|
Post by Angelique DuPlessis DeBelliere on Oct 11, 2018 9:41:46 GMT
Chytnu jej za ruce na důkaz toho, že tu je, nějak se nedokáži vypořádat s momentem, který nastal, doufám, jen , že nebude chtít vodění za ručičku jako s mladou dívenkou. Cítím se jako slon v porcelánu, pokud se toto přirovnání pro někoho tak éterickéh jako je posatav Angelique použít. Přitisknu se k němu a mé tělo zaplavuje tolik pocitů, přivřené oči mi dovolují vnímat jen jeho vůni, čistou košili, léčivou mast, vlasy omyté v lázni s nějakými bylinami nad jejichž původem nechci přemýšlet, jen si užívám tu opojnou směsici muže vedle mě. Když odpoví na mou tázku rozesměji se neboť první co mne napadlo, spíše vtipem je přeslazené Drahoušku. Zamítnu toto oslovení ohned v mysli a tak nejspíše nebohý Korial netuší čemu se směji. "Korialstrazs bude nejspíše nejvhodnější, je škoda ubírat takovému jménu byť jen písmeno." Rozhodnu se tedy a podívám se na něj jak je s mým rozhdnutím ztotožněn. Zvednu obočí a usměji se, když nadhodí jeho nabídku k sňatku a přitakám. "Nikdy neslibuji naprázdno.." Ujistím jej , jen nyní mám z toho rozhodnutí přeci jen větší radost než předtím, kdy se jednalo skoro o naschválnost aby si prosadil své, nyní mám pocit, že budu jeho ženou z těch správných důvodů. "To zase nechám na tvém rozhodnutí, ačkoliv by jsi měl asi nejsložitější jméno ze všech..Korialstrazs de Plessis de Belliére... to zní velmi ...dobře." Usměji se k němu nad tím jak to zní. Opravdu královsky. Jeho skleslost mi neunikne, když přeruším naši chvilku starostí o něj. "Jako můj budoucí muž ke mě musíš být uřímný...Korialstrazsi, chci vědět o všem co je špatně. Stejně jako já přijímám tvou nabídku i ty jsi přijal mou, že se udržíš naživu jak to půjde." Sevřu jeho ruku významně, stále to platí, bojím se o jeho život, kderý mi i tak proplouvá každou vteřinou pod rukama, na to si, ale budu muset zvyknout. Zamrkám očima rychle, nějak mne v nich začalo pálit po tom co řekl, přitakám k němu a usměji se, lehce nuceně ale tak aby viděl, že jsem se rozhodla prožít naše dny šťastně a ne truchlením nebo chmurnými myšlenkami. "Není to tvá vina, ani má, tedy, mohli bychom začít plánovat svatbu co myslíš? Nikdy jsem nepomyslela, že bych nějakou chtěla, bude to nové a já nové ráda, boří to nudu...s tebou to bude o to hezčí...jen doufám, že se k plánování vůbec dostaneme." Zavrním mu do ucha svádlivě a usměji se. Chci musím, přivést jeho i sebe na jiné myšlenky. Jeho rozhodnutí nejspíše nezměním, ale stále nepřestávám doufat, že když ucítí to co nám naše soužití přijnese, radost a lásku, která je tolik nová tolik otevřená objevování, že názor znmění a dovolí mi pomoci mu, zachránit se.
Mé oči se orzšíří po nabídce, kterou mi učiní, mé srdce začne tepat rychleji jak hledím na zřídlo mágovy životodárné tekutiny, zavrtím hlavou. "Nejprve se musíš posílit ty, poté ti ukáži jak slatné a opojné spojení s upírkou může být...myslím, že dnes dělala Liliene bažanta na víně." I když si neužiji chuť otho pokrmu jako on, stále je to mé oblíbené a jím jej ze zvyku. "Červené víno, které se k němu hodí je skvělý ročník, povečeříte se mnou drahý snoubenče? Zeptám se jej a zdá se, že na chvíli chmury odeženeme pryč.
|
|
|
Post by Korialstrasz on Oct 19, 2018 19:53:34 GMT
Bylo zvláštní, ale i roztomilé, jak oba na chvíli pozbyli svých usilovně budovaných zásad a na okamžik se stali obyčejnými, aby společně strávili hezké chvíle. Držel ji u sebe, svou ruku kolem jejího pasu, potěšené z té skutečnosti, jemně ji přitom hladil. Když vysloví tu neuvěřitelnou zkomoleninu, neudrží smích. Takto prazvláštním spojením by dozajista být oslovován nechtěl. „To zní...“ využívá momentu, nežli nalezne vhodnou formulaci k doplnění. „... vskutku hrozně.“ Jakmile dořekna ona slova, v nichž stále zaznívá citelné pobavení, zesílí stisk, jímž se s Angelique udržují v těsné blízkosti toho druhého. Téma vzápětí zvážnělo, kdy si neodpustil rezignovaný povzdech. Ono, uvedeno na pravou míru, špatně nebylo nic. S přihlédnutím k nutnosti přírodního řádu a vyvážení sil ve světě, dávala smrt tak mocného tvora naprostý smysl. To však před ní rozebírat nechtěl, neboť ona neschvalovala takto odevzdané myšlenky, nutila mága bojovat, přestože tím výsledek zvrátit přílišně nedokázal. „To, že jsem se narodil?“ vypadne z něho, přičemž se pokusí o odlehčení situace, avšak zcela neúspěšně. Výraz mírně zvážní, hlas opustí uvolnění. „I když to může znít pateticky, to je opravdu ten největší problém, jenž se udál.“ Do nepatrného úsměvu se promítá hořkost. Pohledem zbloudí k hvězdám na noční obloze, vychutnávající záblesk bezstarostnosti, ovšem realita ho neúprosně zavolá zpátky. Nesměl zůstávat podřízený snění dlouho, dosud neposkytl dostatečně osvětlující odpověď, pouze si hrál se slovy, s naloženým údělem. „A tím, že mě magie stále více stahuje k sobě, cítím, že postupně prohrávám.“ Vyhovoval prosbě, kdy ho žádala, aby před ní případně nezamlčoval žádné špatné zpráv. „Řekl bych tak dva, až tři měsíce. Víc zřejmě ne.“ Dozajista tím naruší překrásnou symboliku momentu jejich vzájemného prozření, avšak mlčet nesvedl. Samotnému se mu ta slova vyslovovala těžce, ono uvědomění mu dopadalo tíživě na bedra. Občas záviděl těm, kteří nevidí do útrob vyměřeného času, trpký to vhled. Oči mu ovšem sklouznou na ni, přičemž se snad až mírně zastydí, že vytáhl takto pochmurné záležitosti nyní, jen pokývne hlavou, jakoby tím vyjadřoval svou omluvu nad stavem věcí. „Kdybych dokázal využít tvůj dar a přitom neztratit propojení s magií, byl bych šťastný.“ hlesne závěrem. Přestože dlouho uvažoval nad možností spojení těchto dvou entit, nikdy nedošel přijatelnému výsledku. Přijetím upířího prokletí by nadobro přišel o část sebe, což odmítal obětoval, ale nic, jako částečná proměna, neexistovalo. Povytáhne koutky, když tuto hrdou ženu slyší mluvit o svatbě, přičemž, alespoň v jeho očích, působí najednou kouzelně, lehce zranitelně. „Nevím, jestli ti k tomu mám co říct.“ pronese pozvolna. „Nemám nejmenší tušení, jak to u vás chodí.“ Čímž vyjádřil předem svou neznalost v místních poměrech, ale i případné pomoci s konáním obřadu. Popravdě, trochu ho zarazilo, že je potřeba něco připravit, zorganizovat, nachystat. Jeho někdejší zvyky v této době však nejsou uplatnitelné, takže nelze vycházet ze zkušeností, které prožil v prvním životě. Když si trochu svérázně přebere jeho návrh, jen pobaveně zavrtí hlavou. „Takhle jsem to nemyslel.“ Zlehka jí přejede rukou po tváři, přičemž schválně zavadí o líbezná ústa a nepatrně jí stáhne spodní ret, aby vykoukl jeden ze dvojice špičatých zubů. „Já hlad nemám a ty stravuješ odlišně, nemám pravdu?“ následuje rozšíření úsměvu. „Vlastně jsem se vždycky divil, proč jsi si neřekla, jestli můžeš.“ Narážel tím samozřejmě na krev proudící v žilách. Dosud tu otázku nikdy nepoložila, třebas z opatrnosti nebo taktu. Nyní ovšem před ní stavěl příležitost, kterou mohla či nemusela využít. „A bohužel, už bych ani případné pozvání na pozdní večeři přijmout nemohl, cítím se dosti znaven po dnešním dni, takže brzy půjdu ulehnout, mrzí mne to drahá.“ Nerad jí kazil plány nebo namyšlené představy, avšak dlouhodobé potulování po lese i krocení Morany, udělalo své, takže už pociťoval dopady svých předchozích činů, kdy ho lákala blízkost spánku. Jistě, neslušelo se to příliš, nechtěl však působit malátně nebo pospávat v její přítomnosti, proto raději informoval o tomto stavu předem.
|
|
|
Post by Angelique DuPlessis DeBelliere on Oct 22, 2018 10:14:19 GMT
Vyprsknu smíchy, což mi není podobné, těžce se vyplouvá z té masky krásné a laškovné, nicméně nedostupné upírky. Dnešní moment je ale naprosto jiný. "Vskutku..." Odtáhne se, když narazíme na nepříjemnou skutečnost a zajíknu se, potom co vyřke slova, která jsem orpavdu slyšet nechtěla. "Měsíce..." Nu, tím se opravdu vše lehce vrací do jiné perspektivy. Obejmu se rukama, a otočím se k němu na moment zády, pálí mne oči a nechci aby to uviděl, zavrtím hlavou a navrátím na tvář zpět úsměv než se němu otočím, oči znatelně lesklé ale výraz tváře je veselý. "Pak tedy máme co dělat..." Zkonstatuji beztvaře a stisknu mu ruku, dívajíc se na něj lehce zamlženě, než rozmrkám onu nepříjemně palčivou vhkost. Přitakám k němu. "I já bych byla Korialstrazsi...ale...obávám se, že hnát se za nemožným je jen zbytečně zraňující..." Pro mne určitě, jistě, byla bych vděčná za to, moci mu pomoct a ponechat jeho moudrost a moc, jsem ochotná obětovat svou svobodu, svůj styl a život pro něj, on ale vždy bde svou moc, své spojení s tokem času jen aby se stal obyčejným upírem. Je to skoro smutné. Ale takový je život, nutno dodat že ani já neobětuji toli ksvého času, pakliže za několik měsíců jej již nebude. "Nepřišel jsi na žádné kouzlo ani pomoc v magii , která by mohla...zkrotit tu...desktrukční sílu?" Zeptám se jej opatrně. Je mi ale jasné, že pokdud by se tak stalo nejspíše by se s tím již svěřil. ALe kdoví, naše hovory poslední dobou byly střídmé. Naděje umírá poslední , tak se to říká nemám pravdu? Zavrítm hlavou nad myšlenkami, tak zbytečnými, jako je bytí některých. Ne však jeho, svět je ale plný paradoů, zlí a zbyteční zůtáváají a prosperují, zatímco ti co by si zasloužili být a žít odcházejí. Jako má drahá matka, jako milony které jsem viděla za ta staletí umírat. Málokterý dospěl k zasloužené odplatě. Život není fér, přenes se přes to nebo se zabij...nic jiného není. A já? Já nemám v plánu umírat, zatím ne. Ačkoliv muž stojící naproti mne, mi láme srdce od chvíle co jsem jej potkala. Ale zároven jej zceluje, jako by byl nemocí a lékem zároveň. Sevřu jeho ruku a vnímám to opojné tpelo, které z něj proudí. Je skutečný, skutečnější než já a právě proto pomíjivý. "Obdivuji tě, a chci abys to věděl..." zašeptám k němu než mu vtisknu letmý polibek do koutku úst. Přitakám na jeho slova. "Moje stravování nechme stranou a ...vyjímečně tě nebudu nutit krmit se... myslím, že i mne po dnešku prospěje spánek..." Nespala jsem něklik týdnů ale myšlenka slastného zapomnění na pár hodin se mi nyní zdá příjemně osvěžující. "Mám ale podmínku...jelikož zítra oznámíme naše zasnoubení, hodilo by se abychom sdíleli i lože...i počestně to prý má své kouzlo...co myslíš?" Zeptám se jej. ne nechci do mé ani jeho ložnice, ale do manželské, která se skrývá v pravém křídle , je nádherná veliká s lázní a vinnou skříní. Nikdy neužívaná. Čekám na jeho reakci a pokud souhlasí, zavedu jej do oné krásné místnosti.
|
|
Admin
Čaroděj(ka)
|
Post by Admin on Nov 19, 2018 17:31:09 GMT
Před branami Ingwirthu zavlál prapor se lvem - erbovním zvířetem Plantagenetů a anglického království. Silné vojsko se rozestoupilo do dlouhé řady, v jehož čele stanul rytíř. Po jeho boku se jen zakrátko objeví druhý obrněnec - tentokrát je to samotná Delilah, s bičem zavěšeným u boku a mečem v ruce. Tvářila se jistě, znala konec celé bitvy - s čímkoliv jiným než vítězstvím nepočítala. Když tedy vydala rozkaz k zahájení zteče, podpořená duněním rohů, na tváři jí hrál sebevědomý úsměv.
|
|
|
Post by Diana Hawkins on Nov 25, 2018 20:13:29 GMT
To byl ten poklidný týden jen klid před bouří? Pracovala, jak jinak. V poslední době znala jen práci, nic jiného nepřicházelo v úvahu. Proč? Protože její milovaná paní mistrová už s ní nebyla. Odešla v pokoji před několika týdny, ve spánku. Taková krásná smrt, ale jaký byl výsledek? Diana doufala, že šla do nebe. Ta žena někam jinam nemohla jít. Byla tak hodná, přátelská, starostlivá, ale zároveň byla na dívku přísná. Avšak dívčina věděla, proč to dělala a byla jí za to vděčná. Plakala? Ano, hodně, ale věděla, že pokud jí má udělat radost, zastane její místo a nenechá obchod jen tak napospas. Zastesklo se jí, až tak brzo se přes její smrt nepřenesla. Bylo jí smutno, ale její drahá fenka se od ní nehodlala ani hnout. Sledovala jí jako ostříž. Čekala snad, že si něco udělá? Ne, ona se tak dokázala utopit ve smutku a starostech, ale nemohla si to v tu chvíli dovolit. Na to měla příliš povinností a ještě jí zbývalo se nějak trápit. Protože na všechnu práci byla sama, skoro se nehnula z obchodu. Kdyby nebylo Lady, nejspíš by se zapomněla najíst. Někdy ani dva dny nespala, ale protože její čtyřnohá přítelkyně nemohla koukat na unavenou švadlenu, zavrčela a dotáhla jí rázně k posteli. Nerada by se nějak s fenkou prala a proto ji raději poslechla. Jaká ironie, obvykle by to mělo být naopak. Jenže obě strany věděly, že ani jedna tu druhou nevlastní. Měly se rádi a bály se o sebe. To snad dostačující důvod no ne? Špendlíky v jedné ručce, druhá koukala na jakékoliv místo, které bylo potřeba přišpendlit. V tichosti si zpívala, jak podstoupila od krásných kusů látky. Byly to svatební šaty a i když je dělala Diana po několikáté, tyhle se jí podle ní povedly nejvíce. Všichni byly s výsledky spokojeni, ale švadlence na tom něco chybělo. Nikdy nebyla se svými výrobky spokojena a občas se ptala sama sebe, jestli toto dělal otec a matka také. Byli to mistři svého oboru a jejich dcera chtěla vědět, jestli tento pocit měli také. Povzdechla si, to už se pravděpodobně nikdy nedozví. Škoda, že se nestihla zeptat. V tu chvíli by byla více klidnější. Položila špendlíky na stoleček vedle ní a začala pořádně srovnávat látky, aby se někde nemačkaly. Zajímalo by jí, jak vypadala nevěsta. Obvykle si je musela změřit, aby věděla jejich proporce, ale v tomto případě přišel sluha se zprávou, kde byli napsány detaily, které potřebovala. Diana několikrát trvala na tom, aby žena přišla, ale bez úspěchu. Prý že byla moc zaneprázdněna s přípravami a zastaví se až budou šaty dokončeny. Švadlenka byla zoufalá, co mohla jiného dělat. Musela myslet na obchod a za tyto šaty byl zaplacen pěkně těžký měšec zlaťáků. Jen hlupák by to nezval. Ona by ho sama nevzala, když by nebyl obchod. Ona si vždy spokojila s tím, co měla. Byla nenáročná, ale šťastná se svým málem. Její fenka, která byla od samotného rána nevrlá, ležela vedle stolečku a nespokojeně bručela. Něco se jí nelíbilo. "Copak se děje, Lady?" zeptala se švadlenka. Stvoření zavrčelo. Nebylo to mířeno na děvče, spíše to bylo znamení nepokoje. Něco se jí nezdálo, bylo něco špatně. Hodila to na přírodu. Přicházela zima a to byl veliký skok v počasí. Ani by ji nenapadlo, že se její den obrátí vzhůru nohama během několika minut. Nechtěla se vrátit k šatům, ale něco jí zastavilo. Nepokoj, ale tentokrát z venku. Lady přiběhla ke dveřím a začala štěkat. Dlouho na nikoho neštěkala a pro Dianu to znamenalo, že to se muselo dít něco závažného. Otevřela dveře od obchodu, vyšla ven s trochu nervózním krokem, fenka hned vedle ní. "Normané!!" slyšela někoho zařvat a děvče vytřeštilo oči. Zamhouřila oči, lev vál ve větru. "Bohové...proč?" zašeptala, zrazeně a vystrašeně. Aby nezačala plakat, křičet nebo cokoliv jiného, přikryla si ústa dlaněmi. Začala se tak neskutečně bát. Co sakra měla dělat? V celém podhradí byla panika. Co se sakra mělo dít? Co se stane s jejím milovaným domovem? Ohlédla se kolem. Byla neskutečná panika. Někteří se snažili schovat, někteří hledali své milované. Děti brečely matkám v náručích. Nebyla sama, kdo se bál. Muži, kteří byli nějak schopni boje, brali všechno, co jim přišlo pod ruku. I nějaký postarší pán vzal vidle. Nehodlal nechat svůj domov nějakým cizákům. Chystal se bojovat, nechtěl se vzdát. V Dianě to vzbudilo pocit nechápavosti. Proč tam sakra stála jak kůl v plotě a nesnažila se nějak pomoci. Nesměla se jen tak poddat. Taky přeci bojovala. Musela i teď! Už se jednou vzchopila, musela i teď. V tu chvíli to bylo daleko více zapotřebí. Koukla na svůj fenku, která vrčela na pohled na ty prokleté vlajky. "Lady, pojď." řekla, její hlas přeskočil. Buď statečná, nenech se poddat, říkala si. Musela nějak pomoci. Ani si pořádně neuvědomovala, že drží v ruce vidle a běží s nimi, s Ladynkou v patách. Děkovala Bohům, že Lady byla vysoká, jako dospělý člověk. Nenechala se jen tak zadupat. Pomáhala vstát lidem, co za někým běželi. Brala děti za ruku a pomohla jim k matkám, které naštěstí stály opodál a hledaly je. Našla ženu, která ležela vedle cesty. Nejspíš se s někým srazila nebo do něčeho naběhla. Přispěchala k ní a posadila jí. "Jste v pořádku?" zeptala se jí, když hledala zranění. "Madam!" V tu chvíli si všimla, že jí zapadl jazyk, který hned vytáhla. Žena začala kašlat, ale následně začala normálně dýchat. Poděkovala jí s těžkým dechem a hned odběhla pryč. Diana by jí jinak řekla, ať chvíli sedí, ale ukázalo se, že panika byla stále tu. Vstala a jen hleděla, jak se dostávají Normané do jejich milovaného města. A jakoby nic, strach byl nahrazen chladným klidem a chuť utíkat byla pryč. Byla připravena bojovat. Pokud bude mít svou milovanou fenku vedle sebe, bude všechno v pořádku. A i kdyby, bude bojovat pro ní. "Toto je náš domov a my za něj budeme bojovat."
|
|
D'Arcy
Člověk
podkoní, chodící flirt
|
Post by D'Arcy on Nov 25, 2018 21:14:14 GMT
Skoro polovinu dne prospal. Proč? Den předtím to tak trochu přehnal v krčmě. Po dlouhé době se s nikým nepopral, ale spíše se bavil. A tak se hodně dlouho nestalo. Chtěl se držet kvůli tomu, že na panství na něj čekala jeho milovaná sestra, která se o něj určitě strachuje. Nemohl jí přeci udělat to, že bude totálně na mol, ale ještě k tomu přijde s monoklem a dalšími zraněními. Ne ne, zapřisáhl se, že to už dělat nebude. Ale jednou za čas se člověk musí bavit ne? Zasmál se, popil a bylo to. Žádná ženská, naštěstí. Netušil, jak by to dopadlo. Nechtěl už do žádného klína, kterého se následně musel vzdát. Měl takových věcí už dost. Ležel spokojeně, skoro až chrápal. Byl hrozně unavený, ale i tak v podvědomí čekal, že ho někdo přijde vzbudit. Laura byla na nohou někdy dříve než on a to musel být on první vzhůru. Musel se postarat o koně a ostatní zvířata. Musel stávat s prvním kohoutím zakokrháním, ale v ten den? V žádném případě. Kdyby kohout věděl, že má Arcyho budit, chudák by ztratil hlasivky. Byl to tvrdý spáč na to, že měl stávat z panství jako první. Layla měla vstávat jako poslední a místo ní její vlastní podkoní ještě po obědě chrápe jak starý dědek. Prostě skandál, jak říkala kuchařka. Vzbudil ho až menší povyk, který byl k nepřeslechnutí. Zamručel a obrátil se na bok. "Ještě chvíli..." zamumlal do polštáře, ale protože se zvuky začaly stupňovat zavrčel a posadil se. Jeho kadeře byly všude a musel je párkrát rozhrabat, aby neměl na hlavě ptačí hnízdo. Protáhl se a povzdechl si. Co se to sakra dělo...? Vstal a otevřel okno, které vedlo na ulice. Protože panství bylo na úplném okraji města a bylo celkem vysoké, D'Arcy krásně viděl, co se dělo. Ze začátku nechápavě koukal, co se dělo. Ospalost na něj stále doléhala, ale byla okamžitě pryč, když viděl ty proklaté vlajky. Normané...a to si myslel, že o nich chvíli neuslyší. Na panství se o ničem jiném nemluvilo a celkem ho to štvalo. Ano, věděl, že se stále nevzdali, ale jeden den o nich slyšet nemusel. Myslel si, že mu z toho praskne hlava. Rychle zavřel okno a odběhl k židli, kde měl své věci, do kterých se hned navlékl. Meč si pevně připevnil k opasku, protože věděl, že ho bude na sto procent potřebovat. Byl by dost překvapen, kdyby ho nevyužil, když jeho nepřítel útočil. Panika se začala šířit v celém panství. Kuchařky utěšovaly služebné, muži se dohadovali o dalším kroku, někdo se dokonce hádal. "Ticho!!" zařval. Takto vážně se ještě nikdy netvářil, ale na druhou stranu, jak jinak by se měl tvářit? V této situaci ještě nebyl a to znamenalo nové emoce. Ukázalo se, že v závažné situaci může být klidný a seriozní a ne nerozvážně a tvrdohlavě. "Ženy a děti zůstanou tady společně s několika muži. Ostatní jdou se mnou, bojovat." Všichni byli chvíli ztichla, ale když se informace vsákla, muži si šli pro své zbraně. Ženy se uklidňovaly a povzbuzovaly navzájem, zatímco konejšily dětičky. Povzdechl si, takže se na to bojiště vrátit nakonec musí. Dobrá tedy. Pokud tomu tak je, tak ať je to v celé parádě. Odešel do svého pokoje a začal se strojit do brnění, které mu bylo dáno při první bitvě. Měl strach? Kdo by v té situaci neměl? Cítil ho, ale zároveň ho nenechal ovládat jeho mysl. Musel být statečný. Hodlal svému nepříteli nakopat zadek.
|
|
|
Post by Korialstrasz on Nov 26, 2018 12:00:24 GMT
Ta předzvěst visela ve vzduchu příliš dlouho na to, aby se dala ignorovat. Nechápal zaražení těch chaoticky pobíhajících chlapů, co marně hledali kusy výstroje či zbraň k obraně. Kráčel klidně středem rozjíveného davu, naslouchal nesmyslným nářkům i zbytečným provoláváním. Volání války vždy spolehlivě našeptávalo těm ochotným brát ho na vědomí. Kolik jich tady doufalo, že se nic nestane? Očima domýšlivě probodával okolí, tolik paniky pro jeden nepřátelský nájezd. Nikam nespěchal, pomalu, rozvážně, míjel ustarané lidi. Nedokázal potlačit škodolibý úsměv, naivní a vyděšení, čelí dosud nepoznané hrozbě. Všude křik, jekot, zárodky šílenství. Přespříliš podléhali svým emocím, neschopni se odtrhnout od pozemských starostí a hledět k nadcházejícímu s hlavou vztyčenou, připraveni vzdorovat. Děti hrající si, nežli jim někdo ukradne mír. Potlačil touhu spražit tu neorganizovanou sebranku rázným zvoláním, aby konečně zaujali místa, kdežto teď raději kličkují mezi sebou, jako švábi rozehnaní náhlým světlem. Postrádal obvyklou racionalitu, nikterak nekalkuloval, následoval známou bitevní melodii. Na rozdíl od nich, ho strach netížil. Hrdé držení těla i arogantní výraz ve tváři, odrazovaly kohokoliv, aby mu bránil v cestě na hradby a přilehlý ochoz. Nedovolovali si vůči Koriastraszovi pronést jediného slova, když ho obklopovala aura nepopiratelné důstojnosti. Pohled na prostředky soupeřící strany nedokázal vyvrátit ledový klid. Jen drobně ucukl koutky, již se těšil na okamžik zahájení celé šarády, kdy konečně dostane možnost prožít opravdový boj. Zařekl se nevyužít svých magických schopností, protože by tím akorát urychlil rozklad těla, jenž stále potřebuje. Vybavený třemi odlišnými luky, každý o jiném odporu a provedení, stanul mezi lučištníky připravujícími se k první vlně obrany. Sebevědomě založil první šíp, těkající pohledem k obzoru, vyčkávající, nežli druhá strana zareaguje a dá mu možnost využít svou zdatnost v bojové vřavě. I když to snad mohlo působit nevhodně, skutečně se těšil na ryk nepřátel a všudypřítomná jatka. Tak dlouho nepopustil uzdu svár milující bestie, až pozapomněl příjemné pocity spojené s tužbou rozsévat smrt. Koutky povytažené, radost skoro nemístná. Nač tolik otálení, jen vydej rozkaz. Popichoval mlčky své soky. Jakmile konečně zaduní bubny, je vyštěknut první rozkaz k zdolání opevnění a v oříškových očích tancuje dětinské nadšení. Bleskově vypustil první střelu, jež okamžitě zasáhla požadovaný cíl. Netrvalo dlouho, nežli s mechanickou přesností střílel do řad odhodlaných pěšáků, snažících se zpomalit jejich postup. Sarančata. Počtem převyšovali obránce. Vždycky jsem nesnášel jednoduché úkoly. Bezpochyby neudrží Normany za hranicemi, bylo nemožné překazit vedenou zteč ve všech úsecích. Pokud měl přihlédnout k tomu, že sebou pravděpodobně mají i obléhací stroje, bylo otázkou času, nežli dobrá rána z katapultu vytvoří v masivní zdi díru. Prozatím však jejich starost spočívala v snížení počtu dobyvatelů a příležitostném skopáváním žebříků, pomocí nichž se hodlali dostat dovnitř. Za chvíli budou mít zábavu i jiní. Ti, jenž preferují kontaktní boj.
|
|
|
Post by Laura de Kingsley on Nov 27, 2018 10:19:47 GMT
Protože její milovaný bratříček prohýřil celou noc a nyní vyspával, byla to Laura, kdo brzy z rána zamířil do stájí, aby se postaral o koně. Stejně neměla co na práci. V kuchyni jí to nebavilo, protože jí nebavilo poslouchat všechny ty drbny, co tam pracovali. A tak raději trávila čas mezi těmi tichými tvory. Byla tam celé dopoledne, udělala veškerou práci, kterou jinak zastávali muži. Na bratra se nezlobila, musel se taky sem tam bavit, nebyla žádná koule u nohy, kvůli které by si nemohl užívat života. A tak jej nedošla ani vzbudit. O ničem neměla tušení dokud nepřišla do jídelny, kde byl naprostý zmatek. Zůstala tiše stát a poslouchat o co vlastně jde, aniž by si jí kdokoli všiml. Krev jí tuhla v žilách a srdce divoce bušilo. Její bratr všechny usměrnil, ale to co vymyslel se jí nelíbilo. Jakmile odešel do svého pokoje, ještě chvíli tam stála a snažila si uvědomit, co se vlastně stalo. Jakmile se jí to povedlo, zamířila za ním. Na sobě měla pánské oblečení, kožené kalhoty, vysoké kožené boty až nad kolena a halenu, na které měla zašněrovaný hnědý korzet. Byla naštvaná a vyděšená, takže když vtrhla do jeho pokoje, ani nezaklepala. "Beze mě nikam nejdeš, já tady rozhodně nebudu sedět, zatímco ty budeš bojovat!" Začala rozhazovat rukama okolo sebe a když umlkla, založila si je na prsou.
|
|
D'Arcy
Člověk
podkoní, chodící flirt
|
Post by D'Arcy on Nov 28, 2018 17:40:06 GMT
Povzdechl si, proč jim nemohli dát pokoj? Proč lidi museli být tak chamtiví? Nebyl to náhodou v jejich zemi hřích? Měl by jim to někdo připomenout. Chtěl zachránit jeho milované království. Nemohl ho přeci jen tak nechat na holičkách. Bylo načase, aby se zahrál na plácačku přes prsty. Normané si museli uvědomit, že nic není zadarmo. Ingwirth hold se jen tak nevzdá, jeho lidé za něj budou bojovat. Lauřin příchod čekal. Musela ho nejspíš slyšet, nebo jí to třeba někdo řekl. V tom domě věděli všichni všechno. Skoro žádné tajemství nezůstalo tajemstvím příliš dlouho. "Od čeho jsou muži, Lauro?" koukl na ní. Jeho seriozní obličej byl stále přítomen. Jinak se ani necítil. Tvářit se nějak jinak bylo prakticky nemožné, alespoň v tu chvíli. "Muži jsou tady od toho, aby bránili. Svůj domov, svou rodinu." zodpověděl a otočil se na svou milovanou sestru. Nemohl jí ztratit, vždyť jí před chvíli našel. Jediný důvod proč mohl Normanům děkovat. Přivedli mu jeho sestru a on se s ní mohl opět setkat, mohl s ní mluvit, mohl s ní zase žít. Ale teď se vrátili, aby mu to jeho nejdražší sebrali. Byl naštvaný, ale nehodlal si to vyplýtvat na své sestře, o kterou se tak neskutečně bál. "Nemůžu ti dovolit, abys tam šla." řekl, starostlivě a vystrašeně "Teprve jsem tě našel, nemůžu riskovat, že tě znovu ztratím." Takto být nemohlo, nesmělo. Vždyť jí ani pořádně neukázal okolí. Neukázal jí krásu tohohle kraje. Ani jí pořádně nemohl všechno povyprávět. Ona mu nemohla říci, co se všechno stalo za dobu jeho nepřítomnosti. Z té představy se mu dělalo smutno.
|
|
|
Post by Gwynn 'Vrabčák' Maddock on Nov 28, 2018 18:40:16 GMT
Jeden okamžik dokázal změnit vše. Jedna chvíle zničehonic dokázala obrátit život v peklo. Radost ve smutek. Štěstí ve zkázu. Moc dobře si pamatovala dny plné úsměvů, radostného dívčího smíchu, červenání se a pozitivních překvapení. Veselí, s nímž se točila v kruhu, sukně vířící kolem lýtek, rozpustilá, rozverná, po dlouhé době šťastná. To vše ji náhle opustilo. Zčistajasna svět před očima potemněl, stal se krutým ničitelem líbezných pocitů hřejících u srdce. Vzal jí téměř vše, aniž by se ptal, nikým nezván v jejím životě. Hra se změnila s jejich příchodem, s Normany bušícími na hradní bránu, vyvolávaje strach v očích každého, kdo žil v poklidném irském království. Přišli a sebrali jim naději na budoucnost, sny. Vidina lepšího života se rázem rozplynula, stačilo lusknout prstem a zbyla nepříjemně tichá, dusivá prázdnota. Ten den považovala za úplně obyčejný. Ráno vstala ještě před svítáním, tvář mokrou od opláchnutí se studenou vodou, aby se probrala a působila čile, živě - na rozdíl od některých obyvatel, jejichž radostí bylo dlouho do noci pít a ponocovat, aby se druhého dne budili neobvykle pozdě s ukrutnou bolestí hlavy. Rusé vlasy volně rozpuštěné, jen několik pramenů spletla pospolu světle modrou pentlí, aby se jí nepletly do zelenkavých očí, poslední dobou jiskřících hlavně díky jednomu muži, pro kterého jí srdce tlouklo o sto šest. Nechtěla si to přiznat, ale skutečně k němu cítila lásku - hlubokou, vázanou na jeho osobu, plnou života. Častěji se usmívala, pobrukovala si pro sebe. Dokonce i její vztah s Esther se začínal budovat na vzájemném respektu, nikoliv strachu z Einara, ačkoliv i on v tom sehrával svou úlohu. Kdo by také neměl vítr z rádce samotné královny? Patrně všichni až na Andrease, jejího rozkošného chlapečka, jenž mu neustále něco žvatlal s tendencí nezavřít ústa ani na pouhou minutku. Tu mu ukazoval buchty, které Gwynn upekla, onehdy zase jablko, které dostal za poslušnost. Einar se stával jejich rodinou, kterou oba tak zoufale potřebovali. Hledání stanulo u konce - život po boku Einara, ač plný nevyřčených otázek, založený na zvláštním poutu mezi nimi, jim přinášel štěstí do života, po kterém se mohli utlouct. Rusovláska si svého severského prince dobírala s hravým hihňáním, Andreas na něj míval tolik otázek, že na jejich zodpovězení kolikrát nebyl čas - nebo na ně odpovědi neznal ani sám velký rádce. Zpívaje si písničku čas od času vyhlédla z okna při přípravě snídaně, než vzbudila syna s čerstvou snídaní a hrnečkem mléka. Po společném jídle obvykle následoval úklid, zatímco Andreas si hrával se svými hračkami venku před domem se zákazem chodit dál, než na dohled od dveří. Tím nejmilejším dárkem se stal dřevěný vlk, bez kterého nedal ani ránu. Každý jeho krok doprovázel i ten vlčí, svého druha nosil po boku. Nezapomínal na něj, kam se hnul, musel i vlk. Věděla, že nikdy nezapomene na vynechání jednoho úderu srdce. Na tu chvíli, kdy uličkami otřásal křik paniky, vřískot žen a dětí, až se i Gwynn odtrhla od zametání. Zelené oči sledovaly s rostoucí hrůzou těla míhající se za otevřenými okenicemi - někteří se hnali chránit svůj domov, zatímco druhá část v děsu před nepřáteli hledali úkryt. Ta vteřina, kdy zůstala stát s očima rozevřenýma šokem dokořán, možná byla tou rozhodující, než se vzpamatovala natolik, aby vyběhla ze dveří domu, pátrajíc v mumraji po tmavovlasém chlapci. "Andreasi? Andreasi!" Křikem vábila chlapce jménem, masou nespořádaných těl si razila cestu k místu, kde svého hocha viděla naposled. Sotva mohla vědět, že se jí její drahý chlapeček vzdálil natolik, aby ho nenalezla. Sem tam ji nabádal k možnosti zajít za Einarem domů, když už věděl, kde se jeho velké sídlo nachází. Znala ten klučičí pohled - Einara miloval, zbožňoval ho a hledal v něm otcovský vzor. Když mu přislíbila, že dnes by se za ním mohli podívat, Andreas bral její slovo za souhlas. Nepočkal na ni, bez dovolení opět utekl směrem za svým nejlepším přítelem, hračku vlka tiskouce v dětské tlapce. Záchvat paniky otřásající davem však už nikdy chlapci nedovolil očima spočinout na muži, který pro něj znamenal všechno. Už nikdy se na něj nebude moci usmát. Lid ingwirthský ušlapal v běsu dětské tělíčko, nechávaje ho napospas samotě. Světlé oči otevřené, skelné... prázdné. Dřevěný vlk ani tehdy neopustil Andreasovu společnost - v pacce tisknutý se stal jeho společníkem na posmrtné cestě. Když ho nalezla, zprvu nedokázala pochopit souvislosti. Nechtěla si připustit pravdu. Zmateně vrtěla hlavou, donekonečna opakujíc záporné si přiznání skutečnosti - její syn ležel mrtvý na zemi a nikdo, nikdo ho již nevzkřísí k životu. V neustávajícím pláči tiskla k sobě nehybné tělíčko, odmítaje ho pustit nebo se vydat do bezpečí. To pro ni nic neznamenalo. Už ne.
|
|
|
Post by Laura de Kingsley on Nov 28, 2018 20:48:38 GMT
Pohled mu vzdorovitě oplatila okamžitě, jakmile na ní pohlédl. "To možná jsou, ale rozhodně tu nejsou od toho, aby umírali!" Odsekla mu tvrdohlavě. Nebyla malá a s mečem zacházet uměla, Richard ji to naučil. Možná nebyla rytíř, ale to neznamenalo, že nemohla pomoci. Nebyla zvyklá na tak vážný výraz na bratrově tváři, ale nehodlala se vzdát a jako poslušná husička sklopit hlavu a uposlechnout jeho příkaz. Věděla, že to myslí dobře, že se jí snaží chránit, ale k čemu jí to bude, když sám zemře v bitvě? "Nemůžeš mi v tom bránit," namítla zamračeně. "Co když se něco stane tobě? Přijdu naopak já o tebe," rozhodila opět rukama. "Chci být alespoň s tebou, i kdyby to mělo znamenat, že to budou poslední společné chvíle," řekla nakonec rozhodně a došla k němu blíže. Byla snad ještě tvrdohlavější, nežli bratr. Hleděla mu chvíli do očí a pak přešla k oknu, aby se podívala ven. Praporce, které se na obzoru třepotaly ve větru ji nahnaly husí kůži, děsily ji. Ale vzdorovitě a odhodlaně pozdvihla bradičku, hodlala se postavit nejen Normanům, ale především vlastnímu strachu. "Potřebuji meč," řekla po chvíli s přísným výrazem a pohlédla opět na bratra.
|
|
|
Post by Bartolomeo Quinn Ricci on Nov 30, 2018 19:17:33 GMT
Sledoval dění kolem sebe. Jak krásné město a pozoruhodné. Tady se mi bude líbit, pomyslel si spokojeně. V Ingwirth Holdu už byl pár dnů, ale protože byl líný a velice rychle ho upoutalo okolí, skoro úplně zapomněl na audienci u královny. Ne, že by na ní úplně zapomněl. Neustále si říkal, že by se měl ohlásit, ale přes tu tunu rovnic...Bylo to s ním hold těžké. Se Shirem se momentálně procházeli po městě, Bartolomeo měl momentálně v ruce tuhu a sešit, kdyby náhodou. Tenhle král se velice rychle nechal rozptýlit. Zajímalo ho úplně všechno a potřeboval o tom vědět, co možná nejvíce. Proto si bral při každé vycházce, alespoň svůj sešit, do kterého mohl dělat prakticky cokoliv. Jak si s úsměvem prohlížel okolí, bylo mu líto, že nemá u sebe jeho klisnu. Byla ve veřejných stájích, aby věděl, že se o ní postarají. Pocit bezpečí sice měl, ale ten divný pocit, že nestojí při něm...Ach, hrůza. Matematikovi se z toho otřáslo tělo. Došli až na trh, kde mladého krále uchvátily barvy. Pocházel sice z exotického místa, člověk by si řekl, že je na pestrost zvyklý. Ale ta dálka...jak dlouho ve svém království nebyl? Nechtěl nad tím ani přemýšlet. Musel se zarazit. Jeho snění o krásné domovině už bylo pomalu jediné, nad čím myslel. Ne ne, vnímej okolí a barvy, řekl si. Jak si to řekl, čas, jakoby se zpomalil.
Jak mohl sakra zapomenout na jeho největší vynález! Musel s k němu znovu sednout. To by hrálo, aby nepřišel na způsob létání. Když to mohli dělat ptáci, proč by nemohli lidé? Stoupl si na stranu, aby nikomu nestál v cestě a začal psát. x+y= q*24...Jedna rovnice ho vyšla na tři papíry, mohl děkovat Bohům, že si vzal ten sešit. Minule si je nevzal a musel si to psát po celém těle. V jedné vesnici takto udělal na par slečen dojem. Musel si totiž sundat triko a kalhoty, aby to všechno sepsal. Proč to všechno, asi si říkáte. Jeho mysl je přeplněna, takže na tyto věci má málo místa. Hodně věcí si pamatuje a vždycky si to musí v hlavě srovnat. Kdyby každý večer hloupě nečuměl do zdi, aby všechny nepotřebné věci vymazal z paměti, začala by ho bolet z toho všeho hlava. Kdyby si to všechno nezapsal, ten nepříjemný pocit v hlavě by neustal několik dní. Povzdechl si, alespoň má nové poznatky. Hodlal je hned sepsat do deníku o létání, který měl právě na toto vyhrazen. Už takový hold byl. Musel mít všechno poskládané a u sebe. Nenáviděl nepořádek, a protože neměl nikoho, kdo by to za něj udělal, musel si uklízet hold sám. Shira s tím otravovat nechtěl. Ještě by si myslel, že je rozmazlený fracek...což byl a párkrát to už dal svému příteli najevo, ale větší šmejd už být nechtěl. "Omlouvám se, příteli, že se ti dostatečně nevěnuji." řekl, když dopsal poslední údaje s menším povzdechem. Z neznámého důvodu, jeho tělo za posledních pár dní nechtělo odpočívat. Bylo neklidné a Bartolomea to štvalo. Takový divný pocit neměl dlouho. Jakoby se vrátil do Neapole. Podobná situace se mu stala, když ho korunovali. Chtěl se zasmát, to bylo přeci dávno pryč. Zde se mu nic stát nemohlo. Normané snad tak rychlí být nemohli. Co se dozvěděl, bitvu toto království vyhrálo. Tak rychle by se ti nafoukanci nemohli vzpamatovat. Jenže to hrobové ticho ho znepokojilo. Zvedl oči, nechápavě hleděl na obrazce, které se začali vytvářet před jeho zraky. Bič, krev a meč...Co to mělo sakra znamenat? Vždyť se nic nedělo! Proč tu byli meče? V tomto království není přeci problém být čaroděj, vlkodlak nebo upír. Proč by ho měli mučit? Ale z hloubi duše věděl, že takto to vůbec není. Muselo to být něco jiného, ale co? Myslel si, že mu z toho všeho praskne hlava. Kapacita jeho myšlenek byla zase plná. Výborně, musel upozornit svého přítele na pár nepříjemností. Chudák Shiro nejspíš musel poslouchat kňučení krále už několikrát a teď to mělo přijít znovu. Ale mladý král toho měl už plné kecky. Musel se najít způsob, jak dostat ze sebe ty myšlenky a nestrávit nad tím tolik času. Heuréka! Bude vymýšlet další vynález. "Příteli...něco se stane..." řekl zamračeně Shirovi "A nic hezkého to nebude." Ani pořádně nestačil vyložit, proč si tak myslel. Dav promluvil za něj. Všichni začali běhat do všech stran, byli zmatení. Slyšel vřískot a pláč. Někteří byli od krve, ale bez zranění. Co se to sakra dělo? Ne, nemohl dovolit, aby se něco závažného stalo. Luskl prsty a přemístil jeho a Shira na klidnější místo. "Normané! Utíkejte!" slyšel někoho řvát a ohlédl se za hlasem. Zdálo se, že si od utíkání jen tak neodpočine. Že by sebou do království přinesl neštěstí? Ne, zakroutil hlavou. Nemohl nad tím takto přemýšlet. On za to nemohl. Už tu byli a on jim jen vstoupil do pasti, která nebyla ani přichystána pro něj. Jeho oči se zaměřili na hradby. Jakoby slyšel toho lva řvát. Jeho tělo se otřáslo. To zvíře už párkrát viděl, stál od něj pár metrů a ten pocit byl nezapomenutelný. Divoké stvoření nedělalo nic kromě mručení, které mladým králem třáslo. Kdyby ta dravá šelma zařvala, nejspíš by mu rozervala tělo. Ten hlas byl majestátní. Poukazovala to na fakt, že i když lev žije v kleci, jeho duše se nedá zkrotit. Ne, Normané nemohli být lvi. Zmije...proklaté zmije to byli. Bartolomeo měl rád přírodu a zvířata, ale hady nenáviděl. Nebál se jich, ale jejich přítomnost ho štvala. Že by možná kvůli Normanům? Možná, ale dál se tím nezaobíral. V tu chvíli měl jiné starosti. Jedna z jeho starostí byla, zůstat naživu. "Sakra..." řekl, jak slyšel dunění brnění. Už jsou skoro u nich.
Zápisník schovaný. Místo něj v ruce meč.
|
|
D'Arcy
Člověk
podkoní, chodící flirt
|
Post by D'Arcy on Nov 30, 2018 20:00:06 GMT
Jeho oči byly zabořeny do jeho milované starší sestry. Mlčel, protože věděl, že i ona má něco na srdci. Stále měl chuť se vytratit a někde Lauru zamknout, aby nemohla ven. Jenže co když by se Normané dostali až sem? Nebylo to nemožné a rozhodně nechtěl slyšet, že by ona byla mezi obětmi. Musel jí vzít sebou, měl pravdu. Nechtěl to přiznat, ani trochu. Polkl a povzdechl si. Přijmout to všechno tak narychlo bylo opravdu těžké. Bude toho litovat? Nejspíš, ale nic jiné udělat nemohl. Riskoval v tu chvíli úplně všechno: svůj domov, svou sestru, svůj spokojený život. Musel se jít utkat se svými bratry, které zavrhl před dlouhou dobou. Chtěl mír, ale s nimi to nešlo a uvědomoval si to. Jen doufal, že nepotká žádnou známou tvář. Chtěl zabíjet povědomou osobu, která mu pomohla se dostat až sem. Co kdyby se jeho bratři rozhodli jít bojovat? Ať si kopou na tom svém poli, řekl si, říkali, že tam jim je dobře. Koukal na ní, jeho ruce třásly. V očích ho štípaly slzy. A to si říkal v tu chvíli muž. Ne, byla to slečinka, ale to mu bylo překvapivě jedno. Objal pevně svou sestru. Neříkal ani slovo, jen se ke své sestře chvíli tiskl. Kolíbal s ní ze strany na stranu. Utěšoval, ale netušil koho. Sebe? Sestru? Nejspíš sám sebe. Laura se chovala v tu chvíli, jako ten starší. "Tu tvrdohlavost mám po tobě." řekl, když potlačil pláč hluboko do své mysli. Nehodlal v tu chvíli plakat. Nehodlal jít do boje s mokrými tvářemi. Musel ukázat těm šmejdům, že se jich nebojí. Musel ukázat, že jim svůj domov jen tak nedá. Odtáhl se hned poté, co políbil svou sestru na čelo. "Tak pojď, sestřičko." řekl s jeho typickým úsměvem "Jdeme jim nakopnout zadky." Bylo mu úplně jedno, jestli v tu chvíli nějak porušoval etiketu, na kterou celkem dbal. Bylo mu to jedno. V ten moment bylo všechno jedno. Vzal svou sestru za ruku a odtáhl jí z pokoje do jedné místnosti, kde bylo Laylino staré brnění. Nenosila ho a navíc tu nebyla. I kdyby měli prohrát, nedozví se vůbec nic. Utahoval její brnění kolem jeho sestry, aby jí hned při boji nespadlo. To by bylo nadělení. Kdyby nešlo o závažnou situaci, jen při pomyšlení, že by jí to brnění spadlo, Arcy by pukl smíchy. "Váš meč, mademoiselle." řekl a menší úklonou a sarkastickým úsměvem "Ale teď jdeme. Nesmíme dopustit, aby ublížili nevinným."
|
|
|
Post by Shiro Ashina on Dec 1, 2018 21:25:18 GMT
Zůstával zahloubaný ve vlastních myšlenkách, tiše kráčející po boku šlechtice. Nehovořil příliš, spíše sporadicky, povětšinou upírající zrak mimoděk před sebe, relativně skoupý k projevům okolí. Dokonce samotný Bartolomeo pro ním byl pouze dalším obyčejným člověkem, nevěnující přehnanou pozornost jeho úsměvné zasněnosti. Normálně inklinoval k tomu, zálibně pozorovat zmatení přítele v situacích běžného dne, jak nejistě tápe, jestliže nešlo o řešení složitých matematických rovnic nebo konstruování dosud nemyslitelných strojů, ovšem nyní vše lhostejně přehlížel. Bezmyšlenkovitě pokračoval kupředu, pokládající jednu nohu před druhou, jakoby ztracen ve snu vyhlížel rozhřešení vzniklého problému. Pociťoval bolest smíšenou s beznadějí, jak si opětovně uvědomoval odtržení od rodné domoviny, vzdáleného ostrova. Před několika dny jen zaraženě shlížel k příchozím řádkům. Už jsme zůstali jen čtyři. Brzy pouze tři. Ta skutečnost ho nesmírně tížila, strhávala jindy nadšenou mysl do nekonečné spirály lichého litování. Vstřebat smrt bratra pro něho představovalo takřka nesplnitelný úkol. Změnil bych něco, kdybych neodjel? Pochyboval. Dosud nejtěžší zkouška stále neskončila. Jen nepřítomně přikývl, když zaslechl slova pronášená svým směrem, jednal více z mechanického popudu, nežli skutečného zájmu. Vychování ho neopouštělo ani ve chvílích největšího žalu, nemohl projevit své pocity tak, aby tím uškodil dalším lidem. „Není potřeba se mi omlouvat.“ Pronesl zdvořile v odpověď. Ani ho pořádně nevnímal, jenom tušil jeho blízkou přítomnost, avšak více starosti neprojevoval. Pohled zaražený nepřítomně v dáli, přičemž odhrnul několik černých vlasů padajících do obličeje. Dnes si připadal zmatený, ztracený, jako dítě, jemuž uniká cosi zásadního. Koutkem oka zpozoroval nadšení v projevech těla následníka neapolského trůnu, když si horlivě zapisoval poznámky ohledně zamýšleného vynálezu. „Věci se dějí.“ řekne lakonicky. Nyní vskutku nedisponoval náladou k tomu, aby vedl sáhodlouhý rozhovor ohledně možných skrytých hrozeb nebo případného ohrožení. Netaktně hodlal v podstatě utnout toto téma v čistém zárodku, kdyby snad sám nezpozoroval přicházející problémy. Zaslechl hlas, jakoby zpátky, volající ho z nejzazší krajiny trápeného podvědomí, nepřítomně trhl hlavou, stále ztracen uvnitř sebe. Trvalo, nežli navrátil mysl zpět do reality, donutil rozum opět zastávat svou úlohu plnohodnotně. Ten rozruch a křik kolem, zůstával chladným, jen odměřeně sledující okolí propadající neřízenému chaosu. „Pojď“ uchopil Bartlomea za zápěstí a počal jich vést směrem od zděšeného davu, ale i nebezpečí číhajícího za hradbami. Nesměli zůstat nečině stát, aby tak zůstali bezbranní pro nepřátele, či se ponechali strhnout zmatkujícími obyvateli. „Teď by ses do boje hrnul zbytečně.“ Bez řádného vybavení, ozbrojený pouze spěšně vytaseným mečem, by pravděpodobně podlehl první salvě šípů vyslaných z řad útočníků. Shiro sám věděl, že on zdejšímu kraji svými schopnostmi boje těžko vypomůže, když vždy náležel k těm nejhorším žákům a trávil mnohem více času při studiu etikety, nežli zvládáním šermu. V současné chvíli mu však bylo nemožné upřít jakousi zvláštní racionalitu, zatímco většinu strhávala bezhlavá panika, on uvědoměle vážil možnosti, vyhodnocující východiska. Nepociťoval strach, úzkost, obavy, necloumaly jím přehnané emoce. I přes nepraktické záhyby kimona zvládal udržovat rychlejší tempo, jak hledal cesty k nejvýhodnějšímu ústupu. Dnešní den opravdu nepatřil k nejpovedenějším, začal mizerně a třebas skončí ještě hůře, o všem rozhodne především náhoda.
|
|
|
Post by Marcus on Dec 3, 2018 19:59:47 GMT
Myslel jsem si, že jsem dost silný. Že mě jentak něco nezlomí. Svlečen do půl těla, ruce roztažený a připotaný očarovanými pouty, vlhké studené kameny mě mrazily do zad. Touhu po krvi jsem už dávno přestal kontrolovat a zamlžovala mi už tak pokřivenou mysl. Trvalo mi dlouhou dobu než jsem rozpoznal vězení Avalonu. A ještě delší dobu trvalo než se ve vězení objevila ona, Morgana, s tím svým přihloupým úsměvem. Mučení a pomalé vysychání z nedostatku krve si vybralou svou daň. Dlouhé dny se mi hrabala v mysli a snažila se překroutit každou myšlenku. Myšlenku na ni na..na koho vlastně. Marně jsem v mysli hledal ten kousek skládačky, který se mi dral na mysl. Guinevere je již dlouhá desetiletí mrtvá i s naším synem. Na koho se tedy snažím vzpomenout? Vím, že po její smrti jsem si začal říkat jinak. Už nejsem král, nejsem Artuš, jsem..upír, černý rytíř, smrt. Jednoho dne se mě dotkla její ruka na tváři, pouta povolila a něco se změnilo. S kym? S ní nebo semnou? Padl jsem před ní na kolena. “Má paní” vydechl jsem, touhou? Hlady? Netušil jsem. Oblékla mě, nakrmila svým služebnictvem a přichystala mi komnaty. Bolest hlavy mě ničila celé dny. I přesto, že jsem měl volnost necítil jsem se tu svobodně. Něco mi na tom nesedělo, ale přes bolest hlavy jsem pořád nechapal co. Ve snech se mi objevovali střípky událostí, které mi však nic neřikali. Pokaždé když jsem zavřel oči viděl jsem tvář ženy, která mi byla tak znamá a přitom naprosto cizí. Cítil jsem akorát frustraci, která mi zamlžovala mysl. Věděl jsem, že něco chystá a když zavelela k útoku šel jsem poslušně s ní. Přichystala mi černou zbroj, kterou jsem nosil po smrti Guinevere, nechala přivést hřebce černého jako noc. Jakmile jsme se objevili venku z Avalonu čekala nás již normanská armáda v čele s Evou, normanskou velitelkou. Musel jsem uznat, že byla vážně sexy, Morgana a ty jeji čárymáry nesmysly byly hodně žhavý. Ale ona v tý zbroji, no rozhodně bych si dal říct i když je to jen kus masa. Při pohledu na hradby, které chtely obě ženy napadnout mě rozbolela hlava. Ženy se s armádou zastavili a asi čekali na přivítání od místních než hrad napadnou. Opět jsem cítil jak se mi do žil vlévá frustrace, vztek a žízeň po krvi. Otočil jsem koně a zamířil pryč od armády, stejně jsem neměl chuť s nikým bojovat když bylo jasné kdo tuhle bitvu vyhraje. Vedl jsem koně po paměti, jen jsem nechápal odkud vím kudy se do hradu dostat. Sesedl jsem a našel místu kudy se dalo vejít nepozorovaně dovnitř. Měl jsem pocit, že to já jsem tuhle cestu vytvořil. Potřásl jsem hlavou, abych vyhnal otravný myšlenky a zamiřil k hostinci. Ignoroval jsem překvapené pohledy lidí, když na mě starej muž zavolal s prosbou o pomoc jen jsem zavrčel jako zvíře. Rozrazil jsem dveře a vešel do zapáchajícího hostince. Doufal jsem, že se mi podaří uklidnit a nezabít přitom půlku hostince. Všude byl cítit strach a to moje smysly dráždilo mnohem víc než zvláštní pohledy lidí kolem
|
|