|
Post by Laura de Kingsley on Dec 10, 2018 22:04:54 GMT
Nechal ji mluvit, čemuž se popravdě dost divila, normálně byl tvrdohlavý a nikoho ke slovu nepustil, alespoň co si pamatovala. Rozhodně si ovšem nestěžovala a všechno mu pěkně vycinkala. Ano, byla úplně stejná jako on, tvrdohlavá jako osel. Bylo jí jasné, že by ji tu někde nejraději zamknul, ale neudělala to. Viděla, že se mu třesou ruce a najednou v něm opět spatřila toho malého kluka, kterého vychovávala u nich na vesnici. Nakonec ji objal a ona se do jeho obětí láskyplně schoulila, cítila se v jeho náručí bezpečně… Byl celá její rodina. Jediný kdo jí zbyl. Jistě by to nepřiznal, ale určitě měl také strach. Jenže musel pochopit, že vzít ji sebou bude pro oba nejlepší. Přesto už nic neřekla a čekala, co z něj nakonec vypadne, bylo jí jasné, že něco řekne. Ještě chvíli ji k sobě tiskl a kolíbal s ní, jako by se ji snažil utěšit. Ona ale utěšovat nechtěla, chtěla aby jí dal meč a mohla jít s ním chránit její nový domov. Když konečně promluvil, musela se jeho slovům doopravdy zasmát. „Řekla bych, že ji oba máme po dědečkovi,“ namítla nežli ji políbil na čelo a odtáhl se od ní. Pousmála se na něj a pohladila ho po tváři, načež ho po jeho dalších slovech opět rychle a nadšeně objala. Ani netušil jakou radost jí udělal, že tu nebude muset trčet a strachovat se o něj. Sevřela jeho velkou dlaň svou drobnou a nechala se jím odvést až do místnosti, kde nebylo nic jiného nežli brnění na stojanu. Dámské brnění. „Komu patří? Nevypadá jako pánské,“ podívala se na bratra, který ji do něj začal šněrovat. Laura se však obávala, že se v něm nebude umět pohybovat. Ale zatím neprotestovala, místo toho se srdečně rozesmála, když jí teatrálně podal meč. A tak udělala přehnaně elegantní pukrle a meč si od něj převzala. „Merci seigneur,“ odvětila důstojně, snažíc se nesmát. Pak jen přitakala, zastrkávajíc meč do pochvy připevněné na opasku a rozešla se za bratrem, který zamířil ven z místnosti. Měla strach, ale slíbila si, že to před bratrem nedá najevo, aby mu nepřidělávala starosti a nerozmyslel si, že jde s ním.
|
|
|
Post by Beatricé on Jan 13, 2019 18:33:09 GMT
Vydechnu lehce a nevím co říct, jen je mi lehce hanbivě kvůli tomu, že jsem jej donutila říct, něco tak skličujícího. Opustil svou rodinu...ale proč? Ptala bych se dále, moje přirozená zvědavost je utlumená snad jen faktem toho, že jsem zraněná a unavená což se ukáže jako na hodně velké houby kvůli následujícím událostem. Když začne ten povyk, zůstane mi srdce až v krku. "Nepřátelská armáda...uzurpátoři...oni chtějí naše království." Podívám se na něj se slzami v očích. "Je to prosté..je tu válka...začala válka Velkane...nevybral sis moc dobrý čas pro návštěvu, ale...jsou stejně všude...jediné království bylo to naše a pak jižní tam se ještě nedostali..." vysvětlím mu a zachvěju se. "Musím... musíme...bránit město, pokud se sem dostanou..." Nechci ani domyslet. Vezmou nám jediný domov co jsem kdy měla. Zamíříme do tábora, kde jsou všichni na nohou. "Jsou tady..." následuje smršť otázek na to, co tu dělá ten muž a co se mi stalo. "Není čas, jsme v pohodě Velkan mi pomohl, tohle je moje rodina." Představím jednotlivce rychle Velkanovi a nechám si pomoct z koně. Těknu po nich očima, nejsem voják probohy...co mám dělat? Ptám se očima přítomných zmateně, zatímco slyším zmatené výkřiky lidí, žen a dětí a štěkání rozkazů velících vojenských skupin. Cítím se, jako by mi mělo srdce vyskočit z hrudi. Ti lapkové..patřili k im, byli to žoldáci...hnusní žoldáci...Polknu když mi dojde, jak blízko smrti jsme byli. Otočím se na Velkana a položím mu ruku nasrdce abych se mu podívala do těch temných očí. Je okouzlující nespoutaný jako já, cítím propojení ale dnes už riskoval pro mou osobu život jednou. "Musíme bránit město, když se přidáš bude to skvělé, ale nejspíš pochopím že to není tvá věc a ...nemáš důvod proč se postavit Normanské přesile..." podívám se na něj tázavě. Nechci zpochybnit jeho čest, ale kdyby narazil cestou na normanskou dívku v nesnázích? Stál by snad automatiky na té či oné straně? Ne...musím být fér.
|
|
|
Post by Angelique DuPlessis DeBelliere on Jan 13, 2019 19:51:37 GMT
Moje tvář byla ...jedním slovem naštvaná. Teď? Doopravdy?!!! Teď přijedou normané? Vydechla jsem a přitáhla si jeden kožený pásek za druhým an lehké kožené zbroji , kterou jsem si oblékla spolu s jezdeckými kalhotami a vysokými botami s nízkým podpatkem. Vše vhodné pro dobrou možnost upíra pohybovat se v boji. Nejlepší služebná byla nemocná. "Všichni se uklidíte dolů do kobek, tedy..pokud chcete zůstat v bezpečí je tam jídlo i postele...však víte...pokud chcete bojovat, nebo chránit...připravíte se pořádně...hloupé smrti nemají smysl." povím služebnictvu a osazenstvu mého sídla. "A ty? jak se vlastně jmenuješ?" Zeptám se dívky, která tu vypomáhá vlastně první den, jen jako záskok za svou matku. Ví kdo jsem i jaké služby pro mě její matka vykonávala, bojí se mě? Měla by, ale více by se měla bát normanů. "Sakra..." Zakleji, protože slyším klapnutí dveří a krok mne velmi blízce známý. Korial odešel do boje. Jak mě vytáčí ta jeho tvrdá hlava, sliby chyby. Přesto se musím usmát při představě že vyšel ven jako bůh pomsty, s tím rozvážným výrazem. Zavrtím hlavou, však my se na bitevním poli setkáme. Vyhledáme se. Natáhnu se pro dýku ,kterou umístím do pochvy u pasu olíznu si rty obracejíc se k dívce s letmým úsměvem. čekám na její odpověď. Část služebnictva již odešla, buď dolů nebo pro zbraně.
|
|
|
Post by María Florencia Lorcáin on Jan 13, 2019 20:11:53 GMT
Do konce života nezapomene zžíravý pocit strachu kolující žilami, když se ozvalo varování před normanskými vojsky, blížícími se mílovými kroky k branám Ingwirth holdu. V jeden prostý moment si uvědomila, kolik toho ještě mohla prožít a o co všechno by měla být v následujících hodinách, nanejvýš dnech okradena. Války se neptají, nečekají na nikoho. A taktéž neušetří šťastnou budoucnost - naopak ji kosí jako první v řadě. Pro Maríu, chudou měšťanskou dívku, se mělo jednat o první den s povinnostmi osobní služebné lady Angelique, francouzské šlechtičny pobývající v podhradí v jednom z těch přepychovějších domů, jaké mohlo království samo o sobě nabídnout. Nejistotou zmítaná se neustále pokoušela upravit si tmavé kadeře spletené do tlustého copu spadajícího přes pravé rameno, od neviditelných prachových smítek očišťovala oděv tvořený světlou košilí a modrými svrchními šaty v pase staženými tkanicemi šněrovačky. Snaha být co nejvíce po ruce přišla vniveč, když zaduly hlásné trouby a podhradím se rozezněl ryk ze smrti zděšených obyvatel. I její srdce zaplavil strach, převážně však o rodinu a známé než o sebe samotnou - své blízké stavěla pokaždé před sebe. Otec si ji dobíral, tvrdil, že takto někdo zneužije její dobroty a ponechá ji opuštěnou v slzách. Maminka naopak v dívce povzbuzovala dobré vlastnosti, taktně přecházejíc otcovo mumlání.
"A ty? Jak se vlastně jmenuješ?" Otázka padající jejím směrem Maríu zaskočila natolik, že v první vteřině se měla jen k drobnému pootevření úst, načež je velmi rychle zavřela. "Ma-María, má paní. María Florencia Lorcáin. Jsem dcera vaší služebné, Lucíi Lorcáin," zdráhavě, zda přeci jen neřekla něco špatně, pohlédla na lady postupně se odívající do bitevního odění, jak dokázala odhadnout dle kožené výstuže. "Mohu... Mohu vám s něčím pomoci?" Ví, že by se neměla tak zakoktávat, jenže to bylo poprvé, kdy jí tato vznešená, půvabná žena oslovila, což v dívce klid sotva mohlo zanechat. Dokázala si poradit s ledasčím, vždyť byla dcera své matky, ovšem s příchodem Normanů? To těžko.
|
|
|
Post by Angelique DuPlessis DeBelliere on Jan 13, 2019 20:41:34 GMT
Byla roztřesená, naplněná strachem, cítila jsem to z ní, jak ale utěšit lidské potomky? Jsou pomíjiví, smrtelní zranitelní tak rychle jak když luskneš prsty. Usmála jsem se ve snaze nevypadat přísně, ale v hlavě se i mě rojily obavy? Z čeho? Paradoxně z posledního kousku lidskosti. měla jsem obavy, obavy o něj, je prudký a příliš snadno svůj život dává vniveč. Myslela jsem na ochranu svých služebných, svého domova a své lásky. Patetická a hloupá ženská se ze mě stala, přesto se při myšlenkách na něj uculuji jako děvče.
"Mamaria krásné jméno..." Zažertuji a přitakám. "Asi bys měla jít chránit svou matku Mario...pozdravuj ji ode mne, kdybyste cokoliv potřebovaly ona ví, kam se má ozvat." Nejsem samaritán ale jsem čestná a za dobrou službu vědí, že ve mě mají oporu. Pochybuji, že umíš bojovat děvče, tvé místo bude s ženami a budete ošetřovat raněné, zvládneš to? Bojíš se krve?" Tato otázka, pravda, byla lehce zištná, pokud chce sloužit u mě, pak by se trochy krve bát opravdu neměla. A už vůbec ne svojí. "Doprovodím tě domů, jsi jediná co tu nebydlí...a." Zasměji se zvonivě při vzpomínce na ráznou povahu její matky. "Lucía by mi vyčinila, kdybych tě domů poslala po kouscích..." Zvednu obočí a kývnu ke dveřím. "Půjdeme? Normané nejspíše nepočkají..i když..můžee se jich zeptat." Moje úloha špionky by se mohla hodit, ale obávám se, že mi již Morighan jen tak neuvěří poté co jsem se po bitvě nevrátila zpět.
|
|
|
Post by María Florencia Lorcáin on Jan 14, 2019 18:53:41 GMT
Rudá až za ušima sklopila oči k zemi, první dojem patrně nezanechala takový, jaký by si její matka přála. O své paní hovořila vždy ukázkově, žádná prudká slova, žádné projevy lítosti, znechucení nebo závisti. Lady Angelique možná patřila k přísným ženám, dbajícím na pořádek a efektivitu, na druhou stranu ji nikdo nemohl nazvat despotou. A María? Ta už jako malá holčička mohla na ní oči nechat. Svět plný krásných, stříbrem a zlatem vyšívaných šatů, drahých šperků, váz z dalekých koutů civilizace, o jejichž jménech slyšela prve v životě, se zdál tak kouzelný, nedosažitelný a mladé děvče mohlo jen snít být součástí něčeho podobného. A sic se motala už od deseti let v kuchyni, před očima vládkyně domu zůstávala skrytá ve stínech. "Děkuji, paní," špitne tiše s lehounkým úsměvem, jaký zdobil její rty každičký den. Neexistovala doba, kdy by se neusmívala, pokaždé si našla něco, i třeba sebemenší věc, nad níž se mohla usmát.
"Umím trochu střílet z luku," vydechne nejistě, toto téma zůstávalo ožehavé. Když neměli někdy co jíst díky nákladným lékům na zmírnění otcových bolestí, naučila se základy střílení, aby mohla chodit pytlačit a čas od času zastřelit pomalého, líného zajíce nebo koroptev. Nikdy se nepokoušela krást z farem, například sebrat slepici a pláchnout s ní do zaječích, to ani omylem. Měla čest a krádež od cizích k ní nepatřila. Pravda, něco takového se mohlo vztahovat i na lesy jakožto majetek královny, což María ospravedlňovala při tichých modlitbách vyřčených před spaním u postele, kde se pokoušela odprosit veškeré bohy. O to více pak pomáhala lidem, vstávala brzy z rána a do postele padala až velmi pozdě v noci. "A trochu šermovat, ale ne tak jako naši vojáci, má paní." Dětský šerm se sotva dal brát za ukázkový styl boje, jednalo se spíše o mydlení se navzájem mezi dětmi a dospívajícími, když si hráli na vojáky. "Ne, má paní. Krve se nebojím a pomáhat ostatním mi nevadí. Jsem naučená starat se o raněné," rychle přikývne s náznakem jistoty v oboru. Její otec dříve u Angelique sloužil jako stájník a staral se o všechny hřebce a klisny, dbal na jejich zdraví a kvalitní výstroj. Když se však oné bouřlivé noci jeden z koní vyplašil a v děsu Daigha zranil, byla to María a Lucía, kdo se o nemocného muže musely starat.
"Nechci zdržovat, má paní," vypadne z ní náhle, div že se v horečném jednání nekousla do rtu. Angelique se chystala do bitvy a asi by jí nepoděkovala, kdyby přišla o zábavu. Nějak nedokázala pochopit, co někdo jako ona může na boji vidět, vždyť se tam prolévalo tolik krve, nemluvě o mrtvých padlých za víru a vlast. "Smím se zeptat?" Tak nejistě pokládala svou otázku, když postupovala směrem ke dveřím, zatímco zbylé ženy postupně zkoušely zachránit největší cennosti z majetku své paní, ukrývaje ho do podzemních kobek. "Nebojíte se, že při boji zemřete?" Tmavé oči upírala na rusovlasou spanilou ženu, nechápala, proč chce dát život všanc, když by se mohla jednoduše ztratit. "Nemějte mi to, prosím, za zlé, já jen že... většina šlechticů by se nezachovala jako vy. Mi madre vyprávěla, že než přišla sloužit k vám, tak u šlechticů bylo běžné... utíkat před bojem." Dalo se to čekat, odmítali ztratit postavení a spolu s tím i nahromaděný majetek. Naposledy se ohlédla po místnosti než vyklouzla ven, držíc dveře své paní.
|
|
|
Post by Angelique DuPlessis DeBelliere on Jan 17, 2019 16:52:02 GMT
Její uzardění už ve mě úsměv nevyvolá. Lidé bývala jsem také taková, kdy to bylo naposledy co se mi krev nahrnula do tváří...ne nepočítám to , staletí se slila v jeden dlouhý neohraničený úsek. Prakticky již vnímám pouze to co je tady a teď. Lhala bych říci, že jsem si malé Maríi zvlášť všímala, nikdy jsem se nesoustředila na děti. Nikdy jsem po nich netoužila, to se nyní mění díky pohledu Koriala, ale María už dítě není. Je to dívka zralá vdát se, ale co ji v tomto světě čeká? Porodit kupu dětí a zemřít na záškrt? Nejspíš? Lidé jsou... slabí. Je mi jí líto již nyní, pokud nebude mít to štěstí a nenajde si laskavého muže, pravděpodobně skončí v rukou někoho prostě společensky a finančně vhodného.
Přitakám na její slova a usměji se. "to je dobře, bude se to při možné obraně hodit, pokud tedy budeš na volném prostranství...při útoku vevnitř..." obrátím se od ní a vezmu jednu dýku, poté se obrátím zpět k ní a vtisku jí do ruky. "bude lepší tohle...schovej si ji tak abys ji kdykoliv mohla vytáhnout, nenápadně. Muže neporazíš silou, ale úskokem...bodni pod žebra směrem nahoru, a utíkej jak rychle umíš." Povím jí. Je to děsivé ale pravdou je, že moc šancí nemáme. Pokud se chce ubránit je tohle její jediná šance. "Pokud tě ale nebudou chtát zabít...a bude jich přesila, je moudřejší se vzdát dítě." Povím s těžkým srdcem. Ale má tvář je neměnná.
její myšlenky by mne pobavily, zábavu? Možná, cítit se zase "živá", lepší než sedět schovaná jako krysa v kanále. Výzva, kterou buď vyhraju nebo padnu, nebo udělám to co je výhodné. Kdoví. Vyrazíme a já přitakám na otázku, zda vůbec otázku položit smí. Lehce se usměji. a přitakám. "Ano, bojím se, že při boji zemřu, ale více se bojím, že při něm zemře někdo mě drahý Marío." Zasměji se zvonivě hořce a pobaveně nad jejími slovy. "Já ale nejsem šlechtic, jsem šlechtična." Odvětím upřímně i když jistě neférově k mužům, kteří jsou chrabří. Vezmu ji za paži a jemně stáhnu ke stěně domu. "Opatrně dítě...musíme jít ve stínech, splynout s nimi, nechceme být jistě terčem nějakého zbloudilého šípu...tudy..." Město, bolí mne srdce, město které před pár hodinami oplývalo štěstím, nyní zní křikem, pláčem, je doslova prodchnuté pachem bolesti a utrpení, beznaděje. Lidé se nedovedou s konci srovnat. A já? S některými ano.
"A ty Marío? Čeho se bojíš nejvíce?" Zeptám se jí abych odvedla pozornost od neštěstí všude kolem.
|
|
|
Post by Velkan I. Valerious on Jan 24, 2019 10:27:02 GMT
Její odpověď byla při nejmenším znepokojující, o to víc, když jsem v jejích očích zahlédl slzy. Neznal jsem ji, pravda, ale slzy v očích ženy byly vždy neštěstím, nepatřily tam. Žena by se měla usmívat a veselit se, ne plakat. Tolik jsem si přál, abych ji dokázal rozveselit, ale čím v takovou situaci? Nevím, zdali jsem cítil strach, možná někde hluboko, že jsem si to ani neuvědomoval. Člověk, který si projde bitvami a zná válku, už tolik strach před bitvou necítí. Ví jak se v takové situaci chovat, ví co bude následovat. Co jsem, ale věděl určitě, že v bitvách u nás doma jsem se bál více, tam jsem totiž měl co ztratit - svou rodinu, svůj lid, svou zemi. Teď a tady? Leda tak svou čest. "Já, ale nepřijel na návštěvu," odvětil jsem a byla to pravda, hledal jsem domov. Pak už jsme jen přikývl a pobídl grošáka vpřed, míříc tam, kam mě Padma naváděla. Zastavili jsme se až mezi stany, kde se pohybovalo několik mužů, jež mezi sebou vzrušeně komunikovali. Zjevně se snažili domluvit na tom, co udělají. Ale jakmile nás spatřili, zasypali Padmu spoustou otázek ohledně toho, co jsme zač, co tu dělám a co se jí stalo. Z výše svého koně jsem na ně shlížel, poněkud nedůvěřivě, přemítajíc nad tím, zdali jsou nebezpeční. Moje vlčí stránka je tak, ale příliš nevnímala. Padma vše, ale uvedla na pravou míru, kdy nás všechny spěšně představila, po tom co jsem nakonec sesedl a pomohl jí z koně. Vlídně jsem tedy všem pokývl hlavou, doufajíc, že mě nebudou považovat za vetřelce, nebo hůře, za jednoho z těch Normanů. Všude začínal být chaos, chaos, o který by se měl někdo postarat. Jenže dříve, nežli jsem stihl cokoli říci, mi Padma položila dlaň na hruď, v místech, kde mi tlouklo srdce, na tuto situaci poměrně klidně a pohlédla mi do očí. "Ale mám, přijel jsem, abych královnu poprosil o možnost, zde žít. Nemám kam jinam jít a nemám co ztratit, pomohu vám tedy... Buďto zemřu nebo si místo mezi vámi, v tomto království pak alespoň zasloužím," odpověděl jsem jí pevným hlasem, aniž bych zaváhal, hledíc do těch jejích tmavých studen. V očích mi při tom plálo stejně divoce, jako když jsem chráníval svou rodnou zemi. Každé své slovo jsem myslel vážně. "Ty ale bojovat nemůžeš, jsi zraněná," dodal jsem tonem muže, co není zvyklý na odpor. "Nejlepší by bylo, kdyby jsi pomáhala raněným, nehledě na to, že by měl někdo zorganizovat tenhle chaos. Protože vyvolat chaos je přesně to, co oni jistě chtěli. Chaos bývá zkázou, tudíž zachovat tu klid je teď důležitější, nežli samotný boj," nebylo těžké se ujmout role jejich velitele, bylo to něco, v čem jsme uměl chodit. Dávat rozkazy a organizovat, k tomu mě vedli od chvíle, kdy jsem se narodil a teď jsem jim díky tomu mohl pomoci. Jako princ jsem velel celé armádě, měl jsem tedy nějaké zkušenosti. Nešlo o to, že bych se nad ně chtěl povyšovat, nepovažoval jsem se za něco víc. Pouze jsem věděl, co v takové situaci dělat. "Kdo mi pomůže?" Optal jsem se zvučným hlasem a pohledem přelétl po ostatních. "Musíme těm lidem pomoci do bezpečí," dodal jsem a čekal na jejich reakce.
|
|
Admin
Čaroděj(ka)
|
Post by Admin on Feb 2, 2019 15:56:50 GMT
Nepřítel za branami, tisíc vojáků proti sotva čtyřstům obyvatel, a sotva všech vojáků, Ingwirthu. Ženy a děti, kteří to stihli se dostali do hradu a zmateně hledají někoho kdo jim pomůže, nakonec jsou dovedeni ke skupině žen, ke kterým promlouvá malá dívenka svírající dítě, kterou většina zná jako apatykářku Alciellë.
(Všechny postavy odpovídající tomuto popisu, kteří nebudou bojovat v podhradí budou reagovat na Alcin post na hradě, byť jednou krátkou větou abychom věděli kde se daná postava nachází a co dělá)
Ti, kteří v době útoku byli za branami města, byli buď zajati Normanskou armádou, nebo prchli do lesů, přilehlých k hlavnímu městu.
(Všechny postavy, které chcete mít za hradbami budou mít post v okolí, je na vás, zda se nechali zajmout, nebo se skryli v lese, je to poslední volba, kteoru můžete udělat sami, tak važte moudře.)
V podhradí zůstala nejpočetnější skupina obyvatel, která čeká na to, co přijde. Vydrží hradby a udrží tak poslední zeď mezi Ingwirthskými a okupanty? Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Pod taktovkou černé magie Morighan a šleháním ohnivě blyštivého biče Delilah se ozývají hrozivé zvuky výbuchů, praskání kamene, dřeva i kovových pantů. Konkrétně pantů hradní brány, která povoluje pod každým tím hrozným zvukem, který vyvolává husí kůži i u nejotrlejších. Někteří stojí před hradbami a čekají, aby mohli bránit prvotní vpád. Na hradbách jsou rozeseti lučištníci na strategických pozicích, nicméně nedostatek šíp způsobil, že mají zásobu všehovšudy na dvě salvy a pak? Pak jim budou luky k ničemu a budou se jako ostatní muset chopit mečů, seker nebo jiných zbraní na blízko. Silná rána a brána se rozletěla na tiséce kousků, některé v okolí oslepil prach, pár dokonce padlo po třískou, která skončila v jejich těle, někteří padli osudně, někteří jen se zraněními. Vojsko v čele se dvěma ženami a jedním mužem v černé, část na koních část pěší vtrhlo do ulic za vyděšeného křiku žen a dětí, které se nestihly skrýt. Muži je chrání všemi silami a první linie se střetává s Normany, samozřejmě je rozprášena, ne všichni jsou mrtví, spíše přes ně přejeli jako povoz aby se dostali dál do hradu, cíl je více než jasný, zajmout královnu a podrobit si zdejší lid. To se sice neobejde beze ztrát, ale ty budou pro normany zanedbatelné.
Část pěších vrthla do domů a začala plenit, jejich rozkaz zní sebrat ženy a děti, také muže co se budou hodit, zabít slabé a nemocné, kteří nebudou k ničemu.
Další část vběhla do putyky a s bujarým smíchem vzal jeden Hedviku a poplácajíc ji po kulatém zadečku rozkázali nalévat. Vyděšení hosté ztuhlí strachem sledují dění. (Všichni kdo nejsou na hradě, nebo v okolí, budou reagovat zde, opět, naposledy je na vás vyběr toho, kde se postava nachází a na kterou část příběhu budete reagovat, jestli budete v krčmě na hradbách, nebo v první linii, poslední vaše svobodná volba bez zásahu osudu, volte moudře)
Upozornění: postavy , které nebudou mít své umístění, nebo je nezachrání jiná postava v textu, mohou zemřít...
|
|
D'Arcy
Člověk
podkoní, chodící flirt
|
Post by D'Arcy on Feb 2, 2019 17:50:48 GMT
"A taky že není." řekl s úsměvem sestře, když jí do té věci pomáhal "Stará výbava paní tohoto domu." Jeho sestřička se nemusela ničeho bát. Paní tu nebyla a stejně ji nenosila hromadu let. Byl trochu dotčen a zaražen tím, že se Layla nemohla nalézt. Zrovna v nouzi nejvyšší, jeho paní, která byla úžasná bojovnice, se nemohla dostavit. Jakoby se zem pod ní slehla. Cítil se zrazen z neznámého důvodu a to možná nebyla ani její vina. Co mohl udělat. Teď nic jiného než bojovat nemohl. Naposledy se zasmál, když viděl, jak je jeho sestra nervózní. Bála se snad? To by nerad slyšel. A proto předtím, než přišli k vchodu do panství, vzal jí za ruku a ještě jednou jí políbil na čelo. "Ty jsi byla vždycky ta statečnější." zašeptal a začal vést ostatní muže ven. Kolikrát ho musela chránit před rodiči, když byli malí. Bylo to možná od něho naivní přístup, ale on to tak cítil. Nepočítal se sebou, jako s hrdinou a chránění své sestry před nechtěnou svatbou nebo před násilníkem bral jako povinnost. Co nečekal bylo, že se k jejich panství dostane tolik mužů za tak krátkou dobu. A oni byli docela také překvapení. Očividně nečekali tolik mužů, kteří vypadnou z tak malého panství. Museli jednat rychle. Nemohli dovolit, aby se dostali dovnitř. "Zavřete vrata!" zařval na muže, kteří zůstávali s dětmi a ženami, které nestačily uniknout do hradu "A pokud uvidíte příležitost, utíkejte k hradu!" S jeho poslední křikem se zavřeli vrata a muži, kteří stáli s ním a jeho sestrou se dali do boje. "Snaž se držet u mně." řekl sestře předtím než začal bojovat s Normanem, který držel kopí v ruce. Tahle jejich mini bitva byla předem vyhraná. K jejich panství poslali jen deset mužů. Podceňovali je a podkonímu se to ani trochu nelíbilo. Pár minut jim trvalo oddělat tu desítku. Zatím žádná ztráta z jejich strany, což jim prozatím hrálo do karet. Jenže o ty mohli přijít každou chvilkou. Když si byl jistý, že na ně nevyskočí zpoza rohu nepřítel, řekl všem "Pomáhejte, kde se dá. Hlavně zkuste eskortovat všechny slabé, ženy a děti do hradu. Jsem si jist, že tam je každá ruka a hlava k dobru." Sledoval pár mužů, jak se vrátilo k panství, aby vzalo muže a děti do hradu. Většina se vydala pomoci ostatním vojákům a strážným, kteří pomáhali ostatním. Ohlédl se na Lauru a řekl "Máš poslední šanci si to rozmyslet a jít do hradu. V tuto chvíli, tam je jedině bezpečno." Připadal si, jako hlupák, když se na to sestry ptal. Ale odpověď mu byla skoro jasná. Chtěla s ním zůstat do konce a on s ní. Pokud měli umřít, tak společně. Byli rozděleni příliš dlouho a nechtěli, aby je smrt rozdělila. Už nikdy. Ale přesto by jí nechali jít do hradu, kdyby na to neměla. Válka není hra, z jejich strany to tak alespoň nebylo.
|
|
|
Post by Beatricé on Feb 4, 2019 10:08:19 GMT
Nelíbila se mi vlastní slabost jenže...jak jinak reagovat na skutečnost, že když mám konečně domov, někdo se mi ho chystá vzít tím nejhorším způsobem. Našinci jsem vysvětlila o koho se jedná a poslouchala tomu, co mohli říct oni o situaci tady venku, proto dnes v lese nebyla vidět zvířata, cítila dusot koní dřív než my. Má otázka byla nasnadě, nemusel jít a první den už podruhé pro cizáky riskovat život, pravdu je, že normané asi nebudou řešit zda je místní či ne. Přitakám k němu s úsměvem a pohladím ho po tváři. "Nedovedu si představit horší chvíli pro příjezd Velkane...je mi to líto." Povím upřímně. Odhodlaně na něj přikývnu i přestože mám knedlík až v krku. Na jeho poznámku pokrčím rameny. "Já nebudu bojovat rukama..." povím snad i cíleně tajemně. Nejsem bojovnice, jsem čarodějka co neví co dokáže. Nadechnu se a přikývnu, z nějakého důvodu mě jeho ton hlasu uklidňuje, je tolik v klidu nebo , pokud není, to nedává vůbec znát, pousměji se a přikývnu. "pokusím se..." podívám se na hochy, od nás, kteří asi nemají námitek a trochu uznale kývají na reakci Velkana, asi by mne sami nutili zůstat. Velkan se ujal veden a ve mě hrklo, protože našinec není ten nejdisciplinovanější ze všech. Podívám se na něj a pak na ostatní, kteří kupodivu souhlasili a vydali se pomáhat ostatním. Mě v periferním vidění utkvěl šedý mrak, nejprve jsem nechápala co sem míří al pak mi to došlo, šípová salva. "Chlapi pozor!!!!" Vykřiknu zmateně a instinktivně vytrčím ruku proti nebi v ochraném gestu, zavřiu oči a čekám na smrt, jenže pak uslyším jakoby kapky vody cinkaly o střechy a otevřu oči. Nade mnou a muži, kteří byli na odchodu se objevila průhledná stěna, která šípy odstínila. Polknu úlevně a usměju se na ně. "Tak běžte, netuším jestli tohle svedu podruhý!" Pak tma stojím a viím jak odcházejí. "K čertu se vším..." Zakleju a vydám se za nimi, nedovedu stát na místě a adrenalin mi nedovolí zůstat v ústraní, když mám možná jako jediná schopnost je ochránit před šípy.
|
|
|
Post by Shéróé Tabárí on Mar 3, 2019 21:50:57 GMT
Tiché srdce skrývající se pod rozšklebenou jizvou s děsivým a mrazivým klidem očekávalo první "návštěvníky" Ingwirth Holdu. Totiž, mělo-li by se stále stresovat jako ryzí lidské srdce, bylo by se již před dávnými roky hrůzou zastavilo. Inu, ne, že by tomu nyní bylo jinak. O příchodu nepřátel věděl již dlouho, ba dokonce ještě dříve, než se první zprávy počaly šířit mezi lidem, s jistotou znal všechny skutečnosti od svých černých smrtonosných bratří, kteří právě teď, stejně jako tehdy, znovu hlídkovali kdesi v okolí. Shéroé, patřičně oděný, již vyčkával na balkoně svého obrovského domu, který sice stále nabízel mnoho k obohacení života blížících se okupantů, ale naprostá většina byla s předstihem převezena a navrácena do míst, odkud byla dovážena. Zlodějové se mohli pokochat nábytkem, několika pár obrazy a hrstkou dalších cenností, nikoliv však jeho živností, jeho prací, jeho skutečným bohatstvím. I veškeré osoby byly skryty před hrůzami, které se svou mohutnou silou vlámaly skrze mohutné brany mnoha měst. Vzduch byl chladný a jistě by ho po čase ochromil, nebylo-li by to ovšem právě tím, co mu dělalo nejlépe. Byl pozdní večer. V domě nikdo nebyl. Jen ve stáji zůstal obyčejný pracovní šemík s obyčejným postrojem, veškerá honosnost sídla byla přesunuta v místa bezpečná. Shéroé svůj majetek hájil tak, jako svou čest a zemi kdysi v boji. Obratně překonal zdobené zábradlí balkonu svého domu, který zanedlouho dozajista jeho vlastním již tak zcela nebude a s lehkostí kočky sešplhal dolů. Ve vzduchu cítil krev. Tohle přeci znal. Snažil se příliš nepřebírat své vzpomínky k tomu, aby nalezl získané zkušenosti. Tohle byla jedna z těch mála, pramála situací, kdy si svých získaných vlastností cenil. Mohl projít celým městem naprosto nepozorovaně pokud by byl zahnán do úzkých. A proč zde vlastně zůstával? Necítil strach. A necítil tak ani potřebu odcházet. Se smrtí pochodoval ruku v ruce již staletí a k tomu, že by byl jako upír právě teď poctivě usmrcen, když jeho identita stále zůstávala skryta, by mohlo dojít opravdu jen obrovskou náhodou. Navíc, který člověk by se vyrovnal rychlostí svého úderu rychlosti manévrům zcela bdělého a soustředěného upíra? Pokračoval těmi nejužšími, nejšpinavějšími uličkami jako stín. Muži cizí armády touto dobou již dávno prohledávali každý kout všech domů, aniž by alespoň jeden jediný někomu z nich patřil. Městem cloumal křik, pláč a nářek. Obyvatelé byli hnáni nahoru do hradu, který mohl být jejich pastí, anebo spásou. Shéroé se zastavil na rohu zplesnivělé uličky, neboť právě na jejím druhém rohu se odporný zabiják, jež přišel společně s tou hordou mordující a jímající životy druhých, pravidelně tiskl k jedné zdejších žen. Ano, takové věci s válkou přicházely a byly tím krásnějším, co se při ní dále odehrávalo. Upír, zbavený lidského cítění však stále nezapomněl mravním principům a prudkým pohybem ruky k přilehlé stěně, strhl polonahého muže na svou stranu. Vzápětí, dalším odporným činem, byl zbaven i té nejposlednější kapky, která kdysi proudila jeho žilami. Své pudy podporující Shéroé měl co dělat, aby se v zápalu nevrhl i na nebohou ženu, která se okamžitě sesypala k zemi a netušila, co se s mužem stalo a z jakého hrůzného a zároveň spásného důvodu nyní leží s ohavně rozdrásaným hrdlem vedle ní. Než se vzpamatovala, upír byl již dávno pryč, nasycen, posílen a zároveň oslaben, se stále se stejnou mrštností a opatrností vrhl do boje s jistou taktikou. Zabíjet tiše, s určitým postupem. Přesně čtyři muži padli k zemi s nelidsky znetvořeným krkem. Dva vpichy nebyly zřejmé proto, aby jejich smrt byla přisouzena psovi, ne upírovi. Zcela nasycen již ovládl své zvířecí pudy a další vojáky s naprostou tichostí a nenápadností vraždil dýkou. Ačkoliv se situace po těch několika hodinách urputné obrany a boje poněkud změnila, neboť ingwirth holdské jednotky buď padly, anebo byly přemístěný blíže k hradu, stále bylo rušno i v takto nuzných uličkách. Shéroé předem věděl, že jde do, zdá se, marného boje proti obrovské přesile - nicméně, tohle město skrývalo spoustu záhadných a velmi schopných bytostí. Příkladem mohl být právě on sám. Město tedy v mysli nezavrhl ihned, vlastně byl vcelku zvědav, jak si poradí a jak obstojí. A ptáte-li se na jeho názor, s naprostou upřímností by vám, možná celkem nerad, přiznal, že tomuto městu drží palce. Zdálo se, že jeho upíří srdce stále není tak sobecké, aby hájilo jen a pouze vlastní zájmy, tedy, jeho počínající obchod zde.
|
|
|
Post by Bartolomeo Quinn Ricci on Mar 4, 2019 17:47:27 GMT
"Shiro?!" volal na svého přítele, který se mu nějakým způsobem ztratil v davu, který ho málem jednou zadupal. Tak a můj jediný známý bod je fuč. Jak se vůbec dovedl ztratit? Nerad to vytahoval, ale Shirova výška byla někdy velikou přítěží. Kolikrát se mu ztratil v davu a museli se hodiny hledat. Jednou se nemohli najít skoro celý den, ale to bylo celkem pochopitelné. Shiro potřeboval zařídit něco v Istanbulu, který byl známý svou lidnatostí. Tolik lidí předtím neviděl a to jeho království nebylo nějaké malé. Tenkrát poprvé pocítil nenávist k lidem. Neberte to, že má je to nějaká veliká nenávist, ale když kolem vás chodí tise lidí, každý mele to své a navíc jde úplně na jinou stranu než ten druhý, tak to musí být otrava i pro optimistu, který miluje lidi. A najít malého Japonce v Istanbulu bylo jako hledat jehlu v kupce sena. Tohle bylo něco podobného, ale tady to nebylo hrozný...když se na to koukal z té početní stránky. Pokud se na to měl koukat z ohledu na prostředí, tak byli totálně v pytli. A zde jde do háje i můj optimismus...Nejdřív asiat a teď moje poslední naděje. Když už tenhle člověk neměl prakticky nic, než jeho meč a notes, byl čas se teda bránit. Máš sílu, tak ji použij, říkávala jeho matka často. Dobrá tedy. Když mi nic jiného nezbývá. Hluboký nádech a výdech. Soustředil se na dech, aby se co nejvíce uvolnil. Po chvilce přestal vnímat okolí. Nepostřehl ani to, že se nějací vojáci zaměřují na něj a že k němu uhání. Řev kolem něj ho nezajímal. Pokud měl zachránit sebe a ostatní, musel se uklidnit a zatím se mu to dařilo celkem dobře. Když už cítil, že se jeho tělo může lehce hýbat, sevřel pravou rukou svůj meč, do kterého začal soustředit svou a okolní negativní energii. Normané byli nacucáni hříchy a to byla jejich největší slabina. Budou bojovat proti své touze, chtíči a chamtivosti. Čas se na chvíli zastavil. Ne, že by ho nějak zpomalil sám. Připadal si, jakoby na chvíli zmrzl v čase. Otevřené oči zíraly do odrazu, který způsobovalo ostří meče. Zpozoroval, jak jeho oči nabrali černoty. Že by ta zlá energie? To už nakonec bylo jedno, protože jim tu všechnu negativitu vrátil zabodnutím meče do hrudi. "Já vám dám, že mi budete zaslepovat mysl negativitou..." zamručel a odstrčil tělo Normanského vojáka ze své zbraně. Tělo sebou bouchlo na zem, kaluž krve se pod ni začala vytvářet a kumpáni, co si tenhle vojáček přivedl na chvíli zastavili. "Tak si pojďte. Nemám chuť se prát celý den, pánové." Usmál se na ně, ale bylo poznat, že jeho úsměv byl sarkastický. Tak, kam vás pošlu pánové? zamyslel se, když se k němu dva přiblížili. Když už byl řečen Istanbul, jedním lusknutím prstem tam rovnou dva poslal. "Ať si alespoň někdo z nás užije dovolenou." poznamenal, stále usmívajíc "Další zájemci!" Za pět minut si s tou bandičkou pěkně pohrál. Mezitím stačil tři poslal zpátky domů do Normandie, jednoho poslal k vikingům a jednomu vymazat vzpomínky. Ten chudák nevypadal na to, že by tam chtěl být. Dostal ten nejmenší trest z jich všech. Neměl ženu, ani děti. Navíc ho přiměl, že má bojovat pro toto království, takže byl alespoň nějak užitečný. Jeho amulet byl schován pod košilí, aby někoho nenapadlo, že díky němu má tolik síly. Kdyby toho šutru nebylo... Pomyslel si. Bez něj by byl doopravdy ztracen. Navíc se mohl alespoň pár minut bavit. Díky tomu prvnímu chlapíkovi dovedl ze sebe dostat tu negativní energii, kterou od nich chytil.
|
|
|
Post by Shéróé Tabárí on Mar 4, 2019 18:30:46 GMT
Zrající noc posilovala jeho schopnosti, ač bylo do absolutní tmy stále daleko. Tohle se zdálo jako dlouhý boj. Ingwirthďanů bylo tuze málo oproti vpadlým Normanům, jejich houževnatost ovšem byla obdivuhodná. Z nízkého přístřešku nepozorovaně sledoval rvačku hostinského s jedním z vojáků. Pro lidskou duši jistě srdcervoucí situace, když došlo k jeho brutální vraždě na jeho vlastní půdě při obraně svého domu a nejspíše i rodiny. Ze dveří byli násilím taženi lidé, převážně muži, pár žen a jedno dítě. Zřejmě se měli stát zajatci, k čemu však vláčet dítě, to byla další krutá otázka, na kterou stěží domýšlet odpovědi. Shéroé se pomalu přesunul. Jeho zjev byl nyní příliš podezřelý na to, aby si mol dovolit, ukázat se smrtelníkovi. Přestože mu do tváře bylo přes vlasy a kápi sotva vidět, pronikavé oči, nyní házející, zdálo se, až rudé odstíny, byly příliš nápadné a tajemství prozrazující pro někoho, koho neměl v úmyslu usmrtit. Ze své pozice, skrytý, zcela při smyslech sledoval muže poněkud zvláštně bojujícího proti přesile. Ingwirthských vojáků zde Shéroé mnoho nepotkal, zjevně bránili hrad o několik čtvrtí dál. Nebylo jich tolik, aby dokázali ochránit zbylé obyvatele, kteří byli vystaveni jisté smrti a v lepším případě zajetí. Tohle také nebyl voják. Verva, s jakou bojoval, by tomu sice odpovídala, nikoliv však oděv. Čelil značné přesile, avšak kvůli tomu, jak teď Shéroé vypadal, mu nehodlal jakkoliv pomáhat. Zkrátka vypočítavý upír bedlivě chránící svou identitu. Ve vlhkém stínu postranních uliček se tak skrýval nadále několik dobrých pár minut, než se jeho vztek a krvelačnost snížila zpět k normě, kterou byl s to ovládat. Jeho zjev se tak znovu navracel v téměř lidský. Muž právě sesílal k chladné zemi posledního muže z várky. Tiše se sebral, zatímco vyčkával vhodné chvíle, rozhodl se bojujícího muže oslovit pro jeho umění. Podle meče se snad zdálo, že jde o mága nebo jiného šarlatána. Jejich zájem se však jevil společný. Blížila se další hlídka, načež Shéroé zasáhl, chytil neznámého, podivného muže za paži, strhl ho z širé ulice a prudce ho pohodil ke stěně nejbližší vlhké, temné uličky. Tahle byla zrovna tak úzká, že se proti sobě skoro nevešli. Pro případ, že by se muž hodlal bránit mečem, čemuž by vůbec nebylo divu, vzhledem k tomu, jakou silou byl vtažen v takto nehezká místa, Shéroé stále svíral svou zdobenou, drahou dýku. Ovšem chtěl-li by drahý přítel pokračovat s vysáváním negativních energií, ze Shéroého by se ostří spíše rozpadlo na kousky, než aby bylo co platné v boji. Kdyby si byl upír vědom schopností svého nynějšího společníka, který s ním sdílel tyto intimní chvíle, určitě by se k němu tolik nepřibližoval. Mohl totiž pojmout podezření. "Jsem s tebou." Řekl stručně a jasně, načež počal stírat ze své dýky krev, jako by to snad mělo nějaký smysl, když ji za krátko hodlal znovu použít. Nejen dle jeho oděvu a slabému, přesto stále znatelnému přízvuku bylo zřejmé, že nepochází odsud. Odmyslíme-li samozřejmě jeho sice mdlejší, přesto snědější barvu pleti. "A ve dvou se to lépe táhne, ne?" Dodal vzápětí a kvůli blížícím se vojákům, kteří pojali nemalé podezření z hromady mrtvol poblíž se válejících, se ztrácel hlouběji v ulici. Bylo jasné, že vojáci zamíří i sem.
|
|
|
Post by Lucian on Mar 4, 2019 22:03:13 GMT
Podařilo se mu snad i nemožné. Prošel s Claire chodbami až zpět do podhradí do domu, o kterém mluvila. Nejdřív si ovšem prověřil dům a okolí, než jí tam nechal dělat svoji práci a vydal se již do temných ulic. Ještě nebyla úplně noc, ale ani den. Stíny se velmi prodlužovali a poskytovali mu tak více možností úkrytu. Zabralo to nějaký čas a smrt deseti normanských vojáků, než se dostal zpět ke své kovárně. Dveře byli vylomeny z pantů a kovárna obrácená naruby. Náčiní jim bylo k ničemu, takže to se tam všude váleli dál. Zmizelo mu deset mincí, které měl položené na dně jedno z šuplíků, ale to ho nijak netrápilo. Peníze pro něj byli něco jako vzduch. Měl je jen, když je potřeboval, stejně jako ten vzduch. Jak ale tušil, jeho skrýš se zbraněmi nenašli, což ho těšilo. V té skrýši je tolik zbraní, velmi dobrých zbraní, které se jen tak nenajdou na vyzbrojeni menší gardy čítající 30 mužů. Ti by byli sto odolávat dlouho tolika vojákům, kteří se pustili do rabování podhradí. Celou armádu by asi neporazili. Skrýš opět zakryje a vystoupá po schodech do patra. V domě necítí přítomnost nikoho jiného. Dokonce momentálně ani nikoho jiného v okolí dvaceti metrů kolem jeho kovárny. V patře se na chvíli posadí, aby uklidnil svoje myšlenky a zamyslel se nad tím, co bude dělat dál. Rozhodne se musí převléknout. Vzal si na sebe černé kožené kalhoty a černou róbu s pláštěm, u kterého kapuce mohla vrhat stín na jeho obličej. Do skrýše odložil svoje ocelové meče, které by mohli svojí lesklou čepelí odrážet světla a vzal si meče se speciálně upravenou čepelí, která je černé barvy a žádné světlo neodráží. Odložil i ostatní zbraně. Sekeru, vrhací nože a luk s šípy, které sebral nepříteli. Meče si zasunul k pasu, dýku s černou pod plášť na kříž několik vrhacích nožů s černou čepelí na stehna. Skládací luk a dvacet šípu si dal na záda také pod plášť. Plášť nemusí a i sundávat, aby si pro luk sáhnul. Jen nabíjení je pomalé, protože to přes plášť brzdí. Pak se dostane oknem na střechu a rozhlédne se. Ze všech směrů se na různých místech k nebi zdvihá černý dým a k jeho citlivějším uším doléhá zvuk boje, křik a pláč žen a dětí a nadávky bojový ryk mužů. Tolik námahy, utrpení ztráty a pro co vlastně? zeptá se sám sebe a přeskočí přes ulici na protější střechu. Schová se za komínem a sleduje. Po chvíli skočí na další dům a pak další a další. Dostává se tak stále blíž k aktivnější části. Zastaví se a vytáhne luk s šípem. Stojí schovaný za komínem a hledí na skupinu pěti nepřátel. Nedá se je nazvat ani vojáky, protože tohle by si normální voják nedovolil. Všech pět se tam mezi sebou přehazování jednu ženu, která na sobě měla několik cárů oblečení, jinak defakto nic, kromě těch vojáků. Jeden se zrovna doloval z její pusy a už si ji nahazoval, že do ní pronikne, když Lucian vypustil šíp. Lehce s ladností, jakou si i ten nejlepší střelec pěstuje celý život. Jeho šíp našel svůj cíl. Skrz na skrz prošel přirozením může a zůstal tam trčet. Řev, který z něj vyšel byl velmi bolestivý. Padl na kolena a držel se za rozkrok, když mu druhý šíp vletěl ze strany do krku a muž stihl. Lucian uklidil luk a změnil svoji pozici. Dostal se přes střechy na druhou stranu, než odkud střílel a tak je trochu zmátl. Ostatní se rychle snažili obléknout a tasili své zbraně. Žena schoulená v klubíčku ani nekoukala, co se děje. Lucian popadl dva vrhací nože a hodil je na své cíle. Dva rychle zásahy do týla stačili, aby poslal k zemi další dva muže. Ti se otočí li zase na druhou stranu, ale to už se Lucian odrazil a dopadl přesně za jejich zády. Meči, které za letu vytáhl, jim probodl srdce. Meče zasunul, vytáhl vrhací nože a po otření je zasunul na své místo. Pak pomohl ženě na nohy. Kusem hadru otřel její obličej, kde zůstalo mnoho stop po těch mužích. Vzhledem jí tipuje na 16 let, takže ještě dítě. Teď před ním stojí nahá, upatlaná od pláče a semene, ale určitě stále panna, když nikde necítí její krev. Přehodí přes ní svůj plášť. Schovej se ve stínech. Až budeš moct, dostaň se ke Claire, pokud ji znáš. Pomůže ti. Rekni, že te poslal přítel z lesa. s těmito slovy pak zmizí zase ve stínech a hledá další takovéhle posádky, kterým by zabránil ukájet své nechutné potřeby na zdejších lidech. Sám se nemá šanci dostat do hradu, tak chce zamezit co nejvíce ztrátám v podhradí.
|
|