|
Okolí
Mar 21, 2017 18:11:00 GMT
Post by Emmeline Dove on Mar 21, 2017 18:11:00 GMT
Je škoda, že nevidím za sebe, jak ty provázky zručně zavazuje, chtěla bych vidět, jak se usmívá. Poznám, že se usmívá už jen z toho, jak mluví a chtěla bych to vidět. Líbí se mi jeho úsměv. A to je moc, moc špatné, už jenom proto, že on je někde mnohem jinde. Nejen postavením... dobře, tím postavením, které mám teď, ale též věkem a možná i zkušenostmi a prostě úplně mimo mě a moji sortu. "Jste voják?" pronesu překvapeně, když uslyším jeho další slova. Vojenská výstroj? Tak to asi musel být voják, ne? Tedy... aspoň myslím. Ale nezamyslím se nad tím, jestli mi náhodou nelže, proč bych taky měla? Jsem až moc důvěřivá, spolknu všechno všem, i kdyby mi řekli, že existují nadpřirozené bytosti jako jsou čarodějnice, vlkodlaci, mořské panny a podobné hlouposti. V takové věci doopravdy nevěřím, i když toto město je hodně zvláštní. Hodně zvláštní. Nepamatuji si třeba jeden celý den a od té doby se mi zdá o naprostých příšernostech. Většinou mě nějaká obluda s ostrými zuby kouše do krku a snaží se mě zabít. Pak se proberu naprosto orosená potem a hysterická. Není to holt moc příjemný spánek. Ale nechápu, co to má znamenat, ten sen, je to tak divné. "To je v pořádku, jen jsem se polekala," zakroutím hlavou. Nezlobím se na něj, jen je poměrně silný, což mě docela překvapilo. Ale jinak se mi nic nestalo, jsem naprosto v pořádku. "Jak myslíte, ale s čímkoliv ráda pomůžu," i když mě nenapadá žádná situace, při které bych mu jako žena mohla být prospěšná. Přeci jen... jsem 'jenom' žena. I když věřím v to, že jsme mnohem... lepší než muži, stále jsou oni ti silnější po fyzické stránce. Překvapeně zamrkám, když se ode mne najednou odtáhne. Ani jsem nepostřehla, že se dostal až tak blízko. Odhodím si vlasy opět na záda, přičemž se konečně sehnu ke svému oblečení, které oklepu od špíny a začnu se před ním oblékat, ale stále ho pozorně poslouchám. "A co by to mělo být?" zeptám se ho zvědavě, přičemž si zavážu to šněrování na hrudi, které mají mužské košile a přehodím si přes sebe plášť, který si též zavážu, aby na mne lépe držel a nepadal.
|
|
|
Okolí
Mar 21, 2017 18:56:11 GMT
Post by William Archer de Cross on Mar 21, 2017 18:56:11 GMT
"Ano, ve službách její královské Výsosti." Přikývnu na její malý dotaz, jež mě nijak neuváděl do zlých myšlenek. Byl jsem na to hrdý, že mohu být takto prospěšný a odčinit, tak své hříchy. Nelhal jsem jí v tom, že mi zavazování všech těch věcí na výstroji dosti pomohlo, ale nebyl to důvod, proč jsem uměl zavázat korzet. I tak jsem se za to nenáviděl, ale dokázal jsem si představit její výraz, kdybych jí řekl pravdu, to jakou představu by si o mě udělala... Nechtěl jsem přijít o ten příjemný pocit, že vás někdo vidí v jiném, v lepším světle, nežli vidíme sami sebe. To malé ujištění mě uklidnilo natolik, že jsem t více neřešil... ač jsem možná měl vědět, že by to potřebovala trošku povolit. Nedokázal jsem to však sám poznat, aniž by mi cokoli řekla.. a ona nic neřekla. S tím jsem nemohl nic dělat. "Děkuji, je to od vás velmi milé, ale jak jsem řekl... nestojí to za řeč." Věnuji jí ujišťující a vděčný úsměv. Bylo rozkošné, jak byla naivní, nepoznamenaná životem... čistá. Nechtěl jsem myslet na to, kdyby zde, místo mě stál jiný muž,... muž který by toho zneužil. Toho dotyčného bych roztrhal, pomalu, tak aby velmi, ale velmi trpěl! Musel jsem zakroutit hlavou, abych ty myšlenky zahnal někam hluboko, jinak bych příliš vyprovokoval svého vlka. Ten okamžik, kdy jsem byl jen kousek od toho, abych ji políbil, pominul stejně rychle, jako nastal. Cítil jsem jakousi lítost, ale prostě! Nemohl jsem jí to udělat, nemohl jsem zneužít její důvěru... nešlo to. Možná jsem někdy byl sobec, dnes ovšem ne. Učili mě, abych nikdy neublížil ženě, že žena je něco vzácného, čeho si musíme vážit a ochraňovat. Nikoli slabší druh, který se dá zneužívat, jak je nám mužům po libosti. Ne, takoví nebyli hodni ani čestného chování, před takovými muži jsem je hodlal chránit, přesně, jak mě učil otec. Jakmile jsem byl v dostatečné vzdálenosti, opět jsem mohl volně dýchat a také spatřit její překvapené zamrkání. Propaloval jsem ji svým pohledem, hasíc svou touhu po ní a sledujíc, jak se zahaluje zpět do svého oblečení. Nedokázal jsem si představit, jaká jí musela být zima, jelikož jsem ji vnímal dosti odlišně, jako vlkodlak. Otázka, jež jsem jí položil mohla vyznít jakkoli troufale a ona si toho nevšimla, nebo to prostě jen nechala být. Měla můj obdiv, ale úsměv mi ze rtů nemizel. Její zvědavá otázka, jež mi položila v odpovědi na mou vlastní, mě ještě více rozzářila. Vzápětí jsem však zvážněl, ač byl v mém výrazu stále vidět náznak úsměvu. "Emmelina pojďte se mnou na oslavu Ostary, bude mi ctí, když mi budete dělat doprovod." Pronesu tak, aby bylo znát, že to myslím upřímně, ale když domluvím věnuji jí okouzlující úsměv.
|
|
|
Okolí
Mar 21, 2017 19:18:06 GMT
Post by Emmeline Dove on Mar 21, 2017 19:18:06 GMT
"S moc vojáky jsem neměla tu čest, už jen kvůli tomu, že někteří byli u nás doma... teda chci říct tady v Ingwirth Holdu poněkud... děsiví," pronesu s tím hloupým přeřeknutím, po kterém se mi trochu silněji rozbuší srdíčko, ale to se hned poté zase uklidní. Ano, i u nás doma jsme měli nějaké ty strážné, kteří mě naprosto děsili, vypadali hrozně... pokrytí jizvami, vysocí, svalnatí, zarostlí a byli zlí, ale za něco jsme je platili, tudíž jsem se jich prý nemusela bát, ale jednou... jednou si prý jeden z těch strážných dovoloval až moc na jednu služebnou. Nevím, co je na tom pravdy, ale doufám, že ani trocha. Ale to mi může být jedno, přeci jen už tam nebydlím, teď žiji tady, v bezpečí před svým manželem, který už si bez tak našel novou choť. Jsem tu už poměrně dlouho, zajímalo by mne, jestli mne rodiče ještě hledají nebo se smířili s tím, že jsem asi někde pošla hlady, což se málem stalo, ale našla mě Mary a teď jsem tady. A prostý život se mi líbí, je to hezké a jednoduché, člověk nemusí nic řešit. "Jak myslíte," pokrčím jednoduše úzkými rameny, které se hezky ztrácejí pod tou vrstvou oblečení, které mám na sobě. Ano, sice je ještě pořád zima, ale už to doopravdy není tak hrozné, už začíná jaro a bude zase hezky teplo a já budu moct chodit jen v šatech. To bude krásné období. Líbí se mi ty prosté šaty. Líbí se mi jeho oči, líbí se mi celkově celý, jak chováním, tak samozřejmě i vzhledem, ale jak už jsem se zmínila... zakázané ovoce, tečka. Můžeme být maximálně přátelé, pokud nám toto společnost dovolí. Z jeho očí se ale vytratil ten žlutý odlesk, zvláštní. Je to doopravdy zvláštní, ale nějak se tím nehodlám zabírat. Třeba to je jenom můj pocit, možná nějaký odraz sluníčka nebo něco podobného. Překvapeně se na něj zadívám, když mne pozve na tu zvláštní slavnost. Nikdy dříve jsem se jí nezúčastnila, jaksi nebylo s kým a nějak se mi moc nechtělo. Nevím, co se na takovým slavnostech dělá, ale bylo by neslušné odmítnout pozvání. Úplně slyším v uších matčin hlas, který mne poučuje, jak se mám v takové situaci chovat, jak mám udělat správné pukrle. "Sice nevím, co je to za slavnost, ale půjdu ráda," pronesu, přičemž vezmu ten plášť mezi prsty a udělám ladné pukrle, jak se na šlechtičnu sluší. Vlastně... bývalou šlechtičnu. "Mohli bychom už prosím jet, je mi už doopravdy zima a Mary se o mne jistě bude bát, kde jsem tak dlouho," to trochu nedává smysl vzhledem k tomu, že jsem venku celou noc, ale jsem si jistá, že stále nešla spát a čeká, kdy se vrátím. Chuděrka, bojí se o mě, vzala si mě jako svoji dceru a já jsem celou noc pryč. Chuděra. Když Archer přikývne, nakonec nasedneme na koně a prostě odjedeme. Oba určitě potřebujeme spánek a třeba i koupel... ano... já ji určitě potřebuji.
|
|
|
Okolí
Mar 21, 2017 19:59:58 GMT
Post by William Archer de Cross on Mar 21, 2017 19:59:58 GMT
Zasměji se. "To chápu, nejsme příliš vyhledávaná společnost. Každopádně, u některých je to jistě oprávněné," například u mě. Poset jizvami, které jsem úzkostlivě skrýval pod svým oděvem. Mnohačetná mučení a zranění z bitev na mém těle zanechali nehezké stopy, stopy, jež mi budou tu hloupou válku, ve kterou jsem ještě hloupěji věřil, připomínat do konce života. A pak tu byla jedna 'výjimečná' jizva; ta která mi změnila život úplně od základu. Vlkodlačí kousnutí. Nic z toho neměl svět spatřit, hrůzy které jsem si nesl v sobě a ty jizvy byly jazykem utrpení, vepsaným do mé kůže, svědectvím vyprávějící příběh. Byl jsem jako kniha, jež nikdo netouží číst. Už ale dost o mě! Přede mnou stál klenot, něco, co jsem si nevědomky začínal přivlastňovat,... tedy ta vlčí část, jež byla vždy vzhůru, i když dřímala. Toužil jsem s ní trávit každou minutu svého života a zároveň jí od sebe odehnat, abych ji před sebou ochránil. Na to jsem byl ovšem příliš slabý, nedokázal jsem to. Překvapení v jejích očí bylo naprosto zřejmé, ale tak, přeci jen... chtěl jsem ji překvapit. Mile překvapit. To se dělá, nemýlím-li se? A když souhlasila? Rozzáří se mi oči a roztáhnou ústa v potěšeném úsměvu. "Děkuji Emmeline, jsem nesmírně potěšen." Odvětím a také se lehce pokloním. "Je to oslava přicházejícího jara." Vysvětlím jí s úsměvem. Její následující žádosti jsem okamžitě vyhověl, ačkoli mě zajímalo, kdo je Mary, ovšem ze slušnosti jsem mlčel. "Ale samozřejmě, i já bych se měl vrátit... Doprovodím vás." Okamžitě jsme vyjeli, ačkoli naše koně z toho příliš nadšení nebyli. Doprovodil jsem Emmeline až domů, kde jsme se rozloučili a já pokračoval na hrad do kasáren, ale nejdříve do hradní stáje, kde jsem se postaral o zamilovaného hřebce... Po příchodu jsem si dopřál koupel v umývárnách pro královniny stráže a vojáky. Načež jsem skončil v posteli, znaven událostmi předešlého dne a v okamžiku usnul, vědíc, že tak rychleji přijde chvíle, kdy se opět setkám s Emmeline. Měli spolu přeci jít na slavnost.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Okolí
Apr 3, 2017 15:42:01 GMT
Post by Deleted on Apr 3, 2017 15:42:01 GMT
Ano, sice je ta slavnost Ostary, avšak já jsem se jí nechtěla zúčastnit, radši jsem oslavovala sama se sebou, čistila jezero a přírodu kolem, protože si to zaslouží, bez přírody bychom tady ani vůbec nebyli, neměli bychom co jíst, čím se živit. Proto si příroda zaslouží naši úctu. Proto hned ráno vylezu z domku, přičemž se rozejdu směrem do lesa, kde okamžitě v tom jeho přístřešku najdu Citara, který spokojeně přežvykuje seno a okamžitě se začne sápat po košíku, kde je pár jablek, která mi ještě zbyla po zimě. Jemně odstrčím jeho hlavu, přičemž ho radši nechám, aby mi žužlal vlasy, které my splývají po zádech. Jinak jsem oděna jen v obyčejných šatech s vázáním mezi ňadry a jsem bosa. Tráva je možná ještě stále studená, ale není to nic hrozného, dá se to vydržet a mě se tak chodí lépe. "Tak co, lásko? Projedeme se, co ty na to?" zeptám se ho, přičemž ho začnu drbat na lysině a spokojeně se zachichotám, když mi drží jako poslušný vychovaný kůň. Poté se odrazím a vyhoupnu se na jeho hřbet. Trochu se zakroutím, aby se mi lépe sedělo, posunu si košík až na loket a chytím se jeho hřívy, přičemž ho lehce pobídnu patami, aby se rozešel, což též udělá. Jakmile jsme venku z přístřešku, hezky v lese. Pobídnu ho rovnou do cvalu, ale dám mu čas, aby přešel plynule, nechci ho nijak hnát, máme dost času, jen mám sukni vyhrnutou až u pasu, což není zrovna příšerné, ale silně pochybuji, že by mne snad někdo chtěl pozorovati. Projíždím lesem, hlasitě se směji, až nakonec skončím na mýtině, kde roste hromada různých květin. Začínají kvést pořádně, už je přeci jen jaro. Ještě pomalu za jízdy seskočím z jeho hřbetu a dopadnu do měkké trávy, přičemž se začnu rozhlížet kolem sebe. Lehce plácnu Citara přes jeho rozložité pozadí, aby se trochu pohnul a sem tam posbírám nějakou květinu, přičemž si je ale začnu zaplétat i do vlasů a sem tam se jen lehce dotknu nějaké podupané, nevyklíčené rostlinky, která okamžitě vyroste v nádhernou květinu.
|
|
|
Okolí
Apr 3, 2017 16:16:19 GMT
Post by Bran McDorch on Apr 3, 2017 16:16:19 GMT
Stejně jako vztah k přírodě, tak i k wiccanským svátkům jako takovým, nemá zrovna vřelý vztah. Proto jsem ani neuvažoval o tom, že se připojí k oslavám Ostary. Navíc mám na dnes jiné plány. Včera jsem dokončil kontrolu svých zásob a objevil značné mezery v zásobách, které budu muset doplnit. A když už dnes všichni jančí na slavnosti, nebude jej nikdo otravovat. Hned z rána jsem tedy vyšel s malým košíkem z domu, oděv v běžné košili v barvě havraního peří a tmavých kožených kalhotách, nacpaných do pevných bot. V lesem kráčím jako vždy tiše a většinu času jsem potopen ve vlastních myšlenkách natolik, že moc nevnímám ani své okolí. Procházím se lesem a skoro z paměti se dívám po místě, kde běžně rostou rostlinky, keře a stromy, ze kterých sbírám své přísady. Nakonec jsem došel až k okraji mýtiny a rovnou zabořil pohled do trávy a začal hledat první rostlinky, které už stihli vyrůst.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Okolí
Apr 3, 2017 17:58:39 GMT
Post by Deleted on Apr 3, 2017 17:58:39 GMT
Příroda kvete, ptáci začínají zpívat a příroda se probouzí k životu. Miluji toto období, miluji jaro. Citar se pase kousek ode mne, švihá spokojeně ocasem, je rád, že je venku, ani se mu nedivím. Zima byla dlouhá a krutá, ale už je jaro, začíná být teplá. Tráva mě šimrá na bosých chodidlech. Spletu si z vlasů cop ozdobený květinami, přitom je ale sbírám do košíku, sem tam je trochu povzbudím svojí mocí, aby vyrostly ještě víc a do toho si broukám nějaké melodii tím svým falešným zpěvem. No... Můj zpěv... prý zpívat umím, ale to já si rozhodně nemyslím. Pak ale Citar zaržá a zvedne hlavou, kterou natočí směrem ke stromům, které ohraničují tuto mýtinu. Stočím pohled tím směrem jako on a všimnu si nějakého muže, který sbírá bylinky? Proč to dělá? Neznám ho, rozhodně jsem ho ještě nikdy neviděla, ale nevypadá nijak zle, i když se mi okolo něj prostě něco nezdá, ale tak... měla bych ho první trochu poznat, ale je pravda, že mé čarodějné smysly se moc nemýlí. A cokoliv je lepší než upír. "Zdravím. Co tady hledáte?" poměrně hloupá otázka, uznávám, ale tak.. budu dělat, že nevidím, jak ty bylinky sbírá. A i kdyby je sbíral. Je to muž, tohle lidé - muži nedělají, aspoň jsem nikdy takového nikdy nepotkala. Položím košík na zem, nadzvednu sukni, přičemž naprosto ignoruji fakt, že mi jdou vidět kotníky, což není zrovna dobré, protože prostě... kotníky se neodhalují. Udělám jeho směrem pár kroků a zastavím se kousek od něj. "Nebo spíše... Proč tady hledáte ty bylinky?" opravím se nakonec tiše a odhodím si cop na záda.
|
|
|
Okolí
Apr 3, 2017 18:35:06 GMT
Post by Bran McDorch on Apr 3, 2017 18:35:06 GMT
Věnuji se svému a přehrabuji se v trávě. Není to zrovna moje nejoblíbenější činnost a beru to spíše jako nutnost. Navíc nejsem na lovu léčivek a pěkných kytiček, ale v zeleném moři všeho možného hledám hlavně jedovaté, a léčiteli ne přímo vyhledávané, rostliny. Navíc si ani nemám jak pomoci svou mocí, jednoduše neovládám sílu živlů a musel bych přenášet životní sílu jedné rostlinky do druhé či obětovat tu svou a to se mi zrovna nechce. Lehce se leknu, když mě z mých myšlenek a soustředění vytrhne nějaká kobyla a dívčina, která, soudě dle kosíku a květin, které si vpletla do vlasů, je tu taky na sběru rostlin. Když přišla blíže a pozdravila ho, jen naklonil hlavu a zkoumavě si ji prohlédl. "Zdravíčko..." Pronese a na sekundu se zamyslí. Co by tady mohl dělat, na jaře, třímajíc košík a očividně trhajíc bejlí... "Zahradničím, očividně." Pronese možná až trochu moc nevrle, ale nikdy nebyl fanda nezávazného rozhovoru s lidmi, které neznal a samotný proces seznamování pro něj spíše nepříjemným zážitkem. "Proč sbírám bylinky? Sbírám je proto, protože je potřebuji, k potěše i prodeji." pronese klidným, leč možná trochu chladným tónem. "A proč je sbíráš ty? Tedy, samozřejmě krom dekorace a ozvláštnění účesů..." Dodá s lehounkým náznakem úšklebku.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Okolí
Apr 3, 2017 18:54:56 GMT
Post by Deleted on Apr 3, 2017 18:54:56 GMT
Dalo by se říct, že vypadá i pohledně, ale něco se mi na něm nezdá a já netuším co, což mě štve, ale radši se ho nijak nevyptávám, ono se to nakonec projeví samo. Citar mě samozřejmě nenechá v přítomnosti nějakého cizáka samotnou a okamžitě za mnou dodupe, přičemž mi trochu silněji strčí do ramene, až klopýtnu více dopředu, směrem k tomu cizímu muži a zachichotám se, přičemž se na něj otočím a začnu ho škrábat na lysince, tam to má rád. Moje trdlo, doopravdy. Následně otočím hlavu zpět k tomu cizímu muži a překvapeně zamrkám nad jeho nevrlým, chladným tónem. Co jsem mu provedla, že se ke mě takto chová? Nemusí se mnou mluvit tak nevrle, stačí slušně poprosit, abych ho nechala být. Hulvát. Jako všichni muži, nepotkala jsem za svůj život snad žádného milého muže, kromě Maxe, ale toho už jsem tak šíleně dlouho neviděla, měla bych ho opět zajet navštívit, aby si nemyslel, že jsem snad zesnula nebo na něj zapomněla. Nikdy bych na něj nezapomněla. K prodeji? Tudíž se asi živí tím, co já. Překvapeně zamrkám, když si všimnu některých ne zrovna léčivých bylinek a nakrčím čelo, přičemž těknu pohledem do jeho obličeje. "Hodláte snad prodat tyto byliny? Mohl byste s nimi někoho nechtěně otrávit a to jistě nechcete," pronesu váhavě. Ale přeci... můžu si to dovolit, ne? Říct svůj názor. Navíc... mohl by těmi bylinkami někoho zabít, otrávit, nejsou zrovna vyhledávané normálními lidmi, což jen posílí můj divný pocit z něj. Aha... A najednou si tykáme? Tak dobře, proč se zaobírat slušností, že? "Živím se tím, vytvářím z nich mastičky, různé léčivé vodičky nebo je jenom tak usuším a prodám na trhu," odpovím jednoduše a pokrčím lehce rameny.
|
|
|
Okolí
Apr 3, 2017 19:36:12 GMT
Post by Bran McDorch on Apr 3, 2017 19:36:12 GMT
Celý svůj, už docela dlouhý, život žiju dle hesla 'Raději být mile překvapený pesimista nežli zklamaný optimista' a v lidech mnohdy hledám rovnou to špatné, a připravuji se na nejhorší. Když do ní kůň drkne a málem na mě upadne, reflexivně po ní vztáhnu ruce, ale pouze jen proto, aby ho svou muší váhou nezavalila. A hlavně to byl spíše reflex, než gentlemanství. Ale i tak se přiměju trochu se usmát, když se se zachichotala. Ovšem, jen co se otočila jsem úsměv zase stáhl. Tak ona si myslí, že snad prodávám kdoví co, kdoví komu a ani se v kytkách nevyznám. Nemusíte se ničeho bát, neprodávám bylinky těm, kteří neví, jak s nimi zacházet a neví, co dělají. A pokud by se někdo otrávil, pochybuji, že by to byla nehoda. Pronesu s docela klidným hlasem. Prostě prodávám své zboží, co s tím kdo dále dělá, už nikdy nebyla moje věc. Zajímá mě jen to, kolik mi zaplatí. Vyslechnu si o tom, čím se živí a usměju se. "Nejste příliš... mladá, na... s prominutím... Babku kořenářku? Kupodivu se optám s lehce milým tónem, nechci zas vyznít jakožto naprostý hulvát, i když mi ta reputace vrásky nedělá. Takže, pokud hádám správně, se také živíte magií a léčitelstvím, však? Zajímavé, jak mladá a přitom asi podnikavá...
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Okolí
Apr 3, 2017 19:54:41 GMT
via mobile
Post by Deleted on Apr 3, 2017 19:54:41 GMT
Chtěl mě zachytit, všimla jsem si toho a teď nevím, jestli to udělal kvůli tomu, abych ho nepovalila na zem nebo kvůli tomu, aby mě mohl zachytit, jako gentleman, ale tak nějak si myslím, že to byl spíše ten první důvod. Ne, že by mi to nějak vadilo, to vůbec ne, jen mě to nutí uvažovat, jestli je doopravdy takový hulvát, jak jsem ho odhadla podle hlasu nebo se třeba ještě vybarví do příjemné společnosti. A hned tu mě opět vykání, co to je tady toto za vychování? Tak ať tedy rozhodne, jak spolu budeme mluviti, zda-li vykáním či tykáním. Jeho slova mě možná ze začátku uklidní, ale pak ten dodatek o tom otrávení celý tento klid zboří jako hromádku karet. "To jsem ráda, že si dáváte pozor, s některými těmi bylinami si není radno zahrávat," přikývnu a tiše si povzdechnu. Já bych se nikdy dobrovolně neotrávila a vlastně si ani nijak jinak nesáhla na život. Mám ho docela ráda a jsem v tomto ohledu strašný zbabělec. Ale ani bych nedokázala takové rostliny prodávat, kousalo by mne špatné svědomí. "Ano, mladá jsem, ale snad nezáleží na věku, ne? Mám pro to vlohy," pokrčím lehce ramena. Po mamince, to ona mi nadělila do vínku moji magii, živelnou magii, jsem ve spojení se zemí a jsem hrdá na to, že taková jsem, že jsem čarodějka. Stejně hrdá jako moje maminka. "Ano, živím. Je to příjemná, nenáročná práce a mně to baví," ale i bez práce bych se obešla. Dokážu se uživit, žiju vlastně jen z toho, co mi nadělí příroda, sem tam si třeba něco koupím, ale to se nestává moc často. "A mohu znát vaše jméno?" Zeptám se ho zvědavě a nechám Citara, aby si šel toho podezřelého muže očichat.
|
|
|
Okolí
Apr 3, 2017 23:16:39 GMT
Post by Bran McDorch on Apr 3, 2017 23:16:39 GMT
Nepovažuji se za hulváta, ale na druhou stranu ani za gentlemana. Asi jak člověk stárne, přestane dbát na drobnosti jako tykání a vykání a dokonalé vychování. Jistě, pokud si to situace žádá, slušné chování je samozřejmostí a nemám problém vystupovat jako prvotřídní gentleman, ale pochybuji, že dívka, která trhá bylinky v lese je urozeného původu A ani nevypadá, že by to byla další přehnaně pozitivní hvězda, kterých už jsem pár potkal. Vlastně jsem si ani neuvědomil, že jsem sklouzl k tykání a když jsem na to přišel, bylo možná trochu pozdě to zachraňovat a tak doufá, že si toho třeba ani nevšimla. "A proto si s nimi nehraji... Magie, ať třeba jen při základním míchání bylin, není hračka..." ... teda pro mě není, ale co já vím o těch, kteří využívají elementy a umí si je podmanit div ne lusknutím prstů. Mé pouta k živlům však zpřetrhal šok v dětství a od té doby se napojuji na energii živých bytostí a jiných zářičů. "A smím li se zeptat, v jakém směru se vaše magické sklony projevují? Pokud můžu hádat bude to něco s bylinkami, lektvary a všeobecně onou světlou stranou, což? Optám se a doufám, že to moc nevyznělo jako řečnická otázka, kterých mnohdy mám až moc. "Oh jistě, ono ani vzhled či věk mnohdy nemusí být takový, jak se na první pohled zdá. Ale jistě, vše je pouze o schopnostech a nadání..." Jen pokývám hlavou a trochu se nutím, abych vypadal přátelštěji a ne až tak chladně. Když se ale přiblíží onen kůň, dost z nejistím. Díky zpřetrhaných vazbám na živly si moje magie bere energii z života okolo mě, pokud se nerozhodnu obětovat část svého a zvířata to vždy nějak vycítí a jednoduše mě nemají ráda. Už proto si koně prohlédnu s mrazivým pohledem a nespouštím z něj pohled. "Jmenuji se Bran, a Vy? Mimochodem,... moc pěkný kůň.", pronesu s očima probodávajícím koně. Všeobecně tyto zvířata moc nemusím, vždy se tváří, jakože ví víc, než si myslíme a nerad bych skončil s kopytem v libovolné části mého těla.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Okolí
Apr 4, 2017 13:42:36 GMT
Post by Deleted on Apr 4, 2017 13:42:36 GMT
Ano, slušné vychování bylo základem a samozřejmostí, avšak já ho moc neměla. Tykání a vykání zvládám, pukrle je zrovna v mém podání naprosto otřesné, jsem obyčejná čarodějka vychovávána jako kluk, něco takového jde naprosto mimo mě. Nedovedu si představit, co bych dělala, kdyby mě najednou někdo nacpal do úzkých korzetových šatů a strčil mezi šlechtu. Asi bych se zbláznila nebo prostě utekla, tyto věci nejsou pro mě, mám radši skromnost a přírodu než nějaké hezké botky a šperky. A velikou společnost. "To máte pravdu, ale... občas s magií může být i legrace," první na jeho slova přitakám, ale pak mu je částečně vyvrátím. Ano, s magií by se mělo jednat opatrně, ale zodpovědně, ale může s ní být i legrace. Když kolem mě jen tak rostou rostliny, protože jim svojí mocí pomáhám, naplňuje mě to radostí, baví mě to. Ale záleží na úhlu pohledu, jde o to, kdo si co pod pojmem legrace představí. "Ano, dalo by se to tak říct. Živelná magie, lektvary a základní, ale občas i složitá kouzla," odpovím jednoduše a pokrčím rameny, ale jeho slova mě trochu zarazí. "A vy se snad nezabýváte bílou magií?" pronesu opatrně a trochu přimhouřím oči. Černá magie je špatná, moc moc špatná, nikdo by se jí neměl zabývat, protože dokáže napáchat velké škody. Pokud je to ale v únosné míře, ještě se s tím smířím, ale prostě ne, od malička jsem vedena k tomu, že černá magie je ta špatná. Pokývu na jeho další slova, když mi odsouhlasí, že věk ani vzhled toho ne vždy řeknou mnoho, ale občas ano, například se díky odění dá poznat, do jaké společenské vrstvy patří ten daný člověk, ale soudit podle toho je hloupé. Když si všimnu jeho poměrně nervózního a chladného pohledu a též trochu hysterické reakce Citara, který se k němu jen trochu přiblíží, zafrká, a pak odskočí ke mě. Okamžitě rukou zajedu do jeho hřívy a nechám ho, aby se uklidnil. Něco ho na tom muži děsí a to se mi nelíbí, proto pro jistotu trochu odstoupím dozadu, ale ne moc, aby to nevypadalo divně. "Dearbhail," odpovím stručně a váhavě se pousměji, přičemž děkovně kývnu hlavou. "Mockrát děkuji, jmenuje se Citar," dodám tiše a rozhlédnu se kolem sebe, ale poté pohledem zakotvím opět na tom muži přede mnou. "A ráda vás poznávám, samozřejmě."
|
|
|
Okolí
Apr 4, 2017 14:19:12 GMT
Post by Bran McDorch on Apr 4, 2017 14:19:12 GMT
Za svůj život jsem již měl pár situací, kdy jsem se musel chovat dle 'kodexu' a patřičně se oblékat. Jistě, mé egoistické já si patřičně užívá hezké oblečení a když se ke mě lidé chovají jako k něčemu extra, ale co si budu nalhávat, pár dryáků a kouzel nikomu slávu nedoneslo, nebo ne ta magie, kterou já využívám. "Oh jistě, že s magií je legrace, jinak by se jí nezabývalo tolik lidí. Ale záleží, co za magii užíváte..." pronesu možná trochu tajemně a usměji se. Její otázka mě však trochu zarazí. "Ono moje magie už díky jejímu původu nemůže být čistě bílá. Ale jinak se pohybuji hlavně v...jak to říci... šedých vodách. Záleží, čím definujete dobro a zlo. Magie nemá barvu, záleží na interpretaci." Pronesu klidně. Ono abych využil magii, musím ji vysát s něčeho jiného. To platí i u léčení, nemůžu nikoho vyléčit, aniž bych vysál zdraví z něčeho jiného. Očividně se dívčině přestanu pozdávat, jakmile její kůň začne jančit, stejně jako většina zvířat, až na mou věrnou havranici, která pravděpodobně vyspává někde doma. "Abych se omluvil, většina zvířat mě prostě nesnáší, asi nějaké špatné vibrace", pronesu a zatvářím se značně omluvně a dám si záležet, aby to znělo více jako vtip. Upřímně si nejsem jistý, zda to jméno vůbec dokážu vyslovit, ale i tak se usměji a pronesu "Pěkné jméno, docela... neobvyklé." Jen kývnu hlavou na srozumění při představení koně a znovu si ho pro své vlastní bezpečí prohlédnu. Pak se ale vrátím pohledem na dívčinu a lehce se usměji. "Potěšení na mé straně."
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Okolí
Apr 4, 2017 14:55:18 GMT
Post by Deleted on Apr 4, 2017 14:55:18 GMT
"Jenže to nejsou lidé jako my, většina si na nás hraje," zakoulím očima. Tyto lidi též nepochopím, různé šarlatány, kteří si myslí, že se můžou stát čaroději, jen protože chtějí. Musí se s tím nadáním narodit a to, že rozumí pár bylinkám, nic neznamená. Já bylinkám též rozumím, umím je používat, ale většinou bez nějaké alespoň minimální znalosti kouzel a nadání člověk toho prostě moc nesvede, tak to je. Šedé vody? Doopravdy? Tiše si povzdechnu a tak trochu si přijdu, jako kdyby mě poučoval. Ano, tohle všechno vím, jsem s tím obeznámena, ale pojmenovávám to obecně, prostě se to tak jmenuje, to už doopravdy nezměním. "Většinou je rozlišení poměrně jednoduché bych řekla. Světlá, bílá magie je se spojení s přírodou, životem kolem nás, ale černá magie využívá smrt, energii jiných lidé pro svůj prospěch. A šedá... to je asi něco mezi tím, akorát si nedokážu představit, jak to vypadá," vlastně jsem se ani nikdy nesetkala s někým, kdo využívá černou magii a jsem za to ráda. "Ach tak, chápu, zvířata jsou na toto velice citlivá," pronesu tiše a druhou rukou pohladím Ciatara po lysině šeptajíc mu nějaká uklidňující slůvka, díky kterým se začne pomalu uklidňovat. Moc celkově cizí lidi nemusí, ale tento se mu očividně nelíbí ještě víc. Asi doopravdy nějaké divné vibrace. "Ano, maminka byla keltka, takže vybrala takové. Sama si na něm občas zlámu jazyk," ale i tak jsem hrdá na své jméno. Líbí se mi, přijde mi hezké, akorát je doopravdy celkem kostrbaté. "Ale stačí mi říkat Dear, je to jednodušší," dodám nakonec, abych mu ulehčila kdyby náhodou mé oslovování. Při jeho slovech udělám tedy malé pukrle a pomalu se vrátím k němu blíže, přičemž se zadívám do toho jeho košíku, opět. "Proč vůbec nejste na oslavách?" zeptám se ho zvědavě a zvednu k němu pohled. Možná bych neměla stát tak blízko, ale neublíží mi. Doufám. Já jemu tedy rozhodně ne, jsem mírumilovný člověk.
|
|