|
Okolí
Sept 28, 2018 20:16:38 GMT
Post by Bartolomeo Quinn Ricci on Sept 28, 2018 20:16:38 GMT
I přes pracovitost mého organismu, má hlava jakoby usnula. Musel jsem být doopravdy unaven, protože moje hlava byla natolik natvrdlá, že by jinak nepřestala myslet. Radoval jsem se, odpočinek jsem potřeboval a toto byla dokonalá příležitost. Jediná aktivita, kterou jsem spokojeně dělala, byla koukání na kus papíru a krajinu přede mnou a na to, jak se obrázek rýsuje. Má živá schránka doopravdy krásně kreslila, ale nebyl to můj styl kreslení. Stylů jsem měl v záloze několik. Jeden styl jsem měl hodně rád, ale nedal se realizovat na cestách. Inspirace mě vždy přepadla ve špatnou chvíli, a protože jsem nechtěl, aby mě z dalších nápadů bolela hlava, musel jsem ten jeden dát na papír. A tak musíte asi tušit, jak jsem se moc těšil na město, kde mě nebude nikdo pronásledovat. Ještě tomu chyběl člověk, který se mnou cestoval polovinu cesty. Se Shirem jsme se rozdělili před několika týdny a ještě žádná známka toho, že by jsme se měli potkat. Byl jsem natolik zvyklý na jeho společnost, že mi povídání s ním, nebo snad jen jeho přítomnost mi chyběla. Byl jeden z mála lidí, který dovedl snést mé řeči o matematice, o které jsem mluvil poměrně často a zdlouhavě. Nestačil jsem se divit, že mu nepraskla hlava. Byl jsem otravný a uvědomoval jsem si to, ale nemohl jsem si pomoci. Byla to má vášeň, má radost. Práci mého těla rozrušily kroky a proto má hlava musela zapnout, aby neudělala ruka na papíře chybu. Čekal jsem, že to bude někdo z místních, protože se zdálo, že někam pospíchá. Třebas posel na hrad a ten by se nikdy neměl zastavovat, dokud není na místě určení. Neotočil jsem se, místo toho můj pohled směřoval na mou klisnu, která zvedla hlavu. Přestala přežvykovat a nechápavě jsem zvedl obočí. Co s ní je? Málem jsem vykřičel, když jsem uslyšel známý hlas. Místo toho jsem vyhodil do vzduchu tuhu, kterou tu celou dobu držel. Spadl naštěstí na papír a neudělala nechtěnou čárku, uf. "A já vidím, že jsi stále plný překvapení." řekl jsem, tentokrát dívajíc na Shira, ignorujíc situaci s tužkou. Ach, jak jsem si přál, aby to neviděl. Položil jsem papír a tužku na zem, abych se mohl zvednout na obě nohy. "Koukám, že sis cestování se mnou nerozmyslel." dodal jsem s úsměvem. Měl na vybranou a tak trochu jsem čekal, že otočí Arga a pojedou kamkoliv jinam. Tato země byla po bitvě a chystala se určitě další. Normané byli všude a měl jsem velikou chuť říct Shirovi, aby si to rozmyslel. Válka nebylo nic příjemného a nechtěl jsem ho zaplést do něčeho, o co si neříkal. Já jsem věděl, co čeho jdu a hodlal jsem zde pomáhat, ale nevěděl jsem, jak je na to můj exotický přítel, za kterého jsem nechtěl dělat rozhodnutí. "Jak si zvykáš na naše oblečení?" zeptal jsem se ho. Muselo to být určitě změna. Jeho oblečení bylo volné, nikde neškrtilo. Některé věci ho museli i kousat. Jednou jsem si sáhl na materiál jeho kimona. Něco tak jemného jsem dlouho nepocítil.
|
|
|
Okolí
Sept 29, 2018 9:08:54 GMT
Post by Shiro Ashina on Sept 29, 2018 9:08:54 GMT
Nad jeho konstatováním se mírně pousměje. Nebylo si co rozmýšlet, svědomí by mu nedovolilo usnout, dokud se neutvrdí v tom, že on docestoval v pořádku. „Musil jsem vyřešit ještě určité záležitosti a když mi náhoda dopomohla k tomu, abych sem bezpečně docestoval, rozhodl jsem se posečkat, jestli jsi nesešel z cesty.“ Ty záležitosti se ochomýtaly kolem holubice, poslem zpráv z rodného Japonska, která v pravidelných intervalech přilétala. Sice ho dokázala spolehlivě najít, takřka kdekoliv, ale nechtěl jí práci zbytečně komplikovat a tak několik dní počkal ve větším městě, kde narazil na šlechtice. Aspoň, že doma je vše v pořádku. Své další psaní určitě nezačne sdělením, že uvízl mezi dvěma soupeřícími stranami, pravděpodobně by se s ním všichni předčasně rozloučili. „Zřejmě se na to dá zvyknout.“ řekl zdvořile. Nemohl na něho přeci, zcela upřímně, vychrlit, že si připadá jak v pytli a naprosto nechápe jejich zálibu v takovém mučení. Určitě ovšem nebylo těžké postřehnout roztrpčené rozpoložení z toho, že se musel vzdát pohodlí na úkor praktičnosti. Neuvěřitelně se těšil, až tuhle maškarádu vysvlékne, složí do kouta a tam ji ponechá dalšímu osudu, než se opět rozhodne vyrazit mimo hradby, což s blížící se invazí působilo nepravděpodobně. Proč že jsem to vůbec ještě tady? Těžká otázka, ovšem odpověď stála hned před ním. Nedokázal přinutit Arga směřovat do přístavu, když neměl jistotu, že Bartolomeo docestoval v pořádku. Vlivem tohoto rozhodnutí, zde zůstal nyní v podstatě uvězněn, protože už z ostrova nevedla cesta na pevninu. Přestože se snažil vyzvědět víc informací a najít skulinku vedoucí mimo Království Ingwirth Hold, nikdo mu nedal ani nepatrný náznak naděje, že v brzké dostane možnost pokračovat v putování po neprobádaných končinách. Irštinu znal, velice dobře, směl-li tvrdit. Místní mravy si částečně osvojil již při první návštěvě, pravda, zatím nedostal možnost sledovat válku z takové blízkosti, ale tohoto privilegia by se milerád vzdal. Nepatřil k těm, jenž se v těchto situacích vyžívali, natož, aby bojoval, to bez zaváhání přenechával bratrům. Shiro patřil k těm, kterým by katanu do rukou vložil pouze opravdový blázen a příkladný zoufalec, postrádal cit, jakkoliv zacházet se zbraněmi, prostě ho při narození navštívila jiná múza. Shodou okolností, naštěstí, to nepředstavovalo větší problém, hlavně díky postavení pátého dítěte, tam už se příliš nehledělo k těmto věcem a dokud rodinu nehanobil, směl si zvolit, kterou cestou se ubírat. „Jaká byla cesta?“ optá se ze slušnosti, aby konverzace nestála, přičemž se zběžným pohledem ujisti, že nedošel k větší újmě a pokud utržil nějaká zranění, tak jsou pravděpodobně jen povrchová, neboť nezpozoroval prosakující krev ani případné známky bolesti. Neřešíš to nějak moc? Když nad tím zauvažoval, vlastně ano. Bál se a strachoval až přespříliš, zbytečně se zatěžoval obavami a trochu nepochopitelně tíhl k tomu muže před sebou opatrovat. Po dobu společného putování zajišťoval veškeré praktické věci, od vaření po vyjednávání s místními, zatímco následník trůnu zůstával ve svém vlastním světě vynalézání z něhož odcházel pouze sporadicky, když na něho doléhaly potřeby těla. Jak se ovšem ukázalo, evidentně tak přehnanou péči nepotřeboval, doputoval se sám, bez větších problémů. Musel si vynadat za své přílišné opečovávaní, pravděpodobně zbytečně přeháněl. „To má být další z tvých nápadů nebo jsi jen zachycoval zdejší kouzlo?“ Bylo by neslušné podívat se mu přes rameno, aby osobně zjistil, která z teorií více odpovídá skutečnosti. Vychování mu vždy radilo nechat lidem svůj prostor, nikam je netlačit a místo toho trpělivě čekat, než se sami otevřou, protože jejich sdílnost pak nebude vynucenou. Když se Bartolomeo náruživě rozhovořil o svých poznatcích a možnostech lidského poznání, vždy mu trpělivě naslouchal, přestože pobíral pramálo z těch roztodivných vizí. Avšak, vždy bylo fascinující pozorovat to neutuchající zapálení s kterým ve výkladu pokračoval a jak vždy dospěl k nějakému náhlému uvědomění, díky čemuž okamžitě začal zakreslovat na papír další postup. Mezitím se mezi korunami stromů mihla bílá šmouha, jenž později, s přirozenou elegancí, dosedla Shirovi na rameno, přičemž se ozvalo tolik typické vrků. Sněhobílá ptačí slečna se mu zlehka otřela o tvář, čímž si žádala svou dávku pozornosti. Začal ji mírně hladit po hebkých pírkách. „Tvůj plán zůstává neměnný?“ Tudíž zajít za královnou, požádat ji o azyl a pomoc pro svou zemi. Nežli dostal odpověď, tak se věnoval Akane, společnici, která mu projevený zájem vracela stejnou měrou.
|
|
|
Okolí
Sept 29, 2018 11:15:54 GMT
Post by Bartolomeo Quinn Ricci on Sept 29, 2018 11:15:54 GMT
Pousmál jsem se nad jeho starostlivostí. Možná se mi to jen zdálo, ale Shira jsem si představoval jako objevitele, když šlo o poznávání nových zemí, o kterých většina království nevěděla. Vyrůstal v exotickém království, o kterém jsem slyšel jen z vyprávění. Vždy jsem se na jeho krajinu ptal. Chtěl jsem se svého spolucestovatele poznat o trochu více. Byla to přeci slušnost. A navíc jsem si připadal hloupě, že jsem mluvil jen já a on mě chudák musel pořád poslouchat. Také jsem si připadal dost jako klíště. Shiro se naučil díky cestování tolik věcí a já jsem mohl tak akorát rozdělat oheň a ubránit nás před bandity a jinou hrozbou. Mohl jsem tiše děkovat své magii, že při mě v těchto situacích stála. Jinak bych byl v koncích. A abych se více neztrapnil, raději jsem o mém menším fiasku s lodí raději pomlčel. Kvůli mé hlavě v oblacích, neuvědomil jsem si, že jsem šel na špatnou loď. Nevadilo by mi, kdyby to bylo království někde úplně někde jinde, třebas někde za oceánem, ale ta špatná loď putovala do mé domoviny. Kdyby to neohlásil chlapec, který putoval s kapitánem lodi, byl bych v koncích a možná v žaláři. Dost nepříjemná situace, kterou jsem jednou hodlal Shirovi říci, ale ne teď. Na mé trapné chvilky jsme měli času dost. Ale jen jsem naznačil mým typický úsměvem "Kdybys jen věděl, příteli." Flóra mezitím přišla k nám, aby frkla Shirovi na pozdrav a opřela si hlavu o moje rameno. Poškrábal jsem ji na krku. "Díky slečně tady jsem dorazil v pořádku." oznámil jsem a políbil jsem mou klisnu na nose. Několikrát mi zachránila krk, byl jsem jí doopravdy vděčný. Opřel jsem si hlavu o tu její a pozoroval jsem Shira, jak se chudák trápí s naším normálním oblečením. Pro něj to rozhodně normální nebylo, protože mi připadal dost nespokojeně. Ale i přes jeho nespokojenost, slušelo mu to. Při našich cestách jsem ho často popichoval, když se nemohl někam kvůli jeho výšce dostat. V jeho kimonu vypadal jako drobek, ale v našem normálním oblečením vypadal více jako muž. "Můžu ti říci, že jsi více zmužněl." poukazujíc na róbu s drobným pousmáním. Nechtěl jsem ho naštvat, to doopravdy ne. Poměrně dlouho jsme se neviděli a nechtěl jsem to pokazit mojí rádoby popichující náladou. "Byla by lepší, kdyby mi Normané nešlapali na paty." poznamenal jsem. Bylo mi hned jasné, že pokud jim ten spratek dal věděl o mém plánu, Normané za to dostanou slušně zaplaceno. Už mu zbývala jen má hlava na špalku a proto se mě snažil dostat. Nehodlal jsem se jen tak vzdát. Procestoval jsem dost míst a zapamatoval jsem si všechno. Pro můj teleport úžasná věc. Nenáviděl jsem utíkání, jenže to byl já proti všem. Byl jsem nadutý, ale až tak moc ne. Na to jsem svou kůži měl ještě dost rád. "Kdybych na ně nepromluvil anglicky, už by mě nejspíš prošetřovali." dodal jsem s těžkým povzdechnutím. Ale to byla minulost. Zde jsem mohl volně dýchat. Musel jsem co nejdříve zajít za královnou. Mysli jen na pozitivum, říkal jsem si často. Hodlal jsem si pořídit domek, kde bych už konečně mohl vyrábět, co mě napadne. Také bych mohl pomoci královně s Normany. Několik plánu zbraní jsem si vzal z domova. Snad to všechno vyjde, řekl jsem si. Pohlédl jsem dolů na skici, které jsem hned vzal ze země. Papír jsem dal hned vedle místa, které se mé tělo snažilo ztvárnit. "Nápad rozhodně ne." řekl jsem hned. "Nápadů mám dost, ale tohle rozhodně není jeden z nich. Tohle je spíš takový menší pokus a tak trochu jsem se nudil." Zasmál jsem se. Zkusil jsem, jaké bude kreslení tady v Ingwirth Holdu. Šlo to doopravdy jako po másle. Pokud dovedlo jen mé tělo, nemohl jsem se dočkat, co vymyslí moje hlava. To bude nápadů. Pohlédl jsem hned na Shira, když jsem uslyšel holubici, kterou jsem viděl už tolikrát. "Nějaké dobré zprávy z domova?" zeptal jsem se. Měl bych radost, že aspoň jeden z nás má bezpečný domov. Navíc jsem chtěl slyšet Shira mluvit o jeho domovině. Aspoň bych měl další inspiraci na portrét krajiny. Teď jsem si to mohl konečně dovolit. "Ano, ano. Doufám, že se nic špatného nepřihodí." povzdechl jsem si. Musel bych potom zase hledat jiné místo a to už by byl oříšek. Kde jinde by se dalo bezpečně dýchat, když je člověk král na útěku a mág? "Co ty, příteli? Možná budu naivní, pokud se znovu zeptám na tvou přítomnost." zeptal jsem se ho. Nemohl jsem po něm chtít, aby se usazoval jen kvůli mé maličkosti. On chtěl poznávat a já potřeboval stále místo, kde bych mohl vytvářet a zkoumat. V tomto druhu poznávání jsme byli odlišní a trochu mě to mrzelo. Znamenalo to, že naše cesty se neproplétají a já jednou musel dát Shirovi sbohem.
|
|
|
Okolí
Sept 29, 2018 17:30:15 GMT
Post by Shiro Ashina on Sept 29, 2018 17:30:15 GMT
Nepředpokládal, že ho ta poznámka tolik vykolejí. Přestože chápal, že Bartolomeo ho pouze škádlí a nic vážnějšího za tím není, stejně nedokázal zareagovat hned, přičemž k němu hleděl s mírným zaražením, jakoby hledal, jak správně postupovat v současné situaci. Jednou rukou stále čechral pírka holubice, tou druhou prohrábl černé vlasy, přičemž trochu narušil strukturu copu, jenž už nepůsobil tak uhlazeně. Na prázdno polkl. Ono dobírání mu způsobilo v hlavě zmatek a on, už tak nejistý ve svých postojích k muži před sebou, krátkodobě zamrzl, relativně neschopen mluvy. Přestaň to tak prožívat, akorát zbytečně řešíš situaci. Když nedokázal zareagovat přirozený smysl pro komunikaci, vmísilo se do celé záležitosti vychování, jenž ho přinutilo do mírně kyselého šklebu. Být ponechán vlastním myšlenkovým pochodům, pravděpodobně zaraženě civí doteď, takhle ovšem opětoval slova s hranou úklonou a vlastní dávkou nadhledu. „Budu to brát jako poklonu, ale tím pádem jsem raději ženou.“ Bez pochyby. Stejně si z něho mnoho evropských obyvatel utahovalo, takže žádná výraznější změna. Ctil délku svých vlasů, volnost nošení kimona a s mizernou výškou, skutečně nic nesvede. „Jeden se pro váš styl oblékání musí narodit.“ Mravy začínají od dětství a když už vám tehdy nedají možnost si zvolit a v tomhle hrubém plátnu strávíte celý den, tak vás hebkost hedvábí nikterak neokouzlí. Ba naopak to mohlo působit rozmazleně, chodit v drahých a zdobených látkách. Nechal to být, zbytečně rozebíral podružnosti. Za chvíli dostane možnost se opět slušně ustrojit bez toho, aniž by se vláčel v těchto hadrech. „Flóra je vskutku fascinující klisna.“ přitaká, sledující, jak se sněhobílí oř mazlí se svým pánem. Od Arga by se takovýchto něžností nedočkal, už bylo pravděpodobnější, že ho shodí ze sedla, nežli projeví trochu zájmu k jezdci, kterého měl rád svým osobitým způsobem, jako objekt pro hry a zábavu. Avšak, stejně by to paličaté zvíře neměnil, přinášelo do života zvláštní vzrušení, kapku svébytnosti. Jen aby jsi opět něco nezpůsobil, když nejsem poblíž. Už několikrát se mu podařilo skoro dostat ze stájí, vůbec se netajil tím, že nebaví postávat na místě, stejně jako nesnášel zůstávat o samotně, takové přerostlé dítě. „Je škoda, že jsem netušil, že narazím na starého známého, který mě sem dopraví. Kdybych takové ponětí měl, nemuseli jsme se rozdělit.“ Nerad slyšel o nesnázích, které ho doprovázely. Učinil špatné rozhodnutí, když se vzájemně oddělili, aby každý sledoval vlastní zájmy. Tehdy to vypadalo zcela přijatelně, nyní Shiro litoval unáhlenosti s jakou svolil, aby putovali odděleně. „Mrzí mne to.“ dodá zcela upřímně zahanben hladkým průběhem svého cestování, které se sestávalo z dobré stravy, ochrany a občasně milé společnosti, když si šlechticovy dcery přály promluvit o svých problémech, rád naslouchal jejich trápení v němž se pokoušel jim ulehčit. Vesnické dívky trápilo, zdali se najde někdo, kdo jich pojme za manželky, ty urozené, jestli manžel bude mít tři brady nebo těsně nad hrobem. Vždycky se jen taktně pousmál, jakmile prohlásily, že by raději cestovaly s ním a případně ho pojaly za chotě. Vždy je s díky odmítl. „Jsem zvědav, až uvidím některých z tvých nápadů v praxi.“ Prozatím se ukrýval pře uzurpátory své země, takže najít čas k sestrojení všech těch roztodivných vynálezů rozhodně neměl. Možná se to nyní zlepší, jestliže ho zdejší panovnice přijme a uveden a svůj dvůr. „Smíšené“ pronese trochu posmutněle, nerad si uvědomoval, že svůj domov opustil těsně před začátkem mongolské invaze, to ho roztrpčovalo, přestože věděl, že by pramálo svedl. „Akane psala, že situace se začíná obracet. Mongolové utrpěli porážku u Akasaky, což pro nás hodně znamená. Vojsko teď dostane prostor k tomu vrátit úder. Ichiro a Takashi byli zranění a situace ohledně mého nejstaršího bratra není dobrá. Hiroshi zůstal s otcem v poli, aby pomohl zmobilizovat odpor.“ dořekl s krátkým povzdechem. Trápil se tím, že tam momentálně není a jediné zprávy jsou ty od sestry, které ještě docházejí se zpoždění, jelikož jejich posel neuměl cestovat tak rychle, aby vše zůstalo aktuální. Co když je Ichiro mrtvý? Co když celá domovina padla do rukou útočníků. Pohodil hlavou, nesměl se trápit takovými myšlenkami. „Dále jsem se dozvěděl, jak je dobře, že jsem nezůstal doma, jelikož by to nedopadlo dobře. Svoje další psaní nesmím začít tím, že sestře napíšu, kde momentálně jsem.“ Na tváři se objevil mírný úsměv, to při představě Akane, jak lamentuje nad tím, že nejmladší člen rodiny, zcela bojově neschopný, zůstal uvězněný mezi dvěma soupeřícímu armádami, tohoto sdělení ji ušetří. Jinak by se mnou všichni předčasně rozloučili. Pochopitelné vyústění. „Měl jsem obavy, zdali se sem dostaneš zdráv.“ pronese zcela upřímně. „Za dobu našeho společného soužití jsem si povšiml jistých náznaků, že právě cestovatelská vášeň nebude tvoje přednost. Zajímalo mne tudíž, zda ustojíš nástrahy spojené s tím, se o sebe postarat sám, výsosti.“ Nyní si ho nepokrytě dobíral on, když narážel na všechny ty starosti, jenž přebíral na cestách on. Jistě, Bartolomeo dokázal ulovit zvíře, ale jeho další příprava, zřejmě šlechtici nic neříkala. Stejně, jako ho vidět zpracovávat brambory, občas se bál, aby za chvíli nemusel přiběhnout s obvazy, protože se něco nepříjemného stalo.
|
|
|
Okolí
Sept 29, 2018 18:35:02 GMT
Post by Velkan I. Valerious on Sept 29, 2018 18:35:02 GMT
Byly to měsíce, co jsem opustil svou zemi a vydal se na cestu do neznáma. Stále jsem si zvykal na svou novou součást, na vlčí duši, jež se stala neodmyslitelnou součástí mého já. Vycházeli jsme spolu kupodivu dobře, alespoň oproti tomu, co jsem o lidech s vlčím já slýchával. Dříve jsem tvory jako já opovrhoval, opovrhoval jsem sám sebou, ale brzy jsem pochopil, že nejlepší cestou je přijmout to, co mi osud přidělil. Tak či onak, upíry stále v lásce nemám. Navíc být vlkodlakem je v mnohém výhodné, pokud chcete ty bestie lovit. Nenesl jsem lehko, že v zemi, do které jsem mířil, všechna stvoření žijí v míru. Zdá se, že tam se tomu, co umím nejlépe, věnovat moci nebudu. Nehodlal jsem se tím ovšem zabývat, alespoň ne prozatím. Kopyta mého grošáka tlumeně dopadla na měkkou trávu lesní louky, nedaleko od Ingwirt Holdu, který byl mým cílem. Prohlížel jsem si okolní krajinu se zachmuřeným výrazem. Vzpomínal jsem na domov, na chladné zimy a vysoké hory, na své sestry... Nevěděl jsem co čekat od tohoto království, zdali mě jeho královna přijme a co všechno mě čeká.
|
|
|
Okolí
Sept 29, 2018 18:56:41 GMT
Post by Beatricé on Sept 29, 2018 18:56:41 GMT
Noc strávená s orientálním mužem, jehož jméno jsem neznala byla báječná. Jeho dominance byla výzvou k té mojí a noc byla velmi vášnivá a uspokojující. Usmíval ajsem see, když jsem se nad ránem plížila pryč. Nebudím se u nich proč také. Nechci aby si dělali naděje, oba jsme věděli o co jde, o pobavení a pak adieu. Usnula jsem ještě ve své maringotce a probudila se nad polednem.
Běžela jsem rychle, bylo nádherně a já myslela jen na to jak se moje bosé nožky proběhnou v jemné trávě. Smála jsem se a protočila se kolem div jsem nezavrávorala. Doběhla jsem k říčce a v domění , že jsem sama jsem si začala sundavat sukni a rozevřela jsem výstřih halenky abych si opláchla dekolt zborcený potem po dlouhém běhu. Ale mýlila jsem se, poblíž mě sledovaly dva páry očí, ty se přibližovaly, tiše jako stín aniž bych je přes zurčící říčku mohla slyšet. Ucítila jsem pár chňapavých rukou, které mě přitiskly k sobě a druhé, které začaly sahat do dekoltu. **"Co to tu máme za křepeličku...dokonce se nám sama rozbalila! Hele Johne...podělíme se co říkáš...taková míšenka..."** nechutný lapka si olízla popraskané rty a přejel mi jimi po krku. Zasyšela jsem jako kočka a kopla nohou až se skutálel, protože ho jistě přepadla náhlá bolest nádobíčka. **"Vy prasata...s vámi bych nešla ani s nožem na krku!"** zaprskám a začnu s sebou škubat. Ten za mnou, co mě drží, John podle všeho zašeptal. **"Ale i to se dá zařídit děvenko..."** a pak jsem jen ucítila chladnou čepel na krku. **"Do prdele!"** ulevím si. Nebylo by to poprvý co mě znásilnili, konečně míšenka od kejklířů je laciné zboží, ale málokdo vyšel bez úhony, i tihle dojdou své pomsty. Jednou, zavřu dveře a zatnu zuby, nemám šanci umím zhodnotit svoje možnosti, k dýce v podvazku nedostanu, protože mi drží ruce za zády, zatímco se ten druhý, jehož jméno jsem neslyšela začne sbírat ze země. **"Ty malá děvko!"** uslyším jen když se belhá ke mě. **"Ubožáku...ženskou si nenajdeš sám co? kdo by tě chtěl..."** plivnu mu do tváře a ucítím jak mi nůž na malém místě bodá do kůže.
|
|
|
Okolí
Sept 29, 2018 19:11:43 GMT
Post by Velkan I. Valerious on Sept 29, 2018 19:11:43 GMT
Obklopily nás stromy a s nimi příjemný stín. V poklidu, jen se svými myšlenkami jsem pokračoval dál na sever hustým lesem. Všude panovalo ticho a klid, jen ptáci ve větvích stromů štěbetaly a zpívali své písně. Brzy jsem najel na lesní cestu a tak jsem pobídl Vichra do cvalu a nechal jej letět. Bylo to osvobozující, vždycky pro mě byla jízda na koni osvobozující, ale už ne tolik jako dříve. Ne tolik, jako když se mé tělo stalo vlčím a já mohl běžet jako vítr po svých. Hřebec zabíral všemi čtyřmi ve zběsilém tempu a byly jsme už téměř z lesa venku, když jsem zaslechl křik zastřený šumem nedaleké říčky. Zpomalil jsem tedy grošáka a zaposlouchal se znovu, napínajíc své zostřené smysly k prasknutí. A přeci jen, zachytil jsem pach ženy, jenž byl nasáklý strachem a dva další, mužské a nemyté, opředené aurou alkoholu a chtíčem. Tiše jsem zavrčel a klidně otočil koně směrem odkud se nesly ty zvuky a pachy. Pak jej pobídl v pomalý cval. Opět jsem koně zbrzdil až nedaleko od místa, kde dva muži drželi bezbrannou ženu. Okamžik jsem pozoroval dění, odhadujíc jejich a své možnosti, načež jsem jen pobídl Vichra v krok a tím vjel na malou louku mezi lesem a říčkou. Své ledově modré oči jsem upřel na dva ztroskotance, kteří drželi dívce pod krkem nůž a osahávali ji. "To by stačilo!" Pronesl jsem důrazným, avšak klidným hlasem, ve kterém by snad mohla být stopa nějakého toho varování. Nespouštěl jsem z nich oči, ale to neznamenalo, že jsem si nepovšiml krásy té snědé dívky.
|
|
|
Okolí
Sept 29, 2018 19:17:32 GMT
Post by Beatricé on Sept 29, 2018 19:17:32 GMT
Přivřené oči a odkrývající se zoubky v potutelném smíchu, protože moc dobře vím, že tihle dva toho budou pekelně litovat, ještě nebyl nikdo komu by prošlo něco takovýho, ne u mě, ne u světských... jednoho dne jim naservíruju jejich koule k večeři, to přísahám. Vyruší nás ale příjíždějící jezdec, protočím oči, to snad ne další kumpán co se chce vystřídat? Zavrčím a cuknu s sebou silně. **"To nezvládnete jednu ženskou vy dva? Potřebujete posilu? vykleštěnci..."** posměvačně se tomu naproti mě dívým do očí, je ubohej s kalhotama na půl žerdi ajeho vybavení je k smíchu a to mu dám taky pěkně najevo. Muž na koni se ale ozve jinak než jsem čekala a já k němu upřu pohled, který zračí nejistotu a prosbu o pomoc. **"To nic pane, to tady ti dva si musí navzájem pomoct aby vůbec přefikli ženskou... asi se jim spíš líběj chlapi když se k tomu potřebujou navzájem."** řeknu naschvál posměvačně a od toho naproti schytám políček. **"Drž hubu ty děvko, já ti ukážu co je to mít pořádnýho chlapa! A ty se do toho nepleť panáčku, nebo skončíš špatně kapišto?"** Vycení na něj hnusné zuby a vytáhne dýku, která je podobná té, co mi udělala mělký zářez na mém krku a od kterého teď stékají kapky horké krve mě až na ňadra, odhalená v rozhalence bílé košile.
|
|
|
Okolí
Sept 29, 2018 19:24:15 GMT
Post by Velkan I. Valerious on Sept 29, 2018 19:24:15 GMT
Podle toho co dívka vypustila z úst ve chvíli, kdy si mě povšimla, předpokládala, že patřím k těm dvěma ubožákům. Mít jinou povahu, asi by se mě to dotklo, možná dokonce urazilo, ale na to jsem byl příliš klidný a přemýšlivý. Místo toho jsem těm dvěma nakázal, aby přestali. Snědá dívka, i přes svou situaci a nůž na krku, pochopila, že mé úmysly jsou naprosto odlišné a upřela na mě prosebný zoufalý pohled, jímž mě beze slov žádala o pomoc. Ale i přes nejistotu jež se v něm komíhala, jsem musel obdivovat její statečnost a kuráž, když se vzápětí zvládala těm surovým ubožákům ještě posmívat a urážet je. Připomněla mi mé sestry,stejně krásné a neohrožené s plamennou divokou krví. Pobaveně jsem se ušklíbl, ale více nehnul ani brvou, ačkoli jsem se musel hodně ovládat, neboť ji jeden z mužů uhodil a vypustil z huby slova, jimiž urazil dívku a mě se snažil zastrašit. Uniklo mi slabounké zavrčení, jež bylo tak tiché, že jej přes zurčení potoku nemohl nikdo slyšet. V dlaních jsem sevřel Vichrovy otěže a rozesmál se na celé kolo. "A co mi uděláš?" Optal jsem se ještě se smíchem, zatímco jsem pobídl grošáka do kroku a přiblížil se k nim ještě blíže. "Se staženými kalhoty a kudlou větší nežli ozdoba co máš mezi nohama moc děsivě nevypadáš. I té dívce jste oba k smíchu," dodal jsem a prohlížel si je s pobavením jež z části bylo i mého vlka, který by nepohrdl jejich krví.
|
|
|
Okolí
Sept 29, 2018 19:59:37 GMT
Post by Beatricé on Sept 29, 2018 19:59:37 GMT
Bylo to jediný a první co mě napadlo, aby ne, když si tu na mě dovolej dva, a najednou dorazí třetí jako na zavolanou. Jeho reakce jou ale jiný než těch dvou a tak nabydu dojmu, že přeci jen možná je onen princ na báílém koni, co se odhodlal zachraňovat kejklířku v nesnázích. Prosila jsme ho očima a snažila se ty dva co nejvíc rozptýlit, třeba je zvládne zneškodnit, nebo taky ne a ten hajzl za mnou mě podřízne ze vzteku jako prase, výborně Padmo, ne to nehodlám připustit ani za nic! Žiju dlouho a přežila jsem hodně věcí na to aby mě takhle potupně ukončil nějakej šmejd. Pokračoval v mojí strategii a já zavřela oči. Bylo mi to proti srsti, ale musela jsem použít svou magii. Pomyslela jsem na rukojeť té kudly a myslela jsem na to aby ji pustil. v tu chvíli zařval ten co mě držel a upustil kudlu, přitom mě trochu více říznul a tak jsem si chytnula krk, ze kterého stékala krev a vyklouzla mu. "Hodila by se pomoc pane!" Zavolám na toho na koni a uskočím před chňapavýma rukama toho naproti, který za mnou vyrazil krokem jako nějaký směšný pták, protože měl kalhot na půl žerdi. Kopla jsem do něj a on zavrávoral. Musela jsem se rozesmát, ale tímpádem jsem byla zády k tomu s popálenou rukou od rozžhavené dýky moou magií. Ten poticu vstal a chystal se mi skočit na záda.
|
|
|
Okolí
Sept 29, 2018 20:54:50 GMT
Post by Velkan I. Valerious on Sept 29, 2018 20:54:50 GMT
Zničeho nic muž, který dívku svíral, zařval a upustil kudlu, kterou jí držel pod hrdlem. Do nosu mě uhodil pach krve ještě silněji, neboť ji dýka ještě více poranila. Napnul jsem se, připravujíc se na zásah, o který mi vzápětí sama řekla. Pak uskočila před mužem, jež se za ní směšně rozeběhl, neboť měl kalhoty napůl stažené. Ona však na nic nečekala a kopla do něho. Ubožák málem upadl, ale nakonec to vyrovnal, odhodlaný získat svou oběť spět. Její smích ničemu nepomohl, neboť nedávala pozor a druhý muž se chystal ji lapit do svých špinavých spárů. Prudce jsem pobídl hřebce v rychlý cval jejich směrem a v okamžik, kdy jsme míjeli muže za dívčinými zády, jsem z něj seskočil přímo na onoho ničemu. Vlastní vahou a setrvačností jsem jej svalil sebou na zem, ale oba jsme přistáli celkem daleko od sebe. Okamžitě jsem se vyhrabal na nohy a sáhl po svém kordu, ale ten u mého boku nebyl. Rozhlédl jsem se okolo sebe a zahlédl jej nedaleko od jednoho z těch parchantů. Proto jsem se rozhodl okamžitě jednat a nedat jim příležitost využít mé zbraně. Vyrazil jsem k muži, který se sbíral ze země a skočil na něj, uštědřujíc mu jednu pěstí.
|
|
|
Okolí
Sept 30, 2018 12:03:32 GMT
Post by Bartolomeo Quinn Ricci on Sept 30, 2018 12:03:32 GMT
Nemohl jsem se mu smát, nemohl. Bylo by to ode mne neslušné, a i když se to mohlo zdát doopravdy divné, já byl slušně vychovaný. "Ber to jak chceš, příteli." odpověděl jsem mu s nezadržitelným pobaveným pohledem a s menší úklonou. Divil jsem se, že mi Shiro ještě nenatáhl. Nejspíš to bude brzo, řekl jsem si. Ale i přes mé popichování, doopravdy jsem si myslel, že mu to sluší. Začal jsem uvažovat nad tím, jestli mu nesluší úplně všechno, jinak jsem si to ani nemohl vysvětlit. Když mu sluší "ženské" oblečení a potom si na sebe vezme mužskou róbu, která mu sedí, tak pardon, ale jiný důvod nemám. Zkrátka mu snad sluší všechno a basta. "Co můžu říct. Evropa není stejně vynalézavá, jako Asie." pokrčil jsem rameny. V Neapolském království jsem ženy v kimonu viděl jednou za měsíc. Byly to obvykle dcery nebo manželky kupců, kteří přijeli prodávat látky, keramiku a někdy jsem dokonce dovedl sáhnout i na nedodělané plány, které se u královských dvorů nedovedli uplatnit. Díky Japonsku jsem měl daleko více nápadů na vynálezy. Měl jsem už dva důvody Asii děkovat. Flóra mezitím hodila hlavu k Shirovi, aby ho mohla pozdravit. "Ani pořádně nevím, jestli si ji zasloužím." vydal ze sebe podivný zvuk, něco mezi smíchem a povzdechnutím. Tuhle klisnu mi poslalo samo nebe. Bylo to úžasné a hrozně milé zvíře, které si velice rádo hrálo, když nemuselo přenášet věci. Další důvod, abych mohl prosit královnu, aby jsme mohli zůstat v jejím království. "To už je minulost. S tím už nic neuděláme." řekl jsem s pokrčenými rameny. Minulost se dá ovlivnit, když máte věcičku, která byla kolem mého krku. Ale kvůli něčemu takovému bych minulost neměnil. Mohlo to být sice nepříjemné, ale muselo se to stát. Jinak by se to přece nestalo. Proto jsem nikdy do minulosti nevstupoval. Cítil bych se poté velice špatně. Teleport je daleko lepší, alespoň pro z mé strany. "Hlavu vzhůru." snažil jsem se povzbudit Shira, protože aby se lámal hlavu nad něčím takovým, to bych se potom musel lámat hlavu nad mou samotnou existencí. Byla to hloupost, která už je navíc dávno za námi. "Ber to takto. Mohlo se stát něco daleko horšího." Normané byli sice otravní, ale kdo by nebyl v tomto období? Skládal jsem kus papíru do brašny, která mi ležela u nohou, když na mne Shiro promluvil. Pousmál jsem se "Doufám, že nezklamu a budeš stejně nadšený, jako lidé před tebou." Při mém prvním vynálezu všichni protáčeli panenky. Brali mne za blázna. Otec se začal ptát, proč se to muselo zrovna stát jemu a má matka mě akorát pobaveně sledovala. První vynález bylo "Varhanové dělo". Nechápal jsem, proč na mne lidi koukají tak hloupě. Ta věc dovedla daleko více, než normální dělo! Mělo to více hlavic a používali se menší dělové koule a díky tomu se mohl šetřit materiál. Už jsem měl v hlavě úplně nový nápad na další dělo! Také nový způsob- Už jsem se zase zamluvil. Abych to dal do jedné věty: Bylo toho hodně, co jsem chtěl vytvořit. "Hmm." zamyslel jsem se "Asi nevíš, jaké mají obě dvě strany spotřeby materiálu, co? Půjčil bych ti jeden vynález, který by se mohl hodit." Vím, že jeho lidé jsou velice pracovití, takže některé zbraně by už měli hotové za několik týdnů. Zde byla jen nejdůležitější otázka a ta, jestli mají dostatek materiálu udělat jich více. "No, budu se za tvou rodinu večer modlit, příteli." řekl jsem mu s poplácáním na ramenu. Modlil jsem se zvláštním způsobem, který jsem nikomu nemohl pořádně vysvětlit. Byl jsem zvláštní člověk s divnými vynálezy a tradicemi. Jak jsem se mohl stát králem? I pro mne to byla záhada. Protočil jsem panenky. Takže on si chce hrát taky? Tak ať si poslouží. "Jak vidíš, přežil jsem." řekl jsem "Cestování o samotě sice není má nejsilnější stránka, ale díky tvé maličkosti a jejím zvykům, dovedl jsem si několikrát uvařit polévku." Bylo to přijatelné na člověka, který nikdy předtím nevařil. Málem jsem se několikrát pořezal a spálil, ale co by nevyřešila moje mast z kopřiv. Vynález, který se hodil pro každého. "A tu výsost můžeš hodit za hlavu. Tady mi to nebude moc platné." povzdechl jsem si. Zde jsem byl jen Bartolomeo, žádná královská výsost. V Neapoli mi tak i nikdo neříkal, když jsem byl ještě princ, takže jsem si na to zvykal jen pár dnů. Na útěku mi tak akorát říkali obyvatelé vesnic, kteří mi pomáhali s útěkem. Pro ně jsem byla královská výsost, která se hodlá vrátit a pomoct jim od toho šmejda. "Ale počkat....Nezdá se mi náhodou, že jste přebral mé náznaky popichování? Copak se stalo, pane vychovaný?" můj typický úsměv se znovu vrátil. Nehodlal jsem se jen tak dobírat. Král nikdy nesmí ustoupit z boje. Ale i tak musím dát Shirovi jednu věc; zranil královo ego. Přiznám to někdy? Možná, ale teď mu to vítězství nedopřeji. Na to jsem byl až moc tvrdohlavý. "Už jsi tu dlouho?" zeptal jsem se Shira, když jsem začal znovu dávat ty obří brašny na chudinku Flóru. Už mě musela mít plné zuby, protože tahat to všechno jí muselo stát tolik dřiny. Následujících několik dní jsem jí hodlal dát odpočinek, který si zasloužila. Dlouhá pouť byla snad u konce. Ale kdo si mohl být v mé situaci jistý, že? "Seznámil jsi se se zdejší krásou?" Království to bylo doopravdy krásné. Mělo to jisté kouzlo. Uvidíme, co mi pobyt zde přinese.
|
|
|
Okolí
Oct 1, 2018 20:12:26 GMT
Post by Shiro Ashina on Oct 1, 2018 20:12:26 GMT
Modlit, oblíbené slovo tady. Místní ho používali, aby většinou darovali naději, snad vskutku věřili v nějakou povýšenou bytost, která vládne nezměrnou mocí obracet cesty osudu. Neřekl nic, avšak stále zůstával fascinovaný touto iracionální snahou vypomoci bližnímu. I ten nejvzdělanější člověk, za něhož Bartolomea bez pochyby považoval, občas sklouzl k patosu víry. Nikdy jsem se ho vlastně nezeptal, jestli to myslí vážně. Zauvažoval. Vskutku se snažil příliš nestarat o soukromí svého společníka, kdy vždy trpělivě naslouchal, ale nikdy nesklouzával k mámení informací. Hodnotil pro i proti takového vystoupení a nakonec, přeci jen, svou otázku opatrně formuloval, dávající si pozor, aby snad v tónu hlasu nešlo pocítit něco urážlivého či pochybovačného. „Skutečně věříš v Boha?“ Sám Shiro nikdy podobný druh útěchy nepraktikoval, vždy upíral oči kupředu, vkládající naději pouze do vlastních schopností. Dlouhé putování mu přineslo spoustu poznatků, jak vycházet s lidmi, kde smlouvat či komu zalichotit, stejně jako praktické vědomosti díky nimž dokázal obstojně přežít a zajistit si trochu pohodlí, když po něm prahl. Poprové taktéž projevil hlubší zájem o zázemí svého známého, přítele, jak se případně označovali mezi sebou. Výsost. Skutečně to označení použil, aby vyprovokoval trochu vzájemného napětí ve vstřícném duchu. Záměrně neurážel nikoho, jen občas obracel podobnou mincí, jenž dostával. Nešlo o převzetí způsobů, jak Bartolomeo okatě podotýkal, spíše o přizpůsobení způsobům dotyčného, s nímž právě vedl konverzaci. Takový kompromis na obou stranách vytvářel mnohem příjemnější prostředí pro komunikaci, více uvolňoval vztahy, proto ta náhlá změna postoje. „Mé vychování zůstává stejné.“ opáčil, na tváři hravý úsměv, zatímco se zdravil s Flórou, co ho přišla uvítat. „Mění se pouze ti, se kterými mluvím.“ V popichování nepokračoval, hodlal nechat situaci vyznít do prázdna, aby zbytečně nenarušili pouto, které mezi nimi stihlo za dobu putování vyrůst, na to ho vnímal, jako příliš důležitou součást života, jediný důvod, proč dávno nepokračoval v objevitelských toulkách. Tahle věc se složitě přiznávala, byla fascinující. Dosud nedokázal potlačit nespornou touhu srdce po volání vzdálených dálav kvůli jedinému jedinci. Něco je na tobě vskutku zvláštní, kromě určité neschopnosti fungovat v normálním světě. Nemít možnosti pramenící ze šlechtického původu, dozajista by mu nikdo takto výstřední chování netoleroval. Ovšem, protože třímal na bedrech osud země, ve výchově ho mohli vést více filosofickou a méně praktickou cestou, což se projevovalo na občasných zasněních nadšeného vynálezce a pronášení vět nesouvisejících s kontextem, jako onen příklad, jehož se dopustil před chvíli, ohledně zásobování. „Deset dní.“ pronesl nevzrušeně, přičemž přestal Flóru drbat za ušima. „A nevím, co si představuješ pod krásou.“ opáčil. Opět sebou nejistě ošil, jak ho košile rozčilovala. Každá minuta v těch neforemných hadrech se nepříjemně projevovala na vnitřním klidu, ale i pokožka reagovala s mírným podrážděním. „Jestli myslíš město, už jsem zde byl.“ Urovnal si cop, jenž svou prudkou reakci přehodil z ramena na záda, což ho iritovalo, takhle ho dal na původní pozici. „Je prostší, ale své kouzlo má.“ Nelhala, celkově ho zdejší krajina nikdy neokouzlila svou honosností, jedinou výjimku představovaly skvostné zahrady královny Jasmine, kam měl tu čest se jednou podívat, jakožto poděkování za vykonanou práci. „Pokud myslíš něco jiného.“ Upřel k němu trochu podezřívavý pohled, jakoby ho tak trochu nabádal k tomu se opět uraženě ohradit, protože to většinou muži dělají, když jim někdo rejdí po písečku. „Tak žádná nepůsobila, že by hodlala do rodiny přijmout odrostlejší dítě.“ Ženy, slabost mnoha mužů, jejich nepříjemný slepý bod, na nějž nepřestávali myslet, i když se tolikrát spálili. Očekával, že právě oním pojmem krása narážel na to, jestli Shiro už stačil okouknout každou místní sukni, to považoval těžce pod svoji úroveň a za další, menší ústrk. „Každopádně, pokud tě královna přijme, rád se potom s tebou uvidím. Přebývám v hostinci.“ pronesl bezelstně, přičemž tušil, že následník neapolského trůnu bude chvíli trávit tuto menší slovní přestřelku. Nepůsobil příliš zběhlý v umění komunikace, očividně toho příliš s ostatními nenamluvil a trochu rád, nad míru, si troufal provokovat zkušenějšího. „Jsem rád, že jsi v pořádku, ale teď mě omluv, vážně se musím převléct.“ Míra nepohodlí dosáhla pomyslného vrcholu, už nedokázal snášet vrtochy nepřizpůsobivého materiálu déle. V tomto ohledu se nehodlal uskromňovat, aby kvalitní látky měnil za záplatu na pytle, přestože tím vzbuzoval ne vždy žádanou pozornost. Předpokládal, že ho Bartlomeo následovat nebude, ale kdo ví, třebas se v hlavě tohoto muže urodil jiný nápad.
|
|
|
Okolí
Oct 11, 2018 10:19:12 GMT
Post by Beatricé on Oct 11, 2018 10:19:12 GMT
Syknu se sprostým zakelním , držíc si ránu. Můj zásah s prosbou o pomoc nezůstal nevyslyšený a muž se odhodlal k akci. Sledovala jsem jak se řítí s nádherným koněm a doufala, že je zadupe do země, šmejdy nechutný! Jsem plná vzteku což není dobře, protože moje magie se se vztekem probouzí, také to , že cítím krev je probuzující efekt. Dýchám zrychleně a cítím jak mě brní prsty. Dívám se na toho ubožáka se staženou žerdí a sleduji jak kůň kolem proběhl a za mnou se ozval výkřik, otočila jsem se a uvidla jak muž srazil k zemi útočníka za mnou. Ustoupila jsem stranou takže se muž ocitl mezi těmi dvěma. Sevřu prsty a cítím jak mi do žlábku mezi ňadry teče teplý potůček. Sevřené pěsti mne svrbí a jiskří. "Ne ne ne...přestaňte..." Šeptám k sobě, pokud se neudržím tak zabiju všechny tři, neumím svou moc směřovat. Uvidím jak se muž chystá zvednout svůj meč (kord se datuje až do 15. století), který mu při seskoku vyklouzl z pochvy a zatoužím mu pomoct, v tu chvíli se meč sám zvedne a vklouzne nápomocně muži do ruky. Vykřiknu vyděšeně. má moc je nevyzpytatelná a mne přemůže jak neplánované užití moci, tak oslabení z krvácení, svezu se k zemi v bezvědomí. Potom se za to budu nenávidět, nesnáším slabost, nebo když jsem někomu napospas.
|
|
|
Okolí
Oct 16, 2018 21:20:33 GMT
Post by Velkan I. Valerious on Oct 16, 2018 21:20:33 GMT
Uvěznil jsem toho parchanta pod sebou a vrazil mu pěstí, když v tom mě v ruce zastudila chladná ocel. A ve stejný okamžik vykřikla i žena, jež byla obětí útočníků, kterým jsem se proto postavil. Nechápavě jsem se zadíval na meč ve své ruce, který ještě před okamžikem ležel na zemi kus od nás. Netušil jsem co se stalo a jak se mi dostal do ruky ani proč dívka vykřikla. Nehodlal jsem to, ale řešit a místo toho jednal i přes to, že mě muž udeřil do pěstí do břicha. Jakmile jsem popadl dech, rozpřáhl jsem se a udeřil muže jílcem do hlavy natolik silně, aby upadl do bezvědomí. Věděl jsem, že druhý je poblíž a nebude čekat, ale možná jsem jej přeci jen trochu podcenil. Využil mé chvilkové nepozornosti, kdy jsem byl zaměstnán jeho kumpánem a já tak ucítil ostrou bolest z boku pod žebry, když mi tam vrazil svou dýku. Tiše jsem zaskučel a v mžiku se postavil, otáčející se k muži čelem. Oči mi plály jantarovou mého vlka, když jsem zavrčel a nežli se stihl nadechnout, vrazil mu svůj meč do břicha. Přesně tak abych zasáhl životně důležité orgány. Jakmile padl k zemi, přesvědčil jsem se, že jeho kumpán je stále mimo a pak se rozhlédl po té snědé dívce. Ležela na zemi v bezvědomí a po krku jí tekl pramínek horké krve. V zápalu boje jsem ani nepostřehl, kdy jí tělo zradilo. Přispěchal jsem k ní a utrhl kus látky ze své bílé haleny, abych jí tím mohl zraněný krk obvázat a zastavit tak krvácení, nic lepšího jsem pro tuto chvíli neměl. Na svůj bok jsem úplně zapomněl i přes bolest, jež z rány vystřelovala při každém pohybu. Měl jsem totiž jistotu, že se mi to díky mé vlčí části zahojí rychle. Pak jsem tmavovláska zvedl do své náruče a opatrně ji vysadil na svého koně. Také jsem se pak vyhoupl do sedla za ní, tak abych ji mohl při jízdě držet. Pobídl jsem koně v krok a pokračoval dál do Ingwirth Holdu s úmyslem najít pro ní felčara, který by se postaral o to zranění, aby do něj nedostala nějakou infekci. Samozřejmě jsem ji ještě trochu zahalil, nežli jsem ji posadil na koně. A tak jsme se pomalu blížili k městským hradbám.
|
|