Admin
Čaroděj(ka)
|
Okolí
Nov 19, 2018 17:31:07 GMT
Post by Admin on Nov 19, 2018 17:31:07 GMT
Strach a hrůza jímá všechny, kteří viděli mohutnou Normanskou armádu pochodovat krajem. Co jí stálo v cestě to vyplenila, ale nebylo toho příliš, neboť zvolila nejkratší možnou cestu, kterou se dostat k hlavní baště království Ingwirthskému. K samému Ingwirth Holdu.
|
|
|
Okolí
Nov 23, 2018 18:53:33 GMT
Post by Ragna Oldervik on Nov 23, 2018 18:53:33 GMT
Zraněný Ásbjörn přidělával Ragně nemalé starosti. Nejenže přestal po chvíli reagovat, taktéž krvácení neustávalo. Proklínala moment, kdy mužská ješitnost převezme vládu nad rozumem. Hodlal dokončit úkol, jenž přesahoval síly, jimiž disponoval, slepě se hnal do neznámých končin. I přes obdivuhodný vzhled severského válečníka, podléhal limitacím smrtelného těla. Mizerné znalosti polní medicíny, kterými disponovala, převáděla horečně do praxe, aby jí muž nezemřel před očima, jelikož by v tom postrádala jakýkoliv smysl, vidět zbytečnou smrt, kdežto případné přežití mu poskytne cenné zkušenosti do budoucna. Proč se takto bezhlavě chová někdo, koho případná zranění nepřiměřeně zatíží. Shlížela dolů k dokončené práci vedoucí k stabilizaci stavu zraněného. Esteticky sice neodvedla kvalitní dílo, avšak zamýšlený účel záchrany spolehlivě splnilo. "Hel vyčkej" zašeptala naklánějící se nad bezvládným tělem naslouchající pravidelnému dechu, aby si dodala jistotu, že to dotyčný skutečně zvládne. Nezasloužil si odejít do náruče bohyně, ztratit možnost, jak smysluplně naplnit svůj osud v zuřivé bitvě, vedený svým srdcem. Chvíli seděla, uvažovala, pravidelně kontrolující stav. Dokud neotevře oči, neshledávala nutnost odtáhnout se stranou, neboť nestála o nevyžádané doteky. Tak urputně odmítala společnost druhého pohlaví, až se podivovala takto udržované blízkosti, kdy ji nevadilo bdít nad cizím spánkem, jemně svírající jeho ruku, jakoby ho tím ujišťovala o své přítomnosti, přestože nevnímal. Vytrvávala, zatím neshledával důvod, proč jich rozdělit, jenže události nabraly rychlý spád. Prve do místnosti zavítal Runar, s rozedraným bokem a skelným pohledem, se stulil sestře u nohou. Ta ho provizorně ošetřila, vědouc, že přičiněním prokletí se rány zregenerují mnohem rychleji, nežli by tomu bylo u obyčejného člověka. Všem třem by vydatný odpočinek přišel k duhu, avšak zvuky z okolí probudily oba sourozence takřke okamžitě, přestože cítili značnou únavu. Vzájemně se počastovali chápajícím pohledem, jelikož ozvěny války opět svolávaly všechny povolané k účasti, kdežto jí ještě ti zpropadení normané dlužili své životy za zmrzačení bratrovy duše. Odhodlaně podrbala naježeného vlkodlaka za ušima, i jemu docházelo, kdo se připravil k tomu opět vystoupit ze stínu, touha obou splatit účty narůstala. Svorně chápali toho podbízivého vábení, jakožto prostředku pro splacení starých křivd. Ovšem, zůstávaly tu záležitosti, jenž bránily okamžitému vyražení kupředu, proto poklekla, aby k Runarovi promluvila z očí do očí. "Zůstaň tady s ním, rány se ti mezitím trochu zacelí" následovalo krátké pohlazení po hřbetu. "Musím si obstarat luk a zbroj a poté jim vrátíme jejich laskavost." Záměr zprvu nenarazil na pochopení, šelma podrážděně zavrtěla hlavou, ale když spatřila drobný úsměv, ustoupila ze stanoviska. Důvěřovali si. Čarodějka povstala, rozhodnutá dostát svému závazku. Nepochybovala, že narazí v lese na zatoulaného průzkumníka nebo jen žoldákovi bažícímu po vidině postranní kořisti, právě takový cíl potřebovala. Zneškodnit jednoho, přijít k výbavě, zvýšit své šance, že těch zmetků vezme sebou více. Odine, všechna sláva náleží tvému jménu. Nechť dopřeješ svým věrným pocty boje. S tím vyrazila uskutečnit svůj plán.
|
|
|
Okolí
Nov 29, 2018 12:20:33 GMT
Post by Beatricé on Nov 29, 2018 12:20:33 GMT
Opřu se o něj a usměju se lehce. "ono vám nic jinýho nezbyde pane, když jste kejklířka." Mrknu na něj a Opřu se o něj vděčně protože se mi vážně neudělalo dobře. "Pro mě je domov tam, kde jsou lidi který miluju pane." Vysvětlím mu s úsměvem a pokusím se držet krok, i když to není snadné. V tom uslyším nějaký křik a hluk. "Jsou tady!!! Normani..za branami!" Sevře se mi hrdlo a přitisknu se k Velkanovi instinktivně. Pak uslyším ryk bojových trubek a hlahol za branami. Srdce mi bije jako splašené a připadám si, že omdlím. "Ne ne to není pravda...jak ..vždyť jsme vyhráli..." Nechápu jakto, že se tak rychle zbrchali. "Musím do tábora, za kluky, musíme se připravit! " Zatahám Velkana za rukáv a čekám jestli půjde se mnou, nemá jště ani bydlení a už se nachomýtl do konfliktu.
|
|
|
Okolí
Dec 19, 2018 20:39:30 GMT
Post by Velkan I. Valerious on Dec 19, 2018 20:39:30 GMT
S lehkým úsměvem se o mě opřela a já jí úsměv oplatil. "To asi ne, ale i tak je to obdivuhodná vlastnost, s ohledem na to, že chybí mnoha mužům, kteří by ji měli mít," odvětil jsem s pobaveným úšklebkem na rtech. Kejklířka, v naší zemi nebyl kmen a snad ani rodina, kde by nebyli kejklíři. Její otázka ohledně toho, co zde hledám byla... Pro mě překvapivě osobní, ale odpověď jež jsem jí dal byla pravdivá. Ani nevím proč jsem k ní byl tak upřímný, ale něco mě v její přítomnosti k tomu nutilo. "Pro mě také Padmo, ale já je musel všechny opustit," uchechtl jsem se, zatímco jsme kráčeli ulicí. Snažil jsem se jít pomalu, ale zřejmě jí to stejně dělalo problém. Chtěl jsem ještě více zpomalit tedy, když v tom se ozval křik a hluk. Nechápavě jsem se zamračil a rozhlédl okolo sebe, ale nic neviděl... Proto jsem pohlédl na Padmu s tázavým výrazem. "Normané?" Vypadlo ze mě, když se ke mě přitiskla. Zřejmě mi něco unikalo, neboť jsem moc nechápal, co se vlastně děje. "Připravit na co?" Opáčil jsem, když mě zatahala za rukáv. "Co se to tady děje?" Celé mé tělo bylo napjaté z neznámého, být doma byl bych v obraze a naprosto přesně věděl, co dělat. Vlk na tom byl podobně, zpozorněl a jako by uvnitř mě přecházel ze strany na stranu. Byl to však jen okamžik váhání, nežli jsem ji vysadil na svého koně a sám se posadil za ni. "Tak mě veďte do tábora," vybídl jsem ji, pobízejíc koně.
|
|
|
Okolí
Feb 2, 2019 21:02:04 GMT
Post by Lucian on Feb 2, 2019 21:02:04 GMT
Krátký a dusivý nádech. Nic extra. Ale předsi jen, něco. Co to je? Vzduch? řekne si Lucian. Počkat. Vzduch? Jak to? Co se děje? To... To už to končí? Slábne její kouzlo. Konečně. kdyby nebyl upír vězněný dvě stě let v soše, asi by se radoval. Teď se jen připravuje na to, co přijde. Během chvíle dopadne tvrdě na zem. Ruce i nohy má slabé. Sotva se zvládne přetočit na záda a podívat na sochu. Leží na stejném místě, kde před dvěma sty lety zemřel jeho mentor. Ach, Katou. řekne si ještě a pomalu s obtížemi se posadí. Převrátí se, aby se mohl opřít zády o sochu. Potřebuji něco sníst. Ne jen něco. Hodně toho potřebuji. zapře se rukama o zem, do kterých už se mu vrací cit a začne se zvedat. Pomáhá si sochou, aby udržel rovnováhu. Místo se změnilo. Stromy kolem jsou jiné. Spíše žádné. Hřbitov jako takový je změněn. Socha kdysi stála padesát metrů od brány hřbitova. Ted je ale brána tak daleko, že ji nevidí. Hrobů je tu daleko více. Podívá se na oblohu. Čerň noci, posypaná několika světelnými body. Podzim. Usoudí podle postavení hvězd. Opatrnými kroky se vydá směrem, kterým bývala brána. Jako mrtvola se sune kupředu. Je velmi hladový a vyčerpaný. Jeho upíři síla mu umožňuje se pohybovat. Shodou okolností se ale na hřbitově nepohybuje sám. Je si vědom něčí přítomnosti. Hlavně ta přítomnost se pohybuje před ním. Velikostí mladá žena. Musí být nebojácná, jinak by se v noci na hřbitov v těchto dobách nevydala. Pomoc, prosím. dostane ze sebe pár slov. Dělá mu to potíže a spíše šeptá. V noční tmě se ale i ten šepot rozléhá dál a tak ho žena zaslechne. Otočí se a chvíli na něj kouká. Mohla by si myslet, že je to nějaká oživlá mrtvola, ale nejeví známky rozkladu. Dojde k němu a podepře jo. Co se vám stalo? Kde se tu berete? zeptá se ho. Povolí mu nohy a klekne si, když ho podepře. Drželi mě tu zavřeného. Jsem vyčerpaný. Přišlo mi to jako věčnost, než se mi povedlo osvobodit. poví a čeká na její reakci. Žena očividně netuší, kdo je, nemá ani jak. Začne se přehrabovat v mošně, aby vytáhla láhev s vodou. Lucian toho ale využije. Ruka mu vystřelí a zarazí se jí do hrudi. Žena se překvapeně podívá do jeho tváře. Je v ní vidět strach, bolest i smutek. Omlouvám se. Moc mě to mrzí. poví bez známek lítosti a ruku zase vytrhne, přičemž jí poškodí plíci a srdeční tepnu. Žena mu zemře v náruči a tak si nad ní klekne. Olízne si ruku a v zápětí z ní začne vydávat její krev. Ne trochu, ale všechnu. Do poslední kapky. Není to moc, ale stačí to na to, aby mohl normálně začít fungovat. Když dopije, prohrabe jí mošnu. Najde tam tu láhev s vodou, kterou nepotřebuje, malí nůž, který si vezme a několik papíru. Po jejich prozkoumání zjistí, že tu měla mít teď v noci rande s nějakým mužem. Což ho upozorní na to, že bude nášup. Nemá sílu s někým ještě bojovat. Lehne si kousek od dívky na zem a čeká. Nečeká dlouho, když se objeví onen muž. Přiběhne k nim. Nejdřív k dívce, kterou vezme do náruče a zvedne ji hlavu. Táhlými vzlyky tam nad její ztrátou. Zvědavost ho nutí se podívat i na Luciana. Po kolenou se k němu přesune a jakmile má Lucian možnost, vrazí mu nůž do krku. Od dvacet minut později, posilněn o krev dvou lidí, vybaven dívky nožem a oblečením muže, odchází ze hřbitova. Jejich těla nacpal do něčí hrobky. S dvěma to bylo těžší, ale zvládl to. Po očividné hlavní cestě se netušíc vydává k městu pod hradem. Tam se schovává několik dní a vždy si v noci najde nějakou oběť, kterou ovládne svým pohledem a získá z ní trochu její krve. Nezakousává se do nich. Nechce na sebe upozornit. Řízne je někde na těle a odtamtud krev pije. Pak je nechá zapomenout a pošle pryč. Přibližně po měsíci se začne pohybovat normálně po ulicích. Žebra a shání nějakou potravu. Když jeho zakletí pominulo, nevypadal tak hrozně, jako teď. Vousy dlouhé až na hruď, vlasy to samé, zacuchané a mastné. Špinavý obličej a hadry k tomu i potrhané. Prostě jasná lůza. Takhle ale nechce vypadat a ani žít. Manipulací vybere několik peněz, umyje se v noci v rybníce a ráno se vydá už čistý nechat upravit svůj vzhled a sehnat lepší oblečení. Nejedná se o žádný zázrak, ale vypadá už lépe. Jeho pozornost zaměstnala kovárna, která je podle něj moc tichá. Zajde tam tedy a zjistí, že kovář je už starý muž, neschopný práce kováře. Přeji hezký den. pozdraví ho při vstupu, ač se o hezký den nejedná. Zataženo a chvílemi i prší. Pro něj ideální denní počasí. Nepřijal byste mne do služby? Věřte mi, nebudete toho litovat. přihlásí se o práci. Kovář nemá ženu ani dítě, nějak se uživit musí. Pokud by mu Lucian k tomu pomohl, byl by na tom lépe. Samozřejmě si ho nechá otestovat a tak mu Lucian předvede, jak dokáže bez problémů udržet kovárnu v chodu na rychlo mu vytvoří několik lepší nožů. Svá tajemství o vylepšeném kalení si nechával vždy pro sebe. Netušil, jestli to doposud někoho už napadlo, jak se to dělá, ale tenhle muž to určitě neví. Lucian začal tedy pracovat v kovárně, i přes nepřízeň osudu, když starý kovář zemřel. Postaral se o jeho pohřeb, ale tělo před uložením zbavil krve. Přišla ale doba zla a na hrad se přihnala nepřátelská armáda. Vojsko se hnalo do ulic a koho mohli tak chytali, nebo rovnou zabíjeli. Než se dostali až k němu, vzal si dva lepší meče, které si přidělal k opasku, sadu deseti vrhacích nožů, připnuté na hrudi a malou jednoruční sekeru, kterou má na zádech a utekl do lesů. Chtěl nejdřív znát situaci, než se do něčeho pustí. Tak jako tak, je to jeho pravidelný postup.
|
|
|
Okolí
Feb 11, 2019 22:04:05 GMT
Post by Claire Quinsey on Feb 11, 2019 22:04:05 GMT
Hekám a popadám dech, aby ne, však jsem v pokročilém stadiu těhotenství a křik a vřava pochodujícího vojska a plenění člověku na klidu nepřidá. Nevěděla jsem co dělat, k bráně to nestihnu včas. Rozhodla jsem se běžet na západ do lesa. Pak se uvidí, nesnáším nebýt připravená. Ale na druhou stranu se mi vyplavil adrenalin a byla jsem zase odhodlaná za sebe a své dítě bojovat. Kde je asi Jamie? Přemýšlím a zasteskne se mi. Najednou mi chybí, překvapivě. Vždyť, co když se mu něco stane? Co když ho Normané zabijí? Zachvěji se nepříjemným pocitem. Když už nemůžu, opřu se o strom a zvednu oči. Mezi stromy je tma, koruny tvoří nepropustnou bariéru pro denní světlo a to i když je den. Pokud má nepřítel upíry, budou v lese, báječný nápad Claire! Vyčiním si v duchu. Ale už nemůžu dál, musím si odpočinout, napiji se z vaku naplněného vodou. Lehce jej vyleju n tvář a ovlažím i ruce. Srdce mi bije jako splašené a malé v mém břiše se rozhodlo dělat nejspíš kontrmelce. "Jestli jsi po tatínkovi...tak si probojuješ cestu mečem." Nejspíš, Jamie je neskutečně statečný rytíř, který má můj obdiv. Uslyším kroky a hrkne ve mě. Otočím se a vezmu do ruky klacek , který je poblíž. "Kdo je tam?" syknu opatrně a sleduji místo, odkud jsme zaslechla šustot.
|
|
|
Okolí
Feb 12, 2019 10:15:14 GMT
Post by Lucian on Feb 12, 2019 10:15:14 GMT
Lucian opatrně prochází lesem. Díky svému zraku ve tmě nemá problém se pohybovat a vidět vše i v té temnotě lesa, i když je den. Kus napravo zaslechne šustění. Schová se za strom a čeká. Když se pohybuje zvuk dál, opatrně se za ním vydá. Po nějaké době se zvuk zastaví a zmizí. Opatrně našlapuje a rozhlíží se. V pravé ruce má svoji sekeru a v levé meč. Při jednom došlápnutí a šlápne na větvičku, která praskne. Do háje. řekne si a chvíli stojí na místě. Když se ozve vyděšený hlas ženy, trochu se uklidní a pokračuje v cestě. I tak pomalu našlapuje. Vykoukne z poza stromu a deset metrů před sebou zahlédne ženu. Není nepřítel a očividně je i těhotná. Lucian. Z kovárny, paní. poví a vystoupí ze stínu. Podle vzhledu zřejmě je to šlechtična. Ale nikdy neví. Kdyby jí pomohl, třeba by se mu povedlo získat trochu uznání. Jste sama? Nejste zraněná? zeptá se a dojde blíž. Jen pohledem ji prohlédne, jestli nemá vnější zranění.
|
|
|
Okolí
Feb 13, 2019 8:15:33 GMT
Post by Claire Quinsey on Feb 13, 2019 8:15:33 GMT
Rozhlížím se a snažím se v šeru zaostřit, nemám zrak vlka ani upíra, jsem obyčejná žena, jsem na to hrdá , nicméně má hrdost minepomůže nijak v tom, abych zachránila svůj život i život svého dítěte. Jsem odhodlaná zabít kohokoliv, kdo by se nám pokusil ublížit, jedna ruka ochranitelsky na břiše a druhá svírá v ruce klacek s tím typicky odhodlaným výrazem Claire. Vydechnu si úlevně, když se mladík představí jako Lucian z kovárny, nikd yjsem nepotřebovala jeho služby, ale slyšela jsem o něm. "Ach bohové díky." vydechnu si nahlas a zavrtím hlavou na jeho otázku. "Jsem v pořádku, jen jsem běžela..." Skoro šeptám jakoby uši normanů byly všude. "A vy Luciane? Kovárna přežila nájezd? Vtrhli do města... viděla jsem celou armádu...je jich...tolik..." Zavrtím hlavou a úlevně pustím klacek abych se opět opřela o strom a ulevila tak svým zádům. "Netuším co dělat, měla bych být na ošetřovně budou ranění, jak odsud někomu pomohu..jsem Claire...Claire Quinsey..lékařka a lazebnice..." Ano, jsem šlechtična ale příliš se tím titulem nechlubím jsem hrdá na to , že jsem lékařka, to o mě vypovídá mnohem víc než šperky, výšivky a hra na klavír.
|
|
|
Okolí
Feb 13, 2019 9:22:11 GMT
Post by Lucian on Feb 13, 2019 9:22:11 GMT
Bůh za tohle nemůže. Ten by tohle nedopustil. poví a přejde blíž. S kovárnou si nejsem jistý. Vběhli do ulici a likvidovali, koho potkali. Vzal jsem svoje nejlepší zbraně a vypadl, než dorazili až ke kovárně. I kdyby hledali, jak dlouho chtěli, žádné zbraně v ní nenajdou. poví s úsměvem. Nikdy žádné svoje dílo, nenechává na očím. V kovárně to tak tedy vypadá, že tam dlouho nikdo nic nekoval a výheň je zapálená pro teplo. Nemyslím si, že by bylo vhodné se teď hrnout na hrad. Je prolezlí vojáky. Nevím, co tam uvnitř dělají s lidmi. řekne a dívá se na její pohled, ve kterém toho může být hodně, ale vidí v něm jen zklamání z toho, že nemůže pomoct. Jestli ale opravdu chcete, dostanu vás tam nepozorovaně. dodá nakonec.
|
|
|
Okolí
Feb 14, 2019 8:12:32 GMT
Post by Claire Quinsey on Feb 14, 2019 8:12:32 GMT
Nevyjádřím se k jeho slovům, já v boha křesťanů nevěřím, poměrně se mi zalíbila víra královny, ale povšechně věřím spíše sama v sebe než v kohokoliv jiného. Usměji se k němu chápavě a jsem ráda, že prozíravě zbraně v kovárně nebudou. "nedostaneme se ani za bránu města..." (pozn. admina nacházíme se vně hradeb města v okolí, tady nejsou ulice a podobně mrkni kdyžtak na reálie hry a popis lokací) Zvednu oči k nebesům, které jen matně prosvítají mezi stromy. "Za jasného dne se těžko dostaneme nepozorovaně do hradu, potřebovala bych se ale dostat do města v podhradí mám lazebnictví, musím tam přijmat zraněné...slyšela jsem o chodbách , jejich vchod ukrytý v lese vede do starého domu bývalého šlechtického domu... ten rod město opustil ale je to spojené s upířími katakombami." Ráda pročítám spisy a historii města. Tam jsem se také o těchto šachtách dozvěděla. "Pro vstup je ale nutné jít zpět...od města, ten vchod je několik mil od města..." Povím mu a zvednu obočí jeslti souhlasí. "Nesmí nás ale nikdo sledovat, jinak budou mít perfektní vchod pro invazi přímo v centru a nikdo nebude chápat odkud se berou..." I proto jsem celou věc šeptala.
|
|
|
Okolí
Feb 19, 2019 23:17:06 GMT
Post by Lucian on Feb 19, 2019 23:17:06 GMT
Koukne se stejným směrem, jako ona. Myslím, že kdybych chtěl, tak se to dá zvládnout. Horší je to denní světlo no. řekne si a vrátí se pohledem k pozorování okolí. V tom lesním tichu je její šepot hlasitý, jako kdyby mluvila normálně. Najednou si přidřepne a podívá směrem, kterým přišel. Pak si levou rukou, ve které drží sekeru přiloží ukazováček na rty. Naznačí jí, ať je potichu. Někdo tam je a poslouchá. Zaslechl totiž napnutí tětivy luku. Přibližně dvacet metrů. Můžu jen čekat až vystřelí. Šíp bych mohl zvládnout pořešit. říká si. Opatrně položí meč z pravé ruky na zem tak, aby to z toho směru nebylo poznat. Nemusí dýchat, nepotřebuje to, ale přesto se párkrát nadechne. Slyší tlukot jejího srdce. To ho mate. Potřeboval by jí uklidnit. Pravou ruku položí na její ruku a jemně ji stiskne. Uvědomuje si, že by ji tím mohl srdce rozbušit ještě rychleji, ale doufá v opak. Lehký vánek se k němu přiblíží od muže, který na ně míří lukem. Cítí jeho pot. Teď ale také cítí dalšího muže, který je tam schovaný s ním. To mi taky mohlo dojít. Nikdo předsi nechodí nikdy sám. zanadavá si. Dozajista ale ví, že jsou to jediní dva nepřátelé v jejich blízkém okolí. Stáhne svou ruku zase z její a vyčkává. Nemůžou o nich vědět přesně kde jsou. Mohli je slyšet a tak nejspíš jen chce náhodně vystřelit a doufat. TEĎ. uvolnil šíp a ten tryskem letí jejich směrem. Ve správnou chvíli máchne Lucian rukou. Šíp ho sice škrábl na dlani, ale drží ho pevně. Ahh... Co.. to..? předstírá zásah a ukáže jí šíp. Potom silně dupne tak, že to vypadá, jako by padlé tělo k zemi. Šíp pustí a vezme do ruky sekeru. Od jejich pozice se ozve menší oslavné pozdvižení. To využije Lucian ke svému útoku. Plnou rychlostí vyrazí od místa, kde nechal Claire ležet. Za pět vteřin je zpět. Oběma oddělil hlavu od těla a nechal je ležet na místě. Omlouvám se, měl jsem si jich všimnout dříve. Jestli jste připravena, můžeme vyrazit. poví a podává jí ruku, aby ji pomohl na nohy. Je mu jasné, že odhalit jí, kdo doopravdy je, nemuselo být to správné, ale zase jí aspoň zachránil život. To se musí taky počítat. Aspoň v to doufá.
|
|
|
Okolí
Feb 24, 2019 12:26:28 GMT
Post by Claire Quinsey on Feb 24, 2019 12:26:28 GMT
Nevidím mu do hlavy, jediné co je mi jasné je to, že město je pod útokem, lidé za hradbami v podhradí jsou v pasti protože jakmile se normané probojují přes hradby nemají kam utéct. Zajíknu se nad tou představou. Nevím vůbec kde je Jamie. Když se přikrčí a naznačí přítomnost někoho dalšího, přilepím se ke stromu a těknu k místu kam se dívá, neslyšlím nic, ani nemohu je dost daleko aby ho slyšel jen upír. Ucítím jak mi položí ruku na mou a zvednu nechápavě oči, jenže mi to dojde, kdžy je jeho ruka ledová jako sníh. Je to upír... Přitakám k němu a nadechnu se hluboce aby moje srdce zklidnilo tep. Za chvíli k nám přiletí šíp a on nafinguje osobu, která padla pod jejím výstřelem. Když vyrazí slyším jen heknutí, nepochybuji, že nám nebezpečí již nehrozí. "Nic se neděje..zachránil jste nás, neslyšela bych je...pojďte...tam...pár mil a dostaneme se do chodeb, které vám neublíží prootže v nich není slunce." Ujistím ho, že vím kdo je, nebojím se a nemáme čas. Přijmu jeho ruku a stisknu ji pevně, vedu ho směrem, který tuším, že bude správný, z dálky se ozývá hlahol trubek a křik. "Steč začala." hlesnu a jdu dále, i když mi to dělá problémy, jenže teď není čas. Dojdeme k pár kmenům, mezi kterými je skála. ale když odkryjeme vrchní vrstvu větví, uvidíme, že je to vlastně jeskynní vchod. Nadechnu se naposledy čerstvého vzduchu. "Pokud nechceš jít , nemusíš...ale já se musím dostat dovnitř stůj co stůj...pokud tě tam nic nečeká...normané mají převahu..." Vylíčím ne na plnou pusu ale ...zaobaleně to jak mizerné šance Ingwirth má, nechci si připustit, že bych mohla přijít o první domov co jsem milovala. Nečekám na jeho odpověď a zmizím v temné chodbě. Zatraceně je tu tma jako v ranci, naštěstí nahmatám na zdi louči, z kapsy u sukně vyndám křesadlo a podaří se mi vyloudit pár jisker abych louči zapálila, je vyshlá nevydrží dlouho ale při troše štěstí zanedlouho bude na stěně další.
|
|
|
Okolí
Feb 24, 2019 12:55:18 GMT
Post by Lucian on Feb 24, 2019 12:55:18 GMT
Jakmile je po všem vrátí zbraně na své místo. Ukořistil od nic i luk a toulec s patnácti šípy. Tam kam jdou,můžou se hodit. Takže to víte? Co s tím uděláte, pokud to oba přežijeme a vrátíte se ke svým? Žiju tu nějakou dobu a rád bych v tom pokračoval. Mohu vám odpřísáhnout, že jsem tu nikoho nezabil. poví,zatím co jdou lesem. Tuší přibližně, o čem mluví. Už je to ale spousta let a nevěří, že by to nemuselo být zasypané. Nic jí ale ohledně těch komnat neřekne a jde v předu. Vidí lépe tak je to pro ní bezpečnější. Sám by těch několik mil zdolal snadno, s ní jim to ale zabere nějakou dobu. Kolik vám zbývá do porodu? Asi byste nechtěla rodit někde po cestě, že? zeptá se jí. Ta představa, že tu cestu půjdou pak znova, ale zpět. Bude to dlouhé, ale mohli bychom dorazit zpátky už za tmy, což by mohlo pomoci. přemýšlí během cesty. Nakonec stanou před vstupem do tmy katakomb. Ač to tak nemusí vypadat, je to můj domov. Pomůžu vám, se tam dostat a budu vás ochraňovat až do konce. Poví a vyrazí za ní. Pak ale rozdělá oheň, což mu vadí na oči. Dobrá, půjdu ve předu, aby mě to světlo neoslepovalo. řekne a vyrazí v předu. Tenkrát to bylo ale menší. Jestli to sahá až k hradu, musel si na tom dát někdo slušnou práci. řekne si. Na jednom z rozcestí se zastaví. Počkejte. vyběhne jednou cestou. Po pár minutách se vrátí s těžkým, černým, koženým pláštěm. To by trvalo dlouho. Držel světlo za mnou. poví a pak se skloní, aby ji vzal do náruče. Hned na to vyběhne chodbou směrem k hradu. Neběží plnou rychlostí, ale zdolávají tak cestu rychleji, než by šli normálně. Pastem se vyhýbá svoji hbitostí a upířími smysly.
|
|
|
Okolí
May 8, 2019 16:31:45 GMT
Post by Elizabeth Plantagenet on May 8, 2019 16:31:45 GMT
Štěstí - tak se dalo hovořit o dobrotivé ruce osudu, jež jim pomohla uprchnout do přírody v okolí Ingwirth holdu ještě předtím, než někdo zpozoroval jejich přítomnost a následnou absenci. Nevyrovnaný boj o hrad připravil o život nespočet vojáků, mezi něž se k Elizabetině štěstí nepočítal její drahý manžel, Balduin Phillip z Artois, bývalý správce královského zvěřince, jež sice poklekl podobně jako ostatní, avšak rozhodl se využít všeobecného zmatku vládnoucího v podhradí, aby se jednou z tajných chodeb protáhl do hradu. Netrvalo příliš dlouho nalézt ženy vyděšeně se krčící v koutech podle těch, které se rozhodly zachránit kůži pokusem o uprchnutí, přičemž se nemalá část stala lovenou zvěří nebo skončila mezi uvězněnými v kobkách. Zázrakem byla nalezena hned napoprvé i s malým Liamem, jejich adoptivním synem, jehož se snažila uchránit v mateřském náručí, skrývaje mu hlavu v dlaních. Bál se, oba se děsili té chvíle, kdy si pro ně Normani přijdou a v její osobě rozeznají bývalou anglickou princeznu, dceru Richarda ruinujícího království vysokými daněmi při pokusech podrobit si Jeruzalémské království při třetí křížové výpravě. Ta, která měla dle jejich slov ukrást trůn, legitimní dědička, o níž se dlouhou dobu nevědělo. Byla si jista, že by ji ihned po vypátrání popravili jako exemplární příklad pro všechny, kteří by si dovolili zprotivit se novým pánům irského království. Věděla to ona, věděl to i Balduin. Nečekaje na rozkazy ji vyvedl ven spolu s Liamem, zanechávaje za sebou předchozí život napospas minulosti. Dlouhá černá čára je držela dál od zbytku lidí na hradě, od těch, kteří zůstali.
Skryti pod rouškou přítmí prchali daleko, dost daleko na to, aby je ihned nemohli vypátrat, ačkoliv polovina Černých jezdců, vojska s vycvičenými krvelačnými upíry, vlkodlaky, mágy i lidmi, by je byla schopna pronásledovat do padnutí, do posledního dechu, než by je provedli všemi možnými i nemožnými technikami mučení. Pach smrti jim dovolil vytratit se bez povšimnutí hluboko do lesů, kde nehrozilo nebezpečí - až tak daleko se i noční tvorové obvykle nevzdalovali, kdo ví z jakého důvodu. Avšak nic se neobešlo bez potíží, ani jejich úprk ne. Elizabeth se dělalo zle od žaludku, dopadaly na ni mdloby z vysílení a později si nešťastně podvrkla kotník, díky čemuž nebylo možné pokračovat v předešlém tempu. Pobledlá, mnohdy se slzami v očích se pokoušela dýchat, nastavovat tvář hrdinky, na níž si jen hrála. Nikdy nebyla natolik silná, aby podobnou situaci ustála bez bolesti, bez strachu a bez trpkých představ, jimiž se pomalu ale jistě mučila. Snad jen díky smilování osudu a jejich boha, v jehož sílu oba věřili, se dostali natolik daleko, aby nemuseli pokračovat dále. Problém nastal ve chvíli, kdy se snesla noc nad jejich hlavami. Bez střechy, bez tepla v krbu a jídla začala mladá dívka propadat panice. Jediný, kdo se o ně mohl postarat, byl právě Balduin, na jehož bedrech ležely dva další životy - její a jejich syna. A ještě jeden - malého dítěte nošeného pod srdcem bývalé dvorní dámy královny Jasmine, jejíž smrt nepřestávala v tichosti oplakávat. Dítě, o němž Balduin stále nevěděl, neboť by to znamenalo další problémy vedoucí k návratu do hradu, zpět do ingwirthské državy. Komplikace, před nimiž se ho rozhodla uchránit. Sobecké rozhodnutí? Možná. Možná mu to měla říct a předejít případné krizi. Možná...
I tak jim, kdo ví z jakého důvodu, osud přál - jídla bylo dostatek díky vysoké pohybující se v lesích a zajících, na která se učila od manžela učit líčit oka, zatímco se Balduin s Liamem starali o vytvoření bydlení, opravenou starou chajdu, jejíž prostory působily dlouhodobě opuštěné, nikým nechtěné, nemilované. Střechou za tu dobu už stihlo zatékat, některá prkna ve zdi chyběla a i postele se zdály jen dotek od rozpadnutí. Jen díky výhodě v podobě Balduinově znalosti místního okolí, se dočkali pomoci od tamních obyvatel v blízké, přibližně hodinku chůze vzdálené vesnici, odkud si vypůjčili menší zásoby do začátku a nástroje na opravu a zajištění dřeva na budoucí časy. Zvláštní, jak se někdy představy splní. Nepřála si snad Elizabeth kdysi žít s manželem v té nejotřískanější chalupě, přičemž jí stačila jen vize jich dvou spolu? Osud si uměl vskutku hrát. Dovolil jí tak stát se obyčejnou ženou učící se vařit jednoduchá jídla, stahovat králíky z kůže za domem a prát špinavé prádlo v potoku protékajícím lesem. Žila život té nejprostější ženy na světě. A nelitovala toho.
|
|
|
Okolí
May 17, 2019 21:47:46 GMT
Post by Balduin Phillip z Artois on May 17, 2019 21:47:46 GMT
Všechny nové začátky jsou vždy těžké. Jen ten jejich se jevil jako obzvláště problematický. Neměli domov, kam by se mohli v případě nouze vrátit, zrovna tak ale neměli ani cíl, k němuž by směřovali - odešli jednoduše pryč a co nejdál od nových vládkyň i pořádků. Prakticky nic si sebou nevzali vzhledem k tomu, že Balduin byl rád už jen za to, že se mu k Elizabeth povedlo dostat dřív, než zaujali něčí pozornost. Netroufal si zamířit k jejich komnatách, kde by do tlumoku sbalil alespoň to nejzákladnější, odešli tedy jen s tím, co měli při sobě či na sobě, což v jeho případě znamenalo zkrvavený křižácký varkoč, kroužkovou zbroj a zbraně, zatímco jeho drahá? Ta svírala v náručí to nejcennější, co měli, tedy malého Liama, který naštěstí ani nedutal. Zmizeli pod rouškou přítmí, které padalo na krajinu, uchylujíce se do bezpečí přírody Ingwirth Holdu, kterou Balduin alespoň dobře znal - to bylo jejich jedinou výhodou. Štěstí jim však nedopřálo ani zdraví - Balduin byl již dostatečně pomlácený z bitvy a zejména z pádu z koňského hřbetu, zatímco Elizabeth si vymkla kotník o kořen. Jediné, co pro ni mohl udělat, bylo nabídnout pomocné rameno, o které se mohla opřít - Liama v dané chvíli již držel na rukou on. Museli však postupovat rychle, co nejrychleji. Zejména prvních několik dnů bylo krušných, než dokázali najít opuštěnou a dost zchátralou chatu v lesích, nejspíš dávno zapomenutou - a tedy naprosto dokonalou pro jejich použití. Stálo hodně úsilí, aby ji uvedli do vůbec obyvatelného stavu, brzy se však v chatce začala formovat jejich život, vyplnila ji jedna větší postel a jedna dětský postýlka, stůl s židlemi, nádobí, u zadní stěny domu bylo srovnáno dříví a střechou již nezatékalo, stejně jako dřevěná podlaha netrouchnivěla a nehrozilo propadnutí při každém kroku. Nebylo to ideální a zcela jistě to nebylo nic, na co byli v předchozích letech zvyklí - už jen proto, že nejbližší zdroj vody byla asi sto metrů vzdálená říčka, kterou museli obstarat sami, neb zde nebyla žádná služebná. Ale žili - copak v dnešních dobách záleželo na něčem víc? Copak mohli chtít cokoli víc? Navíc žili jako lidé, byli požehnáni vzájemnou láskou, která se nevytrácela. Balduin byl pro svou mladou manželku připraven udělat vše, co jí na očích viděl, a to samé se dalo říci i o Liamovi. Pravda, na přílišné projevy vzájemného citu sotva zbýval čas, energie či soukromí - omezovali se tak na drobné doteky, polibky, ale také projevenou starost či zájem. Balduin však obvykle usnul hned, jen co padl na postel, budil se s prvními paprsky slunce a ihned zamířil do práce. Elizabeth mu možná scházela, nutnost postarat se o ně a zabezpečit vše, co má pořádný domov mít, byla však daleko urgentnější potřeba. To však neznamenalo, že nebyl všímavý - přestože většině mužů by nejspíš něco podobného ušlo, Balduin, kterému řada detailů neušla už jen proto, že Elizabeth těhotenstvím - byť neúspěšným - prošla již několikrát. Fakt, že i když přišly její dny, nic se nezměnilo, mu tedy neušel, rozhodl se ho však zprvu nekomentovat a sám v sobě nebudit žádné naděje. Novorozeně by jejich situaci pravděpodobně značně zkomplikovalo, na druhou stranu... viděl, jak je Elizabeth poslední dny spokojená, když ji nesvazovaly poměry dvora. Stejně tak vnímal, jak šťastnou ji činil Liam. I kdyby by sám děti nechtěl, stačil by fakt, že chtěl Elizabeth šťastnou - a tušil, že společný potomek je takřka podmínkou. Vyčkával - ale dnešního večera, nebo spíše noci, již nemohl. Zamyšleně, zadumaně, zároveň však napjatě a nedočkavě seděl u stolu, čekaje, až se k němu vrátí jeho drahá, která zrovna ve vedlejší místnosti uspávala jejich adoptovaného synka - chata jim naštěstí mohla poskytnout alespoň soukromí v podobě oddělené ložnice od hlavního prostoru, kde trávili většinu dne. V neklidných rukách si pohrával s nožem, jehož čepel se však skrývala v kožené pochvě. Oči od stolu zvedl však tehdy, když se Elizabeth vynořila z dveří ložnice, stále stejně krásná, půvabná a okouzlující, ač měla jen prosté šaty. "Má paní..." osloví ji měkce, s něhou a vší láskou v hlase. "Myslíš... že bychom si mohli promluvit? Pokud nejsi příliš unavená?" Ani na pořádný rozhovor se mnohdy nedostávalo sil, sám však cítil, že nechce další dny prožít v nevědomosti.
|
|