|
Okolí
Jun 26, 2018 15:31:06 GMT
Post by Beatricé on Jun 26, 2018 15:31:06 GMT
Naše laškování nabírá na obrátkách a já se musím přiznat že po dnešním zážitku by mi trocha rozmazlování v domě někoho zazobaného jako vypadá tento muž, který rozhodně není chuďas, docela bodlo. Zasměji se, když přizná že by si na mě smlsnul velmi rád. Zavrním mu hravě do ouška a přitisknu se k němu blíže. "Tak tedy..ukažte mi svůj domov pane...nejspíš vám pak ale budu zavázána a povinována revanší, když se o mě tak pěkně staráte pane..." Zažertuji v tonu, který on začal. Když zastavíme před mou maringotkou, natáhnu k němu ruku a svezu se mu do náruče, obyčejně bych si poradila sama a trochu si s ním pohrála ale moje zraněná noha mi to nedovoluje. Skončím tedy v jeho náručí, ve světle loučí a zapálených košů, opírajíc se o jeho ramena a máčená deštěm. Uculím se k němu, hledíc mu přímo do očí. "Nezměnil jste názor? Stále netoužíte vidět můj domov?" Nedivím se mu, moje maringotka je malá, sice útulná ale malá a má daleko do luxusu, který si nejspíše může dovolit on. "Nebo mám vzít náhradní oblečení a ukážete mi přeci jen ten svůj?" Zašeptám a nadechnu se jeho vůně, je podmanivý to se musí nechat. Skousnu si ret a jemně se otřu o jeho rty svými.
|
|
|
Okolí
Jun 27, 2018 20:18:54 GMT
Post by Shéróé Tabárí on Jun 27, 2018 20:18:54 GMT
Začal si zvykat na rytmus jejího bijícího srdce, když se znovu přiblížila. Kůň neklidně postával před maringotkou snědé dámy. "Nejsi povinována ničím." Dodal nesouhlasně Shéroé a ohlédl se na nezbednou tvář za zády. Poté, co slezl z koně, mu neznámá přímo vklouzla do náručí. Shéroé se potěšeně ušklíbl a pohled ji neohroženě opětoval. Přitom se jejího těla dotkly konečně také jeho ruce. Zpočátku ji objaly kolem boků a poté vyrazila každá opačným směrem. Jedna pomalými pohyby níže k jejímu pozadí, druhá se nořila do jejích tmavých, zmáčených vlasů. Cizí muž stále naslouchal neznámé společnici a poté mu na tváři vzrostl smyslný úsměv. Sevřel v dlani havraní vlasy a jemně za ně zatahal. "Dnes budu plnit přání já tobě." Řekl a políbil ji jemně na rty. Následoval polibek intenzivnější a ten další již věnoval jejímu krku. Přitom stále svíral mezi prsty její vlasy. Při polibcích na její krk byl pochopitelně mnohem prudší, zvláště pro jeho druh to bylo skutečně... delikátní. Než se od jejího krku vzdálil, jemně ji kousl do kůže. Zahleděl se jí znovu do očí. Ač takové hrátky v minulosti vždy neskončily dle jeho představ, nyní, ve svém věku se dokázal natolik ovládat, aby jí nezpůsobil žádná zranění a odolal krvi, která proudila v tepnách. "Tedy?" Zeptal se, aby zjistil, jak se rozhodla.
|
|
|
Okolí
Jul 6, 2018 20:00:43 GMT
Post by Gwynn 'Vrabčák' Maddock on Jul 6, 2018 20:00:43 GMT
Seznámení s cizincem v podhradí si s sebou neslo cosi podivně uklidňujícího. Možná, že neznala jeho jméno, v jednom se však nezklamala - lidé si stále nesli přinejmenším ždibec něčeho dobrého, ukázkové chování, jímž vnášeli do světa lehkost a radost ze života, z naděje do dalších dnů. Takové kouzlo hledala v každém i Gwynn, radostná z tak milého překvapení v podobě dvaceti zlatek, k nimž se přidalo pár stříbrňáků a měděných mincí, díky kterým si mohla dovolit zajít na trhy a koupit i jiné než-li okoralé kousky pečiva, které tvrdly v ústech. Po dlouhé době dopřála Andreasovi čerstvé koláče, makové i tvarohové, s povidly i rozinkami. Nacpávali se div ne k prasknutí, sedíce u stolu jako vychovaní občané tohoto kraje. Gwynn se dokonce po dlouhé době převlékla do šatů, skutečných šatů, ač už notně vybledlých díky stáří látky drhnuté na tvrdé valše. Hrubá sukně, o nic méně hrubší košile a korzet stažený, že poprvé by si zrzečku nikdo nespletl s chlapcem, ač tvarově se nadále řadila mezi křehčí typy bez řádně vyvinutého hrudníku, jaký by pěvec, poeta či jen notně opilý rytíř opěvoval. Rusé vlasy pevně smotané do uzlu na týlu, prameny přidržované světlounkou stuhou, úsměv na rtech. Dokonce z vesela pozdravila i stráže hlídající bránu. Po dlouhé době měla radosti na rozdávání, až nebylo divu, že si sem tam povyskočila do kroku, prozpěvujíce si veselou píseň s protočením vedeným naprosto mimoděk, jak se postupně nechávala strhnout veselou notací.
"Come and play as the wild fairies play In a magical circle, a fairy ring You won't want to leave and forever you'll stay Where the vision is bright as spring."
Kroky mladé ženy, stále spíše dívky, vedly po stráni dolů k jezeru, jehož modř s láskou vítala blížící se bardku. Krajina kolem hradu se zdávala pokaždé tak poklidná, ničím a nikým nerušená, až jí musela obdivovat. Milovala vůni šafránu, který na začátku podzimu obalí celou stráň fialovými kvítky, žáby kvákající ve vysokém rákosí, ševelení listoví vysokých stromů, jejichž koruny se dotýkaly nebe, až musela zaklánět při kroku hlavu, aby vůbec zahlédla bod, kde se obloha střetávala s větvemi. Ráda vyhledávala v jejich korunách hnízda ptactva, sledovala, jak se starají o mladé, inspirovala se jimi. Ani teď si neodpustila pohled vzhůru, dlaní si cloníce oči, aby jí sluneční paprsky neoslepily. Netrvalo dlouho a děvče přicupitalo k břehu modravého jezera s hladinou tak klidnou, až se jí zdálo neslušné ji narušit vlnkami. Šikovné prsty neváhaly ani chvíli, hned se daly do poctivě sešněrovaného hnědé šněrovačky, aby později pomohly Gwynn i z rudé sukně a bílé košile s našedlým podtónem od dlouhodobého nošení. Všechno několikrát přemáchla ve vodě, co se zdála zprvu ledová, ale díky slunci nad hlavou se rychle ohřála, alespoň na hladině. Vymáchané kousky šactva nechala usychat přehozené přes větve blízkého stromu, a sama se v pouhé spodničce vydala vstříc jezerním vodám. Nebála se z utopení, už jako malá se naučila plavat a většinou tak dělala ráda, hrála si ve vodě, dokud bříška prstů nevrzala a neměla na nich varhánky. Ani na okamžik ji nenapadlo, že by tu nemusela být sama.
|
|
|
Okolí
Jul 6, 2018 20:51:46 GMT
Post by Einar Aaltonen on Jul 6, 2018 20:51:46 GMT
Vyšel jsem z hradu v dobré náladě, po dlouhé době. Mohl jsem říci svým krajanům, že v našem království je pro ně místo. Jenže místo toho, abych jim to vyřídil osobně, tak jsem napsal dopis. Napsal jsem o tom, jak jsem mluvil s královnou, to, že jsem vše vyřídil a to, že jednou budou moct vstoupit za mříže, jako svobodní lidé. Netušil jsem jestli to byla lenost nebo instinkt, zkrátka mi něco říkalo, abych jim napsal dopis. Zapečetěný dopis jsem předal strážnému, který se dopisu ujal a posléze předal. Také jsem ho poslal, ať jim donesou něco slušného k snědku. Ragna mi mohla říkat, co chtěla, ale nehodlal jsem je jíst okoralý kousek chleba. Nebyli to vězni. Byli to lidé, kteří se snažili najít cestu životem, která jim zde byla umožněna. Ale teď přišla ta nejhorší a zároveň nejnudnější část toho všeho, čekání. Královna měla spousty povinností a setkání. Také se snažil najít lék nebo prostě cokoliv, co jí navrátí její síly. Také jsem chtěl pomoct s hledáním, jenže jsem si taky potřeboval odpočinout. Ano, poprvé jsem si řekl, že i já potřebuji nechat svých povinností a odpočinout si. Někdy jsem si říkal, jestli je to v mé pozici možné. Zjistil jsem však, že ano. Nebyl jsem královnin strážce. Sice jsem se tak choval, ale na tom nesešlo. Byl jsem její rádce. Studoval sem skripta, knihy, pergameny. Potřeboval jsem zjistit, jak navrátit královniny schopnosti. Netuším, jak by jsme bez ní vyhráli. Možná vyhráli, ale za vysokou cenu. Na můj návrh jsme se snažili o příměří, jenže druhá strana byla zaslepená představou naší země v jejích rukách. Nic jiného nám nezbývalo, museli jsme vzít do rukou meče a bránit se. Kdybych jen dovedl najít spojence na severu. Jak jsem znal dobře svou domovinu, málo kdy se povedlo přesvědčit vikingy o spojenectví a příměří. V bitvách byli nelítostní, krutí. Jeden by si i řekl, že nemyslí na nic jiného než na krev protivníka. V některých případech by to byla i pravda. Po procházce městem jsem se rozhodl jít ven, za brány města. Jakmile jsem byl v dostatečné vzdálenosti, svlékl jsem se a přeměnil se na svou vlčí formu. Dlouho jsem se neproběhl a můj vlk už umíral nudou. Chtěl si zalovit, proběhnout se, vyválet se ve všem možném. A to také udělal. Ulovil srnku, kterou do půl hodiny spořádal a aby neměl krev na jeho krásné světlé srsti, vyválel se v trávě. Nepomohlo mu to, ne zcela. Místo toho byl nazelenalý. Proto když doběhl k mému oblečení, přeměnil jsem se zpět a jak jsem čekal, byl jsem špinavý. Naštěstí ne tolik, jako předtím. Byl jsem nedaleko jezera, kde jsem se rozhodl vykoupat. Kdybych byl normální člověk, cítil bych se poněkud divně. Procházel jsem se totiž docela nahý, jen partie jsem si zakryl tenkým spodním prádlem. Rád bych řekl, že jsem chodil tak, jak mě Bozi stvořili, jenže jako malý jsem neměl tolik jizev. Bitvy a rvačky se na mě doslova podepsali. Na zádech, hrudi a břiše, ramena a lýtka. Prakticky všude, kromě mého obličeje, překvapivě. Mé špinavé oblečení jsem vymáchal na břehu, kde jsem je následně rozložil. Posléze jsem si dopřál tu koupel, o které jsem básnil už po lovu srnky. Dlouhé vlasy jsem si rozvázal z culíku, abych si je mohl umýt. Připadal jsem si v tu chvíli doopravdy nechutně. Muselo to znít komicky, od vikinga, jenže já jsem si tak doopravdy připadal. Proto jsem prošel každičkou část mého těla, abych se už tak necítil. A tak trochu mi bylo jedno, jestli mě náhodou někdo viděl. Tuto obavu jsem nikdy neměl. Měl jsem se stydět, že jsem se tak narodil? Prosím Vás, na to jsem se měl vcelku rád.
|
|
|
Okolí
Jul 7, 2018 9:04:08 GMT
Post by Gwynn 'Vrabčák' Maddock on Jul 7, 2018 9:04:08 GMT
Ve vodě bývala živá a hravá jako rybka. Jako vydra splývající po vodě, než se potopí pod hladinu a zmizí tak, že zahlédnout je možno pouze tmavý stín. Jako jedna z mála uměla plavat, ač její začátky nepatřily k kdovíjak zázračným a několikrát se málem přiutopila polykáním andělíčků. Od té doby, kdy se na krátký okamžik zařekla, že se k vodě nepřiblíží, protože plavat nezvládne, si živel oblíbila natolik, aby jej označovala za přítele, věrného druha, kamaráda, prostřednictvím kterého je schopna zapomenout na veškeré starosti a strasti, alespoň na pár hloupých momentů, než ji realita tvrdě vrátí do středu dění. Ani teď tomu nebylo jinak - zvesela cákala vodu vysoko do vzduchu, kapkami dopadajícími na nahou kůži se nechávala krášli jako vodní víla, najáda, strážící jezero. Se smíchem se snažila v proudu tančit, což pokaždé skončilo fiaskem a pádem ke dnu. Kudrnaté vlasy už dávno ztratily neodmyslitelnou neukázněnost, pro Gwynn tak tradiční. Nepatřila do sorty žen, jejichž účes zůstával vyumělkovaný po celý den. Ryšavé vlasy odváděly podobnou práci jako plameny ohně - žily si vlastním životem. Akorát teď, když je voda napnula, tak se pouze jemňounce vlnily po zádech, lepící se na spodničku, jejíž látka už stačila zprůsvitnět natolik, že bylo možné zahlédnout něžně, téměř chlapecky tvarovanou postavu s každou pihou, která mohla prosvítat. Drobnou vodní jezinku tak ani na okamžik nenapadlo, že by zde nemusela býti sama. Jezero patřilo k rozsáhlejším, druhého konce se očima ani dopátrat nemohla a navíc, komu by se chtělo šplhat po příjemném koupání do kopce? Možná tak někomu, kdo vlastní koně a ten by jej odtáhl na zádech, neboť povinnosti oře jsou zkrátka povinnostmi tahacími. Skrytá za kamenem, momentálně zadržujíce dech pod hladinou, tak nemohla ani v duchu zahlédnout svalnatou, ramenatou postavu muže z hradu, který se rozhodl opláchnout se od krve a hlíny, díky níž působil jako pravé strašidlo, jimiž se po večerech straší zlobivé děti. Nikdo racionálně uvažující by něčím obdobným nechtěl být unešen do různých form pekla. Ani Gwynn, která patřila k většině ingwirtských věřících, a podobně jako oni, i ona věřila na keltská božstva. Nebylo to ani tak dlouho, kdy jí hlavu zdobil bohatě spletený věnec květin na počest bohů úrody. S nádechem, jak už celou minutu se pokoušela působit jako vodní rusalka, využila daru vzduchu, cítíce každý závan lehkého vánku na jazyku, než jej vtáhla do plic. Někdy se jí zdálo, že pod hladinou svět přestal existovat, nacházela zde klid, tak báječný klid. Paradoxně milovala ruch na náměstí, při trzích a slavnostech, kteří kočovníci čas od času pořádali k rozveselení místního lidu. Na srovnání si myšlenek fungovala nejlépe voda, tichý svět pod hladinou. Už už se toužila otočit a zkusit plavat na druhou stranu ke břehu, možná se na chvíli slunit, užít si ty okamžiky čistě jen pro sebe, ač se to od ní mohlo zdát sobecké, když tu si povšimla mužské postavy. Popravdě dost nedaleko, k překvapení, že ji ještě nezahlédl a ona jeho, ač jí hrálo do karet nejen potápění se pod hladinou, ale taktéž vysoký kámen, z jehož vrcholku blázni skákali, a za nímž se momentálně skrývala, tisknouce se na hrubý povrch celičkým tělem. Navíc stál otočený zády k ní. Dovolil tak Gwynn po něm pokukovat, sledovat ho a s růžovými tvářemi se kochat nad statnými proporcemi muže, co se jistě uměl ohánět s mečem. Už stihla zaznamenat, že podobně rostlí bývali převážně vojáci, členové stráže, sotva nějaký holobrádek ze statku. Zdálo se, že něco dělá, nejen, že se umývá - čím však zaměstnával ruce, to dívce unikalo. Ať se snažila sebevíc natáhnout, široké plece zabraňovaly rusovlásce cokoliv zahlédnout. Jak by takto mohla zaplašit zvědavost sílící s každým momentem, kdy nebyla schopna vidět... vlastně nic než-li vysokého, pěkně stavěného mužského? Co tam asi dělal? Poslední počin se ukázal jako chyba. Gwynn se zvědavě natáhla vpřed, aniž by věnovala pozornost tomu, jak ostré hrany kamenný výčnělek, za nímž se z části skrývala, může mít. Mokrá látka na stehně snadno zavadila o výstupek, trhaje se pod vodou, což by ani tak nevadilo, kdyby s sebou nevzal i kus kůže. Pálivá bolest, objevivší se zničeho nic, přinutila zrzku syknout a znovu se skrýt, ruku tisknouce si na stehno, odkud vytékala krev mísící se s vodou.
|
|
|
Okolí
Jul 7, 2018 20:18:18 GMT
Post by Einar Aaltonen on Jul 7, 2018 20:18:18 GMT
Takový klid. Kéž by to tak bylo i na zámku. Vůbec se mi nechtělo jít zpět. To ticho, nikdo mě neušil s dokumenty a dopisy. Bylo to úžasné. Mohlo to být sice bez toho drhnutí všeho toho oblečení, ale jinak to nešlo. Nemohl jsem se objevit na prahu hradu, jako nějaký...viking. Jako viking jsem se cítil naposledy, když jsem s Alwou bloudil severem. Tam to jinak ani nešlo. Lovení zbylo na mě a protože jsem na to byl sám, trvalo to déle a skončil jsem vždy v bahně nebo jsem měl všude komáry, kteří se na severu šíří všude. Nechyběli mi, ani trochu. Další důvod, proč bych se nerad vrátil domů. Kdyby mě vzali zpět do nějaké vesnice, musel bych si na vše znovu zvykat. Zakroutil jsem hlavu, abych odehnal ty myšlenky z hlavy společně vodu z obličeje, zatímco jsem máčel svou bílou košili, která měla ještě stopy po krvi. Kdybych mohl, nejraději bych svého vlka nakopl. Nemusel bych to řešit, kdyby se nevyválel v mém oblečení. Byl to hlupák, ale vrátil mi to. Řekl, nezapomeň, že já jsem ty. Umlčelo mě to, i když jsem si to nechtěl přiznat. Byli jsme jiní, ale zároveň jsme se v něčem podobali. Pro vlkodlaky to bylo normální, pro lidi to bylo něco nepředstavitelného. I já bych tomu před sto padesáti lety nevěřil. A abych se přiznal, někdy jsem tomu nevěřím do dneška. Zatímco jsem se myl, cítil jsem na sobě oči. Nebo jsem měl alespoň ten pocit, že směřovalo mým směrem. Nebál jsem se. Strachu jsem se vzdal už dávno. Že by jsme si šli znovu zalovit, zavrčel vlk. V žádném případě! Znovu tu košili prát nebudu. Pocit studu mě nikdy netrápil. Neměl jsem se pořádně za co stydět. Možná za ty jizvy, které pokrývaly menší část mého těla. Jenže to bylo všechno. Delší vlasy měly převážně ženy, ale muži je mohly mít taktéž. Za svaly by se žádný muž neměl stydět. Ukazovalo to sílu a mužnost. Navíc jsem slyšel, že se to ženám líbilo. A jistých partií jsem se nemusel stydět už vůbec. Měl je každý, žena sice trochu jiné, ale to neměnilo fakt. Proto jsem ignoroval ten divný pocit a staral jsem se o svou drahou košili. Kalhoty se už naštěstí sušily a já už byl také z části umytý. Aspoň jsem nevypadal jako příšera nebo viking. Bylo krásně, co jsem se koukl na oblohu. Měl jsem sto chutí si vytáhnout knihu a číst si nebo koukat na mraky. Na mraky jsem nekoukal už ani nepamatuji. Snad naposledy, když jsem byl ještě malý. Alwa říkala, že je to něco, co by se mělo přenechat dětem. Byl jsem na to už moc starý. Ale já v tu dobu ještě tak starý nebyl. Byl jsem takové přerostlé štěně, které se už odvážilo odejít z matčiny náruče. Můj klid a myšlenky narušil pach. Přesněji pach krve. Má vnitřní bestie zavrčela. Taková krása, zavrněl, já říkal, že máš jít lovit. Povzdechl jsem si, proč zrovna já musel mít uvnitř sebe sadistu. Nebudu říkat, že já jsem jím nebyl. Trocha toho vikinga ve mě zůstala, jenže on byl extrém. Kdyby mohl, všechny by nařezal na čtvrtky a koukal, jak postupně umírají. Měl divné fantasie a já to musel poslouchat. Proč zrovna já, Thore, proč já? Jenže jak jsem se vyptával boha války, vlk si to mezitím zamířil ke směru zdroje té neodolatelné vůně. Zdroj byla žena, která se schovávala za kamenem. Vysvětlovalo by to ty oči, které jsem na sobě cítil. Jak se věnovala svému zranění, nevšimla si chyby, kterou jsem udělal. Můj stav nepozornosti využil vlk a místo mě se k ní plížil vlk. No, plížil. Tak trochu plaval.
|
|
|
Okolí
Jul 7, 2018 20:47:33 GMT
Post by Gwynn 'Vrabčák' Maddock on Jul 7, 2018 20:47:33 GMT
Hloupá holko! Takhle se zranit. Jako bys měla zbytečné peníze na bylinky a obvazy. S tichoučkým povzdechem, napůl zastaveným na rtech, musela konstatovat, že její chytrá horákyně, tvořená z myšlenek, měla zase v něčem pravdu. Bylinky se řadily mezi drahou záležitost, ač rostly téměř všude, jen málokdo se vyznal v jejich účincích. Sotva by si chtěla zranění pomazat výtažkem z rulíku a jiných jedovatých rostlin, jichž v okolí lesa rostlo na tisíce. Část z nich se ještě k tomu sbírala v noci, to si už vůbec nemohla dovolit kvůli Andreasovi. Kdo by se o jejího maličkého postaral? Co kdyby se rozplakal nebo onemocněl? Modrozelené oči hluboké jako dvě tůňky klesly k ráně na stehnu. Stačilo ho jen trochu vyzdvihnout nahoru, aby lépe viděla odkaz své nešikovnosti. Sic voda v jezeře prakticky nabývala průhlednosti, Gwynn se rozhodla prohlédnout si zranění jak nejlépe to šlo. Sedřená kůže nepůsobila hezky, ač se jednalo o zranění sotva dlouhé tří palců, krvavá cestička a pálení však naznačovali, že svou zvědavost pocítí ještě nějaký čas. Kdybys nebyla tak zvědavá, Gwynn, nemuselo se ti to vůbec stát. Ale ne, ty jsi jako každá zvědavá ženská. I když se chlapů bojíš, okukovat je nepřestaneš. Tichým peskováním si taktéž nepomohla, akorát přidávala do kotlíku viny nach z typicky ženské slabosti. S muži si nic nezačínala, bála se jich. Většina působila drsně a rusovláska si z jedné zkušenosti umanula, že jim jde pouze o jedno. Hodila je do jednoho pytle bez zájmu, že někteří mohou smýšlet jinak. Samu sebe obhajovala touto prevencí, aby nebyla nucena čelit dalším následkům jakéhokoliv romantického vztahu, ač tentokrát klidně z vlastního rozhodnutí, nikoliv nátlaku a nedobrovolného se podřízení. Přesto, chtě nechtě, když si vybavila záda onoho muže, musela přiznat, že na něm bylo cosi přitažlivého. Možná záplava jizev lesknoucích se na slunci, jak se voda od potrhané kůže odrážela. Nebezpečí stimulovalo ženskou obcesi po dobrodružství, dodávalo jim pocit vzrušení, ač pomíjivého. A Gwynn? Ta se přistihla, že se uculuje představou podobného muže v jejím životě. Úsměv na rtech vydržel sotva pár vteřin, pořád se jednalo o muže a s těmi si nic nezačínala pro dobro budoucnosti - jak její, tak Andreasovy. "Přesně tak, Gwynn. Nemysli na něj. Nevzpomínej na něj. A už vůbec si nepřipomínej jeho rozložitá záda a široká ramena, protože pak dopadneš přesně jako tehdy. Špatně. A opět tě bude muset nějaká banda kočovníků přivést k rozumu a na správnou cestu," vydechla se zarputilostí tolik typickou pro Velšanky, otáčeje se nazpět k místům, odkud před chvilkou pokukovala po neznámém muži. Její kukadla se však už nemohla střetnout s jeho širokou plecí ani vlasy smotanými do culíku, jakožto s tělem plavícího se zvířete. Vlka. Vlka mířícího jejím směrem, až se dívce na okamžik zastavilo srdce. "Mae Duwiau'n fy helpu!" Z hrdla jí unikne prosba k bohům a k jejich pomoci, načež se rychle otočí, aby mohla odplavat dál. Dlaní přitom nešťastně zavadí o kámen a podobně jako na vnější straně stehna, i zde si přivodí drobnou, přesto sakra pálivou odřeninu, jejíž štiplavost ji pronásledovala po celou dobu zrychlených temp, jak se pokoušela co nejrychleji odplavat do bezpečí. Jen bohové věděli, jakým zázrakem se jí povedlo vyškrábat se na souš, ač se jí nohy a zvláště mokrá, téměř průhledná látka motala do cesty, natisklá na každý kousek vlhké kůže. Sotva v tomto okamžiku dokázala uvažovat racionálně a ptát se, kde se tam onen vlk vzal a kam zmizel ten svlečený muž. Nyní? Nyní jí šlo o život.
|
|
|
Okolí
Jul 7, 2018 21:38:40 GMT
Post by Einar Aaltonen on Jul 7, 2018 21:38:40 GMT
Plížil se, blíž a blíž. Pokusil jsem se ho zastavit, jenže byl zaměřen na cíl, kterým jsem mu nemohl vymazat. Jako by byl posedlý. Nech mě pracovat, šeptal. Představoval jsem si ho, jako by se na mě ušklíbal. Měl jsem sto chutí se zabít. Tato bestie mi měla dělat mou neodlučitelnou část. Byl jsem vůbec překvapen, že jsem to s ním vydržel tak dlouho. Měl jsem ho plné zuby, hlavu. Chtěl mě dostat na kolena. Už si mě představoval jak se má lidská podstat ztrácí. Jenže já se nechtěl vytratit, nechtěl jsem zemřít jeho konáním. Jako hrdý seveřan jsem chtěl zemřít ve válce a ne takto. Na to jsem byl příliš tvrdohlavý a hrdý. Avšak v tu chvíli byl moc síly. Nehodlal mě převzat kontrolu. Jenže jsem měl divný pocit. Pocit, který mi říkal, že té ženě nic neudělá. Jak jsem mu měl ale věřit? Ta bestie byla podlejší než já. Kdo vymyslel ty pasti na Normany? Z mých úst a hlavy to vyšlo, ale nápad to rozhodně můj nebyl. Nechat vést takové zvíře, které si váží jen samo sebe. To byla normální sebevražda. Zajímalo mě, jestli takový byli také ostatní vlci. Měli takové šmejdy, sadisty? Nebo to byla štěňata, která je milovala chránila? Proč zrovna já musel schytat takového vraha. Nejsi o nic lepší, zavrčel. A i když jsem s ním málo kdy souhlasil, měl bohužel pravdu. Kdybych mohl jen tu ženu varovat. Jen kdybych mohl alespoň mohl ovládat svůj hlas. Bylo by sice divné vidět vlka, který mluví, ale k něčemu by to bylo. Nemusel v ten den nikdo zemřít. Viděl jsem, jak plave na břeh. Chyba! Vlk sice uměl plavat, ale by rozhodně pomalejší než člověk. Souš, to byla jiná parketa. Cítil jsem, jak svaly pracují v tom silném zvířecím těle. Slyšel jsem, jak ta žena prosí bohy. Alespoň jsem si to myslel. Voda se dostávala do vlčích uších a slyšel jsem jen ozvěnu, ne moc přesnou. Dívka byla už ve sprintu a vlk se teprve dostal na souš. Kdybych byl člověk, vím, že bych ji nedohonil. Ale už od malička jsme věděli, že vlk má čtyři nohy a to znamenalo jediné, větší rychlost. A co miloval vlk? Honění a hraní si s kořistí. Jak jsem řekl, prostě to byl sadista první třídy. Dívka několikrát zakopla, jak se bála. Kdybych byl na jejím místě, byl opačného pohlaví a bylo by to před 150 lety, bál bych se taky. Jenže vlk vycítil tu negativní emoci, kterou si přebral po svém. Byla to pro něj výhra. Už byl za ní, už jí doslova šlapal na paty. Už jsem si myslel, že se dívčině zakousne do lýtka, jenže on jí jen skočil na záda. Spadli oba na zem. Oba dva těžce dýchali a mezitím si ta bestie to nebohé děvče očichávalo. Hledalo tu krev, kterou nakonec našlo na noze. Zavrčel vždy, když se dívčina pohnula. A v tu chvíli jsem viděl stránku, o které jsem netušil. Menší ranky, které byli zdobeny krví, našel na jejích rukou, které začal jemně olizovat. A když byl se svou prací spokojený, začal lehce olizovat ránu na její noze. Dívčina nebyla jediná, kdo na něj zíral. Nikdy jsem ho tak neviděl, ani s Alwou ne. Byl jako vyměněný. Když jsem se ho ptal, co to má znamenat, neodpovídal. Místo toho se přesunul k hlavě dívčiny a začal se lísat k jejímu líčku. Že by si našel oblíbenou hračku, která ho neomrzela hned při první hře? Mohl jsem jen hádat.
|
|
D'Arcy
Člověk
podkoní, chodící flirt
|
Okolí
Jul 7, 2018 21:45:05 GMT
Post by D'Arcy on Jul 7, 2018 21:45:05 GMT
Nohy, Lordovy nohy, mě táhly do lesa. Občas jsem si říkal, proč jsme si to nikdy nevyměnili; on jako jezdec a já jak kůň. Ten kůň měl svojí vlastní hlavu. Layla říkala, že se chová více jako člověk než já. Jaká drzost, říkat to o svém sluhovi takto. Byla drzá a občas si dovolovala a já jsem musel jen s úsměvem poslouchat. Proč? Protože jsem byl ten dobrý sluha, který musí poslouchat a dělat jak se mu přikáže. Ale můžu za to? Ano, neměl jsem chodit do učení a měl jsem zůstat doma. Tam se mi nelíbilo pracování na poli. Proč jsem byl se vším tak nespokojený? Tyto situace jsem obvykle řešil chozením do taverny. Byl jsem rád, že jsem s tím přestal. Laura mi spravila náladu a dala mě zpět na správnou cestu. „Hej, Lorde!“ zabrzdil jsem ho a on jen nespokojeně prohodil hlavou. „Nevymýšlej si, že jsi tady pán. To bys musel umět sedět a až potom mi rozkazuj, pokud to dovedeš.“ Zasmál jsem se a cítil jsem, jak byl můj čtyřnohý přítel nespokojený. Usmál jsem se na něj a podrbal jsem ho za uchem, tak kde to měl nejvíce rád. „Vždyť víš, že to myslím v dobrém.“ Sesedl jsem z něj a dovedl ho na louku, která byla na okraji lesa a kde by se mohl po dlouhé cestě napást. „Tak utíkej.“ ani jsem to nedořekl a už uháněl. Já jsem jen kroutil hlavou. Byl jako malé dítě. Sedl jsem si ke stromu, o který jsem se hned opřel. Vzhlédl jsem a uviděl jsem azurové nebe, sem tam mráček, ale i přesto bylo krásné. Ruka mi nahmatala květinku, kterou jsem si prohlédl. Sedmikráska. Taková maličká, nevinná a křehká. Kdyby i taková byla moje milá. Potřeboval jsem někoho takové. Někoho kdo mi připomínal tuto květinu. Musel jsem se plácnout přes čelo. Už jsem byl v tom zase; myslel jsem znovu na ženy. Přátelé mě uklidňovali, že je to pro muže mého věku normální, ale i tak mě občas děsilo, co jsem to zase vymyslel. Litoval jsem té, která mě bude muset trpět do konce mých dnů, jestli se vůbec nějaká objeví.
|
|
|
Okolí
Jul 7, 2018 23:24:15 GMT
Post by Gwynn 'Vrabčák' Maddock on Jul 7, 2018 23:24:15 GMT
Děsila se té chvíle. Toho okamžiku, kdy se jí do kůže zahryznou ostré zuby procházející skrz na skrz měkkým masem, táhnouce ji nazpět k vodě stejným způsobem, jakým si šelma dobývá kořist. Už teď lapala po dechu, rychlé tempo ve vodě ji natolik vysílilo, že nebyla schopna ničeho jiného, než sípavých nádechů, které jí unikaly zpoza rtů. Jednou rukou se pokoušela odstranit z cesty mokrou spodničku, vytáhnout si látku sukně natolik vysoko, aby mohla s co nejmenšími obtížemi vyběhnout po stráni vzhůru, neboť jiná cesta tímto směrem neexistovala. Než však stačilo dojít k rozběhu, těžké tělo se jí opřelo do zad a Gwynn se s výkřikem hrůzy svalila do zelenavé trávy, jejíž barva okamžitě obarvila světlounkou látku mokrého spodního odění. Jako by byl čas nad tím lamentovat, stěžovat si jako stará pradlena, které se pod ruce dostala košile jednoho z rytíře, co při cvičení dostal takovou ránu, až se mu krev spustila z nosu a nyní bylo na ní, aby ji vyčistila, jinak běda.
Ze všech sil se pokoušela zadržet bázlivé kvílení už už se deroucí na rty, jak hrdlo odmítlo spolupracovat a jelo si po svém. Do očí se tlačily slzy, ani jediná kapka však nestačila stéct. Musela být silná, potřebovala být silná. Možná kdyby neukázala strach, tak by si jí zvíře přestalo všímat. To by jí ovšem ohromná tlapa nesměla převalit na záda. Rusovlasé děvče tak mělo jedinou možnost v počátečním šoku - čelit blízkosti vlka, ohromného, statného zvířete, které dokázalo máchnutím tlapy zlomit vaz jelenovi, natož pak drobné dívce, která většinu času přežívala o okoralém chlebu, neboť její syn potřeboval všechnu výživu, jakou mu mohla poskytnout. Strach z kruté smrti dusil v hrdle kvílení, co rostlo každým okamžikem, až si Gwynn přitiskla neporaněnou dlaň k ústům, dusíce v sobě křik o pomoc. Nikdo by jí nepomohl a vlka by mohla tak akorát o to víc podráždit, že by s ní skoncoval rychleji. Takto jí snad ještě zbývala nějaká, ač notně slabá naděje na přežití. Slýchávala, že vlci se cítí ohrožení a berou jako známku útoku pohled na odhalené zuby. Možná se nesmála, ale riskovat bolestivou smrt? Ani nápad, tak hloupá ještě nebyla. Nezbývalo jí nic než jen zavřít oči a pomodlit se v duchu ke všem bohům, než se bestie s ní rozhodne skoncovat. Z každého zavrčení běhal mráz po zádech, dlaň k ústům se tisknula o to víc, jak v sobě dusila reakce na děsuplnou situaci. Dotek jazyka na poraněné kůži v dlani přinutil útlé tělíčko ke škubnutí. Vytřeštěné oči sledovaly s nechápavostí zvíře, jehož jediný zájem padl na krví potřísněnou ruku, pomalu slízávaje každou kapku, dokud nezůstala jen drobná ranka v podobě sedřené kůže. Za krátko poté i na odhalené stehno, po jehož vnější straně stékal stroužek krve, nyní očišťován jazykem dravé šelmy. Instinktivně si chránila partie, které by vlka sotva měly vábit, ač se mezi ženami povídalo, že i taková stvoření se najdou. Ne nadarmo takto vznikaly pověsti o vlkodlacích v různých kulturách. Ve chvíli, kdy se vlk začal přesouvat k její tváři, opět nastoupila tíha paniky, kterou děvče nedokázalo rozchodit. "Duwiau, rhowch wybod i mi, fi a'm mab. Os gwelwch yn dda, trugaredd," šeptem prosila bohy o smilování pro sebe a svého syna, zatímco zápasila s touhou křičet. Namísto toho stočila hlavu stranou, polykaje první slzy strachu. Kdo ví proč se rozhodla využít svého daru, svého prokletí. Měla možnost pohnout lidskými srdci, nikdo nemluvil o zvířatech. Přesto se nadechla, chvějíce se po celém těle, pomalu si stahujíc ze rtů dlaň, do prstů šeptaje první slova ukolébavky o vlkovi a luně.
"On a dark Winter's night
In the polar white snow
A wolf lay wounded and cold
A fight with a bear
Had left him exposed
And death was drawing near"
|
|
|
Okolí
Jul 8, 2018 8:29:22 GMT
via mobile
Post by Luna Seraphine Silverwood on Jul 8, 2018 8:29:22 GMT
Dny byly monotónní. Každý den to samé, občas se objevil nějaký ten pytlák, který si myslel, že ji může ulovit, pokládajíc ji za nějakou divokou zvěř. Pak však přišla válka. A dny se změnily. Téměř cítila tu zemí nasáklou krev, viděla odcházet zástupy lidí, načež se jich vrátilo o hodně méně, spousta jich byla zraněných. Ona jim mohla pomoct, měla tu moc, aby jim pomohla, ulehčila práci, zachránila spousty životů. Jak by však někomu vysvětlila, že už pár let přebývá v jejich lese, chrání ho, ale na vše okolo lidského spořádaného života zapomněla? Nepochopili by to. O to více, když i jejich jazyk u ní pokulhává. Jak dlouho vlastně nepromluvila ani slova? Nemá nejmenší tušení. Údajný konec války však nepřinesl úlevu, v jakou doufala. Pořád cítí bolest, tu krev a není jí z toho dobře. Cítí se tak slabá, křehká. Víc než normálně. Nelíbí se jí to, ale je ráda za teplé počasí, její přátele zvířata a ten klid, který v lese panuje a působí na její duši jako balzám. Nemusí se ničím řídit, nikoho poslouchat, nemusí se zaobírat těmi věcmi šlechticů. Může prostě jenom... spát. A jíst. Nic víc ji nezajímá. Člověk by řekl, že to musí být příšerný život, když přišla z takového luxusu, z jakého přišla, ale... pro ni je to osvobozující. Proto právě teď leží na jedné širší větvi obklopena korunou stromu, listy a teplem. Slunce svítí a hřeje jí tvář, zacuchané lístky plné vlasy jí splývají dolů skrz větve. Na těle samotném toho moc nemá. Je pouze celá špinavá, od bahna, jehliček a nepořádku, okolo intimních partií a ňader má omotané větvičky porostlé lístky, aby ji chránily před pohledy zvědavých kolemjdoucí. Uslyší dusot kopyt, unaveně zamžourá kolem sebe a převalí se na bok, aby zahlédla, kdo jí to ruší z poklidného spánku. Občas se jí to stane. Že zapomene, kde usnula, kde leží, díky čemuž se pak stávají nehody. Najednou pod sebou nemá nic, jen prostor a následně spoustu větví. Ozve se jekot, když začne padat prostor. První větve jí nestihnou uhnout z cesty, ucítí pálivou bolest na tvářích z jemných ranek, které se jí objeví taktéž na pažích. Vytrhne si pár dlouhých vlasů, jenž za ní vlají jako závoj. Mává rukama, výská, když padá. Větve jí však silou její vůle uhýbají z cesty, tudíž k horším zraněním nedojde. V tu chvíli skrz zamlžený zrak spatří kohosi sedět pod stromem, jak se opírá o kmen. Je to muž, víc však nezjistí. Kolem útlého kotníku se jí obmotá silná větev, ta ji zastaví v postupu. Trochu jí sedře kůži, ale zastaví ji několik desítek centimetrů nad zemí Dívá se do očí muže, trochu zapláče od bolestí. Svoje oči má plné bolesti a velikých slz, ale přesto je v nich strach. Z něj, z toho muže. Vlasy jí dopadají až jemu do klína. A najednou je pryč. Větev ji vytáhne do bezpečí koruny stromu, která se spraví, aby vypadala přirozeně. A ona jako dítě visící na matce omotá nohy a ruce kolem kmene. Už nepláče, jen trochu obočí svraští soustředěním. A ranky jsou postupně pryč, jak do sebe bere léčivou energii přírody okolo ní. Jakmile není ani stopy po zraněních, pomalu se zadívá dolů mezi větve na toho cizince.
|
|
|
Okolí
Jul 8, 2018 10:10:50 GMT
Post by Einar Aaltonen on Jul 8, 2018 10:10:50 GMT
Tak křehká. Dívka měla štěstí, že se bestie nerozhodla jí sníst jako zákusek, což měla v originálním plánu. Nemusel jsem ji ani přemlouvat. Byla jako vyměněná. Místo krvežíznivce, kterého jsem znal a žil s ním přes sto let, tu stál vlk, který mi připomínal štěně. I když se mi nezdál, že by měl nějaké postranní úmysly, jako například nechat si jí jako hračku o něco málo déle, měl jsem menší obavy. Choval se k ní, jako k jeho druhovi. Vypadalo to, že opatruje dalšího vlka z jeho smečky. Jenže on nenáviděl smečky. Připojení do smečky považoval jako slabošství. Správný vlk by měl být sám. Možná kvůli němu jsem neměl tolik přátel. Že by ostatní cítili ten odpor, který v sobě můj vlk měl? Naučit ho někoho vystát byl nadlidský úkol. U této dívčiny to proběhlo bez problému. Jako by ho něčím očarovala. Jenže jak? Pachem to být nemohlo, to bych vycítil. Knihy a mít společnosti čarodějku se zdálo jako plus. Zde však nic nebylo, alespoň ne v té chvíli. Litoval jsem té chudinky. Nebyl zrovna lehký a vrčení u ucha nebylo dvakrát příjemné. Znal jsem to z praxe, bohužel. Jeho čenich se otíral o její líní kost. Zatímco si vlk užíval blízkosti děvčete, já jsem se modlil, aby mé vlčí formě nesmrdělo z tlamy. Správně by mě to možná nemělo ani trápit, jenže po úspěšném lovu, který byl doprovázen potem a krví, vzduch musel být v tu chvíli velice nepříjemný. Oči občas zavadili na rány, které si dívka způsobila. Připadal mi, že dohlíží na její zranění, aby už nekrváceli. Zamručel, když si dívčina pohnula, zakrývající své partie. Já jí rozuměl, on očividně ne. Nikdy nedával pozor, když jsem studoval knihy, které psali lidé o vlkodlacích. Byla to hloupost. Kdyby byla měla svého vlka, to by jsme mluvili o ničem jiném. Potom, co zde předváděl, jsem netušil, jak by reagoval na dalšího vlkodlaka, tedy spíše vlkodlačici. Pustil by jí? Nebo by se k ní choval jako Alwě? Ta ho dovedla trochu krotit, v jistých ohledech. Jenže to stále bylo divoké zvíře. Nedal se zkrotit a nevěděl jsem, jestli je to dobře nebo ne. Sledoval jsem, jak si musela krýt ústa, aby neukazovala otevřenou pusu. Měla pravdu, že vlky dráždil pohled na zuby. Výzva k boji by byla možná doopravdy na místě. Avšak jak jsem pozoroval své vlčí já, nevypadal by na to. Mohl jsem ho obviňovat ze všeho, ale kvůli tomu by nezaútočil. Musela by mu dát horší důvod. Třeba to, že by začala ještě více hýbat pod jeho mohutným svalnatým tělem. Zbystřil, když uslyšel jemný hlásek, který se třásl strachy. Jeho emoce nedávali smysl. Na jednu stranu ho těšilo, jak se ho bojí. Jenže jsem vycítil zklamání. On snad čekal jinou reakci? Jak jinak by asi reagovala? Já čekal tuto reakci. Nic jiné by mě asi ani nenapadlo. Jenže také jsem pozoroval jak se uklidňuje, jako by se chystal spát. Počkat, spát? Jeho tělo se začalo uklidňovat a tentokrát jsem musel použít i svou sílu, aby jeho tělo nezavalilo to její křehké. Ještě by jí něco zlomil. Ty ranky stačily bohatě. A cítil jsem, jak se měním zpět. On usínal, jenže já se znovu "probouzel". A byl jsem nahý. Spodní část oblečení mi roztrhala první přeměna a měl jsem chuť svého vlka probudit a narazit s ním do stromu. Hlupák! Byl zbrklý, něco co já nikdy nechtěl být. Moje paže se opíraly, abych dívku nezalehl. Co bude dělat teď? Zase koukat nebo utíkat? Musel jsem se nechat překvapit.
|
|
|
Okolí
Jul 8, 2018 10:44:41 GMT
Post by Gwynn 'Vrabčák' Maddock on Jul 8, 2018 10:44:41 GMT
Bála se učinit jakýkoliv pohyb, jakkoliv dát najevo, že vnímá, co se děje nad ní a v duchu už sčítá minuty vlastního konce. Duwiau, os gwelwch yn dda, trugaredd. Gofalu am fy mab, fy Andreas bach. V myšlenkách se upínala k bohům, které znala, prosila je o slitování a pokud ne pro ni, pak pro syna, aby se o něj někdo postaral. Svůj život by vyměnila za jistotu, že Andreas bude v pořádku a dožije se dospělosti, nalezne ženu, založí rodinu a nakonec zestárne, aby v požehnaném věku mohl s klidem na duši a úsměvem na rtech vydechnout naposledy. V duchu pronášela modlitby v rodném jazyce, velštině, upínaje se ke všem bohům, kteří by byli ochotni ji vyslyšet, zatímco rty šeptaly tichou ukolébavku k ukonejšení divoké vlčí duše. V každé tónině, ač plaše vyslovené, zazníval cit a zároveň bolest z vlastní ztráty - nikoliv života jako takového, ale ze společné budoucnosti se synem, čehož se dle vlastních myšlenek neměla dožít. Už už cítila horký lovcův dech, smiřovala se s okamžikem, kdy na šíji ucítí ostré vlčí zuby a hrdlo se zaplní železitou pachutí krve, než se nakonec zadusí. Jenže nic nepřišlo. Zmatená se pomalu ohlédla k místům, kde předpokládala, že bude stát, slinami obalenou tlamu, aby mohl vyrvat kus masa z těla mladé dívky. Stále cítila váhu špendlící ji k zemi, proti níž se neodvážila pohnout a pokusit se bojovat o holý život. Jako by snad měla nějakou šanci. Modro-zelené oči se však střetly s pohledem, který vlčí nepřipomínal ani trochu. Oči muže, o několik let staršího než samotná Gwynn, prudce dýchajícího a... nahého, jak si stihla všimnout vzápětí. Vyjeknutím posílila uzardění ve tvářích, co se nyní blížilo k žáru slunce, jak z ní stydlivost sálala na sto honů. Dlaně, před chvílí ještě držené před ústy, se nyní ocitly na očích, zakrývaje jejich pohled na nahého muže sklánějícího se nad jejím tělem. I přes slepotu, kdy se ochudila o zrak, vnímala jeho blízkost více než silně - horký dech lechtající uzardělou tvář, jemně vykrojenou bradičku i labutí šíji, do níž se před chvílí měla zakousnout hladová šelma. Silné paže držící jí ve vězení, aniž by se jí holou kůží jedinkrát dotkl po nahé, stále ještě vlhké pokožce. Kapky vody stékající z jeho tváře, vlasů a celého těla, s tichým bubnováním dopadaly na mokrou spodničku i prudce se zvedající dekolt, když si konečně uvědomila, že může dýchat, aniž by jí hrozilo vražedné nebezpečí z rukou vlka. Nohy s kolenem vklíněným mezi dívčinými stehny. A taktéž jeho mužství ocitající se v blízkosti nahé kůže vnitřní části odhaleného stehna, kde se látka jejích šatů roztrhla. O něčem podobném básnily mladé holky z podhradí a blízkých statků a farem, které toužily poznat strhující dobrodružství v rukách divocha, který by je nutil červenat se, sténat a hlasitě se dožadovat dalšího uspokojení. Gwynn si nebyla až tak úplně jistá, zda něco takového chce poznat, strach z mužů jí stále nahlodával a nutil mít se na pozoru. Za svůj život nedokázala podlehnout vášni, nezískala si k ní náklonnost. Nyní však nad ní klečel muž, stvoření, jemuž by podlehla nejspíš každá. Od pohledu silný jedinec, který se nebojí práce a umí za ni vzít. Namísto přitáhnutí si jeho tváře k polibku však nadále skrývala svou tvář, zmatená nejen ze svého vlastního jednání, ale i toho, že nad ní neměl klečet on ale vlk, co si ji před chvílí nárokoval jakožto svou hračku. Snad omdlela a nepamatovala si, že by tu bestii zahnal, jiné možné vysvětlení neexistovalo. Ale co bude chtít po ní? Snad netoužil po jejím těle? Nebo ano? S tvářemi zrudlými, až téměř imitovaly barvu rusých vlasů, se odvážila odtáhnout prsty natolik daleko, aby vytvořila mezírku pro dvě vystrašená, notně vyjevená kukadla. Stále nad ní klečel, stále ji pozoroval. Prstíky opatrně stahovala k sobě do drobných pěstiček, odhalujíc tak vrchní část tváře až k pihovatému nosu, fascinovaně si jej prohlížejíc jako ukázku skutečného umění. Pažemi se jí alespoň z části dařilo chránit si ňadra, nyní prakticky viditelná pod vlhkou látkou spodničky, klín zakrývalo jeho tělo. Pomalu, stále ještě vykuleně stahovala ruce ze rtů mírně pootevřených zradou vlastní mysli. Byl... pohledný. Velmi pohledný tím drsnějším severným způsobem, jaký čas od času vídávala ve Walesu. Jen co si uvědomila vlastní myšlenky a porovnávání, zčervenala o to víc, nevěda kam s očima. Plachý pohled se na krátko zastavil i tam, kde neměl co pohledávat, pokud se jej nerozhodla svádět - na mužově mužství, od něhož nedokázala v jednu chvíli odtrhnout zrak. S něčím podobným neměla co dočinění, rozhodně ne tak velkým. Lord, který s Gwynn splodil syna, se mu v rozměrech nevyrovnal. Šokovaná ze zkoumání, jemuž se poddaly její kukadla, narychlo vystřelila pohledem vzhůru, v tváři provinění a nefiltrovaná dávka studu. "J-j-já já já se nechtěla dívat, při-přísahám! N-ne-neměla jsem to v plánu!"
|
|
D'Arcy
Člověk
podkoní, chodící flirt
|
Okolí
Jul 8, 2018 12:14:38 GMT
Post by D'Arcy on Jul 8, 2018 12:14:38 GMT
Opřený o strom, poslouchající přírodu a držící sedmikrásku mezi palcem a ukazováčkem. Prohlížel jsem si tu drobounkou část majestátní přírody. Rád bych chtěl poznat, co vše dokáže, protože jsem si byl jistý, že to, co nám předváděla, nebylo zdaleka vše. Uměla něco nebezpečnějšího nebo dokonce ještě více krásnějšího? Bylo to vůbec ještě možné? Miloval jsem přírodu, z celého srdce a proto jsem jí chtěl ještě více poznat. Někdy jsem byl posedlí poznat, co přede mnou skrývá. Nebezpečí, krásu, bylo mi to jedno. Litoval jsem jí vždy, když musela poslouchat a cítit vřava, která způsobovala její vlastní děti. Války, hádky, popravy. Nemohla dělat nic jiného než pozorovat, jak se její milovaní človíčci ničí navzájem. Bylo mi jí líto. Rád bych jí pomohl zastavit tyto zbytečné konflikty. Tento svět však ještě nebyl očividně připraven žít bez konfliktů. Proč nemohlo být více míst jako Ingwirth Hold? Takové nekonfliktní místo, které dává každému šanci začít. Žilo se zde v míru, relativně. Špatné příklady se mohly najít, ale nebylo to tak hrozné. Naše drahé království bylo na dobré cestě k osvícení. Věřil jsem, že naše toto místo za několik desítek let bude obdařeno neprolomitelnou harmonií, kterou nikdo nebude moct zničit. Doufal jsem, že se toho ještě dožiji, ale v tu dobu jsem si to mohl jen přát. Zvedl jsem oči, abych mohl pohlédnout na svého čtyřnohého přítele. Prošel se po louce, aby se vrátil. Svítilo sluníčko, které moc nemusel. Stejně jako já miloval déšť a bouřku. Jako by to byl jeho živel. Ostatní služebníci, kteří se mnou sloužili ve stájích, říkali Lordovi ničitel. Byl to takový menší element destrukce. Zároveň to bylo stvoření, které bych nemohl za nic vyměnit. Byl to můj věrný přítel a miloval jsem ho z celého srdce. Když přišel, svůj dlouhý krk natahoval směrem k sedmikrásce, kterou jsem držel. "Ne, v žádném případě." řekl jsem a odstrčil jsem jeho hlavu stranou "Najdi si svou. Tamhle jich máš dost." dodal jsem. Odfrkl si, jako by se mnou nechtěl mluvit, ale ani o krk se nevzdálil. Stál stále ve stínu a žral trávu. Bylo ticho a cítil jsem ze svého přítele klid, který jsem měl též. Zdálo se, že jsme propojeni. Jenže to šlo do zapomnění, když Lord zvedl hlavu od trávy a začal kroužit ušima. "Co se děj-!" Nepatrně jsem sebou cukl, když jsem uslyšel ženský hlas. Tendence vstát byla přerušena, když před mým obličejem objevil jiný, ženský. Její vlasy mi padaly do klína, jak je měla dlouhé. V jejích vyvalených očí, byly slzy. Lekla se mě? Bolelo jí něco? "Co-!" V ten den jsem nebyl schopen dotvořit větu. Spíše mě ji nenechali dokončit. Dívka jako by se vyhoupla a zmizela v koruně stromu. Rychle jsem vyskočil na obě nohy a Lord ke mně přiběhl. Obě naše hlavy koukaly nahoru, do korun stromů, hledajíc dívčinu. "Halo?" zavolal jsem. Ne moc nahlas, samozřejmě. Byli jsme v lese, tam by se nemělo křičet. Přesto jsem se však chtěl ujistit, jestli je v pořádku. Sedmikrásku jsem si strčil za ucho, abych měl pro jistotu ruce volné. Mohlo se stát cokoliv. Co když by tentokrát spadla? "Jste v pořádku?" zavolal jsem znovu.
|
|
|
Okolí
Jul 8, 2018 13:19:05 GMT
Post by Einar Aaltonen on Jul 8, 2018 13:19:05 GMT
Dech jsem skoro nemohl popadnout. Přeměna mě stála daleko více síly než jsem čekal. Svaly křičely únavou, potřebovali odpočinek, který jsem jim nemohl v tu chvíli dopřát. Pot mi stékal po tváři a zádech. Cítil jsem ho všude a při pomyšlení na ten zápach jsem myslel na další koupel. Protože ta zatracená bestie spala, nemohl jsem si jí ztěžovat. Na denním pořádku jsem si mohl zanadávat. Nahlas by to bylo ne moc vhodné. Koukali by na mě jako na blázna. Už v tu chvíli mi stačili řeči, které vedli šlechtici, kteří mě ještě zcela nepřijali. Podle nich jsem bych královnin pejsek. Pokaždé když jsem to uslyšel, můj vlk měl chuť je nejraději zakousnout. Mluvili o mě, ale on to bral z neznámého důvodu osobně. Ujišťoval jsem ho, že jejich řeči patří na můj účet. Věděl jsem, že kdyby to byl na jeho, šlechtici by už dávno nebyli šlechtici. Proč jsme nebyli jí nemohl dohonit rychleji? Mohl jsme si alespoň vzít kalhoty. Kvůli nám oběma dostala pravděpodobně šok. Kdyby jsme ještě žili v době kamenné, vzal bych si list. Jenže měl jsem menší problém. Tedy větší menší problém, na který přišla posléze sama. A kdyby to nepoukazovalo na mé mužství, asi bych udělal přesně to, co dělala ta dívka. Tváře jsem neměl sice červené, ale cítil jsem tu krev ve tvářích, která se začala velice rychle ohřívat. Přímo mě pálila do kůže. Proč jsem se však nečervenal, to byla pro mě záhada. Nikdo mě nikdy neviděl se červenat. I přesto, že jsem ten nepříjemný pocit, mé tváře měli stejnou barvu. Jenže jste mohli cítit to teplo, které vyzařovalo a v tu chvíli se ta krev doslova vařila. Jenže ta krev nešla jen do tváří. Šlo to daleko níž a já měl chuť se jít zahrabat. Vcelku jsem byl rád, že si dívka zakrývala obličej. Netušil jsem, co bych udělal. Jenže jak jsem minimalizoval svůj pohyb, dívce jsem mohl pohlédnout už dokonce do očí. A také trochu do jejího výstřihu. Však prvního, čeho jsem si všiml byli oči, její obrovské vykoulené oči. Nebýt v tomto stavu, chápal bych činy svého "drahého" společníka. Zíral jsem. V ten den jsem se měnil, stejně jako ten šmejd ve mě. Reakce skoro podobná. Jen to "nejhorší" jsem si musel odskakovat já. Neříkám, že pohled byl nejhorší, byl krásný, jen ta situace mohla být o trochu lepší. Jak se její oči dívali na mé mužství, já zase koukal trochu jinam. Protože jsem odhadoval dívčin věk, pro mě působila mladě, možná trochu více. Mích 178 let mi tu situaci neulehčovalo. Mohl bych být její...prapraprapradědeček? Cítil jsem se trochu špatně. Necítil jsem vlkodlaka, ani upíra. Mohla to být čarodějka nebo jen obyčejný člověk. Mít něco s člověkem. Bylo to vůbec možné? Já se svou vytrvalostí a mými rozměry nebyla moc ideální parketa pro obyčejnou ženu. Alwa si s tím musela nejdřív naučit. Vytrvalost jí nechyběla, naopak se jí ještě více přidala, že i já jí kolikrát nestačil. Jenže tady přede mnou seděla polonahá dívka, která možná měla k nadpřirozenu kouzla, ale tělo křehké, drobounké, ale přesto krásné. Můj pohled se odtrhl dívčiným hlasem. Trochu jsem jí chtěl říci, že tohle celé nebylo v plánu, protože nebylo. Ale nehodilo se to tu. Dívka musela být zmatená. Před chvílí jí honí vlk a teď před ní stojí, doslova, muž. "T-To nic." řekl jsem a odvrátil jsem svůj pohled jinam, abych jí ještě situaci nezhoršoval. Až v tu chvíli mi došlo, v jaké pozici jsem skončil. Odtáhl jsem se, abych dívčině aspoň trochu ulevil. Čekal jsem, že uteče, protože kdo by to neudělal. "Omlouvám se." zamumlal jsem a odhrnul jsem si vlasy z obličeje. Už jsem věděl, proč mi obvykle intuice říkala, že nemám opouštět stěny hradu. Nejspíše mi říkala, že se stane něco takového.
|
|