme ostatním tanečníkům. "Asi určitě, děkuju, za upozornění." Usměji se na krásnou Emm po mém boku a jakmile se zachytí mého nabídnutého rámě, poodejdeme stranou, co nejblíže královně. Emm na mě nenaléhala, dala mi prostor, abych se mohl okolo sebe bedlivě rozhlížet a pak přišli i zvuky... Nepatřili válečníkům na koních, byl to zvuk jedoucího vozu, supění mužů, jež ho táhli a pach krve. Svaly se mi napnuly, tušil jsem, že nepřichází nic dobrého... Pomalu jsem přešlápl a chytil Emmeline levou rukou za její dlaň. V bráně se objevil mě známí voják na voze s mužem v lesklé zbroji, jež se dovolával královny a ty táhli vojákovi muži. Rozešel jsem se co ještě blíže trůnu a královně, táhnouc za sebou šetrně Emm. Vůz byl přitáhnut až těsně pod královnin trůn a tedy blíže k nám... mohl jsem tedy rozeznat hraničářskou zbroj našeho království, kterou měl muž na sobě. Byl potřísněn krví a mlel z posledního. Nemusel mluvit, aby mi bylo jasné, co se asi stalo. Nemohl jsem vědět kdo, to samozřejmě ne, ale skutečnost, že někdo napadl naše hranice byla více, nežli zřejmá. Alespoň tedy pro někoho, kdo okusil válku... Nemusel jsem si vyslechnout všechna ta slova, aby mi došlo, že jsme ve válce... Nadechl jsem se... pocit, že slyším jen vlastní dech, mužova slova a královnu přibíral na intenzitě. Vlk ve mě se protáhl a vítal vidinu nadcházejícího boje s otevřenou náručí, já toužil, aby to byl jen zlý sen. Jednou jsem toužil okusit válku a velice toho záhy litoval, do dnes mě děsí noční můry... tisíce mrtvých na rozpálené poušti, okovy v zajetí a práskání biče, jež mi roztrhával kůži. Byl jsem však rozhodnut bojovat za svou královnu, položit za ní a království klidně i život. Byla to má povinnost, které jsem hodlal dostát. Byl jsem voják tělem i duší, srdce však patřilo dívce... o to hůř slyšet ta královnina slova... Každý bojeschopný muž i žena, každý, kdo udrží zbraň. Nedovedl jsem si představit, že bych Emmeline vystavil takovému nebezpečí... a co děti bojeschopných žen? Kdo se o ně tady postará? Zachmuřil jsem se a přesto před královnou sklonil svou hlavu. "Normané.." Zašeptám do ticha skrze zatnuté zuby. "Drž se mě." Houknu na Emm, když se k ní natočím. Královna odcházela do hradu se svými věrnými a já patřil mezi její gardisty... musel jsem ji následovat, ač jsem neměl službu, tohle byla krizová situace, mobilizoval se každý muž... teď už jsem měl službu. Nehodlal jsem však z očí ztratit Emm. Následujíc královnu jsme zmizeli ve hradě. Hodlal jsem přispět k plánování. Jakmile jsme se zastavili pohlédl jsem na královnu a poklonil se. "Vaše Veličenstvo..." Ohlásil jsem se do služby a stáhl Emm k sobě.
|
|
|
Post by Emmeline Dove on Aug 19, 2017 18:36:48 GMT
Když mi začne klidně oponovat ohledně přirozenosti jeho druhu, vyslechnu si, co jí chce říct a pomalu přikývne. Samozřejmě, jsou přirození, avšak trochu jiným způsobem. Prostě jsou lepší. "Každá jiná bytost? Nedrží upíry při věčném životě černá magie? To mi moc přirozené nepřijde," namítnu nejistě a zvědavě náklonoměry hlavu na stranu. Vím, že ho vzpomínky na jeho ztracenou lásku musí bolet. Já jsem nikoho neztratila, nevím, jaké to je, ale jsem si jistá, že to musí hodně bolet. Jako by mi někdo vyrval srdce z těla a rozdupal ho na kousky. Ale musí se zaměřovat na ty hezké momenty s ní, aby překonal bolest z minulosti, kterou si s sebou nese jako Ježíš svůj kříž. "Ne každý by to chápal. Vzhledem k tomu v jaké době žijeme," usměji na něj. Je to od něj hezké, že mne takto chápe, neodsuzuje mne, navíc bychom se bez toho ani nepotkali. A já bych se nezamilovala do někoho tak... úžasného a statečného a hezkého. Uprostřed tance ho však povolají smysly. Nezlobím se na něj, vím, že je z části vlk a ten nemůže jen tak ignorovat blížící se hrozbu, ať už je to jakákoliv. Proto jí jen donutím se vzdálit z tančícího davu, kde jim pouze překažíme. "Za nic," zamumlám automaticky a trpělivě čekám, zdali se z toho jeho tušení něco doopravdy vyklube nebo ne. A taky že ano. On to sice zaregistruje dříve, ale i já mám oči, a když mi padnou na vůz, který táhne několik vojáků, nahlas polknu a vytřeštím očka. Když se moje malá ručka v té jeho tlapě schová, pevně mu ji stisknu a nechám se odtáhnout blíže ke královně. Nic neříkám, jen vyděšeně vyjeknu, když uvidím může potřísněného krví. Jeho krví. "Pane bože," zašeptám vyděšeně, do očí se mi derou slzy. Hraničářovo tělo bez známky života dopadne na zem, což mne donutí vyjeknout ještě hlasitěji a přivinout se k Archerovi blíže. "Je... je mrtvý?" zašeptám vyděšeně a pár slz se přehoupne přes okraj a začne se kutálet napříč tváří, mizejíc následně v dekoltu šatů. Vzhlédnu směrem ke královně a nevěřícně poslouchám její slova. Válka. Nikdy jsem žádnou nezažila, pouze jsem o ní četla a to bylo samo o sobě příšerné. Každý bojeschopný muž či žena, každý kdo udrží zbraň. Já udržím zbraň, umím s ní zacházet. Sice se nemohu rovnat nějakému vojákovi, ale umím to s ní, vím jak na to. Budu muset k hranicím? Zabíjet lidi? Nemůžu zabíjet lidi, pro boha! To nezvládnu. A proč nás vůbec napadli? Co z toho mají? Vím však, že Archer do té války půjde, je to voják, a i kdyby nebyl, nic by to na jeho povinností chránit zemi nezměnilo. Nechci, aby se vystavoval nebezpečí. Co když se mu něco stane? Je jednodušší, když ho budu mít aspoň trochu na očích. Sice si to stále nedokáže představit, ale budu se za Ingwirth Hold bít. Ne kvůli královně, ale protože teď je to můj domov a ten mi nikdo nevezme. A pokud přitom zemřu, tak budiž. Ale někoho zabít? Jak bych s tím stejně dokázala žít? "Proč na nás útočí?" zeptám se nechápavě Archera, ale to už mi poručí, abych se ho držela. Volnou rukou si setřu slzy a překvapeně vypísknu, když mne Archer začne táhnout za ním a dalšími vojáky s královnou v čele do hradu. "Co to děláš? Já nemůžu, nemůžu tam jít, Archere! Nejsem voják!" vyjeknu tiše, avšak je mi jasné, že mu to zrovna moc nemyslí a stejně by mne nepustil, tak si trochu nadzvednu šaty, abych po cestě nespadla a držíc se ho, se vydám s ním do hradu. Když se zastavíme, sklopím hlavu směrem dolů, obličej mi zakrývají už rozpuštěné vlasy, přičemž se tak napůl za Archerovo veliké tělo schovává. Ani nemuknu, jen stojím, pevně svírám jeho ruku, až se bojím, že bych mu ji mohla zlomit a dělám, že tu vůbec nejsem. Na místě, kde bych rozhodně být neměla. "Vaše Veličenstvo," odvážím se nakonec potichu pípnout, přičemž s hlavou stále sklopenou dolů udělám mírně pukrle jak jen to, když se polovinou těla tisknu k Archerovi.
|
|
|
Post by Beatricé on Aug 21, 2017 8:56:53 GMT
Tančím zrovna, když se hudba zastaví a slavnosti jsou gardou ukončeny. Co se děje? Pomyslím si a otevřu ústa v překvapení a trochu šoku, když se donesou zprávy o napadení království, zatrne mi v žilách je to možné? Normané a tady?Olíznu si rty a po tváři mi steče jedna osamocená slza, nenávidím války, nenávidím zabíjení, koho to kdy napadlo! Vždyť..vždy´t vše se dá vyřešit i mírem...tedy...ne pokud jste bojechtivý norman, který touží po moci. Asi by potřeboval pořádnou ženskou ten vojevůdce...jinak si nedovedu představit proč. Pak mi dojde, všichni bojeschopní muži , ženy i chlapci...no..já jsem žena...a bojeschopná. Otočím se na svoje světské, kteří se se mnou obejmou a pak na sebe kývneme. "Půjdu také..." řeknu rozhodně, a oni se na mě podívjí velmi velmi nevěřícně. Začnou mluvit o tom, že jsem žena a že neumím bojovat. Jenže já umím...vím, co jsem udělala s těmi lovci upírů, pokud se mi to byť jen jednou podaří na hranicích, bude to dost velká pomoc. "Musím ještě někoho najít." Povím jim a stisknouc jim ruku se vydám do města. Ani nevím proč, ale musím vidět Ramira asi proto , že jsme zažili společnou noc, rozumněli jsme si a pokud by jeden z nás, nebo oba zemřeli, zkrátka...je dobré se rozloučit. Uvidím jej u hostince, usměji se, to nebylo dlouhé hledání. Mávnu na něj a přiběhnu k němu, bez zábran si opřu ručky o jeho hruď a vzhlédnu k němu. "Vyrazíme do boje zdá se..." Uculím se k němu smutněji než obyčejně ale přesto s úsměvem.
|
|
|
Post by Elizabeth Plantagenet on Aug 21, 2017 18:50:35 GMT
"Pochopím sire, když budete chtít pozornost věnovat jim. Všechny jsou krásné, kultivované a znalé společenských mravů a je radost na ně pohledět," odpovím s úsměvem ale musím se tentokrát hodně snažit, abych na sobě nedala znát nervozitu a zklamání, které mne doprovází po těchto slovech. Balduin je muž cnostný a čestný a každá dívka by byla ráda kdyby ho měla po boku. Věřím že si může z přítomných dam vybírat jak by se mu zlíbilo. Sebevědomá odpověď z úst správce královského psince tak vrazí dýku do mého srdce tlukoucího pro muže, kterému bych se nemohla oddat. Pokladnice mých sponzorů zela prázdnotou a pro finance přívrženců potomka Richarda Lvího srdce bylo šťastnější volbou předstírat že nikdo takový neexistuje. Není žádná jeho dcera ztracená ve světě, protože ta má být dle kronik mrtvá a pohřbená v rodinné hrobce. Nemám statky, nedisponuji majetkem a jediné co mám je titul, kterého bych se nejraději zřekla veprospěch štěstí v životě. "Jsou bezpochyby vhodnější volbou než jsem já sire," zamumlám do ticha, je to neslušné, dáma se má projevovat vznešeně a nahlas ale já začínám ztrácet touhu pobývat mezi těmi, ke kterým už dlouho patřit nebudu. Jednoho dne přijde dopis, kde bude vypsán konec příspěvků a co bych to byla za šlechtičnu, kdybych se měla přiživovat na královnině krku jako malé dítě, kterým už nejsem. Svůj čas mnohem radši obětuji pro chvíle strávené se psi z královského psince, s cvičenými sokoly a povídáním si s Balduinem, který mi srdce trápí svou rozkošnou přítomností. Pohlédnu na zničené šaty a neodolám krátkému zachichotání. Nezlobím se, mrzí mne to samozřejmě ale nemám důvod se vztekat a povýšeně dávat najevo svůj status. "Možná je to zásah osudu a jeho kroky vám mají povědět že by lepší společností byla jiná dvorní dáma sire," zasměji se smutně ale dlouho neteskním, nechci mu kazit krásný večer, který se nám dvěma nepovedl. "To nevadí sire, jsou to jen šaty. Netíhnu k nim materiální hodnotou, nejsou dědictvím a je pravděpodobné že bych si je po této slavnosti už nikdy neoblékla," namítnu natolik důležitě, aby se náhodou nezačal zlobit na svoji nešikovnost, která mi přijde roztomilá. Mnoho takových mužů se nenajde a já si cením jeho přiznání místo toho aby se pokusil svést chybu na někoho jiného. Doprovod přijmu s jemným úklonem hlavy a úsměvem, každá chvíle strávená v jeho společnosti mi pohání srdce vpřed a nelituji žádné minuty ani vteřiny. "Tak to jste mne neviděl po fiasku v královské kuchyni, kam jsem se nedopatřením přimotala. Byla jsem celá od mouky a služebná mne musela hodinu drhnout než jsem mohla zaujmout místo po boku královny jako slušná dívka," uculím se se vzpomínkou na jednu ze skopičin, které jsem provedla krátce po příjezdu do Ingwirth-holdu. Nevyznala jsem se na hradě a často jsem bloudila zmatená pachy. Dnes se orientuju dobře. Uvědomuji si intimitu už od společné cesty po liduprázdné chodbě. Jsme jako dva milenci i když se netiskneme k sobě v tajnůstkářském zachování si společných tajemství mezi námi. Vnímám teplo sálající z jeho těla, podobné pociťuji i u sebe ale i tak se rozklepu. Když zavře dveře od mých komnat, napětí by se dalo krájet. Nikdy jsem ve svém pokoji neměla neohlášenou mužskou návštěvu bez doprovodu služebné až na jednu nešťastnou příhodu se sirem de Cross, kterému jsem svěřila své tajemství do rukou aby jej chránil. Teď byla řada na Balduinovi, kterému toužím vysvětlit vše, každou důležitou věc týkající se mé osoby. Přikývnu, dávám mu svolení, aby mi pomohl ze šatů na jehož zavazování zapracovala služebná a já jsem bez ní jak bez ruky. Cítím jak uzly povolují a stažený korzet mi dává prostor k dýchání. Cítím i látku povolenou na ramenou jak klouzá dolů a odhaluje pokožku ramen i zad. Neuvědomuji si že celou dobu zadržuji dech, nedokážu se pohnout ani o píď a naslouchám nepravidelnému tlukotu srdce, které zrychlilo už při prvním doteku. Poposkočí ještě o něco víc, když ucítím lehký dotek, jako člověk bych ho přehlédla ale jako vlčice si ho uvědomuji dobře. Prudce vtáhnu vzduch mezi rty, určitě se červenám jako rajské jablíčko. Namlouvám si že to je jen moje bujná představa a nic podobného se nestalo ale kůže mne v místech doteku brní a pálí a já prahnu po dalším zakázaném pokusu se Balduinovi přiblížit v rovině, která mi byla dosud neznámou a takovou i zůstává. Na zem mne vrátí až jeho zakašlání a krok dozadu, kdy jsem nucena se otočit. Mám v očích strach, nechci aby odcházel. "Ne ne sire! Prosím neodcházejte! Budu hned hotová," vyhrknu rychle a snažím se ho slovy zadržet, aby neodcházel a nenechával mne zde samotnou i když by stál za dveřmi a tedy několik metrů ode mne. Ale ta představa se mi nelíbí. Zajdu za zástěnu oddělující skromnou koupelnu a šatnu od zbytku místnosti a rychle se vysvléknu ze zničené látky nasáklé zasychajícím vínem. Vodou v lavoru si opláchnu dekolt a bříško, na kterém zůstalo pár skvrn ale ty mizí po doteku s vodou. Pak už se jen otřu a sáhnu po prvních šatech, které se mi připletly pod ruku. Žádné okrasné, víc obyčejné a tmavé a na podobou slavnost by se nehodily tolik jako ty bílé, které zničené leží u nohou. "Mohu poprosit sire?" vyjdu s otázkou zpoza zástěny, otáčím se k němu zády, aby mi opět mohl pomoci se zavazováním skládajícím se z tkanice provlečené křížem krážem v látce v oblasti páteře. Doufám že bude souhlasit a nebude se hanbit, to už dělám já, když se červenám. V dlani tisknu medajlon z otcovy výpravy, nejradši bych ho strhla a odhalila se Balduinovi v pravém slova smyslu ale bojím se co by na to řekl. Namísto toho naslouchám okolí ale něco se zdá jiné. "Slyšíte? Hudebníci přestali hrát. Nestalo se něco?"
|
|
|
Post by Balduin Phillip z Artois on Aug 22, 2017 10:51:04 GMT
Zdálo se mu to, nebo opravdu slyšel její srdce divoce bušit? Ne, smysly uměl používat dobře, nebyl sice vlkodlakem zase tak dlouho, na druhou stranu se ale stihl zocelit v boi a pochopit, že nejen vrozený instinkt, ale také sluch a čich mohou být velkým rozdílem mezi smrtí a životem. V současné době byl dalece uvolněnější, nebyl v boji, nehrozilo, že mu někdo vrazí kudlu do zad, neboť místní dvůr se zdál býti daleko více přátelský než jinde v Evropě, kde kvetly intriky. A tak si mohl zlepšený sluch zkoušet jen na dvorních dámách, kterým mátl hlavy – nebo také ne. V koutku jeho mysli tušil, jak se to s ním a Elizabeth má, nebyl hloupý a nebyl ani pubertální výrůstek, aby tyhle věci nerozeznal. Ale rozum tenhle hlásek stálo snadno přehlušil a dal jasně najevo, že je to hloupost. Že Elizabeth se jen ocitla v situaci, která není pro dívku jejího postavení ani za mák vhodná a že se prostě cítí nejistá stejně jako se obává toho, co bude. Ale odcházet? To také nechtěl. Lehce se tedy pousměje, když jej zastaví, zdánlivě ustrašená, aby ji zde nenechával samotnou, přestože přesně tenhle prostor měl být jejím útočištěm. „Počkám, nebojte se…“ Jen v uctivé vzdálenosti, co se zdála být společensky únosná a krom toho ji neměl tak blízko sobě, necítil tak vůni její horké pokožky a neměl chuť udělat to, co pro něj bylo zapovězeno. Protože Elizabeth se brzy vdá a čeká na ni někdo daleko lepší než jen rytíř Božího hrobu, jehož titul zde poněkud vyčpěl vzhledem k tomu… že Boží hrob byl zoufale mimo a v Irsku jako křižácký rytíř sotva něco znamenal. Ani to ale nebylo dost daleko – už jen proto, že slyšel šustění látky, co se svedla po jejím těle, čvachtání vody, jak se omývala a jemu tak akorát zbyly představy, které rozhodně nebyly vhodné, až musí zavřít oči a dát si tak akorát mentální facku. Neměl potřebu se sebemrskat kvůli tomu, že má hříšné myšlenky, možná byl křesťanem a katolíkem, ale řekněme… že už dávno věděl, že nejen pro to, co dělal ve Svaté zemi, ale také pro to, jako bytostí byl a jaké prokletí nesl, skončí v pekle, ale nechtěl s sebou stáhnout dolů i Elizabeth. Nezasloužila si to, při vší své jemnosti a nevinnosti jí patřil daleko veselejší osud po boku s někým, kdo… nu, neměl přesnou představu. A krom toho, nebylo to na něm, aby rozhodoval o její budoucnosti. Elizabeth vyjde zpoza zástěny oblečená v tmavých šatech, méně slavnostních než předtím, ale Balduinovi? Tomu sotva záleželo na tom, co má na sobě. „Samozřejmě…“ zareaguje na její pobídnutí, ač trochu zpožděně – už jen protože se ani tahle neubránil zírání nejen pro šaty, ale též pro to, jak kouzelně se červenala. Přistoupí k ní, aby jí stáhl tkanice na šatech na zádech. Nespěchá, sobecky si užívaje tuhle chvíli, kdy jí může věnovat chvíle pozornosti. Hudebníků si nevšiml – až do té chvíli, kdy na ně sama upozorní. Hudba skutečně utichla – zanedlouho se ale rozezní jiná na hradbách, což nikdy neznačí nic dobrého. Tlumeně zakleje, aniž by si to uvědomil, a se šněrováním si trochu pospíší. „Měli bychom se vrátit, má paní, obávám se, že tohle není dobré znamení…“ Už dlouho se zde šířili zkazky o Normanech, Balduin však věřil hraničářům a jejich schopnosti ubránit celé území. Nu, zdá se, že se přepočítal.
|
|
|
Post by Elizabeth Plantagenet on Aug 22, 2017 12:12:23 GMT
Cítím Balduinovy prsty, které se s láskou prohrabávaly srstí milovaných psů a zlehka načechrávaly peří úctyhodných sokolů, jak si lehce počínají při svazování tkanic k sobě na zádech šatů. Každý pohyb je precizní, pomalý a opatrný, vyvolává u mne úsměv a já si nemůžu pomoct abych se necítila s ním ještě lépe. Chová se jako gentleman, pravý rytíř kterým je a já si nemohu odpustit myšlenku že o něj jednoho dne přijdu protože najde jinou, kterou zahrne pozorností. Nikdy jsem se neprojevovala sobecky ale podobná myšlenka mne rmoutí a zanechává mi tvář ve smutku. Zastaví se mi srdce, když pronese nahlas větu, které se vyhýbám a nechci nad ní ani uvažovat. Sdílet s Balduinem čas, i když takto intimně, zahání chmury a ponechává mi blaženost a radost z jeho přítomnosti. Vrátit se mezi ostatní znamená dělit se o něj a možná ho i ztratit z dohledu. Přikývnu zmateně, nechci aby se zlobil. "Samozřejmě chápu. Vrátíme se," špitnu tiše, šaty jsou zavázané a nic nás nedrží v komnatách. Možná pouze předtucha něčeho špatného co se k nám blíží, mne zadrží a přinutí natáhnout se po Balduinově ruce. "Já...," začnu nejistě, plaše klopím oči k zemi a nevím jak správně pokračovat a říci mu co mám na srdci. Nadechnu se odhodlaně ale žádný zvuk ze mne nevychází až na poraženecký výdech. "Slyšela jsem něco o Normanech, o tom jak se blíží k hranicím. Znamená to že půjdete do války? Jste rytíř sire a máte své povinnosti vůči královně, které jste složil slib a já tomu moc dobře rozumím. Ale bojím se že vás ztratím," hlesnu zdrceně, necítím se dobře a předtucha války mne mrazí v zádech. O krok přistoupím k Balduinovi, vyhledávám jeho blízkost a prsty hledám jeho abych je s nimi mohla proplést. Nikdy jsem se takto nechovala, nevím co mě to popadlo ale jeho dotek mne vždy konejší a dodává sil. "Jste můj přítel a jeden z mála lidí, kteří chápou co prožívám, nacházím s vámi porozumění a," nadechnu se, bojím se přiznat že srdce mi v jeho přítomnosti tluče rychleji a silněji než se všemi muži, které jsem doposud střetla. Volnou rukou se dotknu medajlonu zavěšeném na krku, musím mu přiznat kdo jsem. Zatlačím na řetízek ale ještě jsem ho nedokázala přervat. "Pokud by se měl Ingwirth-hold ocitnout ve válce a já vás měla ztratit, pak chci abyste věděl že jste znal pravdu jako jeden z mála. Abyste pochopil kdo ve skutečnosti jsem," vydechnu a s tím se zbavím očarovaného medajlonu, který vložím Balduinovi do rukou. Falešná podoba se rozplyne a zůstanu já taková, jaká ve skutečnosti jsem. Dívka od pohledu o rok dva starší než jsem vyznívala do této chvíle, podobně vysoká ale o něco širší v bocích i prsou, kudrnatější a plachá. "Omlouvám se sire, nechtěla jsem vám lhát. Nikdy jsem nikomu nechtěla lhát ale moje krytí vyžadovalo zdržet se informací o mém původu," hlesnu v slzách, všechen strach dopadá na má ramena a já se bojím co se teď se mnou stane a co bude s královstvím a hlavně s Balduinem.
|
|
|
Post by Ramiro de Menezes on Aug 22, 2017 18:56:12 GMT
V klidu a míru si stojím na místě, kam jsem před chvílí dorazil. Popíjím si, no vlastně spíš držím korbel v ruce a koukám na lidi okolo sebe jak si užívají slavností. *Proč, že ty slavnosti vlastně jsou?* Zeptám se sám sebe a trochu se napiji ze svého korbelu. Netrvá dlouho a má klidná chvilka je ukončená gardou. Odložím korbel stranou a poslouchám o tom jak Ingwirth Hold, naše království, bylo napadeno normané. Nechápavě zavrtím hlavou. *Proč se někteří ve válkách vyžívají? Neříkám také jsem v bojích byl a vítězil jsem, ale nikdy jsem to nebyl já kdo ty boje vyvolává.* Vzpomenu si na časy kdy jsem velil různým vojskům. Povzdechnu si. Je mi jasné, že do něčeho podobného se už vracet nechci, ale slíbil jsem královně, že když bude potřeba, tak jí i království ochráním dokud budu mít aspoň kapku síly. A já svým slibům dostávám. Kdybych tak nečinil nebyl bych dnes tam, kde jsem dnes. A ani bych nebyl takový jako jsem nyní. Zhluboka se nadechnu a nechám své ruce spočinout na svých sekerkách. *Je na čase některým ukázat co spolu zvládneme.* Pomyslím si. Po chvilce se přede mnou objeví krásná žena v podobě Padmy. Dá své ručky na mou hruď a já se na ní i v této situaci musím pousmát. Není to šťastný úsměv jako tehdy v noci, ale je to lepší než se tvářit ustaraně. *To nejsou slova, která bych rád slyšel. Ale hold jsou to ty nejlepší slova, která můžeme nyní povědět.* Pomyslím si a ještě jednou se na ní pousměji. "Já do boje jdu bez výjimky, ale vy by jste se boje měla zdržet. Mohlo by se stát, že..." Náhle se zarazím a rozhlédnu se zda nás někdo neposlouchá. "...mohlo by se stát to co minule na hranicích." Dokončím svou myšlenku a větu. Hledím jí do očí. *Je to opravdu krásná žena. Doufám, že se ti nic nestane.* "Nebo zda jste už rozhodnutá, budu Vám stát po boku a chránit Vás." Dám jí ruku na rameno, abych svým slovům dodal větší váhu.
|
|
|
Post by Sterlan "Velký" Clegane on Aug 27, 2017 19:23:03 GMT
Oslavy byly dopředu naplánované, a proto jsem počítal s potenciálními komplikacemi, nevzdaloval jsem se tedy od královny na více než 5 kroků. Já, na rozdíl od oslav, nepotřeboval kdejaké přípravy. Naleštěný kov na mé hrudi a meč připnutý na zádech, který jsem v případě potřeby schopen tasit během mrknutí oka. Opatrnosti není nikdy dost a vyhýbal jsem se všemu, co by dokázalo omámit mé smysly. Držel jsem se v pevném postoji vedle královského trůnu, když spustila svůj úchvatný projev. Známé tváře ohromením utichly a posléze vypukl jásot, jenž musel být slyšet míle daleko. Měl jsem skvostný výhled a neunikla mi jediná hlava v okolí. Na pár jedinců, u kterých jsem usoudil, že nejsou hrozba pro mou královnu - nebo ji spíše nejsou schopni ve svém opilém stavu nijak ohrozit - jsem poznal všechny šlechtické nebo nějakým způsobem významné rodiny, které se shromáždily na hradním nádvoří. Večer se blížil a s ním i větší riziko. Nebyl jsem překvapen, když se ke mně dostala zpráva o menší šarvátce v podhradí a byl jsem spokojen s příznivým výsledkem. Dlouho jsem ale přemýšlel nad tím, jak se mohla vcelku velká skupina lapků nepozorovatelně dostat přes bránu. Určitě za to může stráž, jenž se pravděpodobně někde válí ve svých zvratkách v oddání oslav, nebo je dokonce bandité uplatili? Co se týče první možnosti - nechám ty zmetky vypít soudek vína a poté běhat kolem hradu, vyhnou se tak alkoholu po delší dobu. Druhá možnost mě rmoutila více a na tváři jsem nesl známky větší zatrpklosti než bylo obvyklé. Mé chmurné myšlenky zahnal příjezd vozu, tažený několika vojáky království. Další problém? Zvědavě, ale zároveň napjatě jsem naklonil hlavu a spolu se všemi v nádvoří vyslechl poslední slova raněného hraničáře. Tváře, jenž se doposud nesetkaly s válkou se naplnily ohromenými a vystrašenými výrazy a naopak ti, jenž válku znají na vlastní kůži jen smutně sklonily hlavy. Můj zahořklý výraz zůstal nadále stejný, jediné na co jsem hleděl byla má královna. Bylo mi jasné co přijde, ale nadále jsem se všemi v okolí vyčkával na její povel. Tolik válek jsem zažil, ze všech jsem vyšel jako vítěz a vím, že války jsou vždy stejné. Pošlapávají životy nevinných jen kvůli několika dychtivým panovníkům, lačnících po nové zemi a bohatství. Pobral jsem všechny důležité informace a po finální promluvě královny jsme zamířili do útrob hradu. Má stará jizva se probouzela s očekávanou bolestí, která se ukáže vždy, když se nacházím v nepříjemných situacích, za jakou se nadcházející válka dá považovat. Možná si přeci jen nějaký ten pohár vína dovolím.
|
|