D'Arcy
Člověk
podkoní, chodící flirt
|
Post by D'Arcy on Feb 22, 2018 20:43:39 GMT
Trochu jsem se zamračil. Manžel mrtev a rodina, která se z velké pravděpodobnosti nestarala. Jako bych to už někde viděl a slyšel. Počkat, žil jsem v tom, alespoň v té rodině, která byla plná ignorantů. Ignorantů, kteří mysleli jen na své blaho. Když jsem dokázal přemluvit matku s otcem, aby mě dali do učení, byl jsem překvapen, že mi to vůbec dovolili. Že na to přestoupili a vcelku rychle. Měli o jeden hladový krk méně a o pár let později, o dva. Sestru jsem držel v rodině já. Všichni jí chtěli z domu, byla připravená mít manžela, měla na to věk. Kdybych jen mohl a nebylo to proti morálce, vzal bych se jí sám. Lauru jsem miloval jen jako sestru, nic více, ale kdyby to bylo to jediné, co by jí drželo doma, udělal bych to. Ale už jsem viděl ty pohledy, které bych dostával od rodičů a sourozenců, sousedů. To jsem jí nemohl udělat. Trochu jsem se kousl do jazyka. "Omlouvám se. Irštinu a Angličtinu. Oba jazyky Vás mohu naučit." vysoukal jsem ze sebe, celý rudý v obličeji. Zmátlo mě to, protože jsem se učil anglicky jako první, učila mne Layla a následně Irštinu. Navíc jsem se obklopoval lidmi, kteří mluvili oběma jazyky. Proč jsem si na Irštinu nevzpomněl bylo pro mě záhadou, ale když jsem se koukl po pokoji, Irsko mě pláclo přes oči. V tu chvíli jsem si chtěl vyhrabat hrob a tam zůstat. Nevěděl jsem proč, ale ta žena mě dělala nervózního stále více. Trochu jsem se začal bát, ale ne z ní. Ustaraně jsem se na ní koukl, když zbledla. Byla bílá jako stěna. Její pohled mi připomínal vyděšené laně. Jen na mě koukala a nehnula se. Její ruce, kterou jsem chtěl chytit, popadla opěradlo židle, která vedle ní stála. Chtěl jsem se zeptat, jestli je v pořádku. Jestli jsem jí nějak ublížil, ale něco mě zastavovalo. A když jsem uslyšel její jméno, věděl jsem, proč mě to zastavuje. Nedýchal jsem, nemohl jsem. Něco jsem začínal cítit v krku, jako bych měl plakat. Srdce mi bušilo a divil jsem se, že mi neroztrhalo hrudník. Takhle jsem se cítil v tom boji, ale tam jsem byl plný adrenalinu a vzteku. Teď to bylo něco jiného. Bylo to dokonce...příjemné? V místnosti mluvilo ticho, ale já jsem slyšel v uších moje srdce, jak buší a nevypadá to, že by chtělo přestat. Ta žena...to nemohla být ona. Byla to iluze, byla jen pocit, který mě chtěl vykolejit. Zírali jsme na sebe, nemohli jsme od sebe odtrhnout oči. Snad jsme si i báli cokoliv říci. Jako kdyby jsme ze sebe vydali hlásku, jeden druhému by jsme se rozplynuli. Ale já jsem to nemohl vydržet. Musel jsem něco říci! Ta žena měla stejné jméno, cítil jsem, že je to moje sestra! Jediná osoba, která mě měla z celého srdce ráda, která se o mě starala a kterou jsem nechal osudu. Musela být až na dně a já jí nechal v té tmě samotnou. Mojí sedmikrásku, kterou jsem si nechal vytrhnout z rukou. "L-Lauro...?" vyhrkl jsem ze sebe. Cítil jsem, jak jsem měl slzy na krajíčku, ale musel jsem je držet. Ona by měla plakat, ona by na mě měla křičet, nadávat mi. Já neměl v tu chvíli právo na nic. Polkl jsem s velkou obtížností "S-Sestřičko...jsi to d-doopravdy ty...? Prosím, řekni mi, že ano. Řekni mi, že jsem se tě nevymyslel, že se mi nezdáš, že se mi nerozplyneš..." Bál jsem se jejích slov, jestli se vůbec nějakých dočkám. Ale prosil jsme, aby něco řekla, cokoliv. Několikrát se stalo, že jsem ze sebe udělal hlupáka, ale tentokrát to vypadalo tak nadějně. Vždyť to musela být ona! Prosil jsem Boha, pokud nějaký kdy existoval, chtěl jsem prosit na kolenou, aby to doopravdy byla moje starší sestra, která by mě nechtěla pravděpodobně vidět už nikdy v životě.
|
|
|
Post by Ramiro de Menezes on Mar 1, 2018 20:21:42 GMT
Neposlušný pramínek vlasů se vrátil do obličeje a tak mi zakrýval část rány po boji. Nechal jsem ho tam, ne proto, že bych se styděl za své zkrášlení, ale proto, že mi zatím vůbec nevadil. Vyslechnu si její slova a pousměji se. Nečekal jsem, že mi hned bude vysvětlovat svůj příběh. Je opravdu krásné vidět, že i tato dívka tak úplně nezapadla do tohoto království jako já. Pamatuji si, jak jsem přišel do tohoto kraje a koupil jsem nějaké holčičce sladké a prodavačka z toho krámku na mě divně koukala než jsem jí vysvětlil jak to chodí v mém kraji. Do té doby na mě koukala jako bych měl špatné úmysly s tou holčičkou. Takže jsem momentálně opravdu rád, že nejsem jediný kdo ve své podstatě vybočuje z davu. "To je od Vás opravdu šlechetné." Povím dívce naproti mě a usměji se na ní. "To já jsem se chtěl dostat do královniny gardy, ale nepovedlo se. Takže svůj volný čas trávím v lese a aspoň trénuji. To je vše co mohu dělat." Povím a lehce si povzdechnu. Do královniny gardy jsem se opravdu chtěl dostat, ale nebylo mi přáno. Třeba se naskytne ještě jedna šance, nebo najdu místo v jiném království, kde budu moct uplatnit své nadání. "Možná pro Vás je to jen stužka. Pro mne je to ve směs záchrana života." Zasměji se. Opravdu nejsem typ člověka, který vydrží moc dlouho s rozpuštěnými vlasy. Tak chodím jen doma a vlastně i to jen zřídka. *Proč že jsem si dnes nesvázal vlasy než jsem vyšel na mráz?* Stáhl jsem si rukávy, které jsem měl doposud vyhrnuté. *Měl bych už vyrazit do lesa. Za chvíli bude ještě větší zima a to se pak trénuje hůř.* Podíval jsem se na své sekerky a nejistě jsem přikývl. Vlastně si nejsem vědom jestli je to něco co mám rád, ale na sto procent jsem si jist, že je to jediná věc, kterou umím na výbornou. Byla to věc, činnost, kterou mě učili od mala. Stálo mne to spoustu modřin, zlomenin, ale nyní díky tomu mohu říct, že jsem výborný. A jelikož jsem bojoval snad proti všemu a vždy vyšel jako vítěz, tak to o sobě mohu říci. "Nejsem si jist, jestli je to věc, činnost, kterou mám rád. Jen vím, že je to něco co mi opravdu jde." Prozradil jsem. "I když se považuji za výborného bojovníka, vždy je co zlepšovat." Pronesu s chladným hlasem. I kdybych byl opravdu ten nejlepší na celém světě, tak bez tréninku by to brzo uvadlo, jako rostliny, které nikdo pravidelně nezalévá. Meze? Ty opravdu mám. Nenávidím když někdo ubližuje křehkým stvořením jako jsou ženy a děti. Jakmile vidím, že někdo se k tomu uchýlil vaří se ve mě krev. To pak neznám bratra ani nějaké meze, o kterých je tu řeč. "Meze mám. Toť pravda. Nemám rád když někdo ubližuje ženám nebo dětem." Povím a při té představě zatnu ruce v pěst. "Takový typ člověka opravdu nejsem. Pro zábavu životy neberu. To mi nepřijde správně."
|
|
|
Post by Diana Hawkins on Mar 1, 2018 21:48:34 GMT
Dalo se nazývat to, že se starám o starší ženu, která mi zachránila život, šlechetné. Možná ano, pro některé. Já to ale na rozdíl od nich brala jako samozřejmost. Nechtěla jsem být nikomu nic dlužna a té ženě dlužím mým životem. Pokud jsem měla stát po jejím boku do té doby, než usne navždy, tak tomu je tak. Ovlivnit jsem to nemohla a ani jsem nechtěla. Ta žena představovala mou rodinu a to pro mne skončilo. Tečka. "Trénink je důležitý." poznamenala jsem. Moje práce byl trénink, měla jsem nad Ramirem výhodu. Nedovedla jsem si ani představit, jaké by to bylo nešít, ani na jeden den. I na bitevní pole jsem si vzala kousek látky, který jsem před tím roztrhala. Avšak, na látku jsem si ani nevzpomněla, když nám přivezli raněné. Tam jsem také šila, jen na trochu jiném materiálu. Ale stále, ten trénink jsem měla. Na Ramira jsem hleděla s chápavým pohledem. Ochraňovat královnu. To musela být zodpovědnost, kterou jsem si nedovedla představit. Mě stačili šaty, které jsem měla šít pro šlechtu. Vždy jsem jen poslouchala, jak přijdu o hlavu, pokud se jim něco stane. Po dvou letech poslouchání toho samého jsem si zvykla a automaticky jsem to přestala vnímat. Jenomže nemůžu srovnávat šaty a královnu, to dá rozum. S ostychem jsem zvedla pomalu ruku, s kterou jsem mu pohladila jeho pravou paži, ale jen na sekundu. Moje stydlivá povaha zase musela ukázat to svoje a abych se ještě více neztrapnila, řekla jsem "Příště se to podaří. Věřím, že se Vám to povede." Povzbuzovat nebyla moje nejsilnější stránka, ale za snahu nikoho nepověsili....že? Jak stačí málo k lidské radosti. V Ramirově případě to byla stužka. Kdybych se měla zamyslet nad svojí radostí, nejspíše bych se ztratila ve svých vlastních myšlenkách. Co by mi mohlo udělat radost? Já měla radost vždy z dobře odvedené práce, jenže to nebyla radost, po které bych měla toužit z celého srdce. Návrat domů to nebyl, návrat rodičů také ne. Možná že Ryu. Jenže ten na mě musel a zapomenout. Museli mu už někoho najít, určitě někoho hezčího, někoho vznešenějšího a ne švadlenu. Ale on byl jediný kdo mě napadl. On byl jediná cesta k mé radosti, jenže ta byla plná překážek. Možná neměla cíl, možná neměla ani konec. Na Ramira jsem se usmála a poznamenala jsem "Pokud by jste měl málo stužek a nějakou by jste ještě někdy potřeboval, zastavte se u nás v obchodě. Stužek máme tolik, že to nikdo nechce počítat." Poslouchala jsem každého slovo, které šli z jeho úst. Vždy je co zlepšovat, byla jsem téhož názoru. Každý člověk se učí každý den něčemu novému. Já to mám též. Žádné životní lekce, jen nové stehy nebo způsoby jak zrychlit práci. Nic přebornické, ale bylo to lepší než nic. Když jsme se bavili o mezích, vzpomněla jsem si na muže s maskou. Ten meze žádné neměl. Alespoň na to nevypadal, ale posuzovat jsem to nemohla, viděla jsem ho ani ne pět minut. Stejně na mě nechal nezapomenutelný dojem, bohužel ve špatném slova smyslu. Co se tomu člověku mohlo odehrávat v hlavě? Netušila jsem a ani jsem nechtěla tušit, ale zajímala by mne jedna věc. Proč mě v ten den nezabil? Proč mě nechal naživu? Že by ukazoval jeho mezi? Zakroutila jsme hlavou, ty otázky byly únavné, že jsem se přestala pořádně soustředit. Věnovala jsem Ramirovi maličkých úsměv "Správné to není a je dobře, že si to uvědomujete. Někteří toho nejsou totiž schopni."
|
|
|
Post by Beatricé on Mar 2, 2018 17:40:56 GMT
Usmívám se, moje zlatíčka jsou můj život, jsou to němé duše, trochu nebezpeční, trochu krásní, trochu ohrožující a trochu poskytující bezpečí jedné samotné dívce v maringotce. Chvíli váhal se svléct celý, pozvedla jsem obočí. "Snad se nebojíš, že tě okouknu...chlapských hrudí jsem za život viděla a nemělo by smysl tady něco prát, když si necháš kytlici, která je stejně promočená.." Sundá i to a já se usměju, bez skrupulí si prohlédnu jeho tělo, není udělaný ani mohutný, je spíš šlachovitý a drobnější ale je znát že se hýbe protože jeho svaly se rýsovaly na útlém těle. Nabyl sebevědomí a producíroval se mi tu jako páv. Musím se pobaveně culit zatímco mu ukážu ať si sedne na židli u kamínek, které začínají příjemně rozehřívat prostor. "To bych řekla tahle holka je velmi příjemná , když v ní zatopím." Poplácám na stěnu na které je jeden z indických koberečků a uculím se. Dám jeho prádlo do umyvadla a nasypu na něj mýdlové vločky od naší apatykářky, já preferuji ty s vůní jasmínu, je to nádeh orientu , který mi alespoň trošku připomíná mou domovinu, kterou jsem nikdy nepoznala. Když jsou skvrny pryč propláchnu ještě vodou čistou a pověsím je ke krbu. Pak si sednu s nožkou přes nožku naproti a ohřeju si ruce, které mi zkřehly studenou vodou, jinou červené mýdlo nevyperete aniž by to nenechalo nevzheledné fleky, ač ta hnědá barva vody jistě nebyla z vína ale z dlouhodobé nepéče o dané oblečení. "Moc si nepotrpíte na čistotu pane, že?" Začnu jej popichovatr a nakloním se kněmu abych ho slyšela přes praskající dřevo a tím i koketně odhalím pevný dekolt.
|
|
|
Post by Ramiro de Menezes on Mar 4, 2018 14:14:53 GMT
"Souhlasím s Vámi." Přikývnu jejím slovům. Trénink je opravdu velmi důležité. Bez tréninku by to nikdo nikam nedotáhl. Aspoň takto to vidím já. Patřím k dobrým, možná ke skvělým, bojovníkům, ale bez tréninku bych k nim nikdy nepatřil. A i učitelé, kteří toto umění předávají dál prošly spousty tréninky. Položila mi ruku na mou pravou paži a pohladila mě. Krátce, ale udělala to. Nervozita, kterou oplývala byla jasná na první pohled. Její další slova mě trochu pobavila. "Děkuji Vám Lady." Podívám se na ní omluvně a svá slova opravím. "Chtěl jsem říct, děkuji Vám Diano." Usměji se na ní zářivě s domněním, že to má slova omluví. *Snad se moc nenaštve za mé oslovení.* Hold je to ve své podstatě můj zlozvyk takto oslovovat dámy. Vlastně takto oslovuji každou ženu, s kterou přijdu do styku. "Třeba se naskytne další šance a budu se moct stát členem královniny gardy. Byla by to pro mne pocta." Pověděl jsem popravdě. Vždyť já nic jiného neumím. Jen se ohánět sekerkami a brát životy. To je mé nadání, kterým se mohu chlubit. Nic jiného nemám. Je to smutné, ale je to pravda. Povytáhnu pravé obočí a opětně se usměji. "O stužky nouzi nemám, mám jich doma spousty. Vlastně ani nevím proč jsem odešel bez svázaných vlasů. To moc často nedělám." Pokrčím rameny a trochu se zašklebím. Tentokrát položím ruku na její pravé rameno já. "Ale kdyby se někdy nouze dostavila, velice rád se ve Vašem obchodě zastavím pro pár stužek." Zas svou ruku vrátím podél svého těla. Nechci aby se cítila nepříjemně. Z toho bych byl opravdu nešťastný. Nerad ženy přivádím do takových situacích. Hleděl jsem na ženu přede mnou a tak trochu jsem začal přemýšlet nad svým životem. Ani nevím proč jsem nad tím začal přemýšlet. Vždyť přede mnou stojí žena a já ji nevěnuji vůbec žádnou pozornost. Zhluboka se nadechnu a věnuji další ze svých úsměvů ženě přede mnou. Je to zvláštní, tohle se mi ještě nikdy nestalo. Další její slova mě vytrhnou z mých myšlenek. Pohlédnu ji do očí. "Ano, je to dobře. Bohužel je totiž spousty lidí, kteří patří do druhé skupiny. Jsou to ti, kterým je jedno komu kdy a kde vezmou život." Povzdechnu si.
|
|
|
Post by Diana Hawkins on Mar 4, 2018 15:36:09 GMT
Věděla jsem, že to není jeho vina, ale moje tělo si nemohlo pomoci a zase muselo ucuknout. Nevím jak, nevím proč, ale tento reflex jsem měla už dlouho. Objevil se tu z ničeho nic. Už jsem si nemohla vzpomenout, kdy mě někdo oslovil Lady a já bych sebou necukla. Ale proč zrovna Lady? Bylo to krásné oslovení, vždyť moje fenka se takto jmenuje! Bylo zde tolik jmen, u kterých se dalo ucuknout. Nechápu, proč jsem takto nereagovala, když mě katolíci nazvali smrtkou nebo poslem ďábla. U těchto by to mohlo být i pochopitelné. Nikdy jsem nenašla odpověď. Podezření by tu bylo, jenže to bylo vše. Avšak reakce muže naproti mne, mě velice příjemně překvapila. Usmála jsem se na něj, když se opravil. Udělal mi tím radost. Byla to maličkost, dalo by se říci i hloupost, ale malé věci doopravdy udělají člověka šťastným. Ramiro měl stužky, já zase mé jméno. Abych mu nějak odpověděla a nestála tam jako solný sloup, uklonila jsem se a řekla "Bylo mi potěšením." Pocta to musela být určitě veliká. Sloužit tak blízko královny, to se nestane jen tak někomu. A abych popravdě řekla, Ramiro se mi hodil na hrad. Už od pohledu byl silný, pohledný byl a vychování na to měl též. Trochu mě zaskočilo, že ho královna nepřijala. Hodil by se na to! Přála jsem mu, aby se tam dostal. Zasloužil by si to. I když já přeji všechno dobré všem, u Ramira to bylo zaslouženě. Nechápavě jsem zamrkala a cítila jsem, jak mi červenají uši. Zase moje hloupost, další reflex nebo tomuto jsem mohla říkat zlozvyk? Někdy jsem si myslela, že ta moje stydlivost mě přivede do hrobu. Na lidský dotek jsem nebyla zvyklá a když už, tak jen od paní mistrové, když mi dávala výchovné pohlavky nebo mi česala vlasy. A od muže to byla ještě daleko větší rarita. Chtěla jsem se propadnout do země. "B-Budeme se těš-šit...!" vyhrkla jsem ze sebe. Trochu jsem nezvážila slova, protože jsem říkala každému zákazníkovi, který přišel k nám do obchodu. Chtěla jsem se plácnout přes čelo. Teď nejsi v práci, vyčítala jsem si v hlavě. Trochu zklamaně jsem koukla do země. Lidé a jejich touhy. Konkrétně lidé, kteří milují krveprolití. Nedávalo mi to nikdy smysl. Bylo to ošklivé, nikdo by si neměl ubližovat. Možná jsem byla naivní, ale říkala jsem si, že násilí jednou skončí. Byla by to nádhera, jen na to pomyslet. Akorát to v tu chvíli vypadalo, že násilí tu bude ještě pěkně dlouho. Nad jeho slovy jsem mohla jen smutně kývnout. "To je bohužel pravda."
|
|
|
Post by Ramiro de Menezes on Mar 4, 2018 16:41:04 GMT
Hledím na malou ženu, kterou jsem potkal při cestě do lesa. Byla opravdu zvláštní, ale milým způsobem. Lidé zde mi přišli uzavření a občas mi přišlo, že se i báli seznamovat s novými obyvateli Ingwirth Holdu. Například jako jsem já a nejspíš i s touto kráskou. Z její komunikaci se mnou jsem pochopil, že moc často do styku s lidmi moc nepřijde. Teda do styku s lidmi mimo krámek, ve kterém šije, určitě moc pěkné, šaty. Já byl společenský, ale zde jsem byl v kontaktu jen s jednou dívkou od kejklířů a to bylo vše. *Máme s Padmou něco nedořešeného. Řekl bych, že je na čase, aby jsme se zas potkali a dořešili to.* Nad svými myšlenkami jsem se pousmál. Poslední setkání s Padmou bylo velmi příjemné. Jen škoda, že bylo tak krátké. A tato černovláska z Japonska byla druhý člověk, s kterým jsem přišel do styku. Teda pokud nepočítám hospodského. S tím musím prohodit pár slov a dávat mu peníze za pokoj, ve kterém bydlím. "Jste opravdu milá." Její reakce po tom co jsem jí položil ruku na rameno mě lehce zaskočila. Něco takového jsem opravdu nečekal. Diana nejspíš není vůbec zvyklá na dotek od muže. Udělal jsem krok dozadu a povzdechl jsem si. Vůbec jsem netušil jak se v takové situaci zachovat. Nikdy před tím se mi nic takového nestalo. Většinou se ženám podlamovali kolena po mém doteku, a nebo mi jednu vrazily. Tohle jsem vážně ještě nikdy nezažil. Lehce jsem se zamračil, ale hned jsem ten výraz poslal pryč. Nechci ji ještě nějak víc zaskočit. "Dobře, tak já se stavím až mi budou chybět stužky." Pousměji se. Radši si držím od ní odstup, nechci jí přivést ještě víc do rozpaků. Ani nevím zda bych se neměl omluvit za to, že jsem jí položil ruku na rameno. Měl bych? *Tohle je opravdu pro mne novinka. Teď by se mi hodila rada jak se zachovat.* Vykouzlím na tváři úsměv a podívám se na fenku po dívčině boku. Je opravdu krásná. Opravdu bych takového psa také bral. Škoda, že to není nic pro mne. Podívám se do dáli a pak zas na dívku. "Pokud nemáte na spěch, mohla by jste mě doprovodit do lesa." Usměji se. Snad to není nic nevhodného. Opravdu mě její reakce zaskočila. "Potřebuji trénovat a brzy bude větší zima než nyní a v zimě se hůře trénuje." Promnu si ruce. "Nejsem si jistý zda víte o čem mluvím, ale jistě mě chápete. A já pochopím Vás pokud mi nyní odpovíte ne."
|
|
|
Post by Diana Hawkins on Mar 4, 2018 17:33:42 GMT
Už od začátku mi přišel ten muž velice zdvořilý a i pěkný. Lhala bych, kdybych řekla, že ne a já nerada lhala. Nikdy jsem nechtěl a mít špatné svědomí, i když jsem ho z části měla. Tajení mého původu byl oříšek, obzvlášť když se někdo dotěrně ptal. Avšak tenhle muž nebyl tím případem, z čehož mi spadl kámen ze srdce. Opravdu mě mrzelo, že jsem se nedovedla rozpovídat, tak jak by si muž asi přál, jenže já na to neměla. Byla jsem stydlivou švadlenou, která uměla mluvit jen proto, aby dovedla mluvit se zákazníky. Nenáviděla jsem to na sobě, ale změnit jsem to nemohla. Dala bych cokoliv za špetku odvahy, abych alespoň dovedla navázat konverzaci. Ramiro byl můj pravý opak. Uměl navázat konverzaci a dovede jí i udržet. Na rozdíl ode mne se uměl ubránit a dokonce i zaútočit. Já dovedla akorát někoho píchnout jehlou a už jsem hledala obvazy. A určitě nebyl takový trdlo, jako já. Začala jsem na sebe být naštvaná, když jsem zase zčervenala. Lichotky, další věc, kterou jsem neslyšela na denním pořádku. A jako by tělo tušilo, že bude ještě chvilku trvat, než se vymáčknu, uklonilo se, na důkaz díku. "A-Ale...vy jste t-též." Touha se plácnout přes čelo stále narůstala. Už jsem věděla, co bych měla udělat jako první věc, když přijdu zpět do obchodu. Začala jsem maličko panikařit. Musel si o mně myslet, že jsem podivín! Co to zase děláš, ty baka! Můj mozek nadával srdci, jaké je to trdlo, ještě navíc v japonštině a já jsem si mohla jen povzdechnout. Klasika, to tady dlouho nebylo. Trochu mě mrzelo, že se Ramiro vzdálil, ale nějak jsem to nekomentovala. Jak bych taky mohla? Nebyla jsem toho schopna! Muž přede mnou vypadal velice zmateně. Asi ještě nepotkal holku, která se červená při každé hlouposti. Ruce jsem dala dohromady, hrála jsem si s palci. Zase jsem se trochu uklonila a koktavým hlasem jsem ze sebe vyhrkla "P-Promiňte mi..." Ani jsem nevěděla, za co se přesně omlouvám. Asi za všechno, co jsem do té doby natropila. Lady, která musela vycítit moje trápení si vzala opatrně můj rukáv do tlamy, aby si mohla opřít její hlavu o mou dlaň. Jediné stvoření, kterému jsem se nemusela omlouvat za každou pitomost. Ona věděla, že se už nezměním. Záchrana moje. Zaskočilo mě, že i potom mém divadle, co jsem mu tady předvedla, se zeptá, jestli ho nedoprovodím. Proto párkrát na něho zmateně zamrkám, ale nakonec přikývnu. "Rozumím Vám. Vadit mi to nebude. Nevím, kam jinam bych mohla jít."
|
|
|
Post by Ramiro de Menezes on Mar 4, 2018 19:10:02 GMT
Nad lichotkou, že jsem také milý se musím pousmát a trochu pobaveně zavrtět hlavou. Dívka opravdu nebyla zvyklá na konverzaci s někým kdo není paní mistrová. Na jednu stranu je mi to líto, ale na druhou to i chápu. Také jsem měl období kdy jsem moc nekomunikoval. Teda ne proto, že bych byl stydlivý jako tato dáma, ale proto, že na to nebyla nálada. Bylo to po tom, co mě matka poslala pryč za uměním bojů. Cítil jsem se zrazen. Cítil jsem se zmaten. A hlavně jsem se cítil nechtěný. Trvalo přes rok a půl než jsem začal zas normálně komunikovat. Další období bylo po tom, co jsem zabil matku. Jediný s kým jsem dokázal komunikovat byl můj mladší bratr, můj král. Ostatním jsem se stranil. Neměl jsem potřebu s nimi mluvit. Neměl jsem potřebu mluvit s nikým. Cítil jsem, že jsem udělal dobrou věc pro portugalský lid. Avšak jsem cítil, že jsem udělal opravdu hroznou věc vůči svému svědomí. Trvalo dlouho než jsem si svůj čin dokázal odpustit. Trvalo dlouho než moje svědomí pochopilo, že tak to bylo správné. Po tomto činu jsem s nikým normálně nekomunikoval přes dva roky. Avšak mi přišlo velice líto, že tato dáma nekomunikuje. Zbytečně se stydí a to nemá důvod. Je krásná, jistě i velice chytrá a šikovná. Dívka přede mnou se krásně červená a já si velice dobře uvědomuji, že je to kvůli mě. Na jednu stranu mi to lichotí, ale na druhou stranu opravdu netuším jak se v takové situaci chovat. Ještě nikdy jsem se nesetkal s dívkou jako je ona. Její náhlá úklona mě pobaví a bohužel to dám uchechtnutím více najevo než jsem zamýšlel. Hned jsem se zatvářil omluvně. "Nejste to vy kdo by se měl omlouval, jsem to já. To mé zasmátí nebylo vhodné." Protočím panenkami nad svou hloupostí. Tato dívka mě opravdu vyvádí z míry. Není to jako komunikace s Padmou. S ní to bylo jiné. Jednoduché. Přirozené. *Je normální abych na ní tak často myslel?* Zeptám se sám sebe. Je pravda, že jí mám docela často v hlavě. Je to dobře či špatně? Ať je to jakkoli, je tomu tak a nejspíš se to nezmění dokud jí zas neuvidím. *Snad to bude brzy.* Pronesl jsem si menší přání a zas svou veškerou pozornost věnuji Dianě. Černovlásce, která mi zkřížila cestu. "Těžko říci, třeba máte s Lady oblíbenou trať a já Vám to teď narušuji." Pokrčím rameny. Nic vhodnějšího mě nenapadlo říci. Navázat s Dianou nějakou plynulejší konverzaci bude pro mne asi těžší než jsem předpokládal. Třeba to cesta do lesa změní. Možná najdeme společnou řeč až v lese. Můžu ji třeba naučit pár chvatů kdyby chtěla. Základy obrany by měl umět každý. I v případě křehké dívky jako je právě Diana. Jí by se to zrovna hodilo kdyby jí chtěl někdo ublížit. A co si budeme povídat každé království má dvě strany. Tu světlou, ale bohužel i tu temnou. Tou temnou stránkou myslím lapky a vrahy. Sice jsem se ještě s žádným v tomto království nesetkal, ale něco ve mě mi říká, že ani toto místo není výjimkou a že jich je tu víc než dost. *Zkus navázat nějaký rozhovor.* Radí mi můj vnitřní hlas. Lehce zapřemýšlím a rozejdu se směrem kudy chodím vždy do lesa. "Ale jestli tomu tak opravdu je, můžeme se vydat do lesa." Má slova mi přišla zvláštní po tom co jsem je vyslovil. Znělo to jako bych měl nějaké vedlejší úmysly. Snad si to tak nevyloží. *Tomu říkáš navázání konverzace? Co s tebou je? Nikdy ti nedělal problém mluvit s ženami.* Ozve se mé vnitřní já. Má naprostou pravdu, ale s touto ženou je to jiné. Taktně slova mého já nechám být. Udělám pár kroků a pak se zastavím a otočím k Dianě. Usměji se na ní a čekám zda se teda vydá se mnou.
|
|
|
Post by Diana Hawkins on Mar 4, 2018 20:02:22 GMT
Odkud se brala moje stydlivá povaha? Že bych to po někom zdědila? To nejspíše ne. Co si pamatuji, matka nikdy nebyla stydlivá, byla naopak velice komunikativní. Nedělalo jí problém navazovat s někým konverzace a otec byl obchodník. Stydlivost by nikdy neměla patřit k obchodování, i když jsem to porušovala na celé čáře. Alespoň, že jsem se naučila zeptat na přání zákazníka, jinak bych byla asi v koncích. Pořád to ale nevysvětlovalo mou stydlivost. Smrt matky a bratra mě zasáhla, ale že bych kvůli tomu začala být stydlivá, to se nedá říci. Uzavírala jsem se do sebe, to ano, ale to bylo vše. Nic jiného. Jediný, kdo mě držel nad vodou, když šlo o konverzaci byl Ryu. Znovu jsem se dostala do míst, do kterých jsem se nechtěla dostat. Ten muž se mi vryl do paměti a já ho nemůžu opustit. Byl pořád tady a nemohla jsem ho vymazat z hlavy. Ale zde by mohla být odpověď na otázku, odkud se vzala moje stydlivost. Vždy jsem se bála na něj promluvit, zvýšit na něj hlas, nebo se ho nějak dotknout, i když šlo jen o podání ruky. A také mi nepřispíval pobyt v kleci. To by mohlo být ono. Můžu jen spekulovat nad tím, jestli to byl ten hlavní důvod nebo jen vedlejší. Věděla jsem, že se nemám čeho bát. Ale když je člověk nějakou dobu v kleci a nějaký zloduch si vás chce koupit, to ničemu nepřispívá. Mohla jsem jen zakroutit hlavou a snažit se o drobný úsměv. I kdyby to byla jeho vina, měla jsem na tom podíl též. Moje povaha je zvláštní a trochu komplikovaná. Lidé nevědí jak se mnou komunikovat a Ramiro byl jeden z nich. Obdivovala jsem to, že se snažil o to, aby mě trochu rozpovídal. Lehký úkol to nebyl, proto jsem se snažila také vymýšlet téma. Bylo to však těžší než jsem myslela. A to, že se zasmál mě nějak nevyvedlo z míry. Kdybych mohla, asi bych se zasmála také. "Nemusíte se omlouvat. Nejsem zrovna společenský typ a komunikace není moje nejsilnější stránka." řekla jsem a potichu jsem se zasmála. Věděla jsem, že jsem ho asi vyvedla z míry, ale udělala jsem to nechtěně. To byla poslední věc, kterou bych chtěla udělat. Zakroutila jsem hlavou. "My někdy ani nevíme, kam jdeme, abych Vám popravdě řekla." přiznala jsem se, drbajíc se za uchem. I když jsme tu byly pár let, vždycky jsme si našly cestu, aby jsme se s Lady ztratily. Přestalo to být zábava, když jsme se ocitly na okraji města. Netušila jsem, jak jsme se tam dostaly, ale bloudění mě začalo štvát. Když se Ramiro dal do pohybu, Lady začala být v pozoru. "Tak co? Půjdeme?" zeptala jsem se jí japonsky a ona se vydala za Ramirem. Usmála jsem se a řekla jsem "Vypadá to, že půjdeme s Vámi."
|
|
|
Post by Ragna Oldervik on Mar 4, 2018 23:02:18 GMT
Opřená o nehostinné prostranství zdejší věznice, opěr rozdělovala jídlo, aby přilákala vlka odděleného od mladí dívky mřížemi. Očima šmátrala po tom stvořením ukrytém ve stínu, postávající, čekající, nedůvěřivě nahlížející na sestru, se kterou svedl již několik lítých soubojů, kdežto mu pomalu objasňovala svou dominanci. Zůstali ve společné cele pouhý týden, načež proběhlo pět závažných střetů, kdy k ní přicházel s úmyslem rozdrásat hrdlo a ona ho pokaždé zastavila, ovšem za cenu obrovské ztráty krve a utržení vážnější zranění, kdy jí nyní činilo problém vůbec se postavit na nohy. Šelma zavětřila, popošla, zvědavě nahlížela, natočila hlavu. Dívka přenesla opatrně váhu těla, v rukou jídlo, polovinu vlastního přídělu, připravená podělit se, zesílit vrtkavá pouto. Pohodila hlavou, neurvalý spletenec černých vlasů poskočil, plné prachu, zaschlé krve, nelichotivé k případné pohledné ženě, kterou se ve v lepších chvílích stávala. Snad by působila i neškodně, avšak při předvedeném výkonu, kdy dvakrát vsunula vlkodlakovi ruku do tlamy, aby ho dokázala odhodit, i těm otrlejším strážím začínalo docházet, že bojovnice nebude ukuta z běžného těsta, spíše z bezostyšné barbarské nezastavitelnosti, čemuž odpovídal i jazyk, kterým komunikovala. Pro místní nesrozumitelná hatmatilka, vyjeveně koukali, zaraženě, šlo vyčíst rozpaky z tváři, jelikož, přestože ji zajali společně s Normany, předpokládanou mluvu naprosto neovládala, zvláštní, speciální kus, mezi zajatými. Prostrčila drobnou ruku skrz mříže, dar. Činila tento rituál po celou dobu pobytu, alespoň chvílí dostávala prostor zabořit ruku do Runarovi drsné srsti, cítit bratrovu přítomnost, snad ho i nutit začít ji přijímat do smečky. Ucítila studený čenich zabořený v dlaní, natáhla druhou, hladíc ho s pohledem měkkým, přívětivým, nepodobným vražedným grimasám nebo odhodlanému výrazu. Sledoval zvíře přijímající potravu, jakoby pro ni znamenal víc, než dokážou ostatní pochopit. Přejížděla po krku, hlavě, šíji, neprotestoval. Po těch prohraných soubojích, vnímal jinak neodbytnou osobu, jenž ho jakožto jediná, dokázala krotit díky svému nedostatku pudu sebezáchovy. Okamžik netrval dlouhou, pouze krátkodobá možnost zůstat spolu, kdežto jemu význam nikterak nedocházel. Ještě notnou dobu sledovala odcházení mohutného kolosu, dvakrát většího, než průměrný vlkodlak. Vím jak moc ti ublížili, tihle už ti neublíží, nemusíš se bát. Hodlal převzít celou tíhu zločinů na svá bedra, být hromosvodem trestu, veškeré zabíjení masakrování, přihlásit se k němu. Nešlo soudit tvora zbaveného rozumu, hnaného přírodními instinkty. Avšak oni k tomu přihlížet nebudou. Poslední letmý pohled, než i ona zaujala obvyklé místo, čelem k dveřím žaláře, nevyhlížející spásu, spíše konečný rozsudek.
Nad svou hlavou, neuměle vyryté, znamení Odina. Výtvor opatřený krvavými skvrnami, když si v urputné snaze vyvést runu k jasným obrysům, strhla dva nehty, dorostou, věděla. Nedostatek citu, neschopnost cítit bolest, děsila je tím, viděla v to upřených očích strážných. Nesli ji už první den na ošetřovnu, pokousanou, silně krvácející, ona jim přidržovala rozdrásané kusy masa, aby mohli lépe šít a ještě si srovnala kost o otevřené zlomenině. Váhavě odvraceli zrak, nevěda jakého stanoviska zaujmout. Stejnou proceduru museli zopakovat několikrát, představovala divný úkaz, jenž probouzel strach. Vydechla, sklopila zrak. Budeš žít, budeš žít líp bráško, postarají se o tebe. Někdo se najde, kdo ti pomůže. Odpusť mi, odpusť mi, že to trvalo tak dlouho. Vydechla, hlavu položila do klína, načež se po ztišených prostorách roznesla upřímná slova. Odin ger mig styrka för att skydda vem jag älskar. (Odine, dej mi sílu, abych ochránila, ty na kterých mi záleží.) pronesla v prosbě k pilíři víry, důvodu setrvání. Vůle vládce bohů, jeho rozhodnutí učinit ji obdarovanou, věřila ve vyslyšení, smilování. Nikoliv nad osudem čarodějky, avšak uvězněného sourozence. Ragna ctila odpovědnost, nedokázal událostem zabránit, nezvrátila jich, proto obětuje to nejdůležitější, sebe.
|
|
|
Post by Einar Aaltonen on Mar 5, 2018 0:01:49 GMT
Rádce. Rádce dvou králů a teď královny. Zasloužil jsem si to vůbec? Netušil jsem, jen jsem měl svědomí čisté. Dělal jsem dobré věci, nikdo si nestěžoval. Mohl jsem být rád. Také jsem mohl dopadnout jako Její Výsost. Taková čistá duše, která byla obviněna za něco, co bylo pro ní nemyslitelné. Přihlížel jsem, jak se můj přítel, její manžel, stává bláznem a později tyranem. Přestal myslet jako normální člověk. V den, co jsem našel Její Výsost v bezmocném stavu, ten člověk se u mě zapsal jako tyran. Nic jiného už pro mě ten člověk nebyl. Jen surovec, který nemyslí na nic jiného než na sebe. Když jsme ho našli jedno ráno mrtvého, cítil jsem jak mi kámen padá ze srdce. Nemusel jsem se o něj už starat. Cítil jsem, jak jsem byl volný. Ten pocit jsem měl i v tu chvíli, když se mě mladá panovnice zeptala, jestli u ní nezůstanu i nadále. Všichni si mysleli, že to ona zabila svého manžela. Nevěřil jsem v tyto babské povídačky. Byly to báchorky. Ta žena toho nebyla schopna, chtěla pro něj udělat cokoliv. Musel jsem ji několikrát utěšovat, když za mnou přišla s uplakanými tvářemi. Obával jsem se, že bude Její Veličenstvo podezřívat mne. Byla jsem jeho pravá ruka. Na mne vždy dal, i když už nebyl zcela v pořádku. Nikdy jsem mu nerozmluvil to jeho válčení. Co se odehrávalo v jeho hlavě bylo pro mne záhadou. I když to byla nějaká doba, co můj starý pán umřel, zajímalo mě, kdo se ho odvážil zabít. Královnu jsem vynechal, jako první, ale nikdo jiný mne nenapadl. Někdo se však odvážil a za to by ode mne dostal metál. Bylo po vítězné bitvě. Nezúčastnil jsem se ji, na přání královny. Někdo tu musel zůstat. I když bych rád následoval Její Veličenstvo do bitvy, měla pravdu v tom, že království nesmělo být osamělé. Když jsem se dozvěděl od poslů, že válka byla vítězná, hřálo mi u srdce. Děkoval jsem Týrovi za tuto dobrou zprávu. Přivítal jsem všechny zpět s otevřenou náručí. Královna se mi nezdála v pořádku, vycítil jsem, že má nějaké zranění. Avšak mi nic neřekla a já se na nic nevyptával. Byly zde i důsledky války; ztráty. Nelitoval jsem jich. Zachránili nás. Obětovali se pro nás, pro naší královnu, pro království. Byl jsem jim za to vděčný. Plakat nad nimi nebudu. Neměl jsem důvod. Říkejte mi necito, ale tak to bylo. Můžu jim být tak akorát vděčný. Také se však vrátili s válečnými zajatci. Co jsem se dozvěděl od sluhů a strážných, mluvili s podivným jazykem. Žena neměla žádnou hranici bolesti a byl zde i vlk, který se jí snažil zakousnout, ale ona ho pořád opatrovala. Že by vlkodlak? Odpovídalo by to. Že by někdo zavítal z mého rodného kraje? Bylo by to dosti zajímavé. Můj vlk byl nedočkavý. Další vlkodlak, navíc ještě severský. Jak pozoruhodné. Že by znamení Fenrirovo, ptal jsem se. Jestli ten muž doopravdy měl znamení syna Lokiho, musel být nepředstavitelně silný. Sílu jsem cítil a to jsem nestál ani u jeho cely. Strážní, kteří měli dozor doopravdy neměli nic lepšího na práci, než hrát karty. V prvních chvílích nevěděli, že stojím hned za nimi. Když hráli karty, mohl přihlížet jak jeden z nich prohrává. Měli štěstí, že se mne všiml jiný strážný, který přispěchal, celý zpocený a nervózní. Dal jsem na sebe jevit nespokojenost. Co vás to velení učí...ptal jsem se jich, když mě pustili k celám. Slyšel jsem, jak někdo Odina prosí. "Tycker du att Odin hjälper dig här?" (Myslíš si, že ti tu Odin pomůže?) zeptal jsem se svým přirozeně hlubokým hlasem, z kterého byla šířit autorita. Se zajímavostí jsem si prohlížel vlkodlaka, který měl ženu údajně několikrát napadnout a ona se mu dovedla ubránit. Pozoruhodné, opravdu pozoruhodné.
|
|
|
Post by Ragna Oldervik on Mar 5, 2018 6:07:11 GMT
Nehnula brvou, přestože cítila zaskočení nad slyšenými slovy, velké. Pozvolna zvedala zrak, přičemž se cítila dotčená, jak někdo tak lehkovážně může zpochybňovat moc nejvyššího, vysmívat se víře přesahující chápání obyčejných, přízemních červů. Očekávala, že spatří některého z křesťanských kněží, kdy zvedne potlučený zadek a úlevně mu plivne do tváře. Místo toho jen zírala na muže před sebou. Oči propadlé, tvář zbrocená zbytky zaschlé krve, ale i památkami po boji, nevábně vyhlížející zjev, jenž snad ani nemohl náležet k ženskému pohlaví. Protáhlá jizva přes polovinu obličeje svítila do dálky, utržená před čtyřmi dny, obrovský krvavý šrám, kterému zdejší podmínky nenapomáhali k hojení. Mlčela, pozorovala. Už nedoufala v zaslechnutí povědomých slov, předpokládala, že zemře dříve, nežli by se objevil kdokoliv jich znalí, avšak, jakmile tento moment nastal, začala přešlapovat v myšlenkách, nevěda, jaký postoj k dotyčnému zaujmout. Co tady někdo takový může chtít, došel se mi vysmívat? Jak se sem dostal? Proč tu je? Otázky, nesmyslně mnoho, vířilo hlavou, jak jen nesmyslně čuměla, snad připomínala individuum zbavené smyslů. Ovšem popřít, že pobyt v cele nezanechal žádné následky, by bylo zcestné. Již tři roky přetvářky v Noramnském ležení mladou ženu zmáhaly, úslužný přístup, snaha o začlenění, být tolerovaným, nepostradatelným členem válečné výpravy, nenáviděla přijímanou roli. Všichni ti zakrslí milovníci Boha, jejich alibistické kecy, kterým později rozuměla. Prahla po svobodě, stejně urputně, jako zvíře zavřené vedle ní, jako bratr stižený zlovůlí významných mocipánů. Ublížili mu, protože potřeboval vyhrát. Podíváš se na mě vůbec někdy lidskýma očima, vyslovíš moje jméno? Řádně to nezaregistrovala, ale místo na opovážlivce opět pohledem vyhledala Runara, sledovala šelmu usídlenou v rohu místnosti, jak si olizovala kožich. Báli se ho, jako se báli jí. Znovu, krátké vzdechnutí, nezbývalo nic jiného, než nenechat nastalou šanci utéct. Pozornost věnovala opět dotyčnému, lehce neohrabaně a její pohled působil jako přemáhaná zloba, přestože se pokoušela zachovat neutrální postoj. Už nezvládala kontrolovat emoce tak bravurně, ztratila vůli k neustálému hraní role. „Když mi rozumíš, tak jim řekni, že on nic neudělal“ jediná věta v odpověď. Ignorovala onu nemístnou poznámku. Hlas udržovala tvrdý, nezabarvený. Nikdo nechodí do vězení, aby se zajatci vyjednával, na kus přátelské řeči, tedy i jí náleželo zachovat si pevnou pozici, nedat slabost najevo, přestože už moc sil v rozmordovaném těle nezbývalo. Nevykala, okamžitě tykala, neprojevení náležité úcty, nezdvořilé gesto. Vytanula ona pochybná výchova, kdy nedostávala žádný postih za nerespektování společenských pravidel, právo vyjadřovat se podle rozhodnutí vlastní mysli, zahazovat nadřazenost autorit, naprosto smazávat společenské rozdíly. Vyvolené dítě Odinovi vůle, bojovnice beze strachu, entita ctěna v horské vesnici na pokraji světa, jak žalostně jí nedocházelo, že nyní nezaujímá pozici mezi známými. Třebas ona drzost a špetka pohrdání zajistí pozornost, donutí cizince k tomu pokračovat dál v konverzaci, nikoliv vyjít dveřmi ven. Jak bláhově ovšem znělo tvrzení, že rozložitý tvor v bitvě nezdecimoval místní řady, že to nebyl právě on, kdo se ve většině prorážel obranu, nezaujímal pozici hrozby. Vlkodlak za sebou v boji zanechal tucty mrtvých, o to více raněných či doživotně zmrzačeným, oproti tomu, jeho sestra, pouze pár těm nešťastníkům přivodila sladký spánek a další hromadě utekla v mlžném oparu. Věděl vůbec neznámý před ní o tom, jak se bitvy vyvíjela? Co tu vůbec dělal? Každopádně se hodlala postarat, aby ochránila sourozence. Nehledě na to, jak moc tvrdě bude muset vystupovat a kolik dalších ran kvůli tomu schytá. Oni ti ublížili, já ti pomůžu.
|
|
|
Post by Laura de Kingsley on Mar 6, 2018 19:17:15 GMT
"To je v pořádku... Budu velice ráda, když mě budete učit, děkuji." Věnovala jsem mu lehký úsměv. Nemusel se omlouvat, člověk se zkrátka někdy splete nebo zapomene. Nechtěla jsem myslet na minulost a tak jsem uvítala, že řešíme něco jiného. A on? On byl rozkošně nesmělý... Na lících se mu usadil ruměnec a já bych přísahala, že v něm vidím svého bratra. Dech se mi proto téměř zastavila srdce klopýtlo, když se mi představil... Ne to nemohlo být možné. Byla jsem bílá jako stěna a svět se se mnou zatočil, takže jsem se musela zachytit opěradla židle. Očima jsem si jej vystrašeně prohlížela a neschopná slova. Skrýval se za tím krásným mladým mužem opravdu můj malý bratříček? Bylo možné, že jsem jej v tom obrovském světě opět našla? Jakmile jsem opět nalezla ztracenou sílu, udělal jsem elegantní pukrle a představila se mu také. Při tom jsem z muže před sebou nemohla odtrhnout svůj pohled. Srdce mi tlouklo tak rychle, že jsem měla pocit, že se jen svíjí v neustálé křeči. Tušila jsem, že je to on, ale zároveň se pravdy bála. Oba jsme mlčeli a v místnosti tak zavládlo ticho, ale nevnímala jsem to. Jediné co jsem teď vnímala, byly mé pocity a on. Nedokázala jsem nic říct a on zjevně taky ne... Jako bychom se báli, že se jeden druhému rozplyneme. Kdysi jsem ho možná nenáviděla za to, že mě opustil a nechal samotnou v rodině supů. Že jsem se musela vdát za cizího muže a on mě neochránil, ale pak jsem byla vlastně vděčná... Svého muže jsem milovala... Byl ke mě laskavý a netlačil na mě... Nakonec jsme se do sebe doopravdy zamilovali, ale on mi zemřel.. To mě téměř zničilo. Bez bratra i bez muže. V tuhle chvíli jsem se na něj, ale zlobit nedokázala, nedokázala jsem k němu cítit zášť a zlobu. Nešlo to, na to jsem ho měla příliš ráda, na to jsem byla v tuhle chvíli příliš šťastná. Jakmile vyslovil mé jméno do očí mi vyhrkly slzy. Našla jsem svého mladšího bratříčka... nebo on našel mě, na tom už nesejde. Začala jsem zběsile kývat hlavou, po tvářích se mi kutálely slzy. "D'Arcy?!" Vyrazila jsem ze sebe i já jeho jméno a udělala k němu opatrný krůček. "Ano, ano, ano... jsem to já! Nezdám se ti a rozhodně se nerozplynu!" Ujistila jsem ho a s tím jsem se mu vrhla do náručí, ruce obmotávajíc okolo jeho krku. Tiskla jsem se na jeho silnou hruď, štěstím bez sebe.
|
|
|
Post by Vince Laszmann on Mar 7, 2018 20:44:45 GMT
Na její pokynutí jsem si tedy sedl na židli u malých kamen a vydechl pomalu a spokojeně. Byl to tak příjemný pocit po těch nocích strávených venku v zimě, být někde v teple a v uzavřeném prostoru. Na chvíli jsem se cítil bezpečně, dobře. Vehnalo mi to do mysli vzpomínky na domov jež jsem před mnoha lety opustil, ale v mžiku byly pryč a já se mohl soustředit opět na realitu. Opět jsem nasadil ten svůj slabý sebevědomý úsměv. "Závidím vám takové bydlení." Řekl jsem poklidným klasem a opět přejížděl pohledem své okolí, ovšem oči mi spočinuly nakonec znovu na ubikaci s hady. Přestal jsem se na ně na chvíli soustředit a podíval se na ni, jemně jsem se ušklíbl. "Pravda, nepotrpím, heh... občas se někde smočím ale u oblečení mi to bývá většinou jedno.." Všiml jsem si jak se ke mě lehce naklonila. Oči mi možná sklouzly o něco níže jak jsem mluvil, ani jsem se nějak nevynasnažil pohled opět vytáhnout k jejímu obličeji, teprve až po několika sekundách. Uvědomil jsem si že vlastně stále neznám její jméno. Nepřišlo mi to důležité, jména pro mě moc neznamenají pokud se nejedná o jméno někoho koho bych měl odstranit na žádost. Ale chtěl jsem nějak pokračovat v konverzaci. "Smím vědět jak se jmenujete?"
|
|