|
Okolí
Jul 13, 2018 13:31:17 GMT
Post by Luna Seraphine Silverwood on Jul 13, 2018 13:31:17 GMT
Je vůbec zázrak, že nějaké pihy, ta roztomilá znamínka, lze zahlédnout. Kdyby byla bez špíny, která se jí drží jako klíště, bylo by možné zahlédnout, že se nenachází jenom na tvářích a ramenou, nýbrž po celém těle, i když je pravda, že na obličeji jich má nejvíce. V očích se jí stále míchá strach s nervozitou, ale přesto se v nich nachází jakýsi podivný klid, který sálá jak z muže, který ji drží, tak z hřebce, který si pokouší její pozornost přitáhnout k sobě. Neodsuzují ji, nebojí se jí ani nijak neštítí. A to jí do srdce přináší klid, dodává jí na rozumném uvažování, kdy ví, že se ho nemusí bát. Nemusí se bát, že by jí chtěl ublížit. Tuší, že se chová bláhově, naivně, když věří cizinci, který na ni pohlédá jako na svatý obrázek. Přesto mu věří. Že by nikomu nedovolil, aby jí ublížil, díky čemuž je klidná, nepokouší se od něj opět utéct. Jeho tušení je však špatné. Přestože se zde trvale nenachází lidská duše, stále zde jsou zvířata, příroda... a s tou si povídá, ale ne nahlas, nepoužívá k tomu hlas. Stačí jí její vlastní myšlenky. Pravdu má v tom, že používá hlasivky, nenamáhá je, a tak jí chvíli trvá, než vůbec složí nějakou větu dohromady. Bolí ji z toho v krku, přijde jí, že by se jí měla z toho přemýšlení nad správným zvolením slov, zdali to slovo, které chce použít, znamená to, co ona potřebuje, aby znamenalo, rozskočí hlava. Přesto se ale nevzdává. Jen zatne zuby a tiše špitá slova dál. Věnuje mu kolísavý úsměv, když zaslechne, že je rád, že je v pořádku. Na moment přesune hnědooký pohled směrem ke hřebci, kterého pomalu pohladí po nozdrách, ale poté se zadívá na strom, aby mohla pokračovat v konverzaci. Znamená pro ni doopravdy hodně, že se jí taktéž nebojí, že ji nepovažuje za hrozbu. Ví o sobě, že má dostatek síly, aby srovnala celé toto krásné a mírumilovné království se zemí včetně tohoto muže, ale... nikdy by to neudělala, nikdy by neublížila ani mouše, pokud by ji přímo neohrožovala na životě. V té chvíli by byla nucena se bránit všemi prostředky, ale do té doby je neškodná. Musí na ni pomalu, aby si získal její důvěru, protože e nepovažuje tulení za zrovna vhodné. Rozhodně by ji to vyděsilo tak, že by ji už nikdy nezahlédl. Nemá nic proti dotekům, ale stále je opatrná a jakási její část je kdykoliv připravena k útěku, jakmile by zahlédla nějakou věc, kterou by mohla považovat za útok. "A-Ano," odpoví tichým hlasem na jeho otázku o tom, zdali strom doopravdy věděl, že ji chytne. Pochopitelně, nevěděl to s určitostí, ale je dobrý v odhadování lidí a jemu právě tento cizinec přišel jako vhodný společník pro jejich chráněnkyni. Jinak by nic takového nedělal. Vyslechne si jeho další slova, na které začne zuřivě přikyvovat, že má pravdu. "M-Má-lo.." na moment se zasekne, nakrčí nosánek, jak začne přemýšlet a sama si pro sebe zavrtí hlavou, že to asi není to slovo, které hledala. "M-Moc... chytrý," dokončí konečně, poprvé se značně silně ozve její ráčkování, na rtech se jí usadí spokojený úsměv, že opět dokázala alespoň něco říct, okomentovat to, pokračovat v té jejich podivné konverzaci, která svým způsobem ani nemá žádný smysl. Zadívá se na něj s tím pyšným výrazem, jako by snad i od něj čekala nějakou pochvalu. Stále je i přes její věk, kdyby by sama měla mít hned několik dětí, v duši dítě. Proč by se měla chovat jako dospělá? Nikdy by tím zde nikoho neoslnila. Má právo si hrát, poslouchat příběhy, pobíhat po lese. Má právo na dětský život bez pravidel, bez překážek. Život bez přísných pravidel společností si občas pohrává s její mentalitou. Proto občas působí jako dítě jako právě teď, občas se však chová normálně dospěle. Vykulí oči, jakmile se muž pohne a pevněji se ho chytne. Jen tak pro jistotu, co kdyby s ní spadl? Přeci jen není zrovna lehká. Nebo jí to tak přinejmenším přijde. Nikdy to řešit nemusela, ale právě teď se v ní projevuje ta dívčí stránka, která řeší, co si o ní ten pohledný mladík asi myslí. Když se s ní ale jenom posadí, mírně si oddechnu a sevření kolem jeho povolí. Vlastně ho úplně pustí. Sedí na jeho klíně bokem k němu, ručky spustí do klína, kde si začne pohrávat s větvičkami kolem té intimní oblasti, kterou má pečlivě schovanou. Vlasy má rozprostřené kolem nich, přepadávají ji i přes sklopenou tvář, takže jí do ní není moc vidět. Když muž promluví, tvář k němu zvedne a mlčky naslouchá s tím jemným úsměvem na rtech. "Luna," špitne nazpátek své vlastní jméno a opatrně chytne jeho ruku, se kterou trochu potřese, než ji opět pustí. "P-Pukrle.... ra-raději ne," vykoktá ze sebe krkolomně, jak se ještě musí potrápit s roztomilou vadou řeči. Trochu se na něj zavrtí, jak se pokouší nějak pohodlněji usadit a zadívá se na hřebce, jehož směrem namíří prstík. "On?" nadhodí tázavě a natočí tvář D'Arcyho směrem s tím zvědavým ksichtíkem.
|
|
|
Okolí
Jul 15, 2018 21:48:19 GMT
Post by Einar Aaltonen on Jul 15, 2018 21:48:19 GMT
Před několika měsíci, daleko dříve než byla vůbec nějaká zmínka o válce, obyvatelé tohoto království žili šťastně. Ulice města žili, byli plné barev, mohli jste slyšet smích, ruch. Toto místo žilo, ale teď? Nepříjemná, skoro dusící, atmosféra byla cítit málem na každém kroku. Už to nebylo to místo, kde jsem našel domov. Lidé se báli věřit. Co když to byl Norman, který jim bodne dýku do zad? Lidé byli podezíraví, ale v trochu extrémní formě. Nedivil jsem se a chápal jsem je, jenže někdy to bylo moc. Ohrnovat nos nad všemi Normany byla blbost a dalo mi to veliké úsilí to pochopit. Nemohl jsem je dávat do jednoho pytle, byl to nesmysl a nespravedlnost. Křivdil bych jim a to jsem nikdy nechtěl udělat, jak Normanům, tak obyvatelům Ingwirth Holdu. Všichni nebyli jako já, došlo mi to, už dávno. Jenže sledovat, jak obchodníci nechtějí prodat své zboží lidem, kteří osvobodili ostatní rytíři ze spárů normanského vojska. Dokonce jsem slyšel, že v jedné taverně vyhodili a zesměšnili dívčinu, která měla normanského otce. Dal jsem si tu práci a dozvěděl jsem se, že její otec odešel z jeho rodné země, aby mohl žít zde. A proč asi? Za prvé, kvůli tomu hulvátovi, který sedí na trůně normanským. A za druhé, protože zde nepanovala taková atmosféra, jako u nich doma. Vážil jsem se, že se rozhodl zrovna pro toto místo, jenže v tu dobu to neměl ani trochu lehké. Přikývl jsem si, oddychl jsem si utrápeně. Být rádcem královny bylo těžké břemeno a někdy to na mne doléhalo opravdu prudce, jenže královna to musela mít horší. Ta bojovala jak tento boj, tak svůj vlastní boj. Její zranění jí vůbec nepomáhalo. Kvůli tomu přišla o něco, o co se mohla opřít, byla to její berla. Její stádo jen přihlíželo, jak se její královna neví rady. Věděli, tušili a báli se, co bude další den. Čekali na popravu, že je vše ztraceno. Královnina moc je pryč. Slyšel jsem křik, abychom otevřeli brány pro normanská vojska, že jsme stejně všichni ztraceni. „Válka je neúprosná.“ poznamenal jsem „I když na bitevním poli stál někdo jiný, bojí se možná daleko více než nějaký rytíř.“ Bojí se z nevědomí. I když mě zvěd informoval o všem na bojišti a jeho poselství jsem nechal vytroubit do ulic města, byla to jen malá informace, která neukonejšila jejich strach. Báli se a mé malé já trpělo s nimi. Co se stalo s otcem? Jak umřel? Zemřel tak jak chtěl? Nikdo mi neodpověděl a já nechtěl, aby se situace opakovala, ale tentokrát já bych byl ten otec. Mé děti toto nemohli zažít, neodpustil bych si to. Tenkrát jsem měl štěstí, že děti jsem ještě neměl a pochyboval jsem, že nějaké budu mít. Ona se mohla sice smát, ale já to bral zcela vážně. Písně, zpěv, hra na jakýkoliv nástroj, bylo to jedno. To vše dělalo lidi šťastnější už tisíce let. Ona a možná ostatní bardi to brali jako hloupost, jenže pro obyčejné a chudé lidi, to byl jediný zdroj radosti. Mohli se na chvíli zastavit a poslouchat píseň, která je nebude odsuzovat. Bude je laskat, hladit jejich uši, chtějíc je ukonejšit ke spánku. Udělá je to alespoň na pár minut šťastné. Byl to dar, který se neodmítá. Potřeba se něčeho držet, toho krátkodobého štěstí, které je na chvíli zastaví v pádu. „Ne, nepřisuzuji vám nic.“ řekl jsem, zcela vážně „Ono Vám to patří. Pro vás to může být hloupost, ale pro někoho je to maličká radost, která mu zpříjemní den.“ Gwynn. Jaké neobvyklé jméno, myslím tedy alespoň na severu. „Einar.“ představil jsem se „Einar Aaltonen.“ Byl bych překvapen, kdyby slyšela nebo znala mé jméno. Jako obvyklé jméno to byla zde rarita. V podhradí mi ještě stále říkali „Viking“ nebo „Barbar“. Barbar jsem byl jen pro ty, kteří se mi postavili do cesty nebo tušili, že to jsem byl já, kdo zabil tyrana. Šlechta mi často říkala „Královnin pes“ nebo „Královnin ocásek“. Mého vlka to dralo, chtěl je nejraději do posledního roztrhat na kusy. „Pokud nejsi žádnou paní, nejsem ani tvůj pán. Pro tebe jen Einar.“ Nemusela vědět mé postavení. Jendou se ho dozví, ale ta chvíle nebyla o vyměňování si postavení. Bylo to něco, co by člověk neměl dělat s každým. Pro mě to bylo něco posvátného. Nepočítal jsem aktivity s Alwou. Byla to hra a pro naše vlky uklidnění. Jejich touha byla uspokojena. I přes tyto akty, jsem to bral jako posvátnou věc. A pokud to Gwynn chtěla romantický a něžný okamžik, nebyl jsem proti. Proto jsem její polibky z radosti oplácel. Vlka se musel držet. Vyhrožoval jsem mu, jestli pípne, další přeměna bude za další století. Proto sklopil uši a zavřel oči, držíc jakékoliv zvuky v sobě. Protože naše poloha se nelíbila mým zádům a krku, ale určitě nebyla dvakrát pohodlná pro ni, využil jsem svých svalů a vzal jsem Gwynn pod koleny, abych jí mohl omotat její stehna, kolem mého pasu. Odtáhl jsem se na vteřinku, abych se mohl zeptat „Je to trochu lepší?“ Stejně jsem neměl v plánu v této poloze zůstat tak dlouho. Má košile, ležící pár kroků od nás, byla dostatečně velká jako deka. A jak jsem si to dával dohromady, košile musela druhý den skončit v odpadu. Mé ruce, konkrétně palce, hladili část pod jejími ňadry. Jediná bariéra, která mezi námi stála, byla její spodnička. Máš čas, stejně se tam dostaneš, pokud to půjde takto, odfrkl si vlk. Proč nemohl alespoň na chvíli držet zobák? Bylo jediné štěstí, že jsem ho mohl slyšet jen já a to, že jsem ho začínal vnímat minimálně. A proto, abych se mohl soustředit je na Gwynn, pomalu jsem opustil její rty, abych je mohl přesouvat přes její líčko a ouško, k jejímu krku, kde jsem jen nechával polibky. Čekal jsem na reakci, která bude následovat. Potřeboval jsem povolení, rozkaz, abych se mohl pohnout nebo udělat víc.
|
|
D'Arcy
Člověk
podkoní, chodící flirt
|
Okolí
Jul 15, 2018 21:50:37 GMT
Post by D'Arcy on Jul 15, 2018 21:50:37 GMT
Jak jsem se na ní koukal, zamýšlela jsem se nad tím, kdo by si jí štítil. Možná nějaký kněz, který by jí chtěl dát na hranici. Stejně to asi museli mít věřící v pána Boha. I když jsem mohl věřit, že někde existuje, neříkal jsem o sobě, že bych byl věřící. Měl jsem své cesty, své názory. Věřil jsem sám v sobě a tak by to mělo být. Neodsuzoval jsem lidi kvůli jejich víře, ale pokud by někoho nevinného chtěli dát na hranici, asi bych si s nimi hádal. Jak jsem za svůj život poznal, čarodějky nebyly špatné. Našly se výjimky, jako ve všem ostatním, ale to je samozřejmost. Všichni na světě nemůžou být hodní, alespoň ne v tuto dobu. A pokud oni mají „právo“ podpálit nevinného člověka, tak já mám „právo“ jim dát trochu za uši. Nejraději bych je poslal za tím Bohem nebo Kristem, o kterém tak slavně mluví. Vsadil bych se, že ten Bůh a Krist nechtěl zabít nevinného člověka. Neměl by to chtít žádný člověk nebo stvoření. Nehodlal jsem být, jako oni a proto jsem se divoženky nebál, doufajíc, že cítí mé pocity, které jsem nemohl pořádně dát navenek. Ještě mi netrhala hlavu, nevysávala duši. Byl jsem v pořádku. Za co konkrétně jí chtěli dát na tu zatracenou horu dřeva? Byla to hloupost, robit to nevinnému člověku. A teď jsem to nebral jen kvůli tomu, že byla roztomilá čarodějka v mém náručí. Myslel jsem si to a bral jsem to jako fakt, samozřejmost. Cítil jsem se jako otec v tu chvíli. Znělo to absurdně, ale jednoduše tomu bylo tak. Dlouho nemluvila, bylo to slyšet. Trápilo jí to, vzpomínala si na slova a zatím se jí to dařilo. Pozoroval jsem, chuť pomoct jí byla doopravdy silná, jenže jsem si vzpomněl na mého učitele. Měl jsem období, kdy se mi zastesklo po Lauře a kvůli tomu jsem se moc neučil. Snažil jsem se soustředit v hodinách, poslouchal jsem, ale když jsme měli sami strávit čas studováním literatury, ležel jsem raději na posteli a koukal do stropu. Můj učitel pozoroval, jak mé prospěchy upadají a proto mi řekl „Musíš sám. Toto se musíš naučit sám. Slyšel jsi teorii, teď jen zdokonaluj praxi.“ Jinými slovy mi hrozil, že pokud nezaberu, poletím zpět na pole, takto jsem to v tu dobu bral. Jenže až když jsem dospěl, chápal jsem jeho slova trochu jinak. To co řekl, muselo mít více významů. Vzpomněl jsem si na to několikrát, skoro v odlišných situacích. A proto jsem nechal divoženku, aby to zkusila sama. Bylo vidět, jak to jí to trápí. Viděl jsem její snahu a hřálo mě to u srdce, že se tak trochu snažila kvůli mně. Rozmluvil jsem divoženku. Kdo by to mohl říci? V tu chvíli já. Když na mě koukla s tím pyšným pohledem, jako by čekala, že jí pochválím, přikývl jsem. „Výborně.“ řekl jsem, usmívajíc. Byla jako malé dítě, uvězněné v ženském těle. Jindy by mě to možná pobavilo, jenže já byl podobný případ. Jak se vrátila má starší sestra, jako by přivedla mou malou verzi společně s ní. Zase jsem se koukal na svět jinak, radostněji. Měl jsem v tu dobu jít objevovat svět. Ale ta představa, že bych musel opustit místo, kterému můžu říkat domov, zastavilo mě to a už jsem se nad tím nepřemýšlel. Většina toho příjemného tepla, které vydávalo její tělo, zmizelo. Její ruce už nebyly obmotané kolem mě, ale neutekla. Sice seděla, tak abych jí neviděl do obličeje, ale nevadilo mi to. Bylo to pryč, ale ne úplně. Stále byla na mém klíně. Až v tu chvíli mi pořádně došlo, že dívka je prakticky nahá. Jediné co jí pořádně chránilo, byla příroda sama. Listy, větvičky, mech a špína. Normálně bych se nad tím pozastavil a ptal se, jak je to možné, ale čarodějky byly spojené s přírodou. To by to celé vysvětlovalo. Možná, kdyby v tu chvíli byl na mém místě jiný muž, asi byl měl potíže se svým mužstvím. Jen bych kroutil hlavou, nevěříc. Ta situace o tom vůbec nebyla. Bylo to nevinné seznamování, které nemělo co dělat s milováním. Navíc, byl jsem dospělý muž, který se dovede krotit a myslet. „Můžete mi říkat Arcy, pokud budete chtít.“ dodal jsem. Nikdy jsem pořádně nechápal, proč mi dávali rodiče před mé jméno to zatracené d. Bylo tam skoro úplně na nic. Všichni mi říkali Arcy, málo kdy jsem slyšel své celé jméno. Usmál jsem se na divoženku „Moc mě těší.“ Byl jsem vcelku překvapen, když mi podala ruku. Nečekal bych to od ní, ale její gesto jsem oplatil, bez váhání. Bylo by to neslušné, když už se k něčemu takovému odhodlala. Chtěl jsem se zasmát nad její poznámkou, kterou chuděrka musela vykoktat. Nechtěl jsem jí nějak shazovat mým smíchem. Proto jsem se na ní smál, chápajíc, jak to myslela. Bylo by to pro ni dosti nepohodlné. Kouknu na mého čtyřnohého přítele, který začal žrát trávu, kousek od nás. Jako by nám chtěl dát možnost se poznat, dál vést konverzaci, která mířila neznámo kam. Úsměv nezmizel, když jsem viděl to dětské gesto, kterým děti dávaly najevo rodičům, že je něco zajímá. „To je můj přítel Lord.“ představil jsem ho a mohli jsme slyšet, jak si odfrkl, jako by chtěl dát najevo, že jí rád poznává. Avšak jeho pozornost byla na trávě, kterou žral, jako by nedostával týden najíst. Měl jsem menší chuť ho plácnout, že mě ponižuje, že mu nedávám nažrat, ale jako by vycítil můj úmysl, odběhl trochu dál. Netušil jsem, proč to udělal. Jindy by mě dostal do trapné situace a musel bych vysvětlovat, že on je jen nenažraný hlupák. Tentokrát jsem říkat nic nemusel, za což jsem byl velice rád. Můj pohled šel znovu na divoženku na mém klíně a zeptal jsem se „Bojíte se lidí, Luno?“ Zeptal jsem se, protože jsem chtěl trochu zjistit, proč byla v lese. Neměla rodinu, která se o ní starala? Nebo byl zde někdo s ní?
|
|
|
Okolí
Jul 17, 2018 11:50:04 GMT
Post by Luna Seraphine Silverwood on Jul 17, 2018 11:50:04 GMT
Ona sama je zapřísáhlá čarodějka, víra v Boha její cizí, věří v trochu něco jiného, ale nikdy by nikoho nesoudila kvůli jeho víře, nikdy by nechtěla nikoho upálit, protože věří v něco jiného než ona sama. Je to tak povrchní tvrzení. Víra je důležitá. Víra je život, motivace, která žene lidi dál v životě, dává jim sílu překonávat strasti i slasti. Víra. A je jedno, jestli je to víra v Boha, sebe sama či ďábla. Každý je strůjcem svého osudu, to oni si vybírají svoji vlastní víru, s ní pak musí žít. Je fascinující, jak všichni křesťané mohou žít s čistým svědomím, i když odvedou na hranici nevinného člověka. Bůh je láska. Ne smrt. Je smutné, že si to ale ne všichni uvědomují. O to je osvěžující poznat někoho, kdo nesoudí, kdo naslouchá, nechce ji zneužít, i když je jasné, že je to taková trubka, že by se ani nebránila. Cítí z něj klid, není napjatý, usmívá se na ni, vypadá doopravdy mile, což ji jen uklidňuje, je to jako balzám na duši, že poznala někoho, s kým se může pokusit v klidu mluvit, možná mu dokonce i věřit. Jak se dostala téměř na tu horu ze dřeva? Z obyčejného podezření. Lidé v její domovině jsou velice věřící, magie zde není vítána, a když se zjistilo, že hlavou šlechtické rodu je čarodějka... vyděsilo je to, znechutilo, pochopitelně. Ale ona jim to nedává za zlé, už si na to zvykla, přenesla se přes to. Je tak těžké si vzpomenout na všechna ta slova, na všechny věci, které se naučila. Všechno zapomněla, když jí šlo o život, když se musela naučit se o sebe pořádně postarat. Proto jí to trvá, bolí ji z toho přemýšlení hlava, ale nakonec se vždy dopracuje k nějakému tomu výsledku, díky čemuž si vyslouží i pochvalu, díky které jí zrůžoví tvářičky a ona se zatetelí blahem, jako obyčejné děťátko. Vždy byla taková - nevinná, roztomilá trochu dětská. Tyto vlastnosti však musela odsunout stranou, když se měla začít starat o svůj lid, spravovat pozemky, řešit spory. Teď už nic takového nemusí, proto se může chovat tak, jak chce. "Dobře," pípne tiše, když jí nabídne, aby mu říkala trochu zkráceně, jelikož to D před jeho jménem je zde v Irském království víceméně k ničemu. Jinak je to francouzské jméno, v té zemi je toto jméno zcela běžné. "M-Mne ta-také," vykoktá ztěžka, že ho ráda poznává, přičemž mu nepřestává trochu třást rukou. Je ráda, že pro ni má takové pochopení, že se jí nesměje, když dělá ta gesta, která dělá. Zachichotá se nad představením hřebce, trochu mu zamává na pozdrav. Na moment se zamyslí s nakrčeným nosíkem. Očividně si ale vzpomene, jelikož hned na to řekne: "H-Hlad...-ový," zřejmě tím naráží na nenažranost Lorda. Na moment se prsy dotkne země, načež kolem Lorda tráva povyroste, objeví se i nějaké kytičky, asi aby měl větší výběr. Pak ale ztuhne, když uslyší zvědavou otázku Arcyho. Pomalu se na něj zadívá, sevře ruce do malých pěstiček a začne si okusovat spodní ret. Všechno to vidí před očima - znechucený výraz otce, kterým se na ni dlouho díval, protože to ona zabila jejich maminku, mumlání svojí milované sestřičky, její útěk, otcův strach a jeho chladné tělo, všechny ty pochodně, křik a vidle.. jako by jim to mohlo pomoct. Aby zaměstnala ruce, začne si pročesávat vlasy a splétat je do dlouhého a hustého copu. Je to tak těžké. Nebojím se přímo lidí, věřím, že každý člověk je uvnitř čistý a nevinný, neschopný špatností. Bojím se však jejich reakcí, toho, že by mi mohli ublížit kvůli tomu, čím jsem, čím jsem se narodila, i když jsem to nemohla nijak ovlivňovat. Jak ráda by mu toto řekla, tak dlouhou odpověď, ale nemůže, její ústa to nejsou schopna říct, proto se jen nervózně zavrtí na jeho klíně. "T-Těžké," vykoktá jako odpověď. Myslí tím, že je to těžké pochopit.
|
|
D'Arcy
Člověk
podkoní, chodící flirt
|
Okolí
Jul 18, 2018 18:26:22 GMT
Post by D'Arcy on Jul 18, 2018 18:26:22 GMT
Její ručka nepouštěla tu mou, hřálo mě to u srdce. Byla doopravdy jako květinka, nevinná. Vím, že se neustále opakuji, ale jinak to nejde ani říci. Cítil jsem, jak potřeba jí ochránit se objevila v mém systému. Nic takového jsem před tím nezažil. Ano, měl jsem potřebu ochraňovat mou sestru, ale tohle bylo něco jiného, ale bylo to krásné i tak. Naše pohledy směřovali na mého nenažraného koně, který hltal trávu, a skoro se zdálo, že jí ani pořádně nežvýká. Přikývl jsem nad Luninou poznámkou. „Ano, možná trochu moc.“ dodal jsem a povzdechl jsem si. Někdy jsem pořádně nevěděl, co si s tím koněm počnu. Byl jsem hlupák já nebo ten kůň. Věděl jsem, že Lord je zvíře a neměl bych to brát, jako by byl člověk. Jenže on se tak neskutečně choval jako člověk, že to bylo k zbláznění. Plácl jsem se přes čelo, když Luna nechala povyrůst trávu a Lord začal hltat ještě více. „Lorde! Alespoň žer pořádně!“ řekl jsem, netušíc, co si s ním počít. Pozoroval jsem její reakci, kterou měla nad mou otázkou. Kdybych mohl, vrátil bych jí hned zpět. Byla nervózní, splétala si vlasy, aby mohla něco dělat. Také chuděra pořádně nevěděla, jak odpovědět. Chuť si zalepit voskem ústa mi narůstala. Potřeboval jsem někdy držet pusu na zámek. Některé věci zkrátka nemůžu vědět. Jak jsem se káral, málem bych se plácl do čela znovu. Byl jsem stejný jako můj kůň. On žere, já melu a ptám se na věci, které bych vědět nemusel. Ale touha poznávat a vědět byla většinu času silnější než já. V plácnutí mě zastavila samotná dívka, která mi odpověděla. Že bych to nepochopil? Bylo to snad těžké na pochopení? Nebo že to nedovedla pořádně vyslovit? Nebo to bylo oboje najednou? Proto jsem nechal toto téma a raději se zeptal „Bojíte se mě?“ Proto kdyby ano, nechal bych ji. Nechci, aby se mě bála ona nebo kdokoli jiný. Neublížil bych nikomu, kdyby mi nedal důvod. A ženy bych nikdy neublížil, to bylo mé hlavní pravidlo. Ta představa mi honila mráz po zádech. Bylo to nechutné a pro mě něco nepředstavitelné. "Nevím, jestli Vám to nějak pomůže," řekl jsem, chvilkami kousajíc svůj spodní ret "ale ve městě jsou lidé více chápavější. Samotná královna je čarodějka. A pokud se bojíte, že za vaše...schopnosti půjdete na tu horu dřeva, tak se nebojte. Pokud jste nikoho nezabila, o čemž pochybuji, nikdo pro to nemá důvod." Nechal jsem ji, ať s mými slovy naloží, jak uváží za vhodné. Klidně je může ignorovat, nezlobil bych se. Protože jsem si neprošel tím, čím ona. Já měl jednoduchý lidský život, který ani pořádně nestál za řeč. Jediné, co bych jí mohl říci o sobě je, že má úžasnou sestru, kterou jsem zachránil ze spárů nějakého hulváta. Tato dívka si prošla zajisté něčím příšerným. Výsledek je ona, žijící v lese, bez pořádného jídla a pití, oblečení, společnosti a střechy nad hlavou. A i když mi připadá, že se jí v lese líbilo, tyhle věci jsou důležité. Nechápal jsem, jak mohla žít bez pořádné lidské společnosti. Rozuměl jsem, že ona to zajisté vnímá jinak a její společnost jsou stromy, květiny a zvířata. Její společnosti byl prakticky sám les. Ale i tak. Člověk by neměl být sám. Potřeboval někoho druhého. Já osobně bych to rozhodně psychicky nepřežil. Zhroutil bych se, zbláznil bych se.
|
|
|
Okolí
Jul 21, 2018 22:03:17 GMT
Post by Gwynn 'Vrabčák' Maddock on Jul 21, 2018 22:03:17 GMT
Einar... Jeho jméno znělo zajímavě, několikrát jej zopakovala tiše na rtech, převalujíce každou slabiku na jazyku. Líbilo se jí. Pro svou odlišnost, pro cizí dojem, jaké vyvolávalo v myšlenkách. Kdyby se jí kdokoliv zeptal, i Einar sám, kam by si jeho jméno přiřadila, váhala by. Mohlo patřit stejně dobře ke skotským a irským jako k severským zemím, o nichž sotva něco věděla. Okolní země, i ty přes moře, znala pouze z vyprávění a písní o hrdiných bojovnících, kteří se dokázali postavit převelikým armádám. Divokostí oslavovaní. Při pohledu na Einara by tiše soudila, že i on v sobě ukrývá nezávislost, s níž by se vrhal do boje, divokou povahu svých předků. I teď na něm mohla oči nechat přemítaje, zda by se neměla vyptávat a zjišťovat si o něm nějaké informace. Neznala jej, řekl jí pouze své jméno. Na druhou stranu, ač zprvu neochotně, připustila, že jí na tom nesejde. Patrně se již nikdy neuvidí, proč se tedy trápit? "Mým pánem je každý, kdo mne, byť jen v duchu, požádá o píseň. O vyprávění. Tys naslouchal. Alespoň na okamžik ses skutečně stal mým pánem a já... jsem za to vděčná." Už dlouho ji nikdo nevyslechl, nikdo se nepídil, co je toto útlé stvoření zač. Zdálo se to hloupé? Možná ano. Gwynn však tato malá zpověď přinesla jistou úlevu na několik dalších dnů, dokonce i týdnů. Když jí oplácel polibky, svět se zúžil jen na ně dva, na nic jiného. Existovala jejich realita, vzájemná touha a vášeň rostoucí s každým dalším polibkem, s každým dotekem. Překvapením zalapala po dechu, když ji vyzdvihl vzhůru, instinktivně jej objala stehny a koleny nad boky, aby tak zabránila nešťastnému pádu, co by jí dost dobře mohl stát život. Přesto se nedokázala ubránit tichému smíchu při pohledu na okolí z výšky, do níž ji vytáhl. "Tak takhle vy vysocí muži vidíte svět kolem sebe?" S otázkou připustila, že se jí tento počin zamlouval, což naznačily i rty, když jej znovu políbila, věnujíce mu každý další polibek plný tužeb. Dlouho nezůstali jen u toho. Vzájemná touha viditelně narůstala, probojovávala se do doteků, jimiž se zkoumali navzájem. Tiše sténala při ochutnávání kůže pod ouškem, na čelisti a později i krku postupující níž do dekoltu. Neubránila se ani červenání. Kdo ví, zda samotnou rozkoší či lehkým dotekem studu? A ve chvíli, kdy jej ucítila uvnitř sebe, tišila svůj hlas v jeho rameni. Znala tyto okamžiky velmi dobře, nikdy však ne s takovou péčí. Nikdo jí nevěnoval kousku pozornosti a nyní to bylo poprvé, kdy se cítila skutečně chtěná. Zprvu nepříjemný tlak pomalu povoloval, uvolňovala se. Poprvé... Poprvé v životě okusila sladký, do této doby neznámý pocit vyvrcholení, při nemž tiše kníkala Einarovi do krku, dokud nebylo po všem. Ani tehdy ji však neopouštěly slzy štěstí prolité poznáním.
|
|
|
Okolí
Jul 25, 2018 19:57:48 GMT
Post by Einar Aaltonen on Jul 25, 2018 19:57:48 GMT
Měl jsem co dělat, abych se hloupě neusmál. Tehdy mi skutečně došlo, jak je ve skutečnosti maličká, tedy alespoň proti mně. Oproti ostatním ženám a dívkám, byla vcelku vysoká. Jenže její celková postava budila opačný dojem. Byla křehounká, že jsem si myslel, že jí svojí vahou zavalím. Držel jsem ji proto takto; nad zemí, omotanou okolo mě. Byl jsem toho názoru, že to bude pro ni pohodlnější. Se svou, ehm, velikostí, nebyl jsem si jistý, jestli by to byl dobrý nápad. Líbal jsem jí na krku a přidal jsem více síly, když jsem vycítil, jak se uvolňuje. Její hlas mě posunoval dál, jako by mi říkal, co mám dělat. Vedl mě přes labyrint, přes labyrint Gwynniny touhy. V té minutě jsem chuť poznat každičký koutek jejího křehkého těla a měl jsem chuť se dívat, jak se pode mnou hrotí. Polibky začaly tvořit na její kůži drobné fialové modřinky. Cítil jsem, jak se vlk snaží dostat znovu ke kontrole nad mým tělem. Chtěl jí kousnout a musel jsem ho držet zpátky. Byla to dřina. Z jedné strany jsem si užíval s krásným děvčetem a snažil jsem jí dát krásný okamžik, na který jen tak nezapomene. Jenže na druhou stranu, vlka jsem musel držet za pačesy, aby neudělal další hloupost. Ta honička stačila a já nechtěl udělat další trapas. Rukama jsem začal projíždět její spodní částí, k jejímu centru. Byla připravená a já jsem do ní opatrně vnikl. Polkl jsem, ten pocit jsem nezažil léta. Bylo to krásné, úžasné. Políbil jsem jí na její červené tváře. Stále se ještě přede mnou styděla? Bylo to zbytečné. Neměla se za co stydět. Byla krásná. Jediný, kdo by se měl stydět, jsem byl já. Chodil jsem prakticky nahý od té doby, co mě viděla. Jenže stud a strach jsem ztratil už dávno. Vyhodil jsem tyto pocity z hlavy, nebyly pro mne důležité. Vlk, jako by vycítil, že nepovolím, odstoupil a nechal mě na pokoji. Nechal mi plnou kontrolu nad situací a já nemohl být šťastnější. Konečně jsem se na ni mohl plně soustředit. Na její tělo, její dotyky, její hlas. V prvních minutách jsem se ani nehýbal, jen jsem jí držel, aby nespadla. Když jsem cítil, jak její svaly povolují, začal jsem se pomalu hýbat. Nemohl jsem to přirovnat k ničemu, co jsem zažil. S mou manželkou jsem nikdy nic takového nezažil a s Alwa na tento typ milování nebyla. Ona byla ta dominantní, i když se mi a mému vlkovi ani trochu nelíbilo. Teď jsem však byl u plné moci já. Avšak jsem se nesnažil o nic drastického. Ba naopak. Byl jsem jemný, ale zároveň jsem potřeboval ukonejšit své vnitřní hříchy, které jsem musel držet řádku let. A proto možná jsme oba vyvrcholili tak brzy. Já ovšem mimo její tělo. Nechtěl jí přidělávat ještě nějaké starosti, po tom všem. Jakmile bylo po všem, políbil jsem jí na čelo. Neříkal jsem nic. Má nemluvnost vyhrála, jenže mé ruce stále hladilo její tělo. Cítil jsem se poněkud zvláštně, ale krásně zvláštně. Nic takového jsem ještě před tím nezažil. Vzpomněl jsem si, že jsme byli zase od potu a trochu špinaví z lesa. Nohy mne proto zavedly k jezeru, kde jsem nás umyl. Byl jsem trochu zmaten a nejist, jestli dělám dobře, ale po pár minutách mi na tom přestalo záležet. Když jsem byl s výsledkem jakžtakž spokojen, šel jsem na břeh, k hromadě šatů, které vypadali, že patří jí. Opatrně jsem jí postavil na nohy, ale chvilku jsem u ní stál, kdyby se její tělo rozhodlo upadnout. Popošel jsem o kousek dál, pro své spodní prádlo, kalhoty a košili, která byla v hrozném stavu. Musel jsem jí znovu umýt. Proto jsem jen v spodním prádle a kalhotách rozhodl zůstat u břehu, abych si mohl kousek oblečení znovu umýt. Pomohl jsem jí do oblečení a políbil jsem jí na spánek. Z neznámého důvodu jsem měl chuť jí nikam nepustit. Proto jsem jí na chvilku objal a sedl si s ní na písek. Objímal jsem jí a snažil jsem se zapamatovat její vůni. Nechtěl jsem na tento den jen tak zapomenout. To krásné a klidné ticho přerušilo ona. Musela se jít postarat o syna. Vlk jí chtěl doprovodit, chtěl zůstat u ní, jenže jsem musel zůstat. Kdybych se s ní ukázal ve městě, stráže nebo kdokoliv jiný by uhádl, že jsem královnin rádce. Nechtěl jí dát znovu do rozpaků a rozhodně bych nechtěl, aby na mne byla naštvaná. Chvilku jsem se zastavil nad svými pocity. V tento den se stávali věci, které jsem prožíval poprvé v životě. Bylo to divné, ale nevadilo mi to, ani trochu. Postavil jsem se, abych jí pomohl vstát. "Doufám, že to nebude naposled, co tě uvidím." řekl jsem. Byla to první a poslední věta, která vyšla z mých úst hned po aktu, na který jsem nechtěl zapomenout. Koukal jsem se, jak se ode mne vzdaluje, koukala na mne ještě koutkem oka, zamávala mi a já jí též, s drobounkým úsměvem na tváři. Už jí nebylo skoro vůbec vidět a proto jsem si vzal svou košili a začal jí znovu namáčet. Musel jsem se vrátit na hrad, bylo mne tam potřeba. Navíc jsem musel říci Ragně o novinách. Až když jsem měl chvilku pro sebe, tak mi došlo, že asi nejspíš neumí číst. Jaký pozoruhodný den. Někdy bych si ho i zopakoval.
|
|
|
Okolí
Jul 30, 2018 20:28:18 GMT
Post by Gallahard den Loch on Jul 30, 2018 20:28:18 GMT
V těch drobných buclatých tvářičkách vídával svou milovanou Sussaney, zesnulou manželku, pro kterou nadále den za dnem truchlil, hořce litujíc každé chvíle, kterou s ní nemohl strávit, neboť Smrt... Ta odporná zrůda se rozhodla ji stáhnout za sebou do propasti. K branám, k nimž se Gall mnohokrát toužil vydat, ale nakonec jej povinnosti otce vždy zavedly na správnou cestu - k maličké Rose, jedinému potomkovi. S láskou hýčkal každý její úsměv, každý úšklebek, jímž dávala najevo, co se jí líbí a co naopak přijde drobkovi protivné. Za večerů, když usínala v dřevěné kolébce, jí vyprávěl příběhy ze života po boku Sussaney, vykresloval dívčinu matku jako svou malou modlu, anděla, k němuž po celou dobu vzhlížel. Chvíle, které miloval a zároveň nenáviděl. Nesnášel pocit samoty, trhaně se nadechoval kdykoliv malá usnula a na Gallova ramena dopadla tíha osamělosti. Jistě, mohl ji zaměnit za nějakou pěknou dívku z podhradí nebo blízké farmy, pořídit si další ženu, ale žádná... Žádná se nevyrovnala jí - okouzlující tmavovlásce s modrýma očima jako samotné nebe. S úsměvem, co by vykrajoval do tváře roztomilé ďolíčky a smíchem tak líbezným, že mu při tom zvuku pokaždé srdce zaplesalo. Rose ji hodně připomínala, i teď, když byla tak drobounká. Její oči, ten úsměv i dětský smích - to vše mu vracelo mnohdy zamlžené vzpomínky na ženu, co se s ním rozhodla strávit svůj čas, dokud se miska vah nenaplnila a osud do jejich domova nevkročil se zvratem. Zvuk sekery dopadající na polena doléhal do dálky. To se vlkodlak pokoušel předčasně naštípat dříví na zimu, aby předešel pocitu méněcennosti, když by se zima přihnala o něco dříve a rozhodla se svým sněhovým závojem přikrýt každé volné prostranství, každou střechu v Ingwirth-holdu. Po zádech stékal pot od namáhavé práce, které se věnoval posledních několik hodin, aby zabezpečil Rose spící v kolébce. Neměl rád tohle období, chladnou a nelítostnou paní zimu, která brala jídlo od úst. Bál se té chvíle, kdy nebude mít jídlo pro Rose, až bude brečet. Že se nepostará, že... nebude dobrým otcem. Možná to byl důvod, proč se pustil do těchto podzimních prací o několik měsíců dříve. Nebo zkrátka toužil uniknout tíživým myšlenkám na blížící se válku. Cítil onu tíseň, co každého v okolí nutila neustále se otáčet přes rameno a třást se strachy, zda z lesa nevyběhně Norman rozmachující se mečem, aby odťal hlavu od těla a poslal pocestného do hrobu. Sám se pokoušel co nejlépe zabezpečit malé stavení, ve kterém přežívali - zpevnil dveře, upravil okenice, zajistil střechu, aby skrze prkna nezatékalo. Přesto mu bylo jasné, že tyto malé farmy se stanou prvními oběťmi možné války v cestě za dobytím Ingwirthu.
|
|
|
Okolí
Jul 30, 2018 21:19:14 GMT
Post by Jasmine O'Ravenheart on Jul 30, 2018 21:19:14 GMT
Držím v ruce zprávu od posla z východního království a necím co dělat. Jsme zahnánoi do kouta, my a Aidanovo království na jihu jsme poslední bašty nedobyté normany...jenže..jak dlouho? Vždyť bez mojí moci a po poslední bitvě, kdy jsme zůstali oslabení...nemáme mnoho šancí proti velké normandské armádě. Pokud budou chtít mít zajištěné vítězství, pak zaútočí najisto. Plnou silou a seberou nás jako hrstku prachu, normané jsou rozsáhlý mocný národ se spoustou vojáků i žoldáků neboť dobře platí. Ingwirth je malé houževnaté království se srdcem, ale to mu nebude příliš platné, pokud uzurpovatel zaútočí a pak padne i můj budoucí ženich, ktrý se stane i mým minulým. Možná kdybych nebyla tak umíněná a přijala jeho žádost dříve, kdybych tak souhlasila se spojenectvím s Aidanem a měla dvojnásobnou armádu. nebo by také podlehl lsti a triku, kterému já ve své neskonalé hlouposti a nepředvídavosti a byli byhom padli oba naráz. Samé otázky, ale žádné odpovědi. Einar mi byl po boku, RIchard také ale já zatoužila po samotě, vydala jsem se večer mimo hrandí brány, zadní brankou, tak jako jsem to už dlouho neudělala, momentálně to bylo hodně riskantní ale já nemohla jinak. Vyběhla jsem v prostých šatech a zamířila k jezeru, ale po cestě byla chaloupka, kterou jsem chtěla navštívit.
V ruce třímám košík se zavařeným jídem a pár čisými plátny, které mohou sloužit jako pleny nebo přikrývky dle potřeby a stačí jim jen trocha mýdla aby zářil opět čistotou. Chystám se na zaklepání ale uslyším hekání , když dosááhnu svého cíle. Zajdu za roh chapupy a spatřím tam svého bývalého gardistu, jak seká dříví na zimu. Běžně bych mu spílala jak může tak riskovat své zdraví, ale on? Neriskuje, je vlkodlak. Nenachladne se. Odkašlu si a usměji se směrem k muži, sekajícímu dříví. "Omlouvám se...neohlášená návštěva nemusí být příjemná, ale snad nejdu nevhod." Čekám na reakci, pochopím pokud nebude mít čas, po smrti jeho ženy to nebylo lehké a já neměla mnoho času. Navíc její modré oči a temné vlasy bly podobné mým a já nechtěla čeřit bolest. Nyní mám ale na hlavě šátek, tak netypický pro královnu, že by ji ve mne hledal jen nkdo , kdo mne dobře zná...jako třeba tady Gall .
|
|
|
Okolí
Aug 1, 2018 17:19:38 GMT
Post by Gallahard den Loch on Aug 1, 2018 17:19:38 GMT
Pot si otřel z čela, namáhavá práce si na něm vybírala svou daň. I jako obyčejný chlap, co už delší dobu nesáhl na zbraň, si udržoval fyzičku díky domácím pracem a opravám na domě, kde s malou Rose bydlel. Mávání mečem po nádvoří se tahání těžkých, vodou naplněných věder nevyrovnalo, ale co by pro svou holčičku neudělal? Vždyť byla to jediné, co mu zbylo a co jej drželo při životě. A alespoň z části při smyslech, pokud nedolehla při úplňku vlkodlačí kletba a Gall nebyl nucen jí podlehnout. Tehdy se raději držel opodál od svého potomka, nechtěl jí ublížit a již časně z odpoledne ji předával do rukou postarší sousedce, co nedávno provdala vlastní dceru a nyní jí v domě chyběl život, jaký s sebou děti přináší. Věděla moc dobře, čím se Gall stal, přesto neprotestovala. Možná za to mohla kukadla malé Rose, která si každého omotala kolem prstu úsměvem a sladkým zamrkáním. Ohlédl se, když se za jeho zády ozval hlas. Vycítil její přítomnost, svaly se mu instinktivně napnuly v přípravě na útok, co by nepřišel - rozhodně ne od ní. Vlčím smyslům však těžko mohl poručit podobně jako instinktům vojáka. Prameny spadající do tváře lehce zalité potem prohrábl prostým gestem, načež pouze přikývl, než nalezl ta správná slova. "Má královno," přikývne v tiché, krapet zamručené reakci, jak jeho hlas nebyl dvojnásobně zvyklý na mluvu. Nikdy se nepyšnil zrovna mluvou na úrovni, při bojích dosti zhrubl a v jeho hlase se odrážela každá bitva i poslední rok nešťastného života. Nikdy jí nenazýval svou paní - toto označení patřilo jen jediné ženě, která ležela pochovaná v hrobce nahoře na hradě. Čas od času tam zavítal, vlastně každý měsíc. Patřilo k němu vzdát své lásce úctu a donést na hrob květiny. A taktéž zadržovat slzy, což se pokoušel i teď při pohledu na Jasmine. Velmi mu ji připomínala, ač Sussaney bývala drobnější. Jeho malá okatá Susanney. "Nikdy nejdeš nevhod, to přece víš," zamumlá tiše s letmým povzdechem na rtech. Nechtěl ji vyhánět, jak by také mohl, jen jí neměl co nabídnout. Jídlo tvořily skromné potraviny, masa nekupoval mnoho a na rozdíl od své lásky se nikdy nenaučil pořádně péct chleba, který kupoval od místního pekaře v podhradí za pár mincí. Sekeru zatne do polena, na němž štípal dříví, vydávaje se k ní, aby jí jemně pokynul směrem ke dveřím, které jí otevře. "Tvá stráž nebude ráda, že ses vydala mimo bezpečné zdi hradu," podotkne podobně tiše jako předtím, nechtěl budit spící Rose chrupkající v kolébce vedle obyčejné postele, co působila krapet zváleně, stále se však daly nalézt základy chování vojáka, kdy se ji alespoň pokoušel ustlat, jak se sluší a patří. "Dáš si...," rozhlédl se bezradně kolem sebe, hledaje cokoliv, co by jí mohl nabídnout. "Kyselačku? Je od sousedky, co se mi stará o Rose, když je úplněk. Víno ani nadívanými křepelkami tě pohostit nemůžu, ale lepší něco než nic." Pravda, nevedl si zrovna dvakrát dobře - veškeré peníze raději věnoval na Rose a její zdraví než na sebe.
|
|
|
Okolí
Aug 1, 2018 21:00:33 GMT
Post by Jasmine O'Ravenheart on Aug 1, 2018 21:00:33 GMT
Je strhaný, nemyslím si, že by byl strhaný až tak prací jako spíše psychikou, jeho ztráta jej velmi zasáhla a i když má malou Rose, myslím, že se se Sussaney nikdy nerozloučil. Musím se usmát, když se napnul a prohodím. "Pořád připravený, jednou gardistou, navždy gardistou...že?" Přiblížím se s úsměvem a dodám. "Jsem ráda, že máš smysly napjaté a tím pádem jsi ty i malá Rose v bezpečí." Na tváři mi pohrává lehký úsměv, který patří člověku, kterému věřím. Jak by ne, jinak by nebyl gardistou, od smrti starého krále, mého nebožtíka muže, není , nebyl a nebude v gardě nikdo, komu bych naprosto nedůvěřovala. Jeho oslovení bylo správníé a dostačující, nikdy jsem nežádala po nikom aby mne oslovoval tak či onak, někdo mne nazýval svou paní , někdo královnou , někdo arcikněžkou wiccanského řádu, vše jsem byla já a dokud si zasloižím jejich úctu, je to patřičné označení. Jenže v posledních dnech si nepřipadám, že bych si toto označení zasloužila, to , na co morálka mých lidí spoléhá je především moc a znalost magického umění, které nás ochrání, jenže to je pryč, mou , magickou snětí napadenou, rukou, která je důkazem mé neprozřetelnosti a prohry ač na poli dočasného vítězství.
Když mi začne tykat, položím košík a přejdu k němu abych jej objala. "To mě těší..." Odtáhnu se po době, která se sluší na přátelské objetí, nehodlám jej pokoušet nebo čeřit staré rány. Ctí památku své ženy a já mu mohu jen závidt, že našel na světě lásku tak silnou. Vždy jsme ji chtěla ale nikdy mi nebyla dopřána. Mé srdce bylo přelétavé a tak z osudové lásky k Marcusovi, kterého stále miluji, samozřejmě, přišla další nehynoucí láska k Matthevovi, a nakonec k Malakai, o všechny jsem přišla, včetně naděje na lásku a potomky, takže jsem vždy naměkko když vidím, že někde láska přetrvá i za hrob. Moji muži? Nezemřeli, ne ,kdepak, jen jsem jim nestála za to zůstat. A to je strašný pocit, přesto zcela nepodstatný a malicherný vezmu-li v potaz vše , co se děje mému lidu a co by mělo a stále je mou největší prioritou.
Zvednu košík opět a jemným gestem mu jej ukáži. "Přinesla jsem dárky..." Šlo o maso od našeho řezníka, čerstvou zeleninu, krajáč mléka a pak o výbavičku s ručně vyšitými růžičkami a jménem Rose. Ráda bych řekla, že jsem ji vyšívala sama ale nebyl čas , zadala jsem tak její zpracování mojí dvorní švadlence, která má zlaté ruce. Součástí mělo být i očarování a požehnání ochrany, nicméně toho nyní nejsem bohužel schopná a tak to ani nebudu zmiňovat. Přidala jsem alespoň hojivé a léčivé byliny kdyby náhodou malou postihlo nachlazení nebo jiná dětská choroba.
Uculím se lehce a následuji jeho pokynutí. "Ne to nebude, ale taktéž se to nedozví..." Ujistím jej stejně potichu a když vejdu dovnitř, chvilku si dopřeji na přivyknutí šeru světničky, než položím opatrně košík na stůl a přejdu ke kolébce. Musím se usmát. Otočím se na něj a zašeptám. "Je nádherná, čím dál více se ti podobá Galle." A komu dál, to dodávat nemusím, on to ví a už tak má dostatečně boelstný výraz ve tváři, chápe co jsem nevyřknula, znám jej, nebo si to alespoň myslím. V ústech se mi sběhnou sliny ale zavrtím hlavou. "ne díky, já již jedla...ty po tak namahavé práci poebuješ kyselačku jistě víc...mám ti ji ohřát?" Zeptám se jej a vezmu do ruky renfdlík, který dám do zavěšení nad ohněm v kamnech, pokud mi to tedy dovolí. Kývnu na košík a usměji se. "Nevím proč ale mám tušení že víno i křepelku máš." Mrknu na něj lehce a nadechnu se, jakobych chtěla něco říci, ale pak zase vydechnu, mám právo jej trápit mými stratmi? On sám to nemá lehké. "Galle...má nabídka na páci stále platí...kdybys chtěl o tebe i o malou by na hradě bylo dobře postaráno." Povím mu doufjíc, že tentokrát nabídku pomoci neodmítně.
|
|
|
Okolí
Aug 2, 2018 13:21:37 GMT
Post by Gallahard den Loch on Aug 2, 2018 13:21:37 GMT
"Smysly šelmy jen těžko odstrčíš, královno," zamručí v odpovědi na její slova pronesená s lehounkým, příjemným úsměvem. Jako každý vlkodlak, i on bral svůj úděl v podobě prokletí, nikoliv daru. Bál se chvíle, kdy zešílí a neudrží dravého lovce na řetězu. O úplňcích mu dával volnost pod podmínkou, že se nebude pokoušet někoho zabít. Někdy býval tento dar skutečně na obtíž. Zvlášť tehdy, pokud zašel do hospody a vnímal každý opilecký výpad i hlasité hulákání, každý trhanější pohyb, když se štamgasté pokoušeli navrátit rovnováhu svému tělu a poněkud těžkopádným krokem si to křižovali přes celou místnost. Tehdy napínal svaly připravený kdykoliv uskočit, aby se nestal obětí rvačky. Sussaney neměla ráda, když pil a kvůli ní se pokoušel držet zkrátka. Dařilo se. Málem začal s chlastem po její smrti, jenže představa, že by tak přišel i o Rose? Ne, nemohl, nedokázal to. Schválně se držel od alkoholu, v jeho domě by nikdo nenašel ani kapku vína či pálenky prodávané v podhradí. Zastavil se v kroku, když jej nazvala gardistou. Už dlouho tuto funkci nebral do úst, ani v myšlenkách se k ní nepokoušel zatoulat. Garda pro něj bývala životním posláním - věrný královně jí stál po boku, držel nad ní stráž, vyřizoval záležitosti a předvolání podané jejími rty. Už viditelně napjatěji poslouchal i Temného rytíře - přeci jen přirozená nevraživost mezi jejich druhy se mu vplétala pod kůži a jen něžné konejšení milované ženy a královnino přání jej drželo od pokusu mu sem tam podrazit nohu. "Teď jen obyčejný občan, královno," ukončí debatu bez citového zabarvení. Snad jen mírné zamračení dávalo znát, že si pamatoval doby, kdy býval váženým členem královniny gardy, o něco temnější však vypovídalo, kolik bolesti se k tomuto povolání vlastně vázalo. Býval gardistou hlavně kvůli své ženě. Miloval její hrdý pohled, když mezi ostatními dámami o něm hovořila jakožto o svém manželovi. Všechno pominulo. "Nebude se tvůj kuchař divit, že mu zmizelo jídlo?" Povytáhl obočí v poněkud hravém dotazu s poukázáním na přeplněný košík přetékající jídlem. Cítil vůni čerstvého masa i zeleninu, dal by krk za to, že se jednalo o část z její kuchyně, co vykrmovala celý hrad i se služebnictvem. "Víš, žes nemusela. Nemám jak ti to oplatit," zamručí už znatelně nesvůj s lehkým podrbáním ve vlasech. Skutečně neměl čím jí zaplatit, i když netřel vyloženě bídu s nouzí. Pokud však mohl, pak se snažil zajistit Rose budoucnost, nikoliv sobě. Zamračil se, když se ozvala s ujištěním, že nikdo neví o její absenci na hradě, což se mu ani trochu nelíbilo. "Pak tě doprovodím, až se budeš vracet. Víš, že by ses neměla samotná toulat, i když svůj kraj znáš. Nikdy nevíš, koho můžeš potkat venku." Jistě, znal její moc, ale i největší čarodějka byla žena, kterou je snadné zranit a zaskočit nepřipravenou. Jak by se pak cítil, kdyby zjistil, že při cestě od něj se jí něco stalo? Že ji někdo napadl? "Neboj se, vezmu Rose. Nadýchá se čerstvého vzduchu a... můžeme se alespoň podívat za její matkou," vydechne nakonec s bolestným výrazem ve tváři, načež se mu krátce zlomí hlas. O Sussaney nemluvil nahlas, rozhodně ne před ostatními. Nechtěl, aby někdo bral její jméno jen tak do úst, aniž by si vážil její maličkosti a znal oduševnělost modrookého děvčete. Přikývl na její slova, malá mu skutečně rostla před očima. Ještě nedávno se podobala nejdrobnějšímu uzlíčku růžové kůže a velkých modravých kukadel, která jí zůstala. Teď už byly čím dál tím znatelnější jemné tmavé vlásky, ďolíčky ve tvářích při úsměvu a smíchu, i to, že její život čítal několik měsíců, za chvíli téměř rok. Pohlédl na Jasmine, když se ozvala, že jej obslouží, obočí lehce povytáhlé. "Víš, že neumíš lhát," povzdechne si tišeji, aby ji neuvedl do rozpaků. Jako vlkodlak přirozeně vycítil lež z rychlosti bušícího srdce. I intuice mu hlásila, že se pouze pokouší zamaskovat svou touhu po něčem... zjevně prostém. "Jen, když si dáš se mnou," navrhne plán, načež se usadí ke stolu. Už dlouho se nenechával obsloužit, tohle se zdálo jako jejich malá hra na relativně klidnou domácnost. Oba ztratili, oba o něco přišli a tohle byl dobrý způsob, jak se na chvíli se svou prohrou vyrovnat. "Od vína se držím dál, nechci... nechci nic riskovat. Kvůli Rose. Kvůli... nikomu," zavrtí krátce hlavou, lokty zapřené o dřevěnou desku stolu, usazený na lavici. Židle byly pro pány, kteří si mohli dovolit utrácet za honosně vyřezávaný nábytek, Gallovi stačila prostá lavice, na níž čas od času i usnul. Zahledí se na ni, když začne mluvit o nabídce vrátit se zpět na hrad jako člen gardy. Tenhle život mu z části chyběl, jen si odmítal cokoliv podobného připustit blíže k tělu. "Mám obavu, že bych Rose nevídal. Že by mi unikl každý moment jejího růstu, každý úsměv, každé... doprošování se mé blízkosti. Je to jediné, co mi zbylo, Jasmine. Zůstala mi jen ona a já-..." Hlas mu na okamžik vynechá, snaží se vydýchat touhu do něčeho praštit, jak má nervy napjaté k prasknutí. Věděl, moc dobře věděl, že jsou první na ráně, až se sem vojsko přižene se svými žoldáky, kteří budou ochotni je zmasakrovat pro vlastní potěšení. Rval by se jako lev kvůli Rose, kvůli památce na Sussaney, ale... Také věděl, že by se nikdo neštítil jeho malé holčičce ublížit. Zahleděl se do dálky, kamsi mimo, jak se pokoušel ujasnit si myšlenky. "Chybí mi, Jasmine. Mám strach... že její stín budu potkávat na chodbách a o to víc mě bude bolet uvědomění, že se stala pouhým snem..."
|
|
|
Okolí
Aug 2, 2018 16:44:16 GMT
Post by Jasmine O'Ravenheart on Aug 2, 2018 16:44:16 GMT
Přitakám k němu a usměji se. "Ano...ale nikdy nezapomenu na tvou věrnou službu...nikdo." Ujistím jej. POkrčím rameny na jeho slova. "Proč oplácet pozornost od přítele?" To by nedávalo smysl, přítel příteli něco dá aniž by požadoval něco nazpět. O tom přeci přátelství je. O bezpodmínečnosti, o důvěře. Na jeho otázku ohledně kuchaře neodpovím, kuchař přeci ví ,že jsem jídlo brala. Mrknu na něj podobně hravě aby si nemyslel, že mne dostal do úzkých. "Vím, ale nemůžeš tu nechat malou samotnou...já si poradím...neboj..." Ujistím jej a stisknu mu paži v utvrzujícím gestu. Když poví o tom, že vyveze Rose ven tak tedy souhlasím. "Dobře...budu ráda za tak rozkošnou společnost." Ujistím jej. Můj pohled zjihne, když promluví o hrobě Susanney. Neřeknu k tomu nic, můj soucitný pohled mu už jistě tak bude nepříjemný. Odkašlu si když uvidím jeho rozpaky a smutek a začnu tedy raději ohřívat tu polévku. Polknu sliny v ústech a pokrčím rameny. "Nu, dobře, dám si, voní vážně báječně..." Přiznám přeci jen s jemným smíchem Když se z polévky začne kouřit, vezmu dva vykružované talíře a dřevěné lžíce, kterými prostřu stůl. Položím ohřátou polévku na stůl a nandám oběma polévku. Poté se konečně usadím vedle svého hostitele a podívám se na něj. "Tak tedy dobrou chuť..." Je mi najednou trapně, co tu vlastně dělám? Pomyslela jsem vůbec na to, že jeho strasti jsou také důležité a že netřeba zatěžovat jeho hlavu tím, že se království řítí do propasti? Instinktivně sevřu svitek papíru ve své brašně a zase brašnu uzavřu.
Natáhnu k němu ruku a zavrtím hlavou. "Ne ne to jsi zle pochopil, chápu, že s malou nemůžeš dělat gardistu, ale jsou i jiná místa na hradě...tam, kde by pro ni bylo lepší prostředí, malé děti se kterými si bude moct hrát...a pro tebe..pro vás..stálý plat. Galle mysli na ni...nabídka platí a bude platit, chápu tvůj žal a nedovedu vyjádřit jak mne vše mrzí...to co nabízím není odloučení od tvé dcerky, ale šance pro ni..." Bylo by bláhové myslet si, že může být gardistou či vojákem. Ale na hradě jsou místa, kde může pracovat a přitom mít malou stále u sebe. Třeba kovárna...nebo konírna... Jeho monolg ale pokračuje a mě vyhrknou slzy do očí. "Ach Galle, já tě chápu, jak já ti rozumím." Jemně se přisunu abych jej lehce objala a pohladila po zádech. "Ale Rose je tvá budoucnost...čas vše zahojí a pak už jen uvidíš ta místa, kde jste se smáli a potkávali...milovali...zbyde jen úsměv a bolest zmizí...ale lhát ti nebudu, chybět..chybět ti bude nadosmrti..." Usměji se na něj a stisknu jeho ruku. Nechci aby tu byli...informace, kteoru obsahuje svitek mi to jen potvrzuje, nezaručím, že v hradu budou když přijde na zteč , v bezpečí, ale rozhodně bude více v bezpečí než tady na samotě kde stačí jediná jiskra z louče normanů a jejich domov lehne popelem včetně jich dvou uvnitř.
|
|
|
Okolí
Aug 2, 2018 17:09:25 GMT
Post by Gallahard den Loch on Aug 2, 2018 17:09:25 GMT
Všiml si toho, jak podivně stiskla tlumok, se kterým se vydala k němu na místo, které začínal nazývat domovem, ač se někdy jevil celý tento nápad jako holý nesmysl. Žil na hradě bok po boku se svou milovanou, ale poté... Nedokázal se procházet chodbami, ve kterých trávívali svůj čas, vidět ona známá místa, kde ji líbal a ujišťoval tu nejlíbeznější dívku o své doživotní věrnosti. Tomu dostál i teď po její smrti. S žádnou dívkou nežil, nenavštěvoval nevěstince, nesnažil se jakoukoliv svést. Žil si svůj osamělý život a jedinou dívkou v jeho blízkosti byla právě malá Rose. Oči, v šeru místnosti ztmavlé, ač na světle zářily jako samotné nebe, jen na krátko těkly k její ruce, než se opět začal věnovat polévce na talíři. Nekomentoval onen pohyb, ne teď. Nehodlal Jasmine připravit o chuť k jídlu, když viděl, s jakým nadšením se pustila do kyselačky plné zelí, což se zdaleka nedalo označit za pokrm hodný královny. "Malé děti," zopakuje tiše, trochu rozčarován tímto faktem. O děti ostatních se pramálo zajímal, s Rose se drželi opodál. Trvalo několik desítek minut, než se mu do zorného pole dostalo stavení, kde nějaké menší děti pobývaly, na hradě jich občas bývalo daleko víc - potomci vojáků, služebných, kuchařů nebo samotných šlechtičen, které tvořily společnost své královně. Sám už stihl zapomenout, co obnáší lidský kontakt a až příliš snadno si navykl žít pouze s Rose a nemyslet na ostatní. Nevnímat je kolem sebe. Nepotřebovali je, alespoň to si celou dobu namlouval. Nyní vážil její nabídku s myšlenkami na budoucnost své jediné dcery, které hodlal dopřát to nejlepší. "Děti... umí být zlé," zamračí se nakonec s odpovědí, co nezní dvakrát kladně. Rozhodně se v ní nedá nalézt jediné pozitivum. Znal některé děti, zvláště dívky ze šlechtického stavu, které se povyšovaly nad potomky obyčejných prostých občanů, často zaměstnaných na hradě. Majetek tvořil propastné rozdíly mezi jednotlivými vrstvami, a pokud po něčem netoužil, pak po slzách svého drahého děťátka. Sledoval Jasmine a její vášnivý projev, kterým dokázala pozvednout na duchu své poddané. Moc dobře věděl, proč ji lid tolik miluje - v každém dokázala nalézt dobro, nezahořkla ani po tolika ztrátách v osobním životě. Nebyl hloupý, věděl o jejích milencích, šuškání se neslo celým hradem, když tam ještě pracoval. Sussaney její osobní život nikdy nepřetřásala jako jiné ženy, které se nazývaly dvorními dámami - jen málokterá uměla držet jazyk za zuby. Na královnin účet se tvořily klepy, jedny šílenější než druhé a býval to Gallův pohled, co obvykle držel ostatní na uzdě - jeho či dalších členů gardy, neboť mívali a mají jedno z nejvyšších postavení a taktéž pravomocí na hradě. "Vždycky jsem si myslel, že mé děti budou vyrůstat na hradě nebo poblíž. V nějakém... hezkém domě. S truhlíky květin, o které by se Sussaney starala, s dětským smíchem a vůní dobrého jídla," pozvechne si tiše s představou, co se neuskutečnila. Jak by také mohla? Jeho milovaná odešla ze světa dřív, než spolu stihli prožít větší kus života. "Teď máme jen tenhle dům a to jenom díky tvému štědrému daru, jinak..." Netušil, jak by pokračoval. Bez práce nemohl přežívat na hradě, jeho hrdost by nic podobného nesnesla. A aby Rose skončila v sirotčinci, i když dotovaném třeba samotnou královnou? Ne, netoužil jí dopřát podobné strasti. "Rose si zaslouží lepší život, než jaký jí můžu nabídnout," přikývne v odpovědi, přesto se nezdál být dvakrát nadšeným. Nedokázal si představit, co by měl vykonávat, jakou práci by zastával. "Kde mě potřebuješ?" Optá se namísto toho, aby si sám hlavu zahlcoval myšlenkami a představami, jak bídně by pochodil při jistých úkonech. "Vlkodlaci žijí dlouho, Jasmine. Ta bolest... ta bolest ještě bude nějaký čas přetrvávat," odporuje s lehkým pousmáním, co působí kapku rezignovaně. Samotnému mu bylo již 74 let, což na vlkodlaka neznělo tak šíleně - pohybovali se zde mnohem starší jedinci. Přesto... jak by mohl zapomenout na bolest ze ztráty milovaného člověka? "Chtěl bych, aby si ji pamatovala. Ale to není možné. Byla malinká, než Sussaney... než odešla," polkne bolestně při vzpomínce na potem zborcenou tvář milované ženy, která se trápila horečkami, než jim nakonec podlehla. Smrt si ji vyžádala za svou družku, nemohl s tím nic dělat. Tehdy by dal cokoliv za to, aby mohla přežít, dnes by ji nechal jít, jen s daleko menšími bolestmi. Věděl, moc dobře věděl, že se smrtí si není radno zahrávat. "Co tam skrýváš? Nenesla bys to sem, kdyby se to netýkalo mne, tebe nebo království. Na to jsi opatrná," bradou naznačí kývnutí směrem k tlumoku, k němuž se rukou vracela. Jak by mohl její jednání přehlédnout? Pak by si nemohl říkat gardista.
|
|
|
Okolí
Aug 2, 2018 18:37:44 GMT
Post by Jasmine O'Ravenheart on Aug 2, 2018 18:37:44 GMT
Au contraire! Kyselačka byla dokonalá a já jedla velmi nekrálovským způsobem neboť se mi dělaly boule za ušima. "Ta tvá známá má zlaté ruce...je to ..ach.." Nemám ani slov jak báječná a prostá ta chuť je. Nevařila jsem neskutečně dlouho... ani nevím zda bych to ještě uměla, zastavím se na chvíli se lžíví zabořenou v talíři. Dojde mi jak strašně moc jsem se vzdálila od prostého života a jeho smyslu ač jsem známá jako královna lidí. Sklopím oči a myslí si nechám proběhnout reept na tuto pochoutku...jak bych to asi udělala? Zjistím že bych se zastavila hned na začtku, netuším zda udělat jíšku prvně nebo až po podušení zelí...oc více, nevím, zda bych jíšku už zvládla...Vydechnu lehce a pomračuji dokud můj talíř nezáří čistotou. Uculím se k němu, neboť se zdá, že sám došel poznání. "Ano...Galle na zámku se žije...rodí...a umírá...ale je tam spousta společnosti, která stojí za to..." Povím mu s nadějí, že si přeci jen dá říci a já jej nebudu muset zbytečně děsit. Ne dříve, než to bude nutné.
Usměji se smutně nad jeho vyprávněním o tom jak si představoval Roseiinu budoucnost a nechám jej mluvit s jemným přitakáním a pohledem do očí, nikdy jsem neměla problém se lidem dívat do očí zpříma. Podívám se kolem a zavrtím hlavou. "Nebyl to až tak štědrý dar, ale paličatého chlapa jako ty, udržet poblíž byl tehdy nadlidský úkol, navíc, chápala jsem tvůj žal...ale nikdy nezmizela nabídka k tvému návratu k nám...Galle, t abudoucnost, o které jsi mluvil...stále může být...i kdyby jen pro tebe a Rose s hospodyní... ale myslím si, že..." Olíznu si rty nervozně a zavrtím rukou. Ne kdepak, říci mu, že j emladý že se stále může zamilvoat a najít sobě hodnou ženu aniž by zhanobil památku Susanney...to by nepochopil nepřijal, ne teď. Ač někde uvnitř musí vědět že to špatné není...jen zkrátka musí zažít svůj žal. Je to brzy. "Ale co to povídáš...ty jsi nejlepší otec jakého si může přát a máš tak veliké štěstí že.." Podívám se do kolébky a zamrkám abych zahnala slzy, tehdy, když jsem o své děťátko přišla, byly to jedny z nejhorších chvílí v mém životě. "že ji máš." Dokončím šeptem a zavrtím hlavou abych rozehnala chmurné nápinky.
"Uvolnilo se místo pro kováře a podkováře na hradě...například...patří k tomu i pěkná kovárna s domkem vedle stájí...čistým, zděným, o který pečují služebné když patří zaměstnanci hradu... Nebo je tu místo..." Odmlčím se, výborně, nejsi nějaká patetická aJasmíno ? Ano Malkaie mám srtále před očima. To jak se smál to jak jeho oči zářily velde koní a jak mě uměl polapit do tenat, doteď nechápu proč... jen aby pak utekl, jako zbabělec první vhodnou chvíli. Ale nemohu říci že bych jej nechápala... proč zemřít zde když mohl utéct ke svému králi, který zatím není nárazovým královstvím. Nebo vše bylo jinak, kdoví, v hlavě mám stále milion dedukcí, které jsou více, či méně přitažené za vlasy, jen abych si obhájila proč odešel, stejné dedukce které jsem si utvořila u Temného, nebo Matthewa jen aby mne srdce nebolelo. Někdy jsem si představovala že se vrátí, všichni a já budu stát před melodramatickým rozhodnutím, ach ano myšlenky, které mne zaměstnávaly a uspokojovaly mou ženskou mysl, když už se romancím na hony vyhýbám. Odpověď od Aidana přišla a já se stanu jeho ženou...ženou krále, který po spojenectví touží již velmi dlouhou dobu. "Podkoní...je tam místo podkoního." Povím nakonec a těknu očima, zda se ta úvaha zdála dlouhá jen mě nebo si i on všiml mého útěku myšlenek.
"Je to její matka, vždy ponese kousek Susanney...nikdy na ni nezapomene a díky Rose ani ty..." Ubezpečím jej. Nakonec se jeho instinkt prokáže jako stále velmi dobrý. Vydechnu a podotknu. "Proto na tebe tolik tlačím...není čas..." Zašeptám a podám mu pergamen na kterém stojí nepěkné zprávy.
Má paní,
východní království padlo, Normandská vojska zajala Východního krále,
obsadili tvrz a hlavní město, jejich počet je neskutečný.
Dle informací, za které ztratil život nejeden náš špeh,
jsme zbyli již jen my a jižní království Aidana.
Uprchlíci se stáhli právě na jih, ale vyhlídky nejsou dobré... Normané plánují dokončit invazi v nejbližších týdnech.
Váš věrný sluha Martinien.
|
|