|
Post by Laura de Kingsley on May 3, 2019 12:33:49 GMT
Zdálo se nemožné dostat se za bratrem, dav drobnou dívku odnášel sebou, neměla ani tušení co se děje tam vpředu. Srdce ji tlouklo a svíralo se, jak moc nechtěla Arcyho ztratit z očí. Kadeře smáčené krví se jí lepily na obličej, při snaze jít proti davu, ale síly jí brzy docházely. Takovou bezmoc a zoufalství naposledy pocítila, když se dozvěděla o smrti svého muže. Nechtěla přijít i o bratra. "Arcy!" Vykřikla ještě z posledních sil, které nabrala, jenže vzápětí celý dav, naprosto vše pohltilo ticho a následný vítězný pokřik, který s jistotou nepatřil královně Jasmine ani její armádě. Všichni před nimi začali padat na kolena, včetně gardistů, někdo bez přemýšlení, jiní neochotně a s odporem ve tváři. Laura stála jako přikovaná, zatímco lidé okolo ní poklekávali před novou vládkyní, nechápala co se to děje... Nemohli přeci prohrát... Očima opět vyhledala bratra a udělala přesně to co on, pokud poklekl, poklekla též a pokud ne... Nikdy by jej neopustila, tudíž nepoklekla taktéž.
|
|
D'Arcy
Člověk
podkoní, chodící flirt
|
Post by D'Arcy on May 3, 2019 15:57:48 GMT
"Toulá se světem. Nikdy nedovedla zůstat na jednom místě." usmál se nad vzpomínkou, jak za ním jeho paní utíkala, když se nechtěla starat o etické záležitosti. Do stájí za D'Arcy; její nejoblíbenější plán. Ale v morku kosti cítil, že svou paní už nikdy neuvidí. Byla pryč už moc dlouho a bylo už bolestivé čekat na rozkazy. Nechala ho tu a přes tu bolest, která provázela krutou pravdu, to musel respektovat. Nic jiného mu nezbylo. Teď nad svou milovanou paní ani nemohl přemýšlet. Chtěl na sebe řvát, když začal vzpomínat na zlaté dobré časy. Nemohl si to dovolit. Ty lidi potřebovali jeho pomoc, která byla možná jejich poslední možná záchrana před smrtí. Netušil, co se dělo s královnou nebo Richardem. Jeho vojenská mysl mu velela, aby pomohl lidem a rozkazy se dozví následně. Ale i když jeho přátele, kteří šli s ním říkali, že královna něco vymyslí, v morku kostí cítil špatnou zprávu. Pro Arcyho bylo toto všechno ztraceno. Optimistou byl často a rád, ale v této chvíli to nevypadalo dobře. Proč se do toho jeho sestra nechala namočit? Chtěl vzít Lauru za ruku a utíkat někam do neznáma. Klidně by se vydal i na studený sever, ale na to byl moc veliký zbabělec. Doopravdy to tak nechám? Zase dám ocas mezi nohy a budu pokojně čekat na rozkazy? Bylo mu ze sebe zle. Nedovedl se postarat o svou milovanou domovinu a nehodlá se za ni postavit? Jedna strana mu radila, aby se šel rovnou oběsit, ale druhá mu řvala do ucha sestřino jméno. Nemohl jí tady nechat. Teprve nedávno se znovu shledali, to už by si s nimi osud ošklivé zahrával. Když dovedl odrazit útokok několik nepřátelských vojáků, dostal se do davu lidí, který mu připomínal splašené koně. Rychle se natáhl pro Lauřinu ruku, ale byla příliš daleko. "Lauro!" zavolal na ni a začal se cpát k za ní, ale lidi kolem byli tak zmatení, že je cpali čím dál víc od sebe. Mohl být silný jak chtěl, ale skoro svou energii vydal na boj s vojáky. Se silou této masy lidí nepočítal. "Lauro!" Najednou všechny zvuky byly zapomenuty. I sebemenší nádech byl slyšet. Koukal na nepřítelův obličej. Na obličeji mu hrál krvelačný úšklebek. Normané vyhráli. Neměl jsem si dávat žádnou naději, když jsme tehdy zvítězili. Královna opustila tento svět, Arcyho přátelé pomalu klekali, stejně jako lidé kolem něj. "Ne...prosím ne..." šeptal, cítil jak ho pálí oči. Nehodlal ukazovat slabost nepříteli. Všichni pomalu klesali k zemi, díky tomu dovedla najít svou sestru, která na něj zírala. Ptala se, co dál. Pomalu se k ní přiblížil a jako před bitvou ji objal, políbil ji na čelo a zašeptal "Omlouvám se, Lauro..." Nové vládkyně mohly vidět, jak slabý bratr pomalu klesá se svou silnou sestrou k zemi. "Ale přísahám ti jedno, nikdy tě neopustím." dovedl ještě zašeptat, než se ohlédl na panovnice. "Mé tělo se pokloní, ale má duše bude vzdorovat do poslední minuty."
|
|
|
Post by Bartolomeo Quinn Ricci on May 3, 2019 16:52:40 GMT
Jak se mohlo stát to, že nejdřív ztratí Shira a nakonec i celou skupinu lidí? To se mohlo stát opravdu jen tomuto bláznovi. Chvíli se skupinkou samozřejmě zdržel, dovedl mezitím pár účinných kouzel a zároveň vysát jejich černou auru, kterou radostně použil proti nim. Mohlo by to jít hladce, jenže se stalo něco, co nikdo nečekal. Jeho hlava zase začala dávat najevo, že bude mít další vizi. Zrovna teď se to opravdu hodí, prohodil si jen tak pro sebe. Jenže obrazy a čísla nepřicházela, místo toho ho začala ještě více bolet hlava. Mezitím mi snad pukne hlava. Sáhl na kámen, který ho příjemně hřál na hrudi. Cítil, jak se ten zpropadený šutr snaží redukovat bolest v jeho hlavě a byl za to neskutečně vděčný. Nejspíš by měl halucinace, kdyby mu ta věcička nepomohla. Taky byl velice rád, že se nedal sundat. Ochranné kouzlo, které bylo na talismanu použité, bylo dědictví, které našel jednoho dne v útrobách jejich hradu. Dokud ho král na útěku nedá někomu s čistým úmyslem, jeho moc bude moct využívat jen on. Alespoň něco mě ochrání před těmito otrapy.Když se začali přibližovat hradbám, pozastavil se. Vzpomněl si na jeho předešlou vizi. Co jsem sakra zapomněl...Bič, krev a meč. Obvykle dával pozor jen třem hlavním znakům, jenže určitě byla ještě jedna, kterou musel přehlédnout. Ne...ono něco chybí. Tyto tři obrazy se mu jevily skoro na denní bázi. Do potyček se dostával celkem často, takže meč a krev byli obvyklé. Bič viděl jen když měl potkat hrubého člověka. To vše se mu ale objevilo. Krev byla všude, meč měl při boku a několikrát slyšel zvuky ran biče. V tu chvíli, když se opíral a začal uvažovat, co mu do hádanky chybělo, očekávaná vize se v pravý čas ukázala. Vavřín, kalich, trnová korunaKdyž spatřil vavříny, měl chuť se radovat. Vítězství bylo snad na dosah? Avšak kalich a trnová koruna ho zarazila. Počkat...Pro něj to znamenalo jen jedno; vzít Flóru a zmizet. Přítomnost svého přítele nemohl najít a proto se rozhodl, že se zachová sobecky. Do tohoto království přišel příliš pozdě. Nebyli ve fázi, kdy byli schopni se bránit a Bartolomeo přišel do otevřené pasti. Musel odejít, neprodleně. Jenže vojáci, kteří se k němu dovedli dostat, očekávali, že se pokloní, jako všichni ostatní. Byl schopný jim vymazat paměť a lusknutím prstu se teleportovat za Flórou a zmizet, jenže byl slabý. Boj ho už unavil a kámen na jeho hrudi ho už skoro pálil. Bez žádného odporu poklekl, zatímco jeho náhrdelník zneviditelnil. "Zdá se, že mé utíkání je u konce."
|
|
|
Post by Einar Aaltonen on May 3, 2019 17:36:28 GMT
Na rozkaz její milosti se vydal zachraňovat poddané. Ženy a děti posílal do hradu, muže nasměrovával do míst, kde si mohl vzít zbraň a rychle se posilnit. V těchto chvílích nebyl obvykle optimista, ale v tu chvíli chtěl věřit, že tento nápor překonají. Ale události mu ukazovali krutou realitu; bude žít v okovech. Ty se necháš podrobit, jako děvka? Myslíš si, že ti to dovolím? Slyšel, jak se jeho monstrum nebezpečně přibližuje k uchopení kormidla. Nechtěl mu to dovolit, nemohl. Obvykle to znamenalo zkázu a on nechtěl, aby nevinní lidé trpěli. Už zničil dostatek lidských nevinných tvorečků, jen pro potěšení té bestie, která v něj neustále dřímala. Jenže v tu chvíli to bylo jiné a vlk mu to dával jasně najevo. Nechtěl krev nevinných, chtěl jejich krev. Na jeho prstech se začaly objevovat drápy, špičáky už připomínali tesáky a jeho vlčí oči zářily jako hvězdy na oční obloze. Málo, víc...Einare, já chci víc! Podrob se! Zatímco měl vnitřní boj se svým vlkem, venku se prodíral vojáky, kteří skončili na zemi, mrtví. Jeho vnitřní šelma se ukazovala a to ani nepotřeboval její plný potenciál; byl nebezpečný i tak. O pár sekund později se vlkovi naskytla příležitost a on se jí hned chopil. "Královna je mrtvá!" Tato slova byla poslední, co Einar slyšel předtím, než se z něj stalo čtyřnohé monstrózní zvíře. "Jasmine..." dovedl zašeptat slabě, než se ze slov vytvořilo vlčí zavytí. Poprvé a naposledy dovedl říci její jméno, aniž by potřeboval její dovolení. Byla by tak ráda, vykouzlilo by jí to úsměv na tváři. Místo toho mu ale puká srdce. Vlk, který byl věrný jen málo osobám, přišel o svou královnu. Zármutkem vyl pro svou paní, která ho nechala na tomto světě. Jedna z mála co chápala jeho bolest, jeho emoce, kterým on sám nerozuměl. Jak člověk, tak vlk trpěl. Obě strany se nehodlali vzdát a klidně zůstanou v této formě do té doby, než umřou. Nebudou mazlíčky těmto bestiím. Čtyřnohé bílé tělo se pomalu přibližovalo k místu, kde všichni poslušně klečeli. Hrát jim do not, to tak. Po dlouhé době souhlasil a ani nemohl nějakým způsobem konkurovat vlkově síle. Emočně byl na to příliš slabí. Kde byla vůbec jeho milá a chlapec, který ho považuje za otce. Proč měl pocit, že už je nikdy neuvidí? Gwynn...Andreasi...Tesáky, drápy, uši nastražené; měl chuť se rvát. Chtěli ho chytit, nebo snad dokonce zabít? Ať si to zkusí...Chtěl cítit krev ve své tlamě, chtěl jí mít po svém nádherném kožichu. Viking je stále viking a tenhle měl vlka. Pokud má umřít, prosím. Do poslední chvilky bude vědět, že dělá něco dobrého. "Roztrhám vás...A pokud ne já, Ódin si pro vás přijde."
|
|
|
Post by Alcielle Raven on Jun 13, 2019 13:49:06 GMT
Stojím před tím velkým domem, páni muselo to být panství neskutečného bohatství, jenže teď jsou tu vypálená místa, poházené korbele a halasící gardisté. "Copak je to tu za křehotinku." šveholí jeden přes druhého, zatnu zuby a přitisknu koš blíž k tělu. Snažím se projít co nejrychleji snad i očka mám zavřená. Otřesu se, jsou nechutní. Co se jim stalo, že slouží tak zvrhlým vládcům. Co dostali, že vyplenili něčí domovy? A proč? Aby bydleli po skupinách na cizím panském domě, a jedli to co jim od ruky nechá odpadnout Delilah? Královna? Ne, pro mě nikdy není, a nikdy nebude. Pokleknout když mě míjí je holé utrpení. A to nejsem vůbec rebelka, přesto mi něolikrát projelo hlavou, že by stačil nůž a...umřela bych a RIchie a Sean...tolik mě drazí by zůstali bez ženy a matky. I když ted moc dobrou ženou nejsem, věčně vyčerpaná. Vejdu dovnitř a zavolám. "Halo..." Uslyším hlasy a tak jdu za nimi, dovedou mě do kuchyně, kde právě ošetřuje dívka jinou, podle oblečení je ona urozená. Udělám pukrle. "Dobrý den, nesu zásoby z hradu...pro...ně." kývnu hlavou ven, de halasí opilí gardisti. I když..gardista je silné slovo , když vezmu v potaz jak vážení a skvělí muži jsou gardisti Ingwirthu, vím to, můj Richie je jeden z nich.
|
|
|
Post by Morgan Ashcroft on Jul 8, 2019 21:39:23 GMT
Uběhlo několik dní od doby, kdy Morgan doplul k břehům Irským. Od té doby ustavičně hledal onoho muže, který mu zcela změnil život, žel ne v dobrém smyslu toho slova. Normanská armáda a nově zavedené pořádky mu to však velmi znepříjemňovaly, chvílemi zcela znemožňovaly. Sice pochyboval, že jeho reputace a pověst, jež se šířily vodami Středozemního moře, doputovaly až sem, nicméně musel se mít i tak na pozoru, a navíc tihle dobyvatelé zatýkali a obtěžovali i bez provokace. Nehodlal nic riskovat a příliš se nezdržoval ve městě, našel si malý tábor uprchlíků pár mil od hradeb. Do podhradí se vždy vydal jen kvůli pátrání, které však po dalších pár dnech téměř vzdal. Rozhodl se zklamání a frustraci zapít v místním hostinci, avšak nedělal si žádné iluze, že tu dostane rum; což mu příliš nevadilo, v tuhle chvíli uvítal cokoli díky čemuž zapomene na posledních pár měsíců svého života. Konečně tehdy cítil, že někam patří. A dost možná to nebyl pouhý pocit. Našel jednoho z nejlepších přátel v životě, těšil se respektu a uznání jakému by se mu nikdy nedostalo, zůstal-li by v Anglii. Jenomže pak stačila jedna noc, jedna chyba, jedno zaváhání... a vše jakoby odvál vítr. Takto ponořen v myšlenkách, temnějších než noc, jež jej obklopovala, kráčel ulicemi těžkým krokem, téměř jako tělo bez duše.
|
|
|
Post by Angelique DuPlessis DeBelliere on Jul 8, 2019 21:46:17 GMT
Měla jsem plné zuby lidí, normanů, Ingwirtských, všeho. Žiji příliš dlouho a přesto jsem se nechala zmámit láskou, tak nicotným citem, ovládájícím dospělé i mladistvé, všem jsem se vysmívala a teď? Mám muže, kterého miluji v polomrtvém stadiu v kobkách a nezmohu nic, nelze proměnit v upíra ani probrat k životu. Je to dlouho, má povaha se změnila, jsem sarkastická nepříjemná a ironická, a ke všemu je mi to naprosto jedno. Lidé zde mě stejně nenávidí neboť si myslí, že jsem zrádce. Nebudu se obhajovat, jsem daleka toho obhajovat sama sebe. Nezajímají mne názory těch umrněných lidiček kolem. Kdbyy nebylo mě zheblo by jich při obsazení mnohem více. Ale nehledám uznání ani vděk. Vlastně...nehledám vůbec nic, potácím se vm prázdnotě vyplněné bankety, misemi, pijatikami samozřejmě krevními a to je vše. Ani na tělesné požitky nemám vůbec chuť, poslední co se mi snažil dostat pod sukni přišel o hlavu...ne na gilotině, hezky mou rukou. Jdu nocí ulicí poměrně rychle přesto však rychlostí člověka. Mám přes hlavu tmavězelenou kápi a zlaté vlasy mi splývají podél tváře zpod kapuce. moje blankytně modré oči míří před sebe, nezajímá mě řev ožralců nezajímá mě zvracející muž na chodníku. Zaujme mě ale jiný pach...pach zoufalství, pach beznaděje...ušklíbnu se, jak moc se někdy podobám lidem. Otočím hlavu směrem k muži mířícímu do druhé ulice a přidám do kroku. Klopýtnu a syknu. "Au...pane...prosím pomozte, zvrtla jsem si kotník..." zamrkám do tmy směrem k onomu muži.
|
|
|
Post by Morgan Ashcroft on Jul 8, 2019 21:58:51 GMT
Morgan zprvu nezareagoval, myslel na zcela jiné věci. Až po pár vteřinách se probudil jako z transu a zamžoural do tmy, směrem odkud přišel ženský hlas. Rozeběhl se k ní a poklekl. "Madam, jste v pořádku?" promluvil hlubokým, lehce chraplavým hlasem, který se nocí rozduněl jako zvon. Neviděl příliš, ať už kvůli tmě či kápi, nicméně to co viděl rozhodně lahodilo oku. V duchu se pousmál, těžko říct jestli se na piráta sluší zachraňovat krásky v nesnázích. Nicméně stále v něm vězel ten britský gentleman, který se prostě a jednoduše nezapře. "Dovolíte?" otázal se, chtíc prohlédnout její kotník. Na první pohled mu to nepřišlo jako nic vážného, nicméně nebyl ani žádný felčar aby hned zvěděl, jestli je vážně vyvrknutý.
|
|
|
Post by Angelique DuPlessis DeBelliere on Jul 9, 2019 11:52:14 GMT
Výborně, na tváři se mi zobrazí lehký úsměv uspokojení, že kořist zabrala. nemá štěstí, můj život jde od desíti k pět, i přestože se mám vlastně velmi dobře. "Já dovolím..." špitnu a pak se mi rozzáří oči, když k němu vzhlédnu s upířími zuby v úsměvu. "Dovolíte vy?" Zamrkám nevinně a vezmu jeho ruku hrubě , přetočíc jej pod sebe, na bok budovy abychom nebyli nápadní. Pohladím jeho tvář, zatímco jednou rukou držím jeho ruce. Samozřejmě nemohu předvídat co udělá on, takže se spoléhám na svou hrubou sílu velmi velmi velmi staré upírky. "Nechci tě zabít, jen mám hlad...možná to bude příjemné i pro tebe..." mrknu na něj a skloním svou hlavu k jeho krku.
|
|
|
Post by Morgan Ashcroft on Jul 9, 2019 12:43:54 GMT
Jen co se tesáky oné stvůry zaleskly v měsíčním světle, Morgan sebou škubl, chtíc se vysmeknout z jejího sevření, leč ani mužská síla námořníka ošlehaného větry a solí se nemůže rovnat té upíří. Zašklebil se na ni, těžce oddechoval, a dovolit si tohle někdo z lidského pokolení, už dávno jeho krev zdobí dlaždice na něž byl tak hrubě přitisknut. V takovém případě by šel dýkou po krční tepně, nicméně zrovna v tuhle chvíli by bylo moudřejší modlit se ke všem svatým, aby to nebyla právě jeho krev a jeho krk, jenž zrudne jako slunce při západu nad obzorem.
Ať se snažil jakkoli, nezmohl nic. Volné měl pouze nohy, avšak těžko říct, zda by se mu vyplatilo nakopnout onu upírku, z prostého krmení by se také mohla klidně stát hostina, a Morgan jakožto hlavní chod.
"Máte mě doslova i obrazně na lopatkách, madam," procedil mezi zuby, snažíc se přeci jen ještě dostat z jejího držení, nemělo to však pražádnou cenu. "Jen si poslušte, ale pokud mohu něco žádat, raději to dílo dokonejte a zabte mě. Má krev bude možná trpká, na každý pád toho nenechte dokud ve mně nevyhasne i poslední jiskra života." s těmi slovy jí nastavil krk a zavřel oči.
Vůbec nemohl uvěřit, že něco takového řekl. Starý Morgan by bojoval do poslední chvíle a síly. Tenhle nový Morgan na druhou stranu neměl co ztratit, dostal se na samé dno a on sám si přišel jako ztracený na moři, bez lodi či přístavu kdekoli na dohled. Rodina v Anglii na něj jistě zapomněla, nebo už oplakala. Všichni přátelé byli buď mrtví, či jej zavrhli. Toto východisko se mu zdálo jako nejlepší, a ačkoli by býval raději zemřel s mečem v ruce a kymácející se lodí pod nohama, nebylo zbytí.
|
|
|
Post by Angelique DuPlessis DeBelliere on Jul 9, 2019 21:07:03 GMT
POkoušel se vymanit ale nejspíš nebyl hloupý jako většina, když viděl, že jeho síla se té mojí i přes mou křehkou postavu , zkrátka nevyrovná. Ucítila jsem závan adrenalinu, který z něho čišel, nejsem zrovna typ co se vyžívá v mučení, ale pro upíra jsou tyhle vůně jako droga. Adrenalin, strach snaha uprchnout, moje oči se leskly v měsíčním svitu, zatímco jsem se opájela tou mocí.
Nakloním hlavu na stranu skoro jako zvíře, zkoumavě a s lhostejností v očích. "Vypadáš, že jsi chytřejší než většina tvého druhu..." Zasyčím polozvířecky. Jeho oddanost byla až dojemná. Skloním se k jeho krku, na tepně zanechám vlhkou cestu jazykem a zašeptám mu do ucha. "Jen počkej po tomhle se ti nebude chtít zemřít." Zavrčím lehce a zakousnu se do jeho sladké tepny s lehkým zasténáním, chutnal normálně, ale adrenalin tomu dodával tu slastnou příchuť opojení a být mladší? Asi bych ho doopravdy zabila, jenže nepřišel jeho čas, naopak by měl ucítit závan klidu a pro někoho i lehké slasti z upířích slin, které mají kromě protisrážlivého i konějšivý účinek na kořist, aby se tolik necukala. Pro některé to bylo jako droga, takže se po několika napitích stávali otroky vůle upířího konzumenta. Já takto měla některé služebnictvo, které se ale na oplátku u mě nemělo špatně. Ne z dobroty srdce, moje emoce byly víc než neutrální již dlouhou dobu, pominu-li Korialstrazse, ale bylo to výhodné. Já měla čerstvou krev vždy k dispozici a oni? Šlapky a spodina...dostali slušný život, na který by se nikdy nezmohli. Třeba i pro něj se najde nějaké uplatnění, pomyslím si.
Když se násilím odtrhnu, lehce si trhnu prst svým tesákem a přejedu kapkou své krve přes ranky na jeho krku aby se snáz zacelily a on nevykrvácel. Odtáhnu se a podívám se mu do očí. "Tak co? Pořád toužíš po náruči smrti?"
|
|
|
Post by Morgan Ashcroft on Jul 9, 2019 21:57:40 GMT
Na její první slova neřekl nic, jen si povzdechl. Chytrý byl vždy, akorát mu to častěji bylo spíše ke škodě, než ku prospěchu. O slovech, která k němu pronesla šeptem, silně pochyboval, lehce se nad nimi i pousmál a nepatrně zakroutil hlavou. Upíry a to veškeré jejich pohrávání si s kořistí nikdy nechápal. Nepotkal jich mnoho, nicméně už mu pár zkřížilo cestu a zatím žádný neodkráčel s hlavou na ramenou. Morgan celým tím druhem pohrdal a nebral je jako nic jiného než monstra. Bolestí zaúpěl jen co ucítil ostré tesáky, jak se noří do jeho tepny. Nemohl se poté soustředit na nic jiného než krev mizící z jeho těla, na tu malátnost která na něj přicházela a vyhlídku na blížící se smrt. Těžko říct, zda bohužel, či bohudík, tak či onak smrt nepřišla a Morgan několikrát zmateně zamrkal. Rukou si přejel místo, kde původně byla ona rána, aby zjistil, že už je tam pouze krev a hojící se díry po tesácích. Spěšně vstal, se znechuceným úšklebkem na tváři. Ten výraz měl hlavně proto, že ačkoli by to nahlas nikdy neřekl, někde v hloubi duše celý tenhle proces shledával vcelku uspokojivým. Možná protože se snad poprvé po jeho krvi sápala tak krásná žena. Těžko říct. Zbytek krve si otřel kapesníkem a ten zahodil. Začal se v něm hromadit hněv. Netoužil po ničem jiném než tasit meč a utnout té ženě hlavu. Jenomže s jejími reflexy by to bylo zbytečné. Sice sevřel jílec, nicméně poté vydechl a pustil jej, ruku svěsil podél těla. Neřekl zprvu nic, nechtěl doznat že tváří v tvář smrti poněkud otočil a zatoužil opět po životě. Možná to bylo opravdu i jejím vlivem, to však nechtěl přiznat ani sám sobě, natož jí. "To je moje věc. Jestli je váš apetit již utěšen, já se poroučím..." procedil rozzlobeně mezi zuby. Popravdě momentálně netoužil po ničem jiném než tu ženu zabít, tedy znovu, zabít nemrtvého je poněkud ošemetná záležitost. Ovládl se. Otočil se na podpatku, a chtěl odkráčet do noci. V tu chvíli však spatřil několik procházejících stráží a proto se opět přesunul k rohu oné budovy, čekajíc až přejdou. Naneštěstí jeho původní cesta, než byl takhle přepaden, vedla do hostince, a do něj se vydaly i stráže, a zrovna se rozhodli že pít budou před ním. Morgan tiše zaklel a snažil se očima najít jinou cestu pryč.
|
|
|
Post by Morgan Ashcroft on Jul 10, 2019 20:02:34 GMT
Trvalo to dlouho, nicméně svou cestu pryč Morgan našel. Noc byl nucen strávit ve městě, své už tak malé finanční prostředky vynaložil na pokoj v hostinci. Druhého dne, po velmi chudé snídani, kterou si snědl v rohu lokálu, aby měl chráněná záda a zároveň měl přehled o dění kolem, se vydal opět do města. Očima stále pokukoval po strážích. Poněkud se zklidnil, jen co došel do více zalidněné části podhradí, ztratit se v davu mu vyhovovalo. Kroky jej zavedly až ke studni a musel se na chvíli zastavit, ozval se mu kdysi zlomený kotník, který kupodivu vždy zabolel při změnách počasí. Připadal si jako stará bába, nebyl zase tak letitý aby ho všechno bolelo, natož aby podle toho předpovídal počasí. Krátká přestávka mu navíc dala možnost zamyslet se nad svým důvodem příjezdu sem do Irska, a upřímně už toho měl plné zuby. Občas se tu vystřídala všechna roční období v jeden den. Být teď zpět v Itálii, tak si dost možná stěžuje na vedro, ale to už je lidská nátura. Normané si podmanili téměř celou tuhle zemi a připadal si jako by se tu nemohl nikam hnout. Jestli rychle nenajde toho muže kvůli němuž sem dorazil, velmi brzy zase zmizí. Upřímně mu chyběly modravé mořské dálavy a vítr ve vlasech. Britské ostrovy možná byly jeho domovem, on se tu tak však necítil.
|
|
|
Post by Gwynn 'Vrabčák' Maddock on Jul 10, 2019 20:28:09 GMT
Její rty už dlouho nepocítily sladkou příchuť úsměvu, namísto toho zůstávaly v koutcích pokleslé, hluboký žal se vryl do plných tvarů a jejich majitelka je zvláště poslední dobou tiskla k sobě o něco usilovněji, jako by jí bolest snad přinášela zvláštní druh uspokojení. Zdálo se to hloupé, tak malicherné, avšak smutkem překryté myšlenky nepřestávaly útočit ze všech koutů mysli a Gwynn, rusovlasá Velšanka, si prakticky každou noc vyplakávala oči kvůli ztrátě milovaného chlapečka, nyní již zesnulého Andrease. Po nocích šeptala jeho jméno do polštáře zmáčeného slzami, kamkoliv pohlédla, tam vídala jeho stín - siluetu malého tmavovlasého chlapečka se šibalským úsměvem. Někdy se za oním vysněným bludem vydala, odhodlaná získat svého broučka nazpět, ačkoliv to již nebylo možné. Vykřiknuté jméno zaniklo v bolestném vzlykotu otřásajícím celičkým tělem v současné chvíli podvyživené zrzky, která o sebe přestávala dbát. Bylo jí fuk, zda se jí pod očima hromadí tmavé stíny, zda její pleť působí nezdravým dojmem, nebo že šaty na bocích nedrží tak jako předtím a už poněkolikáté je byla nucena zapošívat. Zdálo se to tak... zbytečné. Pro co se snažit? Pro koho? Einar zmizel neznámo kam a Gwynn věřila bezhlavému úsudku, že se jeho duše odebrala do posmrtného života. Možná opatroval Andrease? Nebo se rozhodl nalézt štěstí jinde? Sladká nevědomost otupovala její mysl a mladinká bardka, nyní spíše pradlena v hradní prádelně, se proměnila ve stín té usměvavé osůbky překypující růžolícím se životem.
Zamyšlená prostupovala ztichlým podhradím. Lidé si vzájemně uhýbali, nikdo nezvedal oči od země. Poslušné ovečky s hlavami sklopenými, nečinné stádo ochotné se přizpůsobit novým podmínkám kvůli svým rodinám - pro jejich dobro, pro přežití. Našlo se i pár takových, kteří se rozhodli podniknout rebelské kroky proti novým vládkyním, leč ty pokaždé stihl trest. Někdy se jednalo o dočasné uvěznění, ale jindy? Jindy padaly hlavy na špalku. Krvavá podívaná akorát lomcovala s věčně hladovými Normany s nenasycenými žaludky. Jejich láska ke krvi jim koukala z očí a Gwynn si byla jistá, že by stačil jeden neopatrný pohled a stala by se předmětem jejich zájmu. Ke svému štěstí se jim zdála dostatečně nezajímavá, poněkud pohublá, nezdravě vyhlížející, což ji ochránilo před násilnými počiny z jejich stran. Ani tak se občas neubránila tvrdé facce přistávající na její tváři za nesprávně odvedenou práci. I dnes její tvář hyzdila rudá skvrna pomalu se vybarvující všemi možnými barvami, z natrženého rtu už přestala kapat krev, ačkoliv pár kapiček zdobilo živůtek košile staženou v pase šněrovačkou. Zelenavé oči se tu a tam zvedly, pátraje po známých místech. U jednoho stánku obvykle nakupovala čerstvá jablka, rovnou dávaje jedno Andreasovi. Jinde tančila při hudbě vyhrávající v dny oslav. Rozechvělé prsty přejely po hrubém kameni studny, kde sedávala, vyhrávajíc na loutnu. Tehdy nosívala kápi staženou do čela a někteří o ní smýšleli jako o chlapci. Kampak se ty doby poděly? Hrdlo rozvibrovala kolébavá melodie smutné písně, aniž by jedinkrát vyslovila její slova. Už jen ono pobrukování líbivé a přesto tak melancholické ukolébavky dokázalo některé rozplakat. Gwynn netušila, že její prokletí dokázalo pohnout lidským srdcem do takové míry - zvláště pak tehdy, když sama pociťovala bolest. V jeden moment, zcela ztracená ve vzpomínkách a melodii uvězněnou na rtech, se nechtíc dotkla cizí ruky. Prsty jen krátce pohladily hrubou kůži, avšak její teplo zcela vrátilo Gwynn do přítomnosti. "Ach... O-omlouvám se, pa-pane. Ne-nechtěla... nechtěla jsem." Viditelně zděšená začala ustupovat, koktajíc přitom omluvu. Být to někdo důležitý, klidně by ji mohl potrestat za takovou opovážlivost.
|
|
|
Post by Morgan Ashcroft on Jul 10, 2019 21:06:07 GMT
Morgan zničehonic zapomněl na veškerou bolest, i chmury, jež zcela zatemnily jeho mysl. Místo toho pocítil zcela jiný smutek, něco co mu bylo až překvapivě blízké. Pouze netušil, čím to. K těmto emocím jej pohnula prostá, přesto nádherná broukaná melodie, a on se ke svému údivu přistihl, jak se mu zatajil dech.
To vše přicházelo od zcela obyčejně vyhlížející dívky, býval by si ji spletl se služkou; na druhou stranu třeba tou i byla. Její oděv a vzhled tomu nasvědčoval. Ale i přesto vypadala na krásné děvče, a Morgan měl obzvlášť slabost pro rusovlásky. Přistoupil k ní blíž, doufaje že ji nevyděsí, v jeho přítomnosti se ne každý cítil zcela příjemně. Každopádně to udělal jen aby lépe slyšel, toužil ještě prohloubit to co díky ní cítil, ačkoli to byl spíše smutek, než cokoli jiného. Následně se dotkla jeho ruky, myslel že omylem. Překvapeně zamrkal a jeho podezření se potvrdilo, jen co si od něj začínala držet odstup. Zakroutil hlavou.
"Nebojte, madam, nic se nestalo," snažil se jí ukonejšit, ačkoli jeho hrubým chraplavým hlasem, vykřičeným z let řvaní povelů na lodi, se to možná míjelo účinkem. "Omluvte vy mne, nechtěl jsem vás polekat. V první chvíli jsem si vás jen zaměnil za sirénu, ta melodie mě sem totiž přilákala." lehce se při těch slovech pousmál, námořník se v něm prostě nezapře. "Nemusíte se bát, neublížím vám. Ale..." poněkud nakrčil obočí a ve tváři se mu zračilo jakési rozrušení, možná hněv, nicméně rozhodně ne vůči ní. "Vidím, že někdo už ublížil vám. Jste- jste v pořádku? Kdo vám to udělal?" otázal se, načež udělal krok blíže k ní.
Mluvil samozřejmě o její tváři, představa jak někdo bije ženu se mu příčila, především u tak nevinné milé duše, jakou se mu jevila tahle dívenka. Připomínala mu někoho z minulosti, osobu kterou miloval jako nikoho předtím, ani potom, možná proto ji prostě nenechal odejít, což očividně chtěla.
|
|