|
Post by Balduin Phillip z Artois on Oct 22, 2018 20:43:53 GMT
Vzhledem k tomu, že Liam byl už tak dost vykulený a vyděšený, odsunul téma jejich společných dětí a také možného záletnictví na později, sic nechtěl a nejspíš to neznělo zrovna dobře. Netoužil však chlapce rozrušovat vážnou debatou ještě víc, než byl doposud – nezasloužil si to, i tak byl dost zmatený, co se kolem něj děje a kdo jsou ti lidé, kteří se ho ujali. Nejspíš bude trvat několik dní, než se pořádně rozkouká a dojde mu, že je skutečně v bezpečí a nemá se čeho bát, sic ho jeho rodiče nechtěli a nechali ho napospas jeho osudu – toto však pochopí pravděpodobně až tehdy, kdy bude starší a bude mít přece jen trochu víc rozumu. Nebo také ne – stále existovala možnost, že se jednalo o jedno velké nedorozumění, rodiče o něj pořád stáli, jen… se někde stala chyba. Balduin to hodlal zjistit – pro klid všech. Nechtěl, aby se na chlapce příliš upnuli a vzali jej pod svá křídla jako adoptovaného syna, když by mohl snadno někdo přijít a dítko jim vzít, což by Elizabeth ublížilo. Zase. Nehodlal to riskovat – už dost na tom, že chlapečka vzal sem. Nevadilo by mu, kdyby zůstal. Vůbec ne. Snad alespoň něco by učinilo Elizabeth šťastnou, snad alespoň pro někoho by zapomněla na všechna ta trápení, která s ním měla a která se s nimi táhly vlastně již od prvního dne manželství – minimálně ten, že je povinná mu povít dítě, ačkoliv nikdy nic takového neřekl nahlas, neb to nebyla pravda. Oba věděli moc dobře, kde leží problém – mohl by ji vinit. Řada mužů se tak zachovala, vinili své manželky, dávali jim najevo, jak moc je jejich… „neschopnost“ uráží, ale Balduin… Nu, minimálně měl Elizabeth příliš rád, aby něco takového pronesl nahlas. A krom toho, věděl, že celý problém leží v proměně – zdálo se, že se mu tak jednoduše vrací předešlé chyby, hříchy z „minulého“ života, který vedl bezohledně a krutě. Zasloužil si to. Disputovat s Bohem nehodlal, nechtěl jej vinit a ani nemohl, neboť souhlasil, ale… Elizabeth pro to neměla trpět. Ona ne. Zdálo se však, že pro teď byla spokojená. Dostalo se jí toho, po čem tolik toužila, přestože možná jen na krátko a o to více pak bude další ztráta bolet. Byl však rád, že ji pro jednou zas vidí takhle – se smíchem v očích, nikoliv slzami. Šťastnou, ne znavenou starostmi o jeho osobu. „Vím. Budeš mu skvělou mámou, Elizabeth. I kdyby jen na pár dní, dáš na něj pozor.“ Balduin? Balduin bude kdo ví kde, poslední dobou spolu dny příliš netrávili, ač se snažil – měli vyhrazené noci a rána, které mohli strávit jakkoliv, ale ve dne je oba svazovaly povinnosti, kterých každým dnem přibývalo a v nejbližší době nebyla naděje, že by třebas nějaké zmizely. Nepředpovídal tedy natolik do budoucnosti, aby prorokoval svou smrt na bojišti – byla to jednoduše pragmatická poznámka, že pokud bude někdo Liamovi rodičem, nejspíš to bude právě Elizabeth. Ale Balduin na ně tak či tak musel dávat pozor, tato povinnost byla spolu s přísahou Jasmine nejsvětější. „Je maličký. Z toho vyroste,“ odpoví trochu pobaveně. Teď se mu podobat mohl, ale to u malých dětí ostatně nebylo tak těžké. Jemně ji políbí na spánek a pak ještě na ouško, když se k němu přitaká. „Něco vymyslím, Elizabeth. Jak tě… snad vás oba… udržet v každém případě v bezpečí.“ Rezignoval na pohádky, na sladké řeči, že na ně opravdu dá pozor. Nemohl to vědět, neměl jak. Ale mohl se o ně postarat dopředu – tak, že i kdyby se mu něco stalo, mohl by zemřít s relativně klidnou duší, že jeho největší poklad není zcela zatracen. „Dnes je už pozdě, ale… Zítra ti něco ukážu. Měl jsem to udělat už dávno, myslím, že mě to předtím nenapadlo. Ale lepší pozdě než vůbec.“ Balduin sice nebyl zrovna bohatý, ale ani ne zcela chudý, jak se běžně prezentoval – měl určitou jistotu v několika zlatých špercích, které však nehodlal utratit za hlouposti. Teď pochopil proč – s penězi jde vše lépe a i podobný poklad by je snadno mohl udržet naživu. „Teď bys měla jít spát, hm? Taky sotva držíš oči otevřené…“ Přesto zněl trochu neochotně, tahle chvíle… zaváněla až moc pohodou na to, aby se jí chtěl vzdát. Přitulená, důvěrně opřená o jeho tělo, zatímco on pod rukama cítil její křivky… Scházelo mu to, tohle všechno. Nehodlal ji však trápit – zrovna tak je mohl uložit do postele a nechat je prospat. Copak by i na to nebyl hezký pohled?
|
|
|
Post by Elizabeth Plantagenet on Oct 24, 2018 15:40:06 GMT
Takové to tedy bylo stát se matkou? Chvíle plné radosti, neskonalého štěstí a naděje v lepší zítřky? S hlavou opřenou o Balduinovo rameno vdechovala vůni chlapcových vlásků vonících po lučním kvítí, v němž si ještě před krátkou chvílí hrál. "Myslíš?" Potřebovala znát odpověď, i kdyby vyřčenou ve lživém milosrdenství. "Vždy jsem snila o tom, že jednou budu vychovávat vlastní děti. Na rozdíl od jiných královských rodičů bych s nimi trávila čas, pozorovala je, jak rostou, nedržela bych se stranou. Promeškat první krůčky, slova, věty." Věděla, proč rodiče toto riziko podstupovali, jednalo se o běžnou záležitost vyšších vrstev. Chůvy a učitelé přebírali plnou kontrolu nad rozvojem dětí, s nimiž se rodiče setkávali při společenských událostech. Pro matky bylo nejdůležitější zabezpečit rod dědici, na výchovu potomků nezbýval čas - snad až v pozdějších letech při domlouvání sňatku. "Má matka... se mnou nemohla trávit tolik času, kolik by chtěla. Žila jsem na okraji společnosti, tajená před ostatními. Se svým... darem. Bylo zapotřebí, abych pochopila, co všechno obnáší a nikdo nechtěl riskovat, že bych někomu, zvláště svým příbuzným, ublížila. Možná proto se příliš upínám k vidině potomstva. Nechci, aby mé děti podstoupily to samé, cítily se odcizeně, opuštěně, nechtěně." Zmučená tou představou pohlédla vzhůru manželovi do očí, celá nešťastná z takové budoucnosti. "Chtěla bych stát při nich v dobrém i ve zlém, ve zdraví i v nemoci." O to víc ji ničila nenaplněná skutečnost. Potraty si na ní vybíraly svou daň, postupně se začala nenávidět - sebe i své tělo, které nebylo schopno donosit děťátko v pořádku. Při milování se odmítala svléknout z noční košile, před Balduinem sotva odhalila kousek kůže. "Jen... chtěla bych poznat, jaké to je. Prožít ty chvíle i s veškerou bolestí, kterou ti děti přináší." Věděla, že žádná výchova neobnáší jen to dobré, i její rodina si protrpěla se svou dcerou ty nejhorší okamžiky. Zvláště při přeměnách, kdy bolestí skučela.
"Nevadilo by mi, kdyby vypadal jako ty, drahý," zanotuje o něco veseleji v tiché námitce. Alespoň by měla o to silnější pocit, že je skutečně z jejich krve, minimálně z Balduinovy ano. "Zavřeš nás do nejvyšší věže?" Musela si z něj utahovat, nešlo to jinak. Ne v tomto období, které působilo temně a děsivě na všechny, nejen na ni. "Balduine," poposedne si s oslovením tak, aby mu viděla do tváře, což s malým Liamem stočeným v náručí bylo něco poněkud složitějšího - přesto po chvilce se jí povede sedět tak, aby chlapečka nevyrušila ze spánku a milovanému manželovi mohla hledět do očí. "Co se má stát, to se stane. Kdybych... Kdybychom měli zemřít, tak zemřeme. Ale budeme vědět, že toho druhého milujeme. A já na tebe budu myslet i v těch posledních okamžicích svého života. Pokud mám zemřít, pak jedině s tvým jménem na rtech. A stane-li se to i tobě... pak věz, že tě najdu. Pokaždé si tě najdu, jako ty jsi našel mne. Nepřestanu tě hledat, Balduine, to ti slibuji." Slib stvrdí i polibkem, dlouhým, hlubokým, plným citu. "Jsem hrdá na to, že jsem se stala ženou Balduina Phillipa z Artois. A to už něco znamená." Bez rozpaků se přitulí i se spícím Liamem do manželovy náruče, vnímaje pravidelný tlukot jeho srdce postupně ji uspávající. "Ještě chvíli, prosím. Jen malou chvíli." Nechtěla přijít o jeho bezpečí, o sílu, s níž je střežil.
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on Oct 24, 2018 17:27:43 GMT
Zavrčel na mě ale já jen zvedla obočí a pokračovala, vím, že v takové chvíle je potřeba blízkost a ukázalo se, že po chvilce hlazení se uvolnil a já to považovala za nějakou formu útěchy, kterou potřeboval. Po usazení se, jsem se napila hřejivého vína a podívala se na něj, tohel ať mi nedělá, zvířata jsou moje lásky a slabina a vlkodlačí oči plné smutku jsou jednou z nejzmarnějších věcí, vskutku. Zkroutím obočí a vnitřně zakňučím. Jsem tu jako obyčejný člověk, který vidí někoho trpět, vnitřně mě to samozřejmě nenechá chladnou.
"Já vím..." Povím po chvíli ticha a upíjení. "Není snadné o některých věcech hovořit, ale nakonec nás doženou věřte mi Sire...vlčí podoba vám nezůstane navěky...navíc bude úplněk a budete se muset proměnit pro blaho království, nemůžeme riskovat pokousání." podívám se na něj a usměji se povzbudivě. "Jde o vaši milovanou je to tak? Stalo se jí něco?" odmlčím se aby mohl naznačit. "Je naživu?" Zeptám se na nejtěžší otázku kterou asi položí v této situaci logicky každý, byli na dlouhé cestě, kde se mohlo stát tolik nebezpečenství, že je těžko vymyslet.
|
|
|
Post by Balduin Phillip z Artois on Oct 24, 2018 17:59:19 GMT
„To, že s námi Liam zůstane, neznamená, že nebudeme mít nikdo své vlastní děti, Elizabeth,“ připomene jí. Nehodlal se vzdávat naděje na to, že jednou vymyslí způsob, jak by mohla Elizabeth dítě donosit – nějaký musel existovat, vždyť nebyla první, kdo se s podobným problémem potýkal. Pravda, nehodlal nic postupovat, pokud by jí to ohrozilo na zdraví, ale… Věřil. Co jiného zbývalo? Nešlo jen o něj a o jeho touhu mít potomka vlastní krve, faktem je, že Balduin by se s tím eventuálně smířil, šlo o ni. I nyní mu připomínala, jak moc chce své vlastní dítě, živé a zdravé. Snad jediné, co mu dělalo starosti, byl fakt, kolik bolesti jí to již přineslo a kolik ještě pravděpodobně přinese – už takhle vnímal, jak moc se změnila. Nebyly to jen její melancholické nálady a smutek v očích, ale též k jejich milování přistupovala jinak – a priori s obavami, co když zase uvědomí, aniž by se před ním chtěl odhalit. Ze všeho nejhorší však byly týdny po každém potratu, vždy o něco bolestnější a delší. Nechtěl ji zničit. Byla… křehká. Něžná. Citlivá. Netušil, kolikrát by ztrátu dítěte ještě unesla. Ale vzdát se nehodlal – ne, dokud neuvidí již opravdovou mez a riziko, ač tehdy se obával, že to bude Elizabeth, co se od něj odvrátí. Naštvaná, že naději vzdal, že přestal věřit – měla by na to ostatně právo. Copak existuje většího hříchu? „Možná… Je ale dobře, že to nebude teď. Vzhledem k tomu, k jaké době se schyluje…“ Přivést na svět dítě v této době, to by byl pro miminko spíš trest než zázrak. Nikdo z nich nevěděl, jak dlouho bude živ – a nechat po sobě sirotka nebo pohrobka, to nebyl ten nejlepší začátek do života, jaký by takové dítě mohlo dostat. Možná to bylo jednoduše znamení. Možná, že jim Bůh požehná tehdy, až bude po všem. „Aspoň by se nikdo nedivil, kde jsme k němu přišli. Eventuálně.“ Eventuálně a také později, připustí nakonec s malým úsměvem, reakcí na její o něco veselejší, uvolněnější hlas. Znova ji políbí na ouško. „Tam, kde vás najdu jenom já.“ Nejspíš netušila, jak rád by to skutečně udělal – kdyby to znamenalo udržet je v bezpečí, ani na moment by neváhal. Nechá ji, aby si přesedla, pomáhaje jí případně s Liamem. Její slova byla hořkou připomínkou toho, že je dost pravděpodobně nebude mít jak chránit. Vždy se najde někdo silnější než on a pokud prohrají, pak takových bude mnoho a nebude v jeho moci je zadržet, jakkoliv urputně se bude rvát, jakkoli ochotně by pro jejich bezpečí položil svůj vlastní život. Polibek je vřelejší, hlubší než jakýkoliv, který od ní poslední dobou dostal, plný citu, připomínka, že pokud něco, alespoň nějaké jistoty v životě má – ji, její lásku a podporu, sic ji v těchto časech způsobuje tak akorát strach a nic jiného. Pohladí ji po tváři. „Víš, že pokud to bude jen trochu v mé moci, nedovolím ti nechat mě tady? Kromě toho, teď tu musíš být pro něj…“ Kývne směrem ke spícímu Liamovi. Dělalo mu starosti, když se kdysi rozhovořila o tom, co by dělala bez něj – a že došla k závěru, že by raději přišla o život. Snad jí malý Liam dal dostatečnou motivaci, aby se tak nestalo. Obejme ji s mazlivým polibkem na krk, poslední dobou měl o to víc tendence být kontaktní, dotýkat se jí a využít každého volného kousku kůže, kde jí mohl věnovat polibek. Nepřitiskne ji k sobě, ale jen kvůli Liamovi – aby ho neumačkali ani neprobudili, hladě jí po zádech. „Jak dlouho budeš chtít.“ Když ji už jednou měl v náručí, pokaždé ji pouštěl neochotně – a ostatně, nikdo z nich netušil, kterou noc se takhle stulí naposled.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Oct 25, 2018 12:05:45 GMT
Nějakou chvíli jsem jen ležel s očima upřenýma na ni, zatímco ona seděla a upíjela vína. Ta žena měla vždy můj obdiv a úctu, byla to obyčejná křehká žena, i když s nadáním pro magii a přesto dokázala být natolik silná, aby vládla sama celému království. Obyčejná v tom nejlepším slova smyslu. Jakmile opět promluvila, natočil jsem k ní slechy, snažíc se vstřebat každé slovo. Všechno to co říkala jsem si moc dobře uvědomoval, věděl jsem, že ve vlčí kůži nebudu moci zůstat navěky, ale nechtěl jsem si to připustit. Proto jsem v odpověď na její slova nevrle zamručel, jako trucovité dítě a převrátil se do jiné polohy. Pak začala narážet svými otázkami na Emmeline. Sklopil jsem uši a trochu zakňučel. Nepřišel jsem kvůli povídání, přišel jsem, abych mohl plnit svou povinnost - chránit ji, svou královnu. Emme byla naživu, jenže jsem provedl něco, co mi jen tak odpustit nedokázala a tak mi řekla, že si všechno musí promyslet, že potřebuje čas. Chtěla zůstat u rodičů a mě vázala povinnost zde, o to spíš, když bylo království v nebezpečí a válka na spadnutí. Proto jsem odešel, vrátil se sem a ji nechal tam, abych jí dal prostor. Jediné co mě trochu utěšovalo, bylo vědomí, že bude u svých rodičů na severu Anglie alespoň v bezpečí. Přesto mě každá minuta bez ní způsobovala trýznivou bolest. Hloupý muž, co je závislý na ženě, kterou miluje.
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on Oct 25, 2018 19:59:51 GMT
Jeho reakce pro mne byla dostatečně výmluvná, cosi kolem Emmeline mu působilo trápení a bolest. Vstala jsem a přešla k oknu. "Archere...chápu jak bolest srdce otupuje mysl a trýzní...znám to velmi dobře, dokonce, vícenež bych sama chtěla." Otočím se k němu hřejíc si ruce o svařené víno v poháru. "Ale co také vím je to, že před tím neutečeme...musíme si to prožít, naplno se všemi těmi pocity, které to doprovázejí." Podívám se na něj skoro jako vyčítavá starší sestra, která plísní svého bratra ze zamilovanosti. "Ale stále tu zůstává jedna otázka...proč jste mne vyhledal...jistě to nebylo jen tak...něco jste mi chtěl a můj stav nedovoluje s vámo hovořoit v této podobě...prosím..." Ukážu na paraván. "pokud chcete Sire, povězte, pokud ne, můžete tu zůstat v této podobě, u krbu..." Nejsem shchopná dát mu v tomto stavu ultimátum. Je mi ho vážně líto. Sama přejdu ke stolu a vezmu list způlky rozepsaný a pero s inkoustem abych se soustředila, spíše zdánlivě, a tím mu dala potřebný prostor a soukromí aby si promyslel co potřebuje.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Oct 25, 2018 20:40:12 GMT
Přešla k oknu a můj pohled ji doprovázel. Naslouchal jsem jí, ale nelíbilo se mi to. Nelíbilo se mi slyšet pravdu z úst někoho jiného. Otočila se ke mě, ruce obemknuté okolo pohárku, ze kterého se kouřilo. Její pohled byl náhle vyčítavý, zatímco jí z úst vyklouzávala slova. Chtěla vědět co mě k ní přivedlo... to bylo prosté - má povinnost, jen a jen ona. Povinnost chránit její život. K čemu jinému jsem se měl přimknout? Jednou voják, navždy voják. To mi kdysi, když jsem opouštěl Anglii, vydávajíc se na Křížovou výpravu, nedošlo. Chtěla abych jí to řekl, když ukázala na paraván s dekou, ale i přes to mi dala znovu na výběr. Sama se uchýlila ke stolu, kde vzala do ruky nějaký list a pero. Vypadalo to, že se soustředí, ale jako vlk jsem vnímal mnohem jemněji, nežli v lidské podobě a bylo mi tedy jasné, že vlastně chce, abych si to myslel a dostal tak pocit soukromí. Opět jsem nevrle zamručel, nebylo to zavrčení, ale opravdu zamručení a vyskočil při tom na všechny čtyři. Bylo mi jasné, že bude jako na trní, dokud nebude vědět, proč jsem přišel. A tak jsem zamířil k paravanu, kde ležela ona deka a vzal jí do zubů, stahujíc ji dolů. Pak jsem i s ní zamířil do umývací místnosti. I přes veškerou nelibost jsem se tedy proměnil. Bylo to bolestivé a nešlo ani tak o tu fyzickou bolest, jako o tu psychickou. Fyzická byla spíše jako vysvobození od té duševní. Sevřené čelisti, dusící úpění a pěsti, jejichž klouby bělaly, nežli jsem se roztřesenýma rukama zabalil do deky, kterou jsem si sem dotáhl. Po chvíli jsem se byl schopný postavit na nohy a tak jsem patřičně zahalený předstoupil před královnu a poklekl. "Veličenstvo já," zakroutil jsem hlavou. "Omlouvám se, že před Vás předstupuji takto... chtěl jsem se jen přihlásit zpět do služby. Nepřišel jsem kvůli ničemu jinému, nežli Vás chránit, má paní," zodpověděl jsem její otázku a čekal na reakci.
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on Oct 26, 2018 20:37:00 GMT
Je mi jasné, že má slova nezní libě, ale co naplat, realita nepočká a v momentální situaci je realita o mnoho nepříjemnější a to nejen kvůli jeho milované Emmeline, ale kvůli všemu co se děje. Měla štěstí, že zůstala tam, pokud jsem vše dobře pochopila. Tady by ji nečekalo nic pěkného. Uslyším jak se nechá po chvíli zpytování mysli přemluvit sám k tomu aby se proměnil, využije mého gesta s paravánem a dekou a po chvíli slyším nepěkné křupání kostí i úpění vlkodlaka přecházející ve vzdechy bolesti muže. Proměna musí být opravdu těžká. Je mi jej líto, ale proměna se musela stát ať chce či ne.
Shlédla jsem dolů od stolu když přede mnou poklekl, je to vtipné já v županu a on zahalený do deky přísahá věrnost. Musím se usmát a přitakám. Naznačím mu aby vstal. "Děkuji za tvou loajalitu Archere...ale...já si nemyslím že jsi přišel jen pro to..." Odmlčím se a zkoumavě se na něj zadívám, zvednu jeho bradu aby se mi podíval do očí , jemně prsty. "Přišel jsi pro útěchu, a já se cítím poctěná, že se v mé přítomnosti cítíš v bezpečí..." Ach jak bych jej zklamala, kdyby věděl, že má moc je ta tam a ještě to připomíná ošklivá rána na zahaleném rameni. "Pakliže chceš, dovolím ti držet dnes stráž, ale..." Odmlčím se a vstanu. "Nechceš si odpočinout? Jsi znavený vidím to na tobě...nebudu z tebe tahat co se stalo...vidím , že mluvit o tom nechceš a bolest je čerstvá..." podívám se na něj a sevřu jeho paži povzbudivým gestem. "Mohu já udělat něco pro tebe? Aby ses cítil lépe?" Zeptám se jej a podívám se do jeho už naštěstí ne psích očí, protože ty mi doslova lámaly srdce, pousměji se lehce aby se nebál. Cokoliv je v mé moci, mohu udělat. Jako dík za loajalitu a oddanost Ingwirthu.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Oct 27, 2018 14:31:48 GMT
Shlédla na mě dolů a s usmáním pokývla hlavou. Jistě bylo to ironické, když jsme oba byli spíše neoblečení, nežli oblečení, ale přišlo mi neuctivé nepokleknout. Překvapeně jsem na ni pohlédl, když se zmínila o tom, že si nemyslí, že jediný důvod, proč jsem ji navštívil je její ochrana. Nadechl jsem se, abych něco namítl, ale nevydal jsem ani hlásku, neboť mi prsty jemně zvedla bradu, tak abych se jí musel chtě nechtě podívat do očí. I přes všechen žal a bolest v nich stále žhnul divoký plamen, za který jsem především vděčil své vlčí duši. Měla svým způsobem pravdu, ačkoli bych to nikdy nepřiznal, ať už sobě, či komukoli jinému. Asi jsem si opravdu přišel pro útěchu, ale snad jen tu, kterou mi mohla přinést její společnost, nikoli její magická moc. Nevěděl jsem co na její slova říci, proto jsem zůstával potichu, pouze jako posluchač. S nadějí, jaksi oživleji se na ni podívám, když se zmíní o držení stráže na dnešní noc. Chtěl jsem její nabídku s nadšením přijmout, ale její ale mě donutilo ještě s odpovědí vyčkat. Odmlčela se a vstala a já tak učinil také. Když opět promluvila, pohlédla na mě pronikavě modrýma očima a chytila mě za paži ve snaze mě povzbudit. Pokusil jsem se vděčný úsměv. "Má paní já... budu se cítit nejlépe, když budu moci držet stráž, děkuji za Vaši starost, jste šlechetná," řekl jsem nejistým úsměvem, nechtěl jsem ji urazit. "Jen... je to hloupé, ale nemám nic vhodného na sebe, takže budu muset do kasáren pro uniformu, pokud mě omluvíte," dodal jsem ještě.
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on Nov 6, 2018 9:40:00 GMT
Zrůžověly mi líce azvrtěla jsem hlavou v nedokonalosti této oficiální situace. "Sire, oblečení jistě bude nezbytné..." polknu a podívám se jinam, je odhalenější než by člověk chtěl, tedy...jak se to vezme, není na škodu podívat se na krásného muže ale tato ptříležitost je poněkud nevhodná. To mne nutí k zamyšlení, jak dlouho jsem vlastně neměla po boku muže ani jako milence...dlouho, ani na to nechci myslet. Přitakám k němu a usměji se. "jistě...jen běž, já neuteču, mlžeš pak vystřídat stráže, ale..pokud nechceš stát přede dveřmi, můžeš samozřejmě být tu...nemyslím si, že toužíš o tom být sám Archere..." Pak mi dojde jak to vyznělo a otevřu ústa abych něco řekla, nejspíše celá červená. "Já to nemyslela..tak, že..." Zavrtím hlavou a rozesměji se. "Ty víš jak jsem to myslela..." Připadám si jako idiot, přeci jen vpodvečer, kdy odhodím v mém pokoji šat i masku dokonalé kráovny nechávám odpočinout hlavě a nejsem zcela ihned připravena na filosofické debaty ani polemiky o možnosti dvojznačnosti mých slov. Podívám se mu do očí a usměji se plaše. Přikývnu, že může vstát, je to hodný muž, snad skoro ještě kluk. Zmatený vším a zlomený ztrátou. Natáhnu k němu ruku abych ho pohladila po tváři v konejšivém gestu.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Nov 6, 2018 11:51:22 GMT
Zdálo se mi, že jí zrůžověly tváře, ale i já sám byl v rozpacích. Vždyť jsem stál před královnou. Ta mi potvrdila, že oblečení bude nezbytné a raději odvrátila zrak. Byla to prazvláštní situace, kdy zřejmě ani jeden z nás netušil, jak se správně chovat. Bylo vůbec správné chování pro takovouto situaci? To jsem nevěděl, ačkoli jsem se narodil jako šlechtic. O to víc mě zaskočila její slova. Nezrudla jen ona, ale i mé tváře jistě znachověly. Bezpochyby jsem i vytřeštil oči. Její výraz, kdy pootevřela ústa a okamžitě se opravila, mě ale ujistil, že to nemyslela tak, jak to vyznělo. Nakonec zavrtěla hlavou a rozesmála se, takže i mě zacukaly koutky úst. A v očích mi pobaveně zajiskřilo, když jsem je sklopil k zemi, neboť se moje myšlenky rozběhly nevhodným směrem. Pak jsem spěšně zakýval hlavou v ujištění, že opravdu vím jak to myslela. "Samozřejmě, má paní," ujistil jsem ji ještě slovy. Chápal jsem její situaci, sám často řekl něco, čeho jsem později litoval, a bylo jedno při jaké příležitosti. Když jsem opět pozvedl zrak ke královnině tváři, upřela mi pohled do očí a plaše se usmála, byla jako dívenka, co poprvé ve svých komnatách uvítala muže. Pak přikývla, dávajíc mi tak najevo, že mohu vstát a já tak učinil. Jakmile jsem proti ní stál, natáhla ke mě ruku a pohladila mě jemně po tváři, snažíc se mě ukonejšit. Pomalu jsem vydechl a přivřel oči, ve kterých snad mohly být slzy, kdybych je dokázal ronit. Pomalu jsem zvedl paži a přikryl její dlaň svou vlastní a jemně se o tu její otřel tváří, natáčejíc hlavu tak, abych jí vzápětí na dlaň letmo políbil. Tyrkysové oči jsem při tom upřel do těch jejích jako samo nebe modrých. Srdce mi bušilo náhle ještě divočeji a já neměl tušení, co to vlastně dělám, ačkoli jsem nad svým tělem měl jasnou kontrolu.
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on Nov 6, 2018 12:48:04 GMT
Nemyslím si, že by protokol nějakým způsobem popisoval jak se zachovat při návěštěvě zoufalého vojáka ve vlčí formě. Zkrátka improvizuji, stejně jako celou mou vládu, ale naučila jsem se řídit srdcem a rozumem ruku v ruce, svázání zvykklostmi je dobré v něčem, ale ne v otázce vládnutí, kdyby existovlaa příručka jak být panovníkem mhl by jím být každý ale právě situace, které v kodexu nejsou z nás dělají panovníky. Nicméně yní se mi podařilo značné faux paux. Sklopila jsem oči a zamrkala rychle abych rozehnala rozpaky. Uculím se děkovně když poví, že chápe co jsem myslela. "Díky..."
Byla to přirozená reakce na jeho smutek, konejšivé pohlazení po lehce strništnaté tváři díky cestě, kde nejspíše neměl příliš času na holení a to je pochopitelné. Zamrkala jsem když nečekaně zareagoval na mé konejšení tím , že mou ruku sevřel na své tváři. Políbil ji? Vykulím oči podvědomě a cítím jak se mi zrychlil dech, tohle bych nikd neočekávala, cítím se najednou neskutečně slabá. Zamrkám a spojím pohled s jeho, je stejně zmatený, aby nebyl, oba jsme zažili těžké dny a tato chvíle jako by vše odsunula do pozadí. Zachvěji se a udělám krok dopředu k němu. Palcem jemně opět přejedu po jeho tváři, ne nepřemýšlím nad tím co dělám jde o tu touhu, po čem? Prostě touhu, nebýt sám, cítit srdce někoho tepat vedle sebe. A jeho? Cítím... cítím jak se mu zrychlil dech, druhou ruku položím na jeho hruď a cítím jak mu srdce buší tak rychle jako o závod. "Archere..." Zašeptám a ani nevím co mu říci. Vezmu jemně jeho ruku a položím si ji na srdce aby věděl, že moje srdce bije stejně sběsile.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Nov 7, 2018 13:19:06 GMT
Na její díky jsem jen pokývl hlavou s lehkým úsměvem. Nebylo moc časté, že by byla má tvář hladce oholená. Většinou jen ve službě nebo k nějaké slavnostní příležitosti. Nepatřím k mužům, kteří zvlášť dbají o svůj vzhled. Raději jsem o to více trénoval, nežli trávit čas nad umyvadlem s žiletkou v ruce. Samotného mě překvapila má vlastní reakce, ale nebyl jsem schopný to zastavit. Slyšel jsem královnin náhle zrychlený dech překvapením z mého chování. Začala mi pohled oplácet a nežli ke mě přistoupila, zachvěla se jako větývka v jarním vánku. Cítil jsem, jak mi palcem opět přejela po tváři a přerývavě se nadechl. Její druhá ruka mě zahřála na hrudi, v místech kde bych měl mít srdce. A pak zašeptala mé jméno jako by mi chtěla něco říct, ale nepokračovala dále. Místo toho vzala mou ruku a položila si ji na srdce, jako by mi chtěla ukázat, že bije také jako zvon. Věděl jsem to i bez toho, díky citlivému sluchu, který jsem jako vlkodlak měl. O to víc to ve mě vyvolalo lovecký pud. Ruku, kterou jsem měl teď položenou na její hrudi jsem pomalu přejel nahoru, po krku až jsem prsty zajel do jejích vlasů. Zároveň jsem malým krokem překonal poslední vzdálenost, která nás rozdělovala a letmo téměř nejistě ji políbil na rty. Ten polibek byl jako otázka, žádost o svolení...
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on Nov 7, 2018 15:48:48 GMT
Stáli jsme proti sobě a zmatení bylo znát na obou stranách, moje hlava se snažila přijít na to co se tu děje a co jsem rozhodně neplánovala a dlouho nezažila. Má doba milenců je několik let za mnou, tehdy divoké časy, po kterých jsem si odnesla jizvy na duši a i na tělě od žhavé noci s kovářem, jsou dávno pryč. Přesto se zdá , že jsme se octli v situaci, kdy potřebujeme teplo někoho druhého, někoho kdo nám rozumí a kdo je nám milý. Dívám se v rozpacích na Archera, tváře nachové, oči lehce zasklené a ústa pootevřená jak se snažím rozdýchat onu náhle vzbiklou situaci, přičemž mé tělo nepopřé náhlý příval vzrušení, který se mi rozlil až do konečků prstů. Políbil mě, jemně, tázavě jako by snad mohl přijít o hlavu, vlastně...mohl by ale nepřijde, ani kdybych jej odmítla, on ví, že bych tak neučinila. Nenapadl mě, jen se poddal situaci,stejně jako nyní já. Naklonila jsem s ek němu blíže a zajela prsty do jeho vlasů a obemkla rukama jeho zátylek, přičemž jsem polibek oplatila. Také jemně něžně, skoro milenecky, nějak necítím že bych jej měla povalit na zem a strhat z něj oblečení oba jsme smutní, ranění, potřebujeme něhu. Alespoň nyní. Rty jemně vsaju jeho spodní ret abych ochutnala po dlouhé době mužský polibek. Jemně vydechnu a tělo se zachvěje, když se otřu dělem o jeho, při polibku, který mezi námi vymazal milimetry vzdálenosti. můj župánek drží už jen díky našemu sevření, protože jeho úvaz se během pohybu rozvázal.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Nov 10, 2018 10:35:44 GMT
Ani já nic takového neplánoval, ještě před okamžikem, by mě nenapadlo na něco takového pomyslet, byl to náhlý popud. Popud, touha, které jsem se poddal. Od chvíle, kdy jsem se seznámil s Emme jsem žádnou dívku neměl, byl jsem jí věrný a zároveň mezi námi nikdy nedošlo k něčemu víc, nežli polibkům a dotekům. Jenže teď, kdy jsem trpěl odloučením od ní, nejistotou z budoucnosti našeho vztahu, jsem zřejmě potřeboval náruč ženy, ve které alespoň na okamžik zapomenu, uvolním se. Přišlo to náhle, snad prameníc z mé důvěry k jejímu veličenstvu a její kráse. Z její laskavosti a upřímnosti, kterou ke mě vždy chovala. Neměl jsem už sil se tomu bránit, snad to je hřích, ale bylo mi to jedno, spáchal jsem už horší věci. Možná to bylo troufalé, ale můj polibek byl otázkou, kterou jsem se dovoloval zdali mě k sobě pustí. A k mému překvapení pustila. Dala mi to najevo jediným gestem, kdy se ke mě naklonila blíže a prsty mi zajela do vlasů, oplácejíc mi polibek. Byl stejně lehounký jako ten můj, plný něhy, kterou jsem zřejmě tolik potřeboval. Tiše jsem zasténal, téměř frustrovaně, když jemně vsála můj spodní ret a vzápětí jsem polibek trochu prohloubil. Cítil jsem jak se její tělo zachvělo, když se naše těla o sebe otřela, ve chvíli, kdy jsme se kvůli polibku k sobě těsně natiskli. Zapoměl jsem na ručník, který zakrýval mé tělo a jen vnímal její blízkost. Jednou rukou jsem sklouzl po župánku až k její nahé pokožce, kde jsem ji dlaní sevřel v útlém pase.
|
|