Admin
Čaroděj(ka)
|
Post by Admin on Aug 30, 2017 20:38:39 GMT
Na druhý den se všichni bojeschopní sešli na nádvoří Ingwirthském, někteří v lesklé zbroji a někteří v obyčejné, co jim jejich stav a zlatky dovolily, všichni ale dostali od zbrojíře Clegana z hradní zbrojírny nové a kvalitní zbraně, královna by nedovolila aby její lid šel proti nepříteli s vidlemi a nekrytý. Chce aby byli chráněni a ochrání je za každou cenu. Za zvuku trubek vjede na nádvoří sama královna Jasmine v doprovodu gardy, tedy s velitelem Gardy Richardem Kearnym a S Cleganem Velikým jakožto skvělým šermířem a zbrojířem. Na cestě je doprovází i dvorní lékařka která je v jiném stavu ale není to na ni vidět. Claire Quinsey. Apatykářka Alciellë připravila hojivé masti a další hygienické potřeby pro případy zranění a nyní se loučí s bříškem jako balonek s Richardem. Kejklířka Padma si vzala štít a lektvary, které mají napomoci proti nepříteli, doufá, že její moc, kterou nemá ráda ji pomůže, stojí vedle vysokého vojáka Ramira. (Ostatní napište své postavy kde jsou co dělají s kým tam jsou a podobně...) "Lide Ingwirthský...V tento neveselý čas, který postihl i naši domovinu, musíme vyrazit bránit naše děti, domovy, pole a životy. Hlavu vzhůru lide...jsme silní protože máme víru, jsme mocní protože máme jeden druhého...neriskujte zbytečně...bojujte sveřepě ale účelně... chraňte slabší ale nepřítele nešetřete...zde není místa na lítost...Normané ve své sobeckosti zabíjejí a plundrují co nepatří jim! A my nedovolíme aby dostali co chtějí, protože je to nespravedlivé! A spravedlnost to je víra Ingwirthu...kéž Bohové provázejí vaše kroky a meče! Buďte požehnáni!"
S tímto bojovým pokřikem královna zvedne meč s královskou rukojetí a slunce, které vychází za obzorem se od něj odrazí jakoby plál. Vojsko čeká před branami sestavené do pěti stupu a s řadou jezdců. Lučištníci jsou jako zadní voj, aby byli kryti pancíři a štíty pěšáků. pohled na ně je skvostný, přesto se v srdci královny Jasmine ukrývá bolest, bolest nad tím, že jdou do bitvy, kde někteří zemřou, že její milované království trpí a také...že se objevili zrádci. Sklopí oči ale na tváři nedá znát nic, musí povzbuzovat srdce lidu a ne jej rozesmutňovat a tak i přesto, že někdo jí blízký uprchl v předvečer bitvy do neznáma a nenechal slůvko vysvětlení, vyjíždí se vztyčenou hlavou a úsměvem. Čeká je několika hodinový pochod k hranicím. Při troše štěstí jim v ústrety přijedou hraničáři, pokud nějací zbyli...
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Aug 31, 2017 20:34:56 GMT
Po té, co se velké síni probraly plány a strategie... a rozdělily se úkoly, královna nás propustila, abychom se připravili. Byla to dlouhá a náročná noc, plná napětí a nejistoty z nadcházejících dnů. Hlava mi třeštila z neustávajícího hovoru mezi královnou a námi vojáky. Emmeline se zdržovala v mé blízkosti po celou dobu... bál jsem se ji ztratit z dohledu. Kráčeli jsme k hradní bráně, kudy před několika hodinami projel vůz se zraněným hraničářem, jež po předání té hrozné zprávy zemřel. Emm byla v tom okamžiku vyděšená a já ji svíral v náručí po té, co se ke mě přitiskla... Nebylo příjemné jí tichým hlasem potvrdit, že je rytíř opravdu mrtev. A nejhorší na tom všem byl fakt, že on nebyl poslední, kdo v této válce zemře... ne, tohle byl teprve začátek. Kus za bránou jsem se zastavil, abych si Emm přivinul k sobě a pohlédl jí do očí. Chvíli, jen okamžik jsem ji takto v tichosti pozoroval, pozorujíc její tvář, nežli jsem přiblížil svá ústa k jejím a políbil ji. Zprvu něžně, ale později se osmělil... jazykem pronikl do jejích úst, jako by do polibku vložil každou svou obavu a bolest z toho, že i ona musí poznat krutou tvář války. Po chvíli jsem se však odtáhl, s výmluvným výrazem ve tváři... Bylo těžké to vyslovit, ale tohle byla možná poslední možnost jí to říci. "Chci aby jsi věděla, že... že mé srdce patří jen tobě. Miluji tě, Emm... ať nás čeká cokoli." Zamručel jsem téměř šeptem, nežli jsem od ní s úsměvem odstoupil, abych se s ní rozloučil a nechal jí jít domů. Musela se připravit na tažení stejně jako já a musela se rozloučit s Marry... Nechal jsem ji odejít a sám se vrátil na hrad do kasáren, kde jsem z truhly vytáhl svou starou zbroj... zbroj z křížové výpravy. Nebylo to žádné těžké brnění, jen lehká kroužková zbroj s kápí a templářská tunika. Když jsem byl oblečen, na ramena jsem si připevnil štítky s erbem království. K pasu jsem si připevnil svou šavli a na záda hodil toulec plný šípů. Nežli jsem opustil svůj pokoj, vzal jsem si z postele svůj jezdecký luk a zamířil do stájí. Tam mě přivítalo Hromovo zařehtání. Moc dobře věděl, že se něco děje, když téměř každého koně v maštali někdo sedlal... cítil to napětí stejně dobře jako ostatní koně. Všichni si byli vědomi naší nervozity a adrenalinu v žilách. Jakmile jsem svého arabského hřebce vyhřebelcoval, začal jsem jej strojit... Můj kůň byl pro mě pokladem... tou nejcenější věcí, kterou jsem vlastnil... byl stejně divoký jako já. Jeho nervózní přešlapování a pofrkávání, mi jen na tváři vyvolalo úsměv. Těšil se na akci, měl to v krvi, tak jako já, ač mě vidina války nelákala, jako před lety. Byla mou součástí, ale já měl příliš velkou starost o Emmeline.... Když přišel čas a já byl hotov, vyvedl jsem Sněžného Hroma z maštale a nasedl... on bujně pohodil hlavou a temperamentně vykročil, abychom se mohli zařadit, tam kam jsme měli. Očima jsem prve vyhledal Emme a povzbudivě se na ni pousmál, nežli jsem vjel do blízkosti královny... před kterou jsem uklonil hlavu, mezi její gardisty a schopné dvorní dámy. Zaujal jsem místo po levici lady Elizabeth, jejímž ochráncem jsem byl. Za námi jeli mí muži, jež jsem měl pod velením. Tolik jsem si přál mít po boku i Emm, ale pravidla říkala něco jiného... proto jsem se na ni ještě jednou otočil, nežli královna začala s pokřikem, při kterém běhal mráz po zádech. A jakmile pozvedla meč v odhodlání, které nám předávala... vytáhl jsem svou šavli a pozvedl ji též, abych Její Výsost podpořil a pohohl tak také vyburcovat zasmušilý dav. "Za Ingwiht Hold a za královnu!!!" Vykřikl jsem, jakmile byla má zbraň nejvýše, při čemž Hrom pohodil hlavou a bujně přešlápl. Bylo jen na ostatních, zdali se přidají... ale každé vojsko muselo v něco věři a v tomto případě to nebyl kříž na mé zbroji, ale domov náš všech a žena, jež stála v čele... Museli jsme věřit!
|
|
|
Post by Marie de la Vega on Sept 3, 2017 3:44:03 GMT
Zprávy se městem šíří rychle. Ať už to jsou dobré nebo špatné zprávy. To je také důvod proč si dávám takový pozor na to co dělám. Vím totiž, že zpráva o mém upírství by se šířila velmi rychle. Už teď se o mě něco povídá. Poslechnu si šířící zprávu a povzdechnu si nad slovy, které se ke mě donesly. *Dalo se čekat, že jednou ta hrozba dorazí až k nám.* Rozhlédnu se po davu. Někteří panikaří, jiní strnuli na jednom místě. Někteří zesmutněli, další přijali svůj osud. *A co já? Jak se zachovám?* Ptám se sama sebe. Pomalým krokem přejdu přes náměstí. Odložím korbel a vydám se do hradu. Stále sleduji pobíhající lidi okolo mě. *Připomíná mi to doby kdy lidé pobíhali ze strany na stranu a nevěděli, kde se přede mnou schovat.* Na tváři se mi vykouzlí úsměv nad tou vzpomínkou. *Chybí mi ty časy.* Zvolila jsem cestu temnými uličkami, které mě přivedou do hradu rychleji. Otevřu dveře od své komnaty a vejdu dovnitř. Zavřu za sebou dveře a začnu ze sebe sundavat své úžasné červené šaty. Ve skříni najdu uzlíček, ve kterém se nachází oblečení, které je stvořené pro zítřejší den. Ještě nebyla příležitost si ho na sebe obléci, takže jsem teď plná nadšení z toho, že ho mohu obléknout. Když už do boje tak s velkou parádou. Pomalu se nasouvám do šatů, které přímo vyzývají k nějaké činnosti. Přejdu k velkému zrcadlu a podívám se do něho. Nakloním hlavu na stranu a usměji se na svůj odraz. *Musím se činit. Na tomto ošacení bude krásně vidět krev těch co se snaží zničit mé místo v tomto království.* Skousnu si spodní ret a přehodím si vlasy na záda, abych viděla jak v tom oblečení vypadám. *Zabiji jich co nejvíc a pak se dám do hledání toho hajzla.* Během sekundy se můj výraz v obličeji změní na chladný až krutý. *Boj bude jistě pro mne snadný.* Přejdu k toaletnímu stolku. *Bude se stačit dotknout a budu vědět částečnou strategii.* "Annie!" Zavolám na svou služebnou, která se mi stará o účesy, navléká mě do šatů a vlastně dělá vše co jí řeknu. Zbylé dvě mám jako krevní banku když se nevydávám do lovit do ulic. Během chvilky se Annie objeví ve dveřích. Skrz zrcadlo se na ní podívám a usměji. "Potřebuji jednoduchý účes, u kterého mi nebude líto, že se poníčí." Povím své služebné. Ta ke mě okamžitě přejde a zaplete mi copánek ze shora. A zbytek vlasů nechá volně splývat podél mého těla. "Děkuji! To je pro teď vše. A vzkaž ostatním služebným a komorníkovi, že si nepřeji, aby se boje účastnili." Annie jen udělá pukrle a zmizí z mé komnaty. Ještě jednou se na sebe podívám do zrcadla a pak sama opustím komnaty do víru noci. Druhý den se přidám k ostatním. Stoupnu si vedle vysoké ženy, která má po druhém boku vysokého vojáka ozbrojeného sekerkami. Prohlédnu si oba dva avšak jim nevěnuji velkou pozornost. *Jsem nejspíš jediná, která spoléhá na svou sílu a rychlost a není ozbrojená.* Prohlédnu si ostatní a pousměji se i když na to není vhodná doba. Ale podle mě by se do každého boje mělo jít s úsměvem na tváři a odvahou a přesvědčením o vítězství v srdci. *Trhat hlavy. To se dneska bude dít.* Nad tou myšlenkou se můj úsměv ještě rozšíří. Jestli na mě někdo momentálně hledí jistě si říká, že jsem přinejmenším divná. Podívám se na přijíždějící královnu tohoto království. *I ona dbá na to aby v boji vypadala dobře. To se mi líbí.* Prohlédnu si jí a dál jí pozornost nevěnuji. Sleduji prostý lid i šlechtice, kteří se rozhodli bojovat za toto království. Královna Jasmine začne promlouvat k nám vše, tak jí věnuji pozornost. *Chránit slabší? Co je mi po nich?* Zavrtím lehce hlavou a dál poslouchám. *To se nemusíš bát, že bych někoho šetřila.* Povím sama sobě. *Nechci přijít o šanci, že zabijí někoho kdo by mohl vědět o tom parchantovi co země udělal tohle. A čím víc lidí z toho království zemře, tím se zmenší moje šance ho najít.* Lehce se zamračím. *A když už mě stopa zavedla až sem do Ingwirth Holdu, nevzdám se jí.* Jakmile se všichni dají na pochod k hranicím samozřejmě se vydám s nimi. *Tohle bude ještě zajímavé.*
|
|
|
Post by Emmeline Dove on Sept 4, 2017 17:15:11 GMT
Bylo to zvláštní. Stít kousek do něj, když on sám připravuje plány a různé strategie, kterým jsem nerozuměla. Nechtěla jsem se jim ale plést pod nohy, a proto jsem stála opodál a přemýšlela. Vždy jsem ale byla Archerovi na dohled, nechtěla bych vědět, co by dělal, kdyby se najednou otočil a já tam nebyla. Pravděpodobně by převrátil celý hrad naruby, jen aby mne našel. Tato myšlenka mne hřála u srdce. Že mu na mne tak moc záleží. A právě díky tomu mé srdce i bolelo, bylo mi špatně, cítila jsem se na omdlení. A to jenom kvůli tomu, že jsem viděla mrtvého muže, a že to nemusí být první. Že bych mohla vidět mrtvého i Archera... anebo sebe. Už bych ho nikdy neviděla, neviděla bych Mary, neřekla bych otci, jak ho mám ráda, a že mne mrzí, že jsem tak odešla. Z toho neustále přemýšlení a postávání opodál už mne začala bolet hlava a klížily se mi oči. Brada mi neustále padala na hruď a jen násilím jsem se držela vzhůru. Bylo to těžké, nebyla jsem zvyklá tak ponocovat, ještě když se toho stalo za tak krátkou dobu tolik. Když skončili a královna je všechny propustila, s Archerem jsme se bok po boku rozešli ven, směrem k hradní bráně, která nás vyplivla v podhradí. Když mi řekl, že ten voják je mrtev, dost to mnou otřáslo. Nejsem zvyklá vídat mrtvé, vždyť mám výčitky i kvůli obyčejné kryse někde v ulicích města. Jak bych asi tak mohla reagovat na zesnulého člověka? Ale musím být silná, proto jsem raději všechny pocity uzavřela uvnitř mě, dokud si mne nepřivinul k sobě. V tu chvíli se v mém obličeji objevil naprostý zmatek, se kterým jsem jeho směrem, abych mohla nakrčit nos a mírně naklonit hlavu na stranu, abych se němě zeptala, co se děje. "Archere-" začala jsem zmateně, avšak nastalo z mé strany ticho, když se jemně jeho rty přitiskly na mé. V tu chvíli ve mě vybouchly všechny ty city, které jsem k němu cítila a do očí mi vhrkly slzy, mezitím co jsem mu oplácela polibky a tiskla se k němu, jako by to mělo být to jediné, co dokážu udělat. I přes naši smělou chvilku, kdy mi zčervenaly tváře z představy, že by nás někdo mohl, mi jedna slza z vnějšího koutku očí vyklouzla. Když se ode mne odtáhl, okamžitě jsem si ji setřela hřbetem ruky a docela zadýchaně pohlédla jeho směrem. "Co-Co to mělo být?" zeptala jsem zmateně, přičemž jsem měla při jeho dalších slovech pocit, že se rozpláču. Pevně jsem sevřela jeho ruku a popotáhla, abych zahnala pláč, který se ve mě zvedal. "Takto... takto nemluv, prosím. Já... nepovím ti to nazpět, protože to by znamenalo, že je možnost, že.. už se neuvidíme. Ale takto... oba tohle přežijeme, abych se ti mohla vyznat, dobře?" zašeptala jsem koktavě, potláčeje pláč. Loučit se s ním bylo těžké. Snažila jsem se být silná, doopravdy snažila, jelikož i on se usmíval, ale vydržela jsem to jen chvíli. Sledovala jsem ho, dokud mi nezmizel ve tmě a teprve poté se rozešla domů, za Mary, které jsem se s hysterickým pláčem složila do náruče. Byla to těžká noc. Když jsem vyčerpáním z pláče na pár hodin usnula, zdály se mi špatné sny. Nakonec se s pohlazením slunečního svitu, které mi dává alespoň malou naději, probudím. Musím se přichystat. V podstatě není ani moc co. Ošatím se mužským oděním. Kožené kalhoty, vysoké boty pod košile a co nejmenší košile, pevně uvázaná, aby na mne nevlála. Mám kůží stažené předloktí. Kdybych neměla dívčí křivky, s klidem bych mohla nahradit hubeného a malého chlapce. Zbroj si nemůžeme dovolit, ale mě to nevadí. Co se má stát, stane se. Cítím se, jako bych přes nos uzavřela všechny pocity v nějaké krabičce, kterou jsem zamkla a zámek zahodila. Kalhoty musím mít stáhnuté silným opaskem, aby mi nepadaly. Zahledím se na sebe do zrcadla a nespokojeně si prohlédnu své po hýždě dlouhé vlasy. Co s nimi, aby mi nepřekážely v výhledu? I kdybych si je stáhla, nakonec se stejně uvolní a já nic neuvidím. Mary spí, takže se o to musím postarat sama. Je to drastický krok pro mnou ženskost, avšak vlasy mi rostou rychle, za pár měsíců je zase budu mít stejně dlouhé. Proto popadnu nůž, kterým si vlasy zkrátím kousek pod bradu. Následně probudím Mary, abych se s ní mohla rozloučit, což se neobejde bez jejího pláče, ale já už nepláču. Už žádný pláč. Zvládnu to. Nejsem z cukru, něco takového mne nepoloží. Nakonec si za opasek zastrčím otcovu dýku. Jakmile se s ní rozloučím, vydám se ven, abych si od zbrojíře mohla převzít těžký meč, který si na dalším opasku omotám kolem pasu a raději si vezmu další dýku, musím vypadat velice zvláštně. Tak křehká dívka ozbrojená až po zuby. Zařadím se do davu mezi ostatní poddané a začnu očima hledat Archera. Nevím, zdali mne jeho přítomnost uklidňuje, či naopak. Úsměv mu oplatím, než se zahledím na královnu. Na tváři mám klidný výraz, jako bych právě nešla do války. Ale je to jenom maska. Ten vnitřní strach se kolem mne musí linout na kilometry daleko. Mlčky poslouchám královnin proslov, který není zrovna uklidňující. Ale ať si myslí, co chce. Nebojuji za ni. Ani ji neznám. Bojuji za Mary, za Archera a za svůj domov, kterým Ingwirth Hold je. Přidám se k všeobecnému bojovému pokřiku a vydám se na několika hodinový pochod směrem k hranicím, kde se budou odehrávat jatka. Zdali se bojím? Ano, ale zvládnu to. My to zvládneme, protože nemáme na výběr. Berou nám něco, co je naše a to je špatně.
|
|
|
Post by William Shakespear on Sept 20, 2017 12:27:05 GMT
Spolu s pár dalšími hraničáři se vydáváme za královnou. Všichni jsme cítili strach, ale přesto mi chybělo jedno. Uvolnění a trocha té vášně. Tak dlouho to bylo po smrti mé ženy a teď, když jsem se blížil k času kdy mohu zemřít, mi začali chybět věci pro muže příjemné. Má lehká kožená zbroj místy kroužkovaná mi crnkala na pochodu a já jen hleděl kolem sebe po lesích i krásných místech, kde jsem býval. Všechny mé věci byli sbaleny v málem vaku co jsem nesl na zádech spolu s lukem, šípy a párem mečů. Vcelku jediné co mi chybělo, bylo poznat před svou smrtí trochu radosti z každodenního života, když jsem se ale podíval na své kolegy. Nebyl jsem sám... Spousty z nás litovalo svých činů nebo toho co vše ještě nestihli. *Proč zrovna válka? Proč zrovna teď? Copak už tak toho není dost?* Chybělo mi vše co jsem kdysi mýval se svou ženou...
|
|
Admin
Čaroděj(ka)
|
Post by Admin on Sept 20, 2017 15:12:52 GMT
Tábor Vojsko putuje již skoro 25 hodin a jelikož jsou mezi nimi i staří lidé, tak je třeba si dát odpočinek. Velitel vojska zavelí k utáboření. Všichni se s úlevou zastaví a začnou rozbíjet tábořiště. Provizorní stany a přístřešky, provizorní kuchyně, ohniště na kterém se začnou vařit čaje a horká polévka. Další menší ohniště pro zahřátí kostí a také trochu pálenky, jistě. Královna v centrálním stanu hovoří s velitelem a zbrojířem, zatímco ostatní mohou se svým časem naložit odpočinkově ale po svém.
|
|
|
Post by Beatricé on Sept 20, 2017 16:50:11 GMT
Nebylo mi do smíchu, přesto jsem se smála, dělala jsem to celý život a nyní nehodlám přestat. Tančím a poskakuji mezi muži, trochu je dráždím, vtipkuji, abych pozvedla ducha, nenadarmo se říkalo, že markytánky měly svou významnou hodnotu a spousta lidí je jen zatracovalo. Každopádně já nejsem markytánka, proč jdu do války? Protože jsem se rozhodla bránit domov, který mi Ingwitrhské královstí poskytlo, na to, že jsme světští, se naše skupina zabydlila a nechceme nikam dál, máme tu domov a přátele, což je co říci ale je to tak. Když konečně zavelí velitel k utáboření se, vydechnu si, moje nožky mě bolí, a jsem unavená. V momentě kdy se rozdělá oheň schoulím se u něj a nevím o světě. Probudím se za pár hodin, na nebi je měsíc vysoko a vzduch je podzimně chladný, zaposlouchám se do praskání ohně. Nechci aby dohořel tak vstanu a vedle spících mužů i žen projdu ke kraji lesíka abych přinesla zátop, když hážu polínka do ohně uvidím známou tvář. Mávnu na na něj a vydám se k němu. "Williame..tak vy tu jste také...ráda vás opět vidím." Uculím se na něj a obejmu ho.
|
|
|
Post by William Shakespear on Sept 20, 2017 17:12:03 GMT
Když jsme se konečně utábořili, sednul jsem si blízko táboráku zahleděný v jeho plamenech a poslouchal praskání jisker. Nacházel jsem v tom jakési utěšení, když se blížila má smrt, jediné co jsem dokázal bylo si sednout a kouřit dýmku. Přemýšlel jsem o tom co vše jsem udělal a potkal za lidi. Vybavila se mi známá čarodějka Beatricie. Usmál jsem se jak jsem si vzpomněl jaká je to úsměvavá slečna. *Teď bych její přítomnost ocenil nanejvýš* A v tom se ozval její hlas, pohlédl jsem vzhůru a viděl ji před sebou. Ztuhl jsem ve tváři, protože jsem si myslel, že je to přelud než přišla a objala mě. Usmál jsem se a hned na ni vyhrkl co tady dělá, proč nespí, apod... "To je neuvěřitelné, zrovna jsem na.... Eh... A co tady děláš? Snad nechceš jít bojovat? Byla by škoda znetvořit tak krásnou slečnu" Zasmál jsem se a pohlédl jejím směrem, přičemž jsem si popotáhl dýmky a vyfoukl. Nabídl jsem ji i místo vedle sebe k posezení.
|
|
|
Post by Beatricé on Sept 20, 2017 17:21:46 GMT
Rychle bych mu vytmavila, že myslí hned na smrt, jistě, někteří zemřou, ale jiní budou žít, musíme to přežít, jinak nemá Ingwirth naději. Boože Padmé, odkdy jsi tak poetická, aby ti nenarostl fajnovkový nos, pomyslím si sama k sobě. Ucítím vůni dýmky, mám dýmky ráda, pamatuju si, že jsem tu vůni znala z dětství, předpokládám, že ji kouřil tatínek. Muži, co ji kouřívali mě vždy imponovali. Když ho obejmu dočkám se vřelého objetí nazpět a vydechnu. "Ale klid." zasměji se k němu, když vychrlí vodopád slov. "Jdu bojovat, však víš co umím Wille...a pokud to pomůže v boji, pak musím bojovat." Zavrtím hlavou. "Každého je škoda...nejen toho že mám hezkou tvářičku...srdce jsou taky důležitý a o tom mým by se někdy dalo polemizovat. Osobně si myslím, že moje srdce by mohlo sloužit jako uhel na kreslení po chodníku. Nadechnu se vůně dýmky, a sednu si k němu. "To hezky voní...tak nějak...uklidňujícím dojmem.." řeknu mu. "Čím ty bojuješ?" Zeptám se ho, i když si živě pamatuju jak se oháněl mečem.
|
|
|
Post by William Shakespear on Sept 20, 2017 17:37:40 GMT
Usměju se při její společnosti. Je opět tak veselá a milá jak ji znám i stejně tak příjemná. Když mě začne utěšovat a mluvit o ostatních, moje city se opět rozhřejou a já přestanu myslet na smrt, ale přizpůsobím se polemizování nad ostatními. "Čím? Jsem lepší s mečem než lukem. Ale tentokrát jsem byl obezřetný a u kováře, jsem požádal o nový meč, který ovšem mě stál všechny mé finance" Vytáhnu z pochvy dlouhý meč a rudým ostřím a na jílci jakýsi obmotaný druh draka. Byl pestře rudý kdy místy až vypadal, že hoří. "Je to jediný meč, který vydrží moje eso v rukávu. Nedávno jsem si to vymyslel a skvěle mi to pomůže, abych nezemřel" Polknu a položím meč před sebe. Vydechnu lechce a kouknu na Beu. "Stále hledáš někoho koho ke komu se chceš přitulit?" Po této otázce mírně zrudnu v tváři jakobych se ji ptal na něco intimního.
|
|
|
Post by Beatricé on Sept 20, 2017 17:53:36 GMT
Dělám co umím, na smutek a pláč není v mém životě místo, rozhodla jsem se, smát a nosit radost, být šťastná. "Jsi šlechetný Wille, královna prý dala ukovat zbraně všem, ale ty jsi koupil svůj, to tě šlechtí." Povím mu, nejsem nejzářnější příad ctností, ale poznám ji , když ji vidím. Nakloním hlavu a prohlížím si ten meč, je krásný, představím si, že drak na něm ožije a mrkne na mě rudým okem, a vyplázne jazyk a zase ho zastrčí. Uculím e a přejedu po něm prstem. "Au.." syknu, v zamyšlení jsem přejela po ostří, prohlédnu si kapku krve co mi stéká po prstu a olíznu si ji, jakoby nic, chvilku cucám a pak si prst zabalím do cípu sukně, však to se zahojí. "Jaké eso v rukávu.." otevřu ústa, zvědavá na to co vymyslel. Nakloním hlavinku na stranu a usměji se zářivě. POkrčím rameny a přitakám. "Takové lidské teplo je vždycky nejlepší, to víš Wille..." pomyslím na tulení s Ramirem a zrudnu ve tváři, ne studem ale vzrušením, to bylo velmi velmi zajímavé. Přisunu se k Willovi tak, že se dotýkáme stehny a opřu si o jeho rameno hlavu. "Můžu?" Ukážu nosíkem na dýmku.
|
|
|
Post by William Shakespear on Sept 20, 2017 18:10:43 GMT
Kývnu hlavou a dám ji čouda. Nakonec nechám ležet meč a přitisknu rukou Beu k sobě. Ihned mi je lépe a pomalu se prohlížím odrazem v meči. "Eso v rukávu jsem vymyslel vůči některým. Před bitvou meč namočím v oleji a díky toho, že tento meč je ze speciálně šlechtěného kovu, vydrží hořet na něm déle. Díky toho budu moct některé lidi silně zranit a podpálit" Usměju se když ji rukou chytnu za rameno a Bea na mě položí hlavu. Cítil jsem teplo jejího srdce a kapka krve mě vzrušovala v touze po hladu. Odvráil jsem hlavu jinam, ale přesto ji dále držel.
|
|
|
Post by Beatricé on Sept 20, 2017 19:17:17 GMT
Vezmu si dýmku a potáhnu jako z vodní, rozkašlu se a vytrysknou mi slzy. "Ach jej, u všech bohů co to je..." štípe mě v nose. "Já kouřila vodní dýmku ale tohle je...nějak silnější a pálí to..." fňuknu. Přitiskne si mě k sobě a já mu to podám aby mi ukázal jak na to popřípadě si to nechal protože mám pocit, eže mám díru v krku, jistě mu to přijde legrační. Zachvěju se, když povídá jak může hořícím mečem zranit a ublížit lidem, na druhou stranu představa toho ztepilého ošlehaného muže v boji s hořícím mečem pomsty je dost působivá. "Jak lehce se dnes mluví o smrti že?" Zavrtím hlavou a sevřu mu ruku. "Určitě budeš jeden z nejlepších bojovníků Wille..." mrknu na něj a vydechnu, zabíjet, krvácet pálit, to vše uvidím, polknu a nadechnu se párkrát rychleji než se mi na tváři usadí zase ten známý bezstarostný úsměv. Zítra je zítra. Dnes je dnes. "Čím se živíte? Myslím na cestě jako tato, ve dne cestujete v tom zahaleném karavanu a spíte, ale kdy jíte?" zeptám se ho, tváří těsně u něj s úsměvem na rtech.
|
|
|
Post by William Shakespear on Sept 20, 2017 19:33:08 GMT
Její zkouška dýmky byla vtipná. Připomnělo mi to mě za mlada... Když se mě, ale zeptala co dělám a čím se živím. Nedokázal jsem odpovědět. Sklonil jsem hlavu, sundal z ní ruku a spojil je před sebou jakobych se modlil. "Co dělám? Sedím, píšu poezii a nebo přemýšlím o tom co je mým smyslem v životě. A jím? Okrádám nebohé mrtvé bandity nebo lidi co potkám a umřou hlady o jejich krev. Nepil jsem čerstvou lidskou krev i když bych měl a dalo by mi to více síly... Chci ať jsem aspoň ješt3 nějak lidský" Syknu a sevřu dlaně v pěst. Vzpomenu si na svoji ženu a jak dlouho je to od její smrti. "Už si ani nepamatuju jak se lidi baví ve volném čase. Jak voní žena. Jak chutná pivo. Nebo jaké to je s někým usínat..." Schovám meč do pochvy a začnu přikládat do ohně.
|
|
|
Post by Beatricé on Sept 20, 2017 19:55:42 GMT
Vtipná jistě byla a pokud se usmál splnila i účel, však jde jen o to aby byl na chvíli mimo chmurné představy a já také. Když se zeptám jak se živí, vypadá zase jako hromádka neštěstí, nakloním hlavu lítostivě a čekám co mi poví, čekala jsem nějaké hrozivé historky o pití z lidí a vraždění, ale nic takového se nekonalo. "Ach...ale však..to musí být odporné...ta poloztuhlá krev... dá ti vůbec sílu? protože teď ji budeš potřebovat..." zavrtím hlavou a každý kdo by nás slyšel, ví že mám pravdu, síla bude třeba, soustředění. "Vzpomeň jak ti ublížili ti lovci tehdy.." připomenu mu. Hladím ho po ramenou když je znát napětí v každém jeho svalu. Upíři, mystické bytosti co jsou tak tajemné a přitažlivé, musím se vydýchat aby mi netlouklo srdce příliš rychle, přeci jen, nejsem k mužům imunní a obzvlášť ne k těm atraktivním a tajuplným a s dýmkou. "Myslím, že to bychom mohli napravit..." špitnu když poví jak si nepaamtuje nic co připomíná mužnost a lidství. "Třeba tím, že si zatančíme u ohně, zahřeje nás to....hm?" Natáhnu k němu ruku a začnu si broukat melodii o jestřábovi a šlapat s ní do rytmu. CHytnu se ho a povzbudivě kývnu aby se přidal.
|
|