|
Post by Jasmine O'Ravenheart on Apr 15, 2019 15:06:21 GMT
Richard se snaží přesvědčit Nairu aby pomohla někomu do bezpečí. Potom jsem vyrazila na zteč a o kousíček uniknu sražení bičem, ucítím Richardovu ruku a otočím se, pomohl mi aby mne nesrazil jiný pěšák. podívám se mu do očí a zavrtím hlavou. "Už vím jak to zarazit..." Sklopím oči a sevřu mu ruku. "Vezmi co nejvíc lidí do bezpečí, uklidni je...já musím tam.." Kývnu hlavou k bráně a pohledům dvou vojevůdkyň. "Richarde..." usměji se k němu a stisknu rty aby mi nevytryskly slzy. "Děkuji, za všechno..za to , že jsi mi byl přítelem...že jsi tu byl pro Ingwrth..." Zadívám se mu do zelených očí a vydechnu těžce. "Tenhle boj nemůžeme vyhrát, naštěstí vím o co jim jde...zarazím to...tedy...doufám...ty mi jen slib jedno, že uděláš všechno abys přežil a ochránil přeživší...prosímtě..." Stiskknu mu ruku s pohledem, který zapřísahá. Jestli chce něco namítat, stisknu mu ruku pevněji. "Slib mi to!" Neudržím slzy, které mi vytrysknou z očí a přikývnu abych ho utvrdila v tom, že to myslím vážně. Vše probíhá v řádu sekund ale mě to přijde jako ěčnost, ten křik ten pach, už to nesnesu, musím to zarazt, nemá smysl nechat vybít celé město, když vím koho Morighan chce...ah jak mi to mohlo nedojít. Musím to zastavit, co se stane pak? to už není v mých rukou...Možná zemřu nadarmo, ale možná pomůžu přežít svému lidu a jinou možnost už nevidím.
|
|
|
Post by Richard Kearney on Apr 16, 2019 21:46:56 GMT
Chtěl jsem oponovat, popravdě si ji klidně přehodit přes koně a odtáhnout ji do bezpečí, než udělá nějakou hloupost - třeba, že se vydá napospas nepříteli, aby zachránila celý Ingwirth, přestože království bylo ztracený. Ať už zůstane nebo uteče, ať už se nechá nebo nenechá zajmout. Problém byl však ten, že byla značně přesvědčivá, hleděla mi modrýma očima do těch mých a já věděl, že Jasmine si je moc dobře vědoma toho, co bude následovat a co musí. "Slibiju," eknu nakonec, značně neochotně, leč slib je slib a pokud něco, pak jsem svému slovu vždy dávat jistou váhu. Položím ji ruku na tvář. "Nenech se zabít. Rozumíš? Jinak ti to neodpustím." A sobě odstatně také ne, to, že jsem dovolil její rozum vyhrát nad tím mým, který mi jasně říkal, že cokoli se chystá udělat, není to dobrý nápad. Byla má přítelkyně - na druhou stranu však byla i má královna a já jsem nehodlal neuposlechnout dost možná poslední rozkaz, co mi kdy dá. Vezmu ji za packu, kterou políbím na hřbet - kdykoli jindy by to bylo čelo, nyní, na koních, to ale nešlo tak snadno už jen proto, že ten můj nervózně pofrkával a popošlapoval, očividně nepříliš nadšen z toho, že v tuhle situaci bychom měli bojovat, ne se dlouze. "Uvidíme se, Jasmine. V tomhle životě, nebo v nějakém jiném," řeknu, s malým úsměvem na rtech, leč sotva jsou v něm stopy veselí. V další moment pobídnu koně, aby se otočil na místě a já mohl vyrazit vstříc rozkazu, co mi dala, ponechávaje ji jejímu osudu.
|
|
|
Post by Morighan on Apr 18, 2019 10:34:53 GMT
Stojíme zde, na pozadí našeho triumfu, křik, oheň bolest kolem, nic z toho nestojí za řeč oproti výrazu Guinevry, která stojí tváří tvář svému osudu. Naše pohledy se střetly přes zvedlý prach a kouř. Jemně zvednu ruku a ukážu prstem..jen pojď blíž..víš že tě to čeká...Dívám se jí přímo do očí, kyž v tom zašlehne bič, který Guinevře zasviští nad hlavou a málem ji skolí. Zasměji se ďábelsky a otočím neklidného koně na místě . "Máme je v hrsti...trochu popostrčím královnu aby věděla, že to myslíme vážně..." zasměji se směrem k Delilah. Ach jak miluji ten její záblesk v očích. Tu vášeň, to odhodlání, je nádherná s černými vlasy, které se kolem ní vznášejí jako pomstychtivá záře, ano, právě ona mi pomůže dobýt Kamelot. Popoženu koně více do středu a zvednu ruce, zašeptám magickou formuli. Ignis...Ignis est! Oheň, který započal ve voze plném slámy se začne do kruhu plazit podél budov a svírat lid ke středu, někteří lidé chytnou a je všude slyšet děsivý křik umírání a škvařícího se masa. Královna zůstala sama. A tak je to nakonec vždy , nemám pravdu? Můj úsměv se rozšíří jak sedím na koni vzpřímená a opájím se v triumfu, pohled z očí do očí, poražený versus vítěz... Jen pojď pojď si pro to co sis zasloužila dávno předtím, smrt, za to žes mi vzala muže i království...pojď...
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on Apr 18, 2019 11:35:29 GMT
Je to až patetické, někdo by mohl namítnout, proč jsem vůbec nechala lid tohle podstoupit, a měli by pravdu... Měla jsem se vzdát již tehdy... Jenže jsem doufala, že přijede pomoc, že král Aidan zareaguje rychleji, že nejsme sami. Ale jsme. A Morighan stojící naproti mne to jistojistě ví. Dost možná za tím stojí sama. Možná odřízla Aidanovy vojska, možná...možná mu jen došla trpělivost s nerozhodnou a pyšnou královnou, která odmítala jeho žádosti o ruku. Ach tyto chvíle bilancování jsou tak těžké. Ale o to více jsem odhodlaná učinit tomu přítrž. A dát nejvyšší oběť. Richard nakonec slíbí co jsem žádala a já přitakám, vím, že on je čestný a nikdy by slib neporušil. Usměji se k němu a zamrkám, takže mi stečou slzy po tváři. Neřeknu ale nic, to co po mě žádá je jediné co mu slíbit nemohu. Není to v mé moci. Ohlédnu se naposledy, když vidím Richarda jak stahuje zmatené vojáky gardy a ostatní zpět a zahání lid do hradu. Nikdy jsem si nemohla přát víc, věrné a oddané poddané. Vydechnu, stojím tu, sama tváří v tvář osudu. Ani Artuš, ani lancelot, ani Merlin tu nejsou, není tu ani můj syn, jse tu jen já a Morgana. Morgana se otočí a já uvidím co udělá, její vítězoslavný obličej podepřený utrpením lidí mi vžene slzy do očí, mohla si to odpustit, viděla že vyhrála ale chtěla mi uštědřit poslední ránu.
"Dost!!!!" Zakřičím do bitevního pole a popoženu koně vpřed, jedu přímo proti ohnivé hradbě, kterou proletím, cítím jak mé nohy olizují plameny. "Vzdávám se...milost lidu!!!!" zakřičím směrem k těm dvěma a dívám se jim do očí, ty vteřiny, které si obě vychutnávají svůj triumf jsou nekonečné. Nakonec uvidím jak Morgana zvedne ruku a oheň začne ustupovat, křik se uklidňuje a stejně tak bitevní vřava...je po všem. "Milost lidu..." řeknu nakonec do nepříjemného ticha a zvednu ruce s mečem, který nechám padnout vedle koně s řinčením na zem.
Uslyším ďábelský smích a napokon toho se začne oheň stahovat. Vydechnu úlevou, ne na dlouho. Ucítím jak švihl vzduchem bič a pak ucítím silnou bolest jak mě obmotá a stahne. Nemohu skoro dýchat, pak ucítím ostrou bolest v hrudi a ticho...tma...nic necítím ani nevidím.
|
|
Admin
Čaroděj(ka)
|
Post by Admin on Apr 19, 2019 9:50:11 GMT
Konečný střet byl nevyhnutelný, i když srdce Ingwirthských bylo statečné, proti přesile Normanského vojska neměli šanci. Boj byl lítý a statečný. Ve chvíli, kdy se rozpoutalo ale ohnivé peklo, nebylo kam uniknout, Delilah a Morighan seděly na koních ve svém triumfu, nedotknuté díky magii. Lidem nahrnula do srdcí naději jízda královské gardy, která ovšem na silnou převahu nestačila. po rozkazech královny byl prostý lid sehnán gardisty směrem k zámku do bezpečí, někteří to stihli, někteří ne, někteří rozkazů uposlechli a někteří nikoliv. Královna pak jela vstříc aby zabránila nejhoršímu, když zakřičela , že se vzdává, prosila o milost lidu. Morighan, kterou královna Jasmine, inkarnace Guinevry velmi dobře poznala, opravdu stáhla oheň a propustila lid z palčivých okovů, i tak zbylo na bojišti bezmála dvacet upálených osob. "Přijímáme vaši kapitulaci..." Zazní slova Delilah, vůdkyně normanů. Ve chvíli, kdy se zdá, že vše je zažehnáno, vzduchem zasviští bič, který Delilah svírá v rukou, bič, o kterém jen ona, Morgana a Jasmine vědí, že v sobě svírá Jasmininu moc. Obtočí tělo královny bez meče a sevře ji v kozelci. Královna je bezmocná, všichnni vědí, že nyní jsou v rukou normanů. Poté se ale stalo něco co nikdo nečekal. Vzduchem zasvištěl šíp, který proklál hrudník královny, kdyby někdo sledoval odkud viděl by Temného, který šíp vypustil. Bezvládné tělo Jasmine se skácelo k zemi, kde jej na povel odnesli normanští vojáci.
V tu chvíli se postavila v sedle Morighan a zvolala. "Královna je mrtvá! Ať žije královna!" a zvedla ruku Delilah s čarovným bičem ve vítězném gestu. Jejich ďábelský smích zněl vzduchem jako jed a Ingwirthským mrznula krev v žilách. Křik se začal šířit Normanským vojskem v jednolitý nápěv, přidali se i někteří ingwirthští ve snaze uchránit si holý život. A kdo by se jim divil, jejich životy vždy ležely a padaly v milosti panovníků... "Nejsme zrůdy.... přišli jsme vládnout a opanovat Britské ostrovy... pro ty, jež se k nám přidají a poddají se, máme milost...Poklekněte....!"
Zazní slova Delilah, která nyní čeká na poddanost lidu. Boj je u konce. Ingwirth prohrál, nastupují nové časy...každý si nyní může zvolit svůj osud. Tváře vůdkyň jsou známé, Delilah a Morigan.
PŘIDÁTE SE, NEBO UTEČETE? BUDETE VZDOROVAT I S NÁSLEDKY? KAŽDÁ POSTAVA, KTEROU CHCETE ABY PŘEŽILA NYNÍ NAPÍŠE POST V NĚMŽ SE ROZHODNE O JEJÍM BUDOUCÍM OSUDU.
|
|
|
Post by leechan on Apr 19, 2019 19:21:01 GMT
Lee se na svém koni blížila k Ingwirthu. Využila své schopnosti ovládání elementů a zamezila odporu vzduchu, který by na její klisnu byl a do zad jim vál vítr, který jí přidával rychlost. Měla několik vidění z bitvy, která už dávno probíhá. Zpomalily, když měli hrad na dohled. Byl vidět tábor nepřátel, který byl vybudován nedaleko. Moc vojáků v něm nebylo, skoro všichni dobývali hrad. Seskočila z koně a lesem se blíží k táboru. U sebe má jen luk a svůj meč. Stoupne si za strom poslední řady, která je nejblíže ke stanu a položí ruce na zem. Ty jí zalezou pod povrch a oči se jí obrátí v sloup. Síla přírody je mocná, nepodceňujte ji. poví u toho, ale není to moc hlasitě. Zem pod táborem se začala otřásat a na několika místech praskla. Vytvořila úzké, několik metrů dlouhé praskliny, do kterých padali stany, lidé i koně. Na to se zvedla vlna. Spíše se země zavlnila do výšky tři metrů a postupovala přes celý tábor. Udělala škody co bylo potřeba a opět se vrátila ke své klisně. Naskočila na ní a obloukem se vzdalovala od tábora do města. Zastavila opět dál od hlavního dění a vydala se do davu. Po cestě potkala slabí odpor, všechno se už přesunulo k hlavní bráně a zde bylo jen pár můžu, co se vraceli od znásilněných žen. Vražda pro ní není taková zrůdnost, jako znásilnění. Sama to má za sebou. V podstatě. Každého takového muže potrestala úplně stejně, jako tehdy svého snoubence. Bodla je ale jen desetkrát. Pak se jí zatmí před očima. Opře se o stěnu a vidí ženu, kterou spaluje plamen. Tohle bylo co? řekne si, když se vrátí. Boj je skoro všude. Krev, těla nářek. Je jimi prolezlé celé město až k hradu. Když se přiblíží k hlavnímu dění, zaslechne křik ženy. Otočí se a vidí jezdkyní, který přiskočila ohněm. Hned ji poznala. Je to ta žena z jejího vidění. Netrvalo to dlouho a žena, která stála před ní, jí zabila. Tady pochopila, že tohle se jí už netýká. Odběhne dál a za pomoci větru se dostane rychleji od bojiště, města až ke klisně. Na ní se vrací zpět do lesů, kde hodlá přečkat. Pak se uvidí.
|
|
|
Post by Shéróé Tabárí on Apr 19, 2019 21:05:17 GMT
Shéroé se v průběhu několikahodinového boje vzdálil od skupiny. Krkavci, kteří střídavě kroužili nad branami a nad Shéroého hlavou, předávali informace svému pánovi. Nebyly to dobré zprávy. Upír se nacházel na samém konci fronty, jak bylo plánem jeho skupiny, přední linie se však dostávaly hlouběji. Prokousávali se skrze zbylé ingwirthské vojáky jako hladové krysy a vkrádali se obratně do hradu. Nehledě na to, noc ztrácela každou minutou svou moc a s ní slábl i starý upír. Pomalu se vzdával svého krásného, zvelebeného domu. Čas ho nutil rychle se stáhnout z bojiště. Zmizel stejně nenápadně, jako se na něm objevil. Chvíli zaváhal, nevezme-li si na cestu zbylého koně ze svých stájí, ovšem takovou cestu skrze hradby uznal za krajně nebezpečnou. Jako kočka se vydrápal po kamenité hradbě a hbitě seskočil na druhou stranu. Až sem slyšel drzý, nechutný popěvek vítězné strany. Shéróé se však naučil prohrávat. Jeho obchody zde budou muset počkat, anebo se přemístit v jiná místa. Ale kdo by si na takový život za ty stovky let nezvykl? Nyní se upír vydal hledat v širém okolí místo, kde by jeho kůže našla stínu v nadcházejícím dni.
|
|
|
Post by Richard Kearney on Apr 21, 2019 8:01:53 GMT
Mohli jsme vybudovat poslední baštu odporu, obrnit se na hradě a odolávat obléhatelům, jenže jak dlouho? Za jak dlouho by nás vyhladověli? Vyštvali ven s pomocí kouře a ohně? Nemělo to cenu, suverenita Ingwirth Holdu se hroutila jako domeček z karet nehledě na fakt, že bez Jasmine? Bez Jasmine řada z nás ztratí motivaci. Bylo až zvláštní, kolik zodpovědnosti spočívalo na jednom člověku, na panovníkovi, bez něhož jsme byli jen tělo bez hlavy, neorganizovaní a zdeptaní, což se snadno dalo říci i o mě. Jsem voják, celý život jsem byl voják a mým posláním i schopností je poslouchat, ač za ta čtyři století života jsem si začal rozkazy vybírat a dbát na to, abych nešel proti svému svědomí, neb ostatně musím žít sám se sebou - jenže Jasmine mě nikdy do ničeho nenutila stejně jako nevydala rozkaz, který by se mi z duše příčil. A nyní byla pryč - zastavil jsem koně tehdy, když ji popadl bič jedné z žen, obmotal se kolem ní a chystal se jí stáhnout, bezmocnou a vydanou na milost. V tu chvíli však vzduch protne svištění šípu, který se jí zaryje do hrudníku a královna v daný moment ochabne. Rozšíří se mi oči, v danej moment mě popadne vlna zoufalství, smutnu, ale především? Vzteku. Vzteku vůči všem, kteří se nám rozhodli sebrat náš domov a existenci, kteří v touze po moci dobývali a plenili. V první chvíli pobídnu koně jejím směrem v bláznivé a impulzivní myšlence získat alespoň její tělo, zastaví mě však pronikavý hlas jedné z žen, co mi připomene, že to nemá cenu - nechat se zabít, zemřít spolu s tou, která mi byla po Seanovi a Alci nejdražší přesně kvůli své rodině, kterou bych nechal vydanou na pospas. Nakonec tedy sesednu z koně. Poddám se, se zatnutými zuby a se vším odporem pokleknu s vědomím, že tohle není konec. Tohle nemůže být konec - lidu, který nám důvěřoval, dlužíme důstojný a především svobodný život.
|
|
|
Post by Balduin Phillip z Artois on Apr 21, 2019 8:15:14 GMT
Ač kdysi dávno Bohu přísahal, že již nikdy nebude bojovat a nikdy nevezme cizí život, podruhé tento slib pro Ingwirth porušil. Možná tím zatratil svou duši, bez naděje vyprosit si milost, zdálo se však, že na ničem z toho nezáleželo. Jak by mohl dojít spásy, žít v Nebeském království, kdyby věděl, že selhal ve svém pozemském životě a neochránil - či se o to alespoň nepokusil - to, co je mu nejdražší? Proto bojoval. Zabil každého normanského vojáka, který se mu připletl do cesty, aniž by mu na mysli jen na chvíli vytanulo, že každý z nich mohl zrovna tak dobře porazit jeho. Zvlášť tehdy, když vedle něj vyšlehly plameny, jeho kůň se splašil a vyhodil ho ze sedla, sám s panickým ržáním odcválal pryč, nechávaje svého pána v plné zbroji na pospas soldatesce, profesionálním žoldákům, kteří přitáhli k jejich branám. Ani tehdy se však nezastavil - to až později, kdy měl již meč i bílou látku křižáckého hávu, který překrýval kroužkovou košili, zbrocené krví. Tehdy, když Jasmine, jejich královna, vykřikla, prosíc o milost pro svůj lid. Byly výjevy, které se nestávaly často - to, že se panovnice hodlala obětovat pro dobro svých poddaných, mezi ně patřil a dokonale vystihoval podstatu Ingwirthu i důvod, proč zde tolik z nich nalezlo svůj domov a útočiště. A nyní pro ně položila život - jako by se snad čas zastavil, všechny oči se upřely na onu ženu, díky které dnešního dne budou spaseny mnohé duše, jen ne ta její. Ač tušil, že by o to jeho královna nestáhla a že bohy nesdílela, stejně mu při pohledu na její tělo sklouzne ze rtů krátká modlitba, vycházející z úcty k oné ženě. Za to v tom gestu, kdy se nakonec svezl na kolena a poklekl? V tom nespočívala žádná. Nemohla. Pouze vědomí, že pro teď je přežití podstatné, neb jedině tak mohl dohlédnout na Elizabeth, na malého Liama. A stejně tak věděl, že v hradbách hradu pro ně již není bezpečno, zatímco mimo ně? Všechno, jen ne pokora vůči nové panovnici.
|
|
|
Post by James Murray on Apr 21, 2019 8:24:26 GMT
Všechno se seběhlo zatraceně rychle - včetně posledních měsíců, ale na nich přestalo záležet tehdy, když zaduly rohy na hradbách, varujíce před blížícím se nepřítelem, který táhl k jejich branám. Sic nepobýval v Ingwirthu dlouho, neexistovala naděje, že by nebojoval - žil zde, hodlal se zde usadit, a především oženit a vychovat své dítě. Copak byla cesta zpět? Být v jiné roli, být útočící, Claire by donutil, aby se držela stranou - vzhledem k pokročilému těhotenství to bylo víc než rozumné i přesto, že jeho brunetka byla víc než tvrdohlavá a hravě si dokázala prosadit své. Jenže zde to nemělo smysl, bylo to bezpedmětné vzhledem k tomu, že to boj přišel klepat na jejich dveře a nebylo před ním úniku. Alespoň ji tedy doprovodil k stanům, v nichž se již chystala ošetřovna, aby si sám šel najít místo, kde ho bude potřeba - ukázalo se, že obrana podhradí byla slabá. Proti dané přesile se nebylo čemu divit. Nejspíš všem již během boje docházelo, že je situace ztracená. Nebylo úniku, nebylo mužů, šípů, nebylo dost prostoro rozvinout rojnici či vytvořit spořádanou obranu. Krátké ulehčení jim poskytli pouze rytíři v čele s královnou na koních, kteří rozrazili pevně sepnuté řady neustále dorážejících nepřátel, ale ani těch pár jízdních vojáků nemohlo nic spasit, což se ukázalo vzápětí - tehdy, když se královna vzdala. A padla - padla pro Ingwirth, pro svůj lid. Jamie možná nebyl zdejší, ale tohle jej sotva mohlo nechat chladného stejně jako každého zde - byla řada vojáků, v jejichž očích se zaleskly slz. Zvláště tehdy, když byli donuceni pokleknout. Protože mrtví? Mrtví nic nezmůžou. Namísto toho si Normané tímto aktem nedělali spoustu živých a odhodlaných nepřátel.
|
|
|
Post by Naira van Wassenaer on Apr 21, 2019 19:31:00 GMT
Neměla ani šanci zareagovat. Ačkoli celá scéna královnina pádu netrvala dlouho, poprvé po dlouhé době měla pocit, že trvá snad hodiny. Nemohla dělat nic, jen nečinně přihlížet. Rána v noze ji sice nijak neohrožovala, ale nepříjemně ji brzdila v pohybech. Neušlo jí, že ji někdo pozoruje. Měla chuť vyskočit na koně, nebo alespoň vystřelit směrem, ze kterého vyletěl onen osudný šíp. Jak hloupé by to bylo jí nedošlo s výkřikem ženy, ale až ve chvíli, kdy Richard zastavil koně a sklouzl z něj, až když viděla na kolenou ostatní spolubojovníky.
I kdyby to udělala... Padla by k zemi stejně, jako její královna, dřív, než by stihla myšlenku dokončit. Další, zbytečně obětovaný život bez jakékoli šance cokoli změnit. Opřela se o klisnu a s tichým, bolestným zavrčením padla na kolena také. Mohutná ryzka stála bez hnutí a držela svou jezdkyni, jako již mnohokrát předtím, fyzicky i psychicky. Jen na chvíli zvedla hlavu a tiše, téměř neslyšně zaržála. Naira tomu zdánlivě nevěnovala pozornost, ale její oči rychle přeletěly oblohu. Dva černé stíny mizely v dálce. Jak rychle si na jejich přítomnost dokázala zvyknout... Teď se najednou cítila sama, ačkoli klečela uprostřed davu, se svou věrnou kobylou.
Královna, která jí dala šanci se v Ingwirth Holdu prosadit, ač zde byla teprve krátce, byla pryč. Netušila, co se stalo jejím spolubojovníkům, jen si domýšlela, co znamená náhlý odlet obou opeřenců. Mlčky se podívala po Richardovi a Balduinovi, které rovněž viděla na kolenou. Viděla je dřív bojovat. Viděla jejich oddanost královně. Jejich úsudku věřila.
"Klid, holka..." Procedila přes zuby bolestí a popleskala klisnu po pleci. Netušila, zda tím uklidňuje ji, nebo sebe.
|
|
|
Post by Lucian on Apr 23, 2019 11:25:49 GMT
Lucian se zdržoval ve městě. Čistil jednu ulici za druhou a lidi posílal dál na jednu hromadu, aby se o sebe starali, než se tohle vyřeší. Blížil se sám už k hlavnímu dění. Neviděl ale, co se tam děje. V jeho cestě bylo ještě moc vojáků a překážek. Záře, která malé od těch míst vidět byla. Pak se ozvalo jen hlasité Dost. K normálním uším by se to přes ten ryk nedoneslo, jeho sluch je ale na lepší úrovni, než většiny lidí tady. Poslouchal, co se děje dál, al moc toho nebylo. Až do chvíle, kdy se přes hlavy vojáků neslo, že je královna mrtvá. No, co se dá dělat, snaha byla. řekne si a uklidí zbraně. V tuhle chvíli se většina vzdá a on nehodlá zůstat uvězněný mezi těmito lidmi. Otočí se na patě a stejně jako se tu objevil, tak i zmizel v noční tmě a pohyboval se mezi světly plamenů. Vrátil se ke skupině lidí, které postupně zachránili. Je to jen na vás. Královna je mrtvá. Jestli chce zůstaňte, jestli chcete uteč te. Poví a prodírá se davem, aby se dostal až ke Claire. Cítí, že je stále naživu a její dítě je také v pořádku. Jen už nemá daleko k porodu. O ní se ale postarejte. poví a pak se vydá ke kovárně. Je tam spousta věcí, které nechce nechat jen tak ležet. Co může, schová do tajné skrýše. Ta se dá jen opravdu těžko odhalit a tak si je jistý, že to tak zůstane. Kovárnu pak opustí se svými zbraněmi, které si sám vyrobil a drobnostmi, pro svoji potřebu. Má ještě dost času, než se sem zase můžou vojáci vrátit, ale úsvit se kvapem blíží. Musí si pohnout a zmizet co nejdál to půjde a najít si úkryt na den.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Apr 26, 2019 12:44:08 GMT
Všude okolo jen strach, křik, zoufalství a pach krve. Zdálo se to být nekonečné, Archer měl pocit, že se znovu ocitl v jedné z bitev křížové výpravy. Vlk uvnitř něj tohle všechno, ale vítal, jeho zuřivost a krvelačnost měla zde volnou ruku. Nedokázal si zachovat chladnou hlavu, když viděl jak trpí obyčejní a bezbranní lidé. Snažil se jim pomoci seč mohl, ohánějíc se svou šavlí, jenže nepřátel jako by jen přibývalo. Zdálo se jako by byl se svým hřebcem jedno tělo a jedna duše, stačilo pomyslet a kůň udělal přesně, co jeho pán zamýšlel... Jeho svaly se napínaly, chřípí chvělo a brzy i on měl první šrámy, když se bujně postavil na zadní nohy, ohánějíc se kopyty po nepříteli. Zatímco se probíjeli vpřed Archer nezapomínal po očku sledovat královnino počínání. Zmocnil se jej špatný pocit už v okamžiku, kdy v průběhu několika málo vteřin rozmlouvala s Richardem. A v okamžik, kdy velitel gardy pobídl koně zpět, ponechávajíc královnu samotnou, přeběhl mu mráz po zádech. Bylo mu jasné, že dostal od Jasmin rozkaz, jinak by tak neučinil. A zatímco většina vojska Richarda uposlechla a začala se stahovat zpět, byť neochotně, Archer pobídl Hroma vpřed. Nikdy nevynikal poslušností. Hřebec vystartoval a začal se řítit davem vpřed, ale brzy jim vracející se jezdci zablokovali cestu. Archerovi z úst sklouzávala jedna kletba za druhou, zatímco se zuřivým výrazem nespouštěl královnu z očí. Ještě několikrát se s koněm otočil na místě, nežli se zbavil všech zbraní, upevňujíc je koni k postroji a neseskočil na krví potřísněnou zem. Rukou hřebce plácl po zádi, aby ho zahnal zpět. Pak už na nic nečekal, nechal volnost svému vlčímu já a v dalším okamžiku se už prodíral za královnou. Když se konečně vypletl z davu vojáků, královna už se svým koněm uháněla vstříc nepříteli. Samotná a bez ochrany. Slíbil, že ji bude chránit dokud bude žít... Bez rozmyšlení, neb stejně již neměl co ztratit, napnul všechny své síly a vyrazil za královnou. Jako vlk jen vzdáleně vnímal, že se královna vzdala a prosila o milost pro svůj lid a že nepřátelé kapitulaci přijali. Co, ale vnímal naprosto jasně, byl bič, který se ovinul okolo jejího těla, pach její bolesti a nenasytnost, jež sálala z vůdkyň Normanů. Jenže ať se snažil sebevíc, nebyl dostatečně rychlí, neboť nežli se ke královně dostal, vzduchem bez sebemenšího varování zasvištěl šíp, jež se královně zabodl do hrudi. Bystré vlčí oči zaznamenaly vzdáleného střelce oděného v černém, ale bylo to tak nečekané, že to v onen okamžik jen sotva vnímal, dokonce i běžet zapomněl. V šoku, otřesen skutečností, kterou si nebyl schopen přiznat se zastavil jen několik metrů od nepřítele a královnina těla, tupě zírajíc jak ji odnášejí pryč. Bylo to pár okamžiků, jemu to přišlo, ale jako roky, snad se mu před očima mlhavě přehrál každičký okamžik, který po boku své panovnice prožil... Probral se až když uslyšel hlas jedné z vůdkyň. Pomalu k nim zvedl své jantarové oči, ve kterých se zrcadlila lítá zuřivost, vzdor a nenávist. A jakmile zazněl jejich smích, ze kterého mu tuhla krev v žilách, neopomněl ještě ohrnout pysky a odmítavě zavrčet. Jestli od něj někdo čekal, že před nimi skloní hlavu, šeredně se mýlil.... Naopak, jakmile zazněl rozkaz k tomu, aby poklekli, Archer se ve svém vlčím těle ještě více napřímil a pozvedl hlavu s pohledem upřeným do tváří nepřítele, jež jim měl nyní vládnout. Bylo mu jedno, co s ním bude, bylo jasné, že teď už nic nezmůže, ale nikdy před nimi neskloní hlavu, nikdy se nepodřídí, i kdyby měl trpět nebo zemřít. Jeho královna je mrtvá a jinému vládci se nezodpovídá.
|
|
|
Post by María Florencia Lorcáin on Apr 26, 2019 20:15:28 GMT
Srdce tepalo bolestí, hnalo se kupředu jako zběsilý kůň razící si cestu skrze les hrůzy. Podobně se cítila i jeho majitelka, tmavovlasá dívka, jejíž život se náhle ocitl zavěšený na tenounkém vlásku v podobě muže držícího ji za pas, druhou rukou vpletenou do tmavých kadeří, aby mohl svým přátelům, prapodivně vyhlížejícím kumpánům odhalit žíly tepající pod povrchem labutí šíje. Její oči prozrazovaly hrůzu odehrávající se hluboko v ní, dech se rychlil a stával se na poslech sípavým ze značně nepříjemného záklonu hlavy. Nemusela se zbytečně rozmýšlet, co jejich slova mohou znamenat - jejich chtivé pohledy hovořily za vše a María div nepodlehla touze zvracet strachem. Naštěstí neměla co a prázdný žaludek se tak mohl svírat v kroutícím se klubku bolesti. "M-m-má pa-paní," zašeptá plna děsu, oči doširoka rozevřené hrůzou. Nerozuměla ničemu, nechápala, co se kolem dělo a už vůbec se nedokázala orientovat v jejich konverzaci, která pomalu naznačovala loajalitu k nepříteli.
Netrvalo dlouho a křehká dívka se ocitla na kolenou, slzy pomalu stékaly po tvářích z očí, v nichž se zrcadlilo hluboké ponížení. Nedokázala vzdorovat jistému druhu nátlaku, nedokázala se bránit. Nedokázala nic jiného než-li přijmout novou skutečnost - nové královny.
|
|
|
Post by ElizabethSchuyler on Apr 28, 2019 18:56:06 GMT
byla zdrcená při smrti královny, ale její rod byl stále věrný koruně, ať tam seděl kdokoliv. Ale... byla to naše královna. Tušila, že nyní to nebude mít jednoduché. Mohla se ovšem distancovat. Mohla předstírat že se jí to netýká, jenže na čest mrtvé královně to nemohla udělat. Mohla a asi by měla se poklonit nové hlavě jež nosí korunu, ach kéžby tu byl její bratr.. uměl by jí poradit. Jenže její srdce i krev patří Ingwirthu. A ne nikomu jinému. A tak se Eliza schovala ve svém panství do bezpečné místnosti kam se schovala i před těmi výtržníky kdy zabili její rodinu.
|
|