|
Post by William Archer de Cross on Aug 6, 2017 13:21:37 GMT
Musel jsem se jejímu zhodnocení situace zasmát, jelikož jsem před ostatními vojáky právě ztratil veškerou svou důstojnost... Být v něčem roztomilý opravdu mezi vojáky příliš velké uznání neshledá, ale nevadilo mi to. Kdyby to řekl kdokoli jiný, nežli Emmeline, utrhl bych mu hlavu, ale u ní jsem se dokázal jen pobaveně a odevzdaně křenit. Když přišla řeč na její vzhled, okamžik po tom, co jsem ji představil svým přátelům a ona neustále měla nějaké argumenty, kvůli nimž jsem měl mít svůj názor zkreslený. "V tom případě si ty brýle nechci nikdy sundat." Zamručel jsem hlubokým hlasem. Navíc jsem věděl, že i kdybych je sundal, žádné půvabnější dívky by mě nezajímaly. Byl jsem si tím jistý. Následně jsme opustili společnost vojáků, kam přišel i jeden starší a zkušený voják, s nímž jsem jednou trenoval. Byl to muž, který si zasluhoval uznání, alespoň podle toho mála,co jsem o něm běděl. Ještě nežli jsme se vzdálili jsem mu oplatil pozdrav takzéž kývnutím hlavy a lehkým úsměvem. Řešit její samostatný příchod bylo možná trochu zbytečné, ale nechat to jen tak, mi přišlo nepatřičné. Její klidný hlas mě však nakonec dokázal uklidnit a ujistit, že se tím nemusím trápit, ačkoli ne úplně. "Tak dobře, pokusím se." Přejedu pohledem po okolním veselí, do kterého jsem ji hodlal brzy vráhnout. "A není většina rozhovorů pouze hrou se slovy?" Začnu se smát také, pozorujíc její krásnou smějící se tvář. Poté ale vyřkla slova, která jsem nepochopil, nebo možná nechtěl pochopit, neschopen si připustit fakt, že by mne mohla mít ráda. A tak jsem odvětil, jako naprostý hlupák. Jakmile na to zareagovala a začala popisovat muže, jemuž měly patřit její oči, zpočátku jsem stále nerozuměl a začal jsem se nevědomky mračit... Do chvíle, kdy jsem opět ztratil slova. Užasle jsem na ni hleděl s pootevřenými ústy a v očích jakési poznání něčeho, co jsem před tím neviděl či přehlížel do chvíle, kdy vyřkla na hlas. Bylo to jako rána bleskem, kdy jsem si uvědomil věci jež jsem si nechtěl pustit k tělu. Nadechl jsem se a zároveň vdechl její vůni, vůni, kterou jsem si dosud jen přivlastňoval, ale právě teď si uvědomil, že i miloval. Znali jsme se tak krátce, pouhých pár týdnů a já cítil něco, čeho jsem si myslel, že už nikdy nebudu schopný... něco, co jsem si myslel, že už nikdy nepoznám. Vždy jsem si myslel, že to přišlo a odešlo jedině s Marien, se kterou jsem se znal takovývh let. Už jako malé děti jsme si spolu hrávali v lesích okolo Locksley. Tolik let jsem truchlil a pak mi osud do cesty přivál mladinkou Emm, jež převrátila mé city naruby. Hlavu jsem měl svěšenou, ale tyrkysové oči jsem upíral vzhůru k Emm. Na lících se mi zračil stud, který jsem pocítil... krev, kterou mi tam nahnalo divoce bušící srdce. Ústa se mi roztáhla v hloupý úsměv, samolibý hloupý zamilovaný úsměv. Největším prokletím vojáka je láska, říká se. Největší slabostí muže... vojáka je žena, říká se. Jenže já se cítím silnější, opět živý... Zašklebím se na ni dětinským způsobem. "Myslím, že začínám mít tušení, kdo by to mohl být" Zasměju se a přistoupím k ní blíže. Srdce jí bušilo stejně hlasitě, jako to mé. Pak však svedla řeč na mé zranění, jež mi před týdny způsobyl upír postříbřeným nožem. Jakmile jsem ji ujistil, že už jsem v naprostém pořádku s úlevou si oddychla. Její slova mě však donutí se nesouhlasně zachmuřit. "V žádném případě jsi to neměla na svědomí ty." Natáhnu ruku k její tváři a palcem jí po pohladím po jemné pokožce. Pak se lehce zasměju jejímu překvapenému výrazu, když náhle skočím úplně na jiné téma a lehce přikývnu na její odpověď. "Dobře, ale počítej s tím milá Emm, že do tebe něco k jídlu dnes večer nacpu." Zazubím se na ni rošťácky.
|
|
|
Post by Emmeline Dove on Aug 6, 2017 15:05:22 GMT
Možná bych se měla krotit. Jelikož prohlašovat o nějakém muži, ještě k tomu vojákovi, že je roztomilý a to před ostatními vojáky, je poměrně potupné. Ale je to pravda. Je roztomilý, naprosto k zulíbání. A nad tímto bych také neměla přemýšlet, protože to není vhodné. Je to voják, šlechtic a vlkodlak k tomu. Naprosto nevhodná partie pro zpěvačku, poddanou a člověka. Ale je možné poručit svému srdci? Přesto mne překvapuje, že se ménmu prohlášení a snížení jeho důstojnosti jen zasměje a nijak neprotestuje. Ani mne nenapadlo, že by mi mohl ublížit kvůli tak nedůstojnému prohlášení. Lehce nakrčím obočí, když mi oznámí, že si v tom případě ty brýle ani sundat nechce. Jak může mít tak neochvějnou víru v můj vzhled? Dlouho totiž taková nebudu. Za pár let budu mít vrásky a šediny a on bude vypadat pořád stejně na krásně. Na moment mne tato skutečnost vyděsí, což se promítne v podobě ustrašeného výrazu v obličeji. Ten ale hned smáznu s tím, že nemá cenu se tím prozatím zabývat a zase nasadím lehký úsměv. "To je od tebe hezké," hlesnu, abych dala najevo, že jsem jeho slova zaznamenala. Následně se však ocitneme kousek od všech, abychom měli trochu soukromí, přičemž na moment našim směrem pokývne hlavou nějaký muž. Neznám ho, ale Archer očividně ano. Zřejmě je to nějaký voják. Po chvíli konečně věnuji pozornost tomu, co říká, přičemž se jen spokojeně křením od ucha k uchu, když nakonec souhlasí s mými slovy. Tedy aspoň částečně. Je mi jasné, že mu to trochu bude vrtat hlavou, ale nemá to už cenu. "Ano, to máš pravda," přitakám, stále se zubíc. Konverzace takové doopravdy jsou. Člověk musí pečlivě volit slova, aby toho druhého neurazil či omylem nezměnil smysl věty. Svým způsobem je to velice komplikované. Anebo to člověk občas nepochopí, což je přesně Archerův případ. Když se mu snažím osvětlit, kdo by mohl mít velkou část mého srdce pro sebe, mračí se, což mne nutí tišit hlas, ale nakonec to i tak dovysvětluji a v jeho očích se objeví porozumění. S pootevřenými rty mne pozoruje a já pod jeho pohledem pomalu ale jistě červenám. Zajímalo by mne nad čím přemýšlí. I když možná asi ne. Jak mohu vědět, že cítí to samé? Vždyť se známe pouhých pár týdnů a vlastně o sobě navzájem nic nevíme. Když se však začne culit téměř jako spokojený malý kluk, který dostal přesně to, co si přál, trochu se uklidním a váhavě mu úsměv oplatím. Mlčky sleduji, jak se ke mně trochu přiblíží a trochu zakloním hlavu, abych na něj viděla. Nejsem nijak malá, avšak na jeho výšku doopravdy nemám. "Tak to jsem ráda. Tak mu to, prosím, vyřiď," opáčím. Nevím, co si z toho mám vzít. Cítí tedy to samé? Protože to nijak jinak nekomentuje, nechává mne v jistě nejistotě, avšak snažím se to na sobě nedat znát. "Měla. To kvůli mě a mojí... neschopnosti poslat toho muže do patřičných míst," namítnu okamžitě jemně. Sice už nejsem šlechtična, nemusím dbát na správné způsoby, avšak to neznamená, že nejsem slušně vychovaná dívka, která rozhodně nemluví sprostě. Překvapeně se mi dech zadrhne v hrdle, když se lehce dotkne mé tváře, které mi okamžitě začnou červenat. Přivřu oči a lehce se uculím. Následně očka ale otevřu a zachichotám se, když uvidím ten rošťácký úsměv. Doopravdy mu to tak sluší. Líbí se mi, když se usmívá. I když má možná přední zuby trochu dál od sebe, ale to vůbec nevadí, i tak mu to sluší. Anebo ze mne pouze mluví hloupá zamilovanost, tím to taky asi bude. "Budu s tím počítat, i když mám tak sevřený žaludek, že toho asi moc nesním. Navíc začínám být... prostorově výraznější," zabrblám nespokojeně, když sklouznu pohledem na své vlastní tělo napěchované do korzetu a sukně. Raději odvrátím pohled bokem na ostatní osazenstvo. Není to jako u poddaných. Zde se to stále drží v jistých mezích, tančí se zde více.. naučeně, vyrovnaně. To v podhradí neustále poskakujeme sem a tam v divokém víru. Toto je takové klidnější, avšak ne o moc. A navíc jsem ty tance už asi zapomněla. "Je to už nějakou dobu, co jsem byla mezi šlechtou a tančila jejich tance," hlesnu jen tak mimochodem. Pořád jsem mu na přímo neřekla, kým jsem byla před příchodem do Ingwirth Holdu a nevím, zdali už mu to došlo. Automaticky mi při vzpomínce na můj 'minulý' život ruka vystřelí k dekoltu, kde mám schovaný přívěsek, který sevřu mezi prsty.
|
|
|
Post by Ciaran (Brandon Dubhag) on Aug 6, 2017 19:20:56 GMT
Oslava? Hm jak se zdá tak místní královna ráda slaví, proč by jsme jí to měli mít proti, je to jen žena, krásné šaty hudba, veselí, prostě ty věci které většinou baví jen ženy a já? Já se ted koukám na odraz sebe v jezeře, na to jak jsem se nasáčkoval do trochu hezčích šatů než ty ve kterých normálně chodím, ano jsem šlechtic, ale to nic neznamená. Jsem hodně stár a můj život byl život válečníka a tak můj obyčejný šat je špinavý a roztrhaný , ale účinný v bitvě, sem tam nechybí ani zbraně, ovšem ted mám čistou košili a na ní lehký samet, černý samozřejmě. Zábava byla v plném proudu a tak jsem si nalil nějakého toho pití a pozoroval s přemýšlivým výrazem vše okolo, šaty smích, ženy. Vím že se nějaká společnost koná i na hradě, ale já byl radši tady. Jak to jen nazvat? Tady mezi svými? Ano svými ač jsme Postavově někde jinde. "Můžu prosit o tanec?" Ač trochu děsivě se objevím za zády jedné z žen požádám jí o tanec a na mé tvrdé tváři se objeví lehký úsměv. Jak se to jen říká nikdy nechoď k ženě ze zadu nebo tě kopne? Ne to je o koních, ale někdy to vyjde nastejno, tahle je ale dost nervozní.
|
|
|
Post by Demetria Cortézse on Aug 6, 2017 19:37:04 GMT
Stála jsem jen chvíli obrácená, poté mě to přestalo bavit, protože nebylo koho sledovat, jelikož se tam hemžilo jen spoustu opilců. Otočila jsem se tedy zpět na mou původní pozici a sklenku odložila někde vedle, kdo by jí potřeboval, když z ní stejně nepije? Proto jsem se takto rozhodla. Chvilka nepozornosti mi do tváře vměstnala strach z tohoto místa přeplněného lidmi, ale jakmile mě osloví nějaký muž, téměř vypísknu, jak se leknu. Malinká chvíle nepozornosti v jinou dobu a na jiném místě a mohla bych se válet pod drnem, protože ani má magický síla by mi v ničem tentokrát nepomohla. Otočím se k muži a nasadím na tváři znovu svůj normální kamenný výraz, kterým nepronikne ani špetka emocí. "Ale jistě, proč ne, pokud nemáte nějaké vedlejší úmysly." Podotkla jsem a téměř se pousmála při druhém pohledu na muže, který mě tolik vyděsil. Byl to celkem statný muž, který nebyl mlád, ale nebyl ani stár, vypadal hrubě, ale svým chováním se jako hrubián jistě nejevil, jeho úsměv na tváři nevypadal jako by tam byl často, skoro vypadal komicky, ale ne zas tak, aby to holdovalo smíchu. Musela sem si zvyknout na komunikaci s někým jiným než jsou nevěstky a někteří zákazníci v mém domě rozkoše, ale nemohlo to být jistě tak složité.
|
|
|
Post by Ciaran (Brandon Dubhag) on Aug 6, 2017 19:58:52 GMT
*Vedlejší úmysl? Já a mít vedlejší úmysl? Vedlejší úmysl má každý maličká* Pomyslím si a celou si jí prohlédl. "Chci si s tebou jen zatančit, tedy aspoň zatím." Nemyslel jsem to jen nijak zle ani jí nesvlékám pohledem, ale ta její tvrdá tvář s touhle větou mě donutila se zamyslet, co tady vlastně dělá, tady kde je plno lidí opilých nebezpečných mužů, hudba a tanec. Přišla stát v koutě a na každého se mračit? Pak se její výraz trochu změnil. "Chápu , nejsem kdoví jaký společník, hodně lidí děsím." Povím s tvrdým výrazem na tváři a znovu se letmo usměji, ne opravdu se moc neusmívám, nemívám k tomu důvod a ne, nejsem lechtivý. "Tak tedy mohu?" Nabídnu jí ruku a kývnu k hloučku lidí, kteří se vysloveně baví, tolik krků se kterých by se dalo pít, ale ne jsem najedený, tohle nemám v plánu. "Jinak jmenuji se Brandon maličká a jelikož nejsem nejmladší a jsem ve městě nový, tak se rád bavím s ostatními lidmi, osvětluje to mé chvilky strávené o samotě."
|
|
|
Post by Demetria Cortézse on Aug 6, 2017 20:12:25 GMT
Moje mysl mě téměř nutila k protočení očí. Muž jistě nevěděl o mém vlastnictví, jinak by se asi nechoval takhle slušně, pokud se tomu dalo říkat slušné chování, což já sama jsem si myslela, protože chování jiných by bylo o hodně hrubší, vlastně, netoužili by po tanci, bylo by to tak jiné od tohohle. Nebála jsem se, neměla jsem proč, vlastně jo, trochu jsem se bála, protože tohle všechno bylo jiné než jsem doteď znala, ale nebála jsem se, že mi něco provede, alespoň ne teď. "Mohu jen podotknout, že já nejsem nejlepší společnice na světě, moc se s lidmi nebavím." Vyřkla jsem chladně, ale v očích už se odrážela úplně jiná emoce, která se zdála být možná i potěšením? Poté jsem svou malou, opálenou dlaň vložila do o něco hrubší a mnohem větší a tím odpověděla na otázku o tanci. Oslovení, které použil, mě nijak nevadilo, ale cítila jsem se o tolik zranitelnější, protože moje sebevědomí jako by tím utrpělo, avšak nebylo tolik zraněné. "Oslovení maličká mi jaksi nevyhovuje, Brandone, možná bych mohla prosit o nazývání mě mým vlastním jménem." Na chvíli jsem se odmlčela, abych se mohla mezi větami nadechnout. "Demetria, jméno mé." Ušklíbla jsem se, jak by se možná nemělo slušet, sebevědomě jsem zvedla bradu a při vyslovení jména jí hrdě pokývla. "Jistě, já tedy nejsem nová, ale ráda vám nějaké ty chvilky osvětlím, aby vaše temná samota nemusela chvíli vylézt na povrch." Usmála jsem se. Opravdu jsem se usmála, měla jsem radost sama ze sebe. Ta se však lehce změnila na vztek, protože jsem tím tak zbořila svou dlouhodobě stavěnou masku, která mě měla před emocemi chránit. Snažila jsem se však nedat nic zdát, i když se to stávalo těžším úkolem.
|
|
Admin
Čaroděj(ka)
|
Post by Admin on Aug 7, 2017 9:28:18 GMT
Veškerá společnost se začala pomalu scházet, ať už v podhradí či na samotném hradě, a celým Ingwirthem se nesla ozvěna živého hovoru tisíce lidí, smích, falešný zpěv, zvuky nalévání vína či piva. Ta nejdůležitější osoba však stále chyběla – a to teda ona dívka, která stála v čele celého království a která se zasloužila o to, aby se hosté mohli v podobném veselí vůbec sejít, sama královna Jasmine. Královna ale nezůstane daleko od oslav štědrého a teplého léta příliš dlouho – brzy se totiž rozezní lesní rohy, dávající na vědomí její příchod, kterým celá akce oficiálně začne. Královna se objeví v honosné róbě přesně tak, jak se na ženu jejího postavení sluší a patří, s laskavým úsměvem na tváři a očividně v dobrém rozmaru. Za zády má svou osobní gardu, která na ni dává pozor na každém kroku, a k tomu zástup dvorních dam, v ruce zas číši se sladkým vínem, aby měla možnost provést přivítací přípitek. „Vítejte. Léto již možná začalo, nebojte se ho ale i užívat – a obzvláště dnes v noci. Zahrady jsou vám otevřeny, lahve s vínem… také. Hudebníci… prosím…“ Ti hned vyslyšeli příkaz královny, aby spustili a začala hrát na své nástroje. A v podhradí? Zde to nevypadalo o moc více odlišně, snad jen lidé byli daleko více divočejší, nevázani společenskými konvencemi, a společnost daleko barvitější – z každého rohu se ozýval zpěv těch, kteří se rozhodli potěšit sousedy nebo také těch, co vylezli po celém dni z hospody a bylo jim bližší opilecké halekání, na které si nejspíše nebudou pamatovat. V každém případě měl ale dnešek ve všech vrstvách patřit jen radosti z léta, z tepla, z života, které léto přinášelo před tím, než se objeví nové a nové starosti.
Demetria: Sic si to nemyslela, ale slušelo jí to a velmi. Šaty byly sice nošené ale hezké a její drobná postava a tvář, která dnes pozbývala výrazného líčení z nevěstince, jí poskytovaly jistou dávku soukromí. Nicméně dlouhá sukně se přimotala někomu pod nohy, a tak se stalo, že jí dotyčná osoba natrhla sukni až ke stehni.
Ali: Nešťastnou náhodou byl on, kdož v davu přišlápl sukni Demetrii, jak se tedy zachová majitel orientálního obchodu? Zvláště když jde o nevěstku nebo spíše majitelku nevěstince? Nebo ji dokonce osobně zná?
Balduin: Krásný a šaramantní vedoucí královského psince, byl vždy v hledáčku mnoha dívek, avšak věnoval ji pouze jedné z dvorních am, což na dvoře vyvolávalo vlny menší či větší žárlivosti, není tak divu, že jedna z takových nešťastnic zvolila možnost naschválu, když se naskytla příležitost. Balduin podávajíc víno Elizabeth zakomýhal a rudá tekutina skončila na jejích skvostných šatech. Nebylo to jen tak, strčila do něj dívka, která ale než se stihl otočit zmizela v davu s potěšeným úsměvem.
Elizabeth: Když se konečě dočkala svého doprovodu, stala se nemilá nehoda a číše vína skončila na jejích šatech, při troše štěstí si mohla všimnout jak se to stalo, ale taktéž nemusela.
Braden: On a jeho banda se dostavila na slavnosti, nikdo si nevšiml pár lidí navíc, nebyli totiž jediní. Nikoho nezajímá, že tito muži chrání již nějakou dobu hranice před vpády a nic za to nechtějí, lidé na ně pohlíželi z většiny jako na chuďasy a lapky. Bohužel nebyli jediná skupina, místní banda lapků sem přišla vyřídit si účty a tak zatímco si Bradenova skupina užívala, oni kraadli a členům jeho skupiny dávali nenápadně lup do kapes, toho si ale jeden všiml, neboť kdo lépe pozná když mu někdo štrachá v kapse než kapsář? A strhla se tedy v jedné z bočních uliček bitka, jeden braunův muž na dva místní.
Sollis: Vidí šarvátku dvou stran a musí zasáhnout, neboť je ochráncem míru v Ingwirthu s povelením královny a takovou situaci nesmí nechat vypuknout v neúsnosnou.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Aug 7, 2017 11:11:13 GMT
Všiml jsem si jejího cjvilkového zděšení, ve chvíli, kdy jsme se dohadovali o jejím vzhledu. Všiml jsem si toho, ale nemohl na podnět, který v ní tuto reakci vyvolal. Tudíž jsem to nijak nerozváděl a jen se okolo nás pozorně rozhlédl... žádné nebezpečí jsem však nezaznamenal. Pak jsem se pohledem vrátil k Emm, která se opět usmívala. Byl jsem radši, když jsme se vzdálili od ostatních, ačkoli jsem věděl, že nás mezi sebe brzy strhnou zpět. Raději jsem hltal svými smysly Emneline, její vůni, její krásné oči a zvuk jejího smíchu a hlasu. Měla nádherný úsměv, když se na mě téměř neustále křenila. "Já vím, proto se konverzacím často vyhýbám. Nebo alespoň se šlechtici, kteří milují slova. Protože každý voják ví, že se sluší spíše poslouchat, nežli mluvit." Naneštěstí jsem se tohoto pravidla nikdy příliš nedržel. Často jsem příliš mluvil a poslochat rozkazy pro mě bylo také obtížné... ačkoli se zde opravdu snažím... přesně tak, jako když jsem byl ve službe Richarda Lví srdce. Přišel jsem si opravdu, jako hlupák, když jsem konečně pochopil, co se mi snažila nepřímo sdělit. Byl jsem příšerně natvrdlý! A ona se pod mým pohledem rděla do chvíle, kdy jsem se nezačal culit. Na tváři jsem měl úcul spokojeného kluka, samolibý a možná až příliš egoistický... Jenže já si nemohl pomoct! Byl to opojný pocit vědět, že vás miluje žena, jež vám ukradla srdce. I tak jsem jí odpověděl nepřímo, jako by se stále jednalo o někoho jiného a ne o mě... přeci jen jsem tomu nemohl svým způsobem uvěřit. Přikročil jsem blíže k Emm, přičemž musela lehce zaklonit hlavu, aby mi viděla do obličeje. "Spolehni se." Zamručím, zatímco se očima hladově vpíjím do těch jejích. Pak se náš hovor stočil k mému zranění... nelíbilo se mi, že si to dává za vinu. "Takového muže by jsi jen těžko odbila, mohl za on a já... nikdo jiný." Vysvětlil jsem neoblomným hlasem, davajíc jí jasně najevo, že o tom už nehodlám diskutovat. V očích, které jsem na ni upíral, se však zračila starost. Dotkl jsem se její tváře a palcem jí pohladil po hebké pleti. Líčka jí zrůžověla, lehce přivřela oči a uculila se. Byla při tom tak rozkošná a půvabná, až jsem zatoužil vzít si její dalšì polibek. Tolik jsem se musel přemáhat... a o to víc jsem se na ni rošťácky křenil. Opět doširoka rozevřela svá poměnková kukadla a začala se smát, jakmile uviděla můj úsměv, za nímž se skrývalo tolik neplechy! Mé varování ohledně jídla přijala bez větších protestů, ačkoli jeden jsem nemohl nechat bez povšimnutí. Pohlédl jsem na její útlé tělo a pak na jí do očí s výrazem, co jasně říkal: 'A na to jsi přišla pro pána jak?!' Zamračil jsem se. "Jsi jako špejle, div se skrz tebe nedá dívat... Člověk, aby se bál, že tě odfoukne trochu silnější vánek! Myslím, že... by ti slušely více... výraznější ženské... křivky, ty jsou mnohem... mnohem... půvabnější, nežli ta rovná prkna, která nás obklopují. Vypadají, jako by každou chvíli měly omdlít." Zamračeně jí odhalím skutečnost, kterou většina mužů, alespoň co se vojáků týče, upřednostňuje. Ovšem při vysvětlování a hledání vhodných slov, která jsem doufal, že Emm nepohorší, mi pohled bezděčně šmejdil po jejím těla zahaleném v modrých překrásných šatech, bylo to nevhodné.... jenže konec konců, jsem pouze muž. Když sešlo z probírání jídla a podobně, pohlédla Emmeline stranou. Její slova mě příliš nepřekvapila... a ačkoli jsem stále nepřišel na to, co přesně předemnou zkrývá, měl jsem jisté tušení. Zdálo se, že ne vždy žila zde a byla pouhou poddanou. Pohlédl jsem na ni a pak na tančící urozené. "Ani já už si nepamatuji, jaké to bylo být anglickým hrabětem..." Broukl jsem směrem k ní, prozrazujíc jí další ze svých tajemství, která jsem jí myslím zatím ještě neřekl, jako bych se jí tím snažil povzbudit a dát najevo, že mi může říci pravdu, svěŕit se mi... pokud bude připravená. Na tváři se mi rozlil milý úsměv. "Můžeme si to zopakovat, pokud chceš." Uculím se na ni spiklenecky, načež k ní natáhnu ruku dle způsobů etiky a ukloním se, se slovy: "Smím prosit, my lady?" Požádám Emmeline o tanec s anglickým oslovením a jinak skrývaným anglickým přízvukem.
|
|
|
Post by Emmeline Dove on Aug 7, 2017 11:52:30 GMT
Všímám si toho, jak mne pozoruje. Možná to bude znít namyšleně, ale jsem si jistá, že se mu líbí to, co vidí. Jinak by mne přeci takto neokukoval? Ty pohledy, kterými si mne prohlíží, ve mně vyvolávají různé pocity, které mi proudí od páteře, přes srdce, jenž nepřestává zběsile bít, až po břicho a ještě tam dolů, do samého středu. Je to naprosto neslušné, ale mohu si snad poručit toto necítit? Jsem si navíc jista, že každá žena, na kterou by Archer takto koukal, by přinejmenším omdlévala a s radostí odhazovala šaty. "Slovo šlechtic se přeceňuje. Který člověk má právo určovat, kdo je urozenější, když všichni pocházíme od Boha? Je to hloupé," zamrmlám nespokojeně. Co si budeme povídat. Vadí mi to. Pochopitelně ne všichni šlechticové jsou špatní. Archer je toho důkazem, stejně tak naše královna. Ale ti lidé, kteří se kvůli svému statusu povyšují nad ostatní, jsou odporní a zavrženíhodní. Doopravdy. Moje na moment chmurná nálada však zmizí při dalších Archerových slovech o poslušnosti vojáka. "No.. nejsem si jista, zdali se to zrovna k tobě hodí. Přijde mi, že mluvíš na vojáka až moc," hlesnu s pobaveným úsměvem. Poté si uvědomím, že by to mohlo vyznít ne zrovna lichotivě. "Ne že by mi to vadilo. Líbí se mi to. Rebelové mají jisté kouzlo. A navíc nevázne konverzace," dodám rychle, abych svá slova uvedla na pravou míru. Jsem ráda, že to konečně pochopil, že jsem to ze sebe dostala. Alespoň trochu. Sice jsem mu to nepověděla na přímo, ale ví o tom. Teď už ví o mých citech-nad čím jsem to pravé přemýšlela? S mírně vykolejeným pohledem a pootevřenými rty sleduji jeho modrozelené jasné oči, ve kterých se odrážejí světla svíček. Ten pohled mi naprosto vzal dech a stejně tak myšlenky. Mohla jsem na něj jen bezmocně koukat. Po chvíli rychle mrknu a pousměji se na něj. "O čem jsme to mluvili?" zeptám se váhavě, přičemž mi lehce zčervenají tvářičky a musím se nad svým vykolejením zachichotat. Je to zvláštní, jak vás jeden upřený pohled může připravit o všechno. Musíme se stále o tom jeho zranění bavit? Prostě za to mohu já, tečka. Zase je to jako mluvit sama se sebou. Je stejně tvrdohlavý jako já, ale tohle prohraje, protože vím, že mi dá přednost, aby se nemusel hádat. Věnuji mu lehce rozpustilý úsměv, naprosto ignorujíc jeho pevný výraz, který nepřipouští námitky. "Vážně se do této debaty chceš pouštět, Archere? Protože za to mohu já a tečka. Měla jsem ho prostě poslat pryč nebo nepanikařit a nic z toho by se nestalo." Přichod královny však následně zaregistruji jen napůl, jelikož jeho jemná a zároveň trochu mozolnatá ruka na mé tváři je velice rozptylující prvek. A v tu chvíli ho chci políbit. Chci se prostě natáhnout a udělat to, avšak je to v této společnosti nevhodné. "Špejle?" zopakuji nejisté jeho slova, opět klouzaje pohledem na své tělo. A na to zase kde on přišel? Nevím, co si o tom mám myslet. Vím, že už neporostu, ňadra už mi zůstanou taková, jaká jsou a že to není zrovna nejhorší a byla bych ráda, kdyby i hýždě zůstaly takové, ale vím, že nakonec budu vypadat jako valcha. A mám z toho trochu strach. Chci se mu líbit i vzhledově. "Nemyslím si, že ve svém věku dokážu některé části změnit," žbleptnu opatrně a raději toto téma opustím s pohledem upřeným na tančící páry. Překvapeně kouknu jeho směrem, když se zmíní o tom, kým byl. "Takže hrabě? Mám se cítit poctěna?" zeptám se s tichým smíchem. Vím, o co mu jde, ale ještě mu to říci nechci. Nebo chci, hrozně moc, ale mám strach. Ani nevím z čeho, vždyť to není tak hrozné. Navíc mne rodiče stejně považují na zesnulou či hanbu našeho rodu. Nedokáži si představit, že bych je měla znovu potkat. Když mne požádá o tanec dle způsobů etikety, ukáži mu své ladné pukrle a s širokým úsměvem vložím svoji drobnou ručku do té jeho velké packy, přičemž přikývnu. "Ale samozřejmě, hrabě," dám s pobavením v hlase důraz na oslovení a v jeho doprovodu se pomalu rozejdu do davu.
|
|
|
Post by Ciaran (Brandon Dubhag) on Aug 7, 2017 20:34:59 GMT
"Byli doby kdy jsem se ani já moc s lidmi nebavil ale v určitých fázích to prostě nejde a také když je člověk starší nechce být sám. Ty jsi ještě mladá maličká." Mladá, nevinná a řekl bych i trochu stydlivá, ale to se může jen na první pohled zdát, lidé jsou různí a dost často něco skrývají, hlavně kdo doopravdy jsou. Poté co vložila svojí malou ručku do té mé, tak jsem jí jemně stiskl a zavedl tempo podle hudby. Nejdu mimo rytmus to ano, ale že bych byl kdoví jaký tanečník to se říct nedá, možná kdybych se víc snažil mohl bych být elegantnější, ladnější a oslnivější, ale nechci... i když to umím. chci být takový jako jsem byl kdysi. Jistě komu by vyhovovalo oslovení maličká? Za tohle oslovení jsem vždy od mé ženy dostal, s úsměvem na to kolikrát musím vzpomínat jak byla divoká a nezkrotná moje rozcuchaná divoženka s ohnivými vlasy. "Demétria... dobře budu si to pamatovat." Povím tajemně a nezačínám s tím klišé o tom jak krásné jméno to je, což většinou muži říkávají. Když mi nabídne že mi nějaké ty chvíle osvětlí, zvednu zvědavě obočí. "Dobrá přijímám Demetrio, tohle nabízíte hodně lidem?" popravdě si jí trochu dobírám, ale tak jako tak můj hlas nemá ani malý nádech žertu, jen mi trochu zajiskří v očích, nepatrně. já totiž na rozdíl od ní své emoce dokonale ovládám a proto nedám na sobě znát ani pobavení nad tím, že nechala svůj úsměv jen tak vykvést na rtech, kde ho ani nechtěla.
|
|
|
Post by Balduin Phillip z Artois on Aug 7, 2017 22:12:16 GMT
V první chvíli, v tu úplně první si myslel, že celé jejich setkávání pochopil jednoduše špatně. Že Elizabeth jej možná má ráda jako správce psince a sokolů, ale ve společnosti jej vídat nechce, protože by jí kazil… reputaci? Možná. Mohl za to ten úsměv, vřelý a něžný jako vždy, ale přesto úplně jiný, než jaký u ní vídal – nakonec je viděl smát se každý den a byl dostatečně vnímavý natolik, aby rozeznal jemné rozdíly, třebas jestli se jí ve tváři vytvořily dolíčky nebo ne. A přesně v ten se brzy její úsměv změnil. Balduin by nikdy nevěřil, kdyby mu někdo řekl, že po takové drobnosti mu spadne kámen ze srdce – sotva se mohl se svými léty a zkušenostmi chovat jako zamilovaný mladík, nezkušené štěně, ale nutno dodat, že s Elizabeth po boku si začal vzpomínat, jaké to bylo… vést normální život a cítit stejně jako každý člověk, ne otupěle a zprostředkovaně kvůli vědomí, že by přece měl reagovat, jak se naučil během pobytu ve Svaté Zemi a jak ho to zde nemohlo pustit. I on se nakonec musí pousmát – je to ale kvůli tomu zírání, co mu nemohlo ujít. Hlavně protože zírá celou dobu na něj… a čas neutíká zrovna rychle, takže těch pár vteřin se zdá býti déle. „Já… popravdě taky. Nakonec mě vylákaly… šance, které jsem nechtěl promarnit.“ I tak by se dalo nazvat to, že ji jednoduše chtěl vidět. „A já zas doufal, že přijdete vy…“ odvětí. V její přítomnosti se jeho konverzační schopnosti nějak vytrácely, alespoň tehdy, když na svá slova myslel – tehdy, když jednal zcela spontánně, jim to spolu tak nějak dobře šlo. Ale tahle? Chyba, uměl se chovat jako zamilovaný mladíček. A nejraději by se propadl hanbou do země. „Vypadáte… nádherně. Jinak… Tedy, i jindy vám to sluší, ale dnes…“ Dnes byla o to více půvabná v bílých šatech, jednoduchých, neprovokativních či příliš zdobených, aby se mohla chlubit. Jejím jediných zdobením byla černá tkanice a Balduin to oceňoval – přeplácanost a přezdobenost nikdy nebyla pro něj, ale Elizabeth v sobě měla sladkou nevinnost. Až příliš sladkou pro jednoho starého zatrpklého vlkodlaka, jak si musel často a mnohdy i velmi důrazně připomínat. Jeho vyzvání přijme a on tedy zamíří ke stolům s vínem. Jednu číši by jí podal, kdyby do něj kdosi nedrcnul a on její obsah nevylil na ty překrásné a jemné bílé šaty. Okamžitě spolkne nevhodné zaklení, které by jinak bezesporu vyklouzlo, kdyby byli v trochu jiném prostředí a hlavně kdyby nebyl s ní. „Hádám, že se nezdržím dlouho…“ Tohle znělo hůře než mělo, až nad sebou samotným zavrtí hlavou, aniž by si všímal pohoršených pohledů jedněch a pobaveného chichotání dívek, co mu sotva stály za pohled, snad jen za zdvořilé slovo, co se od něj vyžadovalo. Ale ne nyní. „Jste v pořádku? Zatraceně…“ A stejně tomu úplně neujde. Prázdný pohár odloží. „Omlouvám se, myslím…“ zarazí se. Hloupost – nebude se vymlouvat. Mimo to, že je rytíř, je též dospělý a hledat viníka jinde je hloupost. „Mohu vás doprovodit do vašich komnat, abyste se mohla převléci? Nezlobte se, prosím, nedával jsem pozor.“ Což byla hloupost, ze které se dopříště poučí.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Aug 8, 2017 10:51:03 GMT
Pousměji se nad jejími prozíravými slovy. Jiný muž, nějaký šlechtic, by ji za to mohl klidně i uhodit... byla to odvážná slova. Odvážná a pravdivá, to se mnohým nelíbilo, obzvláště ne od žen. Já s Emmeline však souhlasil, neměl jsem jediný důvod ta slova zpochybňovat. "Nikdo takové právo nemá, ale člověk je příliš marnivý a chamtivý. To se nikdy nezmění, ať bychom se sebevíce snažili." Smutně se pousměji, ale to mi příliš dlouho nevydrželo. Její pobavený úsměv, který se jí usadil na rtech po mých slovech mě donutí se lehce zasmát. Měla pravdu, zdálo se, že mě už měla prohlédnutého více, nežli jsem si myslel. Bylo od ní hezké, že byla tak upřímná, smál jsem se. Podle všeho pocítila nutkání svá slova uvést na pravou míru a tak ještě dodala, že jí vlastně vůbec nevadí, že na vojáka mluvím až moc. Přestanu se smát, ale úsměv mi ze rtů nemizí. "Tak... klidně můžu mluvit méně, kdyby tě to přestalo bavit." Naoko se nafouknu, ale dlouho to nevydržím a začnu se opět smát. Zjistit, že jste milováni je... Jako znovu začít dýchat. Upřeně se zahledím do jejích očí, utápějíc se v té pomněnkové modři. Vtom pohledu bylo vše, co jsem k Emmelene cítil, veškerá má touha a cit. Zdálo se, že se v mém pohledu také ztratila, neboť náhle oněměla... Přesto se vzpamatovala a usmála se na mě s nejistou otázkou na rtech, načež se sama sobě zasmála. Něžně jsem se na ni usmál, oči plné života. "O tom, že mám jednomu slepému hlupákovi vzkázat, že mu patří tvé srdce." Pobaveně se uculím, nad svou nemožností. Rozpustile se na mě usmála, i přes můj pevný, přísný výraz. Naprosto mě v tomto ohledu tvrdohlavě ignorovala, potvora! Možná si myslela, že to nechám být, abych se s ní nemusel hádat, ale to mě ještě neznala až tak dobře. Někdy.. někdy jsem dokázal být natolik paličatý a zarputilý, že z toho bylo až příliš problémů... Končilo to špatně. Vlk ve mě se prostě vzepřel, ne vždy snesl odpor, ne když věděl, že to není oprávněné. Do očí se mi vlil jantar, barva vzdoru a varování pro ty, co mi chtěli oponovat. Nechtěl jsem... opravdu jsem nechtěl ukázat ze svého vlka ani tak málo, jako právě teď, ale nadal si říct. Má vlčí podstata byla někdy až příliš nepoddajná, nepředvídatelná a neovládnutelná. Dokázal jsem vlka uvnitř sebe udržet, ale dokázat zabránit každému projevu bylo i po těch desetiletích náročné. "Ano chci,.. protože to bylo z mé vůle se mu postavit." Tiše zavrčím, načež pevně zavřu oční víčka, abych vlka potlačil. Okamžik tak zůstanu, zhluboka dýchajíc svěží noční vzduch. Odolal jsem své zvířecí podstatě a stejně tak touze Emm políbit. Ruka mi spočívala na její tváři, když jsem okrajově zaznamenal příchod královny. Pohlédl jsem jejím směrem a kývnutím hlavy jsem dal najevo svou úctu, ale byl jsem rozhodnutý přijít se jí zvlášť poklonit. Byl to jen letmý okamžik a v tom dalším už jsem opět věnoval pozornost Emme. "Ano, přesně tak... pas máš, jako včela. Jsi dostatečně štíhlá." Odvětím na její udivenost v hlase, když po mě zopakuje slovo. Na tváři jsem měl lehký, milý úsměv, nic ze svých slov jsem špatně nemyslel a proto se zatvářím omluvně, když opatrně nemítne, že už těžko některé věci změní. "Omlouvám, ale takto jsem to nemyslel... Chtěl jsem říci,... jsi dokonalá taková, jaká jsi. Neměla by jsi na sobě měnit nic, a proto už vůbec ne hubnout. Ba naopak by ti přispělo něco málo přibrat, abych se nebál, že když tě chytím, tak tě zlomím." Zachechtám se maličko a lehce do Emm ťuknu do bradičky, nežli ruku opět spustím podle těla. Jejímu překvapení jsem se příliš nedivil, když jsem jí prozradil, kým jsem dříve byl. To dobírání už bylo ale něco jiného, pozvedl jsem lehce bradu s hranou pýchou, koutky úst mi ovšem cukaly do skrývaného úsměvu. "Samozřejmě, že ano." Pronesl jsem, jako rozmazlený hraběcí synek, ale vzápětí vyprskl smíchy, sklánějíc lehce hlavu a pohled mi padl na kamennou zem. "Zlobíš se?" Optal jsem se s ospravedlňujícím úsměvem, když jsem k ní opět zvedl oči. Možná by mi na tom nemělo záležet, na názoru dívky, ale mě záleželo. Nechtěl jsem, aby mě považovala za nafoukaného kašpara. Ovšem... ani tak jsem ji tím nepřesvědčil, aby mi prozradila více o sobě. Nenaléhal jsem na ni. Jakmile jsem ji hravě požádal o tanec, jak se to dělávalo ve vyšších vrstvách, předvedla své naprosto ukázkové, ladné a nenucené pukrle, načež mi věnovala široký úsměv, vkládajíc svou něžnou ručku do mé mozolnaté pracky. Emm si dala záležet, aby dala s ironií v hlase důraz na oslovení mým tehdejším titulem, když přijala mé pozvání k tanci. Pouze jsem bezděky zakroutil hlavou, na tváři pobavený a spokojený úsměv. Společně jsme se přidali k tančícímu davu. Byly to tance irské smetánky, striktně naučené, s přesně danými pravidly a kroky. Při takových tancích se jeden druhého téměř nedotknete, všichni tančí stejně. Přesto jsem měl i takové tance rád, vždy jsem rád tančil.
|
|
|
Post by Elizabeth Plantagenet on Aug 8, 2017 13:58:16 GMT
Přítomnost správce královského psince v mém životě dokázala nadělat nepořádek v citech, kterým nerozumím. Za svých téměř třicet let existence na tomto světě jsem se ještě nesetkala s někým kdo by mému srdci udal povel k rychlejšímu tlukotu, mnohem hlasitějšímu než je pro něj zvykem. Pokaždé poposkočí s prvním slovem z Balduinových rtů šťastné za odpověď, jakoukoliv reakci danou nazpět po mých švitořivých otázkách. Ani teď tomu není jinak a já zčervenalá doufám že hluk toho tempa zanikne v hudbě linoucí se z ušlechtilých nástrojů v rukách mistrů hudebníků. Rychle ale ne dostatečně rychle sklopím pohled k zemi, snažím se zamaskovat ono zírání, kterým jsem sira počastovala po příchodu ale jeho vzhled mě mátl. Slušelo mu to samozřejmě leč já byla zvyklá na jeho profesionální stránku, která pouze reprezentuje pozici v hierarchii na hradě a nikoliv tu společenskou. "Omlouvám se za svůj pohled sire, nikdy předtím jsem vás neviděla ve společenském oděvu," vypustím ze rtů až příliš rychle svou omluvu nad kterou se nepozastavím v nejbližších tří vteřinách. To až poté mi dochází, jakou hloupost jsem to vyslovila, naprosto nevhodnou pro náš čistě profesionální vztah točící se okolo našich zájmů. Slyšet mne někdo, pak si usmyslí že jsem Balduina viděla dokonce bez šatů. V šoku pomrkávám prve neschopná slova ale nakonec se mi povede vykoktat další omluvu, kterou snad nic nezhorším. "Tak... Tak jsem to nemyslela sire. Tím nechci říci že bych vás někdy viděla bez šatů. Snad pouze ten večer kdy jsme se poprvé setkali ale to byla jenom košile a já se snažila nedívat se, přísahám. Pouze jsem chtěla říci že jsem u vás zvyklá na něco obyčejnějšího. Ale tím nesnižuju váš původ. Oh jsem tak nemotorná, nevím co se to se mnou děje. Omlouvám se sire, nemínila jsem vás urazit svými slovy," hlesnu zajíkavě na konci svého proslovu, moc mluvné rty se pokouším zadržet za dlaněmi, abych nevyblekotala ještě něco navrch co by mne mohlo stát ztrátu Balduinovi společnosti. "Nezlobíte se na mne sire?" položím otázku, bojím se odpovědi. Co když se urazí a nebude již o mou společnost stát? S muži jsem bývala nemotorná už dřív ale poctivě vedená konverzace s Balduinem, kde jsem sledovanána na každém kroku a hodnocená očima ostatních mne snadno vykolejí a já nevím o čem si s ním mám povídat. "Ah... Rozumím. Je zde mnoho... šancí. Dam které by ocenily tanec s vámi a nepochybně po něm tajně touží," vydechnu, snažím se nedat znát najevo zklamané bodnutí u srdce, které jeho věta vyvolala. Balduin mohl být snem každé dívky i ženy zde, měl dobrou práci poblíž královnina boku, laskavé jednání, miloval svá zvířata a i když mu jizva táhnoucí se přes oko dodávala vzhled darebáka a rošťáka, pak nikdo nemohl pochybovat že je ten nejmírumilovnější muž jakého jsem stihla potkat za svůj pobyt v Ingwirth-holdu. Více než kdy jindy pociťuji vzdálenost mezi námi, která za společně stráveného času vyprchávala ale když se zmínil o šancích, pak nás odtrhla od sebe. Celou dobu se mu vyhýbám pohledem ale když pronese tu jednu věc, která zní jako spása pro mé myšlenky, neodolám abych na něj nepohlédla. Doufal že přijdu. Chtěl vidět mne. Můžu se plácat v nejistotě že se jedná jenom o zdvořilou frázi ale svému srdci neporučím aby nezačalo skákat jako divé. Po přidání lichotky k mému vzhledu ho nedokážu zastavit už vůbec. Usmívám se, červenám se a nevím jak správně reagovat na slova hladící po duši. "Děkuji sire, vážím si vašich slov. Opravdu," vydechnu s úsměvem, na tváři se mi objevují výrazné ďolíčky od upřímného štěstí. Uvědomím si že chválí ten vzhled, který má právě na očích, neví co se skrývá pod tou zástěrkou. Úsměv pohasne velmi rychle, potřebuju s ním o tom mluvit ale někde, kde nejsme tolik na očích a kde každý neposlouchá novinky pro hradní drby. Nadechuji se k otázce, kterou chci Balduinovi položit i když pro společnost by bylo krajně nevhodné slyšet dvorní dámu se tázat správce psince zda s ní půjde někam do soukromí. K vyslovení se nedostanu: na šatech skončí obsah podávané číše a rudé víno zalije bílou látku od dekoltu až po lem, ze kterého červená tekutina odkapává na zem. Překvapená změnou situace nedokáži v první chvíli odpovědět na Balduinův dotaz, hledím na škody které víno způsobilo šatům určeným pro tuto vzácnou slavnost. "Jsem v pořádku sire, pouze jsem nečekala takovouto nehodu. Nestalo se nic tak hrozného, neublížil jste mi. Nemusíte se omlouvat. Je to jenom víno," vydechnu nešťastně, vrtím u toho hlavou aby pochopil že se nic neděje i když mne to mrzí. Byly to krásné šaty, jednoduché a i když nejsem marnivá, nemám toho v Ingwirth-holdu nazbyt. Mezi dvorními dámami nevynikám majetkem a ze Španělska občas získám nějaké dary ale je jich velmi po málu. "Akorát to strašně lepí," neubráním se smíchu, je to skutečně nepříjemné. "Děkuji sire," přijmu nabídku a než se rozejdu směrem ke své komnatě, požádám královnu o svolení opustit slavnost na převléknutí se. Hned jak je mi povolen odchod, vydám se hradními chodbami ke svému pokoji. "To mi pravděpodobně mělo napovědět, že si nemám brát bílé šaty na takovou událost. Doufám, že vám nebude vadit pokud nyní budu oděna do tmavých barev sire?" optám se ho s úsměvem, mám raději světlejší barvy, v tmavých vypadám starší. Otevřu dveře přidělené komnaty a na místě přešlápnu, nevím co mám dělat. "Vím že je pro dámu společensky nevhodné pozvat muže do svých pokojů ale má služebná se baví venku s ostatními na slavnosti a já budu potřebovat pomoci z těch šatů. Byl byste ochoten slíbit, že se nebudete dívat? Sama bych se v tomto stavu z nich nedostala," vykoktám nabídku, která se stává mou zkázou po vyslovení. Byl by prvním mužem, který by se mne takto vůbec dotknul a kdyby cokoliv zahlédl, pak by mu to prvenství nikdo nesebral. Měla jsem v pokoji zástěnu, mám se za co schovat ale problémem se staly šaty.
|
|
|
Post by Emmeline Dove on Aug 8, 2017 14:36:34 GMT
Ano, to by tedy mohl. Mluvit s někým jiným, už bycu se ani v odrazu nepoznala. Taková slova nejsou vhodna pro někoho tak rádoby podřadného a ještě k tomu pro ženu. To bylo snad ještě potupnější. Protože ženy přeci nesměly mít svůj vlastní názor na věc, musely jsme poslouchat muže. Hrozný nepokrokový pohled na věc. Vím ale, že by mi Archer neublížil, i když by se mnou nesouhlasil, což se nakonec ukáže jako špatný předpoklad. "Mně nepřijde, že bys byl chamtivý či marnivý," namítnu, avšak s jeho slovy jinak souhlasím. Někteří lidé jsou doopravdy chamtiví a marniví a takové lidi už nikdo nezmění. A je to škoda. Kvůli takovým špatným lidem vypukají boje, při kterých umírají nevinní lidé. "Ne! Ne... mám ráda, když mluvíš. Je to uklidňující," pípnu opatrně, když uvidím, jak se nafoukne. Líbí se mi tón jeho hlasu. Mluví hluboce a trochu chraplavě. Prostě jako muž. Jakmile z jeho úst vyjde smích, trochu se uvolním a lehce se též zachichotám, přičemž najednou nastane ta chvíle, kdy jsme oba oněměli a jen na sebe hleděli. Jsem si vědoma toho, jak se na mne dívá, jako by tím chtěl sdělit všechny ty pocity, které jsou jenom moje. A já mám pocit, jako bych se měla roztéct těmi všemi city, které mi proudí tělem. Když mi po vskočení do reality osvětlí, o čemž jsme to hovořili, chápavě přikývnu. "Ach ano, vlastně. Trochu jsem vypadla z rytmu, omlouvám se," hlesnu s úsměvem na rtech. Na chvíli strnu, když si všimnu jeho jantarových očí. Viděla jsem je už dřív, avšak vždy jsem si myslela, že se mi to pouze zdá. Ted už ale vím, z jakého důvodu se mu takto mění oči. Po chvíli se ale uvolním a jen ho s mírným úsměvem pozoruji. "A kvůli komu? Kvůli mě, ale myslím, že toto téma raději opustíme, jelikož nechceme, aby se někomu něco stalo," namítnu opět, avšak už tuto hloupou debatu, která ho jen nervuje, opustím a dávám mu čas, aby se uklidnil a zkrotil toho vlka uvnitř. Díky bohu se přesuneme na jiné téma, které je pro změnu nepříjemné mě. Přeci jen řešíme zrovna moji postavu. "Takže mám zůstat taková, jaká jsem a spíše nabrat pár kil navrch?" zeptám se opatrným hláskem, zdali jsem tomu správně pozoruměla, a následně se zachichotám nad jeho absurdními slovy. "Tak toho se doopravdy nemusíš být. Sice jsem pouhý člověk, ale to neznamená, že se musíš bát se mne dotknout, nejsem z cukru, zvládnu toho hodně," opáčím a mírně mi (už asi po sté) zrůžoví tvářičky, když mě lehce ťukne do brady, takže ji trochu nadzvednu. "Tak to se cítím poctěna," pronesu naprosto vážným hlasem, přičemž jakmile se začne smát, ani já tomu neodolám a opět mám koutky od ucha k uchu. Následně mne však dokonale zmate. "Proč bych se měla zlobit?" zeptám se nechápavě. "Sama chápu, že si člověk nevybírá do jaké rodiny se narodí a navíc... nejsi tím vůbec poznamenán, tou arogantní výchovou, takže ne, nezlobím se," pokrčím lehce rameny a nechám se jím odvést k ostatním, kteří už se oddávají tanci. Ku podivu zjišťuji, že si mé tělo pamatuje, jak se tyto jejich tance tančí. Sice mi to chvíli trvá, ale nakonec se chytám s docela dobrou přesností, vím kdy se otočit, kdy se mírně uklonit a podobné věci. Je mi to tak známé, jako bych tyto tance netančila naposledy před rokem a nějakým tím měsícem. Téměř se s Archerem nedotýkáme, avšak jsme schopni spolu alespoň trochu mluvit, tudíž se na něj usmívám, očí mi září, když dále tančím v rytmu hudby. "Co bys řekl na to, kdybychom si zahráli takovou hru na otázky? Já se budu ptát první, na cokoliv co chci, ty mi odpovíš, a pak se můžeš zeptat ty a já ti odpovím. A takto dokud nám nedojdou otázky," houknu. Dostávám se tím na tenký led, ale chci o něm vědět všechno, navíc potřebuji osvětlit hodně věcí.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Aug 9, 2017 6:58:03 GMT
"Také netvrdím, že jsem. Ačkoli,... sobcem jsem určitě." Trpce se ušklíbnu a lehce přikývnu nad svými slovy. Neubráním se úsměvu, když Emm zaprotestuje proti tomu, abych přestal mluvit. "Sice si nejsem jistý, jak moc je to uklidňující, vzhledem k tomu, že svým mluvením lidem spíše brnkám na nervy, ale... dobře." Dodám pobaveně, nežli oba ztratíme hlavu, okouzleni jeden druhým. Pak nás svět, ale vtáhne zpět a tak Emm, po její prosbě připomenu, o čem jsme se to ještě před chvílí bavili. "Stane se." Oplatím jí úsměv a v očích mi zajiskří. Nenechala se zastrašit, stejně si mlela svou a já věděl, že kdybych se s ní dále přel, mohl bych ztratit nervy. Jen vztekle zavrčím, abych si ulevil od vzteku a bez dalších slov od tématu upustím. Opravdu jsem nechtěl, aby se někomu něco stalo. A tak jsem raději zavřel oči, uzavírajíc vlka hluboko do podvědomí. Musel jsem ocenit její ohleduplnost, když mi dala čas na uklidnění. Abych pravdu řekl, my si prostě uměli vybrat vždy to správné téma! Zakroutil jsem bezmocně hlavou a zasmál se. "Říkal jsem, že mi slova dělají problém... především, co se týká konverzací s jednou dívkou." Povzdechl jsem si. "Prostě se nesnaž hubnout..." Vyprostil jsem ze sebe nakonec úplně jednoduché vysvětlení svých zmatených slov a tváře mi zrudly. "Netvrdím, že jsi z cukru, ale..." Raději jsem zakroutil hlavou a nechal to být. Tváře jí pokryl nach, když jsem ji hravě ťukl do brady, kterou následně o trochu výše pozvedla. Okolo se mezi tím již vesele tančilo. Její vážný hlas, když prohlásila, že je tedy poctěna, jí vydržel asi tak dlouho, jako mě. Oba jsme se smáli, jako naprostí blázni, ale komu to vadilo? Mě tedy ne. Při její otázce jen pokrčím rameny. "Nevím, mohlo by ti to vadit." Zamručím tiše. Načež se pousměji, když mi poví, že se nezlobí. "Nevybírá, ale já měl svou rodinu rád... můj otec mě nevychovával arogantně a matka také ne, byli to dobří lidé." Zatnu pevně čelisti, když to uvedu na pravou míru. "Můj otec byl rytíř a naučil mě, co je to čest a povinnost. Věnoval se svým poddaným, společně jsme s nimi pracovali..." Odvrátím zrak, jelikož mi to připomene mou největší životní chybu a klukovskou touhu po uznání a slávě. Pak opustíme místo, kde jsme stáli, přidávaje se k tančícím párům. Kroky jsem si pamatoval dobře a vlčí obratnost mi pouze přidávala na elegantnosti, ale to byly nepodstatné věci. Mnohem důležitější věcí bylo vedení, na kterém si dal právě můj otec záležet, abych se jej naučil. Říkával, že opravdový muž a dobrý tanečník, dovede vést ženu tancem i životem, při čemž jí pozorně naslouchá. Oči mi ani na okamžik neuhnuly k jiné ženě či dívce, celou dobu jsem uhranutě pozoroval Emm, unešen její lehkostí s jakou se po parketě pohybovala... byla jako lesní víla. Vedl jsem jí letmými doteky, dávaje pozor, abychom se s nikým nestřetli. Jiskřili jí oči, plné života a na tváři měla úchvatný úsměv, byl jsem šťastný, alespoň pro tuto chvíli jsem uvěřil v pohádky. Po chvíli mlčení přišla s naprosto šíleným nápadem, kterému jsem se byl zpočátku schopný pouze smát. "Řekl bych, že jsi zešílela, co když nás někdo uslyší?" Odvětil jsem se smíchem, neustávaje v tanci. Nakonec, ale protočím oči a povzdechnu si: "Dobrá, tak se ptej." Uculím se pobaveně.
|
|