|
Post by Jasmine O'Ravenheart on Nov 14, 2018 18:22:52 GMT
Tak nádherný pocit, nemyslet jen si prožívat tu slast opojení z hormonů, které v této době nejsou pojmenovány takže místo endorfinů se tomu říká milenecká euforie nebo milenecká magie. Stav kdy máte motýly v břiše a fyzický kontakt vás převálcuje takovým způsobem, že v tu chvíl jste na něm doslova závislí. To se stalo i nyní, Archer ...nebyl nikdy muž, na kterého bych milenecky myslela, byl ztepilý silný a pěkný, mladý ano proti mě a to nejsem bůhví jak stará, ale přišel v době kdy moje milostné avantýry přestaly mít význam a já se soustředila na vládnutí. Nyní se zdá ale role na chvíli zvrátila.
Naše rty propojeny až téměř bolestně tvrdě, lačníc po něčem víc, nemohouc se nasytit prostého doteku těl. Přitiskla jsem se k němu a cítila jak díky tření naší pokožky se sváží můj župánek ze zauzlení a odhaluje mou nahou kůži, nekrytou prostěradlem protože to se rozuzlilo taktéž a v jemném závanu se seunulo tiše jako myška k mým nohám. Přitiskl si mě a já rukou projela od vlasů, přes jeho statná rana a pevná záda až k bedrům a zajela pod ručník, který byl zavázaný těsně nad jeho pozadím, nebylo těžké ručník zbavit lehkého zavázání kolem těla a tak se svezl také, za cíp zůstávaje uvězněný mezi námi. Stojíme tedy polonazí já na sobě jen na rukou držící župánek, tisknoucí se horkou pokožkou hrudi a bříška k té jeho a jeho zahalená mužnost protože díky jeho vzrušení drží stále ručník mezi námi. Odtáhnu se na chvíli z lačného polibku abych zalapala po dechu a vášnivě shlédnu dolů lehce zastřeným zrakem, abych ručník odstranila a natiskla se k němu blíže. Zasténala jsem při doteku mého klína s jeho vzrušením a chytila jej za tváře těžce dýchajíc."řekni slovo Archere a já přestanu...ale bohové vědí, že se již stěží ovládám." Zašeptám k němu a přivřu slastně oči. Nechci bay toho posléze litoval, ač jiný panovník by bral jako samozřejmost touhu svých poddaných po jeho blízkosti, nejsem někdo dko by využíval slabostí. I u mne jde o slabost, ale já? Nemám co ztratit...zhola nic. Odtáhnu se od něj a pomalu sundám župánek z ramenou, takže ve vteřině před ním stojí nahá tak jako on přede mnou, je na něj moc pěkný pohled, covnu lehce a narazím lýtkem o postelovou pelesť. posadím se a potlačím nutkání natáhnout ruku. Ne..ať se rozhodne on sám...
|
|
Admin
Čaroděj(ka)
|
Post by Admin on Nov 19, 2018 17:31:13 GMT
Kdo se nacházel v hradu, ten uslyšel křik a bojový ryk zvenčí. Vojáci stráže běželi do hradu oznámit hroznou novinu. Ale nemuseli by, zvuk bojových trubek a rohů se řinul okolím a trhal uši všem, kteří je měli. Byli zde...Normané, ne nečekání, ale bez pozvání. pro všechny to byl jasný pokyn, bojová pohotovost, nepřítel za branami. Směřujte k podhradí a braňte svou zem!
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Nov 27, 2018 9:38:43 GMT
Tiskl jsem se k jejímu drobnému tělu v hladovém polibku. V touze zapomenout na všechny své problémy. Na všechno, co drtilo mou duši a drásalo srdce. Prostě jsem nepřemýšlel a řídil se touhou. Prostěradlo, který zakrýval poslední zbytky její pokožky se sesunul až k zemi. Rukou, kterou jsem měl položenou v jejím pase jsem ji k sobě tiskl ještě blíže. Musel jsem slastí přivřít oči, když svou rukou vyjela z mých vlasů a přejela s ní přes celá má záda až k bedrům, kde vklouzla pod ručník, který halil mě. Nemusela se moc snažit, aby se rozvázal a sklouzl dolů. Přesto stále zůstal držet za cíp mezi našimi těly, především kvůli mému vzrušení. Volnou rukou jsem směle přejel po její hebké pokožce, dotýkajíc se ze strany jejího ňadra. Nesouhlasně jsem zamručel, když se na okamžik odtáhla z polibku, aby popadla dech a její zastřený pohled sklouzl dolů, na mé mužství. Vzápětí se zbavila ručníku, který byl překážkou, která bránila našim tělům se na sebe natisknout ještě blíže, což také okamžitě napravila. V ten okamžik, jí z úst uniklo zasténání a chytila svými dlaněmi mé tváře. Pohlédl jsem jí do očí a i můj dech byl mělký, proto jsem nebyl schopný odpovědět ihned. Ona se mezi tím ode mne odtáhla, nechávajíc župánek, aby jí zcela sklouzl z rukou až na zem. Pohledem jsem lačně přejel po jejím těle, zatímco ode mě couvla k posteli, na kterou se posadila. Nakonec jsem jen lehce zavrtěl hlavou. Nechtěl jsem aby přestala. A pak jsem došel až k ní, ohýbajíc se k ní, aby ji objal a posadil o kousek dál, tak abych si sám mohl kleknout na postel před ní. Opět jsem ji hladově políbil, ale jen krátce, neboť mé rty pokračovali dál po jejím krčku až k ňadrům. Ještě několik minut vášnivých doteků a polibků, nežli jsem do ní pronikl. Jen párkrát jsem se musel držet, abych nebyl příliš hrubý, když se ve mě probudil vlk.
Netušil jsem jak dlouho to trvalo, kolikrát jsme jeden druhého uspokojili, ale probudil jsem se vedle královny ve chvíli, kdy vojáci na hradbách začali troubit na poplach. Vymrštil jsem se do sedu a rozhlédl se okolo sebe. Pohled mi ulpěl na ženě vedle mě, na královně. "Někdo na nás útočí!" Zavrčel jsem a rychle vystřelil z postele. "Má paní, musím si pro zbraně a uniformu, hned budu zpět," vyhrkl jsem a okamžitě se proměnil ve vlka. Jakmile jsem se dostal přes dveře na chodbu, ať už mi je otevřeli stráže před nimi, nebo někdo jiný, vyrazil jsem bezhlavou rychlostí ke kasárnám. Tam jsem se proměnil zpět, nebylo to příjemné, spíše vysilující, ale nehodlal jsem být hned od začátku ve vlčí kůži. Bleskurychle jsem na sebe navlékl uniformu s lehkým brněním z kůže, které bylo pro někoho, kdo bojuje především lukem ze hřbetu koně a při boji s mečem spoléhá na svou rychlost, ideální. Pak jsem sebral své zbraně a vyhledal královnu.
|
|
|
Post by Balduin Phillip z Artois on Nov 30, 2018 16:53:43 GMT
K tomu, aby se někomu změnil život, stačí prostá sekunda. V tomhle případě se jednalo o tu chvíli, kdy každodenní ruch na hradě protnul táhlý zvuk rohu, který oznamoval všeobecný poplach. V daný moment vše utichlo. Každý se zastavil a poslouchal. Každý začal pociťovat vzrůstající hrůzu a strach o budoucí bytí – nejen své, ale též svých partnerů, manželek, milenců, milých, dětí, rodičů, sourozenců či přátel. V danou chvíli se vše změnilo. Uvolněné tempo života i bezstarostnost se vytratili. Ve světě bojů nemělo něco takového místo. Balduin byl v daný moment ve stájích, kde pečoval o svého vraníka, s nímž se sotva před chvílí vrátil z projížďky v nedalekých lesích, kam vzal několik z královniných psů a jednoho sokola, aby se provětrali a mohli si protáhnout všechny končetiny – ať už nohy nebo křídla. Tehdy nahradily jeho línou poctivost ty nejnutnější úkony, aby měl vraník dostatek pohodlí, protože bylo jasné, že se Balduin znova objeví na jeho hřbetě – tentokrát však tehdy, až potáhne do bitvy. Věděl, co má dělat – každý zde znal své místo v případě, že by tento moment přišel, neboť daná situace nebyla pro nikoho překvapivá. To však neznamenalo, že byla o něco méně děsivá. I Balduin se obával. Ač tohle zdaleka nebyla jeho první bitva, vždy přišel strach o svůj život jak na zemi, tak též v Nebi – byl si až příliš vědom všech svých hříchů, mnohdy smrtelných včetně porušení přísahy, kterou slíbil při odchodu ze Svaté země, než aby doufal, že je jeho duše cokoliv jiného než zatracená. Větší starosti mu však dělala jeho rodina, Elizabeth a Liam a vědomí, že pokud se mu něco stane, nebude na ně moc dát pozor, naopak bude zcela bezmocný. Hned, jak mohl, zamířil zpět do jejich pokojů – nejen proto, aby se vyzbrojil, ale též právě kvůli své rodině a drobnostem, které potřeboval vyřešit dřív, než odejde. Pro začátek, hned tehdy, kdy přišel, konečně ukázal Elizabeth drobnou skrýš s několika zlatými šperky – jeho pokladem, který měl sloužit jako železná zásoba pro horší časy a o kterém jí měl říci již dávno, nikdy se k tomu ale nedostal. Nynější situace mu dala víc než dobrý důvod to konečně učinit. Zatímco se odíval, postupně na sebe navlékal jednotlivé části lehké zbroje, které měl uložené v truhle, snažil se přijít na všechny důležité věci, které jí potřeboval sdělit – že má zůstat v hradu, nehledě na to, co se stane. Že jej nemá hledat, kdyby se nevrátil – pokud bude na živu, najde si k ní cestu a hrad pro ni bude to nejbezpečnější místo. Že kdyby prorazili jejich řady a dobyli hrad, nemá na sebe příliš přitahovat pozornost a kdyby se někdo pídil po její totožnosti, ať se odvolává na jeho domovinu. A kdyby chtěla pomoci, ať se ochomýtá maximálně kolem raněných, kterých bude stejně spousta a každé ruce navíc se budou hodit, takže ji tam ocení stejně nejvíce – na spoustu věcí by přišla sama, byla chytrá, ale Balduin měl nyní v hlavě zmatek a strachem stažený žaludek kvůli vědomí, že je zde nechává, takže nad něčím takovým neuvažoval. Brzy byl však oděný do bitvy – kovové pláty chránily pouze stehna, přes tělo měl nataženou těžkou kroužkovou košili schovanou pod varkočem jeho rytířského řádu, který byl přepásán koženým opaskem, na němž se houpal meč. Každý drobný detail, včetně natažení kožených rukavic a kovovými plátky na hřbetu, oddalovaly chvíle, které se z celého srdce bál nejvíc – loučení. Ač bylo možné, že se za nimi ještě bude moct vrátit s novými informacemi, nehodlal něco takového podcenit, nebo se o rozloučení třebas ochudit. Nic se nezdálo těžší, ani vybojovat bitvu, která na ně čeká, protože toho měl tolik na jazyku, ale věděl, že na něco takového není čas a ani jeho rétorické schopnosti. Nechtěl jí slibovat. Neměl co – nevěděl, jestli se vrátí. Jestli přežije. Ale díky ní se mu dostalo té nejlepší motivace, proč se hodlal rvát ze všech sil a padnout až tehdy, kdy v něm nezbude ani ždibec energie, který by mohl investovat do návratu do její náruče. Liamovi vtiskne polibek na čelo – je možné, že ho už neuvidí vyrůstat? – zatímco té, po jejímž boku chtěl zestárnout, hluboký polibek na rty, když ji k sobě přitiskne se zoufalou nutností zapamatovat si chuť jejích úst i pohled jejích očí, zasněný a kouzelný pokaždé, když se odtáhl. Jemně, velmi lehce ji pohladí po tváři. „Jsi to nejlepší, co mě v životě potkalo, Elizabeth,“ praví s drobným úsměvem, než ji propustí, hned na to odcházeje z místnosti s vědomím, že kdyby zůstal jen o moment déle, celé to bude jen těžší. Útěchu, stejně jako soustředění mysli, našel v modlitbě, kterou si při procházení chodbami tiše mumlal s vědomím, že jít do kaple by představovalo zbytečné zdržení: „Dopřej mi, Pane, abych v boji, který jde životem, našel odvahu udeřit a mám-li vyhrát, dej, aby to bylo podle zákonů a aby se pravda a čest udrželi vysoko a mám-li prohrát, abych našel sílu a odvahu postavit se smrti vstříc. Amen.“
|
|
|
Post by Einar Aaltonen on Nov 30, 2018 18:10:50 GMT
Jeho krok se ozývaly přes hluk v chodbách. Panika proudila všude kolem něho a on se brodil masy lidí, aby se dostal ke svému cíli. A to si myslel, že v ten den navštíví Gwynn a Andrease. Ukázalo se, že Bohové pro něj mají jiné plány. Přes ten všechen povyk, den pro něj začal celkem pěkně. Nebyl unaven, práce měl málo a říkal si, že se koukne za svou milou a dalo by se říci synem. Einar začal vnímat malého chlapce, jako součást jeho. Znělo to podivně, ale takto se cítil. Jeho tělo a mysl si myslelo, že je jeho syn a basta. I z malého chlapce bylo cítit, že považuje královnina rádce za otce, než cizí osobu. Byl velice rád, že vnímal jejich vztah takto a že nic neměl proti vztahu mezi ním a jeho matkou. V jeho očích se naopak objevovala radost, když vlkodlak mluvil o bardce tak pěkně. Je takto doopravdy vnímám spokojený život? Mohlo by to snad být ještě lepší? Einar o tom silně pochyboval. Za celou dobu, co na této zemi chodil, nikdy mu nebylo tak krásně. Byl tak šťastný, že mu občas z toho bolela hruď. Připadalo mu, že by se znovu narodil, protože tolik pocitů ještě necítil. Láska s ním doopravdy dělala divy. Jen doufal, že to zůstane u toho pozitivního. Když si skládal ve svém pokoji na hradě papíry a chystal se vyrazit za svou rodinou, vlka něco rozrušilo. "Co se děje...?" zamručel. Blíží se, zavrčel,zavrčela, kořist se blíží. Rádce se musel opřít o stěnu, aby z toho všeho nespadl. Bestie něco čekala, její svaly pulzovaly a on cítil, jak je nedočkavá. Měla chuť trhat, zabíjet a její nositel byl v bolestech. Ne v příšerných, ale rozhodně to nebylo příjemné. Chytl se za hlavu a snažil vlka uklidnit. Hodně dlouho takto nevyváděl. Naposledy to tak bylo s Normany...počkat. Jakoby ho někdo polil studenou vodou, otřásl se. Ne, vždyť...Jeho myšlenky byly přerušeny služkou, která mu obvykle přinášela jídlo. "Můj pane, Normané..." těžce dýchala, ale to jí nezastavilo od dalšího běhání. Musela všechny informovat, Einar dlužil děvčeti jedno veliké dík. Kdyby tam nepřišla, nejspíš by se utrápil s tím hovadem, které se nechtělo uklidnit. Vyšel ven, s třesoucí rukou za sebou zavřel dveře. Jeho oči sledovaly z oken, jak prapory se lvem hledí na jejich krásné město. Zapískalo mu v uších, projel mu mráz po zádech. Něco se stalo a tentokrát to nebyli Normané. Tohle bylo ještě něco jiného. Snad se Gwynn a jejímu synovi nic nestalo. Úzkost mu začala tlačit na srdce. Byl na sebe naštvaný, že tam s nimi nemohl být. Zakroutil hlavou a rázným krokem vyrazil za královnou. Zaklepal na dveře od královniny komnaty. "Má paní!" zavolal na ní "Normané...už jsou tady." Ukázalo se, že další bitvě se nevyhne. Minule si připadal jako hlídací pes, ale jeho vlk už odmítal být poslušným psiskem. Bude se rvát, Normané mu akorát přišli pod drápy. Už se nemohl dočkat, až jim ukousne prsty, které chňapali po jejich království.
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on Dec 2, 2018 11:38:51 GMT
Byl to dokonale nedokonalý moment vzniklý ze zoufalosti a potřeby, dlouho jsem jej nezažila a užívám si ho plnými doušky. Ach kdybych jen věděla jak dnešní den skončí jistě bych si takové momenty vyhledala častěji. Zasténala jsem , když si mě přitiskl blíže, byl tak svěží a já si užívala jeho dychtivé doteky, které přese všechno byly opatrné a až něžně. Když jsem se odtáhla skoro agresivně zavrčel nespokojeností, to mne potěšilo a tak jsem nechala poslední krok na něm, abych si byla jistá, on ale neváhal, vztyčil se nad moje tělo a já se málem zajíkla stenem. chvěla jsem se rozkoší, když mi zlíbal každý kousek těla a propnula se k němu automaticky, když do mě pronikl. Pootevřela jsem ústa v nezvyklé rozkoši, protože je to dlouho , co jsem byla s někým v posteli, naposledy to je nyní hořká vzpomínka, takže na to nemyslím. Skousnu si ret a zaryji nehty do jeho zad. Usměji se a pohybuji se proti němu, zatímco jej obejmu nožkami a prsty přejíždím po jeho zádech, kde zanechávám jemné cestičky. Zažijeme spolu několik uspokojujících vyvrcholení než usneme společně v královské posteli. Tak dobře se mi velmi dlouho nespalo a ráno zjistím, že je velmi dobře, že jsem se vyspala dorůžova, energii budu potřebovat.
Protáhnu se na posteli a otevřu oči vedle mě leží Archer a já se podívám do stropu,t ak jsem to udělal po dlouhé době opět. I on otevře oči a já se jemně usměji , jenže v ten moment uslyším trubky a vytrčím se do sedu urychleně. Srdce se mi rozbuší a zavřu oči abych se uklidnila. Věděla, jsem, že tenhle den přijde ale ne teď...ne teď!
Přitakám k Archerovi. **"běž...já dorazím do zbrojince za chvíli...Archere..."** usměji se na něj a přitakám, nedržím ho nevím co mu říci, věděli jsme o co šlo , bylo to krásné a potřebné, povzbuzující pro nás oba v tento moment myslím. Vyletí ze dveří a stráže nakouknou dovnitř. **"Počkejte!"** řeknu jim a ihned se obléknu do spodničky a služebná mi pomůže našněrovat svrchník, nemohu před cizí vojsko v nedbalkách. Když jsem oblečená vyrazím spolu se strážemi do zbrojnice. Ve dveřích narazím na Einara a přitakám. **"Do zbrojnice...vy dejte rozkaz k zákazu vycházení! Shromažděte nebojující na hradě do sálu do bezpečí."** V podhradí nastal zákaz vycházení protože kdyby se všichni nyní pokusili dojít do hradu a normané začali salvy šípů pozabíjí mnoh občanů a to jsem nemohla dovolit.
Po prudkém chodu do zbrojnice jsem uviděla mnoho vojáků a gardistů v plné polní, ne všichi tu byli, ani nemohli bylo to náhlé. **"Přitpravte co nejvíce mužů ve zbrani. Normané nebudpu čekat na příjemný rozhovor..."** dost možná se už první dostali přes hradby nebo rozbíjeli právě naši bránu, kterou bránil první předovj městských vojáků. Otočím se na Einara a zeptám se. **"V jakém stavu jsme? kolik lidí máme?"** zeptám se jej a ohlédnu se Richard tu ještě není...jediný nežije na Hradě a neměl službu, jistě bude doma s Alciellë... sevře se mi hrdlo nad myšlenkou tolika mých lidí a dětí v ohrožení.
|
|
|
Post by Richard Kearney on Dec 2, 2018 14:00:28 GMT
Chvíle, které jsme se všichni obávali a myslím, že jsme zrovna tak tiše a naivně doufali, že nikdy nepřijde. Něco takového však nebylo možné - normanská armáda nekompromisně postupovala krajinou a my jsme měli jen neurčité zprávy a zkazky o zkáze, kterou rozsévala. Přestože jsem tedy měl na bedrech víc povinností než normálně, každou volnou chvíli jsem se snažil trávit se svou rodinou, s Alciëlle a malým Seanem, neb jsem si až příliš jasně uvědomoval, že naše idyla i soužití může snadno skončit - nemohl jsem vědět, jestli v další bitvě nepadnu, nebo jestli se nestane ještě něco horšího. Kdyby dobyli Ingwirth, nebyl by v bezpečí nikdo včetně mé Alciëlle a Seana. Když tedy běžný život ve městě proťaly rohy, které hlásili poplach, nebylo nač čekat. Znal jsem své místo i svou povinnost, po boku královny. Alci jsem ale nehodlal nechat v našem společném domku, něco takového by nebylo ani náhodou bezpečné - největší naději i bezpečí jí poskytne hrad. Požádal jsem ji jen o to, aby mi pomohla ustrojit se do lehké plátové zbroje, která pro tyhle příležitosti ležela na dně skříně v naší skříni. Byla vyděšená, jistěže byla - nikdo z nás si nemohl být jistý budoucností a tím, co s námi bude, přičemž tahle nevědomost byla ubíjející. Neměl jsem ani slova, kterými bych jí uklidnil - nemohl jsem jí nic slíbit, protože bych jednoduše lhal. Mohl jsem jí k sobě jen přivinout, přitulit, políbit a říct jí, že si k ní vždy budu snažit proklestit cestu zpátky, i kdyby měla vést z pekla. Nebylo však příliš času - útok přišel náhle a každá sekunda byla drahá. Brzy jsme tak s Seanem, Alci i její maminkou mířili směrem k hradu, kde jsem svou pradlenku přenechal v něžných rukách dvorních dam královny, nehledě na to, do jaké míry narušuji společenskou hierarchii. S polibkem na rty pro Alci a na čelo pro Seana jsem se s nimi rozloučil ve všeobecném chaosu, když jsem se již snažil plně vnímat nově vzniklou situaci i to, jak věci vypadaly v podhradí na základě hlášení. Zamířím do zbrojnice, kde se v tuhle chvíli nacházela královna. "Má paní..." oslovím ji se svým příchodem, hlavou pokynu v drobné úkloně. Přišel jsem v tu nejvhodnější chvíli, jak se zdá. "Dost. Máme výhodu jisté a vyvýšené pozice, kterou oni nemají. Musí prve překonat vnější hradby, to jim chvíli potrvá. Pokud vím, vojáci se už shromažďují na hradbách. Jediný problém je nedostatek šípů. Můžeme s tím něco dělat?"
|
|
|
Post by Elizabeth Plantagenet on Dec 2, 2018 14:26:32 GMT
Nikdo nemohl tušit, kolik času jim zbývá. Kolik chvil, které se stanou o tolik vzácnějšími, až jim bude společný čas vyrván z náručí a odhozen do kouta. Zbudou postupně blednoucí vzpomínky rozprášené větrem, až nakonec nezůstane nic. Nebude si pamatovat jeho úsměv, jen to, jak se jí pokaždé rozbušilo srdce. Barvu jeho očí utopí v zapomnění, ale že se na ni díval s láskou? To si pokaždé vybaví. Možná už nikdy nebude pamatovat na hrubost mozolnatých dlaní, za to nezapomene na touhu, kterou v ní vzbuzoval jeho dotek. Těch chvil se bála, toho okamžiku, kdy ho náhle ztratí, možná že dokonce navždy. Prchavost vzpomínek ji nutila o to usilovněji si zapamatovávat každou dobu strávenou v jeho společnosti, v bezpečí mužské, tolik obdivované síly. Zavedla přísný řád společných večeří a rán, kdy ho alespoň toužila zahlédnout, než se vydal vstříc povinnostem správce královského zvěřince. Později si vyčítat absenci rozloučení? Ne, nic z toho si nepřála. Postupně se začala utápět ve starostech přerůstajících do melancholických stavů plných depresí a neřízeného smutku, jehož tíze v posledních večerech podléhala. Pokaždé v sobě nacházela snahu tvářit se statečně, odvážně a hrdě, ve chvílích samoty selhávala. Prohrávala svůj boj, propadala beznaději. Normané se blížili a bylo jen otázkou několika dnů, kdy jim zabuší na bránu - nevítaní, nechtění. Znala jejich fanatismus vůči králi, věrnost ke královské koruně. Svého krále by v těchto časech následovali k branám samotného pekla. Už dávno vymizela existence řádných, pohádkou opředených bájí o ušlechtilých rytířích. Zůstala jen touha drancovat a podmanit si jakékoliv území, které jim stálo v cestě na vítězném tažení. Bezpečí, které Ingwirth poskytoval, postupně ochabovalo, tvrdá realita je co nevidět měla srazit na kolena. Když hlásná trouba oznámila příchod nepřátel, Elizabetino tělo podvědomě ztuhlo v očekávání prudké facky. Čekala chaos, křik lidí z podhradí i líbezných dvorních dam, z nichž valná většina utekla do bezpečí za svými rodiči. Elizabeth nemohla, nesměla - zde na hradě ji vázala nejen povinnost vůči královně, ale taktéž k manželovi a slibu, který složila před zraky božími. To, co zahlédla z oken společných pokojů, ji vytrhlo z představ jistoty a uvrhlo na dno jámy vyplněné hrůzou. Lidé bezhlavě utíkali, navzájem o sebe zakopávali, aby některé ušlapali. Pudové jednání je nutilo neohlížet se na druhé, jen někteří nalezli tolik odvahy, aby přeci jen čelili mase valící se do bezpečí domovů, a pomáhali těm starším a dětem, které nedokázali utéct. Panika se šířila državou, lidé přes sebe křičeli, někteří naříkali. Jiní se pokoušeli ostatní vyburcovat, aby zachovali chladnou hlavu a převzali nabízené zbraně. To samé se očekávalo od Balduina, který se měl vydat do boje jako všichni ostatní. Srdce pukalo bolestí při představě, že je tento den může navždy rozdělit. Dveře se otevřely a Elizabeth se k nim vyděšená otočila čelem, v očích se rýsující prvotní slzy strachu. Statná postava jejího manžela na sebe nenechala dlouho čekat podobně jako kroky, jimiž zamířil k truhle s výzbrojí do bitvy. Právě tato skutečnost přinutila Elizabeth usednout do výklenku, zdrceně se chytajíc chladného kamene, až jí klouby na prstech bělaly. Liam seděl na posteli, máchaje jednou z dřevěných hraček, které mu Balduin za nocí vyřezával - malou figurkou pejska inspirovaného irským vlkodavem, jedním z královniných osobních mazlíčků. Zatím si nic nedokázal pospojovat a zvesela máchal packou ve vzduchu, vydávaje u toho roztomilé dětské zvuky. Naslouchala Balduinovým slovům, již tolikrát opakovaným, přesto nyní získávaly nový význam - neměla ho hledat. Neměla se vydávat do bitvy a pátrat po něm. Na požadavek, aby se držela stranou v bezpečí, zareagovala vzlykem, neboť pláč už nedokázala dlouho potlačovat. Prohrávala svou bitvu a nyní mohl prohrát i její manžel. Stačila jedna střela, která ke své štěstěně nalezne cíl mezi pláty brnění. Jedno nešťastné seknutí mečem. Tak málo, aby ho ztratila navždy. "Balduine," zašeptá zděšeně, sobecky ho toužila přemluvit, aby se nikam nevydával a raději se ukryl do bezpečí, ačkoliv by si toto rozhodnutí vyčítal do konce života. "... Prosím..." Nemohla, nechtěla se ho vzdát. Nepatřila k těm statečným jedincům, kteří se vzdají života milovaného člověka s vědomím, že by si případně nalezla někoho jiného. Její život patřil k němu, osud je spojil již před notně dávnou dobou. Polibkem se loučil. Navždy? Bude tomu tak napořád? A náhle... zmizel. Vypařil se, odešel pryč do blížící se bitvy. Nevěda, že mu chtěla toho tolik říct. Větu, která se jí drala na rty, když dlaň pomalu sklouzla k bříšku. "Jsem těhotná..." Tu informaci však neuslyší.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Dec 3, 2018 19:16:02 GMT
Nechal jsem se strhnout emocemi a už dlouho nezažil nic tak uspokojujícího. Zřejmě jsme to oba dva potřebovali, uvolnění a odreagování. Něco, co nás oba odvede od problémů. Oba jsme mohli na okamžik zapomenout na vše okolo. Bylo to dlouho, co jsem naposledy ulehl se ženou, neboť jsem byl věrný své zaslíbené a čekal až se vezmeme, ale odloučení mě příliš ranilo. Nedokázal jsem svou bolest řešit slzami, musel jsem ze sebe frustraci dostat jinak. Rozhodně jsem královnu nechtěl zneužít, neplánoval to, ale situace, ve které jsme se ocitli nás k tomu dovedla. A jestli jsem toho později litoval? Nikoli, nebyly v tom milenecké city, jen touha a zvířecí pudy. Užíval jsem si každý její sten, kterými reagovala na mé doteky a slastně mručel, když se mi její nehtíky zarývaly do zad. Nemohl jsem se nabažit jejího těla ani rozkoše, kterou mi dopřávala a já se vynasnažil, aby to cítila stejně. Později jsme usnuli bok po boku. Po dlouhé době mě neprobudila žádná noční můra, která obyčejně sžírala mou mysl. Spal jsem jako opravdu nezvykle dobře a bylo to snad jedině dobře, neboť to, co nás probudilo, byla opravdová noční můra.
Byl to okamžik, nežli jsem opět ve vlčí kůži vyletěl na chodbu, míříc do kasáren pro oblečení a zbraně. Ve svém pokoji jsem se nezdržel dlouho, obléci se do své zbroje jsem za tu dobu, co jsem vojákem, dokázal opravdu rychle. A jakmile jsem sebral zbraně, vyhledal jsem královnu. Byla ve zbrojnici, kde se už shromažďovala většina vojáků. Ve chvíli, kdy jsem tam dorazil, právě rozdávala rozkazy a ptala se naši situaci. Rychle jsem se dostal skrze hordu mužů až k ní. "Má paní," dal jsem jí o sobě vědět okamžik před Richardem. Pokynul jsem mu hlavou a vyslechl si jeho slova, snažíc se zjistit zdali bych nemohl něco udělat a zároveň čekal na rozkaz, ať už od královny nebo od něj. Srdce mi tlouklo, ale nebylo to strachem, ten zůstal s Emme v Anglii. Jediný osten strachu jsem měl o království a jeho lid. Ne o sebe, smrt bych uvítal a snad ještě raději, kdybych tušil, že Emmeline už v životě nespatřím. Přesto jsem se modlil, za Ingwirth a jeho lid. Vlk ve mě toužil po krvi, kterou bitva slibovala, věděl, že bude mít volnou ruku.
|
|
|
Post by Einar Aaltonen on Dec 9, 2018 16:45:55 GMT
S rychlím krokem následoval královnu. V tu chvíli nebyl čas na otálení. Muselo se jednat rychle. Einar si v tu chvíli přál, aby to byl jen noční můra, z které se za chvíli probudí. Jenže tohle byla doslova noční můra ze které se jen tak někdo neprobudí. Bestie se koukala na vnější svět jako na loviště, které za chvíli bude poskvrněno krví. Bylo jí úplně jedno čí ta krev bude. Měla záminku zabíjet všechny. Kdo by to v tu chvíli poznal? Ne, zakroutil hlavou viking, to ti nedovolím. Slyšel jen nespokojené zavrčení. Věděl, že se bude muset hodně držet na uzdě. Už tak situace byla kritická a rozhodně nepotřeboval ztratit kontrolu nad svým vlastním tělem. Nechtěl dopadnout jako Runar. Když už tak na něj přišla řeč, kde vůbec byl on a jeho sestra? Slyšel, že unikli. I když poslouchal svého vlka vít, zcela připraven je najít a zabít, Einar se za ně modlil. Nejspíš to bylo zbytečné, protože jak znal Ragnu, ona to musela dělat i za pochodu. Ale to neznamenalo, že je mohl nechat takhle svobodně pobíhat. Co když je znovu uvězní Normané a budou chtít informace? Až se dostane za vysoké stěny hradu, musel je najít. Nemohli se přece vypařit do země. Když došli do zbrojnice, pomalu mu začalo docházet, že tohle se doopravdy bude dít. Tentokrát se boje nevyhne a bude muset bojovat za své království, které už desítky let hlídal. Nechal zabít toho svého přítele, který ničil toto krásné místo a pomalu zabíjel svou manželku zevnitř. Když už přežil všechny ty nástrahy, co se děli uvnitř hradeb, toto bude to stejné. Chceš se prát? Budiž, ale ani jedna končetina nebude v dobrém stavu. Jejich vnitřní bestie se o to rádi postarají. Bál se? Tu emoci dávno ze své hlavy vyhodil. Byla to nepotřebná věc, která mu akorát v jeho mysli překážela. Měl se soustředit na boj, jeho slova musela mít hlavu a patu. Strach by mu akorát všechno kazil. Předtím než dovedl královně odpovědět, přišli další muži, kteří měli ke královně blízko. Jak Archerovi, tak Richardovi věnoval malé pokynutí hlavou. S královnou byl často, ale s oběma vlkodlaky se znal jen málo. S Richardem sice občas mluvit musel, rádce musel pomáhat i ostatním, ale s členem gardy mluvil tak málo, že by se to dalo napočítat na prstech jedné ruky. "Vyrobit dostatek šípu chvíli bude trvat." odpověděl staršímu vlkovi "Pár lidí už na tom dělá, ale říkají, že to bude nejméně dvě hodiny trvat." Obvykle při těchto setkáních mlčí, ale v ten moment si to nemohl dovolit. Byl stav pohotovosti a pokud chtěl, aby všechno zůstalo při starém, musí ze sebe vydolovat všechno co ví.
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on Jan 9, 2019 12:41:50 GMT
Velmi mne bolel ten pohled na moje věrné, silné muže, kteří stojí za naším královstvím odhodlaní vést ztracenou bitvu, měla jsem chuť všechny obejmout a říci jak moc mne mrzí, že jsem k ničemu a nemohu udělat zhola nic. Vím , co musím udělat a na to se také chystám. Vyslechnu jednoho po druhém. Těkla jsem očima k Archerovi a povzbudivě přikývla. Nevydržela jsem přímý pohled do očí příliš dlouho, díky událostem předchozích hodin. Dorazil Richard, a já se na něj usmála , jediný pohled do očí značil to, že oba víme co se stane, i ti kolem to věděli ale jejich hrabrost nebrala konce. Sledovala jsem jak štěká rozkazy, je autoritativní a všichni pracují jak mají, je to neskutečné a jsem mu velmi vděčná. Přitakám na jeho informaci o šípech. Ta už také dorazila k Einarovi, který mi sdělil propočty času, potřebného na výrobu šípů. Obávám se, že naši lučištníci zůstanou bez práce, za dvě hodiny od nyní, s hlukem na hradbách, již nejspíše bude po všem. **"Děkuji...za vaše zprávy a bezchybnou práci, děkuji za chrabrost...ale prosím vás, zastavte se vyslechněte svou královnu..."** Zbrojnice ztichne a já se na všechny podívám se smutným úsměvem. **"Tato bitva...je ztracená...mají velikou převahu a my nemáme dostatek schopných mužů, vy všichni jste jako má rodina, můj lid, miluji vás...stejný dílem, sloužíte sobě i ledem Ingwirthu statečně a čestně dlouhé roky! Ale musíte vědět, že pokud se kdokoliv z vás rozhodne využít Normanských podmínek a vzdát se kvůli ochraně svých rodin...nikdo vám nebude nic vyčítat... nebudete nijak stíháni...ale pokud chcete bojovat do posledního dechu a ját se mnou za čest Ingwirthu! Budu s vámi až do konce!" Zvednu zrak a jednotlivě se podívám všem do tváře. Balduinovi, Richardovi, Enarovi, Archerovi a pak vojákům kteří tam jsou. **"Toto rozhodnutí je rozhodnutí o vašich životech...není mé...je jen vaše..."** ujistím je a nadechnu se odhodlaně, co já? já budu bojovat, já nemám co ztratit kromě života. Ale oni mají rodiny a moc dobře vidí jaké jsou naše šance.
|
|
|
Post by Alcielle Raven on Jan 9, 2019 13:08:35 GMT
Strach, který zaplaví matku a ženu, která se bojí o život těch co miluje byl strašlivý. Strach o Seana, plod mojí a Richieho lásky, strach o maminku. Když zahlaholily trubky byla jsem vyděšená na smrt, oblékala jsem Richieho roztřesenýma prostama do zbroje mehcanicky, bezmyšlenkovitě, pohled těkal od Seana v kolíbce k Richiemu, k jeho silným pažím a krku, kjeho očím, ke všemu co jsem tolik milovala. **"Richie..."** špitla jsem jen a vočích se mi lesklo. Neměla jsem co říct, jinak bych se rozplakala a to přeci neůžu nemůžu znervoznit bojovníka před bitvou, usměju se místo toho ale neubráním jedný slze aby mi stekla po tváři, popotáhnu. Ani on nic neříkal, nebylo co, jen jsme se na sebe dívali a dotýkali se co nejvíc co to šlo jakobychom toho druhého už neměli nikdy vidět. Ach bohové měla jsem takový strach, mám ho, že ho už nespatřím s štítem. Představa že mi ho nesou na něm je nesnesitelná. neměla jsem ani moc vzdorovat strach mě nutil ho následovat a držet maminku aby neklopýtala volnou rukou, kterou jsem nesvírala Seana, který naštěstí koukal jen zvědavě kolem a netušil co se tu děje. Přivedl mě do chodeb ke dvorním damám. Políbila jsem ho a ani jsem se nenadála a byl pryč. Srdce se mi snad zastavilo když mi zmizel za rohem z dohledu. Dala jsem mamince do náručí Seana. **"Maminko, pohlídej ho, já se vrátím, musím do prádelny a sehnat dívky v chodbách přivést je sem k nám, do bezpečí."** povím jí a vyběhnu na chodbu, kde instruuju všechny ženy , služebné a dívky kam mají jít až dojdu do prádelny kde najdu scchoulené vyděšené pradlenky a vydám se s nimi zpět. Když dorazím do sálu, podívám se na všechny ty ženy a stařeny, které vyděšeně sledují dění. Sama jsem vyděšená, ale zaslechla jsem po cestě že je nedostatek šípů. Odkašlu si, nidky jsem nebyla vůdčí typ ale mám pocit, že je přeci potřeba něco udělat. **"Já...vím, že nejsem zrovna oprávněná někomu něco přikazovat, ale myslím , že naši muži potřebují oporu...zaslechla jsem , že je nedostatek šípů a tak myslím...že bychom se mohly pustit do výroby šípů abychom pomohli Ingwirthu..."** povím nejistě ale hlasitě, dívám se po tvářích žen kolem a čekám zda se přidají.
|
|
|
Post by Elizabeth Plantagenet on Jan 19, 2019 21:48:26 GMT
Osud rozehrál krutou partii šachů a Elizabeth nebyla nikým jiným než obyčejným pěšcem, snadno ztraceným v řadě bojů. Postradatelná jako kdokoliv jiný, jen malá část v obrovském světě. S Liamem přitisknutým k tělu prosila Boha o slitování, dovolávaje se jeho milosrdenství vůči těm, kteří si nezaslouží tak bolestivou smrt - jménem svým, Liamovým a zákonitě i Balduinovým. Možná na bedrech nesli hříchy minulosti, jejich kroky vedly mysl vpřed za poznáním, očištěním se a novými začátky, které jim náhle měly být upřeny. "Maria, Panno mocná, ty veliká a slavná záštito svaté církve, ty podivuhodná pomocnice křesťanů, ty hrozná jako vojsko seřazené k bitvě, ty, která samojediná jsi potřela všechny bludy po celém světě - ochraň nás před nepřítelem v našich úzkostech, v našich zápasech a v našich tísních, a v hodině smrti přijmi naši duši do ráje. Amen." Pečlivé pokřižování zakončilo tichou modlitbu pronášenou šeptem, oči pevně sevřené vlivem soustředění. Hlavu pozvedla až ve chvíli, kdy se pod okny rozezněl halasný křik a další povolávání do boje. Pohled se v daný moment zamlžil silou slz, hlučný povolávací roh přiměl i ji samotnou k něčemu jinému než vysedávání na místě a čekání na smrt. "Pojď se mnou, miláčku," vydechne, chytaje malého chlapce za packu, aby ho odvedla k psinci. "Musíme je vypustit na svobodu, Liame. Nemohou tu zemřít. Nemůžeme je tu nechat, víš?" Za chvatného vysvětlování začala jednotlivé zámky odemykat a vysvobozovat cvičené psy z kotců, dokud nebyl i ten nejposlednější prázdný a dravci volně vypuštěni do světa. Několik štěňat, která nemohla odejít po svých, vzala do náručí, pokládaje je do pleteného koše na prádlo vystlaného starými látkami. "Artois, ke mně," zvolá na malého bígla, dárek od Balduina, zvedaje koš do náručí, zatímco druhou rukou chňapne po Liamovi, aby jí nikam neutekl. Rychlé kroky směřovaly chodbou k hlavní části hradu, kde se obvykle setkávali šlechtici, nechávaje za sebou vzpomínky na šťastné dny v Balduinově náručí, romantická sezení s vínem před krbem, kde spolu lehávali na kožešině, oddávaje se tomu druhému. Vše se stalo minulostí...
Netrvalo dlouho a oba se, i s Artois, ocitli v místnosti určeného převážně pro společenské tlachání dvorních dam, momentálně plné šlechtičnami a ženami, které se nemohly z jistých důvodů účastnit boje. Koš se štěňaty postavila na jednu z dřevěných židlí, kam se přihnal zbytek smečky věrně následující svou paní. Pozornost několika dětí tak naštěstí byla upoutána k psí smečce, což je na chvíli přinutilo přestat plakat, za což byla Elizabeth v duchu ráda. "Není třeba ukovat hroty?" Zmatené poznamenání ji samotnou na okamžik zaskočilo, nikdy se neodvážila takto protestovat. "Omlouvám se, nejsem v této práci zběhlá, avšak... ani jedna z nás není vyučená kovařinou. A... na šípy je potřeba i dřevo. Neumím si představit, jak bychom mohly vyrobit něco, co jsme možná tak viděly z dálky." Zněla jako poraženec, uvědomovala si každé slovo i tón hlasu, v němž zaznívala melancholie, před níž tak dlouhodobě zavírala oči. "Neměly bychom spíše hledat vše, co se dá považovat za zbraně? Nože, kopí a podobně?"
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Jan 23, 2019 22:44:47 GMT
/Vím, že jsem do teď za Archera psala v ich formě, ale vzhledem k tomu, že všude jinak píšu er - formě, tak kdykoli pak píšu za něj, neustále to musím přepisovat, protože si to pletu. Tak mě prosím omluvte, za takovou změnu, ale začnu i za něj psát tak jak jsem si za poslední dobu zvykla, aby mi to netrvalo dvakrát tak dlouho.
Nevěděl proč, ale ...jako by cítil v kostech, že tohle nedopadne úplně dobře. Oplatil Einarovi - královninu rádci, pokývnutí hlavou, načež se opět začal soustředit na všechny naráz. Naslouchal ostatním mužům, kteří hlásili stav jejich vojska a zbraní. Na jednu se cítil provinile, že zde několik měsíců nebyl a nemá tak valnou představu o jejich aktuálním stavu, aby mohl více pomoci. A tak mu nezbývalo, nežli pozorně poslouchat jejich slova a vše si zapamatovat. Informace ohledně šípů jej znepokojovala, neboť sám luk používal přeci jen o něco více, nežli svou šavli. Ale co se dalo dělat, něco málo ještě v toulci měl a když to dojde, tak se zařídí podle situace, která nastane. Po chvíli promluvila královna, jejíž hlas se nesl zbrojírnou a žádal všechny přítomné, aby na okamžik ustali ve veškeré práci a vyslechli ji. Místnost v tu ránu utichla a všichni do jednoho hleděli ke královně, která jim věnovala smutný úsměv. Poté k nim začala mluvit. Bylo těžké ji vidět takto bez naděje, kdy věděla, že své věrné vojáky povede na smrt. Archer, stejně jako většina přítomných, věděl, že je to pro královnu víc než těžké, obdivoval ji za to. Stejně jako za odvahu před ně předstoupit a říci jim to do očí s tím, že je nepotrestá pokud se vzdají, aby ochránily životy svých rodin. Archer už ale nikoho neměl, tudíž neměl co ztratit, byl ochoten za království a královnu položit život. Bojovat do posledního dechu. I když se obával, že by udělal to samé, i kdyby rodinu měl, jeho čest a slovo dané královně, by mu nedovolili jednat jinak. Naštěstí tuhle situaci řešit nemusel, teď byl oddán pouze království, zodpovídal jen sám za sebe a za bezpečí královny. Nic víc. Nezaváhal tudíž ani na okamžik, přišel bojovat a chránit domov nejen svůj, ale celého lidu. A i když byla bitva pravděpodobně ztracená ...zadarmo Normanům Ingwirth nedají! Budou se muset dostat přes ně a jejich vůli odolat, přes jejich lásku k téhle zemi. To oni tady byli doma, ne oni. Ano přesně toho budou muset využít... A pokud si jej najde smrt? Přivítá ji s otevřenou náručí, jako starou dobrou známou, a jako dárek jí navíc přivede alespoň pět těch normanských ďáblů. Když královna domluvila, pohlédla každému z nich postupně do tváře a ve chvíli, kdy pohlédla do té Archerovi, mohla v ní spatřit odhodlání, divokost a žádné pochyby. A jakýsi příslib toho, že on rozhodně bude stát po jejím boku, dokud nepadne a jistu, že není jediný. Naděje přeci jen umírá poslední, no ne? "Dokud mi bude bít srdce, jsem při vás má paní!" Sevřenou pěstí pravé ruky se udeřil do hrudi, v místech, kde mu tlouklo srdce a rukou tam setrval. Pak ale sáhl po své šavli, aby ji vysunul a zdvihl nad hlavu. "Za královnu, za Ingwirth, za naši čest a naše domovy!" Zvolal, doufajíc, že se ostatní, kdo byli rozhodnutí bojovat, přidají. Jejich královna je burcovala k boji, k tomu aby se společně postavili jejich nepříteli a chránili své domovy. On jí v tom hodlal pomoci a vznítit v nich oheň. Jistě nebyl jediný.
|
|
|
Post by Richard Kearney on Feb 2, 2019 12:55:27 GMT
Pohlednu na Einara, když praví, že výroba šípů bude trvat nejméně dvě hodiny. Nejen já jsem věděl, že takový časový úsek je příliš dlouhý na to, abychom si mohli dovolit čekat s nepřítelem před branami - všichni zde byli zběhlí a zdatní vojáci, čemuž jsem ostatně mohl jen děkovat. Jako žoldák jsem věděl, jak vrtkavá je věrnost, a v současné chvíli bych neměl po boku raději nikoho jiného, než Jasmininy rytíře. "Seženeme víc lidí," odpovím prostě jediné řešení, které se zdá únosné, aniž bych věděl, že přesně k podobné záležitosti se snaží motivovat také má drahá. Materiálu bylo dostatek, jen ho někdo musel ucházejícím způsobem zkompletovat. Upřímně jsem nechápal, jak mi tak důležitá věc mohla ujít - ve zbrojnici se nacházelo vždycky dostatek vybavení včetně šípů a ani dnes tomu nebylo jinak, ale nejednalo se o dostatek pro následné obléhání, při němž měly hrát střelné zbraně klíčovou roli. V další moment si na sebe však pozornost všech strhne Jasmine se svým proslovem, který byl až do posledních slov... jednoduše upřímný. Nikomu nic nenalhával, říkala nahlas to, co jsme všichni věděli a čeho jsme se báli. Že situace je ztracená, my nemáme jedinou naději, jak ubránit své domovy, protože čísla nehovořila v náš prospěch a celá záležitost je otázkou pouze toho, kolik z nás v boji padne. Pohlédnu na Archera, který reagoval jako první přesně tak, jak bych očekával - odhodlaně, ochoten se vydat smrti vstříc bez jediného zaváhání, čímž dostával své cti a věrnosti. A jakkoli bych rád řekl to samé i sobě, nemohu, protože bych lhal, kdybych tvrdil, že mi rozum velel jen to jediné, a to sledovat královnu. Měl bych, jsem její gardista, stal jsem se jím z absolutně nikoho jen na základně královniny důvěry, ale... Vždycky to proklaté ale. Jako jeden z mála královniných nejvěrnějších mám povinnost nejen vůči ní, ale také vůči své rodině. Alciellë a malému Seanovi, její mamince. Pokud se mi něco stane, pokud mě zabijí, nedovedl jsem si představit, co s nimi bude - nepochyboval jsem nad schopnostmi mé nejdražší, ale zrovna tak jsem si uvědomoval, že některé situace mohou být snadno nad její síly. A ještě horší moment by nastal, kdyby mě zmrzačili - na bedrech by jí tak přistály jen další starosti o další hladový krk, o který by se musela postarat. Jenže... kdybych teď odešel, už nikdy bych se Alci nebyl schopen podívat do očí. Nenaviděl bych se, že jsem neudělal vše pro to, abych nezachránil svůj domov. Věděl jsem, že něco takového už nechci. V nenávisti jsem strávil již příliš mnoho času a Ingwirth, ten mi dal novou šanci být někým lepším. "Jsem s vámi, vaše výsosti," řekl jsem nakonec, o poznání s menším odhodláním než Archer, leč o nic méně upřímně. Byl jsem za Jasmine ochoten položit, to jsem věděl - nebyla to moje smrt, čeho jsem se bál, ostatně mi na paty šlapala již tolikrát. Byla to starost o ty, které by zasáhla, co mě drželo zpět.
|
|