|
Post by Beatricé on Mar 21, 2017 9:34:20 GMT
Ucítím zašustění hebké látky za mnou a pak závan orientálního parfému, po něm následuje měkký sametový hlas, který mě osloví, otočím se a pootevřu rty smyslně, vidím snědého muže původem vypadá odněkud z Arábie , má pronikavé hnědé či, zkrátka nádherný muž na rameni sokola (asi ). "Čaje? jistě velmi ráda, ale pane já nemám příliš mnoho zlatek, takže se musím zeptat kolik bude stát a tenhle šátek? Na kolik by mě vyšel?" Zeptám se očividně zamilovaně do fialovo burgundového pašmínu se zlatými nitkami. Jsme děvče miluju hezké věci aby ne. Vydám se za ním skoro posvátně třímajíc ten šátek v rukou. Těkám vnímavýma hlubokýma očima všude okolo, jsem mladá a zvědavá , plná ohně života, který hoří jasným plamenem.
|
|
|
Post by Ali al-Malik on Mar 21, 2017 9:57:57 GMT
Pousměju se a pokroutím hlavou. „Peníze.. zlatky … kdo je má, ten je rozhazuje jako kamínky. Ten kdo je nemá je touží mít. Za trošku čaje trocha klidných slov. Nic víc, nic míň.“ Zasměju se a hodím bylinky do konvice, kterou nechám, aby dokonala své dílo. „Také vám nabízím za prosté slova..prostý dárek.“ Vytáhnu menší truhličku, kde je několik vyřezávaných amuletů na šňůrce. Všechny mají podoby zvířat z pouště. „Pokud chcete berte, pokud ne, tak se neurazím.“ Pousměju se a už konvička syčí. Střelka se nevraživě dívá po všem kolem a had se lýně rozvaluje na pultu. Opatrně rozleji horkou vodu do šálků s čajem. „Ale stále jste mi neodpověděla na mou otázku. Copak zde hledáte… někteří zde chcou jen zboží. Jiní jsou hnáni zvědavostí. Ale najdou se i tací, kteří mají problémy. A já, pokud můžu, tak pomůžu.“ Kývnu k šálku.
|
|
|
Post by Beatricé on Mar 21, 2017 10:04:35 GMT
Usměji se na něj svůdně jak mě život na učil, za to většinou dostanu nejvíc, špatný život? Pro někoho možná ale když se od mala jako sirotek protloukáte , živíte svým tělem a nic jiného nemáte, naučíte se tak fungovat. "Dobře, povídání by mi šlo myslím, záleží jestli vám z dívčích řečí nebude třeštit hlava vzácný pane, mohla bych vám vyvěštit osud, to je zase má schopnost..." Usměji se na něj, čtu z lidských rukou osudy z jejich myslí a upravím je často tak aby se to hodilo nám jako skupině. Začichám nad omamnou vůní z konvičky a skousnu si ret. "Snad v tom není opium pane, jsem počestné děvče" Zasměji se sama té krásné lži, nejsme počestná a netrápí mě to, jsme svobodná po letech a to je něco co má pro mě cenu všechny dobré pověsti světa. Uvidím jeden amulet ve tvaru divoké kočky a sáhnu po něm. "Tehle mi připomíná mě..." Zasměji se hlubokým hlasem a kouknu na něj. "Jsem tu náhodou, zarazila mě vůně a zamilovala jsem se.." Podívám s emu do očí a protočím se jako Šahrazád v té pašmíně, která se mnou vlaje.
|
|
|
Post by Ali al-Malik on Mar 21, 2017 10:23:25 GMT
Natáhnu se pro šálek a lehce upiji. „Na bolest hlavy tu mám spoustu bylinek.“ Směju se mile a koukám se přímo do jejích očí. Je to pohled skoro kněžský, nebo otecký, který se vám snaží kouknout až do duše. „Nerad znám svůj osud… budoucnost se vždy ráda mění. To je na životě to nejkrásnější… nevědět, co vás čeká a svůj život prožívat naplno. „ Sleduji její svůdné rty a nádherné tělo. „ Safra… na opium jsem zapomněl, ale jestli chcete… můžu vám jej dodat.“ Směju se mile a prohlížím si amulet. „Divoká a nespoutaná. Hravá i dravá… nejraději se vyvalovat na teplém kameni v poušti…. Zajímavá volba.“ Neuhýbám pohledem. Skoro bych se v jejích očích ztratil. „Och… má vůně?“ dodám provokativně a laškovně a pomalu popíjím čaj. „Není to nic extra… žádná moc sladká vůně..“ Sleduji šátek, který má na krku. „Sluší vám.“ Dodám a kývnu stranou. „ máte hlad?“
|
|
|
Post by Beatricé on Mar 21, 2017 10:51:47 GMT
Usadím se rozverně do polštářů a přijmu hrnek, nemám problém opětovat mu pohled. A tak pronikavě hnědé oči hledí do mých černých ve kterých nenaleznou boční úmysly, strach nebo bolest. Jen radost ze života. "To asi ano...sam anechápu proč za mnou chodí tolik lidí, kteří chtějí znát svůj osud. POkrčím rameny, ale není na mě abych to řešila já nabízím protože oni poptávají tak život chodí. Nás to živí, spolu s našimi vystoupeními kejklířů, už teď se těším jak vstoupíme na slavnostech jara. Rozesměji se zvonivě a ukážu rukou ne. Myslím že se bez opia obejdu..." Vtip má to se musí nechat.Přitakám na jeho popis kočky defacto můj, teplé místo na hradbách nebo u kašny kde mé bronzové tělo hladí sluneční paprsky, tam zažívám pocit největšího štěstí. "Vůně obchodu, celková, i vaše...ne děkuji hlad nemám, nechci vás zdržovat pane, kdybyste se chtěl přijít někd ypodívat na naše vystoupení patřím ke skupině kejklířů.." Navrhnu mu a upiju lahodný čaj, zavrním a složím dlouhé nožky pod sebe abych se uvelebila. "Sluší že? kolik mě bude stát?" Zeptám se ho narovinu připravená smlouvat, musím ho mít, je tak heboučky.
|
|
|
Post by Ali al-Malik on Mar 21, 2017 11:16:44 GMT
„Určitě se skočím podívat. S karavanou, kterou jsem převzal jsme také měli několik představení..ale nebylo nikdy moc dobré..zato vaše už kvůli vám bude úžasné.“ Směji se a hrábnu pro několik hrozinek. „ Máte nádherné tělo…divokost… mládí…musíte mít spousty nápadníků.“ Zalichotím a sleduji její nádherné gazelí nožky. Bosé a k ní… seděli. „Mnu u někoho znám cenu od pohledu. U některých ne. Ale pro některé… nabízím hru. Vlastně několik her. Buď si o něj můžeme zahrát kostky, nebo mi nabídněte svou cenu a já zvážím zda ano, nebo ne.“ Uchechtnu se a zakroutím hlavou. „Nezdržujete mě. Obvykle tu nebývá moc lidí… navíc teď v dešti sem nikdo jen tak nepůjde…. Na to tu už znám.“ Mrknu a upíjím svého čaje. „Takže výběr nechám na vás spanilá.“ Odložím hrneček a spokojeně mlasknu.
|
|
|
Post by Beatricé on Mar 21, 2017 14:15:31 GMT
"To si pište, stojí to za to už jen když se moje kůže blyští na slunci." Mrknu na něj a upiju z čaje znovu. "Je vážně moc dobrý, co v něm je?" zeptám se jej. Odfrknu si a zasměji se. "Ano to mám.." Zavrtím hlavou ne, že bych o nápadníky stála. Na to nejsem stavěná, jsem volná svobodná, nespoutaná miluji vše a všechny. Když mi poví že hledá cenu, usměji se a pokrčím rameny. "No kostky jsou hodně o náhodě, já raději vsázím na jistotu.." Vyskočím z křesla a zaposlouchám se do té hudby co mu tu hraje. Začnu se vlnit a tančit s tím šátkem, proplétat jej kolem hlavy v magických obrazcích a tančím jen pro jeho oči.
|
|
|
Post by Ciaran (Brandon Dubhag) on Mar 21, 2017 15:06:41 GMT
Ach smůlu? to jistě že ne, i kdyby to byla stará babice, tak bych jí klidně hostil u stolu kdyby sama chtěla, nikdy nevíte co vám užitečného kdo řekne, i když byli doby když jsem vzhlížel ke starším, ted jsou pro mě stařenky jen mladé a naivní dívenky... oproti mě určitě a tak je už neberu v potaz jejich hlas starších. Po té co jsem ochutnal její krev, podle chuti jsem zjistil, že je starší, stále mě totiž dráždil na jazyku. "Připadal vám žoldák někdy zdvořilý?" Zeptám se jí pobaveně a zapíchnu jí ledové oči do těch jejich. Zdvořilí nejsem nikdy, i před královnou bych nejspíš utrousil nějakou drzou poznámku, protože žiji tu, ale ona není moje královna, nikdy mi nikdo nebyl králem i když jsem pro ně zabíjel, bylo to jen proto, že to bylo výhodné. Navíc, i kdybych měl nějakou tu zdvořilost v sobě, tak jí použiji jen proto, že by jsme s ní měl vedlejší plány, ale nemám. "Dluh?" Rozesměji se, konečně mi ta maska povolila, protože tohle mě opravdu povolilo, jedna část mysli hned zabloudila k tomu kolik kapek a hlavně čeho to bude asi chtít, protože jedna má část by byla připravená rozdávat jak by bylo libo. "Chtěl jsem ochutnat a tak jsem si vaší krev také vzal Lady Angelique, ale to neznamená, že vám hodlám něco vracet, ne pokud sám nebudu chtít. Myslíte si že budu chtít?" Zeptám se tázavě a utopím můj úsměv v poháru piva. Když pivo odložím, zase mám svůj typický výraz. "Né má milá Lady Angelique, před mou ženou opravdu neutíkám." Dal bych nevím co, kdyby tu se mnou byla s těmi svými bosými chodili a rozcuchanými ohnivými vlasy se slámou. "Ale ano máte pravaldu, zmiňov jsem nudu, ale tu vaší. nikoli svojí." Asi si myslí, že ve mě může dokonale číst, ale co když studuji já ji. Ale když mi řekne, že se mohu starat o její koně, tak mi zajiskří v očích. "Takže mohu zabít vašeho štolbu?" povím drze.
|
|
|
Post by Ali al-Malik on Mar 21, 2017 15:08:15 GMT
„To..ano.. musí být zlatá všude, nebo se pletu?“ provokuji ji lehce a sleduji čaj. „ bylinky z pouště a med…nemám rád přeplácané chutě…“Mmm, že bych se přidal?“ ještě se směji a kývu. „ někdy je jistota nuda… mám rád nebezpečí… volnost a hravost…“ Sleduji její tanec, než se zvednu a přejdu k ní. Znal jsem ty pohyby plné vášně a nespoutané energie. Chytl jsem její šátek a lehce jej ovinul kolem jejího pasu, abych s ní mohl tančit a ona se nemohla tak snadno vymanit. Koukám se zasněně do jejích očí a vlním se do rytmu imaginárního energetického tance. Nakonec se rozhodnu zariskovat. Několika pohyby vrátím šátek kolem jejího krku a místo šátku ji chytnu jemně kolem pasu. ! ty oči… vážně nádherné….pokud máte zájem, rád vám tu ukážu i zadní místnost, kde moc lidí neberu…pokud se vám tam nebude líbit… tak mám venku koně, ale pozor… je ještě divočejší, než koně obyčejní. Nese jen ty, které chce.“
|
|
|
Post by Angelique DuPlessis DeBelliere on Mar 21, 2017 15:37:45 GMT
"Ano i zdvořilé žoldáky jsem poznala, já poznala tolik, že nemám pocit, že by mi někdo ukázal ještě něco nového..." přitakám na jeho otázku ohledně dluhu, je to upír, ví jak to chodí. Zasměji se a vytrhnu mu ruku, zakloním hlavu smyslně a přitakám. "Jistěže, jednou mne budete prosit abych ochutnala...pamatujte má slova." Mrknu na něj. a uvidím v něm trochu smutku, nedám nic znát, čtu ve většině jako v otevřené knize, v něm doposud ne ale při zménce o jeho ženě jsem si všimla jeho zjihnutí, byť jej nedal patrně znát. A ani nehodlá, ne nechci vědět co se stalo, respektive, zemřela co jiného upíři trpí smrtí svých smrtelnýchblízkých, tak tomu je a bude, proto žádné přátele nemám. A nechci. Zavrtím trezolutně hlavou. "Kdepak, pošlu štolbu do penze, jeho krev je stará a dřevnatá, nechutnala by vám Sire...ovšem pokud máte doopravdy zájem...pak mě můžete následovat ukáži vám dům a vaše pokoje." Natáhnu k němu ruku. Proč to dělám? Možná abych vyprovokovala Korialstarze.
|
|
|
Post by Beatricé on Mar 21, 2017 17:28:32 GMT
Pokrčím ramínky. "Spíš bronzová říkají pane..." Protočím se znovu a zasměji se pobaveně. Uznale kývnu an složení čaje ale to už tančím. Přifá e ke mě to jsem zrovna nečekala, arabové většinou jen sledují tanec jejich orientálek. Ne však tady ten muž. Přitiskl se ke mě s tou vůní mošusu a vanilky, přivřela jsem oči a přitiskla se k němu ve smyslném tanci. Obejmu jej kolem krku, dá mi šátek a přitáhne si mě k sobě. Jemně vydechnu a zadívám se mu směle do očí. "Jsem počestná žena, nezapomeňte..." zasměji se zvonivě a mrknu dozadu. "Nejsem harémová dívka, zvete mě tak otevřeně..." Zavrtím hlavou naoko pohoršeně a přejedu mu prsty po hrudi s upřeným zrakem na něj. "Co myslíte? Zasloužila jsem si ten šátek?"
|
|
|
Post by Ali al-Malik on Mar 21, 2017 17:52:03 GMT
„Harém?Mnu tolik dívek nemám…. Vlastně nikdy nehledám nic delšího… zatím.“ Pousměju se a pootevřu dveře. Přesto tam nesměřuji a dál s ní protancuji až ke vchodu, který pro jistotu zamču, než se dalšími pohyby protančím zpátky k druhým dveří. „počestná dívka?“ směju se. Přitisknu se k ní a spokojeně ji tlačím dál do oné zadní místnosti, která krom alchymistické dílny měla všude mnoho umění od běžného, až po to orientální. Také jsou zde dveře vedoucí dál. Přesto ji dál netáhnu, ale oddálím se pobaveně. „Ale nebojte.. nemám s vámi nepočestné úmysly… zatím… ikdyž nebudu se tajit, že bych je hned teď neměl…. Ale posaďte se.“ Kývnu k polštářím na zemi a vydám se do menší truhličky, kde skrývám skutečné poklady. Vytáhnu zelený kámen, který hned začne po cinknutí vydávat orientální cigánské písně. „Zajímalo mě.. co děláte na tom vystoupení… a vlastně mě zajímá víc… o vás.“ Usměju se a sám se posadím do tureckého sedu.
|
|
|
Post by Beatricé on Mar 22, 2017 13:23:28 GMT
Zasměji se."Takže se chystáte na více žen? Tady na ostrovech jsou ženy svéhlavější než u vás pane, abyste jich více zvládnul." Ozve se můj smích. Nedělám si z toho hlavu, nehodlám ho svádět nebo si ho brát asi jako nikoho. Nechám se vést, nemám z něj strach už jsme si poradila s mnoha muži, navíc tenhle tak krásně omamně voní a nejspíše bude nádherný i pod tou hromadou zabaleného oblečení. Zvednutá hlava hrdě a dívajíc se mu do očí. "JIstěže, ta nejpočestnější.." Zasměju se k němu a pohledem jej probodávám. Pak mne otevře dveře do tajemné místnosti a posadí se, podívám se na ten hrající kámen a otevřu ústa. "Co je to? Magie nebo nějaký mechanický výmysl?" Zeptám se a hned má pátravá zvědavá ruka onen kamínek zvedne. "O mě není mnoho co říci pane, jsem obyčejná kejklířka tam to začíná a končí.." Prohlížím si zaujatě věc, která hraje.
|
|
|
Post by Ali al-Malik on Mar 22, 2017 15:15:46 GMT
„Mnu nikdy jsem nechápal život šejků a usedlíků… já jsem spíše muž z karavany. Žijeme poušti a staráme se o sebe.. jako jedna velká rodina. Ikdyž více žen… mnu kdoví… „ Zasměju se a pokroutím pobaveně hlavou. Sleduji kámen a pohazuji si s ním opatrně, než jej zvedne. „Tohle jsou magické kameny rakší. Každý dokáže zachytit jakýkoliv zvuk a navždy ho v sobě uchovat. Mám jich spoustu. Leč bohužel je neprodávám.“ Prohrabuji se věcmi a narazím na železnou několikrát zamčenou krabičku. „Každý artefakt má své schopnosti a svou cenu… mám tu artefakty, které slouží pro radost, ale mám tu i takové, co zničí každého, kdo je použije… nikdy jsem nechápal lidi, kteří chtějí peníze, nebo nesmrtelnost… pár takových předmětů mám, ale posuďte, kdo by se je vzal. Třebas rukavice…. Čehokoliv se dotknete se přemění na zlato, včetně vaší ruky… krutá cena a přesto jsou tu lidé, kteří po tom touží.“ Ochvěju se a schovám krabičku. „ Někdy i drobné kouzlo člověku dá více radosti, než bohatství všech zemí. U nás v karavaně bylo bohatství… obyčejná voda… ten, kdo ji měl… se měl dobře… ten kdo ne, mohl být bohatý a přesto zemřel… ale pro mě je bohatství prosté. Radost ze života.“ Mrknu a vytáhnu kamínek, který začne hrát po cvnknutí klidnou hudbu.
|
|
|
Post by Beatricé on Mar 23, 2017 9:47:14 GMT
Zavrtím hlavou, myslela jsem že i tam nomádi mívají mnoho žen aby se postarali o potomstvo, ale nechám jej mluvit, konečně, jsem z indie avšak nikdy jsem sama ten život neokusila jsem prostá holka od kejklířů a je to nejlepší život, jaký jsem zatím měla a jsem velmi spokojená. Usmívám se na kámen a přitakávám. "To je neskutečné...nikdy jsem o nich neslyšela.." Dívám se na blýskavé věcičky, které tu má a okouzlují mě, jsem chudá holka a miluju tyhle blbůstky. "Já to chápu, zlaté vlasy, zlatá vejce, bohatství pro všechny kolem, možnost dostat se z chudoby..." Je to naopak velmi velmi pochopitelné...jenže on nevypadá že by někdy trpěl chudobou, no, já také ne, jako kurtizána jsem vydělala dost, jako kejklířka si zajistím vždy co chci pomocí papalášů ,které svedu. Souhlasím s ním, i mě největší radost dělá voda zářící na slunci a usmívám se. "Souhlasím ale pár těhle věciček, neuškodí no ne?" Uculím se, možná jsem z pohledu ostatních šejdířka, prospěchářka a zlatokopka, ale tak je jak mě život stvořil, není nic co bych neudělala pro svou skupinu, pro moje bratry, kteří mě zachránili, pro to, aby byli štatsní. A oni? Milují mě a chrání, jsme podivná ale rodina.
|
|