|
Okolí
Jul 8, 2018 14:41:50 GMT
Post by Gwynn 'Vrabčák' Maddock on Jul 8, 2018 14:41:50 GMT
Studovala jeho tvář s úžasem, který patřil dětem, když poprvé pohlížely na hvězdy a spojovaly si je do jednotlivých obrazců, později známých jako souhvězdí zapisovanými astronomy a astrology. Fascinovaná každým rysem, až přestávala vnímat ostych strachu postupně opadajícího z útlých dívčích ramen. Už uplynulo několik let, kdy naposledy hleděla muži do tváře z takovéto blízkosti, co se však dobře pamatovala, pokaždé skončila ohnutá v pase, natočená zády k němu. Nikdy neměla možnost dopodrobna si prohlédnout jednotlivé rysy, pevně tvarovanou mužnou čelist, výrazné lícní kosti nebo nedokonalosti způsobené při boji, kdy mu někdo zkoušel zlomit nos. Většině mužů se vyhýbala, plaše klopila zrak k zemi, ke svým rukám, které měly neustálou tendenci si s čímkoliv pohrávat, aby zaměstnala rozlítanou mysl. Kdo ví z jakého důvodu toužila poznat, zda jeho kůže je hrubá. Myšlenky se točily kolem slannosti a vůně kůže, bujará fantazie omámená představami dívek z farem obestřela i ji, malou bardku bez opravdového domova. Se skousnutým spodním rtem působila zvídavě, přesto připomínala plachou laň, která si není jista, zda lovci může důvěřovat, či má vzít nohy na ramena. Měla za to, že se jednalo o sen. Musela si toho muže vybájit. Pravděpodobně tedy byla mrtvá, ležela roztrhaná u jezera nebo blouznila v horečkách z infekce, která její tělo zasáhla. Prsty, do této chvíle přejíždějící po bezbranně pootevřených rtech, opatrně natahovala vikingovým směrem, chvějící se jako raněné zvíře. Bříška měkké packy se sotva na půl centimetru zastaví při jeho rtech, náhle nejistá si svými činy. Pokud však tohle měl být sen, proč by nemohla? Proč by se jej nesměla dotknout? Pro jednou si hrát na odvážnou dívku milující dobrodružství? Ve snech mohl být každý kýmkoliv, stačilo si to jen vysnít. Neodolala, nakonec ne, prsty natahujíc k jeho rtům, konečky přejížděje po jejich tvaru, studujíc texturu dotekem. Horký dech lechtal natolik, až Gwynn z hrdla unikl tichý smích. Zkoumala jej - jeho tváře, poněkud hrubší díky rašícímu strništi, mohutnou čelist, výrazný nos, ale i oči, hlavně oči. Zrzka věřila, že ony jsou oknem do duše a skutečně o dotyčném prozradí co nejvíc. Hledala v nich odpovědi, které jí mohl poskytnout pouze on, myšlenky, přání, nevyslovené touhy, uzamknutá tajemství. Pod dlaněmi vnímala, jak mu kůže hoří přívalem krve, co se však neprojevil tak jako u ní. Zatímco Gwynn líčka doslova hořela prvotním studem, co až nyní opadával, viking si počínal stále stejně. Jediné, co jej prozrazovalo, byly oči. Ta kapka ostýchavosti, nervozity, podobného studu, jaký cítila sama dívka, nejistotu z počínání si toho druhého. "Zdáš se mi?" Musela se zeptat. Jak jinak si odůvodnit jeho náhlou přítomnost? Jistě, pamatovala si toho muže z jezera, po němž pokukovala. Silně jí ho připomínal a patrně si jeho tvář vysnila. Nikdy jí nešlo o dokonalost, neexistovala. A pokud snad? Pak se jevila jako pochybná. Nedokazovala nic - jak lidé žili, co se jim stalo, naprosto nic. Neměla minulost, nevyprávěla ji. Rysy vikingovy tváře naproti tomu hovořily po svém podobně jako jeho tělo. Teprve nyní zaregistrovala všechny ty jizvy brázdící kůži křížem krážem. Dotek z dlaní se postupně přesouval na krk, ramena, paže, prsty kopírujíce každou zacelenou ránu, každý šrám, který si odnesl z bojů. "Kdo ti to mohl udělat? Jak... jak to někdo může komukoliv udělat?" V hlase nezaznívala stopa odporu jako šok a lítost nad tím, čím si musel projít, co podstoupil, aby vyšel jako raněný muž. "Bolí to? Stále... je cítíš?" Ať již jizvy jako takové nebo rány, dotaz vyslovila neurčitě s očima pozvednutými k cizincově tváři. Jak se zdála na začátku plachá a nejistá, nyní se osmělila natolik, aby mu byla schopna pokládat otázky v klidu svým konejšivým hlasem, co tolik uklidňoval malého Andrease. Překvapil ji náhlým pohybem, kdy se odtáhl, téměř jako by se štítil její maličkosti. Aniž by si čehokoliv byla vědoma, tváří projel záchvěv vnitřní bolesti, porozumění, že... ač si ho vysnila, nebo se jednalo o realitu, pak se mu pranic nelíbila. "N-ne, to já... A-asi už blázním... Ještě před chvílí bych s jistotou tvrdila, že po mně šla lítá šelma, vlk... A pak... pak najednou zmizel a namísto něj jste se objevil vy...," zareagovala rozechvělým hlasem na vikingovu omluvu. Sama se pomalu vytáhla do sedu, záda spodničky musela mít zválenou a zelenou až hrůza. S takovou se mohla znovu ponořit do vlažné jezerní vody a smýt ze sebe nejen strach, ale také nepříjemné vzpomínky na pocit štvané zvěře. "Děkuji vám. Za... záchranu. Ač... Ač se musím přiznat, že jsem si za to mohla sama. Neměla jsem... Neměla...," zrudlá ve tvářích se začala zakoktávat, slova by z ní teď vypáčil jen horko těžko. "... Okukovat. Ne-nechtěla jsem. Te-tedy neměla jsem to v plánu. A-ale vy jste tam stál a-... a já byla zvědavá..." Předpokládala, že se jedná o toho samého muže, jehož pozorovala zpoza kamene, o který se poranila. "Jste... jste v pořádku?" Modravé oči s příměsí zeleni se starostlivě upíraly na nahého vikinga, než sklouzly po jeho těle. Šokem se opět nedokázala odvrátit od velikosti jeho mužství, načež koktavým hláskem zkoušela zachránit situaci. "J-já... všimla jsem si... že dýcháte poněkud zrychleně... Vá-vážně vám nic není? Nemohu vám nějak... pomoci?"
|
|
|
Okolí
Jul 8, 2018 16:05:56 GMT
Post by Einar Aaltonen on Jul 8, 2018 16:05:56 GMT
Ty oči, ach ty zvědavé oči. Jako bych se koukal do tváře malého dítěte. Kdybych to měl vzít v úvahu, ona proti mě byla dítě. Malá holčička, která objevovala svět, v kterém jsem trpěl přes jedno století. Kéž bych jí mohl varovat před tímto světem. Řekl bych jí, ať si ten příchod na svět raději rozmyslí, že to není tak ohromující, jak říkají Bohové. Z její aury vyzařovala nevinnost, kterou by ten sadista, který v tu chvíli spal, nejraději roztrhal na cucky. Hleděla na mě, jako bych si jí zdál. Ne, já byl až moc skutečný. Byl jsem výsledek, syn kruté reality, která dopadne každého. Chtěl jsem tu ohavnost zastavit a žít sen. Chtěl jsem se podívat znovu domů, kde by na mě čekal otec s matkou. S otcem bych cestoval po cestě a matka mě učila dalším jazykům, které by se při našich cestách hodily. Tento sen by se dal zrealizovat, jenže před sto padesáti lety a bez otce. Svého otce jsem si vybavoval pouze z vyprávěních, které mi říkala matka jako pohádku na dobrou noc. Potřeba s ním být alespoň na pár minut byla někdy neúprosná. Do mého snu, ale nepatřila má první manželka. Mohl jsem jí mít jakkoliv rád, ale její poslední pohled, který mi věnovala, mluvil za vše. Jako by Alwě děkovala, že mě vláčí pryč. To v tu dobu nevěděla, že si vezme ochlastu, který před tím zabil svou ženu a tři děti. Má bývalá společnice chtěla vědět osud mé vesnice. Její teorie byli vždy pravdivé. Byla hrozně chytrá. Pokud se její teorie naplnila, mou matku zabila má bývalá žena, kterou nakonec zabil její druhý manžel. Osud ony vesnice jsem vědět nechtěl. Proto po těchto věcech jsem nemohl být její rytíř na bílém koni. Mohl jsem být akorát její vlkodlačí viking. Její malé prstíky se blížili k mému obličeji. Ucukávat ani skákat od ní jsem neměl v plánu. Asi nikdy neviděla živého vikinga, sáhnout si mohla do jisté míry. Já už tak měl v tu chvíli vcelku dost velký problém, který se nedal utišit. Bylo to čím dám horší a horší. Skoro to začalo bolet a sám jsem byl překvapen, jak jsem na ženskou přítomnost citlivý. Nebo spíše na její nahé tělo. Přes sedmdesát let jsem neviděl ženské tělo takto zblízka. Sice by druhý řekl, že její spodnička jí alespoň trochu zakrývala. Ano, ale jen minimálně. Její ňadra se mi ukázala a já měl co dělat, abych na ně neupnul zrak. Polkl jsem nad její dotekem. Musela cítit to teplo, které vyzařoval můj obličej. Zamrkal jsem nad její otázkou. "Ne. Tohle rozhodně není sen." řekl jsem jí, můj tón o oktávu níž, nechtěně. Když jsem byl nervózní můj už tak hluboký hlas, se ještě více prohloubil. Nic jsem s tím nemohl provést, ať jsem se snažil sebevíc. Vyptávání na mé jizvy mě trochu šokovalo. Ona si neuvědomovala, v jaké poloze a situaci jsme? To byla tak nevinná? Co jen s ní budu dělat? Budeš jí to muset naučit, zamručel vlk, který se probudil. Neměl jsem chuť s ním v tu chvíli mluvit. Dal nás do této situace a já nehodlal poslouchat jeho průpovídky. Přesto jsem jí ale odpověděl. "Tak to bohužel chodí. Musíš bojovat, pokud chceš žít." Několikrát jsem okusil jaké to je, být nenáviděn. Potřeba a chtíč se mě zbavit mě donutila se bránit. A stále žiji s jizvami, které napovídají, že já se bez boje nenechám zabít. Dobrovolně do Valhally nepůjdu. Na to jsem měl ještě trochu čas. "A nebojte. Přestali bolet před dlouhou dobou." Byla smutná, že jsem se odtáhl? Její pohled mi to napovídal. A také nevěděla o vlkodlacích. O nadpřirozenu musela něco málo vědět, protože ten hlas nebyl obyčejný. Můj vlk by se nikdy dobrovolně nenechat uspat. Na to byl moc akční. Kletba? Kouzlo? Něco v tom bylo. "Neblázníte." povzdechl jsem si. Musel jsem jí lhát, jen trochu samozřejmě. Ale technicky, lež to nebyla. Šla po ní divoká šelma, která "odběhla" pryč, když jsem se zde objevil. "Utekl pryč." poznamenal jsem a poukázal na stranu, kam údajně běželo divoké zvíře. Mrkal jsem na ní, překvapeně. Byla zvědavá nad mou přítomností? Tak velikou raritou jsem nebyl. Po celých ostrovech se to někdy hemžilo vikingy nebo jejich dětmi. Byli jsme si podobní, zapírat to nebudu. "T-To nevadí...to se stane." řekl jsem a poškrábal jsem se na tváři, koukajíc jiným směrem. Můj pohled skoro pořád směřoval na ní. Jenže tentokrát mé oči směřovali na její tvář. "Nic mi není. Neudělal mi vůbec nic." ujistil jsem jí. Neudělal, jen mě někdy neskutečně štval. Štvala mě jeho existence, jeho sadistická povaha a to, že jsem mu někdy vůbec nerozuměl. Proč musel být tak neskutečně komplikovaný? Mou situaci rozhodně neulehčila. Ta bolest už byla prakticky pryč, ale pořád jsem nemohl zastavit jeho růst, který se naštěstí ustálil. "To nebude třeba." řekl jsem a zakroutil jsem hlavou. "Nechtěla by jste si spíš vzít šaty, jestli nějaké máte?" zeptal jsem se. Nechtěl jsem se o tom bavit. Na to ta dívčina nebyla stavěná a zkušená. "Na břehu jezera mám oblečení. Půjčím vám něco...pokud byste potřebovala." dodal jsem a prohrábl jsem si ruku přes mé dlouhé vlasy.
|
|
|
Okolí
Jul 8, 2018 16:07:51 GMT
via mobile
Post by Luna Seraphine Silverwood on Jul 8, 2018 16:07:51 GMT
Tmavě hnědé oči se zaměří na mužskou postavu. Vysoký, statný se širokými rameny. V bříšku jí to vyvolá jakýsi podivný hřejivý pocit, který jí říká, aby slezla dolů, políbila ho. Avšak tento pocit nemůže přebít ten šok a strach z toho, že o ní někdo ví, že ji vidí a že mu téměř spadla do klína. Ze svého místa na stromě se ze začátku nehne, nadále kmen objímá a jen tak vykukuje zpoza něj. Vidí ho skrz větve, tudíž je jasné, že i on má možnost vidět ji, i když asi ne kdovíjak dobře, jelikož se skrývá ve stínu větví a sama je trochu špinavá a tmavá tím pádem. Tváří se plaše, okusuje si navlhčený spodní ret a vypadá, že se nemůže rozhodnout, jestli promluvit, anebo mlčet. Na mužovo "halo" neodpovídá, jen ten strach z jejích očí trochu vyprchá, jak vidí, jak ohleduplně se chová. A uvědomuje si to i ta sama příroda, jinak by se neodvážila k tomu, k čemu se právě odhodlává. Opatrně pustí kmen a pomalu se postaví, narovná, tudíž se jí konečky vlasů otírají o bosé nohy. Pomalu se vydá po jedné pevnější větvi. Ladná chůze, nožka za nožkou. Nakonec lehce zhoupnutí, aby se dostala o patro níž, na další nižší větev. Ta je tak ve výši hlavy toho koně. Což je zřejmé účel, jelikož následně se pomalu přesune co nejdál ke konci větve, aby se pod ní nezlomila a ona nespadla. Na další mužovu otázku, zdali je v pořádku, taktéž neodpovídá, jen trochu zčervená na tvářích, což moc přes vrstvu nepořádku nejde poznat, a mírně přikývne, jako že tedy v pořádku je. Poté se ale zaměří na koně, na kterého se naprosto instinktivně připojí. Věnuje mu trochu uvolněný úsměv, prohlíží si ho a nakonec k němu s měkkým zamlaskáním natáhne ruku, aby ho mohla pohladit po nozdrách. "H-H-Ho-dný," vykoktá ze sebe těžkopádně a trochu chraplavě konečně nějaké to slovo, které je zřejmě věnované koni, kterému věnuje jedinou svoji pozornost. Pak se ale pomalu postaví na hubené nožky a začne šplhat nahoru jako opice.
|
|
D'Arcy
Člověk
podkoní, chodící flirt
|
Okolí
Jul 8, 2018 17:05:56 GMT
Post by D'Arcy on Jul 8, 2018 17:05:56 GMT
Divoženka. To bylo první, co mě napadlo, když jsem si uvědomil svou situaci. A určitě ne tak obyčejná. Stromy reagovaly na její dotyk, jako by byla součástí přírody. Samozřejmě, každý z nás je dílem a součást přírody. Jenže u ní to bylo něco jiného. Jako by to byla sama matka příroda, který mě poctila svou návštěvou. Že by mi dovedla odpovědět na otázky, které jsem si před tím kladl? Avšak po její reakci, jak se přede mnou schovávala, musel jsem to ptaní nechat na někdy jindy. Nebyla na to správná doba. Mé zvídavé otázky musely počkat na někdy příště. Modlil jsem se, aby někdy další příště bylo, protože v tu chvíli to na to nevypadalo. Trochu se zdálo, že žádné nebude. Ale musel jsem se alespoň pokusit. Neodpovídala mi a trochu jsem měl chuť na ní zavolat znovu. Viděl jsem její stín v korunách. Z neznámého důvodu se mi ulevilo, že tam ještě byla. Cítil jsem, jak chtíč po její přítomnosti zatemňuje můj zdravý rozum. Musel jsem se zastavit. Pokud to byla víla, matka příroda nebo cokoliv jiného, příroda kolen nás musela ucítit ten hřích, který ve mě dřímal. Když jsem se chtěl ozvat, slyšel jsem šustění stromů a zde stála divoženka nebo víla. Stále jsem si nebyl jistý. Byla drobounká a špinavá. Ale co jsem mohl čekat. Pokud bydlel v lese, tak bez špíny bohužel žít nemohla. Další věc, co mě fascinovalo, byly její vlasy. Byly tak dlouhé, zdobeny lístky ze stromů. Jako by se narodila společně s tím stromem. Tělo Lorda, který se ode mně nehnul ani na krok, se pohnulo. Obrátil jsem se na něj. Byl trochu mimo, možná taktéž z její přítomnosti. Jenže on to musel vnímat úplně jinak než já. On byl daleko nevinnější než já, než jakýkoliv člověk, i když jsem tomu někdy nemohl ani pořádně uvěřit. Choval se někdy jako člověk, ale nemohl za to. Naučila ho to příroda. Nás ostatní to naučili ostatní lidé, rodiče, přátelé, naší milovaní. Byl jsem doopravdy překvapen, že se blíží naším směrem. Byl to však k Lordovi, ne ke mně. Chápal jsem to. Lord byl zvíře, nevinné stvoření, která já jsem byl před dvaceti lety. Od té doby se tolik změnilo, že já snad už žádnou nevinnost mít nemohl. Jak ubíhal čas, všechno se vytratilo a zbyl jen hříšník, který byl skoro každý. Lordovo tělo se blížilo k dívčině, aby si ho mohla pohladit. Pohodil ocasem, když uslyšel pochvalu. Sice vykoktanou, ale přesto platnou. Když jsem se však zaměřoval na to, že bych měl Lorda chválit častěji, divoženka začala lézt zpět nahoru. "P-Počkejte!" vydám, nejistě ze sebe. Můj hlas zněl naléhavě, nebyl však hlasitý. Byl jsem rád, že jsem se dokázal ovládat. Jediné, co mě mátlo bylo, proč jsem na ní volal. Nechtěl jsem, aby odešla. Ani jsem si nevšiml sedmikrásku, která mi spadla z místa za mým uchem. "Jste v pořádku?" zeptal jsem se znovu. Co když se poranila a já jsem o tom nevěděl? Ošetřil bych jí. Kus látky by se našlo.
|
|
|
Okolí
Jul 8, 2018 17:49:11 GMT
Post by Gwynn 'Vrabčák' Maddock on Jul 8, 2018 17:49:11 GMT
Překvapená zamrkala nad krátkou odpovědí, dál však jeho reakce nerozebírala. Patrně se mu příčilo, že jej viděla, dokázala to pochopit. Sama nebyla fanouškem sledovacích metod, mezi které zvědavé okukování patřilo, přesto neodolala. Jak tohle bylo možné? Jak se mohla takto změnit? "Ještě jednou se vám omlouvám, pane," zašeptá prakticky neslyšně v tichém pokusu mu dát najevo nejen veškeré své rozpaky, ale také pochybení na straně, kde se nacházela. Za něco takového by jí klidně mohl... inu, cokoliv. Hlavně muži ze šlechtických stavů si v tomto případě dovolovali, s lidmi bez majetku a zázemí zacházeli jako s verbeží. Nebyli pro ně nikým. "Vůbec nevím, co mě to popadlo, nejsem taková. Nemám k tomu jediný důvod." Bez přehánění vyznívala jako žena, která si cení věrnosti k manželovi, ač žádného neměla. Žádný prstýnek nezdobil jemnou packu, ani prostý meděný kroužek od místního uměleckého kováře. "To jsem ráda. Opravdu," přikývne téměř mlčky na znamení, že muž před ní je živý a zdravý, netrpící žádným zraněním. Vlkové se ocitali vysoko na žebříčku šelem, s nimiž nebylo radno si zahrávat, zvláště pak v hlubokých lesích. Vyděsil ji, ale přesto... "Byl krásný. Majestátní. Netušila jsem, že umí plavat," vydechne zamračeně nad touto zcela novou informací. Znala je pouze jako lovná zvířata žijící uprostřed lesů, nikoliv pobíhající ve vodě. I tak jí to nedalo, aby se na krátký moment nezasnila. Nyní, když se ocitla v bezpečí, si podobný výlet do fantazie mohla dovolit. "Jen škoda, že se nebojí člověku ublížit." Za svůj život slyšela už nemálo povídaček o vlcích, kteří roztrhali lidi na kusy. Netoužila se stát další v pořadí. "Děkuji... za záchranu, pane. Bez vás bych možná již byla mezi mrtvými." Modrozelená kukadla se zdvihla při zmínce poděkování, stále nesmělá a plachá jako před chvílí. Nějak si nedokázala zvyknout čelit mu tváří v tvář, ač se před chvílí doslova propadala v jeho rysech, utopená v něčem tak zvláštním a nádherném, že by to ani v písni popsat nedokázala. "Nejspíš si musíte myslet, že jsem blázen. Ještě před chvílí jsem vás měla za sen a nespustila z vás oči a nyní se vám do nich bojím pohlédnout." Sama nad sebou zavrtí hlavou, líce uzarděné věčnou nervozitou spojenou se stydlivostí. Blázen, patrně se stala bláznem, jak říkala. Otázkou o šatech ji zcela zaskočil. Téměř zapomněla, že před ním sedí pouze ve spodničce, která toho moc nezakrývala. Ostýchavá reakce na sebe nenechá dlouho čekat, když Gwynn přitiskne paže na hrudník, objímaje se kolem ramen s pocitem, že mu toho ukázala více než dost. "Má-máte pravdu. Nevím, jak jsem se mohla zapomenout. Obvykle taková nejsem, běžně se před muži stydím... Před vámi samozřejmě také, pane!" V záchvatu nervozity vyjekne, jako by jí snad měl považovat za couru. Bránila se, měla důvody. "Netuším, jak jsem se mohla zapomenout. To asi vaše oči... Zdálo se mi, že v nich vidím tolik bolesti. Chtěla jsem... J-já... Chtěla..." Samou nejistotou, zda učinit onen krok, si začala skousávat spodní ret. Nechtěla působit vlezle, dobývat se k němu, připomínat mu děvčata, která před každým chlapem zamrkají s nadějí, že jim padne k nohám. Mimoděk si začala namotávat pramínek rezavých vlasů na prst, vnímaje především jejich jemnost na kůži. "Chtěla jsem vám pomoct. Chci vám pomoct. A-ale... Určitě máte někoho, kdo by se o vás postaral." Ona jím nebude. Namísto dalšího sečkání na odpověď se zvedla, kráčeje pomalu pryč, zády otočená k neznámému vikingovi. Stále jí přišlo zvláštní, že se chovala tak divně, nepředvídatelně. Tu se krok zastavil. Čelo nakrčené věstilo tíživé myšlenky, ukazováček poklepávající na rty dodával rytmu zbloudilým úvahám. Zjištění přišlo krátce na to. Nikdy tak docela nevnímala mužské tělo a zvláště ne to, co je dělalo muži. Až nyní, když si dala dvě a dvě dohromady. Znala prupovídky o těchto mužských problémech, které řešily především ženy a jejich horký klín, sama pocítila tuto situaci na vlastní kůži. Z povídaček pouze věděla, že se jim s takovýmto problémem špatně chodívá a spí... Vlastně se jim s ním cokoliv špatně dělá a pouze ženské tělo může tuto situaci napravit. Taktéž, že jsou to vlastně ženy, které v mužích tento stav navozují. "J-já...," nejistě se otočila na patě, aby čelila jeho pohledu, jenže celou myšlenku rázem zatvrzele odstrčila do kouta. "T-to... to se vám líbím, pane?" Nezněla dvakrát jistě, aby také ano. Nikdo jí ještě neřekl, že by se někomu líbila. S dalším krůčkem váhala, přesto se pomalu vracela nazpět, aby jej nevyplašila. "Omlouvám se, že mi to nedošlo napoprvé. S mužem... jsem byla před dlouhou dobou a... nikdy jsem neviděla... nespojila jsem si to..." Začínala blekotat páté přes deváté, sotva šlo rozluštit, co má na mysli. "Ženy... Znalé ženy... mi říkaly, že se jedná o mužovu touhu po ženském těle... Znamená to, že..." V ten moment se zalkla, nemohla pokračovat. Namísto toho se posadí, oči upřené na něj. Ne na dlouho. Stačila jen krátká chvíle, sotva mrknutí, než vzala jeho tvář do dlaní, aby se natáhla blíž k tomu jedinému, co ji napadlo - pro polibek. Jednoduchý, jemný, něžný. "Je to... lepší?"
|
|
|
Okolí
Jul 8, 2018 18:23:32 GMT
via mobile
Post by Luna Seraphine Silverwood on Jul 8, 2018 18:23:32 GMT
Zastaví se při natahování se po další větvi, aby se dostala ještě výš a nakonec mu mohla zmizet z dohledu. Je to již dávno, co si odvykla lidské společnosti a jen tak se toho strachu zbavit nedokáže. Co když někomu řekne, kým je? Že tady vůbec je? O její přítomnosti vědí možná tak někteří pytláci, kteří ji však považují za nějakou divokou zvěř či přízrak. Nikdo jiný o ní neví, nikdo ji neviděl tak zblízka. Co když jí bude chtít ublížit? Upálit ji, když zjistí, že je čarodějka? Neví, co si o této situaci má myslet, jak reagovat. Člověk je od přírody komunikativní tvor, potřebuje kolem sebe ostatní lidi. Jí sice stačí příroda a zvířata, ale také cítí, jak jí to k němu táhne. A nejde pouze o jeho přitažlivý vzhled, ty dlouhé vlasy nebo krásné hluboké oči. Je to prostě člověk, lidská bytost, se kterou si jde promluvit. Ale ten strach, že by jí mohl nějak ublížit, je mnohem větší. Upře na něj pohled, čeká, co z něj vypadne. Zrychleně oddechuje, kulí na něj ta nevinná kukadla. Pohled přesune na padající sedmikrásku, která se najednou pohne a opět zakoření. Vlivem její moci. Ten hulvát utrhl chuděru květinku. To by se dělat nemělo, takto by se k přírodě chovat nemělo. Ví vůbec, kolik energie ta květinka musela vynaložit, aby vyrostla a byla tak krásná, jaká byla? Když jí ale položí otázku, opět věnuje pozornost jemu, trochu se nesměle pousměje a přikývne, že tedy v pořádku je. "J-J-Jsem," vykoktá ze sebe následně, aby měl muž jistotu. Hlas má chraplavý, nepoužívaný, ale přesto jakýmsi způsobem typicky ženský. Žádný hluboký mužský. Přešlápne z místa na místo, očividně větev neudrží její drobnou váhu, jelikož najednou začne praskat a v tu chvíli se pod ní ta útlá, slabá větev podlomí. Je to tak rychlé, že tomu ani nedokáže zabránit, přelézt, uzdravit tu větev, cokoliv. A najednou letí vzduchem, neurčitě piští, mává kolem sebe a prostě padá. Schytá zásah do zad od spodní větve, který jí vyrazí dech, po kterém hned začne lapat, aby se mohla nadechnout. Další větve jí uhnou z cesty, ale přesto vypadá zděšeně.
|
|
|
Okolí
Jul 9, 2018 14:53:39 GMT
Post by Einar Aaltonen on Jul 9, 2018 14:53:39 GMT
Cítil jsem se poněkud trapně za své odpovědi a za svá slova, ale nic jiného mi na jazyk nepřišlo. Můj slovník byl prostě takový; obsáhlý, ale málo využitý. Příležitostí, které se přímo nabízeli, abych mohl svou zásobu použít, se vyskytlo vcelku hojně. Přesto jsem však cítil ten odpor, který vynaložilo moje tělo, převážně má ústa. Na jednu stranu mi to bylo vcelku líto, ale změnit jsem se už nemohl. Převychovat mou maličkost se mělo stát před velice dlouhou dobou, bylo už na to pozdě a zvykl jsem si na sebe vcelku dost. Také jsem byl kapánek líný cokoliv měnit. Říkal jsem si, že to není už potřeba. Nikdo si na mé chování nestěžoval a nebyl jsem vrah, který ze mě měl vyrůst. Vcelku jsem by na sebe pyšný, že jsem dopad tak jak jsem dopadl. Našli se horší případy, já byl ještě relativně v pořádku. "Jak jsem řekl, nic se nestalo." řekl jsem jí a zakroutil jsem hlavou, mé dlouhé vlasy padajíc do obličeje. Chuť si je nechat ostříhat narůstala, ale tušil jsem jak to dopadne za několik týdnů dopadne. "Stát se to může každému." namítl jsem. Doopravdy se to mohlo stát každému. Ty slova, která vycházela z jejích úst, narůstala jeho ego a byl jsem překvapen, že ještě dovede narůstat. Už v tu dobu bylo vcelku velké. Někdy by potřeboval dostat za uši a rád bych se o to postaral já. Nechtěl jsem, abych to od něj chytil. Ten jeho hřebínek i na mě někdy doléhal. Měl jsem sto chutí mu ho sebrat a vyhodit ho z hlavy, kde nerad přebýval. "Plavat umí, jen trochu pomaleji." poznamenal jsem a kousal jsem se do rtu, abych se mu nevysmál. Plaval velice komicky a vždycky jsem to chtěl poznamenat, ale bál jsme se následků. Vždycky se mnou něco za lubem, mé konání by ho akorát poháněl kupředu. "Je to jejich instinkt, jejich potřeba lovit." dodal jsem. Mohli se najít výjimky. Vlci, obecně, nebyli tak zlí, jak si všichni mysleli. Byl to jen můj názor, který se stvořil putování severem. Do smrti si budu pamatovat vlčí matku, jak za ní vede vlčata. Možná vycítila mého vlka, ale dovolila mi si s nimi hrát. No, hrát. Poprvé a zatím naposledy jsem si mohl dovolit pochovat vlče. Zážitek a vzpomínka na celý život. Polkl jsem, když jsem jí musel lhát znovu. Zachránila se sama. Její hlas tu bestii uspalo já se mohl znovu přeměnit. Sice jsem špatně vyhodnotil situaci a měl jsem zabránit přeměně, tvářit se, že vlk usnul. Jenže to byla minulost, kterou jsem nemohl ovlivnit. "Bylo mi ctí." řekl jsem. Kdybych mohl, uklonil bych se. Bez šatů by to mělo trochu jiný účinek. Smála bych se, nejspíš, ale nejsem dvakrát typ člověka, který by dělal žertíky. Byl jsem v tomto ohledu nudný. Sledoval jsem její reakci. Potom, co jsem jí oznámil o naší realitě, její plachost se vrátila. Byla nervózní ze mě? Z mé nahosti? Byl jsem v tu dobu zvyklý myslet, že v jejím vlku by každá žena měla mít muže nebo mít alespoň milování za sebou. "Nemyslím si to. Spíš si připadám, že jsem blázen já." řekl jsem, poukazujíc na můj nahý stav. Menší lež o mé nahosti by se našla, jenže nechtěl jsem si to zhoršovat. Lhal jsem na sebe až příliš. Zdálo se, že nejsem jediný, kdo má problém mluvit s opačným pohlavím. Nebyl jsem však na její úrovni. Nejspíš to byla reakce jen žen. Nikdy jsem neviděl muže reagovat stejně jako ona. Bylo mi jí doopravdy líto, že jsem nedovedl vést konverzaci jako muž, na kterého se může obrátit, jenže mluvení s opačným pohlavím mi dělalo problémy. Alwa, královna a Ragna byly výjimky. Alwa mi nedala čas, abych před ní byl nervózní, královnu jsem znal od děvčátka a Ragna...byla Ragna. Jinak jsem jí nedovedl popsat. Neznal jsem jí tak dobře, jako královnu nebo Alwu, ale její chování ve mě vyvolalo pocit, že bych mluvil s mužem. Bylo mi to trapné říci, ale z našich setkání jsem měl ten pocit. Viděl jsem náznaky ženskosti, které mi dali najevo, že je to stále žena, ale to měnilo jen část pohledu, který jsem k ní choval. Tato dívčina mi připomínala mou první ženu. Jejich vzhled byl podobný, chování bylo však odlišné. Mrzelo mě, že se Lilian nechovala stejně jako tato žena. Trochu mě ničilo, jak se ke mě chovala a ptal jsem se, proč jí mám vůbec rád. Stála mi to trápení? Nejspíš ne. Cestováním a usídlením v tomto království mě utvrdilo v to, že to zalíbení nebylo tak silné. Ulevilo se mi, mohl jsem se trápit s něčím jiným. Ale zpět k této dívčině. Mohla vidět, co dělala mému tělu a mému srdci, které bouchalo z nervozity. Poslouchal jsem jí, jak chudinka nevěděla co pořádně povídat. Jak ale zmínila mou bolest, kousl jsem se do jazyka. Já a někoho mít? Um, ne. Určitě ne. I když jsem měl pocit, že královna mi nařídí, abych se staral o Ragnu, to bylo vše. To byla jediná aktuální kapitola v knize "Já a ženy". Možná, že jsem byl ostuda mužů, ale měl jsem vcelku dost práce. "Nemám nikoho." řekl jsem jí, ale rychle jsem dodal "Váš manžel by s tím ale určitě nesouhlasil." Musel mít manžela nebo alespoň milence, nedávalo by mi to moc velký smysl. Jak začala odcházet, dovedl jsem znovu stát na obou nohách. Přestali se mi klepat z pozice, v které jsem dívčinu věznil. Začal jsem se vydávat za ní, šťastný, že budu mít na znovu své oblečení. Jenže jak se zastavil, přimrzl jsem do lesní trávy. Obával jsem se její reakce. Netušil jsem, na co myslí. Co když zjistila, že jsem jí lhal a pochopila, že ten vlk jsem byl ve skutečnosti já? Nervy mnou drancovaly a já jen čekal na to, jestli začne mluvit nebo půjde dál. Pozoroval jsem, jak se ke mě obrací a chtěl jsem jí vzít za ramena a táhnout jí k zpět k jezeru. To si však myslela má klidná stránka. Ta druhá, do které bouchaly vlčí a mužské hormony, by jí nejraději popadla a dělal věci, které jsem byl i já sám nechopen říct. Přibližovala se ke mě, jako laňka. Nebo já jsem měl být ta laň? Jako by se bála, že uteču. Znělo to poněkud zvláštně, já a utíkat. Jenže její pohyby mi nedávali jinou možnost. Polkl jsem, neodpovídal jsem jí, nemohl jsem. Jako by mi pusu někdo projel voskem. Dokonce jsem se bál svá ústa otevřít. A nakonec utichla i ona, nemohla pokračovat. Stála tak blízko, že jsem se bál nadechnout. A zhoršoval se to, jak se ke mě nahýbala. Ten lehký dotek jejích rtů na mých...můj tep se zrychlil, kapičky potu stékaly po mých zádech. Polkl jsem nad její otázkou a roztřeseně jsem se vydechl. Mou situaci to možná ještě zhoršovalo, ale nechtěl jsem jí zklamat. Avšak jsem jí musel říct "T-Takhle to nef-funguje, m-má paní." Úplně jsem se bál se jí bál i dotknout, že bych jí nějak ublížil. "Ale...dá se s tím začít." řekl jsem a položil jsem své rty na ty její. Tentokrát na sobě zůstaly déle. Jemně jsem líbal její rty, pomalu, abych na ní nějak nespěchal. Ruku jsem jí položil na tvář, druhá byla po mém boku. Co kdyby si jí to nelíbilo? Nechtěl jsem do ničeho nutit. Takto se mohlo odtáhnout. Držel jsem se, ale pokud nechtěl jsem jí nějak poranit. To bych si neodpustil, ublížit ženě. Jaká ohavnost.
|
|
D'Arcy
Člověk
podkoní, chodící flirt
|
Okolí
Jul 9, 2018 15:38:22 GMT
Post by D'Arcy on Jul 9, 2018 15:38:22 GMT
Zajímalo mě, proč je tady. Stalo si jí snad něco? Ublížil jí někdo? Pokud to byl muž, asi bych se do země propadl. Doopravdy jsem někdy nenáviděl své druhy, bylo mi z nich špatně. Jak mohou ubližovat ženám? Už jen ta věta zní špatně, celá ta situace je špatná! Muž, který kdy stáhne svou ruku na ženu, by se neměl nazývat mužem. Je to špatné a mělo by se to trestat. Jenže co já mohl říct. Jen svůj názor. Samozřejmě, mohl jsem tomu zabránit, kdybych něco takového zahlédl, ale to bylo vše. Nemohl jsem zavést zákon, nemohl jsem převychovat ty hulváty, nemohl jsem jim dávat lekce. Mohl jsem prosit, aby toho nechali. Komu by to ale pomohlo? Nikomu a to mě ničilo. Divoženka, ale vypadala, že je tu spokojená. Její tělo aspoň tak vyzařovalo. Nikde jsem neviděl odstávat kosti, kůže se nikde nevěšela. Jen byla špinavá, ale to do toho patřilo. Alespoň že matka příroda na ní dává pozor a nechová se jako my, normální lidi žijící ve společnosti. Nechybělo jí to, společnost druhého člověka? Nechtěla s někým mluvit? Muselo to pro ní být těžké. Člověk je společenský tvor, který potřebuje kontakt s ostatními. Jak to mohla vše vydržet bylo pro mě záhadou. Obdivoval jsem jí, měla můj respekt a k tomu jí stačilo jen pár vteřin. Dívčin pohled se zaměřil jinam, na trávu hned vedle mě. Koutkem oka jsem se koukl dolů a uviděl sedmikrásku, kterou jsem si utrhl, jak znovu rostla ze země. Znovu jsem upřel pohled na dívku nebo vílu. Nebyla to doopravdy víla, starající se o tento les? Chyběli jí jen křídla. V tu chvíli jsem byl rád, že jsem nebyl ženou a nevytrhal jsem kytičce všechny lístečky. Asi bych divoženku hodně nahněval. Měla roztomilý úsměv, i když byl jen maličký. Jaký asi byl, když byl větší? Určitě krásný a doufal jsem, že ho snad uvidím. Nevypadalo to ale růžově. Alespoň jsem měl jistotu, že je v pořádku, když mi odpověděla. Koktala a její hlas byl hlubší, jak ho pravděpodobně málo používala, jestli vůbec. Ale stále jsem slyšel tu ženskost. Její hlas musel být krásný. Když už jsem myslel, že se přehoupne zpět na jinou větev a odběhne pryč, chtěl jsem na ní zavolat. Jenže hlas se mi zasekl v krku a poslouchal jsem, jak větev pod dívčinou praskla. Nohy se mi odlepily od trávy a rozběhl jsem se za ní, abych jí chytil do náruče. Vypadalo to, že jí větev neudržela a nedokázala se zregenerovat rychleji. Divil jsem se, protože byla doopravdy lehká. Jedna ruka byla pod jejími koleny, druhá o kolo pasu. Jako bych nosil princeznu, kterou jsem si mohl lépe prohlédnout. Ty její obrovské oči, jako bych se jí koukal přímo do jádra její duše. Byla doopravdy jako příroda sama, nevinná a jemná. "Teď jste také v pořádku?" zeptal jsem se znovu, usmívající se. Možná jsem vypadal jako hlupák, ale na tom nesešlo. Znovu se mohla zranit a já o tom nevěděl. Lord, který byl také zhypnotizovaný divoženkou, se k nám přiblížil a položil mi nos na rameno, aby se také ujistil, že je dívka v pořádku. V podobných situacích jsem věděl, proč mi lidé říkali, že jsme stejní. Měli pravdu, alespoň v této oblasti.
|
|
|
Okolí
Jul 9, 2018 17:20:58 GMT
Post by Gwynn 'Vrabčák' Maddock on Jul 9, 2018 17:20:58 GMT
"J-já..." Zaskočil ji. Dokonce tak, až několikrát rozpaky otevřela ústa, aby je vzápětí zaklapla bez jediné hlásky. U mladých žen společnost předpokládala svazek manželský, brala jej za jakousi povinnost, neboť u dívek se neslušelo, aby zůstávaly starými pannami. Toto morální cítění chápala, rozuměla mu, ovšem život... Ten se rozhodl pro malou zrzavou bardku vytvořit jiný příběh. Pohádku bez prozatimního šťastného konce. Díky vzpomínkám na muže, který jí přivodil tolik neštěstí a strachu v životě, se sama držívala dál od všech členů dominantního pokolení. Kdo by toužil znovu se stát něčí hračkou? Být něčí malá trofej, která se nemůže pohnout z místa? Stálo jí za to zůstat připoutaná k domácnosti, nemoci se kamkoliv podívat, neboť si manžel něco takového nepřeje? Smutek se záchvěvem nejistot se vloudil do modravého pohledu kukadel, která by mnoho lidí označilo za roztomilá, dětsky naivní. Tou bývala, stále si udržovala kousek své přirozené naivity, kdy věřila v dobro uvnitř každého člověka. Možná že právě toto uvědomění ji přinutilo odpovědět po delším váhání. "J-já nemám manžela, pane. Nikdy jsem... neměla." Způsob, jakým tiše vyslovovala jednotlivá slůvka, jednotlivé slabiky, dával znát, že toho z části i lituje. Nikomu na trzích nemohla říci, že jí doma čeká manžel a nemůže se tak zdržet. Nikdy se nemohla rozzářit štěstím a láskou ve spojitosti s manželským vztahem. "Nám... nám bardům ani láska není přána. Proto o ní zpíváme tolik písní. Jsou to vzpomínky na dobu, kdy jsme... někoho milovali. Nebo jsme k tomu měli velmi blízko," připustila svou domněnku s plachým úsměvem. Sama se několikrát zakoukala, dokonce i otec Andrease se jí líbil na pohled, než zjistila, že pod šarmantní slupkou se nachází bezcitné monstrum. "A-ale mám...," zaváhala při sdolání této myšlenky. Mohla mu říct, že má syna? Nedíval by se na ni skrze prsty? Při pohledu na něj si troufala v duchu poznamenat, že jej už pravděpodobně nikdy nespatří. Ingwirth možná nepatřil mezi největší království a v podhradí se taktéž nenacházelo tolik lidí, jeho postavu by však sotva dokázala přehlédnout. "... Mám syna. Malého zdravého chlapce, který mi přináší štěstí za... za všechno manželství," přikývla nakonec, tentokrát mnohem radostnější nejen na povrch, ale taktéž v srdci. Andreas se stal jejím světem, pečovala o něj, jak nejlépe dokázala. Sobě brávala, jemu dávala, tak to mělo na rodičovském postu fungovat. Zvláště u chudých, kteří nemívali moc peněz. O to více jí ničila myšlenka, že tento viking nemá nikoho ve svém životě. Možná o všechny přišel, nechtěla se ptát. Nic jí do toho nebylo. Přesto si neodpustila krůček nazpět s povzbudivým úsměvem, jež mu věnovala. Být o něco blíže, troufla by si dotknout jeho ruky, konejšivě ji stisknout, ač by se v mohutné dlani zcela ztratila. "Máte mne, pane. Když... Když byste chtěl a vzpomněl si... Byla bych tu pro vás, až byste potřeboval." Samotné jí to znělo jako nějaká pohádka, dobrovolně se nabídla? Ona? Sama tomu měla problém uvěřit, ovšem radostný poskok srdce, co se rozbušilo štěstím, dokazovalo správnost volby.
Jeho rty si nesly slanou příchuť, přesto příjemnou. Lehkým dotekem na nich spočívala, vtiskávaje mu něžný polibek dívky, co ještě nepoznala pravou sílu lásky ani mileneckého vztahu. Nelíbala se poprvé, přesto nebyla tak úplně znalá tohoto světa. Naproti tomu se dokázala rychle přizpůsobit a učit se, jednat instinktivně. Opouštěje vikingovu příjemnou blízkost, která v ní dokázala rozpumpovat záchvěvy touhy, upírala na jeho tvář důvěřivá kukadla. "Ach... omlouvám se. Myslela jsem... že ano," z nervozity si skousla ret, plachý výraz se do jejích rysů navrátil během krátké chvíle. "J-já... měla jsem za to, že... Och, musíte si myslet, že jsem hloupá," vydechla zhurta, hluboko v očích se usadilo ponížení, zoufalství se kradmě přibližovalo, zabalujíce ji do hávu nešikovnosti a hloupého si počínání. O to více ji zaskočil polibkem vtisknutým na rty, při němž si počínal troufaleji než Gwynn. Srdce se zrychlilo na dvojnásobek, pažemi instinktivně vyhledávala vikingovu blízkost. Dlaněmi zkoumala sílu paží, dotýkala se zjizveného svalstva, než se jej jednou rukou zachytila kolem krku stoupaje si na špičky, aby mu mohla býti blíže. A pak že se jí dobrodružství s divochem nebude týkat.
|
|
|
Okolí
Jul 9, 2018 18:18:46 GMT
Post by Einar Aaltonen on Jul 9, 2018 18:18:46 GMT
Kdybych byl někdo jiný, mé oči by byly vytřeštěné. Ona nebyla vdaná? Jak to bylo možné? Taková krásná dívka určitě musela někoho mít. Skoro jsem tomu nechtěl uvěřit. Skoro jsem jí řekl, ať mi nelže. Zastavily mě však její slova. Dávalo by to smysl. Jak jsem putoval po širokém světě, potkal jsem několik bardů a někdy jsem neviděl, že by měli nějaké rodiny nebo alespoň partnery. Bylo mi jich někdy i líto. Mé maličkosti nevadila samota a zajímalo mě, jestli to vnímali stejně. Chtěli se oženit/vdát nebo mít děti? Chtěli se usadit? Jak jsem se nad tím zamýšlel, vykonával jsem špatné povolání. Měl jsem dělat barda. Jediný problém, který mi stál v cestě, byl to, že jsem neuměl zpívat ani hrát na žádný nástroj. Co jsem se však za dobu své existence dovedl naučit, byli ukolébavky. Naučil jsem se to, když jsem hlídal děti ještě mé rodné vesnici. Překvapivě jsem v tom byl dobrý, děti pokaždé spaly jako zabité a to jsem nepoužil žádnou řeznou zbraň. Jak se znovu ozval její hlas, zvedl jsem hlavu, abych se na ní mohl znovu pořádně podívat. Váhala a nelíbilo se mi to. Byl jsem zvyklý, že se mnou lidi mluvili otevřeně. Dokonce jsem jim to musel nakazovat. Ztráceli s tím příliš mnoho času a já nechtěl chodit kolem horké kaše. Bylo to zbytečné a otravné. Když jsem jí chtěl říct, že přede mnou nic tajit nemusí, promluvila a má pusa znovu zamrzla. Takže panna nebyla, měla dokonce syna. Hádal jsem, co se mohlo stát s jejím milencem. Že by od něho utekla? Možná proto o tom nechtěla mluvit, dávalo by to smysl. Vypadala šťastně po zmínce jejího syna. "Musí být roztomilý po mamince." poznamenal jsem, před tím, než jsem se dovedl zastavit. Jako bych to ani pořádně neříkal já. Bylo to zvláštní. Zdálo se mi, že nebyl ovlivněn jen vlk, ale také já. Ale nijak mě to netrápilo a ani jsem nelitoval toho, co jsem řekl. Byla roztomilá, v tom jsem jí nelhal. Jak jsem si představoval jejího syna, trochu se mi zastesklo po mé ženě. Nechtěla mít dítě vikinga, říkala mi to velice často. Netlačil jsem na ní. Nenáviděla by mě možná více, kdybych na ni něco zkoušel. Vlk mi našeptával, že nechtěla mé dítě. Že by snesla nést dítě vikinga, jen ne to mé. Mrzelo mě to, protože jsem jí měl rád, ale změnit jsem to nemohl. Bylo to za mnou, ale touha mít rodinu stále sílila. Krásná představa to byla, velice krásná. Jenže kdo by chtěl dítě vikinga? Málo jaká žena. Její úsměv mě vzbudil z mého emočního snění. Chvilku jsem se na ní koukal a myslel na to, co řekla. Ticho vládlo mezi námi pár minut, než jsem promluvil "Jste velice hodná." a věnoval jsem jí můj malý úsměv. Šokovalo mě, že mi tak rychle důvěřovala, ale zároveň mě to hřálo u srdce, což se moc často nestávalo. Její milenec jí nemohl pořádně milovat. Kdybych jí to řekl nahlas, asi by se urazila, jenže já to nemyslel zle, alespoň ne z její strany. Její rty byly nezkušené, chybělo tam něco. Jako by jí ten muž nikdy nelíbal. Bylo to vůbec možné? Nemilovat se s někým bez žádného polibku? Ta představa mi dávala divný pocit. Skoro to znělo, že by jí ten muž zneužíval. Štvalo mě, že jsem promluvil. Odtáhla se a teplo, které její tělo přineslo, odešlo. "Ne, nejste hloupá." řekl jsem. Její vina to nebyla. Pokud by se potvrdila má teorie, neměla se vůbec stydět za svou nezkušenost. Rozhodl jsem se vzít situaci do svých rukou. Rady, které mi dala Alwa, vyplývaly na povrch a řídil jsem se nimi. Ublížit a znepříjemnit jí to bylo poslední, co jsem chtěl spravit. Připadal jsem si, že na ní naléhám a chtěl jsem se odtáhnout. Mé rozhodnutí jsem však hodil hned za hlavu, jak jsem ucítil její ruce na mých paží, posléze na mém krku. Ruka, která doposud nic nedělala, se obepnula kolem jejího pasu. Sklonil jsem se, aby nemusela být na špičkách. Avšak touha, kterou dosahovala neskutečných výšek, byla tak silná, že jsem do polibku musel přidávat větší naléhavost. Čekal jsem na ní vždy, když potřebovala. Byl to tak krásný pocit, být s někým tak blízko a mohl jsem doufat, že cítí totéž.
|
|
|
Okolí
Jul 9, 2018 20:51:00 GMT
Post by Gwynn 'Vrabčák' Maddock on Jul 9, 2018 20:51:00 GMT
Jak by mohla přehlédnout to sladké zmatení v jeho očích? Tu příliš známou a otevřenou nevědomost, kdy sotva mohl znát detaily z jejího života, dětství, mládí a dospívání, k němuž patřilo nejen přežívání na ulici s modlitbami k bohům, aby se vůbec dožila dalšího dne, ale taktéž vyprávění o setkání s podivnou ženou, co Gwynn změnila život několika tichými slůvky? Jistá tajemství měla zůstat uzamčená hluboko v nitru, v srdci, kam se ne každý dostal, neboť to znamenalo narušit vybudovanou hradbu okolo dívčí, notně křehké duše. Chápala jej a v jejích rysech se ono pochopení projevovalo smutným úsměvem s nádechem melancholie, když se nostalgické vzpomínky objevovaly před očima. Neměla v plánu hrát si na chudinku, taková nebyla. Sic se mohla rozvyprávět o bídném dětství poznamenaném odmítavými gesty ze strany rodičů, kteří raději přenechali dívku tvrdému se protloukání životem na vlastní pěst, než-li by se o ní jakýmkoliv způsobem postarali, neboť peníze byly jejich srdci milejší. Nebo o zlodějských pletkách, kdy kradla kusy pečiva ze stánků, aby měla vůbec co do úst a lidem na potkání vybírala kapsy. Mohla za to strávit zbytek života ve vězení a navrch přijít o ruku. Daru života si cenila, ale svého malého chlapečka více, daleko více. I proto neváhala s úsměvem při vikingově zmínce. Andreas fungoval jako její osobní hvězda, světlo života. "Je nádherný, i když... je to asi povinnost matky takto mluvit o svém dítěti. Nechceme vidět žádné nedostatky, děti si to nezaslouží. Měly by vědět, co pro rodiče znamenají. A já nikdy nezapomenu synovi říct, jak moc jej miluji," přikývne svým slovům vědoma si toho, že možná zní tak trochu více naivně. Někomu se mohlo zdát hloupé, kdyby syna utvrzovala v jeho jedinečnosti namísto připomínek o budoucnosti, s níž se bude muset poprat, neboť nedisponoval privilegiem ani majetkem. Takové děti přece měly být jedinečné, nikoliv ty z chudších poměrů. "Je vše, co mám. Co mi zbylo. Ingwirth... se zdál jako vhodná volba před zimou. Jen lidem chybí úsměv na tváři. A to je pak povinností barda jim ho opět vykouzlit, nechat je, alespoň na okamžik, zapomenout na starosti. Možná to není kdo ví jaká práce, povolání jako jsou na hradě nebo jiná - od pekaře, mlynáře, přes kováře nebo děvečku na statku," pokrčila krátce rameny, rezavé vlasy už stačily z části proschnout a momentálně splývaly podél něžné, zasněné tváře. Někdy připomínala vílu, zvláště pak tehdy, pokud se skutečně v myšlenkách ponořila do fantazií a představ. "Ale mohu písněmi vyprávět příběhy o chrabrých rytířích, o laskavosti panovníků, chytrosti rádců, romantické lásce. Ale taktéž jim připomínám i smutek ze ztráty milovaných, z nejistot v životě, z pomíjivosti. Je to vše, co umím. Zpívat a hrát na loutnu." Zdála se tak zklamaná ze svých schopností, z absence zvládání čehokoliv jiného. Nikdy k ničemu nedostala příležitost a zpívání se stalo darem ale zároveň i prokletím. Jeho ruce byly silné, daleko silnější než kohokoliv, koho kdy poznala. Živě si dokázala představit, že by si jí jednou rukou přitiskl k sobě a vytáhl do výšky, aniž by se zapotil. Bylo to už dlouho, kdy pocítila něčí blízkost - bohužel všechny vzpomínky působily zle, ničily iluzi štěstí a křivdily taktéž vikingovi. Možná proto zezačátku Gwynn trvalo, než se poddala prvním polibkům, jejich naléhavost a dobývání se do dívčiných úst. Nejednal tvrdě jako lord, co jí věznil na svém pozemku, cítila... zoufalství. Z dlouhého odloučení, z touhy ukrývané příliš dlouho, kdy nikdo nemohl vědět, jak zraněný tento člověk očividně byl na duši. Držela se jej, poskytoval jediný vztyčný bod v podivné prázdnotě pomalu získávající barvy. Stál tam, připravený jí kdykoliv dát dostatek času, aby se mohla nadechnout a vzpamatovat. Nespěchal, netlačil, nesnažil se, aby se bála. Vážila si toho. Vážila si jej. "Budu se vám zdát naivní, když toužím, aby tento okamžik jen tak neskončil?" Musela položit onu otázku. Potřebovala znát odpověď. V jejím životě se jednalo o nejromantičtější gesto, jak by to mohlo náhle skončit? Nesmělo. Gwynn nic podobného neměla v plánu a tentokrát polibek iniciovala sama. Spolu s ním vzala vikinga za ruku, pomalu se navracejíc k jezeru, odkud oba přišli. Pokud mu mohla dopřát alespoň trochu soukromí, aby se nevystavoval na veřejnosti? Pak nebylo o čem přemýšlet. Až moc dobře chápala, co s lidmi provádí stud a jak se ostatní dívají na podobné výjevy. Jezero patřilo mezi otevřená prostranství a takto? Takto mohli mít alespoň pocit soukromí.
|
|
|
Okolí
Jul 10, 2018 8:34:37 GMT
Post by Luna Seraphine Silverwood on Jul 10, 2018 8:34:37 GMT
Je otázka, zdali za její osud, za to proč skončila v tomto lese, může muž, či její vlastní naivita, která se v její křehké a čisté duši vyskytuje v hojném množství. Svým způsobem si za to může sama a ona to ví. Kdyby nebyla taková, kdyby si dávala pozor na jazyk.. Kdyby, kdyby, samé kdyby. Nemá cenu se však zabývat minulostí. Ona se s ní již nějak smířila, i když ji občas ve slabých chvílích, kdy úzkost a šílenství napadá její mysl, napadá, že všechno mohlo být jinak. Kdyby si nechala svoje tajemství pro sebe, kdyby ji někdo zastavil... všechno mohlo být jinak. Mohla být šťastná, mohla být paní svého panství, mohla se starat o to, aby se její poddaní měli dobře, aby vždy měli jak nakrmit své potomstvo, aby nebyly žádné boje. Jenže toto právo jí již nepřísluší, vzdala se ho, když musela prchnout, aby unikla spárům smrti, hranici. Může za to jeden jediný člověk. Je to tak zvláštní. Že za celou budoucnost může jenom jeden člověk, který nedokázal držet pusu zavřenou. Muž, samozřejmě. Ale zároveň ano, mohla si za to sama, její naivita a dětský pohled na svět jí přivodil všechny tyto trable. Je prostě taková. I po tom všem ve všech vidí jenom to dobro, to špatné odstrkuje stranou, nebere to v potaz. Je to moc naivní? Hloupé? Že je taková? Kdyby žila ve městech, mezi obyčejnými lidmi, její křehká duše by to nezvládla, lži a pokrytectví by ji strávilo zaživa. Možná je proto lepší, že žije zde v lese, kde má pokoj, kde se zajímá pouze o sebe a život kolem ní. Ten muž má pravdu. Je zde spokojená, má vše, co potřebuje. Nic si nebere násilím, když má možnost a příroda jí to dovolí, uloví nějaké zvíře, jinak se živí bobulemi, kořínky.. Podporuje přirozený chod přírody. Co se narodí, musí nakonec také zemřít. Ať už kvůli tomu, aby posloužil jako potrava pro někoho jiného, tak aby uvolnil místo na světě dítěti. V zimě je to však s potravou horší, to vždy zhubne, vystoupnou jí kosti, jelikož nemá dostatek jídla. Nemá ráda zimu, i když ji každá, kterou přežije, posune dál v jejím osobním vývoji. Společnost člověka jí občas chyběla. Hřejivé objetí, nějaké to milé slůvko, ale nakonec si na samotu zvykla. Navíc není úplně sama, má kolem sebe dostatek života na to, aby se necítila úplně sama. A nemá tak zajímavý život, aby si mohla povídat s nějakou lidskou bytostí, nepovažuje se za dost zajímavou. Svoji roli samozřejmě hraje i strach, který ji ovládá jako svoji loutku. Ten strach z mužů, z lidí. Ví, že je neoprávněný, že se jen báli něčeho, čemu nerozuměli, že ne všichni jsou takoví, ale nedokáže si pomoct, ovládnout se. Proto se v jeho přítomnosti chová tak plaše, i když vidí, že by jí neublížil. Naopak z něj cítí, jak je jí zaujatý. A s tím také neví, jak se má vypořádat, zdali je to dobře. To však teď raději posouvá na vedlejší cestu, jelikož je to její nejmenší problém. Ví, že je dobrý, vidí to v něm, a proto se pokouší zkrotit ten strach, aby s ním třeba mohla vést... normální rozhovor. Jenže normální pro ni není vystihující, není jako ostatní. Nenahněval by ji, není možné ji naštvat. Lidé už jsou takoví. Že bez rozmyslu trhají květiny, ničí tu krásu kolem nich. Od toho je tu ona. Aby jejich chyby napravila, aby ty květinky uzdravila, znovu jim vrátila život. Protože může, to je její moc. Víla ale doopravdy není. Ty žijí v trochu jiných místech, teplejších, kde je méně lidí, kteří by je obtěžovali. V zajisté bolestivém pádu ji zastaví jeho svalnaté paže. Ruce jí instinktivně padnou okolo jeho krku, kde je za zátylkem spojí. Aby náhodou nespadla. Oči má vykulené, plné strachy a jistého překvapení. Dívá se na něj, prohlíží si ho. Cítí, že ji pevně drží. S něčím takovým se nikdy nesetkala. Její poslední milý byl obyčejný muž, neměl žádné svalstvo, kterým by se mohl pyšnit. To se však nedá říct o tomto cizinci. Ten ho má vydřené prací. Je doopravdy krásný. Ostřejší rysy ve tváři, úsměv, které by zajisté podléhají všechny dívky světa. Dlouhé vlasy, sympatický a pohledný i co se těla týče, pochopitelně. A příjemně voní. Jako zvířata a taková ta typická mužská vůně - směs potu, sena a sluníčka. Jen na něj s pootevřenými rtíky, skrz které prosvítají bílé zoubky, koulí oči, začíná se opět červenat. "Já-Já.." víc ze sebe nevykoktá právě teď. Jen trochu potřese hlavičkou, vlasy jí splývají dolů z jeho náruče. Těkne měkkým pohledem ke koni a konečně se rozpomene, jak se mluví. Přikývne. "J-Jsem.. d-děkuji," vypadne z ní konečně a zadívá se na strom, pod kterým se nachází ta jejich povedená trojka. Vidí svět okolo sebe jinak než ostatní. Každý strom má v sobě jistého ducha příroda, který ho ovládá, pomáhá mu růst... A ona doslova vidí, jak se na ni ten duch rošťácky usmívá. Samozřejmě, že to bylo úmyslné. Jak jinak. Pohledný muž se nemůže jen tak promeškat. Prostě ji jen trochu popostrčil. Nevinný pohled přesune na muže a začne si okusovat nervozitou spodní ret. "O-Omlou...- Omlouvám se, on-on... si jenom.. chtěl.. teda.." očividně jí nejde úplně dobře složit nějaká pořádná věta, chvíli nad tím přemýšlí, zamyšlen krčí nosík. "Vě-Věděl... že mne.. ch-chytnete," vysvětlí nakonec opatrně. Mohla by dostat potlesk. Tolik slov ze sebe již nějakou dobu nevydala. Neví však, jestli jí muž úplně porozumí, jak to myslí. Přeci jen je to jenom člověk, co když si bude myslet, že je slabomyslná, že je blázen? Anebo se jí bude bát? To by nechtěla, strach z ní pomalu odplouvá a nahrazuje ho chuť být s někým v kontaktu, povídat si... o čemkoliv. Jenže v tom neumí chodit, neví, jak to udělat, aby s ní chtěl zůstat, neumí muže... svádět ani nic podobného. Je v tomto nezkušená a několik let mimo lidskou společnost jí nepomáhá. "J-Já... on, on v-věděl," dodá ještě opatrně, aby mladší muž pochopil, jak to myslí a bázlivě prstíkem ukáže na stromu, než se ho opět pevně chytne, aby ji náhodou nepustil. Nechce si jen tak nabýt zadek.
|
|
|
Okolí
Jul 12, 2018 20:40:27 GMT
Post by Einar Aaltonen on Jul 12, 2018 20:40:27 GMT
Trochu jsem se káral za to, že jsem málo zvážil situaci. Bardi se obvykle k nikomu nevázali, byli svobodní. Nikdo je nekontroloval, protože byli ti poslední, kdo by porušovali pravidla. Nikde se nezdržovali, byli to přeci potulní umělci. Za své životy museli procestovat mnoho království, o kterých jsme se my, stálí obyvatelé, nechat jen zdát. Za svůj život jsem potkal několik bardů. Byli všude na cestách, párkrát se přidali ke mně a Alwě, která z toho moc nadšená nebyla. Tušil jsem, proč nebyla nadšená, jako já. Byli to smrtelníci, byli obvykle staří a někdy to pro ni znamenalo, že na mě nemohla sáhnout klidně několik dní. Já jsem byl na druhou stranu hrozně rád; mohl jsem si odpočinout a z vyprávění bardů jsem se dozvěděl, co se dělo ve světě. Někdy jsem věděl, že si vymýšlí. Někdy jsem jejich povídky považoval za pohádky na dobrou noc. Byli to zkrátka nesmysly, které mě někdy k smrti udivovaly, a nemohl jsem se jich nabažit. Byl jsem zvědav, jestli mi tato dívka řekne nějakou historku. Ale tak trochu mi jí už povídala, o jejím synkovi. „Oni nemají nedostatky. Jsou to Božské dary, které my, obyčejní smrtelníci, kazíme.“ řekl jsem. Na severu bylo dítě Boží dar, který jsme museli ochraňovat. Jenže tradice, které se „museli“ dodržovat, naše dary kazili. Vždy mi předhazovali, že nás těmito rituály připravovali na vůli Bohů. Jenže Boží vůle byla poslední slovo. Nedalo se na to připravit. Byl to náš konec a oni to neviděli. Možná to byl jen můj stupidní názor, jenže naše děti se kazily úplně zbytečně. Ale byl to vikingský zvyk a ti byli neúprosní. „Dobrá nálada je v této době potřeba.“ řekl jsem. Byli jsme ve válce a poslední by bylo se uzavírat do depresivní nálady. Nebyl ještě konec. Ještě jsme mohli vyhrát. Jenže strach byl silnější. Všichni se báli, i já se bál. Každý z nás si ten strach nesl. I lidé, kteří nestáli na bitevním poli. Sice mi královna říkala, že se nemám obviňovat za to, že jsem zůstal, ale pořád mi to leželo v žaludku. Možná by to dopadlo jinak, kdybych tam byl. Neříkám, že bych byl nějaká záchrana našeho království, ale královna by nemusela být v situaci, v které se nacházela. „Vaše umění určitě pomůže obyvatelem našeho království. Navíc, vaši práci nemůže dělat každý. Je to stejně důležitá práce, jako kterákoliv jiná.“ ujistil jsem jí a stál jsem si zatím. Písně pomáhali lidem už od dávných let ke všemu možnému. Uklidňovala nás, rozveselovala nás, bavila nás. Měla nás bavit a pro tyto časy byla stvořena. Ruce, ty drobounké jemné ruce. Skoro jsem myslel, že se o mou hrubou kůži odře. Chvíli jí také trvalo, než si zvykla na mou přímou pozornost. Avšak ze vzduchu jsem nevycítil jen nervozitu. Ale byla zde i touha, kterou jsem nemohl popsat zcela přesně. Potvrdila akorát mou hypotézu, když promluvila. Nebyla naivní, ne. Cítil jsem k ní jen pochopení. Lítost bych jí nikdy nedal. Nepomohlo by jí to, znal jsem to ze své vlastní zkušenosti. Ty lítostivé pohledy, které mi dávali, když mě ta nestvůra vláčela pryč. Nikdo nic neudělal, nechali mě. Nenáviděl jsem lítost, byla mi v životě k ničemu. „Ne, nebudete.“ odpověděl jsem jí „Trochu bych Vás i chápal.“ Kdybych nebyl vlk samotář, který si v životě vystačí sám, cítil bych s ní. Nezažít žádné romantické nebo láskyplné gesto je pro lidské stvoření utrpení. Možná to bylo kvůli mému vlku nebo vikingskou výchovou, ale nic takového jsem v životě nepotřeboval. Nechápejte mě, že bych to neuvítal. Rád bych to zažil, to bez pochyb. Jen jsem zkrátka dovedl bez toho žít. Její malá ručka „objala“ tu mou velikou a mířili jsme zpět k jezeru. Udělal bych to možná i já sám, ale dívčina byla rychlejší. A jak mě vedla k našemu oblečení, zjistil jsem, že netuším, jak se jmenuje. Znělo to nejspíš zvláštně, ale pokud bych měl s někým ulehnout na loži, chtěl jsem znát jejich jméno. Z hloubky duše se ozýval vlk. Toužil potom, aby při onu aktu z jejích úst vycházelo mé jméno. Byl to sadistický a nadržený hlupák a štvalo mě, že zrovna on byl má druhá polovina. „Jak se jmenujete?“ zeptal jsem se, nejistě. Proč jsem byl tak nervózní, šlo mimo mě. Netušil jsem a doufal jsem, že se to dozvím.
|
|
D'Arcy
Člověk
podkoní, chodící flirt
|
Okolí
Jul 12, 2018 20:42:24 GMT
Post by D'Arcy on Jul 12, 2018 20:42:24 GMT
Prohlížel jsem si dívku, kterou jsem chytl do náruče. I když byla pod tenkou vrstvou špíny, byla krásná, roztomilá. Zamiloval jsem si pihy, které zdobily její tvář a sahaly i na její krk. Nikdy jsem nepotkal ženu, která bych jí měla tolik. Byla to škoda, protože kdybych se s divoženkou potkal za jiných podmínek, konverzaci bych začal trochu jinak. Rozhodně by mi nemusela padat do náruče, i když držet jí byl příjemný pocit. Vyzařovala z ní to teplo přírody. Nebo to byly ty její červené tváře? Nebyl jsem si jistý. Avšak ten pocit byl krásný, příjemný. Také mně fascinovali její oči. Sice se na mě koukala překvapeně a vystrašeně, zpozoroval jsem tu její nevinnost, kterou jsem mohl cítit z přírody, která nás obklopovala. Jako by s ní byla propojena. Bylo to fascinující a v nějakém smyslu krásné. Také voněla přírodou, konkrétně lesem. Muselo pro ni být těžké mluvit. Má předtucha byla pravdivá, když jsem si myslel, že si na tomto místě nemá s kým popovídat. Dal jsem jí čas, nespěchal jsem nikam. Nastražil jsem ucho, abych pochopil věci na poprvé. Nechtěl jsem jí to dělat ještě horší. Sotva se uměla pořádně vyjádřit. Usmál jsem se na ní a přikývl jsem „To jsem rád.“ Lord, který stále vedle nás si odfrkl a nastavil jeho hlavu, dožadující se pozornosti, která na něm nebyla. Pozoroval jsem její pohled ke stromu. Jako by se koukala na přítele. Bylo to zajímavé. Nebyla normální člověk, víla nebo čarodějka. Nebál jsem se. Ano, bylo čeho, jenže kdyby mi chtěla ublížit, nečervenala by se a navíc by to udělala už dávno. Byl bych zaskočen, kdyby mi teď něco provedla. Protože její oči mluvily totálně jinou básničku. Vyprávěli mi o její nevinnosti a nervozitě. Usmál jsem se nad jejím zamyšlením pohledem. Chtěl jsem utulit k smrti, kdybych mohl. Jenže to by jí vyděsilo, chudinku. „Strom věděl, že Vás chytnu?“ zeptal jsem se jí, stále s úsměvem na tváři. Koukl jsem se na strom, jako bych mu chtěl poděkovat. Díky němu jsem měl dívku, kterou jsem chtěl poznat o trochu blíže, v náručí. „Musí toho vědět doopravdy hodně.“ poznamenal jsem. Vždycky jsem si byl toho názoru, že pokud by stromy byli lidé, učili by nás. Představoval jsem si jako staré muže, které čtou několikrát přečtené knihy. Nebo jako čaroděje, žijící hluboko v lese, za kterými chodí králové nebo princové pro radu. Zněla to jako veliká pohádka, ale nemohl jsem jinak. Byl jsem trochu ještě dítě v srdci. Bylo to možná kvůli tomu, že se vrátila má sestra. Jako bych začal tam, kde jsem přestal jako malý. Vzpomínal jsem na hry, které jsem se sourozenci hrál. Také se mi zdálo, jak mi Laura četla pohádku na dobrou noc. Měl jsem sto chutí jí říct, aby mi jí řekla. Vůbec by mi nevadilo, že jsem byl už dospělý muž. Chtěl jsem si zavzpomínat. Držela se mě, pevně. Jako by se bála, že jí upustím. Na to jsem měl ještě dostatek síly a navíc byla lehká jak pírko. Mohl bych jí nosit celý den a nic by se nestalo. Ale aby se nebála pádu, opatrně jsem si s ní sedl na zem, vedle sedmikrásky, která začala znovu kvést. Mohla být zase krásná, jako před tím. „Abych se vám mohl představit, D’Arcy jméno mé.“ představil jsem se. Nechtěl bych, aby mi říkala pane nebo lorde. Nebyl jsem žádný pán, ani lord. Byl jsem podkoní, prostý muž.
|
|
|
Okolí
Jul 12, 2018 21:24:16 GMT
Post by Gwynn 'Vrabčák' Maddock on Jul 12, 2018 21:24:16 GMT
Všimla si, že místní obyvatelé momentálně nepatří mezi nejveselejší sortu lidí, jakou kdy spatřila. Smutek ztěžka dopadal na jejich ramena, nutil je hrbit se, vláčet se bahnem, což Gwynn přidělávalo starosti a čas od času tak nebylo nemožné spatřit drobnou vrásku na čele jen kousek nad nosem, jak se starostlivé děvče snažilo pochopit mizérii. Do Ingwirth-holdu přišla až po boji a to se již většina raněných léčila. Lidé odmítali mluvit o svých ztrátách, hrdě si drželi hlavu vzpřímenou podobně jako záda, aby nikdo nepoznal, kolik smutku a strastí prožili. Rusovláska se jim obdivovala, sama nikdy takovou nebyla. Nedokázala jít hrdě vstříc nebezpečí, pokaždé se stáhla a trpěla, potažmo volila útěk jako jedinou možnost vymanění se z okovů. "Lidé zde nejsou šťastní. Chybí jim úsměv na rtech, radost ve tvářích... Nepotkávám tu děti, jejichž smích by podbarvoval toto krásné místo. Jako by zde každý podvědomě čekal na drtivý úder, který bude poslední," vydechla nešťastně s očima zamlženýma žalem nad skonáním tak překrásného království. Líbil se jí klid, co zde vládl, pokoj, kdy si každý mohl zvolit směr své cesty. Lidé se zdravili, ale jejich tvář prozrazovala to nejhorší. Ohlédla se za mladým mužem s úsměvem, co se brzy změnil ve smích. Sotva posměšný, spíš krapet nevěřícný, ačkoliv zrudlé líce prozrazovaly stydlivost z přijaté lichotky. "Pár písní, které jednoho přimějí do skoku?" Nevěřícně zavrtěla hlavou nad touto možností, než ji zlehka sklopila na stranu, až ryšavé vlasy ve vlnách přepadly přes rameno. Malý rudý vodopád. "Přisuzujete nám příliš zásluh, pane. Je to jen...," zarazila se najednou viditelně nesvá z toho, jak na toto odpovědět. Zpěv se stal její součástí přibližně pět let nazpět, do té doby se nedala poslouchat. "... Zpěv... Jen zpěv." Přesto nakonec zvolí ona slova, co se jí drala na rty. "A pár hloupých písní o lidech, kteří ani neexistují. Smyšlenky, které nutí lidi věřit, že dokáží cokoliv, pokud budou chtít." Zdroj inspirace, ve kterém i sama Gwynn hledala cosi laskavého, co by jí dodalo odvahu v těch nejhorších chvílích jejího života. "Občas se to zdá tak bláhové a přesto... přesto se k nim upínáme. Ve verších hledáme symboliku, cokoliv, co nám napoví, jak postupovat v životě." Zlehka nakrčila rameny, zdála se však tímto přístupem obměkčená. Očima vyhledala ty jeho, když se ozval s dotazem, co se zdál tak samozřejmý a přesto jej ještě nestihla za celou dobu zodpovědět. "Gwynn," odpoví bez sebemenšího zaváhání s veselým úsměvem na rtech. "Jmenuji se Gwynn." Počítala, že ji v podhradí sotva zahlédne a pokud, pak si onoho 'Vrabčáka' s ní nespojí. Kdo by si taky dával dohromady postavu v chlapeckém odění s tvářemi zamazanými od sazí a hezkou holku od jezera? Nikdo, ani ten nejchytřejší. "A nejsem žádnou paní, můj pane. Jen prostá bardka z Walesu, která se zatoulala do Irska," se smíchem odvětila spolu se skokem blíže k břehu jezera. Teprve zde se zastavila, protáčeje se mu v náručí, aby mu opět mohla stát tváří v tvář. "Pro tebe Gwynn," zopakovala tiše do jeho rtů, než k nim přitiskla ty své v polibku. Líbilo se jí líbat ho, připomínala si staré časy - alespoň to krásné z nich. Chvíle, kdy se poprvé pobláznila do chlapců a červenala se z jejich náklonnosti. Přesně po tomhle hluboko v srdci toužila - být chtěná ale ne majetnickým způsobem, aby se nesměla hnout z místa, ponížená zotročením. Tu volnost, kterou cítila nejen z prostředí, ale také z tohoto prapodivného vztahu.
|
|