|
Post by Ramiro de Menezes on Feb 15, 2018 7:49:02 GMT
Dnes jsem se neobtěžoval svázat si vlasy. Po dlouhé době mám rozpuštěné vlasy, které mi sahají na ramena. Vlají mi ve větru a tak mi občas zakryjí zjizvenou stranu obličeje a já chvilkami vypadám jako dřív. Vypadám jako by k žádnému boji nedošlo. Hleděl jsem na dívku, která stála se psem přede mnou. Fenka mi nevěnovala moc velkou pozornost a tak jsem toho využil. Pomalým a klidným pohybem jsem si poddřepnul před psa a natáhl k ní ruku jakmile mi Diana dala svolení. Její slova jsem si vzal k srdci, neboť už mě jednou pes málem pokousal. "Dobře. Děkuji za radu Lady." Pověděl jsem Dianě, koukl se na ní a pousmál se. Nakonec jsem se odvážil pohladit krásnou fenku. Avšak jsem to moc dlouho nepokoušel. Zas jsem se postavil a pohlédl dívce do očí. "Je opravdu nádherná. Vždy jsem chtěl mít společníka v podobě psa, ale bohužel to nejde." Prozradil jsem na sebe a lehce si povzdechl. Já a psa? To opravdu nejde. Nikde moc dlouho nevydržím a v jednom kuse jsem v boji. Pes by byl se mnou velký chudák a to bych nemohl dopustit. Nejspíš bych musel kvůli tomu stvoření změnit svůj život. To bych se rovnou mohl vrátit na Portugalský dvůr. Ne, takový život už není pro mne. "Omlouvám se zda jsem Vás z něčeho vyrušil." Pohlédnu dívce omluvně do tváře. Až teď jsem si uvědomil, že třeba někam měla namířeno a já ji takto neomaleně zastavil. *Vypadá to, že už mi pomalu slušné vychování nic neříká.* Povzdechl jsem si. Podíval jsem se na fenku, je opravdu nádherná. Rukou jsem si zajel do vlasů a trochu jsem si je poupravil, abych je neměl spadané v obličeji. *Proč jsem takto vyšel? Teď mi budou akorát vadit.* Pokáral jsem sám sebe za tuto záležitost. *Už se vidím jak budu nervózní při tréninku v lese.* Znovu jsem věnoval pohled dívce a až teď mi došlo, že jsem jí už někde vyděl. Kde to bylo jsem si však nemohl vzpomenout. Už jsem se chtěl zmínit o tom, zda jsme se již neviděli, ale dívka promluvila jako první. Na její slova jsem přikývl. "Ano, také jsem bojoval za toto království. Je to místo, které mohu momentálně nazývat domov i když žiji nad hospodou." Zasměji se lehce. "Právě jsem se chtěl zeptat jestli jsme se již neviděli. Z vaší domněnky hádám nyní já, že jste také byla přítomna boji." Přešlápl jsem si z nohy na nohu a přemýšlel jsem, kde přesně jsem ji viděl. Nevypadala na bojovnici. Ano, vím, že zdání leckdy klame, ale jí bych spíš typoval na někoho kdo se staral o raněné. Na někoho kdo měl důležitější poslání než bránit toto království. "Předpokládám, že jste patřila mezi ty, co se starali o raněné." Vzpomněl jsem si na události, které se začaly dít když jsem se na ošetřovně ukázal. Bylo to zajímavé a při tom smutné. Kdybych věděl co způsobím svým příchodem na ošetřovnu, postaral bych se o svá ranění sám. S tím už mám také bohaté zkušenosti. Život mezi boji mě to naučil, že za mnou vždycky stojím jenom já a musím se o sebe postarat sám.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Feb 15, 2018 8:04:51 GMT
Zasmál jsem se v reakci na to jak mě nazvala. "Jo to jsem... a při tom mi to připadá jako včera." Zakroutil jsem hlavou. Svým chichotáním mi dala najevo, že jsem možná její myšlenky odvedl svými slovy jinam. To mě těšilo. Alespoň nějak jsem jí dokázal pomoci a rozptýlit. Ucítil jsem jak znovu přikývla, když jsem jí dovysvětlil důvod svého chování a naslouchal jsem její odpovědi, držíc jí neustále ve svém neohrabaném objetí. Byl jsem jí vděčný za její chápavost... za to, že mi byla ochotná poskytnout čas. Ale to čím svá slova zakončila mě zvláštně zasáhlo... jako bych si tu skutečnost uvědomil teprve teď. Cítil jsem jak se mi ten fakt zavrtává pod kůži a nepříjemně se prokousává hlouběji a hlouběji. "Děkuji, vážím si toho..." Usmál jsem se, nežli jsem dodal: "Já tady také nebudu napořád," zasmál jsem se, "nejsem upír, abych byl nesmrtelný... My vlkodlaci jsme jen dlouhověcí, ale stárneme a umíráme jako lidé... jen od odst pomaleji." Vysvětlil jsem jí, předpokládajíc, že to zřejmě ještě neříkal... tedy, alespoň jsem doufal, že se neopakuji. "Neboj... budu se snažit ti všechno říct co nejdříve." Ujistil jsem ji pak ještě, abych jí dal najevo, že jsem věnoval pozornost všemu, co řekla. Ujistil jsem ji, že tu pro ni vždycky budu, při čemž jsem prsty své ruky zajel do jejích hustých plavých vlasů. Spokojeně zavrněla, čímž mě utvrdila v tom, abych se jí ve vlasech nepřestal hrabat, ale vzápětí vnesla námitku vůči mým slovům. Zdálo se, že chtěla, abych tu skutečnost vzal pořádně na vědomí... což se jí povedlo, ač jsem se tomu bránil. Nechtěl jsem na to myslet, chtěl jsem žít jen dneškem, každý den.... nemyslet na to, co jednou bude, protože teď to bylo jako ve snu. Nechtěl jsem se probudit. "Teď tu pro mě, ale jsi a to je jediné na čem záleží." Namítl jsem tiše já, přestože uvnitř jsem cítil, že mě to někde hluboko v duši děsí... Zřejmě se jí nelíbilo, když jsem si utahoval ze svého duševního zdraví a tak mě v polospánku okřikla. Pobaveně jsem se nad tím usmál a nic už nenamítal, neboť se zdálo, že usíná a nechtěl jsem ji rušit. "A ty to nejdůležitější, co mám já." Zašeptal jsem tiše v odpověď, možná mě už ani neslyšela, neboť mi její pravidelný dech napověděl, že ji přemohla únava a tak usnula. Já jen doufal, že alespoň chvíli bude její spánek klidný. Tak či tak jsem byl rozhodnutý u ní zůstat do rána, hlídajíc každý její nádech. Připraven ji držet v náručí, když bude potřeba. Ještě několik minut jsem ji držel v náručí, vískal jí ve vlasech a pozoroval její půvabnou tvář, dokud i mne nepřemohla únava. Opatrně jsem ji položil do postele, přikryl ji a lehl si vedle ní a zavřel oči, ale neusnul jsem.
|
|
|
Post by Vince Laszmann on Feb 15, 2018 15:54:17 GMT
Už to byla doba co jsem se opět vydal mezi lidi. Sice nejsem zrovna nějak společenský typ, ale každému se po nějaké době zasteskne vidět kolem sebe další bytosti na stejné inteligenční úrovni, po tak dlouhé době co stráví sám. Nasucho jsem polkl a dal si přes hlavu kapuci abych přeci jen nevzbudil nějakou pozornost. Byla trošku větší než jsem si prvně přál, takže mi spadla přes oči a zakryla polovinu mého výhledu na cestu. Otráveně jsem sykl a trošku si ji posunul nahoru, abych se nejdříve alespoň rozhlédl a nevrazil do ničeho. Zatím kolem mě nikdo nebyl, ale trapas by to byl tak jako tak. Na chvíli jsem spočinul pohledem na pouličních toulavých kočkách co se rvaly kdesi na střeše, chvíli jsem tam jen tiše stál a pozoroval je. Budila se ve mě velká touha za nimi vylézt a pohladit je, ale nejsem hlupák abych věděl že jediné čeho by se mi dostalo by byl nejspíše pěkný škrábanec od drápků těch malých potvor. Ale byly tak roztomilé, možná by mi to za to i stálo... Ne, ještě by si mě tu někdo všiml. Lézt na střechy se sice vždy jeví jako dobrý nápad při útěku před stráži či kýmkoliv jiným, ale mě se to nikdy moc neosvědčilo... každý věděl kde jsem, nikam se moc jít nedalo, a pád nebyl moc příjemná záležitost. Ne že by mi vadilo se svalit z pár metrů do hlíny, jsem přece chlap. Ale plácnout s sebou o několik balkónů a svalit se na kamennou zíďku, to už přeci jen dost bolí. Jako bych už z těch rvaček, útěků a hraní si na asasína nebyl dostatečně omlácený. To by mě zajímalo co budu dělat až skončím třeba se zlomenou rukou nebo nohou, na nikoho se s pomocí obrátit nemohu, a sám takové velké zranění ošetřovat neumím, pouze řezné rány či kousance. Hold budu muset opět spoléhat na štěstí.
|
|
|
Post by Beatricé on Feb 15, 2018 19:53:22 GMT
Po bitvě mě zůstalo pár nepěkných šrámů, které se ale hojily, ty na duši budou už horší, strašné výjevy a škvaření masa po náletu mojí nekontrolovatelné magie jsou velmi živé a děsí mě ve spánku podobně jako ta noc kdy jsem přišla o rodiče a sestru. Zajíždíme se ale do původního stavu, přišli jsme o jednoho muže, zemřel při bitvě takže držíme smutek a naše oblečení při vystoupení je nyní vždy černé a ještě měsíc bude. Vystoupení skončilo ajá neměla vůbec náladu jít pít, teda pít jo ale ne s klukama. šli za Hedvikou k Drakovi a já zamířila se svařeným vínem na zídku za tržnicí, která teď v noci zela už prázdnotou. Vyhoupla jsem se ladným skokem na ni a usadila se, dívajíc se do ztemnělé krajiny, která mi mizela úměrně ubývajícímu světlu. před očima, až zbyla jen škvírka odhalující bezprostřední okolí s čnícími vysemeněnými keříky vyrůstajícími ze zdiva, kterou osvětluje jen louče v lampách. Má veselost je něco co se snažím udržet před lidmi, ale sama jsem tichá, najednou prázdná a zamyšlená. Je moc brzy je to týden co jsme se vrátili a šrámy na těle ani duši se nezhojily. Nadechnu se horkého oparu z nápoje v korbýlku a usrknu horkou tekutinu pomálu abych si nespálila jazyk, se slastným zamručením a přivřením očí. Začala jsem si mnohem víc užívat i maličkosti. Jako je tahle chvilka kdy mě bodá mráz do tváří a tělo hřeje lahodný nápoj.
|
|
|
Post by Vince Laszmann on Feb 15, 2018 20:10:35 GMT
Nikde ani noha, jak takhle mám přijít k nějakým kšeftům. Promnul jsem si studené ruce v jakoby marném pokusu o zahřátí a sledoval pouze zem před mýma nohama, jelikož to byl jediný výhled co mi kápě dovolila. Na chvíli jsem zastavil a nadechl se chladného čistého vzduchu, v duchu jsem se sám sobě zadivil proč právě teď zastavuji. Chvíli jsem jen hleděl na své nohy a pak jsem si trochu nadzvedl kápi abych se zase mohl rozhlédnout po svém okolí. Moc daleko jsem se tedy nedostal od chvíle co jsem se rozhlížel předtím, ještě štěstí že jsem tu sám a nikdo mě nemusí pozorovat, připadal bych si trapně. Sundal jsem si kápi jelikož jsem usoudil že je to zbytečné, a konečně jsem vykročil normální chůzí cestou kterou jsem měl namířeno. Občas jsem se koukl do dáli ke světlům jež šly z některých oken, a na chvíli jsem jen tiše záviděl lidem jež si tam pokojně a šťastně žijí v pohodlí domova s pocitem zázemí. Pak jsem si však uvědomil že takový život by mě možná tolik nenaplňoval, měl bych pocit stísnění a uvězněnosti, potřebuji se pohybovat venku, dělá mi to dobře. Možná ze mě mluví ten vlkodlak kterého jsem už dlouho nevypustil na povrch. K mé cestě se přidala zídka, na které jsem spatřil sedět jakousi postavu. Chvíli jsem jen stál a přemýšlel co budu dělat pokud to je nějaký voják nebo někdo kdo mě zná, ale pak jsem si všiml že to je ženská postava. To je přeci jiná, s ženami to umím lépe než s chlapi. Ale možná by bylo lepší třeba se jen pokusit něco čmajznout, nebo vyloudit ten svařák ze kterého pila. Když na to teď myslím, žízeň docela mám. Dal jsem se tedy opět do kroku, ale tak aby mé kroky nebyly slyšet.
|
|
|
Post by Beatricé on Feb 16, 2018 7:01:18 GMT
Seděla jsem tam notnou chvíli jen se svýma myšlenkama a pocitama, které jsem se snažila odehnat a pak pochopit a po pochopení zase odehnat. Na zkušenostech není někdy vůbec nic hezkýho jak tvrdí filosofové, někdy ty chytré hlavy vymyslí pěknou kravinu, některý zkušenosti bych ráda prostě vymazala. Začne mi být zima a navíc mám zvláštní pocit, jako by mě brnělo za krkem, ale to je asi moje paranoia jak se znám. Seskočím ze zídky a jelikož jsem velmi obratná zvládnu to naráz bez vylití vína. Teda skoro , to by za mnou nesměl docházet právě muž, do kterého při seskoku narazím a zbytek toho skvělýho nápoje skončí na jeho kytlici nebo pláštíku, možná na obojím. Vyjeknu v reakci na nenadálou osobu a pak se zaculím. "Přicházíte jako duch pane...co kdybych vás opařila..." Povím mu s veselým uculením té rozverné Padmy, kterou všichni znají. Truchlení a rozjímání jsem si odbyla na zídce. "To asi budu muset pánovi košili osušit a vyprat..." Povím mu s nakloněním hlavinky na stranu. Muž a z toho co vidím ve tmě i pěkný, možná nakonec tahle noc nebude tak marná. Ramira, toho vysokého prince jsem neviděla velmi dlouho, máme taky něco nedokončenýho a já na něj nemůžu přestat myslet, jeho tělo je jako socha a musí to stát za to. "Jsem Padma, kejklířka a hadí žena..a vy pane?"
|
|
|
Post by Vince Laszmann on Feb 16, 2018 13:02:32 GMT
Škubnul jsem se sebou v překvapení, ale i v menším šoku z toho jak se na mě ten svařák slušně vylil. Nevydal jsem však ani hlásku jelikož jsem zvyklý mlčet i při jakékoliv situaci, jen jsem trochu zkřivil svůj obličej a s menším pokusem si tekutinu otřít z oblečení rukou, jež byl samozřejmě pouze instinktivní a nijak účinný, jsem nahlas vydechl. "Co se dá dělat... má chyba, měl jsem se ohlásit." Na to jsem se lehce zazubil v takovém malém úšklebku a podíval se opět na ni, tentokrát více zblízka. Že to mám dnes ale štěstí, jeden jen tak nepotká v noci pěknou dámu co mu nabídne že mu vypere oblečení. "No bylo by to od vás pěkné, ale nechci být na obtíž" Řekl jsem takovým odlehčeným tónem, chtěl jsem nejdřív vyznít skromně, i když to k mé povaze až tolik nejde. "Hadí žena..? To je zajímavé..." Nějak jsem překousl chuť se chvástat mou láskou k hadům a vymyslel si nějakou rychlou odpověď. "Já jsem.. jen obyčejný tulák, procházím tudy.. heh." V té chladné noci už se tekutina na mém oblečení poměrně rychle ochladila, a přese mě přejela mrazivá vlna. Potlačil jsem nutkání si plášť sundat, jelikož by mi to moc nepomohlo v zahřátí, akorát by mi bylo ještě chladněji, a to nemluvě o tom jak by si to tady dáma vynaložila.
|
|
|
Post by Diana Hawkins on Feb 16, 2018 19:35:08 GMT
Fenka, která stále seděla vedle mne, trochu připomínala sochu; nehýbala se a ani pomalu nemrkala. Obě dvě jsme na tom byly stejně. Neměly jsme rádi seznamování, ale když už jsme měly něco udělat, tak bez žádných řečech jsme to udělaly. Bohužel, většinu času zbývalo na mně. S menším úsměvem, ale vzato prudkým kroucením hlavou, jsem muži naproti mě řekla "Žádná Lady. Diana. Jen Diana...Prosím." Musela jsem se trochu odmlčet. Jeho oslovování mi až moc připomínalo domov, kde mi skoro každý říkal takto a já se do minulosti vracet nechtěla. Nechtěla jsem ani pomyslet na to, co se stalo. Krev, otcovo bezvládné tělo, maska, černota. Otřásla jsem se a měla jsem štěstí, že byla zima, ještě by se zdvořilý muž vyptával. Nic jsem proti němu neměla, ale vyprávět svůj život jsem mu nechtěla. Nikdo se to nesměl dozvědět, nikdo. Možná by se ani nic nestalo, ale bylo tu ale a já toto slovo nikdy neměla ráda. Věnovala jsem mu menší úsměv. Ano, Lady byla krásná. Bohužel to někteří neviděli. Její krása nespočívala jen na té elegantní a vysoké schránce. Lady byla překrásná uvnitř. Byla miloučká, dávala ti teplo, které věděla, že je potřeba, neštěkala a nekousala, pokud nehrozilo nebezpečí. Byl to zlatý pes a já jsem byla ráda, že byla tu byla se mnou. "Můžu s Vámi jen souhlasit." řekla jsem mu. Trochu jsem nechápavě na něj pohlédla, ale mlčela jsem. Proč by nemohl mít společníka? Pes na to byl ideální. Neříkalo se jim nejlepší přítel člověka. A Lady byla nejlepší společnice a přítelkyně v jednom těle. Kolem nás zavál, sice slabý, ale studený, vítr a nemohla jsem jinak, než si dát ruce přes červený nos. Ozvalo se pšíknutí, které trochu připomínalo to kočičí. Paní mistrová vždy říkala, že zním jako kočka nebo křeček. Vždy jsem si trochu připomínala divně, ale co jsem mohla dělat. V tomhle případě, vůbec nic. "Omlouvám se." řekla jsem s menší úklonou "Doufám, že to nebylo moc nahlas." Nad jeho poznámkou jsem hned zavrtěla hlavou. "Vůbec jste nás nevyrušil. Paní mistrová nás vyhnala, takže se snažíme o to, aby jsme byly venku, co nejdéle." řekla jsem s tichým zasmáním na konci věty. Paní mistrová neměla ráda, když jsem se pletla do její práce. Proto jsem vždy raději utekla, abych nemusela poslouchat její nadávání, že jsem to zašila nebo zkrátila špatně. Bylo zajímavé, že vždy když jsem se vrátila, tak to bylo udělané přesně, jak jsem to udělala já. Jaká záhada... Už před tím jsem si všimla, že mu jeho dlouhé vlasy vadí. Potichu jsem se zasmála do ovčího kožíšku na krku. Prohrábla jsem si vlasy, které jsem měla svázané do copu, který jsem měla omotaný kolem hlavy a rozpustila jsem je. Vyndala jsem tenkou černou stužku, která mi cop před tím držela a podala jsem jí Ramirovi. "Prosím. Vidím, že nemáte rád rozpuštěné vlasy. Mě to naopak nevadí, takže si poslužte." řekla jsem mu s mým malým úsměvem. Jak jsem ho poslouchala, byli jsme na tom stejně. Také nebyl odtud, ale toto království nazýval domovem. Potkala jsem pár lidí, kteří byli jako my dva, ale moc jich nebylo. Avšak nikdo nebyl stejný jako já. Jak říkal jeden kněží "Jste akorát posel ďáblův! Nikdo nemůže vypadat takto!". Nejvíc mě ranilo to, že mě nazval smrtkou. Chtěla jsem popírat, že jsem nikdy nikoho nezbila, ale následně jsem si vzpomněla na domov a mlčela jsem. Kvůli němu jsem se začala stranit lidí. Také mi dávali pohledy. Stejné, jako ten kněží. Přála jsem si, abych mohla poznat někoho, který by byl alespoň trochu podobný. "To jsme na tom stejně." souhlasila jsem s ním, tiše. "Ano, přítomna jsem byla." řekla jsem. Ramir trochu vypadal, že přemýšlí nad tím, jakou úlohu jsem měla. Bylo trochu legrační. Doufala jsem, že si nemyslel, že zrovna já, bych mohla držet luk a šíp nebo meč. Luk a šíp možná, ale že bych s tím někoho zabila...to je nesmysl. Nikdy bych neublížila mouše. Ulevilo se mi, když se mě zeptal na raněné. Proto jsem kývla. "Přesně tak. Nedovedla bych nikomu ublížit. Na to...nemám." poznamenala jsem. Do bitvy jsem šla za účelem pomáhat a ne bojovat. Trochu jsem se zapletla do cesty vlkodlakovi, ale všechno je jednou poprvé, že? Bála jsem se, ale litovat toho nikdy nebudu, nikdy. Pomohla jsem několika lidem a za to jsem byla upřímně ráda.
|
|
|
Post by Beatricé on Feb 17, 2018 7:48:00 GMT
Pokrčím souhlasně rameny, je to jeho chyba a já oceňuju, že to přizná. Usměju se na něj nazpět když se zaculí. "Na obtíž? Nemám co dělat a vy jste tu v provlhlým oblečení...nevezmu si na dušim váš zápal plic..." Mrknu na něj hravě, jelikož taková nálada u mě převážně převládá. "Díky...jsem kejklířka co pamatuju...takže..." Pokrčím rameny. "Můžu vás někdy pozvat na vystoupení, kdo přišel nestěžoval si...já a moji hoši opravdu umíme." Ujistím ho. "Tulák?" Prohlídnu si ho a založím ruce na prsou, zavrtím hlavou. "A já bych řekla že jsem vás tu už viděla..." Zvednu obočí vědoucně a podívám se mu do očí, ve kterých se mu zračí odrazy plamene z loučí osvětlujících důležité plochy Ingwirth Holdu. Chytnu ho bez ostychu za ruku a táhnu ho směrem za roh, kde máme rozložený tábor a vedu jej ke své maringotce. "Tak, tady je mé království...račte dále.." Vyhoupnu se jako gazela do dveří a zmizím vevnitř, čekajíc, jestli se přidá. Má maringotka je vesele vybavená a mám zde zadní stěnu s klecí se dvěma mými hady.
|
|
|
Post by Ramiro de Menezes on Feb 17, 2018 15:43:49 GMT
Dívka mě hned opravila. Ve své podstatě mě i prosila, abych už jí nenazýval Lady. Přišlo mi to zvláštní, protože dívkám se většinou líbí když je oslovuji Lady. Pousmál jsem se na ní a lehce přikývl. Nebudu jí oslovovat tím, co se jí nelíbí. "Dobře, tak tedy jen Diana." Povím a rozhlédnu se kolem sebe. Nakonec jsem jí zas věnoval pohled. Vypadala, že nad něčím přemýšlí. Nejspíš nad tím jak jsem jí před pár okamžiky oslovil. Docela by mne zajímalo proč jí mé oslovení, tak moc vyvedlo z míry, ale jakožto gentleman se jí vyptávat nebudu. Nevypadá na to, že by o tom chtěla mluvit. Nejspíš to nebyly moc dobré časy. Nerad vím, nebo tuším, že i stvoření jako jsou ženy mají nebo měli těžký život. Myslím si, že to není správné. Ženy by měli vést jen krásný a veselý život. Bohužel v této době to není možné. Vlastně bych řekl, že to nebude možné v žádné době. To je na tom to nejsmutnější. Musel jsem se zasmát nad jejím kýchnutím. Zavrtěl jsem pobaveně hlavou. "Nemusíte se vůbec omlouvat. Chápu to." Ujistil jsem jí. "Měla by jste se, ale více oblékat. Mohla by jste nastydnout více a léčení není nic příjemného." Aspoň pro mne to není nic příjemného. Nastydnutí je pro mě leckdy horší jak smrt, nebo zranění, které jsem si odnesl z nedávného boje. Léčení znamenalo nějaký čas bez tréninku a uchopení mých sekerek do ruk. To bylo opravdu to nejhorší co se mohlo člověku jako jsem já přihodit. "Paní mistrová?" Optal jsem se s povytaženým obočím. Musela pracovat v nějakým krámku zde v království, jinak by nikoho neoslovovala paní mistrová. Aspoň tak jsem to viděl. Diana po chvilce rozpustila vlasy a natáhla ke mě svou drobnou ručku s černou stužkou v ní. Překvapeně jsem se na dívku zadíval. Byla opravdu hodná a její reakce mě mile potěšila. Vzal jsem si od ní černou stužku. "Děkuji Vám. Jste velmi laskavá." Kývl jsem hlavou. "Nic takového jsem nečekal. Opravdu to nebylo nutné, ale děkuji Vám." Svázal jsem si vlasy její černou stužkou. "Bude se mi to hodit při tréninku v lese." Usmál jsem se upřímně a dal jsem si pramínek vlasů z obličeje, který mi vypadl z ohonu. V hlavě jsem náhle měl představu svého tréninku v lese a jak to bude snazší když mám svázané vlasy. Měl jsem pravdu. Viděl jsem ji v boji, teda na ošetřovně. Pomáhala zkušeným s raněnými. To od ní bylo šlechetné. To já bych nedokázal. Jediné co umím, je ošetřit sám sebe a ještě to není nijak dobře odvedená práce. Mě totiž stačí, aby mi rány nekrváceli a v tom nejlepším případě, aby se do nich nic nedostalo. Už se párkrát stalo, že rány se zanítili a já musel vyhledat odbornější pomoc než tu svou. Ta má nestačila. A co si budeme povídat, není to nic příjemného když se rána zanítí. "Myslel jsem si, že jsem Vás viděl právě tam." Kývl jsem hlavou a lehce se oklepal. Zavál až moc studený vítr a i já, otužilý člověk, jsem tu zimu pocítil. "Tak v tomto směru jsme odlišní. Já nemám problém někomu vzít život. To je má výhoda v boji. Na druhou stranu kvůli tomu obdivuji lidi jako jste vy." Na chvilku se odmlčím a zhluboka se nadechnu. Vzít někomu život pro mne bylo víc než jednoduché. Nebylo to nic čím bych se chlubil, ale není to nic o čem bych nedokázal mluvit. "Ti kteří nedokážou nikomu ublížit." Usměji se a věnuji jí obdivný pohled.
|
|
|
Post by Laura de Kingsley on Feb 18, 2018 16:03:42 GMT
Můj hostitel byl velice milý, bylo to zvláštní, už dlouho se ke mě nikdo nechoval tak pozorně. "To je od Vás milé." Zářivě jsem se na něj usmála. Byl roztomilý jak se choval... tak šarmantně a zároveň klukovsky. Pak jsem jej požádala o trochu vody a na okamžik osaměla, když odešel, aby mi ji mohl donést. Udělala jsem několik kroků po místnosti a prohlížela si obrazy, které tu vysely. Byly krásné, ty krajiny s lesní zvěří a podobně. Všude zde byla vyobrazována tajuplná krása Irska. Cítila jsem vzrušení a zároveň strach. Strach z neznámého. Trvalo pár minut, nežli se vrátil a já tak uvítala na okamžik soukromí, kdy jsem se mohla ponořit do svých myšlenek. Pak už se, ale vrátil a já ho obdarovala milým úsměvem... tolik mi někoho připomínal! "Děkuji Vám." Poděkovala jsem za pohárek vody, který mi donesl a svlažila své vyprahlé hrdlo lahodnou vodou. "Ano mám... z části." Odpověděla jsem a odložila skleničku na stolek, načež jsem si nervozně začala žmoulat sukni špinavých šatů... Po cestě jsem vypadala příšerně. "Manžel je... mrtev a s se zbytkem... Nikdy jsem si s nimi nerozuměla... navíc myslím, že jím nechybím." Odvětila jsem, ale pohled od něj odvrátila, neboť vzpomínky na manžela mě vždy bolely. Jistěže jsem nezapomněla na svého bratra, ale ten... netušila jsem co s ním je. Jeho další nabídka mě mile překvapila, ačkoli jsem žila v přesvědčení, že se zde mluví Irsky. "To by bylo od Vás laskavé, děkuji." Věnovala jsem mu nadšený úsměv a předešlý smutek mi z obličeje zmizel. "Nevím, jak Vám všechny ty laskavosti budu moci oplatit." Dodala jsem ještě a pohled upřela do jeho očí. Jeho další slova mě překvapila a já se spolu s ním zasmála, ani já jsem si na nějaké představení ani nevzpomněla, aby pravdu řekla. "To je v pořádku i já na to dočista zapomněla..." Zareagovala jsem a pozorovala ho při dokonalé pokloně. Chystala jsem se udělat pukrle a říci mu své jméno, ale to by mě jeho jméno nesmělo tak vykolejit. Přišlo mi, že jsem ztratila hlas a překvapeně jsem si jej prohlížela... To nemohlo být přeci možné! Taková náhoda a shoda jmen nemohla být možná... Ne při tom zvláštním pocitu, že jej odněkud znám... Že jej znám celý život! Zatočila se mi hlava, musela jsem se něčeho přidržet,.. Rukou jsem tápala okolo sebe, až jsem konečně nahmatal opěradlo nějaké židle. Ne,.. to nemohl být on... takové štěstí jsem já mít nemohla. Zhluboka jsem se nadechla a bledá jako stěna jsem konečně provedla elegantní pukrle. "Laura de Kingsley, těší mě." Nemohla jsem z něj odtrhnout oči a hluboko uvnitř věděla, že se můj instinkt nemýlí,... že vím před kým stojím a přesto... Rozum se bránil,...
|
|
|
Post by Vince Laszmann on Feb 19, 2018 19:50:31 GMT
Trochu víc jsem pozvedl koutky úst, ale zase je nechal poklesnout po jejích slovech že už mě tu možná viděla. "To si mě asi s někým pletete" Řekl jsem hned a pokrčil rameny, pak jsem zase obrátil pohled na ni se svým vřelým výrazem. "Moc rád bych viděl nějaké vaše vystoupení, pokud jste jeho součástí tak to musí být pěkná podívaná.." Řekl jsem takovým lichotivým tónem a nadzvedl obočí v klidném úsměvu. Nechal jsem trošku troufalý pohled na ní, ale z toho mě vytrhlo to že mě vzala za ruku a hned mě zavedla do svého útulného brlohu. Nenechal jsem na sebe čekat a vylezl jsem hned za ní. Jako bych nějak úplně zapomněl že tam je vedle mě, jsem se rozhlédl po vnitřku, a z té barevné atmosféry jsem se pro sebe musel trochu pousmát. Takhle by se mi také líbilo bydlet.. "...máte to tu opravdu krásné, a..." odmlčel jsem se na chvíli a koukl se na ubikaci s dvěma krásnými hady. Nadechl jsem se zhluboka a pokusil se skrýt nadšení, přišel jsem o něco blíže a koukl se na ně s obdivem. Normálně bych se opět asi snažil věnovat jí, protože ne vždy se mi stane že mě pěkná dáma pozve k sobě domů, ale teď jako bych na ni na chvíli zapomněl. "Ti jsou k sežrání.." Od vlkodlaka to může vyznít trochu divně, ale já to tak nemyslel. Navíc, ona přece ani neví že jsem vlkodlak, ne?
|
|
|
Post by Beatricé on Feb 22, 2018 19:10:50 GMT
Pokrčím rameny. "To je možný, mě si tu pletou s nějakou šlechtičnou Beatricí, takže tváře se opakují." Pohodím ramínky a uculím se k němu. Kývnu k něu a mrknu. "Kluci jsou šikovní a já snad taky...někdy přijďte, děláme jedno vystoupení po poledni a druhé po setmění pro nadpřirozené diváctvo.." Prozradím mu , kdy je možné naše vystoupení zkouknout. "Já radši to noční, všude ohně, je to magický..." Víc magický než celá moje magie, která mě děsí víc než cokoliv. Jeho pohled mi neušel, jsem na ně zvyklá, vím, že se mužům líbím a nebojím se toho využít, při tom jak jsem se musela protloukat. "Díky...mám to po bývalé věštkyni, měla to tu pěkně zařízený ale já si to ještě vylepšila..." Ona potřebovala hodně věcí aby mohla vykládat budoucnost, já? Já mám ten dar, málokdy ale pravdu říkám, spíš lidem řeknu co chtějí slyšet, proč jim brát naději na budoucnost a radost ze života? KOnečně proto ke mě chodí, chtějí slyšet něco hezkého a mít se na co těšit. Muže zaujala Akaša a Šarkan a já se musela usmát, byli to moji miláčci. "No to ne, žrát se nebudou...a vy si sundejte tu košili než prostydnete..." Povím mu a zatopím v malých kamínkách, aby se to tu vyhřálo a abych měla kam pověsit vypranou košili.
|
|
|
Post by Vince Laszmann on Feb 22, 2018 19:47:49 GMT
Pokud odsud nebudu muset zmizet tak se určitě stavím na nějaké její vystoupení, mohlo by mi to trochu pozvednout náladu po dlouhé době, odpočinul bych si. Po všem tom běhání a hledání a nonstop ostražitosti bych ocenil nějaký odreagování, ve společnosti lidí. Ale musím s ní zůstat za dobře, což se mi u většiny žen co potkám, většinou nedaří. Myslím že u této to ale nebude problém. "Heh, jsou krásní." Zdržel jsem se poznámky jak moc bych si přál také mazlíka, protože by to ode mě vyznělo jak od měkoty, a to já přeci nejsem, né? Na její žádost jsem se tedy zas otočil od tvorečků směrem k ní a sundal si oblek jež už byl pěkně mrazivý na tělo a donutil mě se jemně zachvět. Měl jsem pod tím ještě slaboučičkou vrstvu oblečení, takový lehký ohoz, ovšem byl také trochu promočený jelikož svařák prosákl skrze plášť, a vzhledem k jeho slabosti mi to poměrně výrazně prosvítalo na tělo nejen v místě kde to bylo mokré. Nějak jsem se zbavil své opatrnosti a už se vrátil zas do té své troufalejší nálady, a protože jsem tam opravdu nechtěl stát v mokrém oblečení tak jsem si sundal i to. Navíc pokud jde o mé tělo, tak se podle mě snad ani nemám za co stydět, a předvádění se, to mi nedělá žádnej problém. Ve vteřině jsem tedy stál v její maringotce bez svrchního oblečení. I kdyby to oblečení nechtěla umýt vše tak si to alespoň podržím. Ucítil jsem že se mi poměrně ulevilo, tady uvnitř zima není a bez toho mokrého oblečení jsem se cítil mnohem příjemněji. "Ah, mnohem lepší.."
|
|
|
Post by Diana Hawkins on Feb 22, 2018 20:02:13 GMT
Na moje kýchnutí reagoval u úsměvem, což jsem tak trochu čekala. Nic nového by to nebylo. Občas jsem se tomu také zasmála, ale tentokrát ne. Slova, která vycházela z jeho úst jsem přijala s menším kývnutím hlavou, bez žádného komentáře. Šaty mě zahřívaly, jimi to nebylo. Na svém těle jsem nepociťovala žádný chlad, jen příjemné teplo, které produkovaly šaty, které objímaly mou maličkou nádobu, které se říká tělo. S nastydnutím měl pravdu, nic příjemného to nebylo, ale mě to nevadilo. Dalo by se říci, že jsem přijímala choroby. Nebýt chorob a zraněních, asi bych se nezastavila. Moje pracovitost a tvrdohlavost mi někdy zatemňovali mozek. Věděla jsem, že je to špatné, lidé mě na to upozorňovali, jenže já musela mít vše v naprostém pořádku do posledního detailu, který se jen tak snadno nevyřešil. Detaily byly pro mne oříšky. Byly všude, člověk jich měl někdy i plné zuby. "Paní mistrová se o mně stará." vysvětlila jsem "Jsem švadlena, víte. Když jsem přišla do tohoto království, měla jsem Lady a nadání šít, ale žádné prostředky. Ona mě vzala pod svá ochranná křídla a teď jí to oplácím prací u ní v obchodě. Paní mistrová už není dvakrát nejmladší, takže na to už sama nestačí." Ta žena byla prakticky mojí matkou, které mi poslalo samo nebe nebo dokonce moje pravá maminka, která viděla, že se sama na téhle pouti životem ztratím. Zastala se mě, když se všichni na mě koukali skrz prsty. Ona jediná mi pomohla. Díky ní jsem stála na nohou a snažila jsem jí to oplatit. Tu ženu jsem milovala a nikdo jsem na ni nezapomenula. Usmála jsem se na něj. "To nestojí ani za řeč. Vždyť je to jen stužka." řekla jsem. Kdyby jen věděl, kolik stužek máme s paní mistrovou schovaných. Nikdy bych ty pytle nechtěla počítat. Vždy jsem si lámala hlavou, jestli to vůbec někdy dokážeme použít. Byli situace, kdy jsme nevěděly, kam je všechny dát. Některé skončili u dětí, některé ve vlasech, některé v šatech. Naklonila jsem hlavu na stranu, tázavě jsem přitom na muže hleděla. "Musíte mít velice rád boj." Poznamenala jsem to, protože jsem ještě nikdy nepotkala člověka, který by trénoval tak pilně. Na Ramirovi ten trénink byl vidět. Lidé ze země, odkud jsem přišla, byli spíše klidní a mečům, sekerkám a lukům se vyhýbali. V mé vesnici to tak alespoň bylo. Otec nenáviděl násilí, proto mi také zakazoval, abych se učila s lukem. Párkrát se mi povedlo se vytratit a zkusit si to, ale to bylo vše. Chvilku jsem jen na Ramira koukala a poslouchala. Vzít někomu život jsem nedokázala. Neměla jsem proto ani předpoklady. Bála jsem se, neuměla s žádnou zbraní a holýma rukama jsem pracovala jen s látkou. Zato muž přede mnou měl předpoklady proto, aby mohl zabíjet. Vysoká, svalnatá a otužila postava. Určitě zkušený se zbraněmi a holýma rukama by mi bez problému mohl otočit krkem. Jen po představě jsem měla husí kůži. Krk, moje slabé místo. Byl hrozně tenký, trošičku i dlouhý. Někdy jsem se připadala jako husa. Po chvilce, co jsem mlčela a jen na bojovníka zírala, řekla jsem "Já sice neublížím nikomu, ale to neznamená, že vy ublížíte všem. I vy máte meze v ubližování. Nemyslíte?" Usmála jsem se na něj mile a pohladila jsem Lady, která mi položila hlavu na bok. "Já si myslím, že ano. Nevidím totiž žádné mrtvé kolem Vás, ani zraněné. Obdivujte i sám sebe. Někdo totiž ubližuje pro zábavu a Vy na to nevypadáte." Alespoň jsem v to doufala.
|
|