|
Post by Ramiro de Menezes on Jul 2, 2017 20:52:14 GMT
Vyslechnu si její slova. To co hovoří mi přijde opravdu zvláštní. Jak si někdo kdo se s někým nikdy neviděl může být tak podobný, že jí nazývají jako dívku, která tu kdysi žila? *Opravdu zvláštní. Na to se místních jistě ještě poptám.* Povím si pro sebe a sleduji ženu přede mnou. *Máte pravdu. V tomto směru jsem velký panikář. Byl bych opravdu nerad kdyby se to rozkřiklo...* Na krátkou chvilku se odmlčím. *...mám své důvody.* Dodám nakonec a usměji se. Má pravdu i ve směru, že by si o ní mohli myslet, že je šlechtična když jí takto nazývám, ale spoléhám na to, že místní mě znají již natolik, že vědí, že i hostincké říkám lady. *Rozumím Vaším obavám a budu se snažit je respektovat.* Pokývne hlavou a omluvně se jí podívá do očí. Pak se krásná Padma omluví a kejklířské vystoupení začne. Nikdy předtím jsem nic podobného snad neviděl. Zkušenosti s kejklíři mám, ale toto bylo úplně jiné než ty, které jsem doposud viděl a zažil. Padma přijde i ke mě s kloboukem. Hledím chvíli do její tváře a pak sáhnu do kapsy, kde jsem měl nějaké mince. Vytáhl jsem ruku i s mincemi a vše jsem dal do klobouku. *Snad je to to na co jste zvyklí.* Nikdy jsem neplatil kejklířům, neboť jsem jejich vystoupení nikdy nedokoukal do konce. Tudíž nemám zdání kolik se dává.
|
|
|
Post by Beatricé on Jul 2, 2017 21:00:17 GMT
J8 už se o to přestala zajímat, proč? Děsí mě to, představte si to, jste stejnej jako někdo před vámi, je to divný a ujetý a já se toho obávám, nechci aby to tak bylo ale zároven se nad tím nehodlám furt rozčilovat, proto už slyším njak na PAdmu tak na Beatrici. "To chápu Ramiro..." Oslovím ho křestním jménem stejně jako já vyžaduju od něj. Po vystoupení se u něj zatavím s pohledem do jeho očí a usmívám se, je to ztepilý muž velmi pohledný a hgalantní, jedná se mnou jako s princeznou,, líbí se mi i bez faktu kým je. Schovává se a má k tomu důvody, no to že má království to asi nebude, takže bohatství z něj stejně nekouká, tudíž mě snad ani neosočí ze zlatokopectví když se o něj zajímám. "Děkujeme velmi Ramiro..." Ukloním se , položím před ním klobouk a udělám stojku, při které si pomalu položím nohy vedle hlavy, takže na něj koukám mezi svými koleny, ostatní se roztleskají a už slyším jak cinkají mince co přibývají do klobouku. Vydělali jsme dost, a to je dobře, potřebujeme na režii další měsíc, "Díky, díky vám obecenstvo, těšte se pozítří zase v ten samý čas...možná ukážu i víc než tyhle triky..." mrknu po mužích a pak se dav začne rozcházet. Předám klobouk šéfovi a vezmu si pár měďáků na pivo. "Přijmeš mou skromnou společnost Ramiro?" zeptám se ho a mrknu k němu.
|
|
|
Post by Ramiro de Menezes on Jul 2, 2017 21:16:19 GMT
Jsem opravdu rád, že mé důvody chápe a že se to nesnaží rozebírat do detailů. Je to krásná žena, dokonce je to žena, s kterou bych si dokázal představit zbytek svého života, ale to nemění nic na faktu, že se tím nenechám zmást. Nehodlám jí teď ani v nejbližší budoucnosti říkat proč tajím kdo jsem. Prostě o tom nemůžu mluvit. *Nemáte vůbec...* Nestihnu to ani doříct a už mám její nohy na svém rameni. *...zač.* Dopovím to slůvko a rozesměji se. Samozřejmě také zatleskám, ale jen krátce aby měla možnost si zase stoupnout pevně nohama na zem. Sleduji každý její pohyb a poslouchám každé její slovo. Je opravdu překrásná a něco mi říká, že i já jí nejsem lhostejný. *Budu jen rád.* Odpovím, ale ne moc rychle aby to nevypadalo, že jsem nedočkavý. Nabídnu jí rámě. *Kam tedy vyrazíme?* Podívám se jí do očí a čekám na její odpověď.
|
|
|
Post by Beatricé on Jul 2, 2017 21:28:37 GMT
Nemám potřebu se rýpat v jeho minulsoti, proč taky. Nezajímá mě to. Jde o to jaký je teď každý má minulost ale záleží na přítomnosti a tou formujeme budoucnost, tak nějak to říkávala maminka. A tak se toho snažím držet i když to dost možná říkala jinak jen jsem byla moc malá na to abych to nějak pobrala. Jeho reakce na moje malé kousky se mi líbí a usměju se. Přitakám k němu a zavěsím se do něj jako dáma. "Co tamhle...je teplá noc, medovina s pivem pod hvězdami bude lepší než začouzená putyka..." Ukážu na stánek venku, který si otevřel někdo místní využiv situace, kdy se konají naše vystoupení a věda, že lidé zde budou mít žízeň.
|
|
|
Post by Ramiro de Menezes on Jul 2, 2017 23:35:56 GMT
Na mé tváří se objeví úsměv když se zavěsí za mé nabídnuté rámě. Není to klasický úsměv, který jí většinou věnuji. Tentokrát je to úsměv, který říká "jsem šťastný chlap když mohu mít tuto ženu po boku.". Ani nevím proč tomu tak je. Proč mi její přítomnost dělá dobře. Vyslechnu si její slova a přikývnu. Její nápad se mi opravdu líbí. A putyky nejsou žádné pěkné místo. I když hostinec je docela pěkné místo. Ano, občas se to tam sepere, ale není to tak časté a hosté jsou převážně z hradu. Člověk by se až divil kolik lidí z hradu v hostinci dokáže trávit čas. I s Padmou se rozejdu ke stánku. *Máte pravdu lady...* Po slově lady se zaseknu a omluvně se na ženu vedle sebe podívám. *Omlouvám se. Chtěl jsem říci, že máte pravdu Padmo. Ten stánek bude o mnohem lepší.* Zhluboka se nadechne a omluvně se na ní usměje. *Jak se mám odnaučit něco na co jsem tak moc zvyklý?* Na češ se hned zas rozejde. U stánku mile pozdraví prodavače a vezme si od něho dvakrát medovinu s pivem. Hned zaplatí a jeden korbel podá Padmě. *Na Vaše zdraví.* Povím a pozvednu korbel trochu výš.
|
|
|
Post by Beatricé on Jul 4, 2017 9:20:57 GMT
Zvednu hrdě hlavu, díky svéneobvyklé výčce jsme poměrně majestátní pár, nebo´t on je urostlý a velmi vysoký a já jsem také velmi vysoká a útlá jako gazela. Jen je bna mě znát moje šibalské já , zatímco z něj sálá tak trochu jiná energie, ušlechtilá a zraněná. CO se mu stalo, že nechce býti princem, kterým se narodil? Přeci jen má zvědavost trochu pracuje. Už už mu chci vyplísnit, za to jak mě oslovil ale on se opraví a já spokojeně přikývnu. Objedná a já se umsěji, to víte, my kejklíři moc peněz nemáme a když mě někdo pozve je to pro mě možnost ušetření. nejsem prospěchářka..nebo možná trochu ano, ale díky tomu jak jsem byla nucená žít e není čemu divit. "Na vaše Ramiro!" Zvednu korbel a ťuknu si s ním, začnu pít sladké pitivo, které chutná jako nebe. Piju a piju a pak si všimnu jeho pohledu. "No co.." pokrčím rameny. "I holky umějí pít..." Zasměju se a setřu si pěnu ze rtů, spokojený úsměv a jiskřivé oči hledí na něj. Bože je to krásný chlap...
|
|
|
Post by Ramiro de Menezes on Jul 4, 2017 11:30:16 GMT
Jakmile začne pít nemohu se přestat divit. Já jen upiji z korbelu. Moc nepiji, nikdy jsem k tomu neměl blízko a to je taky důvod proč mě to u Padmy tak překvapilo. *To nic. Jen mě to překvapilo. Víte sám nepiji. Teda občas si při vhodné příležitosti jako je třeba tato dám, ale jinak vůbec.* Usměji se na ní. Zas se napiji. Musím uznat, že je to medové pivo opravdu dobré. *Co se projít? Věřím, že to bude krásná procházka. Obzvlášť když budu mít vedle sebe tak krásnou ženu jako jste vy.* Mrknu na ní a zas se napiju. *Je to opravdu krásná žena.* Vyvstane mi na paměti. Odložím korbel. Sice mi to opravdu chutná, ale nejsem piják a tak mi to co jsem vypil stačilo. Avšak peněz, které jsem do toho dal mi není líto. Za dobré pití i jídlo rád utrácím peníze. Rozhlédnu se kolem nás a všimnu si, že kolemjdoucí si neodpustí pohled na nás dva. Nedivím se jim. Jsme zajímavý pár. Oba jsme vysocí a něčím majestátní. *Víte jak jsme se předtím bavili o tom, že jsem Vám zavázán?* Podívám se jí do očí. *Zachránila jste nám životy. Proč si zásluhy nechcete připsat?* Povytáhne pravé obočí, stále jí hledí do očí. Má moc krásné oči. Vlastně je krásná celá. *Je opravdu zvláštní, že předstírá, že se nic nestalo.* Nemohu pochopit proč tomu tak je.
|
|
|
Post by Beatricé on Jul 5, 2017 11:44:40 GMT
Culím se, naučila jsem se pít když jsem dělala kurtizánu, protože tehdy noci byly naprosto nesnesitelné a dny ještě nesnesitelnější, s hlavou vyprázdněnou alkoholem to tehdy šlo snášet mnohem líp. "Jo? To já mám ráda když se mi trochu motá hlava a všechno kolem vypadá růžové a ..je to dobré na pleť a na žaludek." No co ve středověku se až tolik o škodlivosti pití nevědělo a naopak mnohdy bylo bezpečnější pít alkohol než čistou vodu, která mohla nosit zárodky dýmějového moru. Ach a je tu procházka, skousnu si rtík, vím, jak takové procházky končí a popravdě s ním, se mi to moc líbí, představa že mě sevře v těch velikých rukách, má tak upřímné oči, skoro si čříkám zda nené škoda že muž jako on nmůže zakotvit se ženou jako já ale já vím kam patřím a tak zaženu chmury a odpovím s úsměvem. "Moc moc ráda Ramiro...." Zavrtím hlavou když mu vložím ruku do jeho a on začne o tom že je mi zavázán. "Nechci protože byste udělal to samé, je to přirozené pomoct někomu v nouzi..možná jsem kejklířka, možná někdy svedu muže pro zaopatření a pro přežití , možná jsem už párkrát ukradla slepici abychom měli co jíst, ale mám svou čest a vím co je správné...a tohle bylo správné...ta ..cesta kterou se to stalo..mi správná nepřišla...neovládám to a chci na to zapomenout..." Stisknu mu ruku a přitočím se k němu. "S tebou ..dnes večer chci myslet jen na hezké věci..hm?" Zašeptám a pohladím jej snědou rukou po tváři, téměř si hledéme z očí do očí díky naší skorem stejné výšce a to je moc příjemné.
|
|
|
Post by Ramiro de Menezes on Jul 6, 2017 13:34:27 GMT
*Líbí když se ti trochu motá hlava?* Optám se sám sebe. Nechápu to. Já tento pocit nemám rád a to je také důvod proč nepiji. Jen se napiji pár loků, ale nikdy nedopiji dokonce. *To já tento pocit nemám rád a to je důvod proč nikdy nedopiji do dna.* Usměje se na ní při vysvětlování. Podívám se na její ruku a pak i na mou a nakonec se usměji nad faktem spojených rukou. Něco takové jsem od ní nečekal, ale mohlo mě to napadnout když je to kejklířka. Ti jsou odvážné a nebojí se řečí kolemjdoucích. Mě takové řeči jsou také jedno, protože netuší kdo doopravdy jsem. Kdybych začal protestovat pokaždé když mě někdo obviní z toho, že jsem byl s nějakou ženou jistě by brzy vyplulo napovrch kdo doopravdy jsem. *Tahle procházka bude mít nejspíš zajímavou dohru.* Při jejím vysvětlování jí hledím do očí. Můj výraz je chápavý a přesto mi to moc smysl nedává. *Měla by být ráda, že není obyčejná. A hlavně že je jen čarodějka. Horší by bylo kdyby byla upír či vlkodlak. Ti mají těžší život.* Povím si pro sebe. *Není správná? Řekl bych, že je to velmi vzácná cesta někoho takto zachránit.* Stisknu její ruku, abych jí ukázal svou podporu. *Tato moc se dá ovládnout. A věřím, že by jste jistě našla někoho kdo by Vás to naučil.* Usměje se na ní. *Čarodějky jsou výjimečná stvoření.* Chytne její ruku když ho pohladila a usměje se na ní. *Vyrazíme?* Stiskne její ruku. Vezme jí korbel, podá ho muži a i s Padmou se rozejde pryč.
|
|
|
Post by Beatricé on Jul 20, 2017 18:37:28 GMT
Já to zase miluju je to takovej ten stav kdy jsem volná jako pták a naprosto bezstarostná. "Nechápu ale respektuju to Ramiro..." Ujistím ho, konečně kdo jsem abych soudila cizí rozhodnutí. Podívá se na naše ruce a nevypadá, že by mu moje důvěrnost vadila, přitočím se k němu a dívám se mu d oočí, alkohol působí , že jsem odvážnější s uvolněná a on se mi moc moc líbí. pootevřu ústa když mne podpoří chová se tak galantně a tím mne velmi naklání na svou stranu, já obyčejná holka co dělávala kurtizánu je tu s princem, ač v utajení a ten se k ní chová galantně a projevuje jí podporu, i když by nemusel neboť sám vidí, že cestu k její posteli má dnes téměř jistou. Nezvyklé... na muže...na šlechtice. "Nevím zda to chci naučit Ramiro...moc mi to připomíná minulst na kteoru chci zapomenout..." Zašeptám k němu a usměji se natáhnu se k jeho uchu a zašeptám. "Jsem neobyčejná jen tak, nepotřebuju k tomu být čarodějka..." pak se odtáhnu a nepouštějíc jeho ruku přitakám. "Veď mě..."
|
|
|
Post by Ramiro de Menezes on Aug 10, 2017 9:33:56 GMT
Poslouchám její slova a lehce se nad nimi zatvářím nechápavě. *Bezstarostná? Proč si nenajde něco co by jí bavilo a naplňovalo a rovnou dělalo i bezstarostnou? Třeba jako já mám boj.* Nepatrně se na ní usměji. "Stačí, že respektujete. Chápat to už nemusíte." Kývne hlavou na poděkování, že to aspoň respektuje. Přece jen ona by mne ani nemohla soudit. Každý jsme totiž nějaký a každý máme své chyby. Dám ji ruku kolem pasu když se ke mě přivine a usměji se na ní. *Možná jsem jí neměl brát na korbel medoviny. Jestli to někam dnes večer povede pomohla by si zítra myslet, že jsem jí opil schválně.* Trochu si povzdechnu, ale úsměv z mé tváře nemizí. Stále je na svém místě a možná je i větší, snad proto abych schoval své obavy. "Proč Padmo chcete zapomenout na svou minulost? Pokud se mohu zeptat." Povytáhne znepokojeně pravé obočí a hledí ji do očí. "To jistě jste." Kývnu na souhlas. *Opravdu neobyčejná jsi.* Když se ode mě zas odtáhne prohlédnu si ji od hlavy až k patě. Usměji se na ní a vyrazím do ulic Ingwirth Holdu, kde by jsme aspoň na pár vteřin mohli být sami.
|
|
|
Post by Beatricé on Aug 13, 2017 11:19:06 GMT
Přitakám k němu a protočím se kolem dokola rozverně. "Každému co jeho jest...tak se to myslím říká , ne?" Uculím se k němu když mě řitiskne k sobě a skousnu si rtík. Jemně se otřu o jeho tvář a pohladím jej po ní. "Na co myslíš Ramiro...nech přemýšlení na zítra, dnes dělej jen to co chceš..too co se ti líbí hm?" Podívám se k němu, mnozí by o mě řekli..běhna, poběhlice...a co? Má mne to snad zajímat? Mám se snad kát za to, že se mi líbí společnost krásného muže a jemu ta má? Ani za nic to přenechám jeptiškám. "nechme mou minulost Ramiro...jsou věci, které mě děsí v nočních můrách...zemřela mi celá rodina v plamenech...to je vše co chci říct..." Polnu a sklopím oči, dodnes nevím , zda já nebyla důvodem požáru, já a moje schopnosti, které jsem neovládala. Proto jsem je od té doby potlačila a nechci je využívat, chci zapomenout , že vůbec jsou. Konečně přestane mít starosti, alespoň na chvíli a vyrazíme společně pryč. Těším se co bude dál, nejraději bych jej zatáhla do boční uličky a tam mu ukázala jak šokovné mohou být kejklířky, nicméně nejsem až taková, nechci ho zdiskreditovat. "Mám v maringotce výbornou pálenku." Zmíním se mimochodem. "Ale ty vlastně příliš nepiješ že?" Zvednu k němu srnčí hluboké černé oči a nakloním hlavu na stranu,
|
|
|
Post by Ramiro de Menezes on Aug 20, 2017 21:40:06 GMT
Pousměji se na krásku před sebou. "Přemýšlím právě o věcech, který se mi líbí. Jen si nejsem jist zda jsou to správné věci. Momentálně." Povím popravdě a usměji se na ní ještě jednou, neboť když jsem hovořil, tak jsem měl vážný výraz. Když si vyslechnu její slova o minulosti a její rodině tvář mi zkamení. *Ty hlupáku! Že se musíš pokaždé vyptávat!* Povzdechnu si a podívám se jí omluvně do očí. *Akorát vše zkazíš!* Křičí na mě mé vnitřní já. Chytnu Padmu za ruku a přitáhnu si jí trochu blíže. "Opravdu jsem se Vás nechtěl dotknout." Stisknu její ruku pevněji a dokonce se i pousměji. Avšak se to moc nepovedlo a tak můj pokus o úsměv se změnil na úšklebek. Zas pustím její ruku a kráčím s ní směrem pryč od stánku muže, který tam prodává medovinu. Chvilku jsme šli mlčky, ale tichou nocí se rozlehl hlas krásky vedle mě. Pohlédl jsem na ní a zasmál jsem se jejím slovům. Nakonec jsem zavrtěl hlavou. "To opravdu nepiji..." Na chvilku jsem se odmlčel a podíval se před sebe. *Takovéhle příležitosti se nezavírají dveře.* Zhluboka jsem se nadechl a zas se podíval na Padmu. "Ale moc rád se podívám, kde bydlíte. Rozhodně to bude lepší než pokoj nad hostincem." Zasměje se. Za celou dobu svého žití bydlel už na mnoha místech, ale ještě ani jednou nebydlel v něčem jako je pokoj nad hostincem zde v Ingwirth Holdu. Avšak je to lepší než bydlet na ulici, která nebývá moc přívětivá. A lepší než bydlet na hradě. To by pro každého bylo lehčí si zjistit kdo doopravdy jsem. "Takže mě veďte." Mrknu na ní což většinou moc nedělám, ale v tuto chvíli mi to přišlo příhodné.
|
|
|
Post by Beatricé on Aug 21, 2017 8:36:37 GMT
Usmívám se také, ne , že by to u mojí osoby bylo tak nezvyklý, přeci jen usmívám se neustále, je to lepší než se mračit. Navíc se vás pak nikod na nic neptá, nejsem zvyklá se někomu vyplakávat na rameni. Nakloním hlavu na stranu a vydechnu smyslně, když poví, že si není jistý, zda jsou to dobré věci na které myslí. Olíznu si jemně ret a když se začne omlouvat položím mu prst na rty a zvednu obočí. "Nedotknul jste se mě Ramiro...tedy...možná v tom je nyní ten problém." Uculím se na něj když mi nahraje na dvojsmysl a přiblížím se k němu. Když odsouhlasí můj nápad, srdce mi poposkočí, přeci jen tento muž nenechá uniknout příležitost a to je dobře. Je to muž, měl by se za to přestat stydět. A jaký je to muž, nemohu se zbavit pocitu, že mne ochromená fasinací až z něj sundám oblečení, klid Padmo, už to přeháníš, není jen kus masa...ne to není je hodný a ctnostný, vydechnu potiše ale stále se usmívám, ano s muži jako je on já nezakotvím, takoví by ženu mé nátury nechtěli. Je to škoda ale je to i přirozené. "Moje maringotka je čistá, krásná...mám ji ráda je výtvorem mě, vše od záclonek po peřiny jsem si dělala sama, z kousků látek, možná to na tebe bude až moc barevné, ale...co už..." Mrknu na něj. Otevřu pusu nadšeně, když na mě mrkne a uculím se, začnu pohybovat boky v rytmu hudby v mé hlavě a vedu jej za ruku, občas jej pustím abych se protočila. Nakonec skončíme v našem táboře a já jej představím mé maringotce. "Vítej v mém království Ramiro, není velké ani bohaté, ale jsem to já.." Vstoupíme do karavanu, který je středně veliký ozdobený záclonkami, korálky, pestrobarevnými látkami a voní jako orientální karavana. Hřebíčkem, skořicí, kardamonem...
|
|
|
Post by Claire Quinsey on Oct 17, 2017 19:00:53 GMT
Vyšla jsem ven, bylo nádherně, babí léto, jen ty zprávy ze zámoří byly strašné. Nechtěla jsem myslet na válku a na okupanty, chtěla jsem myslet positivně, chtěla jsem se radovat ale přesto jsem myslel ajen na to, do jaké šlamastyky jsem se dostala, tedy, už jsem si zvykla, budu mít dítě, proč ne..nakonec...chtěla jsem dítě jeho otec není potřeba, vždycky na mě koukali jako na blázna a tu divnou tak nevím proč bych to teď měla brát nějak špatně. Sednu si na hradby a dívám se dolů kde je parčík, děti si hrají a já si položím ruku na bříško. "Vidíš...taky si takhle budeš hrát a já budu tamhle..vidíš tu lavičku? A pokaždé na tebe budu křičet když budeš dělat cokoliv co by ti mohlo ublížit a ty budeš plakat že ti nic nedovolím a pak tě přitulím do náruče abych tě utěšila, a pošlu tě hrát, pořád s tím strachem o tebe. To bude zábava, nemyslíš?" Šeptám si polohlasem a představím si jak asi moje malé může vypadat. Modré oči? Tmavé nebo zrzavé vlasy? Statná postava nebo křehká? Milá povaha nebo prořízlá pusa? Vše je ve hvězdách. A já jen doufám, že ty hvězdy si to pro nás rozhodily dobře. Že je to to co jsem tu hledala a to co mi naplní život tak jak jsem si přála. Se vzpomínkou na Franka, s tím co mohlo btýt a není ale že mám něco hmatatelného co je jen mé, co mě bude milovat a já jeho.
|
|