esme
Pocestný
|
Post by esme on Jan 8, 2017 23:22:13 GMT
"Každý člověk chce něco, neříkala bych jen žena." Povím pobaveně a urovnám si šaty. "Stále mladé, větší poprsí, nerozumím tomu pane Ali, ale připadá mi to, že si trochu hrajete na boha. Kdo se vám líbí splníte jeho přání a kdo ne, tak nic nedostane." Nakrčím trochu nos, zatím co já jsem říkala svůj názor, on jako robot říkal tyhle věci, že dává, když chce a nedává když nechce, a co jeho názor. Také se mu dívám do očí, vzpupně, přímo proti němu. "Připadáte mi jako hodný a laskavý člověk Ali, váž vztah k přírodě a zvířatům je obdivuhodný a musí to být jistě krásný pocit mít tak divoké přátelé, ale ......" zkřížím si ruce na prsou s nakrčeným nosíkem a tím svým vzpupným výrazem. "Co vaše pocity? Co vaše touhy? Kdybych si na vás ty ruce nechala a pokračovala v tom, necháte si to líbit bez ceknutí? Kdyby jsem přišel někdo s absolutní touhou mít dva nosy protože je prostě chce, uděláte to, protože vy plníte přání jako nějaký džin?...." Občas takhle vybuchnu, ale nejsem na něho naštvaná, není zlý, ale štve mě, že s něj skoro nic nevyřazuje. "....Měl by jste být divoký jako vaše zvířata....." já byla svým způsobem divoká, proto jsem možná trochu vybuchla, nemyslela jsem to zle, jak říkám, libí se mi je hodná a milý, ale prostě...... nevím jsem žena nevím jak vám popsat svůj pocit z něj. Za chvíli se stejně uklidním a omluvím se mu a nebudu se tvářit tak vzpupně, jenom potřebuji chvíli, abych si uvědomila, že jsem možná urazila někoho kdo mi velmi, velmi pomohl. Nakonec se opřu o zed a nadechnu se a vydechnu se smutným výrazem. "Nechápu to, ne nechápu, magie... připadá mi že můžete všechno a to je.... to je trochu děsivé..."
|
|
|
Post by Ali al-Malik on Jan 9, 2017 18:31:34 GMT
„To máte pravdu. Ale zeptám se i já vás.“ Mrknu a dál ji sleduji pobaveně. „Co je bůh? Já bůh nejsem. Ale mám moc a každá moc si žádá zodpovědnost a ten, kdo ji nesplňuje, ten skončí špatně…. Já za své věci už zaplatil dost. Jak se říká, tak všechno má své pro a proti.“ Neuhýbám pohledem z jejích očí. „Připadat vám můžu… ale jsem? Když mluvíte o dvou nosích.. záleží na situaci. Potřebujeje je? A když ne.. má čím zaplatit? Kdybych byl džin, bylo by to zajímavé, ale takhle si připadám spíše jako démon. „ Vím i cenu lidského života… dost lidí jej ztratí výměnou za něco jiného… bůh… kdybych byl bůh, tak jich většinu raději pošlu pryč, ale jsem jen obchodník. Obchodník i s tím, co může z radosti udělat smutek a někdy i hůř.“ Přejdu k ní. Opřu ruce naproti její hlavě. Stále ji sleduji. „Magie je jen síla… mocná a nebezpečná..“ „Ano jsem hodný… romantik.. snílek.. různé přezdívky mám..“ Natáhnu ruku a pohladím ji jemně po krku dolů k výstřihu, ale ňader se nedotknu. Nerad jsem byl ten co tohle vedl. Užíval jsem si dravosti žen a požitků. Mohl bych ji hned svést, ale to by znamenalo, že bych skočil na její past a to by mělo svou cenu.
|
|
esme
Pocestný
|
Post by esme on Jan 9, 2017 19:30:33 GMT
"Nejsem moc věřící pane , myslím si že bud je bůh slepý nebo se vyžívá v utrpení nevinných lidí, ale bůh může všechno a mě připadáte, že můžete všechno." Povím s pohledem dolů, ale pak se mu zase podívám do očí. Zaplatil dost? jistě nic není zadarmo, jistě si to ani neumím představit jak zaplatil, ale stejně. "Nejste bůh, to by bylo rouhání." povím tvrdohlavě a nakloním hlavu na stranu. "Démon? To se vás tolik lidí bojí, proto co umíte, nebo to je stránka magie tak odvrácená." Mno jistě vyčarovat dva nosy stojí určitě hodně sil, nebo to prostě jen nechápu.
Když popojde ke mě a dá mi ruce vedle hlavy, tak se mu upřeně zadívám do očí, možná je přeci jen trochu divoký. "Obchodník co potřebuje peníze, ale zase jich nemá tak málo, protože si může určovat cenu podle toho jak se mu chce." Monopol, takový člověk jako on tu snad ani není. to co dal mě. Udělá mi to radost?
Když mě začne hladit, zavři spokojeně oči, ale nakonec je prudce otevřu a tu ruku mu chytnu. "Ne." Zašeptám a dál se mu dívám do očí. "Myslím, že bych měla jít." Koukala jsem se na ten seznam a né všechny ingredience byli levné. "Řekněte mi co za to chcete, moje cena by se vám nemusela líbit."
|
|
|
Post by Ali al-Malik on Jan 9, 2017 19:46:12 GMT
Uchechtnu se a stáhnu ruku. Vlastně jsem to měl dříve nebo později v plánu. „ Nejsem obchodník, který by jel a čistě za ziskem… vydělám si tolik, kolik bych potřeboval.“ Přejdu k truhličce a přejedu po ní prsty. „Peníze lidi netvoří šťastný.. u nás máme směnný obchod a největší platidlo je voda. Za pár hltů vám kdokoliv dá to nejcenější co má a tady? Tady se voda rozlévá jakoby nic…“ Přejdu k seznamu a kývnu na něj. „Jestli umíte počítat, tak cenu máte tady…“ Vezmu si tužku a pár pohyby ji vypíšu pod onen seznam. „Tohle jsem za všechny suroviny a teď je na vás… kolik si budete cenit mých služeb.“ Usměji se Přejdu ke křeslu a posadím se na chvíli a pak se napiji svého už chladnějšího čaje, než se zase zvednu a přejdu dál. „Nevěřím v boha a nebojte… vykouzlit…. To je špatný termín. Neumím ovládat energii a tvořit z ničeho. Jsem spíše alchymista.. ale i tak mi někteří říkají kouzelník.“ Popojdu zase kousek a vezmu si z šuplíku několik sušených datlí, které si po jedné vkládám do úst. „Ale je to na vás, jak mě budete vidět.“ Mrknu.
|
|
esme
Pocestný
|
Post by esme on Jan 9, 2017 20:04:53 GMT
"U nás jsou peníze důležité a když je válka, tak také dáváme celé mění za potraviny. Nejsem zas tak zhýčkaná, ale přesto si žiji lépe než mnoho lidí. Štěstí je pomíjívé, láska a krása jsou pomíjivé a já si musím šetřit, až pomine ta moje. Jsem sama pane starám se o sebe sama, ale ne vždy to stačí." Jistě mám víc peněz jak kde jaká chudinská rodina, ale nemám tolik štěstí, rozdíl je v tom, že i kdybych se peněz vzdala, stejně nemám tolik štěstí, stále budu sama, bez mích bratrů, bez rodiny, ale s tímhle jsem se naučila žít a rozesměji se. "Příště až přijdu, donesu vám nějakou vodu pane Ali." Také na něj mrknu. Vytáhnu z pod šaty měšec což je asi tak 3/4 částky a přistoupím blíž. "Je to celkem drahé, ale stojí mi to za to." Jemně se pousměji a také se ho dotknu, vložím mu peníze do dlaní a letmo ho políbím na rty. "Tak si vás cením pane Ali." Prohrábnu mu vlasy a odtáhnu se a dám se na odchod. "Jistě se zase uvidíme."
|
|
|
Post by Ciaran (Brandon Dubhag) on Mar 1, 2017 0:24:16 GMT
Venku byl den a jelikož jsem byl natolik líný, že jsem si ještě nesehnal bydlení, tak jsem stále v krčmě, ve stájích, čí v lese. Ve stájích spím na seně, zatím co mi má klisna funí do obličeje, v krčmě piji a v lesích se jen tak potuluji a ted, ted jsem v té krčmě a přežívám další den. Bylo by zábavné u někoho pracovat, sice pracovat nemusím, ale tak starý člověk jak já se občas nudí, i když budme upřímní, i jako člověk jsem se nudil, ale ne tolik, maximálně když nebyli žádné války, moje žena byla poprvé těhotná a měla ty své nálady a můj kmen ode mne nic nevyžadoval, protože všeho bylo dost. Popíjel jsem jako vždycky sám, některé lidi hold někdy děsí tak vysoký muž a ani nevím jestli zrovna o společnost stojím, protože moje chladná tvář obezřetně pozorovala každého kdo se jen pohnul, jsem už hold takový, ale měl jsem hlad, potřeba, kterou chtě nechtě musím vždy ukojit. Nakonec jsem se zase sebral, protože ty hordy lidí nedělali dobře mé chuti po krvi a tak jsem se zase sebral, přikryl jsem si pláštěm hlavou a upíři rychlosti jsem se dostal do stájí. Ještě se ze mě trochu doutnal kouř a tak jsem ponořil hlavu do vody a lačně pil alespoň vodu, potom jsem si lehl na seno a nechal na sebe funět svojí klisnu, která mi trochu ožírala vlasy a tak se tomu usměji. "Kuš mrcho." povím ze smíchem a nakonec zavřu na chvíli oči.
|
|
|
Post by Wilhelmina von Eichendorf on Mar 8, 2017 19:51:56 GMT
Právě se vracela z projížďky z lesa, pod kopyty Muireann klapala dlažba a Wulfi se proplétal vylidněnými ulicemi za klisniným ocasem. Když uviděla známou krčmu, nemohla zastavit vzpomínky na první týdny, které strávila v této Bohem pozapomenuté zemi. Už rok uplynul jako voda v řece. Lehce se pro sebe pousměje, zastaví Muireann a sesedne s divokým zavířením tmavě modré suknice a černého pláště, který jí chránil před chladem zimy. Popadne ji za otěže, projede Wulfiho srst na hřbetě, ke kterému se již nemusela téměř sklánět a zamíří si to do stájí. Nečekává zde moc lidí, proto svému okolí moc pozornosti nevěnuje a hledá vhodné místo, která by svými rozměry trochu převyšovalo ostatní, kam by klisnu ustájila. Proto si ani nevšimne mohutného muže na seně hned vedle kobyly. Ale v tuto chvíli se může spolehnout na svého vlka, který si neznámého všiml a zůstal stát na místě jako přikovaný. "Wulfi...?" zamumlá na vlka a nejprve se ohlédne na něj, než sleduje směr jeho pohledu a pohled jí padne na něj. "Oh." zamumlá a chvíli muže tiše pozoruje. Z jeho pozice neumí přesně odhadnout jeho velikost, proto jí nedojde, jak je doopravdy vysoký, takže se jím zase tolik nezabývá. Z jejího pohledu to je prostě jen nějaký pocestný. Zavede Muireann do stání a sundá jí sedlo. Musí to být zvláštní pohled na šlechtičnu, jak obstarává vlastního koně, ale tajné vyjížďky v mládí jí mnohému naučily. Jen co sedlo přehodí přes okraj stání, znovu vykoukne na Wulfiho, který se stále nepohl z místa uprostřed uličky. To už ji trochu znepokojuje.
|
|
|
Post by Ciaran (Brandon Dubhag) on Mar 8, 2017 20:22:19 GMT
Nemusel jsem se ani pohnout, abych necítil a neslyšel v dáli dusot koně a neslyšel různé tepy, zvíře, zvíře, člověk. Okamžitě polknu a má klisna neklidně zafrká a já jí mávnutím odeženu a sám si sáhnu na hrdlo, které mě již trochu pálilo. Umím se ovládat, to ano, ale poslední dobrou jsem nějak zapomínal jíst, ale stále to není tak hrozné, večer omámím nějakého ochlastu, párkrát si cucnu a půjde svět zase dál. To už, ale ta žena přijede a já zase na chvíli zavřu oči a vychutnávám si nové vůně a přitom jasně na sobě cítím pohled, toho zvířete. Taková menší otázka, když je zvláštní, že si šlechtična sama odsedlává koně, jak mám poznat, že to je šlechtična? Já jsem také šlechtic, ale podle obyčejné košile a vařené kůže, kterou mám na sobě vypadám spíš jako štolba, nebo žoldák. "OH?" Otevřu oči a spočinu na na ní chladným zrakem a pak na jejího vlko-psa. Nemůžu si pomoct, na mě je to zvíře až příliš ochočené na první pohled a navíc je menší než můj bratr, možná je to čistý vlk, možná kříženec, tak jako tak je to stejně nádherné stvoření, at už vlk či jeho kamarádka? Sám přesně nevím jak to nazvat. Postavím se v celé své kráse, popojdu k ní blíž a kleknu si k jejímu vlkovy. "Říkala jste Wulfi má paní?" Na tváři se mi objeví jen nepatrný náznak pobavení, načež se zase postavím. "Mohu se postarat o vašeho koně.?" Moje klisna na tu její nepřátelsky zafuní a já se musím zasmát. "Nech toho ty jedna mrcho a starej se o své." Řeknu Krásce pobaveně, protože ona klisny moc nemusí, hlavně ty jezdecké šlechticů.
|
|
|
Post by Wilhelmina von Eichendorf on Mar 8, 2017 20:46:36 GMT
Zatímco takto vyhlíží ze stání, brzo ucítí dech Muireann na svých vlasech. Jako vždy chce zase něco provést s jejími vlasy. Už automaticky sáhne dozadu a ostrčí její čumák kousek dál od svojí hlavy. V tu chvíli se neznámý zvedne a ona najednou nehledí dolů. Ne, musí pěkně zaklonit hlavu, aby mu mohla pohlédnou do očí. Sama se lehce instinktivně narovná a pohled zabodne přímo do jeho očí. Nic na ní není znát, ani její nechuť hledět nahoru. Když si ovšem zase přidřepne, na chvíli na něj zase hledí zvrchu. Wulfimu se očividně jeho blízkost příliš nezamlouvá, protože mu z hrdla unikne krátké zavrčení a okamžitě se vzdálí na jiný konec stájí. Zřejmě prozkoumávat pachy, kterých jistě cítí plno. "Ja. Říkala," potvrdí mu to stručně i s německým přízvukem v hlase, který se i po roce života mimo Svatou říši římskou nevytratil. Netuší, co, zřejmě pocestného, najednou tak popadlo, že se jí chce starat o Muireann. Prozatím za to nechce ani denár. "Myslím, že jí bude stačit, když jí donesete vodu." prohlásí nakonec a přijme tak jeho nabídku. Znovu se krátce otočí k Muireann a přejede jí rukou po krku a nemůže si nevšimnout tenké vrstvy už zaschlého potu. Možná by potřebovala i trochu vytřít do sucha, ale není si jistá, jestli to chce nechávat na starost jemu. Nemá v plánu se zdržet dlouho, ale taky nechce Muireann zanedbávat. Přeci jen jí na klisně záleží více než na devadesáti procentech obyvatel hradu. Nemůže si pomoct a tiše se uchechnout nad jeho slovy ke klisně.
|
|
|
Post by Ciaran (Brandon Dubhag) on Mar 8, 2017 21:14:06 GMT
Pes který štěká nekouše a proto když ten její vlko-pes odběhne očichávat okolní pachy, tak se znovu nepatrně pousměji, ale jinak mám chladnou a nevýraznou tvář, nejvíce roztaji s mojí klisnou, nebo s někým z mé země, jinak si udržuji kamenný obličej a oči plné chladu a podezření. Normální člověk by se asi vlka bál, ale já se nebál ani jako člověk, vyrůstal jsem s nimi a navíc jsem válečník, byl jsem vůdce kmene, i ted i jako člověk bych dokázal zabít i dva vlky na jednou, což jsem nikdy neudělal, nebudu si zabíjet příbuzné. "Dobrá má paní, ten váš Wulfi děsí ostatní koně, není to tak docela pes a to některá zvířata zneklidňuje." Stejně asi já jsem zneklidnil jejího Wulfiho....ne prostě už ze mě to jméno nedostane, je to typicky ženské pojmenování, příliš měkké než aby se ho někdo bál, ale své pohrdání na sobě nedám znát, i když při vyslovení slova Wulfi tam bylo znát drzé rýpnutí. "Jak si má Lady přeje." Neukloním se nic, sice to zní zdvořile má Lady, ale já to říkám způsobem, jako kdybych mluvil o pivě v hospodě. Někdo by to mohl nazvat drzostí a nebo že jsem neomalený a hrubý a nebudu vám vymlouvat to, že to tak není, možná že je. Poté co donesu vodu a naliji jí do žlabu, tak svojí klisnu plácnu po zadku, aby se tu nemotala, protože jsme na ní viděl, jak by si zabrala napajedlo pro sebe a nechtěla tam její klisnu pustit. moc dobře jí znám, ty její jiskřičky v očích, je stejně nezkrotná jako byla moje žena konkurenci předem nemá ráda a proto, když jsem černé klisně sundal ohlávku, aby se mohla nerušeně napít a poplácal jí po hřbete, tak Kráska zase nevrle zafuněla, načež jsem po ní střelil tvrdým pohledem a o krok couvla. "Mohu vám jí i očistit, stejně nemám nic lepšího na práci má paní." Povím zase tím svým chladným způsobem a dívám se té ženě do očí a začnu je studovat, také nejsem moc výřečný.
|
|
|
Post by Wilhelmina von Eichendorf on Mar 8, 2017 21:36:57 GMT
Je zvyklá spíše poslouchat ostatní než sama mluvit, takže určité niance v jeho hlase zaslechne, zvláště při vyslovování Wulfiho jména... Proto se má v sobě docela silný pocit, že se jí svým způsobem vysmívá. Jí nebo Wulfimu. A co opravdu nesnáší, je drzost a výsměch vůči její osobě. Proto jsou zvířata a knihy nespočetněkrát lepšími společníky než lidské bytosti. Oči jí ztvrdnou a to je snad jediné znamení, že to zachytila, jinak dál klidně stojí vedle Muireann a něžně jí hladí. Klisna nemá ráda cizince. Ani ji neměla moc ráda, dokud si k sobě nenašly cestu. Proto na ni raději dohlíží, přeci jen je dost mohutná a velká, žádný přehlídkový kůň. "Oh, nepovídejte." sarkasmus je v jejím hlase jasně slyšet, ani se ho nepokouší skrývat. Moc dobře ví, co je Wulfi zač, vzhledem k tomu, že ho k ní donesla jeho matka. Proto také jen lehce zkomolila německý výraz pro vlka, přeci jen jí připadalo divné na něj volat "Vlku!", jen v jiném jazyce, než kterým se mluví zde. Tón jeho hlasu se jí nelíbí čím dál tím víc, ale jediný účinek, který to na ni má, je ten, že se mu příště vyhne a bude ho ignorovat jak nejdéle to bude možné. Žije na této zemi již dost dlouho na to, aby jí dobře skrývaná drzost a neúcta výrazně naštvala. Když rozšíří svojí nabídku i o očištění, zvedne zrak od černé klisny a zabodne své oči do těch jeho. Její pohled nepůsobí tak tvrdě jako jeho, možná za to může teplá barva jejích očí, možná to, že si neprošla vyloženými hrůzami, jako je válka a podobně, takže nemá nijak ohryzanou duši ani žádné vzpomínky, jež by bylo nutno pohřbít. Nicméně jeho pohled drží a lehce nakloní hlavu na stranu. Brzo jí bude bolet za krkem z toho vzhlížení vzhůru. "Co za vaše služby budete žádat?" nebaví jí chodit kolem horké kaše a slova "nemám nic lepšího na práci" už slyšela. A nechce se jí ani za mák věřit, že muž s jeho pohledem to dělá jen z dobroty srdce.
|
|
|
Post by Ciaran (Brandon Dubhag) on Mar 8, 2017 21:58:48 GMT
Ano vysmívám se Wulfimu jeho jménu přesně řečeno, jeho poslušnosti, pro mne to není pravý vlk, zažil jsem divočejší psy, než toho jejího Wulfiho, je mi z toho smutno, že si někdo ochočit takhle jednoho člena mé rodiny, protože jejich krása spočívá právě v jejich divokosti, v tom, že kdyby byli ted ve stájí, vrčeli by na koně a nejspíš by si jednoho chtěli ulovit, v tom že jsou vlci obezřetní tvorové a sami do města nechodí a straní se lidí, ano každé zvíře dokáže přilnout k člověku, ale já svého bratra nenutím bydlet v domě a spát v pelechu nebo se mnou v posteli, to já s ním spím venku v lese a podrbu ho za uchem, když chce on. Když jsem byl mladý, tak se mi kolikrát stalo, že mě můj bratr kousl, když neměl náladu, jako moje žena mě udeřila, když jsem jí naštval. Po tom jejím nepovídejte, po ní střelím zamračeným pohledem, nemám rád, když se mi někdo vysmívá do obličeje. "Pokud vám přijde normální, nesouhlasné funění všech koní okolo, kromě vašeho a mého a nervozní dupot, tak máte jistě pravdu má paní, že to zvíře tady má co pohledávat že? kdo jsem já, má Lady, abych zpochybňoval vaše rozhodnutí." Po pravdě sice mám chladný výraz, ale něco se mi na ní líbí, zvláště když se snaží napodobit můj nevraživý pohled. Nos trochu nahoru, jemně naštvaná mojí drzostí, ale stále klidná, až na její oči, které se mnou v ničem nesouhlasí. "Jste velice nedůvěřivá má paní, já bych nikdy nic od dámy nežádal, pokud by mi to nechtěla sama dát." PRavdou je, že rád pracuji ze zvířaty, že bych opravdu rád se o její klisnu postaral a další věc je to, že opravdu nemám co lepšího na práci, venku je slunko a já jsem tu spokojený a i když po sobě házíme chladné pohledy, je pravda, že jsem rád vnečí přítomnosti, opravdu, opravdu nic po ní nechci. "možná kdyby jste pro mne měla dlouhodobou práci má paní."
|
|
|
Post by Wilhelmina von Eichendorf on Mar 8, 2017 22:32:07 GMT
Narovná znovu hlavu při jeho slovech a s nich neříkajícím výrazem ho pozoruje a v hlavě si přerovnává jeho slova. Její sarkasmus nenarážel na to, jak moc zneklidňuje zvířata, spíše jak jí oznamoval, že Wulfi není normální pes, jakoby to sama nevěděla. Z jeho úhlu pohledu jí dochází, že má pravdu, občas zapomíná, že i když si Muireann zvykla na přítomnost Wulfiho, tak to neznamená, že to platí pro všechny koně. Navíc je běžné, že při vyjížďkách v lesích se Wulfi vrátí s krví na srsti. To ovšem neznamená, že se jí líbí, že ji o tom musel poučit někdo jiný, proto její oči znovu naberou tvrdší výraz. Spustí ruku z hřbetu klisny a tiše si pro sebe povzdechne. "Pravda," zabrouká si polohlasem, tak tiše, že by to normální člověk neměl šanci slyšet. Bez dalších slov se klidným krokem vydá ke vchodu do stáje, který za ní předtím zaklapl a rozhlédne se kolem. "Wulfi," zabrouká na vlka, který se o chvíli později vynoří z prázdného stání. Pootevře vchodové dveře a vlk tiše vyklouzne do denního světla. Ví, že se nevzdálí příliš daleko, ale přesto nechává dveře otevřené a zajistí je nejbližším kýblem, aby se znovu nezavřely. Chce mít jistotu, že se její společník může kdykoliv vrátit. Ona sama přejde zpět ke klisně, která si odfrkne, když se znovu objeví v jejím zorném poli, jakoby jí vyčítala, že ji tu klidně nechala. Při jeho slovech jí po rtech přejede hořký úsměv, vypadá spíše jako úšklebek, ale k jejím očím nedosáhl. "Některým věcem se člověk naučí, jiným ne. A pokud je opravdu touhou vašeho srdce vyčistit Muireann, tak prosím, směle do toho," prohlásí nakonec a pokyne mu rukou, že má volné pole působnosti. Celý život žije s tajemstvím, které jí mohlo stát život velmi snadno, kdyby řekla jen jedinou větu špatně. Jak by se mohla naučit věřit lidem, když od všech očekávala, že ji pošlou po pětiminutovém rozhovoru na hranici? Zjistila, že je nejen lepší, ale i pohodlnější, se s lidmi prostě nebavit a nic neprozrazovat. Už po nějakých 34 let jí to funguje. Když poté zmíní dlouhoudobou práci, kterou by rád našel, jen ho počatuje dalším nečitelným pohledem a znovu se věnuje Muireann, minimálně rukama, a chvíli mlčí a očividně přemýšlí o jeho žádosti. "Zkuste se poptat na hradě. Mám pocit, že neustále shánějí nějaké pracovníky," neříká to s žádným podtextem, prostě sděluje, co si myslí, že je pravda. Lepší radu pro něj nemá a práci také ne, jelikož opravdu víc služebnictva než své dvě služky nepotřebuje.
|
|
|
Post by Ciaran (Brandon Dubhag) on Mar 9, 2017 0:05:29 GMT
To její tvíře, prostě není normální pes, což je pravda také je jistě pravda, že to o něm ví, že to není pes, také jsem to tak nemyslel, že by náhodou zapomínala na to že její mazlíček je vlastně vlk, ale zapomíná jak na vlky reagují zvířata i někteří lidé, možná kdybych byl žena na jejím místě a do stájí si to nakráčel někdo s vlkem, asi se choulím do kouta, zvlášt když by to na mě zavrčelo, ale nejsem žena v hezkých šatech, která nejspíš soutěží o to kdo má tvrdší pohled. Já se tak dívám normálně, zatím co na ní je vidět, že to dělá úmyslně, sice netuším z jakého důvodu a co tím chce docílit tím svým pohledem, protože na mě tohle nemá efekt. Když mi přeci jenom dá zapravdu a vlka odvede, tak se opatrně dotknu jejího koně. "Neboj se maličká." Zašeptám klidným a přívětivým hlasem s trochou něhy a polaskám jí po srsti, načež jí sundám sedlo. Dokonce se i spokojeně usměji, i přes nesouhlasné odfrknutí mé klisny, která žárlí. Ale když se vrátí ta žena, tak mám zase zcela nečitelnou tvář a mlčím, nikdy jsem nebyl upovídaný, takže ani tohle není vy jímka, ale tak jako tak se musím po chvilce pousmát, znám jméno jejího koně, jejího vlka, ale ne její. "Jak si paní přeje." a opravdu začnu její klisnu hřebelcovat, něžně hřebelcovat, i když jsem sedm stop vysoký muž, i když bych dokázal urvat hlavu kde komu jako mrknutí oka, tak jsem na její klisnu opravdu jemný. Když mi řekne, že můžu dělat něco v hradu, tak se na ní jen otočím a pohled s očí mi sklouzne na její krk, chvíli se na něj zadívám a pak se znovu obrátím ke koni. "Možná" povím tiše a pozoruji Krásku, jak mě pozoruje, za tohle od ní schytám kousanec. Já ani pracovat nemusím, nemusím spát na seně a nemusím mít otrhané oblečení, já můžu a nemůžu skoro všechno. "Nepotkávám královny každý den, abych mohl do hradu s povolením."
|
|
|
Post by Wilhelmina von Eichendorf on Mar 9, 2017 14:39:35 GMT
Muireann není v žádném smyslu slova maličká a při jeho slovech jen pohodí hlavou, jako by mu snad rozumněla. Ale nechá se polaskat a trpělivě stojí ve stání. Je na ní vidět, že si něžnou pozornost užívá a zřejmě s ní teď nikdo ani nehne. Nad svou klisnou jen zavrtí hlavou, když si toho všimne. Ale i přesto, že Muireann je ustájená, se stále ze stájí nevzdaluje, místo toho pozoruje každý jeho pohyb. Přeci jen mu nevěří natolik, aby ho zde nechala samotného s Muireann. Může to být i lapka, jakých na cestě sem potkala desítky. Nad jeho slovy, než ji začne hřebelcovat, se musí tiše uchechnout, protože jí to zní z jeho úst... podivně. Už si ho zařadila mezi osoby, jejichž společnost zrovna nepreferuje, takže jí všechny projevy... zdvořilosti a dokonce i jemných dotyků vůči Muireann připadají poněkud zvláštní a nehodící se k její vnitřní představě o tomto muži. Možná by neměla dělat tak rychlé závěry, ale proč by nemohla? Není to tak, že by jí na jeho názoru či jeho smýšlení nějak moc záleželo. Trošičku se zarazí nad jeho směrem pohledu, který mířil na její odhalené hrdlo, které instinktivně zakryje svou hřívou vlasů, které v tom okamžiku přehodí dopředu, aby jej alespoň částečně zakryly, a elegantně si založí ruce na prsou. Nemá ráda pohledy na krk, ani na jiné části těla, kam se dá zakousnout. Stále si nezvykla na fakt, že se kolem volně potulují upíři i vlkodlaci... Nikdo jí nemůže vyčítat obezřetnost vůči těmto bytostem. Nad jeho slovy vytáhne lehce jedno obočí nahoru a nakloní tázavě hlavu na stranu. "Jistě potřebujete glejt pro vstup do hradu, ale na to, aby jste se poptal strážných u brány, jestli nepotřebují výpomoc na hradě, ho snad nepotřebujete, ne?" v jejích slovech zní upřímnost, protože samozřejmě, jako šlechtična, jež nikdy nemusela pracovat, byla pozvána na hrad Jejím Veličenstvem a nyní tam přebývá jako její dvorní dáma, tyto "běžné starosti" nezná, jelikož si je nikdy neprožila. Prostě je typickou šlechtičnou, pro kterou největší fyzickou námahou byla cesta přes velkou část Evropy. Taktéž mu nehodlá žádnou práci zařizovat sama, běhat po hradě a hledat práci muži, který zřejmě spí ve slámě ve stájích a kterého navíc vůbec nezná, není jejím šálkem medoviny a vnímá to jako něco pod svou úroveň. Prostě si bude muset pomoci sám.
|
|