|
Okolí
Oct 19, 2018 13:45:03 GMT
Post by Beatricé on Oct 19, 2018 13:45:03 GMT
Dívala jsem se na tu svénu a nevěřila ničemu co vidím, ale byla jsem vděčná ať se už stalo s mou podivnou magií cokoliv pomohlo to neznámému muži, aby mě zbavil těch dvou páchnoucích kusů masa, který si říká chlap. Otřesu se, někteří jsou vážně nepoučitelní. Otázkou ale zůstává kdo je ten co mi běžel na pomoc. Pokud bude jako většina, je mi jasné co bude chtít, přinejmenším je čistý a vlastně hodně pěkný. Zadívám se jak bílá košila, která se místy zabarvila krví (těžko říct, či jeho nebo jeho protivníka) a hlínou, která je kolem, vzdouvá v nápřazích paží. Není to velikán ne jako ten severský šlechtic Ramiro, ale je hbitý a v očích má smrtonosnou jiskru, musím se uculit když nepřemítá proč má v ruce meč, který před chvílí byl mimo jeho dosah a jedná. Jen díky tomu nedostane další bolestnou ránu.
"Pozor! Do prdele!" Zakleju tak že je jasné, že nejsem žádná panička ani velká křehulinka. Uvidím jak bodnul toho chlapa do boku a tak vystřelám abych mu pomohla. Jenže se zarazím když uvidím jeho oči, jsou jantarové je to vlkodlak, stáhnu se, protože vím, že tím pádem mou pomoc potřebovat nebude. Opřu se o strom a sleduju jak zlikviduje oba záškodníky než padnu do mdlob.Dýchám zrychleně, odhalená na místech, která by slušná dívka na veřejnosti neukazovala , to je mi ale v mém stavu nyní upřímně jedno. Probudím se až ve městě kde mě drží v náručí (poud vadí opravím to, nechci metagamit) protože mne sundavá z koně a někam mne nese. Zamrkám a zjistím, že se nacházíme v domě lékařky. "Děkuji..." Zašeptám k němu a nechám se obvázat a ošetřit, stále trochu mimo, dokud mi lazebnice Claire Quinsey nedá špiritus abych se vzpamatovala. "Pane jste také raněný..." ukážu na jeho bok, matně si vybavuju jeho oči a přemýšlím zda už to má zhojené jako upír nebo zda taky potřebuje využít pomoci lékařky.
|
|
|
Okolí
Oct 21, 2018 16:05:08 GMT
Post by Velkan I. Valerious on Oct 21, 2018 16:05:08 GMT
Netrvalo dlouho a brzy jsme projely městskými hradbami. Malebné městečko bylo pastvou pro oči někoho, kdo žil na hradě ve studených skalách. Ovšem ještě příjemněji se dívalo na ženu, kterou měl posazenou před sebou na svém sivém hřebci. Stačilo se poptat pár lidí a brzy jsem našel dům lékařky, před kterým jsem zastavil, sesedl a vzal ženu do náruče, sundavaje ji z koně. Pomalu jsem se s ní vydal ke dveřím, na které jsem zaklepal a okamžik vyčkal, nežli se otevřely a já tak mohl pozdravit drobnou ženu v nich a požádat ji o pomoc. Nepostřehl jsem, že se budí, dokud se z jejích úst neozvalo tiché děkuji. Upřel jsem na i své modré oči a usmál se. "To nestojí za řeč," odvětil jsem irsky, ale můj přízvuk byl cizí. Lékařka ji vyčistila a obvázala zranění a já zatím ochotné lékařce položil na stůl měšec s penězi, i když si řekla zdaleka o méně, zdálo se mi, že si to zaslouží. Pak jsem se pomalu vrátil k oběma. Snědá žena vypadala daleko lépe, za což jsem byl opravdu rád. Opět se ozvala, když si povšimla krve na mé košili zjevně. Rána se hojila rychleji nežli lidem, nebyla smrtelná, ale stále trochu bolela a krvácela, vlkodlakům to holt trvá o něco déle, nežli upírům, pokud je zranění vážnější. "Nic to není, paní," odvětil jsem přesto, neboť to opravdu nestálo za řeč a usmál se na ni. "Jen škrábnutí," dodal jsem ještě a posadil se vedle ní.
|
|
|
Okolí
Oct 22, 2018 15:27:25 GMT
Post by Beatricé on Oct 22, 2018 15:27:25 GMT
Lékařka nás po odmítnutí ošetření ze stran muže nechala o samotě a já seděla s ovázaným krkem a svírala si roztrženou halenu. "Jste vlkodlak... jak rychle se vám to hojí?" Zeptám se zvědavě což je mě vlastní a uculím se k němu lehce. "Nevím jak vám poděkovat, normálně se o sebe postarám ale tihle mě zastihli nepřipravenou..." Povím mu a natáhnu k němu ruku. "Jsem Padma...místní kejklířka...ale vás jsem tu neviděla..." Povím mu a upiju z vody, kteoru mi poskytla doktorka. "Nemám moc peněz...co budete chtít na oplátku?" Zeptám se přeci jen se znakem podezíravosti v hlase a dívám se na něj. Normálně by mi nevadilo užít si s někým jako je on, ale po těch dvou dnes mám pocit, že můj postoj k volnomyšlenkářství lehce přehodnotím, vůbec se mi nelíbila za jak lehkou a dostupnou mě mají. Mám svou cenu! ne že ne. Nikdy jsem nešla s někým jen tak, copak můžu za to, že mám slabost pro pěkné muže? No asi můžu..když se to tak vezme. Doktorka poděkuje muži a vrátí mu část obsahu měšce se slovy, že jí její odměna stačí a ať si zbytek nechá. Je hodná, divím se, že stále pracuje protože á viditelné těhotenské bříško které vypadá před rozsypáním. Rozloučím se a vstanu, zamží se mi před očima a lehce zavrávorám, znova si sednu a trochu těžce dýchám. Asi na mě dnešní událost zapůsobila víc než jsem zvyklá. Zarputile semknu rty a vstanu rozhodně. Nechci aby mě dostali takoví jako oni na lopatky!
|
|
|
Okolí
Oct 23, 2018 20:18:05 GMT
Post by Velkan I. Valerious on Oct 23, 2018 20:18:05 GMT
Zůstali jsme v místnosti sami potom, co jsem odmítl ošetření. Pohledem jsem zkoumal místnost, ale když tmavovlasá žena promluvila, pohledem jsem vyhledal její čokoládové oči. Trochu ve mě zatrnulo, když naprosto bez okolků o mě promluvila jako vlkodlakovi. Nebyl jsem na to zvyklý, obzvláště, když neprojevila ani špetku strachu, naopak se ještě culila jako malá zvědavá holka. Trochu jsem se tedy ošil, ale na tváři se mi z neznámého důvodu rozlil vřelý úsměv. "Takovéto zranění... tak den až dva... Mnohem rychleji, nežli člověku, ale upírům se nemůžu vyrovnat," s posledním slovem jsem se mírně ušklíbl. "Nemusíte mi děkovat, je samozřejmostí zachránit ženu v nesnázích," pokynul jsem jí hlavou opět s úsměvem a chytil ji za ručku, kterou mi nabízela. "Velkan, tulák a rytíř. Je mi poctou Vás poznat paní," řekl jsem a letmo ji políbil na ručku, sotva se dotýkajíc rty její jemné kůže, přesně tak jak to chtěla etiketa. Pak jsem její ručku pustil. Sledoval jsem jak se napila a pak překvapeně nadzdvihl jedno obočí, v reakci na její další otázku. "Nic, ...nechci nic," ujistil jsem ji. Vzápětí se vrátila lékařka, která mi s poděkováním vrátila část peněz. její odměna jí prý stačí, ale já jí ty peníze chtěl nechat. Byla těhotná a přesto stále pracovala, ještě byla velmi milá a vstřícná. Proto jsem je položil na stolek vedle sebe a více se o ně nezajímal. Žena, jež se mi představila jako Padma se pak náhle postavila a rozloučila, jenže lehce zavrávorá a znovu si sedne. To už stojím na nohou, abych jí pomohl, i přes to, že má semknuté rty, když opět vstala s rozhodností, jakou snad viděl jen u jedné ze svých sester. "Doprovodím Vás," oznámím jí spíše, nežli nabídnu. Jako princ jsem přeci jen zvyklí dávat příkazy a nemohu si zvyknout, že to už moc nefunguje.
|
|
|
Okolí
Oct 26, 2018 6:30:35 GMT
Post by Beatricé on Oct 26, 2018 6:30:35 GMT
Zvedla jsem obočí překvapeně, že on je překvapený, copak neví co je Ingwirth Hold zač? "To je zajímavý...a infekci? Tu dostat nemůžeš? " Zeptám se ho. Nejvíce lidí umírá na gangrény protože se jejich tělo nevypořádá s bordelem kolem, ne ani tolik na ránu samotnou. "Jak pro koho jak jste viděl pane.." mrknu na něj lehce otřeseně a odfrknu si při myšlence na ty dva co leží venku za branami. "Velkan... to opravdu nejste zdejší pane, i podle vzezření..." Podívám se na něj a pak pokrčím ramínky a ukýžu na sebe. "Ono kdo z nás že jo." Sama vypadám dostatečně exoticky, ale brzy i Velkan zjistí, že v Ingwirthu to zdaleka není tak neobvyklé. Zasměju se a zavrtím hlavou. "Kdepak paní, jsem kejlířka..stačí Padma...i mě byla čest vás poznat pane..protože ...no důvod je jasný..." Zachránil mě a kdybych nebyla tak třesená rozhodně by mě zajímal víc jeho vzhled, který stojí za to.
POděkovali jsme doktorce Claire a když jsem se pokusila vstát nebylo to tak snadné jak jsem zprvu plánovala. Zatnu rtíky a uítím jeho paže, které mne podepřou. "Díky..asi ..jsem přeci jen trochu ptřesená." Zavrtím hlavou abych zahnala myšlenky na vír moci, který jsem předtím vypustila aniž bych to chtěla. "Bydlím tu kousek za tržnicí. Máme tam ležení, teda teď už spíše sezení, protože jsme se tu docela nadobro usadili, dokonce jsme bojovali v bitvě u Hranic." Zvednu hlavinku pyšně a trochu se němu přitisknu, má silné paže a krásně voní, cítím to o to víc když mám kolem sebe jeho kabát, díky zničenému oblečení. "Co jste přišel hledat do království?" Zeptám se ho a zadívám se na jeho oči, páni ty jsou velké a tmavé. Musím se uculit lehce, je vážně pěkný. Vážně...hodně pěkný. Ne Padmo, nebudeš si začínat s dalším páníčkem v okolí. Tohle musí skončit. Baví mě to , ráda se bavím, ráda si užívám ale poslední události mě nutí dost přemýšlet.
|
|
|
Okolí
Oct 30, 2018 11:50:42 GMT
Post by Velkan I. Valerious on Oct 30, 2018 11:50:42 GMT
Věděl jsem je toto království zač, proto jsem sem také přicestoval, ale byl to zkrátka nezvyk pro někoho, kdo zná jen starý kontinent. Evropu, kterou má pevně v moci církev. "Ne, myslím, že tu ne," pousmál jsem se na ni. Pak jsem se zatvářil chápavě, když na mě otřeseně mrkla a odfrkla si. "Pravda," ušklíbl jsem se. Ty dva bych nejraději rozsápal, kdybych byl ve vlčí podobě, ale takto jsem byl na to příliš klidný. Po představení zopakovala mé jméno. Téměř stydlivě jsem sklopil zrak k zemi a usmál se jako malý kluk. "Ne nejsem," zachechtal jsem se, když ukázala na sebe. "Také si myslím," přitakal jsem a sledoval jak se rozesmála nad tím jak jsem ji oslovil. "V mojí zemi je každá žena držena v úctě, ať už je její postavení jakékoli," hájil jsem svá slova, když mě opravila, že jí mám oslovovat jen jako Padmu. Pokýval hlavou, abych dal najevo, že důvod je opravdu jasný. Přes všechno jsem ale nemohl neobdivovat její krásu. Pak jsme poděkovali doktorce a rozloučili se s ní. Jakmile se ale Padma pokusila vstát, trochu zavrávorala a já ji okamžitě podepřel. "Není za co, kdo by nebyl otřesený po takovém zážitku," povzbudivě jsem se na ni usmál a přehodil jí přes záda svůj plášť. Když jsem jí vlastně oznámil, že jí budu dělat doprovod, popsala mi kde bydlí. Pohlédl jsem na ni s obdivem, neboť i u nás začínal být problém, aby žena bojovala. To vše církev, která diktovala pravidla a můj otec musel přijmout víru v jednoho Boha, aby ochránil zemi před... upíry. Měla pyšně zdviženou bradičku a já z ní nemohl odtrhnout své modré oči. A teplo jejího těla, které se tisklo k tomu mému, mě příliš rozptylovalo. Musel jsem na okamžik zavřít oči, abych mohl normálně uvažovat a tak i zareagovat na její slova. Musel jsem být po tak dlouhé cestě už také přetažený a navíc to zranění... "Jste statečná žena Padmo," věnoval jsem jí úsměv. "Mám dojem, že mě budete stejně muset vést, nevím kde se zde nachází tržnice," zasmál jsem se, když jsme vyšli ze dveří na ulici. Její otázka mě však zaskočila, okamžik jsem mlčel a jen jí oplácel pohled, do těch hlubokých hnědých očí. "Domov," odvětil jsem však nakonec prostě. Byla to pravda. Pak jsem pohled odvrátil, ačkoli se mi nechtělo a vykročil mezi lidi na ulici. Můj kůň nás následoval.
|
|
|
Okolí
Nov 12, 2018 21:02:51 GMT
Post by Ragna Oldervik on Nov 12, 2018 21:02:51 GMT
Po prostorách vězení nikterak nesmutnila. Obloha nad hlavou, příjemný vítr v zádech, avšak neznámá země. Runarovi trvalo několik měsíců, než dokázal uposlechnout základní příkazy z úst své sestry, jenž ho cepovala jako nezvedeného mazlíka. Vlkodlak sice podrážděně oponoval, ale nikdy nevystartoval zpět, jaksi si vnitřně vědom své podřízenosti. Pakliže by se mezi nimi takto silné pouto neutužilo, těžko by Einar přistoupil k tomu, že oba sourozence vezme pod svá křídla. Přestože vůči tomu muži chovala vděk, neboť si jeho gesta nanejvýše považovala, stále cítila nepříjemné mrazení v zátylku pokaždé, jakmile navázala krátkodobý oční kontakt s místními. Služebnictvo si od obou seveřanů zachovávalo odstup, netřeba dodávat, že oprávněně, jelikož nepůsobili jakožto přítulní míliuskové. Ragna raději utvrzovala okolí v jeho ostražitosti, nežli by se pokoušela pochyby zbytečně vyvracet. Nemohla ručit za příčetnost bratra, přestože mu naprosto důvěřovala. Jeho chování stále, občasně, podléhalo pudovosti, kdy nekontrolovatelně propadal běsnění, naštěstí si ovšem tyto stavy vybíjel daleko od civilizace, což oceňovala. Ve zvířecích očích častěji spatřovala záblesky inteligence, dokonce snad i němou prosbu o pomoc, jenž nešlo ignorovat. Veškerou naději směřovala k tomu, že snad opět sevře ztracenou část rodiny v náručí, že oba muži, kteří ji ve vězení došli navštívit, říkali cosi pravdivého. Pochybovala, pokaždé jakmile zrak upřela k hojící se runě, jizva už nezmizí, Odin s ní zůstane napořád. Skutečně však činila správnou věc? Nesnášela přílišné přemýšlení, nerada uvažovala, vždy docházela k závěrům, z níž ji třeštila hlava, nelichotivým prognózám a zbožným přáním. Když se ráno probudila, přičemž usínala s vědomím, že má Runara na dohled schouleného u nohou, připadala si jakoby procitla ve špatném snu. Nejenže neviděla jediný pozůstatek bratra, jenž pravděpodobně zmizel v nestřežený okamžik, ještě si sama potřebovala uvědomit, jak v takové situaci přiměřeně reagovat. Předpokládala, že vyhledal trochu soukromí, tudíž zmizel do lesů, avšak červík pochybností vymýšlel škodolibě nejrůznější neplechy, až si přes hlavou chaoticky přetáhla košili a spěšně oblékla kalhoty, načež se málem přerazila o roh postele. Neupravená, rozčepýřená, nervózní, brala schody z patra po dvou, což skoro vedlo ke krkolomnému pádu, který by stejně úsilí vyběhnout na ulici nijak neochromil. Služebná po ní hodila tázavý pohled, jelikož doteď nespatřila čarodějku v takovém spěchu, až to jednomu nepřidávalo na jistotě, zdali se neudá něco špatného. Ragna vyděšenou ženu neobdařila ani pohledem, místo toho chaoticky pobíhala po místnosti, mumlající si sérii nesrozumitelných urážek, jelikož netušila, kam si předchozího večera odhodila škorně. Černovlásce ustrnul výraz v napjatém šklebu, kdyby podrážděně reagovala na jakoukoliv snahu vyrušit její úsilí, což naštěstí nenastalo. Po opětovném, vzteklém vyslovení bohatého seznamu nadávek konečně nalezla požadovanou obuv. V ten moment vyrazila zprudka hlavními dveřmi na rušnou ulici. Chvatně shlédla okolí pohledem, nejistá v tom, kam vlastně vyrazit první. Žádný řev či náznaky boje, prozatím dobré znamení, které nemusí trvat dlouho. Z krátkého zastavení přešla do bleskového běhu. Nevolala nahlas jméno ztracené části rodiny, jen se pokoušela co nejrychleji obhlédnout celé město kvůli ujištění, že nehrozí žádné nepříjemnosti či problémy. Nechtěla pošlapat Einarovu důvěru, aby je musel opět oba poslat zpátky do žaláře. Místní k hleděla relativně zaraženě, když hbitě kličkovala mezi jednotlivými přítomnými, aby si mezi nimi tvořila cestičku.
|
|
|
Okolí
Nov 13, 2018 22:01:21 GMT
Post by Ásbjörn Hallgrimsson on Nov 13, 2018 22:01:21 GMT
Cáry čehosi, co se kdysi dalo nazvat oblečením, šrámy pokrývající prakticky každý kousek odhalené kůže, hluboké táhlé rány po drápech vyrytých do masa v podobě doživotního cejchu. Vykloubené rameno se táhlo k viditelně k zemi, lapené v tenatech bolesti. Neměl se za tou hroudou masa a svalů hnát, měl počkat na ostatní vojáky a lovce, kteří by mohutnému zvířeti nadběhli. Ale riskovat další životy? Možné ztráty pro království postupně se řítící do záhuby vizualizované každým dnem v depresivnějším závoji černé barvy? Ne, jak by mohl na podobnou alternativu přistoupit? Dusit se informací o ztrátě blízkých, živitelů rodin, na které doma čekaly manželky s dětmi. Před tou vidinou zavřel oči, se syknutím potlačujíc bolestný hvizd vzduchu unikajícího z plic. Sám se nabídl královně se slibem, že se postará, aby lítá šelma nikoho dalšího nenapadla a nerozbila chod domácností ležících na okraji města. Stačilo vidět matku s dětmi tišící v náručí, jak se celá třásla při popisu bestie trhající milovaného manžela jí přímo před očima. Zdálo se být božím požehnáním, že si divoký tvor nevybral i je jako dezert, třešničku na zvrácené verzi dortu. Přislíbil, že se o medvěda, patrně hladového, neboť dorážel ve vzdálenějších končinách, mnohem dál od běžného loviště, postará, vědom si závazku učiněného nejen královně, ale především jejím poddaným, nyní tak vyděšeným.
Do lesa se vydal ještě téhož večera, vybaven několika dýkami a pevnou, čerstvě nabroušenou sekerou připevněnou na zádech. Ani tentokrát se nevydal na nebezpečnou misi bez svého typického kousku odění, medvědí kožešiny, co s ním prožila už několik zim. Věděl, že dotyčnou šelmu zmate, i kdyby jen na krátkou chvíli. Ať už si to ostatní nechtěli přiznat, Ásbjörn věděl, že tyto nelítostné bestie jsou pronikavě inteligentní stvoření a dokáží si s lidskou myslí pohrávat. I zkušený lovec málokdy odhadl medvědovy myšlenky, jejich mimika naznačovala pouze zuřivost, nic víc. A vidět ohrnuté pysky při zírání do roztahujících se čelistí? Pohled, o který nikdo nestál, ani zdejší sokolník. Celou noc hromadu chlupů stopoval, věnoval pečlivý pohled každé známce přicházejícího útoku. Toho se dočkal až nad ránem. Medvěd chytře kroužil kolem řeky, přes noc občas zamrzající, když teplota klesla pod bod mrazu. Boj to byl lítý, v jednu chvíli vítězil Björn, v té druhé čtyřnohý vztekloun. Pěna odpadající od huby držela seveřana na pozoru, světlé oči skenovaly každý pohyb, držíce se takticky mimo řeku. Zvuky boje však přitáhly pozornost malého hocha, patrně chudáka žijícího mezi stromy, jak nasvědčoval ušmudlaný vzhled. Medvěd se okamžitě zaměřil na snadnější cíl, o dost bližší - pár rychlých přískoků a chlapcův život by vyhasl muži před očima. Provokujíc medvědovu pozornost, ocitl se Björn v potoce chladné vody, pokřikujíc na běsnící zvíře. Z rvačky vyšel jako vítěz, notně krvavý a prakticky na odpis. Vykloubená paže v rameni, dlouhé šrámy od drápů, na boku, kde doposud držel přiloženou dlaň, visela natržená kůže s chybějícím kusem masa. I přes veškerou bolest tepající v ranách se vracel k hradu, k městu. Ke své královně s úlovkem zpomalujícím každý krok. Musel. Zkrátka... musel.
|
|
|
Okolí
Nov 13, 2018 23:13:36 GMT
Post by Ragna Oldervik on Nov 13, 2018 23:13:36 GMT
„Runar.“ Ragna vytrvale provolávala jména ztraceného sourozence, když vyběhla z bezpečí hradeb ujištěná, že v žádné postranní uličce nečeká krvežíznivá šelma připravená zardousit prvního náhodného chudáku. Starost v nitru neopodstatněně narůstala, skoro panicky toužila bratra nalézt, už jen z pouhého ujištění o jeho vlastní bezpečnosti. Obávala se, zdali vlkodlak slepě nevyhledá možnost uplatnit svoji dlouho tlumenou agresi v nerovném střetu vůči lesním predátorům. Trpěla nesnesitelnou vidinou zmrzačeného vlčího těla, cukajícího se v posledních záchvěvech bolesti, až zrychlila krok, jímž se vydávala po vyšlapané cestě směřující do středu lesa. „Runar.“ Zopakovala naléhavě zvolání, razící si cestu vysokým podrostem, přičemž se okraje košile zasekávaly o trnitá křoviska. Několikrát musila ustat v pochodu, jelikož ji tlak stáhl zpátky, kdy zůstala držena na místě nepříjemnou silou přírody. „Kurva“ pronesla netaktně, zcela zabraná do odstraňování dotěrných překážek, načež vyvázla s několika drobným škrábanci a nespočtem oděrek. Kde jsi? Jakoby každým okamžikem propadala čím dál větší nervozitě, už ho ztratit nechtěla, nesměla. Vytrpěli vzájemně dost, aby jich rozdělila chvilková nepozornost. Tohle nesmím dopustit. Odhodlaně vytrvávala v pátrání, jenž přineslo naprosto nečekané výsledky, nad nimiž zůstala strnule stát, neschopna slova, jak spatřila známého muže, ve zcela chatrném stavu. Runare to ne. Vyděšená sledovala výjev před očima, plna narůstajícího smutku i provinění. Neuhlídala ho a on zatím rozséval chaos mimo lidská obydlí. Spolkla obrovský knedlík utvořený z obav a ponížení. Zklamala. Ze strnulého stavu ji nakonec vytrhla myšlenka radící k činu, nežli jen připitomělému zírání, jímž případnou křivdu těžko odčiní. Bráško, to ne. Pronesla k sobě zoufale, načež se rázně rozeběhla ke krvácejícímu Ásbjörnovi.
„Promiň“ soukala ze sebe překotně, sledující závažná poranění na jeho těle. „Je mi to líto, nevíš, kudy běžel?“ otázka padla, zatímco ze sebe strhla košili, aby vyrobila alespoň pár improvizovaných obvazů, čímž by zastavila masivní zdroj krvácení, který si přidržoval rukou. Pohledem neuhýbala, už spatřila dost, aby jí z míry něco podobného nevyvedlo. V obličeji ustaraný výraz, nejistá, jaký spád situace nebere. Tak urputně hodlala věřit že nově utvořené pouto, mezi dlouho odloučenými sourozenci, zvládlo zajistit bezpečí široké veřejnosti, až ono současné zklamání nesnesitelně bodalo v srdci. Co s tebou teď bude? Co tomu řeknou místní? Proč se to muselo stát? Já jsem doufala... ano doufala. V tom vězela ona pomyslná chyba, neopodstatněné předání důvěry zakládající se hlavně na touze věřit. Mít zase rodinu. Ano, až příliš lehce podlehla líbivému vábení přívětivé budoucnosti, zatímco měla více věnovat pozornost varovným signálům a možným nebezpečím. „Musím ti to obvázat.“ dostala ze sebe překotně, když ho jemným náznakem prosila, ať na chvíli oddálí ruku, kterou bránil masivnímu krvácení ze zdevastované části těla. Jestliže by se rozhodla jakkoliv nezasáhnout, šance na to, že se dostane svépomocí do města, se rovnaly takřka zázraku, neboť už nyní stihl ztratit mnoho krve. „Je mi neuvěřitelně líto, co můj bratr provedl, ale věř mi, on nechtěl.“ Slova zaznívala s lítostí a prosbou odpuštění. Skutečnost, že se před nepatrnou chvíli zbavila svršku, jehož momentálně využívala jakožto provizorní gázy, ji nikterak do rozpaků nepřiváděla. Tělo poseté nejrůznějšími pozůstatky z lítých bojů, případně ozdobených skarifikací, také nepůsobilo zrovna jakožto potěcha pro oko. Soustředila se především na to, aby napravila provedené chyby, nějak smazala dluh. Styděla se, selhala. Runare, proč se tohle muselo stát? Pokud jí to dovolil seveřan, využila příležitosti k tomu, aby mu vypomohla.
|
|
|
Okolí
Nov 13, 2018 23:44:29 GMT
Post by Ásbjörn Hallgrimsson on Nov 13, 2018 23:44:29 GMT
Každý krok byl činěn mechanicky, noha za nohou, krok za krokem. Bez ducha, bez viditelné známky emocí - živá masa pohybující se kupředu, v ruce táhnoucí obří tělo zpomalující pravidelný chod. Co pohyb, to bolest. Uvnitř hlavy prázdno krom jediného - modlitby ke všem bohům držících nad ním pověstnou ochrannou ruku, ač si nic z jejich darů nezasloužil. Pokaždé, když sled slov pronášených němými ústy přestal, započal s novou modlitbou - tu k Ódinovi, tu k Hel, později k Nornám splétajícím osud do pavoučích tenat. S očima upřenýma na cíl před sebou nezpomaloval krok, táhl se dál, připomínaje raněné zvíře, za sebou zanechávaje krvavou cestičku stékající z medvěda, z ran, které mu vysekal do masa.
Zprvu si ženy před sebou nevšiml, ignoroval okolí podobně jako překážky v podobě napadaných větví, děr, v nichž si už několikrát zvrknul nohu, a kamenů, o které se div nepřerazil. Splývala s okolím, havraní vlasy se rozpíjely do širého okolí. Ani první slova nevzal v potaz, neposlouchaje pokračoval vstříc hradu. Zvuk trhající látky uvedl mozek do pohotovostního režimu, tělo se instinktivně nakrčilo k výpadu rychle stáhnutém do obranného manévru. Nemohl si dovolit bojovat, stačila jedna dobře mířená rána a patrně by se mu u nohou válely vnitřnosti. V hrdle rezonoval vrčivý zvuk - výstraha všem, aby se nepřibližovali. Jindy živé oči zasklila mlha slabosti, pohledem těkal mezi ženou a okolím, zaostřujíc na její tvář. Ta, dle jeho rodiny, prozrazovala vše. Ať už člověk lhal či hovořil pravdu, vše se zrcadlilo ve tváři. Zmatek se brzy promítl do Björnových rysů, tu ženu znal, k žádnému jménu si ji nespojoval. Nebylo divu - když ji viděl poprvé a naposledy, vypadala jako šmudla, lůza, co v životě neviděla káď s vodou a mýdlo. Od zakrváceného strašidla urazila dlouhou cestu, což by jindy okomentoval přikývnutím, dnes jí vracel tak akorát zamračení a ostražitost zrcadlící se v pohledu světlých očí. Jejím slovům nerozuměl. Ne snad proto, že by se nesnažil, jen mu nedávala smysl. Neměl co dočinění s jejím bratrem, proč o něm hovořila jako o někom, kdo si ho podal? "Med-... věd..." Zuboženou ruku na první pokus prakticky nepozvedl s tělem vážícím několik stovek kilogramů. Zraněný ho odmítal pustit, byť by jí ho mohl hodit k nohám vítězně. Kořist pro královnu, pro království. Důkaz slibu. "Med-... věd... Lo-... lovil... daleko... Vesnice..." Problémy se zraněními se začaly odrážet i na přerývavém dechu, silných odmlkách a občasném zalapání, jak se ze všech sil pokoušel vehnat kyslík do plic. Jak se zdálo, jeho zranění byla horší, než si zprvu myslel. Patrně si nechal polámat i žebra nárazem, kdy se pokoušel zabránit již mrtvé bestii, aby mu ukousla ruku. "Ne... bratr... Ne..." Záchvat kašle doprovázel předklon, při čemž vyplivl trochu krve. Všechno lepší než se pozvracet. "Ne... Runar..." Výdechem dokončil započatou větu, oči sledovaly zem, co se začínala nešťastně točit v Björnův neprospěch. "Krev... přiláká..." Jako každá šelma, i on by se snadno nechal zmást pachem krve, tvor okupující jeho mysl bude toužit po lovu. Rozkročený prudce oddechoval, zatímco se mu seveřanka pokoušela pomoci, každou vteřinou se ale zdálo, že padne k zemi. A kdo, jestli by tentokrát vstal. Silou vůle a zázrakem vytáhl z medvědova hřbetu sekeru za doprovodu praskotu několika kostí a heknutím měnícím se na další ze záchvatů kašle, podávaje ji Ragně. "Dravci... šelmy... smrti... Bojuj." Sotva zvládal složit jednoduchou větu, nyní se omezil na pouhá slova pospojovaná záhadným způsobem dohromady. Nechtěl mít na krku její život a pokud ji mohl vybavit do honby za bratrem? Pak tím nejlepším, co mohl nabídnout.
|
|
|
Okolí
Nov 14, 2018 9:13:38 GMT
Post by Ragna Oldervik on Nov 14, 2018 9:13:38 GMT
Zaraženě naslouchala slovům, jenž ze sebe obtížně dostával vinou chatrného zdravotního stavu. Provinile pohodila hlavou, když přisoudil svá masivní zranění souboji s medvědem, kdežto Runara v blízkém okolí nestřetl. Promiň bráško. Prve si spílala za nekončící naivitu, nyní obviňovala nedostatek vůle stát za sourozencem. Vlkodlak projevoval nesporné pokroky, přesto se neuvěřitelně rychle unáhlila k tomu, že ho neprávem obvinila z podlehnutí bestiální stránky. Ásbjörnova odpověď pro ni znamenala mnoho, především opětovné obnovení naděje, ale zároveň též možný příslib problému. Souhlasila s ním, krev vždy láká hladové predátory. Využila kusých lékařských znalostí, kdy mu ránu provizorně stáhla, víc v těchto polních podmínkách zvládnout nemohla. Zaraženě k němu pohlédla, když jí podával sekeru, pravděpodobně si slova vyhodnotil jinak, než byl jejich původní záměr. Nebylo to tak, jednoduché. „Ne on… já nevím. Někam zmizel, nemusel zrovna chtít někomu ublížit…“ soukala ze sebe trochu zaraženě, přičemž nabízenou zbraň ignorovala a místo toho se připravovala ho podepřít, aby společně zamířili k městu, kde mu někdo povolanější poskytne kvalitnější ošetření. Ovšem, už když se chystala seveřanovi učinit oporu, zprudka trhla hlavou po rozlíceném zvuku vycházejícím z lesa. Kurva. Normálně by necítila tak závratné obavy, avšak když hodlala pomoci raněnému, představovala tato hrozba nemalý problém. Počastovala ho skoro omluvným pohledem, jelikož nešlo blížící se střet obejít. Zvíře tvrdošíjně mířilo jejich směrem, odhodlané dostát kýžené kořisti. Jeden by řekl, že přítomnost Normanů vytlačovala zvěř z přirozených lovišť, jinak si momentální přítomnost naštvaného medvěda nedokázala vysvětlit. Možná když muž skolil prvního popudil tím druha? Nebo jen tvor prostě následoval stopu krve? Zbytečné uvažovat nad takovou prkotinou, když sledovala mohutnou siluetu vystupující z lesa. „Ódine.“ pronesla upírající zrak na rozložitého soupeře, který po obou lidech vrhal pohledy plné krvežíznivosti. „Nechť je tvá přízeň nakloněna schopnějšímu.“ Nikdy nežádala výhody, či vedení, vždy pouze projevovala respekt k rozhodnutí nejmocnějšího z Ásů, jehož pravomoc usmrtit ji v boji, bezvýhradně akceptovala. Pohodila si se sekerou v ruce, ale na to, aby ji mohla očarovat, ji svírala příliš krátkou dobu a další potřebný čas šelma odmítala poskytnout. Místo bezhlavé řežby připomínal střet opatrný tanec dvou soupeřících stran. Ragna nejistá si postavením i starostí o okolí, častěji uskakovala, nežli vyrážela kupředu. Přestože žena neúnavně vzdorovala protivníkovi, šance postupně klesaly, neboť beze zbroje i štítu k obraně, sváděla s divokou zvěří vskutku nevyrovnaný souboj. Sice nepociťovala bolest pramenící z utržených šrámů, ať už mělčích či hlubších zářezech drápů v odhalené kůži, avšak schopnosti těla slábly, jakmile ji poznamenalo další zranění. Hodlala vytrvat, snad se i s pomocí dobře provedených manévrů vymanit z nedobrovolné řeže, což ovšem působilo nepravděpodobně. Vyhnula se zbrklým překulením do strany, kdy skončila v nevýhodné pozici, neopatrně odkrývající svůj pravý bok, za což ji soupeř potrestal prudkým úderem. Ležící na zemi pozorovala ohromnou pracku odhodlanou zasadit další ze série prudkých rozmachů, přičemž z mordy plné ostrých zubů odkapávaly žádostivě sliny. Zpomalená nepředpokládala, že dokáže vykrýt nadcházející útok, leda by nedopatřením chlupáč minul, to ovšem působila z tak malé vzdálenosti naprosto nepravděpodobně. Promiň. To, co protnulo vzduch, bylo vzteklé vlkodlačí zavrčení, plné zadržovaného vzteku a dřímající agrese. V tu chvíli medvěd bolestivě zaúpěl, když se čelisti nového protivníka zaryly do měkké tkáně. Obrovská šelma sama převzala iniciativu v boji za zraněnou sestru, která zvedala svou poničenou maličkost na nohy, přičemž si pouze zběžně vyměnili děkovné pohledy, načež se ona rozběhla k Ásbjörnivi, zatímco střet probíhal zcela mimo její režii. „Pojď“ sama netrpěla újmou z rozsáhlého poranění, které však oproti jeho působilo komicky. „Musím tě dostat pryč.“ Vynaložila veškerou sílu, aby ho násilně vytáhla na nohy. Nemohli obětovat vzácný čas tím, že s ním bude jednat ohleduplně, či se dovolávat souhlasu. Sama si přehodila mužovu ruku přes rameno, aby ho mohla lépe podpírat. „Když zůstanu bojovat, tak ty umřeš. Zbytečná smrt pocty nepřináší.“ Snad se na bojišti povětšinou chovala jakožto smyslů zbavená, čelící nepříteli s nepřiměřenou odvahou a sebevědomím, avšak to jednala čistě sama za sebe, další životy tím nedávala v ohrožení. Tady brala ohledy především na raněného, kterého odmítala ponechat na pospas osudu, zvláště když už Runar zastal jejich bezpečný únik. Bráško. Najednou si uvědomila, jak bláhově a unáhleně se vzdala, když myslela, že ho bestie uvnitř ovládla, nikoliv, každým dnem ji stále více upozaďoval, až dokázal využít schopnosti, získané z kletby, ve svůj prospěch. „On bude v pořádku, ty už být nemusíš.“ Dodala, násilně ho táhnoucí dál, odhodlaná ho dostat do civilizace, než jí umře v náručí.
|
|
|
Okolí
Nov 14, 2018 18:04:46 GMT
Post by Ásbjörn Hallgrimsson on Nov 14, 2018 18:04:46 GMT
Blížící se nepřítel se hlasitě dožadoval jejich pozornosti, řvoucí nenávistí skýtající touhu po krvavé mstě za druha. Seveřan pokořeně zavřel oči, měl tušit společnost v podobě ohromné medvědice, pravděpodobně hlídající mladé do doby, než hlava rodiny, nyní ležící u jejich nohou, se vrátí do doupěte i s kořistí. Zdevastovaný se přestal ohlížet po této možnosti, myšlenky upnuté pouze k cestě za bezpečí hradních zdí. Nezaklel, jak by se dalo čekat, dech se prohluboval s každým vtahem kyslíku do poraněných plic, ramena napjatá přípravou na nelítostný útok družky mrtvého zvířete. I v chatrném stavu, v němž se Björn nyní nacházel, byl odhodlaný čelit protivníkovi tváří v tvář, ač by to znamenalo jeho konec, pro Ragnu snad alespoň minimální možnost vzdálit se do bezpečí. Nahrbený vycenil zuby v jasném gestu naznačujícím, kdo se stane medvědovým protivníkem, a byl by se k němu rozeběhl, kdyby jej Ragna nepředběhla se sekerou v ruce, nenadále přijatou jako zbraň hromadného ničení. "Ragna!" Zvolání jejího jména kolovalo žilami v touze stáhnout ji nazpět, odstrčit ji za svá záda, hrudní projela ostrá bolest doprovázená podrážděným syknutím. I v jeho rodném kraji patřily ženy k válečníkům uznávaným vesnicemi, tento boj však považoval za svůj, neb ho započal zabitím druha rozlícené medvědice ohánějící se tlapami po uskakující černovlásce. "Ragna! Dost!" Supění doprovázelo ostře mířená slova míjející se s jakýmkoliv účinkem - seveřanka nadále podstupovala boj o holý život s matkou přírodou, krutě se vysmívající bojovnici do tváře. Nevěda, kde vzal tolik sil, snad adrenalin pohánějící jeho tělo k sebevražednému útoku, strhl z boku provizorní obvaz nasáklý krví, házeje ho medvědici do tváře se zařváním líté bestie. Ten zvuk nevydal už hodně dlouho, naposledy při srozumění o synově smrti. Připravený rvát se učinil krok kupředu, další už nestihl přidat - zvuk vraždícího monstra proťal vzduch spolu s nárazem těla o tělo. Mohutný vlkodlak se přihnal chránit sestru před jistou smrtí, odtahujíc medvěda z jejího dosahu, aby se mohla postavit na nohy a vzdálit se do bezpečí. Byla to až Ragna, kdo ho přivedl nazpět, očima sledujícího boj dvou silných bytostí. Cítil se slabý - museli se objevit dva, aby ho mohli zachránit a on se hodlal vydat do rukou Ódinovy milosti. "Nechci-..." S dechem se stále potýkal, problematicky tvořil věty v jejím rodném jazyce, který sice ovládal, i když ne tak dobře, jak by si přál. "... Abys bojovala... moje... bitvy..." Už stihl pochopit, že se v boji nevzdává a nemá tendence před ním utíkat. Vždyť ho sama vyzvala, ať si poměří síly, což by nyní nebyla ta nejlepší volba. Jednou ranou by jej srazila, ani by nemrknul. "Nepotřebuju... pocty..." Škubnutím se ohnal s mručivou náladou. Nečekal, že by ho Ódin přijal, naopak čekal věčné zatracení. Jak se však zdálo, bez kořisti se odmítal hnout, raněnou rukou ji svíraje za kůži na hřbetě. "Musím... ho donést... královně. Důkaz..." Nemohl po cestě umřít, zkrátka nemohl, a tak se, chtě nechtě, vydal do rukou Ragny a jejích pokynů a pokusů odvést ho od bitevní vřavy dvou lítých tvorů bojujících o dominantní postavení. "Proč... jsi neutekla?"
|
|
|
Okolí
Nov 15, 2018 19:49:50 GMT
Post by Ragna Oldervik on Nov 15, 2018 19:49:50 GMT
Jak hluboce litovala, že v záchvatu paniky opomněla vybavit se zbraní pro obdobné případy. Sama taktéž nejásala z nutnosti opustit překotně bojiště, vyhlásit zbrklý ústup pryč, zatímco za zády slyšela líté poměřování sil. Nehodlala svůj zrak otáček zpět, jinak by neudržela svou prudkou povahu, načež by odhodlaně běžela vypomoci sourozenci riskujícímu život. Důvěřovala instinktům šelmy, její nezkrotné vůli zvítězit nad protivníkem, avšak uvnitř stále pociťovala obavu z toho, že bratra podrážděný medvěd smrtelně zraní. Ví co dělá, on už ví, co dělá. Útěšná myšlenka. Zcela uvědoměle zasáhl do probíhajícího boje, využil příležitosti k odvrácení pozornosti. Uvažoval, chápal, skoro nemyslitelný pokrok, od jejich prvního setkání, kdy společně skončili zaklesnutí v sobě, oba na pokraji smrti. Jakoby si najednou Runar nacházel cestu zpět. Třebas budeme konečně rodina. Tempo nezpomalovala, přestože už i jí stíhala malátnost ze ztracené krve. Vytrvale razila cestu kupředu, plně soustředěná k dosažení cíle, až skoro přeslechla jím položenou otázku. Neposkytla odpověď hned, v podstatě jednala zkratkovitě, více instinktivně nežli s rozvahou, kdy přirozeně převažovalo přesvědčení ochrany raněného, nežli braní zřetele k vlastní nevýhodné pozici. Vždycky zarytě přijímala příchozí nebezpečí, aniž by jakkoliv uvažovala o dalších následcích. Nepatrně zpomalila. „Nebylo před čím utíkat.“ pronese nakonec mírně posmutněle, což nečinila příliš často. „Sám si to tehdy řekl, nejsem živá bytost. Nemám mít z čeho strach, necítím bolest.“ Tím odkazovala k předchozímu rozhovoru, jenž spolu vedli, převážně jeho reakci, když ho spravila o své indispozici vnímat určitý druh vjemů. Pamatovala těch slov, jenž jí uštědřil při návštěvě ve vězení. Skrývala ránu, kterou tím utržila, neboť přestože se vždy snažila zůstat v souladu s neměnnou pravdou, nedokázala sama onu necitelnost nikdy překousnout. Bez Runarova vlídného slova, kdy jakožto jediný projevoval špetku pochopení, zůstala naprosto bezbranná, až jakákoliv, byť sebenevinnější poznámka, zanechávala hlubokou brázdu v psychice. Uvažovala nad tím tehdy dalekosáhle, zklamaně hledící před sebe, jakoby prázdná a opuštěná. Bolelo být označena podobným pojmem. I nyní výrazem v obličeji odkazovala k tomu, jakoby zůstala ztracená ve snu, jen nepřítomně hledící několik stop dopředu, mechanicky následující směr. „Takže myslet si, že tě tam nechám kvůli tomu, že ze křoví vyběhl medvěd je...“ následovalo drobné odmlčení. „...bláhové.“ A tolik vypovídající o prokletí, jímž trpěla, neboť každý racionálně uvažující jedinec by vzal nohy na ramena, neobětoval zdraví za osobu, kterou stěží zná, s níž se viděl jedinkrát v životě. Zbytečně čelila hrozbám, kdy neúměrně pokoušela trpělivost nejvyššího božstva, jenž ovšem stále odmítalo její pozemskou pouť ukončit. „Ale proč někdo, kdo bolest cítí, bude riskovat za někoho, kdo je méně než on?“ Znělo to jaksi prázdně, když onu otázku pokládala. Viděla jeho snahu postavit rozlícené šelmě, kdy k ní volal jménem, aby se stáhla do bezpečí. Nenalézala spojitost mezi Ásbjörnovými předchozími výroky a momentální situací. Hlasité vlčí zakňučení, které se neslo až k nim donutilo Ragnu znovu k zrychlení. „Fenrire, chraň svoje dítě.“ pronesla nikoliv podobné prosbě, spíše nevrlému příkazu. Už rozhodnutí učinila, nežli nedopraví seveřana do bezpečí, nesmí se otočit. Prozatím ovšem nespatřovala hradby blízkého města, což ji nutilo k pesimistickým úvahám, mezitím pociťovala stále výrazněji nesenou váhu. Sil ubývalo, jak z neošetřených ran stékaly rudé krůpěje.
|
|
|
Okolí
Nov 15, 2018 20:32:09 GMT
Post by Ásbjörn Hallgrimsson on Nov 15, 2018 20:32:09 GMT
"Jsi... živá... bytost..." Pracně vydolovaná slova postupně opouštěla rty zalévající se krví. V potlačování bolesti si ho stihl rozkousat, díky čemuž více než předtím připomínal hotovou trosku, žrádlo vyrvané divokému tvorovi z tlamy. Paže samovolně cukala námahou, každá žíla, sval a nerv, to vše řvalo prožívanými mukami, nahlas necekl ani slovo. Byl bojovník, tak se rád prezentoval, ač mu se mu ono slovo už několikrát zhnusilo. Sám se přistihl, jak ho vyplivuje s nechutí jako jedovatou slinu. "Jen... strašně... hloupá..." Prudký výdech, záchvat kašle a okolnostmi ne zrovna dvakrát vhodně zvolená romantická slova, jako spíše políček vražený do tváře. Ať nad tím přemýšlel jakkoliv, nechápal její touhu po sebedestrukci. Její jméno jako by mělo být spojeno se sebevražednými počiny, hlava nehlava se vrhala vstříc nebezpečí s válečným pokřikem. V jednu chvíli obhajovala svou necitelnost vůči bolesti, prezentujíce ji jako výhodu nad ostatními, v té druhé prahla po emočním spojení s bratrem zakletým do těla nemyslící bestie. S posledními slovy se sám nad volbou uchechtl jako malej kluk, ani by se nedivil, kdyby mu vyčinila za takovou ukázku myšlení jako malému parchantovi, ponechávaje ho napospas osudu. "Že... necítíš... bolest... neznamená... že..." Další ze záchvatů kašle zpomalil putování směrem k hradu, stále ještě ležícím v nedohledné vzdálenosti. Obzor nelemovaly hradby, což neznělo dobře, vůbec ne. "... Nemáš... mít... strach. Strach... je zdravý." Provinile škubl zdravým ramenem, nelíbilo se mu vytahování vlastních rozhodnutí a zhodnocování vážnosti volby nechat se zabít rozzuřenou medvědicí. Podrážděný výdech nosem tiše komentoval nevyřčená slova, zatvrzelá tvář se odmítala uvolnit v podání jakéhokoliv vysvětlení upokojujícího zvědavou seveřančinu duši. Namísto odpovědi stlačil váhu, aby Ragninu mysl zaměstnal něčím jiným, momentálně podobně důležitým - přežitím. Nedaleko od nich se nacházelo stavení, patrně vylidněné, neboť odnikud se nevalil kouř, což by v tuto ranní hodinu bylo jednou z nejběžnějších činností, po dvorku nepobíhaly slepice a chlív se taktéž zdál prázdný. Trhnutím hlavy naznačil, aby se vydali oním směrem a využili poskytnutého příbytku k nabrání stále ubývajících sil, než oba padnou vyčerpáním - jeden z nich možná natrvalo.
|
|
|
Okolí
Nov 15, 2018 21:29:54 GMT
Post by Ragna Oldervik on Nov 15, 2018 21:29:54 GMT
Jen... strašně... hloupá. Pravda, nebýt jedinou nadějí k jeho přežití, pravděpodobně ho ponechá osamoceného. Nahněvaně k němu stočí oči, už jen z podstaty toho, že ji nepokrytě uráží, když ona nabízí pomocnou ruku. Z úst projde mírně podrážděné zavrčení, ale více tvrzení nekomentuje. Nevím komu bylo po chuti, aby zmrzačený skákal před medvěda. Starost o bratra nahradí štiplavý nával zloby, zjevně toužil jí uštědřovat nepříjemné políčky v pravidelných intervalech. Dosud společně strávili čas pouze dvakrát, kdy si pokaždé našel prostor k tomu bez skrupulí ji kritizovat. Působil dojmem muže, jemuž se nezvládne nikdo zavděčit, co si udržuje odstup od ostatních, aby tím ulehčil sám sobě. Zatnula podrážděně zuby, až si pouze přičiněním náhody neprokousla jazyk. Naštvaná pokračovala v úmorném lopocení, snažíc se přejít veškeré urážky, udržet chladnou hlavu, když už krev vřela nespornou tužbou ubalit muži výchovnou facku. Pokoru obecně postrádala, vlastně ten pojem nikdy nepochopila. Sklánět hlavu, naslouchat urážkám, avšak pře s mrzákem v sobě neskýtala žádné uspokojení. Jedinou překážku mezi ním a pádem na zem, představoval právě poskytovaná opora. Až moc jednoduché. Později dozajista dostane prostor, aby pošramocené cti učinila za dost. Zdravý? Výraz v obličeji sice stále připomínal nepříliš dobře naladěnou šelmu, avšak proběhlo jím chvilkové zaskočení, díky němuž i pohodila havraními kadeřemi, překvapivě neslepenými zaschlou krví, neboť poranění utržila především v oblasti obnaženého hrudníku a stehnech. „Strach...“ nadechne se, aby mu odpověděla, jenže poté svůj úsudek přehodnotí „... to je jedno.“ Dokončí, přestože původně hodlala pronést ... je jen prostředek proto, aby tě tvůj protivník kontroloval a omezoval tvou snahu stanout proti němu. Avšak odvodila si, že jestliže pronese podobnou formulaci, schytá další nepříjemnou spršku výsměchu. Proklínala slábnoucí tělo. Nechápala, nač se tolik nechává omezovat pár hlubšími škrábanci, za něž utržené rány považovala. Kdysi si ze soubojů odnášel mnohem horší následky, stále schopná se postavit vůči nepřátelům, nyní nesmyslně podléhala slabosti. Netrpělivě doufala ve spatření náznaku přiblížení se k městu, leč nic této urputné tužbě nenasvědčovalo. Dříve uzřela stavení, které nezpozorovala už při svém překotném běhu přírodou, při němž chaoticky hledala Runara. Toužila si vynadat do neschopných idiotů, když oba vláčela špatně. Kurva. Dosud nepoznala okolí příliš důkladně, z čeho zřejmě pramenil učiněný omyl. Do prdele. Zaraženě, takřka rezignovaně, hleděla před sebe. Nezbývalo nežli využít přístřeší, pokusit se... V ten moment pohledem zavadila o Ásbjörna, jehož stav se vytrvale zhoršoval. A přesto si určité věci tento muž neušetří ani těžce raněn. Kousavou poznámku si ponechala pro sebe, přijímajíc fakt, že jim nezbývá nic jiného, než pokus o zafixování ran v tomto osiřelém domku, přičemž snad zastaví seveřanovi krvácení. Vyrazila tudíž k přístřeší, načež se neobtěžovala s otevíráním dveří, jenž rozrazila nevrlým kopnutím. „Řekni mi, co mám dělat.“ pronesla, zatímco ho usadila na první volný kus nábytku, aby si odlehčila od těžkého břemene. Sama nedisponovala hlubokými léčitelskými znalostmi a on tehdy projevil, že mu dotyčná oblast není cizí, když jí poskytl ošetření. Vyčkávala pokynů.
|
|