|
Post by Vince Laszmann on Mar 13, 2018 20:43:18 GMT
Vydechl jsem pomalu a v hlavě si urovnával odpověď na její otázku. "Nikde se nezdržuji moc dlouho, potřebuji svoji volnost, přespím tam kde se dá." Zazubil jsem se pak lehce a koukl se zas na ni, nadzvedl jsem jemně obočí když mě popíchla s tím že mluvila jak kdybych mýdlo nikdy nepoužil. Sice je to pravda že to už asi bude dost let co jsem naposledy měl možnost se umýt mýdlem, ale stejně mě to trochu namíchlo. Nemám rád když ze mě někdo dělá hlupáka, sic to je ze srandy, ale jsem prostě v tomhle takový. "Pff" Vzal jsem si od ní tedy ty věci a nejdřív smočil své ušmudlané ruce plné mozolů a menších jizev, trošku jsem sykl jelikož jsem na prstech měl ještě pár menších škrábanců, už ani nevím odkud jsem je vzal. Pořád se někde prodírám, mohly to být kamínky či trny rostlin, cokoliv. Když se většina špíny smyla z mých rukou, umyl jsem si rychle obličej. Není mi příjemné mít na obličeji vodu, i když není zrovna nějak extra studená. Prostě jsem to chtěl mít co nejrychleji za sebou. Poté jsem vzal to mýdlo a nějak tedy celé tohle umývání dokončil rychle. Jak už bylo zmíněno, na hygienu si nepotrpím, a že by mě zrovna tohle bavilo a bylo mi to příjemné, to bych taky neřekl. Byl jsem rád když jsem to mohl položit a už si konečně utřít obličej suchým ručníkem. Trochu jsem si odfrkl jak nějaký pes a pak ručník pomalu položil k ostatním věcem. Mezitím jsem si poslechl ji jak vysvětluje hru, po mé otázce na její jméno. Pousmál jsem se trochu pobaveně, zní to zajímavě, a pokud bude ona muset splnit nějaké úkoly ode mě, mám šanci se trochu pobavit. "To zní zajímavě, tak dobrá. Mám začít, či ty?" Nadzvedl jsem obočí a podíval se jí letmo do očí, na vteřinu jsem si všiml jak se jí v nich zaleskl odraz plamenů.
|
|
|
Post by Ragna Oldervik on Mar 13, 2018 20:57:04 GMT
Ragnin stav provázely řádné výkyvy. Prsty levé ruky již dokázala zlehka hýbat, kdežto zlomená noha se vůbec nehojila, ba naopak, zbarvením přešla do fialovo-karmínových odstínů s tím, že nedokázala majitelku unést ani na krátkou dobu, jen přičiněním štěstí Runar zůstával momentálně klidný, tudíž nepotřeboval neodkladnou asistenci se zvládáním vzteku. Postupně dostala infekci do pravého oka, což poznala nesnesitelnou tendencí zrakového orgánu slzet a produkovat nevábně vyhlížející hnis, zatímco kdokoliv schopný pohledu na ni, by ji ještě informoval, že bělmo celé zarudlo. Prostory nenapomáhaly hojení, zatuchlý nevábný smrad všude kolem, mizerné hygienické podmínky, dokonalé kombinace. Jedinou výhodu představovala absence citu, tudíž si dostatečně neuvědomovala závažnost katastrofálního stavu těla, stále normálně fungovala, přestože s jistými omezeními. Zvědavě nakoukla po zvuku neočekávaného rachotu způsobeného otevíráním dveří. Více stáhla svou přítomnost do rohu, zvídavě pozorující dění, hlavou opřená o zeď, kde se asi metr nad její hlavu skvělo Odinovo znamení. Pomrkávala zdravým okem, kdežto to nemocné schovala přiloženou dlaní, nehodlala bratra ponechat samotného, jelikož takto viditelné zdravotní problémy by mohly vést k jejímu nedobrovolnému odtažení na ošetřovnu, stále vlastnila cenou komoditu, v podobě informací, jež tohle království zoufale potřebovalo. Nahnala trochu sebevědomí do poničené tváře, nějaká sebeobrana proti případným nepřátelům, nesměla slevovat z pozice. Překvapeně shledala, že opět došel Einar. Nevěděla, jak dlouhá doba utekla od jejich minulého setkání, dle rozvinutého zánětu a postupu poranění šlo tipovat týden, snad dva. Přitáhla nohy blíže k sobě, avšak šlo rozpoznat uvolnění v gestech, reagovala vůči němu smířlivěji, nežli většině zdejšího obyvatelstva, jenž jí zajišťovalo hlídače v podobě strážných. Proč jsi se vrátil, proběhlo už jednání? ptala se sama sebe, mírně v obavách, zdali již zazní právoplatný rozsudek. „Donesl jsi mi konečné zprávy?“ pronesla přímo, bez jakýkoliv tanečků, pakliže zaznělo rozuzlení, bylo lepší plně ho akceptovat, nežli chtít vytrvat v iluzi nevědomí. „Řekni mi, je venku den nebo noc? Svítí hvězdy na obloze? Připadám si zavřená roky.“ nepatrně sebou zamrvila, dbala však krytí, takže stále ponechávala pravou ruku položenou přes část tváře, aby nedokázal zahlédnout zarudlý korálek místo oka. Rychlým pohledem zkontrolovala celu vedle, vlk neklidně přecházel po prostoru, znejistěný, zlehka vrčící seveřanovým směrem. Vzájemně si mnoho sympatií nevyměnili, čehož si čarodějka povšimla, načež zazněl její hlas skoro omluvně. „Když byl ještě člověk, byl neuvěřitelně hodný.“ zazní, jakoby se snažila mírnit následky, vznikající napětí. Zabrousí pozorností k přešlapujícímu zvířeti. Kéž by dokázala zvrátit účinky vlkodlačí kletby, zaručit mu, že opět nebude muset bojovat s tou bestií v sobě, ovšem proces byl nezvratný. Vydechne. „Nikdy jsem nepochopila, proč mu to udělali. Nechtěl to.“ pronese smutně. Bojovala, naprosto marně. Řvala, dštila kletby, zběsile prosazovala názor ohledně zbytečnosti učiněného rozhodnutí, bezvýsledně. Ten nejistý pohled jediného šedavého oka zamíří k Einarovi. „Ale to tě zřejmě nezajímá.“ ovládnutá sentimentem sklopí odevzdaně hlavu. Moje poslední jiskřička naděje, moje poslední část rodiny, můj poslední záchvěv víry. Nejistě se pokusí odhrnutou vlasy z čela, zběsile při tom manévruje, stále mu odmítá přiznat zranění omezující viditelnost. „Ty jsi to chtěl?“ zazní již pevněji, kdy zaplašila tu nestydatou dávku lítosti, bolestných vzpomínek. „Nebo tě donutili to přijmout?“ Stát naproti normální muž, zřejmě neotevře ústa pouze pod velice silným nátlakem. Takto s ním jaksi soucítila. Zkušenosti nabrané za poslední tři roky ji poučily, jak obtížné je vycházet s divokou stránkou svého já, jeho neustále soptící krvežíznivostí. „Nemusíš to zapírat, viděla jsem tvoje oči. Neodsuzuji tě.“ řekne naprosto upřímně. Někteří chovají hlubokou nenávist k takto prokletým, jí připadalo nespravedlivé jich tak urychleně soudit. Stále v nich přebývala osobnost, city, charakter. Neodvrhli lidskou stránku dobrovolně, ba naopak, urputně se jí drželi.
|
|
|
Post by Einar Aaltonen on Mar 19, 2018 19:27:49 GMT
Situace se neměnila a mohl jsem cítit, jak můj vlk začínal být netrpělivý. Věděl jsem, že všechny zprávy jsem měl doručit, co nejdříve, jenže Její Veličenstvo bylo zaneprázdněno. Musel jsem čekat a mé vnitřní zvíře nenávidělo čekání. Chtělo se dozvědět, jestli by zrovna on mohl Runara roztrhat na cucky. Jenže to by nepomohla ani nám, ani sourozencům. To by jsem šel do věznice, která byla hned vedle a věřil jsem, že bez boje bych nepřežil. Až by se čarodějka uzdravila, krk bych zakroucen nebo definitivně zničen od vlkodlačích tesáků. A já doopravdy o svůj krk přijít nechtěl. Až tak moc jsem své tělo nenáviděl. Obalený v plášti, který vál za mnou, jsem se dostal na místo, kde jsem byl před pár dny. Stráž byla vyměněná a konečně jsem mohl vidět někoho, kdo nehraje karty. Byli tam dva, kteří si jen tak povídali o životě a jak jednomu se narodil druhý syn. Před tím, než jsem vstoupil do cel, jsem mu musel tiše a pogratulovat. Dva synové, co by za to ten tyran dal. Asi svůj život, který už byl stejně ztracen. Bylo to až k naštvání a já doopravdy nechtěl zuřit. Ještě by se můj druh zase rozčílil a měl jsem menší obavy o ty mříže, jestli by odolali tomu nátlaku ještě jednou. Prohmatal jsem vak, který jsem měl pod pláštěm na zádech. Nedovolil bych si nepřinést něco k jídlu. Pozdravu jsem se nedočkal, a abych popravdě řekl, ani jsem ho moc neočekával. Ale já měl co říkat. Dělal jsem pomalu to samé, jen u královny a pár dalších lidí to bylo jinak. "Královna je zaneprázdněna." odpověděl jsem "Zprávy se oba dozvíte samy, až k vám promluví královna sama." Netušil jsem, co udělá. Královnu jsem mohl sice znát od té doby, co si ji vzal ten tyran, ale do hlavy jsem jí nikdy pořádně neviděl. Mohl jsem být jejím přítelem, na kterého se mohla obrátit, jenže přátelství se mohlo vyhodit z okna, pokud šlo o královské záležitosti. Trochu to vypadalo, že si všichni tři dozvíme rozsudek až v ten onen den. Avšak jsem měl v úmysl předložit to, co mi říkala Ragna. Nehodlal jsem promarnit další životy, jen kvůli jednomu prokletí. "Stmívá se." odpověděl jsem ji. Zimní krajina se měnila na jarní a mohl jsem jen pozorovat, jak se mé oblíbené období vytrácelo. Co mi chybělo na krutém severu; sníh, mráz a delší noci. Nebyl lepší pocit než sníh, který byl cítit na tlapách. "Hvězdy za chvíli vyjdou. Prodlužuje se den. Jaro se blíží." vyřídím jí. Měla právo na to, aby věděla o stavu venku. Informace o počasí nikdy nikomu neuškodila. Jak jsem se snažil opřít o stěnu, jako před pár dny, ucítil jsem vak s jídlem na zádech. Hodil jsem ho přes rameno, abych jí ho mohl dát co nejblíže. Až v tu chvíli, co jsem dával vak k ní, jsem si uvědomil, v jakém je stavu. Nikdy jsem nechtěl o ženě hovořit takto, ale snad mi odpustí, když řeknu, že vypadala strašně. Nejistě jsem se na ní zadíval, jak si kryla oko. Měl jsem se vyptávat? Měl jsem to nechat plavat? Zvolil jsem prostřední cestu; čekat na známky bolesti, které jsem nevěděl, jestli se objeví. Přece ksakru musela mít meze. I čarodějka nějaké má. Pohled se odlepil od ženy na jejího bratra, nebo alespoň na jeho vnitřní zvíře. Cítil jsem, jak praží po krvi, pravděpodobně po té mé. Na rozdíl od minula mu dala má vnitřní bestie pokoj. Neměla zapotřebí mu v tu chvíli něco dělat. Proto jsem se na Runara mohl koukat lidskýma očima. Poslouchal jsem jí a mohl jsem tentokrát říct, že mě to zajímalo. Ale přiznal bych to nahlas? Jen přes mou mrtvolu. Zakroutil jsem hlavou "Jen povídej. Více informací na obhajobu, větší šance, že budete živí oba." Byla to pravda. Důkazy jsem potřeboval a tohle byla výborná příležitost. Netlačil jsem na ni, nechal jsem to na její svobodné vůli. Bylo to jen pro její dobro. Škubl jsem sebou, když se začala ptát. Pohlédl jsem na svou ruku a diskutoval jsem sám se sebou. "Stalo se to rychle." promluvil jsem po chvilce mlčení. Vzpomínka na Alwu, jak zabíjí mé sousedy, jak je přivázaná ke kůlu, jak mne její vlk táhne z vesnice pryč a jak mne následně nechtěla pustit. Neměl jsem čas se ani pořádně vzpamatovat. "Bylo mi to jedno. Nic jsem nemohl ztratit." O všechno jsem přišel v tu chvíli, co mě Alwa tahala pryč. Jejich pohledy jsem si pamatoval do té doby. Byly vyryté do paměti. Bylo mi úplně jedno, že jsem byl sám. Vždy mi to bylo jedno.
|
|
|
Post by Ragna Oldervik on Mar 19, 2018 21:08:38 GMT
Další nejistota, jen se opět opřela tělem o zeď, rozmrzelá z toho, že domnělá panovnice této země tak vážně podceňuje vojenskou situaci, kdežto pravděpodobně, raději, řeší svou garderóbu či natřásá boky v zrcadle. Typické všem ženám neprošlým válečným běsněním, jejichž ruce netřímaly zbraň v nerovném souboji o holý život svíraný v schopnostech nepřátelských šiků. Jak může vůbec vést národ? Proč ji muž jako Einar poslouchá? Nechápala. Na chvíli skryla hlavu, už unavená neutuchajícími politickými tanečky, kdy jediné, po čem niterně prahla, představovala bratrova svoboda. Též ji netěšila nutnost přijímat ortely od postavy ženy, nikoliv opačného pohlaví. Ať to již mohlo být jakkoliv, přirozeně přikládala větší váhu mužům, seč sama dokázala udržet krok v jejich nelítostných hrách, zasluhovali většího respektu. Nezpochybnitelná, nadřazená autorita v očích čarodějky, zde, za oceánem, role pravděpodobně kdosi prohodil v krutém žertu. Šlo rozpoznat jistou nelibost s níž přijala informaci, jelikož nesrozumitelně zamumlala přisprostlou kletbu, ovšem dostatečně obezřetně, nežli by vyvolala zbytečný svár, když tělo vzdávalo službu. Vděčně uposlechla sdělení ohledně venkovního stavu, načež se ozval posmutnělý vzdech. Představa čerstvého vzduchu, stovek světel poblikávajících na nebi. Zakroutí podrážděně hlavou, místo obdivování krás večera, seděla zajatá zde, kde pořádně nedokázala dopočítat ani uplynulé dny. Nesdělí Einarovi tu urputnou touhu, aby dostala příležitost zahlédnou zdejší hvězdné nebe, jen zatrvzele přesvědčí sama sebe, že takový krok by byl strategicky nevýhodný, přestože příjemný duši. Laskavost za laskavost, tak to funguje. Snad i proto, dosti nedůvěřivě, pozoruje přinesený balíček. Se znatelným despektem, očekáváním zrady. Nedůvěřivě přeměřuje situaci pohledem, kdy prozatím neopouští pozici. Až následná výzva k rozšíření řečené poznámky ji donutí přemoci tu vrozenou opatrnost, přičemž je zaslechnutým roztrpčena. Jakoby snad o tomhle mluvit bylo tak jednoduchý. Prokleje v duchu nevymáchaná ústa, stejně jakožto krátkodobé zasnění, obě okolnosti vedoucí k nutnosti rozvíjet nepříjemná fakta. Tělo sebou cukne, ona neuměle přehodí slepené kadeře havraních vlasů tak, aby pravé oko zůstalo ušetřené zvědavosti okolí. Žádné dokonalé krytí, přesto postačující. „Co chceš obhajovat? Dědí se to.“ odsekla trochu podrážděně, přičemž provizorně klečela na všech čtyřech, hledající nejlepší způsob, jak zdolat vzdálenost délky cely, takže by dostala možnost být dotyčnému blíže. Když si starší řekl, že jsi dostatečně silný, aby jsi to přijmul“ procedí skrz zuby, nutíc svaly fungovat, tudíž postoupí o zanedbatelný kus dopředu. „A tvoje rodina dostatečně vážená, aby se jí ta čest mohla prokázat“ doplní, pokračující v neumělém plazení, když už by normálně pociťovala nesnesitelnou bolest z troufalé akce, avšak její obličej zůstává naprosto klidný, zcela soustředěný na pronášená slova. „Tak jsi neměl právo protestovat.“ dokončí, kdežto spočine na vytyčeném místě. Jediné, co je dělí, jsou mříže, na které zničená dívka položí hlavu. Trochu překvapeně upírá oči k jídlu, zatím ovšem jeho přítomnost plně neřeší. Kdyby snad Einar trpěl nějakým pochybnostmi ohledně toho, jaktože jedinkrát nevykřikla, zopakuje mu předchozí frázi, tentokrát mírně pozměněnou. „Říkala jsem ti, že necítím bolest, to nebyl vtip.“ ulpí pohledem zdravého oka na četných ranách, ale i zlomené noze či částečně invalidní horní končetině. „To on mi říkal, kde je hranice.“ zazní opět skoro nevědomky, v krátkém rozpomenutí na všechny Runarovi příkazy ohledně nutnosti dbát fyzického zdraví. „Když ho zajali, těsně po jeho prvním úplňku, přičemž vypálili naši vesnici, už mi bylo jedno, jak moc se to na mě podepíše.“ Jako důkaz mohla lehce posloužit zdevastovaná schránka, už skoro neschopná pohybu. „Sebrali mému bratrovi lidskost, tím, jak s ním zacházeli. Jen pouhé zvíře. Nechceš vědět, jak to v leženích chodilo.“ Sklopí chvilkově víčka, pociťující vztek sama na sebe, že nedokázala zasáhnout dříve, učinit tomu utrpení přítrž. Otevře oči, pohled směřovaný k němu. „Donutil ses ty sám.“ konstatuje, v hlasu zaznívající pochopení. Jasně jí docházelo, že zřejmě neměl žádnou jinou cestu, k níž upřít naději, takže vlkodlačí projetí přijal vcelku chladně, nutnost. „Zvládl jsi to naprosto sám nebo ti někdo pomáhal?“ Jistě, pokládal nevhodné, zvídavé otázky, ale dosud nezaslechla podrážděné okřiknutí přikazující jejich ustání, nespatřovala důvod k ustání. Upřímně podléhala zájmu, toužila znát víc ohledně osudu někoho, kdo si procházel podobným martyriem. Vidět záležitosti i jinak. Jak tak neomaleně formulovala dotazy hned nezaregistrovala slzy stékajíc po tváři. Přestože vlasy plnily funkci dobře, zánět vynucoval k zrodu stále novách kapiček, jenž sice rázně setřela, avšak pozdě, takže si jich on mohl všimnout. Pakliže využil příležitost, nadzvedl krytí černých kadeří, zpozoroval zarudlou kuličku místo oka, což by Ragnu donutilo mírně ucuknout, avšak nestáhnout se plně zpátky.
|
|
|
Post by Einar Aaltonen on Mar 22, 2018 19:37:21 GMT
Jen z jejího pohledu jsem dovedl vyčíst, že není s mou odpovědí spokojena. Ale co jsem mohl dělat jiného? Lhát jí? Ne, to by situaci možná ještě více zhoršilo. Tohle byl obchod, informace za svobodu. Nehodlal jsem to zkazit. Tady jsme se bavili o budoucnosti království. Královna sice byla zaneprázdněna, ale stačilo jen pár dní a budu moct s ní o tom všem hovořit. Už jen pár dnů a snad bude vše po všem. Královna dostane informace, Runar bude volný a přinejlepším jeho sestra přežije též. Na tu horší variantu jsem raději nepřemýšlel. Muselo se čekat a z čarodějčina pohledu bylo vidět, že je netrpělivá. Trochu se její tvář uvolnila, když jsem jí řekl o vnějším světě. Nezáviděl jsem jí. Já nevidět měsíc jen jedou za dva dny, šílel jsem. Byl jsem posedlý vidět měsíc. Miloval jsem ten klid, který ho provázel. Takové ticho...Noc byla můj živel, držela mne při vědomí, dávala mi chladnou mysl. Díky ní jsem se nemusel stát tím, co pohlcovalo Runarovu mysl. Mohl být vděčný. To je to jediné, co jsem mohl udělat. Neměl jsem prakticky nic, jen svou duši a zvíře, které bylo mé druhé já. "Chci dokázat, že se ještě v něm ukrývá člověk." řekl jsem, kousající se do spodního rtu. Přemýšlel jsem, měl jsem dlouhou chvíli. Co říci královně? Stalo se to úplně poprvé, co jsem byl tak nervózní z mluvení s Jejím Veličenstvem. Samozřejmě, párkrát se to stalo za prvního krále, který mě pozval do svých řad. V přítomnosti jeho syna, tyrana, jsem nikdy nervózní nebyl. Sice jsem byl starší, mohl jsem od něho čekat a chtít respekt, ale zdálo se mi to zbytečné. U královny jsem se snažil chovat jako přítel. Avšak v této situaci muselo jít všechno přátelství, všechny vzpomínky stranou. Také jsem přemýšlel nad tím, jestli královna zná něco, co by mu pomohlo ve vysvobození. Potřeboval jen znovu najít cestu. Vždyť se nemohl ztratit navždy. Pokud říkala, že vybírali ze silných jedinců, museli vědět, co dělali. Naši nepřátelé mu zkazili mysl, ale snad naše stranu mu může dát alespoň tu volnost. Přestal jsem se strachovat, nekoukal jsem se na ní s ustaranýma očima. Nechal jsem toho. Každý má hranice, dokonce i ona. Ona je však přelézala za cenu zlámaného a krvavého těla. Stále mi, ale v hlavě zaznívala jedna otázka. "Jak dlouho, už je v tomhle stavu?" otázal jsem se. Možná, že bylo pozdě na záchranu. Přiznal bych se, že mi ho bylo líto. Nechtěl jsem vědět nic. Stačil mi jen pohled na ně dva a její slova, která byla plná emocí, která by se dala krájet. Bylo jich tolik, že bych nedokázal vyjmenovat všechny. Vycítil jsem z ní vztek. Záleželo jí na něm. Obětovala by se pro něj, za zvíře, které sešlo z cesty. Obdivoval jsem jí, zasloužila se můj respekt. Řekl bych jí to do očí? Z velké pravděpodobnosti ne. Mé činy ukazují respekt. U mně vždy mluvili činy. Slova pro mne byla zbytečná. Proto jsem pomalu nikdy nemluvil. Řvát na někoho, aby přestal, umí každý. Ale zastavit někoho, to je jiná. Můj přítel, tedy bývalý, mi ukázal tuto cestu. Nehodlal jsem jen pozorovat, jak někdo někomu zpackává život. Kývl jsem nad jejím konstatování. Ano, neměl jsem jinou možnost. To jsem se měl schovávat ve stínech po zbytek svých dnů? Nebo jsem se měl stát tím, čím byl můj druh, který byl ve vedlejší kleci? Přijal jsem to a basta. Vzpomněl jsem si, jak jsem si zvykal na novou edici mé maličkosti. Nové schopnosti, kterým by se obyčejným smrtelníkům mohlo jen zdát. Na severu se tyto schopnosti náramně hodili. Zvládl jsem to, ale všechno sám? Nedovedl jsem to pořádně posoudit. Alwa byla taková morální podpora, ale zvládnout to psychicky a fyzicky, to zbývalo na mne. V tom mi nemohl pomoci. Duševně jsem musel přijmout, že v mé mysli už nejsem jen já a fyzicky jsem se musel přizpůsobovat s novými dovednostmi. Dovedl bych říci, že i bez Alwi bych dokázal přežít. Ta mi, ale dala snadnější průběh. Druhý den ráno, potom všem, co se odehrálo, ležela vedle mě. Netušil jsem, jak bych reagoval, kdybych tam ležel sám. "Lhal bych ti, kdybych ti řekl, že jsem to zvládal úplně sám." připustil jsem. Byla to pravda. Lhal bych jí, kdybych řekl, že jsem na to všechno byl sám. Nikdy jsem své přítelkyni pořádně nepoděkoval. Snad to vycítila z toho, co jsme skoro dělali každý den.
|
|
|
Post by Korialstrasz on Mar 23, 2018 13:48:35 GMT
Zahrabaný pod nánosem starobylých textů, prokousával se zdlouhavou historií lidského poznání, přičemž si připadal, jakožto malicherný brouk kráčící po rozvité stezce. Hledal informace skryté za rouškou zřejmého, důkladně procházel jednotlivé věty, urputně pátral, až občasně padal vyčerpáním. Čas sehrával hru v neprospěch mága, zarytě hledajícího klíč k budoucímu životu a zároveň odhalení tajemství původu prapředka dnešních magických sil. Jak proklínal vznešenost starých spisů, přestože jejich vyznění povrchně chápal, k porozumění potřeboval víc nezbytného zkoumání, načež častokrát ztratil více než den snažení. Klepající prst blízkého skonu oznamoval nedočkavou náruč nenasytné milenky, samotná smrt toužila snad uvítat tento neuvážený experiment pošetilé lidské snahy. Další z antických děl zůstalo odloženo stranou, už vyčerpáním nedokázal mistrně analyzovat každý oddíl sepsaný Platónem v tajemstvím zastřeném dialogu Faidon. Promnul čelo, zmožený tak dlouhotrvající, nepřestávající hrozbou. Zaklonil hlavu, našel tvrdého podkladu v opěře postele, přičemž sám seděl usazený pouze na kančí kožešině, jež ho dělila od chladné země. Naprosto propadal vábivé hudbě vědění, až pozapomínal uvažovat víc, snad nehostinný vnější svět, kvůli kterému tak vytrvával v pátrání. Korialstraszův pohled, plný němých proseb v nevyřčený zázrak, směřoval tupě před sebe, jak myšlenky roztodivně poletovaly většinou směrů, dětinské mušky nezkrotné v chaotickém počinu. Jak dlouho? Dotazoval se sám sebe, kdežto začínal pociťovat neignorovatelné známky únavy, jak víčka rezignovaně klesala. Nejenže nejedl, též čas představoval naprosto zbytečnou komoditu, slepou, zbytečnou. Hodiny, minuty, dny? Koho to zajímalo. Neustále plyneš, utíkáš dopředu, honíš se za smyslovým prázdnem. Vysmíváš se ve své neskonalé moci všem zmoženým hledačům. Nepřítel. Shlédl ke květu utvořenému ze spleti drobných jizev v mužské dlani. Jednotlivé provazce světlé barvy propletené v líbezný ornament snad až výsměšně symbolizující pučící krásu života, či snad hvězdu rozbouřenou stoletou snahou zůstat v neustálém pohybu. Pokýval hlavou, jak bláznivě ulpíval v tak zbytečném vrtochu, vždyť to byly jen nahodilé známky vlastní smrtelnosti, žádný symbol, skrytý význam pod nánosem bolesti. Budeš hloubat snad na vždy, až zapomeneš umřít? Jak důmyslně se mysl obracela proti vlastnímu stvořiteli, domnělému pánu, jehož tak usilovně popouzela na scestí absurdnosti. Zapomenout umřít, jak prazvláštně to znělo. Vstal, zbitý údělem studia, jak neobratně připomínal novorozence poprvé shledajícího svou novou pozici po vytažení z dělohy. Zmateně přidržoval svou přítomnost v blízkosti stabilních těles, aby předešel bolestnému pádu, neboť ho sužovala dehydratace. Obrovský šrám přes hruď znatelně viditelný, jak špatně se hojil, když představoval protrhnutí křehké bariéry dvou světů. Bodnutí procházející skrz, cupující fyzično dle krutého uvážení, trpká zkušenost. Kdysi slýchával mnoho historek o pokroucených obrazech tehdejších mágů, jejich hořkých údělů, pakliže častokráte představovaly už jen stíny lidské bytosti, občasně připodobněni pouhému torzu schopnému poroučet magii. Nehodlal, netoužil následovat tohoto příkladu, snad kvůli cti vůči společnosti. Zdali počne pozbývat humanoidní rysy, pozvolna zahájí zaprodávání končetin, již neexistuje, přesvědčení schopné udržet ho zde, podstoupil by onu smluvně uzavřenou dohodu s Angelique. Věc snad horší jak smrt. Pronesl opět němě, konečně dostávající možnost upít trochu vody z poháru, jenž sem pravděpodobně přinesla služka, když on tvrdě vyspával. Byl to zvláštní pocit, ovšem kýžený výsledek nenastal hned a on přemáhal popudy rozumu, aby neustupovaly stupňující se bolesti hlavy, jež přicházela z nedostatků projevených v péči o vlastní osobu. Usedl, kdežto hlavou dopadl na desku stolu, lokny světlé barvy zahalily muže i jeho zoufalý výraz. Ani všechno úsilí dosud nestačilo k rozhřešení hádanky, ponižující zklamání. Neupravený zjev, jehož vlasy už dosahovaly závratné délky do půli stehen, neudržovaný vous, hruď zbrázděná nesčetnými doklady malichernosti, oblečený pouze do spodní části oděvu, totiž kalhot, se zdál ztracený. Jak dlouho? Jak dlouho to bude trvat? Kolik času, než zaprodám sám sebe?
|
|
|
Post by Beatricé on Mar 24, 2018 18:03:54 GMT
Zasměji se zvonivě a přitakám. "Ach ano tomu dost dobře rozumím..." Svoboda a volnost je to nejdůležitější, co člověk může mít. Tak pán se urazil, když jsem poukázala na jeho ušmudlanost? Nu může ale umýt se musí, pokud chce zůstat tady. Sepnu si vlasy a otočím se k němu, přistoupí na mou hru a já se uculím, v tu chvíli nás ale přeruší klepání na dveře. "Beo! Beo dělej něco se stalo Sloanovi, potřebuju abys ho zkontrolovala honem!" Sloan je trochu hloupější lamželezo ale součást naší rodiny, je dobrosrdečný ale někdy se žene do průšvihů a nechá se vyhecovat. "Do hajzlu, Vinci, budeme to muset nechat na jindy, protože Sloan." řeknu jako by to bylo dostatečný vysvětlení. Hodím mu košili a mrknu na něj, díky tomu, že je tu horko poměrně dobře vyschnul. "šup šup...nenechám ho vykrvácet..." Když se nám podaří obléct tak zavřu maringotku a musím běžet, je mi to líto, ale někdy se holt musí první věci udělat první.
|
|
|
Post by Angelique DuPlessis DeBelliere on Mar 25, 2018 18:12:31 GMT
Po návratu z bojů měl k dispozici celou knihovnu Ingwirth Holdu, měl k dipozici i knihy, které se zdály ztracené, protože jsem je díky svým ptáčkům našla. Večery trávené tichem, které by se dalo krájet, později provázené průpovídkami o nalezených vědomostech nebo o mém průběhu dne, zatímco jsem čistila hluboké rány na jeho těle. Nutno říci, že svůj slib plnil, hledal způsoby jak vše přežít aniž by si stěžoval nebo měl opět ty řeči o smrti a o tom jak je pomíjivý. To mě vždy rozčilovalo naprosto nejvíc, ty řeči jak zemře, skoro jako by ho těšilo jak mne to popuzuje. I přesto ale zapomínal na prosté věci, kterými je jídlo. Neměla jsem čas celý den do něj něco cpát a tak jsem pověřila jednu ze služebných aby mu nosila jídlo každé dvě hodiny a dbala na to aby jej snědl. K tomu dostával nejlepší červené víno aby mu proudila krev a obnovovala se. V ruce připravené vyvařené kusy obvazů, horkou vodu a alkohol. Vydám se směrem k pokoji, který se snaží moje služebné udržovat ve zdravém stavu. Ne vždy se to povede. Vejdu a udeří mne do citlivého nosíku pach hnisu, velmi velmi slabší než první dny, přesto mne fyzicky bolí vidět jej v tomto stavu. Odkašlu si, sedí tam jako hromádka neštěstí, je to strašné, chápu proč pomýšlí na smrt, ale je tvrdohlavý, kdyby dovolil abych jej dovedla ke královně jistě by magií nějak pomohla, ale je tvrdohlavý, chce přijít na podstatu, ale zatím přichází sám o sebe. Nakonec mu nezbyde než přijmout upírství a tak přijde on i já o cenný materiál. Zachová ale život...tedy pokud to jako život bere. "Vypadáš...úděsně...musím k tobě poslat lazebníka mágu." Aby jej oholil a upravil jeho vlasy. Zná onu proceduru, sednu si k němu a začnu pomalu odvazovat jeho bandáže, vypadjí lépe, musím se usmát, přesto je jasně znatelné že regenerace je značně omezená. "Něco nového dnes?" Zeptám se jej, když alkoholem čistím jeho rány a sleduji jeho výraz. Bolí mne ho tak vidět, řekla bych mu to, avšak náš nevyřčený vztah to téměř nedovoluje, nedáváme najevo jak se kolem toho druhého cítíme. Záměrně, nebo´t jsme oba příliš tupí a zabednění.
|
|
|
Post by Ragna Oldervik on Mar 26, 2018 19:49:10 GMT
„Tři roky.“ zaznělo posmutněle, když myšlenkami opět přešla víc k trpícímu sourozenci, nežli vlastní snaze zamaskovat přijatá zranění. Pohledem následuje nedůvěřivé vlčí pohyby, jak zvíře přechází po prostoru cely, obrovské, neklidné. Osud vnesl vlastní dávku humoru do rozložitého těla, které naprosto neodpovídalo standardům vlčího druhu, kdežto spíše už hraničilo s patrnou nepřirozeností. Prudký pohyb, zavětření příležitosti, dokázal reagovat neuvěřitelně rychle, pudově, krvelačně. Jen ve chvílích, kdy podlehl magickému oparu, dostávala možnost vjet do drsné srsti. Budeš si tohle všechno pamatovat, pokud se vytane způsob jak tě vykoupit z takto nesmyslného utrpení? Posečkala, lepená na spletitých cestách vlastní mysli, jak pozvolna rozvíjela nejrůznější spekulace, následující chabé nitky, tápající v minulosti opanované nechtěnými vzpomínkami. „Ve vesnici prožil jen svůj první úplněk. Šílel, doslova.“ Automaticky si odhrne vlasy z čela, šimrají. Nebýt zabraná sama sebou, netancovat uvnitř rozbouřených pocitů, zaregistruje vzniklou chybu, nechávající zkrvavené oko pohlédnou na svět. Nelibá záležitost, s přihlédnutím k tomu, jak zrakový orgán neklidně pomrkává. „Povalil mě na zemi, neslyšel. Ostatní ho chtěli usměrnit, ale já je nechtěla nechat to udělat, to kvůli nim trpěl. Zíral na mě stejně, jako dnes, nepřítel. Vystartoval.“ Podvědomě si pravou rukou mne krk, kde tehdy cítila zběsilé zakousnutí zubů. „Musela jsem mu zarazit dýku do boku až po rukojeť, aby přestal, aby mě tehdy nezabil. Ale nemohl za to a nemůže za to ani teď.“ Hluboký soucit, snad až přehnané porozumění, jakoby zapomínala ostatních okolností. Tak urputně za ním stála, tak odhodlaně ho hodlala bránit, až druhá strana mince zůstávala zapomenuta, neboť by roztříštila touženou naději. „Když se potom proměnil zpátky a ostatní mu řekli, co skoro udělal, že mi tehdy málem vážně sáhl na život... viděla jsem, že se začíná bát sám sebe.“ Jemně pohodí hlavou, pozvolna se odhodlává k tomu, aby přijala jídlo, které Einar donesl, zatím opatrně. „Ale mělo být dost času na to, aby ho to naučili ovládat, kdyby nedošli oni.“ Netituluje jich přímo označením, přestože ze vzniklé situace je jasné, že se jedná o normanské oddíly. Ono zájmeno "oni" vysloví s neskrývanou hořkostí, citelnou pachutí bublajícího jedu. „A oni ho nikdy nenaučili ovládat.“ zakončí povídání, při němž občasně připomíná rozhněvanou bohyni nenávisti, jindy dívku zraněnou osudem. Vzhledově dívka, uvnitř již životem vyzrálá žena, avšak zapříčiněním daru nešlo rozpoznat nic, jakožto i on mluvil o stovkách let, ovšem působil dojmem velice pohledného muže, což dozajista zapříčiňoval vliv prokletí. Setrvávala lapená uprostřed nesouvislé změti pochybností, nežli přenesla pochybnost ke společníkovi, jemuž projevovala doteď mnohem více respektu, než ostatním příslušníkům stejného pohlaví. Snad samota, izolovanost, stesk, ji nutil jednat mírněji. Možná prosba v záchranu bratrova života, jemuž by podvolila veškeré statky světa, cokoliv obětovala. „Tak to ten dotyčný musel být silnější podporou, nežli dokážu být já.“ náznak, připuštění slabosti, přeci jen selhala v základním ohledu, nedokázala najít možnost, jak ho dostat z tábora dříve. Všechna snaha byla směšná v porovnání se vznikajícím utrpením. „Chtěla bych, aby se někdo takový o Runara postaral, až tady nebudu.“ zazní hlasem, jímž si nepřipouští obavy, jednotvárné, monotonní konstatování, naprosté smíření. Dala jsi co jsi mohla, ale to bylo málo, všechna ta moc, Odinovo požehnání, nedokáže napravit Fenrirovu zlobu. Toužila prostrčit ruku skrz mříže, moci obejmout zmrzačenou duši, projevit jí blízkost. Žila snem, snem ve kterém spatří opět svého bratra a on řekne její jméno, po ničem jiném netoužila. Naivní, tak se cítila. „Už ani pořádně neví, kdo jsem. “ Hlas lehce zakolísá, přesto zůstává tvrdý. „Jediné, co ho donutilo projevit trochu zájmu bylo, když viděl moje slzy. Tam někde uvnitř si pamatuje co se stalo. Jak jsme si vzájemně ublížili.“ Nebylo lehké tuto skutečnost vyslovit nahlas, tížila, svazovala, ale i přesto přinesla mírnou úlevu. Nerozváděla teorii dál, pouze čekala, jestli Einar bude ještě něco chtít nebo ji zde ponechá okolnostem na pospas.
|
|
|
Post by Korialstrasz on Mar 27, 2018 17:04:34 GMT
Znejistěl pod náhlým přívalem slov, když doteď prodléval v absolutním tichu, jenž rušil pouze vlastními pohyby. Trhl nesouvisle hlavou po směru nenadálého vyrušení, až jedno z oříškových očí pohlédlo přes hustou kštici. Pohledem tápal, načež počal urychleně stahovat veškeré pochybnosti směrem k rozbouřenému nitru, aby nebyl omylem prozradil své roztrpčení z nedostatku získaných informací, jenž ztěžka dokázaly uspokojit vnitřní honbu vstříc kýženému poznání. Prve narovnal tělo, kdežto i při takto triviálním aktu, sykl podrážděně bolestí, neboť vyprovokoval špatně se hojící zranění k reakci. K upírce upíral zrak zprvu nejistě, načež trvalo, nežli zaujal tolik známý výraz, přičemž kontroloval každý mimický sval obličeje, odhodlaný nedat krátkodobou slabost plně najevo. Občasně propadal depresím, chmurným myšlenkám podtrhávajícím bezútěšnost situace, avšak vytrvale jich odháněl, nejvíce v přítomnosti Angelique. Od okamžiku, kdy vyslovil ono skryté přání, pojmout ji za manželku, přestože provedl žádost více formálně nežli uvažoval, vítal, když netráví příliš času společně. Připadal si jakožto zaslepený hlupák, jenž se jí musel zprotivit, svou neomalenou přirozeností. Odhrnul záplavu kadeří, aby nebránila v budoucím počínání, stále nepromluvil, zatímco ona již dávno odhodlaně ponoukala k rozhovoru. Co si o mě musíš myslet, že jsem blázen? Proč mi stále věnuješ svou péči, pakliže na tebe venku čeká celý svět? Nechápal tu starost o tělo zbrázděné magickými vlivy, žasl nad vytrvalostí s jakou odcházela a vracela se zpět. Skládal poklonu projevené houževnatosti, avšak původ této motivace zůstával Korialstraszovi skryt. Snad ono prahnutí po moci, zachování tak delikátní entity ji mohlo být cílem. Zaujal známou pozici, aby jí poskytl dostatek prostoru k výkonu úkonů spojených s dalším ošetřením zranění. Značně nelibě očekával následující záškuby strastí, pramenících z těch nepříjemných, ovšem nutných, zásahů. „Ne“ pronesl hlasem zabarveným v neutrálním tónu z něhož nečišely žádné emoce, jelikož jim nepovoloval vytanout výše. „Nepotřebuji, aby se o mě někdo staral, stejně jako se mi nepodařilo zatím nalézt nic směrodatného.“ dodal následně, až když si uvědomil, jak matoucně mohlo jediné pronesené slovo působit. Zatnul zuby, přemáhajíce veškeré svalstvo v těle k spolupráci při odporu k nastupující bolesti, kdežto odmítal jakkoliv nadále projevovat roztrpčení. Nechtěl jejich vzájemnou společnost ponechávat v tichu, co se však slušelo říci? Udělal jsem chybu. Neměl jsem ti vyjevovat pocity, neboť jsem dozajista provedl neuvážený tah nad nímž můžeš mávnout rukou, jakožto nad hloupostí příliš zbrklého kluka. Zavřel oči, zkoušející poznatky urovnat, správně nasměrovat, marně. „Věřím tomu, že později budu mít větší štěstí.“ řekl, přestože vkládal mizivé naděje do budoucího výzkumu. Nejvíce v tomto ohledu dopomáhaly přivezené zápisy z pera nadšeného stvořitele, jenž mága vytrhl z náruče věčnosti. Jejich zmatenost jich však činila nepříliš líbivým čtením, vyžadujícím naprosté soustředění, jehož málokdy dosahoval kvůli starostem vnějšího světa, nutnosti udržovat nezbytné fyzické pochody. Tušil taktéž, že postrádal vcelku důležitý list obsahující většinu vysvětlujících poznámek, týkajících se užití zkratek ve svébytném díle, což mu postup komplikovalo. „Jsem ti vděčný za tvoji obětavost, ale nemusíš trávit své dny čištěním mých ran, klidně mě ponech na povel některé ze služebných, ať zbytečně nemarníš čas.“ Což o to, že by nadmíru stál o přitisknutí překrásné ženy do těsné blízkosti, jemně přejížděl ladné křivky chtivými dotyky, strhl ji do postele a spal po jejím boku, tvrdošíjně ho odmítal. Nehodlal vypustit tu pudovou stránku na povrch, obyčejného muže, jenž toužil po rodině a zázemí, válečníka oddaného bitvě, přímočarého a upřímného. Děsil se oné divokosti, toho, jak nepatřičně by působil, neboť vystupoval především jako diplomat, vzdělanec a mág, nikoliv odlišně. Nechtěl, aby ona těchto věcí poznala, propadl by dozajista v krutou nemilost. Hanba takovému.
|
|
|
Post by Angelique DuPlessis DeBelliere on Mar 29, 2018 10:28:27 GMT
Jiný by strohé dvě věty sotva považoval za příval slov ale on vypadá, jakoby se probudil z věčného spánku a můj tichý hlas zněl jako skřeky sirén. Nedivím se, někdy nakouknu, když studuje, kolem něj je naprostá aura soustředěn a je jako v jiném světě, netuší že se kolem něj něco děje i když mu služebná přinese jídlo, musí jej probrat aby se najedl, ví, že by dostala trest kdyby se nepostarala. Vidím an něm jak se snaží vsoukat do role, kterou si sám přisoudil a než jeho pohled nalezne polohu lhostejnosti spatřím toho muže, který se mi vyjevil v lese, na pokraji sil. Dívám se na něj od té doby jinak, jinak to ani nejde. přesto nedávám najevo nic, nemohu, zmatení v mém nitru nesmí zničit vyšší důvod proč jsem na zemi, nesmí se mi dostat na kobylku a zničit tolikaleté bádání. Proto se snažím z logiky věci najít způsob, kterým zachovám jeho čarodějnou podstatu, přesto jsem z nějakého popudu ochotná jej proměnit aby přežil, v čemž doufám nebude hledat více, protože je to naprosto iracionální...udělat z něj upíra znamená připoutat jej k sobě a naprosto bez účelu bádání. Což je tenký led, který by vyjevil mé pocity k němu. Není hloupý a jistě si to uvědomuje, právě proto se pečlivě vyhýbáme citlivým tématům. Usměji se na jeho odpověď "Jistě velký mág nepotřebuje nikoho..já vím-" Přejedu palcem po jeho hraně čelisti, kde je neuspořádaný plnovous. "Pak budeš muset s břitvou v ruce důvěřovat mě..chceš to riskovat?" Odvětím když ždímám nasáklé pláténko do díže s vodou, která se začne bavit do růžova, příjemná změna, růžová oproti žluté a zelené, která značila hnis. "Musíš...slíbil jsi to...nejde o štěstí..." Povím mu pevně, aby věděl, že jsem nezapomněla na jeho slib, stejně jako já dala i on dal mě. A já nezapomínám. "To není obětavost, je to prosté sobectví Koriale.." Zašeptám a pokračuji v péči o jeho tělo. Cítím se podivně v kleštích a jednou za den sem přijít a osahat jeho tělo, že žije, dýchá a hojí se ač neskutečně pomalu, je pro mě velmi nezbytný faktor abych zůstala v klidu. Doufám také, že ten společný čas nám dovolí trochu si navyknout jeden na druhého, i když se i myslí stále vzdaluje. Když dokončím práci, chytnu jej za paži a otočím jej na sebe, ne hrubě ale dost pevně. "Nevzdáváš to mágu, že ne? vložila jsem do tebe svou důvěru..." Podívám se mu modrýma očima do jeho oříškových a přejedu mu po tváři. "Dovol mi tě oholit..." Ne zcela ale tak aby vypadal upraveně. jeho bradka k němu patří.
|
|
|
Post by Einar Aaltonen on Mar 29, 2018 20:15:18 GMT
Obdivuhodné. Tři roky soužití, tři roky smutku, tři roky bolesti a utrpení. Jaké to neštěstí. V těchto časech se mohlo stát doopravdy cokoliv. Měl jsem si zavést deník, pro všechny příhody, které prošly mým zdlouhavým životem. Byla na to ideální doba, má cesta byla teprve na začátku. Stejně jak mi vyprávěla o jejím bratrovi a jeho prvním úplňku, zde i já jsem měl začít s deník. Odsuď to vše začalo. Odsuď začala má zdlouhavá pouť, která jen tak neskončí. Na počátku mě provázel strach, který jsem nemohl ze sebe setřást. Avšak ten se vypařil právě po prvním úplňku. Bolest, křiky bolestí a slzy, které však neupustily oko. Tvrdohlavost je nechtěla pustit. Nepoznával jsem se. Zvíře, které ve mě do té chvíle dřímalo mě uvítalo. Nějak vstřícně to ale nebylo. Co jsem taky mohl čekat? Byli jsme jeden a já bych od sebe žádné vstřícné vítání nikdy nečekal. Touha po kontrole v něm chrlila, chtěl se ujmout vlády nad mým tělem. Měl jsem se stát tím, čím byl Runar. Co mě zachránilo před stejným osudem byl vlkodlak, který stál vedle mě, a to, že Fenrirova zlost ke mě nedosáhla. Nechystala jsem se prohrát, musel jsem porazit sám sebe. Neměl jsem nevybranou. A to stejné musel udělat můj druh, který stál ve vedlejší cele. Pokud ovšem nechtěl strávit svůj život, jako hračka pro Fenrira. Při pouti, která se odehrávala v mé hlavě, jsem se koukal přímo do očích ženy, které hnisalo oko. Dozvěděl jsem se, co skrývala. "Pokud se zahraje vše na správnou notu, tvůj bratr i ty budete na živu. Postarám se o něj, alespoň pokud se jedná o tu bestii, která ho nechce pustit. A ty si necháš ošetřit to oko. Jestli se z toho Runar vyhrabe, tak si nemyslím, že by byl zrovna dvakrát nadšen, pokud by jsi byla poloslepá." řeknu jí s menším úšklebkem. Instinkt mi našeptával do ucha, že se blíží soud. Za chvíli se rozhodně jestli budou žít oba, jen jeden nebo nikdo. Měl jsem připravenou mluvu? Já a mluvu? Uspořádal jsem si vůbec nějaký plán? Ten se formuloval a musel vyjít. Jinak bych si to do smrti vyčítal a to by byla pěkně dlouhá doba. "Ona nikdy nebyla opora." namítl jsem ihned s tichým zasmáním. "Spíše mne využívala. I když mě dovedla vytáhnout z boje, který jsem vedl sám se sebou, byl jsem stejně jen její hračkou." Alespoň takto jsem to vnímal vždycky. Bral jsem jí jako přítele, jenže jsem cítil, jak mne využívá jen proto, aby nebyla sama. Jen pro její touhu a uspokojení. Našla si novou hračku? Má manžela? Že by se už konečně usadila? Nebo už je dávno mimo tento svět? Neodpověděl jsem si a ani jsem nechtěl. Bylo to dlouho a já to všechno hodil za hlavu. "Ještě mi zbývá pár stoletích ho napravit. Uvidíme, jak se bude Fenrir tvářit." poznamenal jsem hlubokým hlasem. Bestie ve mě vrčela nedočkavostí. "Jednoho dne ho přestane bavit být loutkou zvířete." řekl jsem hned poté, co jsem stál normálně na zemi. Na odpovědi jsem si musel ještě počkat. Povídala sice jako otevřená kniha, ale stále jsem nevěděl detaily. Snad mi je řekne někdy sama, pomyslel jsem si. Hlavou jsem pokynul na vak s jídlem. "Nasyťte se. Sílu budete potřebovat. A to oko chci vidět v lepším stavu." lehce jsem zahrozil, když jsem se jí díval do očí. "Byla by ho škoda." S touto větou jsem se otočil a šel si svou cestou. Strážní za mnou zamkli dveře a mé kroky směřovaly Odin ví kam. Ještě jsem musel přemýšlet. Nehodlal jsem ztratit dva životy jen kvůli tomu, že jsem si něco neujasnil. Až když jsem procházel ulicemi města jsem si všiml, jak mě ta žena dokázala rozpovídat. Málo kdy jsem takto mluvil, tak moc. Nezvyklé a podivné. To se nesmí opakovat. Měnit se kvůli někomu, ne ne ne. Už ne. Jedna žena mě porodila, druhá mě zničila, třetí si hrála s mojí skořápkou a to, co se znovu postavilo na své nohy, měla změnit čtvrtá? To snad ne.
|
|
|
Post by Korialstrasz on Mar 31, 2018 9:36:08 GMT
S mírným překvapením nadzvedne krátkodobě obočí, neboť naslouchat těm slovům budí mírné rozepře. Zatímco sám zachovával vytyčený odstup, kdy tvář zůstávala neměnná a gesta zdvořilí, jí v hlase zaznívala drobná starost spolčená se zájmem. Uvažoval nad oním jevem, když sám odmítl učinit podobný tah, čímž by snad k sobě nalezli bližší cesty, nežli při vytrvalém předstírání silných pozic. Ona nepatrně ustupovala, cosi dávalo tušit stejně hluboký zájem, jaký i on pociťoval k osobě upírky. Snad i nepatrné naznačení by stačilo, aby jeden druhému zůstali viset v náručí. Ovšem vidina riskování, špatného uvážení, stále spočíval ve vzduchu, otravovala ho tou možností neúspěchu. Proto místo rázného vyjevení zarytých tužeb, dál zůstává tvrdým diplomatem, jemuž je schopnost projevení sympatií cizí. Nehodlám podstoupit riziko, aby jsi se ke mě otočila zády. To již uvnitř svářil obě části osobnosti, jak divokou a nepředvídatelnou, tak nepřístupnou a vypočítavou, na povrch ovšem vyplouvala pouze druhá jmenovaná. Její dotyk nezpůsobí žádné viditelné znejistění, přestože mírně otřese iluzemi, stejně jako naléhavost obsažená uvnitř tónu. Tyto náznaky nastolí další vlnu pochybností, promítající se však pouze skrytě vůči okolí, když on chvilkově skloní hlavu s níž nezřetelně potřese, kdežto okamžitě nastoupí opět do role. „Mám ti věřit, že je to sobectví nebo se sama sebe snažíš přesvědčit o tom, že to tak je?“ pronese trochu nevybíravě, jelikož vážně pochybuje o pravdivosti řečeného tvrzení, jakoby mělo jen odvádět pozornost, být výplní, špatnou odbočkou. Nerad se ocitá v pozici klamaného, už kvůli znevážení pozice při vyjednávání. Očima nevybíravě zabrousí vzhůru, aby jí zpříma konfrontoval s podezřením. Chvíli vytrvává v nepříjemném pohledu, než se opět rozhodne raději neřešit situaci příliš horlivě. Třebas hledal neexistující entity jen, aby dokázal obhájit vlastní zatrvzelost. Zaregistruje překvapivě pevný stisk, zvláštní. Trvá několik úderů srdce, než promyslí řádnou odpověď, jenž jí má především vrátit zpět, neboť z jeho náhledu věcí, působí příliš zasněna a přehnaně tlačí na pilu. „Kdybych to vzdával, zním jinak. Nebudu tu sedět, pročítat knihy, probírat staré zápisy a vůbec se starat o to, že mám nějaké potřeby těla.“ odsekl skoro podrážděně, pakliže ho předchozí věta drobně rozlítila, jakoby ona už předesílala selhání. Uvnitř vět zaznívalo patrné rozhořčení, jenž však zaniklo s poslední zaznívající slabikou. „Naléháš zbytečně, přestože tento požadavek dávno znám. Žádné tvoje konstatování nedokáže urychlit proces zevrubného zkoumání, je naprosto zbytečné, aby jsi se namáhala s takovými frázemi.“ Zaujal vcelku čitelnou polohu, kdy stanul v opozici a nepříjemně kontroval pronesené. Dvě přesně definované strany bojiště, možný rozhovor raději přeměnil v přestřelku. Snad tím i odháněl jakékoliv náznaky zájmu, nechtíc uvažovat nad možností, že tak činí z opravdové starostlivosti. Raději toužil ji odehnat, než zklamat, tolik zbytečně zatvrzelých gest. „Nechci být holý jak kuře Angelique.“ čímž se ohradil proti nabízené službě, neboť, přestože nevěnoval svému porostu dostatečnou péči, nehodlal zůstat bez jeho přítomnosti. Zvykli si na vousy i dlouhé vlasy, ačkoliv to z počátku nepůsobilo moc reálně, představa ztráty ho nenaplňovala optimismem. Stejně jako její stálá blízkost, odolával touze pozvednout ruku a alespoň jí přejet po lící, proto snad už stupňoval nepříjemnost v jednání. „Povinnosti jsi splnila, můžeš jít.“ To už znovu sahal po neuspořádané kupě nahromaděného papíru, přičemž hodlal dál rozvíjet studium v předzvěsti toho, že ona opustí místnost a všechna ta vnitřní nestabilita najednou zmizí.
|
|
|
Post by Angelique DuPlessis DeBelliere on Apr 2, 2018 11:21:02 GMT
Odložím mísu s vodou a špinavými bandážemi, otočíc se na něj na posteli, kde sedíme, sedíme tak naproti sobě čelem, hledíc si z tváře do tváře. "Naše pohnutky nejsou černobílé mágu...mohu být sobecká a pečující zároveň..." Odvětím naoko nezaujatě, s největší snahou zachovat beztvarý výraz a tón. Natáhnu k němu ruku poku se nechá, abych přejela po jeho neuspořádaném strništi s nesouhlasným zavrtěním hlavy. "Měl bys na vzduch, jsi popuzený...věnuj si čas strávený něčím jiným, tříbí to mysl...jsi tak ponořený do čtiva, že ti uniká širší rámec...alespoň tolik mé bádání ukázalo. Pokud lidé soustředí vše na jednu věc, posléze soustředění ztratí aniž by si toho všimli a stává se z jejich činnosti jen bezduché jednotvárně se opakující jednání bez jakéhokoliv smysl a vnímání souvislostí. Nechceš snad přehlédnout něco na těch stranách jen protože jsi zatvrzelý že ne mágu?" Zeptám se jej a protože věřím v jeho inteligenci, vím, že na rozum by mohl slyšet. Prohrábnu si kadeře volně ložených plavých vlasů, protože mi vpadají do tváře. S oblečením si také hlavu nelámu, chodím sem tak jak zrovna jsem, tedy v košili a župánku, který se zavazuje pod ňadry krajkou. Nad jeho podrážděnou reakci vstanu a podívám se na něj seshora. "Ani já nechci abys byl jako kuře... ale nemusíš vypadat jako stoletý stařík, když se pod tím skrývá pohledný muž..." Podívám se na něj a čekám na odpověď...jeho vousy vždy byly krásně upravené, stejně jako vlasy, ale teď to vypadá jako by vylezl z jeskyně po sto letech...navíc začíná zapáchat...chápu jeho zaujetí a ponoření se, ale jednou se rozhodl, že che mou ruku a jako upírka mám citlivý čich...takže se s tím bude muset smířit, že bude čistý. Když promluví nakonec ani si nevšimnu kdy se tomu tak stalo ale dostane ode mě políček jen to pleskne. "Jsem svobodná žena...ne tvoje služka...mágu, dávej si pozor na jazyk, to , že pro tebe mám nevysvětlitelnou slabost neznamená, že se sebou nechám zacházet takto...nauč se konečně vážit si věcí..." Zasyčím se zoubky, které ve vzteku vyjedou. "Kdybych nechtěla nejsem tu..." Odvětím a olíznu si rty, cítím hlad, měla bych si zavolat služebnout a napojit se.
|
|
|
Post by Korialstrasz on Apr 2, 2018 13:23:46 GMT
Ten tón, prve k ní upřel pohled plný nevyřčených kleteb, nitro svářil vztek, touha uplatit dominantní právo, mysl nabádala k prudké protireakci, chytl ruku, jíž mu uštědřila políček. V té změti nenadálých okolností dokonce nezaregistroval ani ono slovo slabost, které by jindy představovalo potěšenou úlevu nad stavem věcí. Momentálně k ní shlížel naštvaný Hun, jenž svíral ruku, která předtím provedla výpad, nikterak silně, spíše výhružně. Výraz jakoby symbolizoval vzteklou šelmu vypuzenou zákrokem neopatrných lovců. Takhle se ke mě chovat nebudeš. Slyšel volání po dominanci, nutnosti vnést řád do tak opovážlivých věcí, ukázat jí, že neuvážená gesta si sebou nesou trest. Dosud neviděný hněv narůstal, jen málokdy propadal přirozeným popudům, ovšem vliv vychování slábl, jak vůči němu dorážela. Neřekl jsem, že chci panovačnou krávu. Skřípal zuby, avšak žádnou z myšlenek nevyslovil nahlas, celý okamžik spočíval v naprostém tichu, doprovázeném jen výměnou nevraživých pohledů z jeho strany. Trvalo, než přemohl divokou stránku charakteru, tu bojovou a necivilizovanou, načež uvolnil drženou končetinu, aby si ji upírka mohla přitáhnout blíž k tělu. Už blouzním. řekl si tiše. Pomalu viděl nekonečné stepi, osobností křižoval ten nekonečný oceán zeleně v koňském sedle a po boku měl obyčejnou ženu, jenž očekávala potomka. Ztrácel vědomí v lákavém snu. Zahanbený svou slabostí, otočil se vůči Angelique zády, mnouc si ztrhaně čelo. Chtěl bych, co nemůžu mít a ztrácím to, co můžu mít. K čemu je všechen ten přelud, proč se mi ty myšlenky na budoucnost tak hnusí? Jaktože chovám tolik odstupu k někomu, jenž by mi mohl poskytnout zázemí. Ztrácel rozum? Snad z části, alespoň to uvědomění, co očekává od nadcházejících dnů. Ubíhající hodiny studia nemohly přinášet odpovědi na dotazy ohledně vývoje budoucího života, nastane-li nějaký, když, nenalezne-li cestu ze zkázy, pravděpodobně momentálně odehnal možného dalšího stvořitele. Zapřel se rukama o stůl, zrak směřovaný do dubové desky, kdežto pravidelně zvedal a zavíral víčka, snad toužíc tak ulehčit temnému svědomí. Trápit se, pro nic. Zavrtěl nesmlouvavě hlavou, takže doprovázely i dlouhé blonďaté lokny, neupravené, zacuchané, postrádající péči. O co příjemnější by bylo se zlomit, nechat učinit osud krok, prodat duši za věčnou nevědomost. Zůstával, čekal, uvažoval, než nakonec opět pozvedl tělo, než našel další tenkou nit, již lapit v očekávání. Přestaň již bláznit. pokáral sám sebe nakonec, nežli ulpěl pozorností na ženě před sebou. „Máš pravdu, půjdu se projít.“ Nepředpokládal, že se ho pokusí zastavit, nějak mu rozmluvit činnost. Sebral první čistou košili pohozenou na posteli, přehodil přes sebe bělostný kus látky, přičemž za pomocí tenké kůže, svázal ohon do culíku, jenž působil více přijatelněji, jak předchozí neupravený stav. Konal dosti rychle, snad aby unikl chmurným démonům, co bez přestání otravovali ducha. Toužil vypadnout z prostor pokoje, na chvíli zapomenout těch nesmyslně složitých textů a jejich skrytých významů, jenž nutily čtenáře k vyvíjení konstantní námahy. Mít Mora. Cosi náhle bodlo u srdce. Vzpomínka k hřebci, jehož vychovával, co mu později stál partnerem. Ono prázdné místo mohlo být též příčinou nestabilní povahy, postrádal oporu projevenou zvířecí náklonností. Bez koně si připadal neúplný, ztracený, rozpolcený. Předtím měl vždy po boku svou věrnou duši, němou oporu, jejíž hřbet tak bezmezně miloval, nyní zůstal opuštěný v tom blázinci co se zve světem a přítomnost sebekouzelnější partnerky mu nedokázala vzniklou díru zacelit.
|
|