|
Post by Jasmine O'Ravenheart on May 5, 2017 12:05:56 GMT
Jak bylo řečeno při oslavách jara, Archer , když se zotavil ze svých zranění byl předveden před královnu aby se zodpovídal ze svého narušujícího činu při tak významném dni, kdy měl být strůjcem klidu a míru při oslavě a poté mohl být dokonce povýšen do gardy hradu. Královna sedí na svém stolci a shlíží ke dveřím ve kterých vejdou svědci, povolána byla Emmeline, zpěvačka z podhradí, o kterou se zdá v té potyčce s upířím šlechticem šlo. Královna povstane a s ní i všichni kdo sedí kolem. "Archere, Sire, Archere chcete-li, jistě víte jaká obvinění proti vám byla vznesena. Napadl jste šlechtice Ingwrithského v posvátný den, v den, kdy vám byl svěřen velmi významný úkol a to postarat se o klid při obřadu. Předstupte a povězte majestátu naší milované země co se stalo, a proč jste učinil co jste učinil. Poté vyslechneme šlechtice a nejbližšího svědka , slečnu Emmeline..." Královna pokynula Archerovi a opět se posadila, Archera popostrčili ke stupínku pro obžalované a čekali netrpělivě co poví. Šlechti na něj upíral nenávistný zrak a syčel si pod vousy nesrozumitelně. //Minievent pro hráče: Archer a Dear
|
|
|
Post by William Archer de Cross on May 8, 2017 10:31:55 GMT
Přišli si pro mě brzy z rána. Nespal jsem, neboť jsem se před pár hodinami vrátil z hlídky u Emmeline. Pak už jsem neusnul, hlavu plnou myšlenek nad nadcházející událostí, jež měla rozhodnout o mém osudu. Nebál jsem se, byl jsem připraven se zodpovídat za své činy, přijmout jakýkoli trest. Byl jsem si vědom svého provinění, ale litoval jsem pouze toho, že jsem ztratil královninu důvěru, pokazil jí, jinak tak krásnou, oslavu Ostary a ohrozil přítomné lidi. Ničeho jiného jsem nelitoval, na místě bych svůj čin zopakoval, pokud by to Emmeline ochránilo. Dopnul jsem si poslední knoflík u uniformy, neozbrojen, neboť mi byly všechny zbraně odebrány, dokud nebude rozhodnuto o mých činech. Dva muži, jež nepatřili mezi ty, jež mi královna před časem přidělila, se postavili každý po jednom mém boku, jako bych snad chtěl utéct. Jistě, bylo to svým způsobem pokořující, ale i přesto jsem držel hlavu hrdě vztyčenou, když jsme přecházeli z ošetřovny na hrad a do soudní síně. Soudní síň byla plná zvědavých očí, jež chtěli znát verdikt nad mou osobou. Za dveřmi jsem se já i vojáci, kteří mě přivedli, zastavili, abychom se poklonili královně, jež seděla na svém stolci. Pak mě usadili na lavici, kde jsme pár minut čekali, nežli dorazili svědci, mezi něž patřila především Emmeline. Nelíbilo se mi to, že sem přišla... tohle nebylo místo pro ni. Královna povstala a s ní všichni, včetně mě. Poté se místností rozlehl hlas Jejího Veličenstva, když mě oslovila. Nesklonil jsem hlavu, bradu jsem měl stále vystrčenou vzhůru, ale oči, ty jsem před královnou sklopil na důkaz své poslušnosti, pokory a respektu, jež jsem k ní choval. Ta hrdě vztyčená brada nebyla projevem vzpurnosti vůči ní, ale důkazem toho, že se před všemi těmi lidmi nenechám pokořit a už vůbec ne, před tím upírem, co seděl o pár metrů dál. Naslouchal jsem královniným slovům, načež mi pokynula, abych předstoupil a řekl jim co se stalo. Vojáci, jež mě po celou dobu hlídali mě postrčili ke stupínku pro obžalované, na který jsem se postavil a pohlédl na královnu. "Vaše Veličenstvo, ač jsem si vědom svého provinění za čin, jež jsem tak bezhlavě spáchal a jsem připraven přijmout jakýkoli trest, který mi po právu uložíte, nelituji toho, co jsem učinil a učinil bych tak znovu, pokud bych tak ochránil ty, na kterých mi záleží. Jediné čeho opravdu lituji, je ztráta Vaší důvěry a to, že jsem ohrozil ostatní návštěvníky oslavy." Nechvěl se mi hlas, naopak byl silný a zvučný. Odhodlanost a smíření v něm mohl, kde kdo zaznamenat. "Abych byl tedy konkrétnější, Vaše Výsosti... Dohlížel jsem na klid a bezpečí při oslavě spolu s muži, jež mi byli pro ten den přiděleni... Předchozího dne jsem na oslavu pozval, již zde zmíněnou slečnu Emmeline, která mé pozvání přijala a k mé radosti opravdu dorazila." Po rtech mi přejel lehký úsměv, když jsem mimoděk na okamžik sklouzl pohledem k plavovlasé dívce. "Dělal jsem jí společnost, nepřestávajíc dávat pozor na průběh oslavy, kde vše probíhala poklidně, dokud... Dokud jsem Emmeline na krátký okamžik neopustil, abych nám došel pro něco k pití a jídlu." Ty vzpomínky mi opět vehnaly do žil adrenalin, cítil jsem svůj vztek, jež krmil vlka uvnitř mě a ten, ač jsem jej opět po dlouhé době přivázal na pevný a krátký řetěz, napínal své okovy, snažíc se dostat ven a pohltit mě. Stiskl jsem dřevěné zábradlí, které lemovalo stupínek pro obžalované, až pod mou silou zasténalo. Do tyrkysových očí se propíjela jantarová žluť. Chuť stáhnout toho upíra z kůže byla stále stejně silná, ačkoli jsem se tentokrát dokázal ovládnout. "Když jsem se vracel, dotíral na ni muž,... šlechtic, kterého jsem napadl. Slečna Emmeline, jej několikrát poprosila, aby ji nechal být a odešel on, ale nereagoval. Zakročil bych klidněji, nebýt jeho neslušných návrhů, jež ohrožovali čest i bezpečí slečny Emmeline, vzhledem ke šlechticovu... druhu." Div jsem nevrčel, jak vztek čišel z mých slov, když jsem nepřímo poukázal na to, že je upírem. Na upíra jsem se jedinkrát nepodíval, po dobu svých slov, hledíc pouze na Její Veličenstvo královnu. Teprve teď jsem jej probodl pohledem, jako bych jej varoval, aby to už nikdy v životě nezkoušel. Poté jsem opět pohlédl ke královně. "Učinil jsem tak, abych Emmeline ochránil, ačkoli to bylo nepřiměřené, jelikož jsem se nechal ovládnout... vztekem." Neřekl jsem svou vlčí podstatou, vztek v tom hrál také svou roli. Opět jsem před královnou sklopil zrak. "To je vše, Vaše Veličenstvo." Uzavřu tak svou výpověď, čekajíc na královniny další rozkazy.
|
|
|
Post by Emmeline Dove on May 8, 2017 18:31:29 GMT
Celou noc jsem nespala, nemohla jsem, nešlo to. I když jsem na chvíli zamhouřila oči, nakonec jsem se stejně probrala. Trápili mě noční můry o tom, co by se mohlo stát Archerovi na soudu, co by se stalo, kdyby mě někdo poznal. Není mi z toho zrovna nejlíp, vůbec jsem nespala, protože Archer neustále umíral. A kvůli tomu, že jsem nespala a pořád vřískala ze spaní, nespala ani Mary, která mě musela každou chvíli budit. No prostě krása, jednoduše řečeno. Ráno jsem se pak trochu upravila, vzala si ty nejlepší šaty, které mám, nechala si od Mary učesat vlasy a následně se rozešla do té prazvláštní soudní síně. Mám temné kruhy pod očima, jak jsem nespala a bojím se. Bojím se, co mu může královna udělat. Co když se neudrží? Všechno je to jenom kvůli mě. S rukama omotanýma kolem těla vejdu dovnitř, přičemž se okamžitě začnu zběsile rozhlížet, jestli uvidím Archera. Jakmile se tak stane, trochu se uklidním a váhavě se pousměji, přičemž se jdu posadit na jednu z lavic, na kterých sedí i ostatní svědci. A následně uvidím toho muže, který se ke mě choval, jako kdyby byla nějaká hej počkej. Tep se mi zrychlí, protože si okamžitě vybavím ta jeho slizká slova. A proto se radši zadívám na Archera. A koukám na něj, i když se postavím společně s královnou a i když se následně opět posadím. Jenže poté už je Archer předveden před královnu, aby mohl vypovídat. Pevně k sobě stisknu čelisti, přičemž mi koutky na chvíli povyjedou nahoru. Záleží mu na mě? To je tak sladké. Jakmile se na mne i on podívá, zeširoka se povzbudivě usměji, přičemž na chvíli lehce pozvednu ručku, abych ho pozdravila. Následně ji ale opět omotám kolem svého těla a dále poslouchám, přičemž uvidím, jak Archera opět pohlcuje ten vztek. Viděla jsem to při tom jejich souboji a vidím to i teď. A stejně jako předtím... i teď mám pocit, jako kdyby mu žloutly oči, avšak to přeci není možné. Nic takového se neděje.
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on May 9, 2017 16:01:22 GMT
Sledovala jsem co se děje, co se říká ale především to , co se neříká a co se tají. Jemná růž na tváři Emmeline, syknutí a vrčení v očích upířího šlechtice, který navrhoval neslušnosti dívce vedle. Rychlík jeden. A také jantar v očích Archera, který jen při vzpomínce na oplzlosti, které nepochybuji, že onen šlechtic, který je tím proslulý, jistě vyřkl. Vstanu aby to vypadalo jako záměr a přejdu k Archerovi, který se rozohnil až tak, že zaskřípal stolec vyslýchaného. Položím mu ruku na jeho, která je opřená a vyšlu k němu uklidnující kouzlo, aby ovládl svého vlka, který mu velí zakousnout upíra, upír je sice oplzlý, ale je to šlechtic a velmi dobře se ovládá, takže sílu myslí a vůle by vyhrál, kdyby proti němu vyjel Archer zde v síni, pak by nebylo návratu a mířil by rovnou na šibenici nebo do vyhnanství, takže jsme mu svým malým kouzlem o kterém vím pouze já, on ucítil pouze hřejivost mého doteku, zachránila život. "Tedy ..jsi si vědom toho, že tvé chování nebylo hodné gardisty hradu? Archere?" podívám se na něj s úsměvem ale s přísností která musí znít z mého hlasu, neboť jsem hodná, ano, ale musím budit respekt, bez něj? Bez něj by byl Ingwirth jeden velký chaos. "Nebylo by poprvé, co jste se nechal unést svým vztekem je tomu tak? Archere?" Položím další otázku a výslech vypadá, že nesměřuje příliš dobře pro obžalovaného. podívám se mezi svědky na něžnou blondýnu a potutelného upíra. Sir Gotham je vážně nepříjemný, ale je to člen jednoho z nejstarších rodů zde, poslední z něj, již dvě stě let, nemá potomstvo a ani zájmy na vedení, žije pro sebe a své choutky, není vrah, to se u upírů cení, za to velmi miluje společnost mladých dam a ..chlapců. Zásadně své oběti nezabíjí ale spíše se snaží aby na něm byli závislí, jako jeho dům plný mladíků, kteří ne dobrá nechci vědět co tam dělají. "Slečno Emmeline, podle všeho tato potyčka vznikla kvůli vám, mohla byste prosím předstoupit a popsat vaši situaci? Sir Archer vás bezpochyby ochraňoval, což byla jeho povinnost. Také bych byla ráda, kdybyste ukázala na šlechtice, který vás obtěžoval, nebojte se Emmeline, jedná se o slyšení a tam je třeba faktů, nic z toho vás nezkompromituje." Ujistím mladou dámu a jdu si sednout zpět abych vyčkala na odpovědi na mé otázky.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on May 10, 2017 17:25:39 GMT
Netušil jsem, že za mé ovládnutí mohu děkovat královně, která sestoupila ze svého vyvýšeného místa a došla až přede mě. Svou ruku položila na mou, dotek hřejivý, ale nic jiného jsem z něj neměl šanci poznat. Opravdu jsem věřil, že jsem se zvládl ovládnout sám... Vděčně jsem se na královnu usmál, za milé gesto, které v mých očích udělala... ne za kouzlo, o něm jsem nevěděl. Její otázka mě však donutila provinile sklopit zrak a skousnout čelisti, byl jsem voják... vždy jsem jím byl, ať jsem chtěl, či ne. Stejně, jako ve mě navždy zůstane zakořeněný šlechtický původ, jehož jsem se vzdal... A jako pro vojáka byla pro mě čest na prvním místě. Vystrčil jsem bradu výše, snad v dodání si odvahy, snad v projevu hrdosti... "Ano, jsem si toho vědom, Vaše Výsosti." Odvětil jsem popravdě, načež jsem jí pohlédl do očí... pohled upřímný, bez náznaku lsti. Byla mou královnou a já jí byl odhodlán oddaně sloužit, přijmout jakýkoli trest, jež si zasloužím. Nebyl jsem hoden toho být členem gardy, jak se ukázalo, ale mou oddanost Jejímu Veličenstvu to nezmenšilo. "Ano, nebylo to poprvé, co jsem neovládl svůj vztek, Vaše Výsosti." Přitakal jsem, stále ten vzpřímený, hrdý postoj... ačkoli jsem na své chování nijak hrdý nebyl a pohled jsem klopil k zemi. Svaly napjaté pod náporem tolika očí, jež na mě hleděli, jako by toužily po mé krvi. Po trestu, jež mě zastihne... Když jsem zodpověděl královniny otázky, stočila svou pozornost na Emmeline. Obrátil jsem k dívce hlavu, jako bych ji snad mohl ochránit, ač bylo jasné, že jí zde nic nehrozí, tedy doufal jsem v to. Královna ji poprosila, aby předstoupila a já tedy uvolnil místo na stupínku, sedajíc si zpět na lavici mezi dva vojáky. Můj pohled na okamžik padl opět na upíra, pro tentokrát téměř bez emocí, jako by snad stále královnino kouzlo působilo. Hodlal jsem mít přehled o jeho chování, ale po nepatrné chvíli jsem očima sklouzl spět na Emme a Její Výsost, pečlivě naslouchajíc jejich slovům.
|
|
|
Post by Emmeline Dove on May 11, 2017 5:24:25 GMT
A najednou královna vstala, položila svoji ruku na tu jeho a... on se uklidnil. Jako kouzlem. Je to úžasné, jaký na něj má vliv, i když to bych nikdy neřekla. Já po Archerově trestu ale rozhodně netoužím, vždyť v podstatě on za nic nemůže, jen mě bránil.. sice možná trochu drsnějším způsobem, ale copak si někdo myslí, že by mohl tomu muži normálně slušně domluvit? Tak to asi těžko. Jakmile se ale pozornost obrátí na mě, trochu se mi zvýší tep, avšak zachovám si jakýsi naprosto klidný pohled. Aspoň nějaká ta povrchní šlechtická výchova se hodí, právě teď, protože doopravdy nechci ukazovat, že mě všichni ti lidé děsí. Trochu mě děsí i samotná královna, jen Archer.. ten ne. I přes to co jsem viděla, mě neděsí. A nemám tušení proč. Pomalu se zvednu, abych mohla předstoupit a začít tedy vypovídat s hrdě zvednutou bradou, narovnanými zády a lehce vypjatou hrudí. No prostě naprosto šlechtický a povýšený postoj. I když už se mezi šlechtu neřadím. "Vlastně ani nevím, co bych k výpovědi sira Archera měla dodat, jelikož on již vše důležité sdělil. Mimochodem.. omlouvám se, úplně jsem pozapomněla. Tam ten vysmátý muž to byl," naprosto nestoudně ukáži na toho šlechtice, který je z téhle celé situace nanejvýš nadšený. I přes to co udělal. To doopravdy nechápu. "Ale zpátky k mé výpovědi. Den před oslavou mne sir Archer pozval, abych s ním šla na tu slavnost, což jsem pochopitelně nemohla odmítnout. A v den oslavy jsem tam došla společně s mojí... nevlastní matkou, zdali to tak mohu nazývat, Mary a šla vyhledat sira Archera. Bavili jsme se, ukázal mi posvátný strom a následně jsme tančili, avšak poté mne sir Archer odvedl kousek bokem od toho obrovského davu a nechal mne tam s tím, že se hned za chvíli vrátí s nějakým jídlem a pitím. Následně ke mě ale přistoupil tam ten muž, oslovil mne jako holubičku a dělal mi... neslušné návrhy, pokud jsem to pochopila správně. Mluvil něco o tom jestli nechci společnost a jestli ho nechci... potěšit?" na chvíli se zarazím, zdali si jeho slova vybavuji správně, ale vypadá to tak. Celou dobu koukám tak nějak před sebe, snažím se tvářit naprosto klidně, avšak když si to vybavím, je mi lehce mdlo. "No ale dál.. Oznámila jsem mu, že už společnost mám a aby mne nechal být, že nemám tušení o jakém potěšení to mluví. Následně označil moji společnost tudíž sira Archera za hlupáka a stále se držel.. až moc blízko, dotýkal se mne a očividně s tím nechtěl přestat, i když jsem mu dokola opakovala, že mu doopravdy společnost dělat nechci a že ho doopravdy nechci nijak potěšit. Následně nás spatřil sir Archer, přičemž se rozhodl zakročit. No a pak se začali prát a po nějaké době tamten muž vytáhl dýku a bodl sira Archera do břicha.. nebo boku? A tak nějak to celé bylo," lehce pohodím rameny, přičemž teprve následně sklouznu pohledem na Archera a poté nahoru k její Výsosti královně.
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on May 12, 2017 16:32:20 GMT
Stála jsem tam a naslouchala konečně zkrotlému Archerovi. Ach drahý pološlechtický synku, proč jen se nedovedeš zkrotit sám. Pomyslím si, je to škoda, má veliký potenciál který, žel bohům zahazuje kvůli své neskonalé prchlivosti. Odpověděl popravdě, když jsem z něj sňala sílu emocí a vzteku, přitakám a pokynu aby si šel sednout. "Děkuji ti za upřímnost Sire Archere..." pak nastoupí čas pro hlavní svědkyni, která mi jistě má k útoku co říci. Usměji se, dívka zpupně zvedne hlavičku, je rozkošná, chce ukázat že se nebojí, a ostatní o tom možná přesvědčí avšak mě ne. Právě ta její zpupnost zakrývá velký strach, z čeho ale, řekla bych že strach z odsouzení jejího milého ale vypadá to na trochu něco jiného, nu, uvidíme jak se nám to vyvrbí. Sedím klidně a shlížím na ně s očima, ušima i srdcem otevřeným. Otočím hlavu na upíra, na kterého ale ukáže beze studu, pobaví mne to a tak si musím zakrýt ústa abych zakryla smích, odkašlu si nenápadně, nebo´t to snad zakryje nebo alespon zmírní mé pobavení, upíru málem zaskočilo, není zvyklý na to, že by jej někdo obvinil, všichni se báli pomsty ale nyní nad ním spadla klec. Na mé tváři však výraz uspokojení znát není, to by bylo velmi nápadné. "Ach ne...tento sir? Doposud bezúhoný..." povím a kdo ví, ten pozná sarkasmus. Kdo neví jistě si bude mysle, že jsem na straně upíra. Malá dívenka je upovídaná takže popíše vše do posledního detailu. poví to velmi překotně mnoha květnatými slovy, zvednu ruku ve znamení díků. "Skvěle děkuji ti Emmeline, za výpověď, prosím aby předstoupila Lady Dorothea, která stála poblíž...co jste viděla?" Lady, která je zmatená tím že se mladá emeline opovážila projevit proti šlechtici začne lehce blekotat. "No tedy, já ..jsem viděla dotyčného Sira a doyčného vojáka...tedy, toho vojáka jak jej chytnul a napadnul něco na něj křičel kdo má co vědět, když hrála hudba...no a praštil ho ta dívka tam stála." ukáže na Emmeline. "A vypadalo to jako by mu ji chtěl přebrat, Siru, nicméně když si te´d vzpomínám." upír se zadívá překvapeně, vypadá to, že ji měl podplacenou nebo snad...zastrašenou? "vidlě ajsem ji s vojákem jako první má paní, takže Sir, musel ..on musel přijít po tom ano tak to bylo...potvrzuji tedy zhruba to co řekal dívka...a tenvoják...nedávalo by smysl, opak, když byli spolu předtím no že ano?" musím se pousmát v duchu, je smutné jak se ovce přidají když nezkažená a statečná duše udělá první krok, po chvíli začne v sále šum překřikujících se svědlků, kteří viděli to či ono. "Dost!" Zvednu ruku i hlas velmi rázně. "Toto je soudní síň...a bude tu klid...polsedním svědkem je šlechtic, upír zde přítomný...povstaňte Sire a vysvětlete nám tuto politováníhodnou událost." Povzbudím jej vlídně, on zmatený obratem vstane a sykne. "Má paní, jistě víte, že se na oslavách pije, viděl jsme mladou krásnou křepel...tedy tuto dívku osamoceně stát bokem, chtěl jsem ji požádat o tanec a ona byla tak nějak vyděšená, je jistě zaujatá proti upírům. Nesáhl bych na ni kdyby nezakopla...chtěl jsem se s í potěšit tancem...ale ona začala křičet a pak mě napadl ten...tfuj..vlkodlak, měl by viset!" Rozlehne se sálem. Zvednu obočí a podívám se na Archera a Emmeline. "Co povíte k verzi kterou jsme si právě vyslechli?" Misky vah se neustále přelévají a těžko říci, kam se nakonec doopravdy nakloní.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on May 14, 2017 20:07:05 GMT
Pokynul jsem královně hlavou, když mi poděkovala za upřímnost. Nebylo za co mi děkovat, byla má královna a říkat pravdu bylo pro mě, jako pro vojáka samozřejmostí. Vadí mi, že Emme lžu ohledně toho, čím jsem a o své minulosti, ale chtěl jsem jí to přeci říci... jen jsem potřeboval čas. Před královnou to bylo něco jiného, lhát by znamenalo ztrátu důvěry a trest, navíc o mě věděla téměř vše... nevím úplně, jak, ale ví to. Jakmile mi ukázala, abych si šel sednou, sestoupil jsem ze stupínku a usedl mezi dva vojáky, pověřené dozorem nade mnou. Místo mě se na stupínek postavila Emmeline a já v ní poprvé spatřil šlechtičnu. Tím, jaké měla držení těla, jak vzpupně vystrčila bradičku, a jak klidný výraz má. Její pach však říkal něco jiného, cítil jsem její skrytý strach, tolik jsem si přál ji od tohoto ochránit. Překvapilo mě, jak beze studu ukázala na muže, jež pro ni mohl být hrozbou,... možná byla křehká a nevinná, ale odvahu nepostrádala. Musel jsem se lehce usmát, byla úžasná... Pohlédl jsem na upíra, abych viděl jeho reakci a byl překvapen, vyveden z míry, což jsem úplně tak nečekal. Královnina reakce byla zvláštní, nebyl jsem si úplně jistý, jak svá slova myslela, nedokázal jsem ji odhadnout. Když Emme začala líčením celé situace, při čemž nezapomněla snad na nic, pozorně jsem ji poslouchal, pozorujíc výraz královny a upíra. Jakmile dopoví poslední větu, pohlédla ke mě a já jí rychle věnoval lehký úsměv, ještě nežli pohled zvrátila ke královně. Ta jí poděkovala za výpověď a předvolala další svědkyni, jež měla podle jejích slov stát při incidentu poblíž. Ta mluvila dosti zmateně, nehledě na to, že upířímu šlechtici se přestávalo líbit, co říká. Jakoby snad ztrácel tu jistotu, kterou zpočátku tolik oplýval. Ovšem svědkyně, lady Dorothea, nakonec potvrdila mou a Emmelininu verzi a troufám si i říci, že pravdivou. V ten okamžik se všichni začali překřikovat, můj jemný sluch při tom trpěl. Její Veličenstvo královna ovšem rázně umlčela celou místnost svým hlasem i zvednutou paží. Respekt z ní jen čišel. Svědkyně si šla sednout a před královnu předstoupil, na její vyzvání, upír. Můj pohled opět mírně zdivočel, jakmile začal o Emme hovořit stejně oplzle, jako v ten den. Sice se opravil, ale i tak mě to naštvalo. Ovšem vynaložil jsem veškeré úsilí, abych se uklidnil a to se povedlo. Můj pohled zchladnul, vlka jsem zavřel do pomyslné klece, jež ho pevně držela. Nestál mi za zničený život, ne teď, když jsem měl... bylo těžké si to přiznat, ale když jsem měl opět pro koho žít. A jak bych ji mohl chránit, když bych skončil za mřížemi nebo na šibenici? Raději dál naslouchám jeho slovům a hluboko, hluboko uvnitř jsem dusil svůj vztek,... takové lži! Když mě veřejně nazval vlkodlakem a zahřměl, že bych měl vyset, cukl jsem sebou. Bylo jisté, že to Emme slyšela! Ale neměla to slyšet, ne takhle! Probodl jsem upíra prázdným pohledem, emoce uzavřené spolu s vlkem v té kleci, doléhaly ke mě jen velmi vzdáleně. Hlupák! Nechtěl jsem vědět, co to s ní udělá... co bude teď... Proč teď? A proč tady? Těžko jsem hledal odvahu se na ni podívat, lehce jsem sklopil studem hlavu. Nakonec jsem ji však přeci jen našel a omluvně jsem se na ní podíval. Tolik mě to mrzelo, že se to musela dozvědět takhle. Jenže to byl náš problém, můj problém, nikoli veřejný... nikdo nemohl tušit, že to Emme neví. Mohl jsem si za to sám. Královnin hlas mě donutí opět pohlédnout před sebe, odtrhnout zrak od Emme a pohlédnout na ni. Balancoval jsem nad propastí, vlastně, jako celý svůj život. Pohlédl jsem královně do očí a povstal, abych mohl promluvit. "Že je to lež, Vaše Veličenstvo." Ohradil jsem se aniž bych muži věnoval nějaký další pohled. "Tento muž slečnu Emmeline nežádal o tanec, ani se jí nedotýkal pro to, že by zakopla. Nemyslím si totiž, že by člověk obyčejně někoho hladil po tváři, aby jej zachytil, pokud by zakopl a padal." Dodal jsem a teprve poté pohlédl na upíra. Poté si sednu zpět na lavici, abych dal prostor ostatním.
|
|
|
Post by Emmeline Dove on May 15, 2017 4:27:47 GMT
Kdo by se taky nebál, že? Teď už jsem jenom obyčejná poddaná, kdyby mi ten muž zakroutil krkem a někde moje tělo pohodil, všem by to bylo jedno. Pochopitelně to nebylo to jediné, čeho se bojím, ale zvládnu to, vím to. Dát najevo strach či nějakou podřadnost. Já taková nejsem a nikdy nebudu. Díky tomuto zvládnu podat jak výpověď, tak i ukázat na toho muže, který mě obtěžoval. Jakmile mi královna poděkuje za výpověď, jen lehce přikývnu na znak, že jsem slyšela a jdu si poslušně sednout na lavici mezi ostatní svědky, přičemž začnu pečlivě sledovat tu ženu, která očividně neví, co přesně má říkat. Jako by se v ní pral strach s citem pro povinnost, který nakonec vyhrál, protože díky bohu za to, nakonec víceméně potvrdila tu naši verzi. I když dost zkomoleně, trhaně a roztřeseně, ale zvládla to a to úplně stačí, protože to znamená, že teď to pro změnu vypadá pro Archera lépe. K tomu výpověď té ženy pobídne další lidi k tomu, aby najednou měli převeliký zájem o výpověď. Chápu, že to všichni z nich viděli, ale au... nemusí tak křičet, bolí to. Ten hluk donutí mé tělíčko lehce sebou škubnout, avšak královna si následně sjedná pořádek. Je tak autoritativní, to snad ani není možné. Jenže pak přichází na řadu ten osudný muž. Okamžitě začne ne zrovna hezky mluvit o mě a o tom co dělal. Vážně? Chytneš člověk za tvář, když nechceš, aby spadl. Nejsem žádná křepelička. Jen ho se zatvrzelým výrazem pozoruji, který se ale změní při těch dvou osudných slovech. Upír?! Vlkodlak?! Jsem schopna jenom sedět, zatínat ručky v pěst a hledět před sebe. Další slova královny, její vyzvání nebo dokonce i Archerův omluvný pohled jsou naprosto mimo mě. Vždyť... On nemůže být vlkodlak. Třeba je to jenom nějaká metafora, nemůže být vlkodlak. Jenže to by byla hodně divná metafora. Navíc jsem to sama viděla. Ty jantarové oči, ten vztek, to nelidské vrčení a ta rána.. jak rychle se mu hojila. A.. ten vlk! V tu nos s tou ránou na boku. To byl snad taky on? Ucítím, jak se mi začínají pomalu třást ruce a slzet oči. Proč jsem jediná, kterou toto zjištění nějak rozrušuje. Upíři, vlkodlaci nebo i čarodějnice... měli to být jen postavy z pohádek, kterými se straší malé děti, ale očividně to tak není. Bože, Archer je vlkodlak. Ale vlkodlaci jsou monstra, krvelačné bestie měnící se za úplňku a zabíjejíc vše, co jim jde pod ruku. Tím myslel to dávno. Pane Bože, kolik mu asi tak je? Kolik nevinných lidí tak mohl zabít? Najednou ucítím, jak do mě kdosi šťouchne. Nemám tušení proč, naprosto jsem nevnímala své okolí a mám pocit, že ho ani ještě dlouho vnímat nebudu. Proč mi o tom neřekl? Copak mi nevěřil? Anebo věděl, jak budu reagovat. Zmateně se rozhlédnu kolem sebe, snažím se zastavit to až převratně rychlé bušení srdíčka, ručky se mi klepají, přičemž na mě přicházejí mdloby. Tady se ukazuje pravá podstat dívek.. Pomalu vstanu, přičemž naprosto zmateně sleduji královna. Nemám tušení, oč mě žádá. Je to snad něco důležitého? "Vlk...odlak.." nic jiného ze sebe nevypadám, nemůžu. Mluvím chraplavě, a pak prostě.. omdlím. Nejlepší řešení. Vyhnout se přemýšlení a problémů se dá zajistit pomocí bezvědomí. Moje tělo se jako hadrová panenka složí k zemi, lehce se bouchnu hlavou o chladnou zem, ale aspoň jsem ve sladkém bezvědomí. Je jen otázka jak dlouho.
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on May 17, 2017 19:07:44 GMT
Musím se usmívat, upíří šlechtic velmi naběhl a já mám konečně důkazy, které jej usvědčí. Nasloiuchám jednotlivým výpovědím, mezi které se přidávají další a další obvinění, avšak ty musím brát s rezervou nebo´t jsme dnes sice chtěla vyvolat dominový efekt, avšak často přeroste v ovčí efekt a tím i prázdná a planá slova. Která se musí oddělit, aby vyšla pravda najevo. Odkašlu si a zvednu ruku na znamení toho, že jsem došla k rozsudku. posadím se a nakloním hlavu na stranu. Ani nevím proč jsme dnes tak zlomyslná že nechávám Archera čekat možná si si myslet že z toho vyjde zle. "Pro obžalovaného to nevypadá dobře...Nové skutečnosti ukázali nová obvinění." tentokrát s epodívám a upíra, může se zdát, že tím myslím obvinění od něj, ale opak je pravdou. Poukáži na stráže. "Odvedte milého Sira do vazby, tam bude do té doby než shromáždíme informace, které vyloučí či potvrdí další obvinění svědky vznesená. " Otočím se na Archera a pozvednu ruku. "Předstup Archere de Cross, pro svou chrabrost buď odměněn měšcem zlaťáků, čest dam a dívek musí být chráněna silnějšími. Za svou zbrklost a ne zrovna nejlepší zhodnocení situace a její řešení budeš potrestán dvěma týdny mimo službu, kde budeš doléčovat své zranění, a zpytovat kde jsi mohl udělat chybu. Pak se vrátíš do služby městské gardy. Budeš-li ale na své zpupnosti pracovati, věřím, že tě nemine ani hradní služba. Emmeline...za vaše příkoří budiž vám vyplaceno z pokladny našeho šlechtice zlato vaší váhy. Ode mne dostanete glejt, abyste kdykoloiv beze strachu mohla přijít a požádati o pomoc. Ostatní se mohou rozejít, Slečnu Emmeline ještě poprosím.." Pak si ale všimnu toho jak je bledá a omdlí. "Ach...všichni pryč, ať má místo na dýchání..." překonám pár krůčky, držíc si sukni, místo mezi trůnem a lavicemi, abych podepřela dívčin krček a nakapal trchu bylinné směsi mezi její rty. "Probuďte se ...copak je vám slečno?" Zeptám se jí starostlivě. Asi vím co ještě bude třeba. Je neznalá všeho zde a ač je statečná je křehká a potřebuje se chránit.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on May 18, 2017 16:17:28 GMT
Domníval jsem se, že jsem to já, kdo je v této věci hlavním obžalovaným. Proto mi přejel mráz po zádech, když královna promluvila, oznamujíc, že to pro obžalovaného nevypadá dobře. Ovšem, byl jsem rychle vyveden z omylu... Její Veličenstvo ukázalo na stráže sedících po mých bocích s rozkazem, ať odvedou do vazby upíra,... ne mě. Své překvapení jsem bohužel nedokázal skrýt, nějak mi nedocházelo, kdy došlo k tomu zvratu. Neschopný pořádné reakce jsem jen přihlížel, v očích nechápavý a překvapený výraz.. chyběla mi jen otevřená ústa. Jakmile mě královna oslovila a vyzvala, ať před ni předstoupím, musel jsem několikrát zamrkat, abych se probral z překvapení. Pohled jsem odtrhl od odcházejícího, nespokojeného upíra, kterého odváděli do žaláře a podíval se tyrkysovýma očima na královnu. Ve vteřině jsem stál na nohou a udělal několik kroků směrem k ní. Před ní jsem poklekl na jedno koleno, přeci jen... byl jsem jejím poddaným, vojákem v její službě a navíc, byl jsem jejím dlužníkem. "Vaše Veličenstvo,..." Oslovil ji, když jsem si klekal a sklápěl hlavu, když jsem musel vzápětí pohled zvrátit k její tváři, překvapen i dalšími slovy, které vyřkla. "Vaše Výsosti,... nevím, jak Vám poděkovat... ale nemyslím si, že si zasloužím odměnu... Pochybil jsem." Byl jsem si přesvědčen, že nejsem hoden odměny a tak jsem ji začal překotně ujišťovat, že je to určitě omyl... ovšem, nakonec jsem raději zmlkl, nemělo cenu se dohadovat. "Děkuji, Vám za vše Vaše Veličenstvo a ještě jednou se Vám omlouvám za vniklé komplikace. Udělám vše abych to napravil. Všechny Vaše rozkazy splním tak, jak jste řekla." Poděkoval jsem a omluvil se, neboť jsem neměl dosud k tomu pořádnou příležitost, načež královna promluvila k Emme. Předtím se zdálo, že si mého omluvného pohledu vůbec nevšimla, byla úplně mimo... opět se mi vrátily ty obavy, ohledně její reakce. Ve chvíli, kdy všichni s dovolením královny začali opouštět soudní síň si královna ještě zavolala Emmeline, jenže... pak se to stalo. Naprosto bledá se složila na zem, jako hadrová panenka. "Emmeline!" Vykřikl jsem, ale nijak nahlas, v očích obavy, neboť se všichni s šumem na královnin rychlý a pohotový příkaz začali hrnout ven ze síně. Emme se při dopadu nehezky praštila do hlavy a já teď, nedbajíc opět na královnin příkaz, se rozeběhl k Emme těsně za královnou. Ta ladně překonala vzdálenost mezi trůnem a lavicemi, mezi nimiž bezvládně ležela Emme. Poklekl jsem vedle královny, jež už jí stihla podepřít krček a do úst jí nakapat nějakou tekutinu, vonící po bylinách. Chtěl jsem jí pomoci, ale královna byla rychlejší, nežli já... "Jak mohu pomoci? Nemám ji položit na lavici?" Konečně jsem se zmohl ke slovům, těkajíc pohledem mezi Emmeline a královnou... doufajíc, že se Emme probudí.
|
|
|
Post by Emmeline Dove on May 21, 2017 15:16:45 GMT
Všechna slova královny, jakékoliv pohledy či odvedení toho... upíra, proboha, on je to vážně upír?!... jdou naprosto mimo mě. Jak se říká, jedním uchem dovnitř a druhým, no, pochopitelně ven. Nevnímám nic, jen hučení v mých uších, zrychlený tep a pomalu se zamlžující zrak slzami. Nevím, jak to dopadne s Archerem, protože to neslyším, přijdu si jako v nějaké zvukotěsné bublině. Avšak po chvíli do mě kdosi drcá, abych vstala, aniž bych měla tušení, co se po mě chce. A po chvíli... padám k zemi a praštím se do hlavy, ne že bych to v té situaci dokázala vnímat. Částečně slyším hluk kolem mě, ale je to naprosto nepodstatné, jsem v blaženém bezvědomí, díky kterému nemusím nad ničím přemýšlet, můžu prostě vypnout, nejraději bych takto zůstala po celou dobu, avšak to mi není dovoleno. Následně totiž ucítím něco v ústech, takže automaticky polknu a to mě poprvé vytrhne z toho podivného bezesného spánku. Pomalu otevřu oči. Zmateně se rozhlédnu kolem sebe, chvíli naprosto nechápavá, protože... co se stalo? Je to ale jen zlomek sekundy, než si vzpomenu, co zde na tomto místě dělám a také proč se odehrává tato aférka v podobě mých mdlob. Archer. Stačí jeden pohled na něj, abych sebou polekaně škubla a srdce mi začalo divoce tlouct, jen si nejsem jistá, zdali kvůli strachu, který jsem až téměř panicky cítila, anebo... kvůli něčemu jinému. Polknu a raději natočím zrak na královnu, přičemž se pomalu posadím. "Moc mne to mrzí. Jen se mi na moment zatočila hlava, je zde zřejmě vydýchaný vzduch, navíc jsem toho moc neprospala. Ale jsem v pořádku, děkuji Vám," dodám po chvíli roztřeseným hlasem, přičemž si zastrčím vlasy za uši. "Mohu už, prosím, odejít? Mary bude potřebovat pomoct a ráda bych... už toto všechno, co se za posledních pár dní stalo, hodila za hlavu," poprosím opatrně, snažíc se postavit, avšak i nadále se trochu motám a podlamují se mi kolena. Není to moc příjemný pocit, ale tohle zjištění.. jak jsem mohla být tak slepá? Všechny ty sny, zvláštní lidé..
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on May 21, 2017 17:02:59 GMT
Usměji se na oba a poplácám Archera po zádech."Jistě ale pověřuji zde našeho vojáka, než půjde na dvoutýdenní odpočinek, aby vás doprovodil domů slečno Emmeline...jistě si máte o čem povídat...opatrujte se...a tohel si vezměte kdyby se vám oěpt zatočila hlava.." Podám jí pytlíček s bylinkami. "Jen špetka a rozžvýkat..." Usměji se na ni. Pak se otočím na Archera. "Můj drahý zbrklý a neobyčeně chrabrý vojáku..postarej se o Emeline a očekávám tě za dva týdny v plném nasazení..." Usměji se na něj a zvednu se. Pokynu všem. Slyšení je u konce...děkuji všem...potřební budou předvoláni pro další sezení dopisem." ujistím je a jsem rozhodnutá, nenechat již upíra bez trestu. Mávnu an gardisty a ti , následujíc mě, vykročí ze dveří směrem do mých komnat.
//Díky brouci :* toto je konec, byli jste skvělí!!! :3 hrajte pokud to dovoluje časová osa už v příběhu jinak dohrajte tu :3
|
|
|
Post by William Archer de Cross on May 21, 2017 19:20:21 GMT
Tolik se mi ulevilo, když se Emme zachvěla víčka, po tom co spolkla královnin bylinný odvar. Pak otevřela své nádherné oči dokořán a zmateně se rozhlédla okolo sebe. Byl to však pouhý okamžik, jelikož v další chvíli utkvěla pohledem na mé tváři. Bolelo to,... to jak sebou, při pohledu na mě, vystrašeně škubla. Bolelo to více, nežli ta rána v mém břiše. Její srdce se rozbušilo příliš rychle, úplně jiným způsobem, nežli dosud a pak... pak ten pach strachu, obrovského strachu. Mírně jsem se stáhl dál od ní, nechtěl jsem jí zbytečně děsit. Na druhou stranu to nebylo nic, oproti úlevě, že se jí nic nestalo. Byla svým způsobem v pořádku, a to bylo nejdůležitější. Nakonec se raději odvrátila a pohlédla na královnu, zvedajíc se do sedu. Popravdě, já a věřím, že ani královna jsme její výmluvě, proč omdlela, neuvěřili. Vyděsila ji realita, existence bestií, jako jsem já. Když se s otázkou, zdali již může odejít, začala zvedat na nohy, udělal jsem krok blíže, abych ji mohl zachytit, kdyby znovu padala. Byl to však váhavý, téměř nejistý pohyb, kdy jsem netušil, jak zareaguje. Nelíbilo se mi, že se jí podlamují kolena, měl bych ji odnést, ale... nevěřil jsem tomu, že by mě nechala na sebe vůbec sáhnout.. po tomhle. Byl jsem takový hlupák! Královna s jejím odchodem souhlasila, ale pod podmínkou... pod podmínkou, jež byla pro mě rozkazem a zároveň pro obě strany nelehkým úkolem. Och ano, opravdu jsme si měli o čem povídat... asi tak, že mě už nikdy v životě nebude chtít ani vidět. Příjemné popovídání, když jsem jí dosud nic neřekl... ale známe se tak krátce! Poté královna pohlédla na mě. Jemně jsem sklopil pohled a pokusil se o lehký úsměv, byla to opravdu dobrá královna, obdivoval jsem ji. její slova byla velice milá a já pokorně sklonil i hlavu. "To je příliš chvály, Vaše Veličenstvo..." Pousmál jsem se na ni, nezvyklí na taková slova. "Rozkaz, má paní, doprovodím slečnu Emmeline domů a dohlédnu, aby byla v pořádku." Řeknu tiše, ale odhodlaně. "Zajisté." Dodám ještě k tomu, že mě bude za dva týdny očekávat ve službě a pak už královna jen oficiálně ukončí sezení, načež s gardisty opustí soudní síň. Osaměli jsme. Pozitivní bylo, že upíra nemine trest a nebude Emme již moci ohrožovat. Ovšem, zbytek byl horší. Pohlédl jsem k dívce, jež mi nebyla lhostejná... Mé tyrkysové oči po ní klouzaly, odrážejíc se v nich bolest a.. a strach. Strach, jež v nich téměř nikdy nebyl. Strach z toho, že o ni přijde. "Omlouvám se,.." Zašeptal jsem konečně, po chvíli ticha. "Emmeline, já..." Nedopověděl jsem, vlastně jsem ani netušil co jí chci říct, co bych jí měl říct... Tak jsem raději mlčel.
|
|
|
Post by Emmeline Dove on May 22, 2017 4:24:55 GMT
Nemohla jsem se na něj po tom všem podívat. Nešlo to, proto jsem raději většinu času od mého probuzení koukala na královnu. A co je pro změnu ona zač? Nějaká čarodějnice? Už bych se tomu ani nedivila. Ale stále je to tak zvláštní, nějaká moje část tomu nevěří, protože... jak by mohlo něco takového existovat? Jde to vůbec? Mé vzpomínky a hlava říkají, že ano, že to jde. Ale srdce? To jenom protestuje, že to nic nemění. Archer mi doteď neublížil, tak proč by ta záležitost s vlkodlaky a podobnými měla něco změnit? Následně se už se začnu změnit s tím, že bych ráda odešla. Koutkem oka zareaguji ten lehký pohyb ku mě, kdy mne chtěl Archer pro jistotu chytit. Přišla jsem si pořád hrozně malátná a zmatená. Co když slyší mé myšlenky? Božínku, je to snad možné? Zahledím se na královnu a nespokojeně nakrčím čelo, avšak raději se s ní nehádám, myslím, že by to nemělo smysl. Navíc je to královna, té se neodporuje. A proto jen lehce přikývnu s tichým povzdechem převezmu ty bylinky. "Děkuji Vám, za všechno," zamumlám a se sklopenou hlavou a tiše poslouchám všechny ty věci, co říká Archerovi a následně odejde. Nechala mne zde s ním samotnou. Pomalu narovnám hlavu, zastrkujíc si vlásky za uši, sice se mi to nepovede u všech, ale většina, jež mi bránila ve výhledu, je hezky zastrčená. Mlčky ho pozoruji, stejně jako on mne. Co bych měla říct? Dá se na to vůbec něco říct? Chci prostě už jenom domů. Tiše si povzdechnu, když nakonec promluví jako první on. "Ne-Nemusíš se omlouvat, vždyť jsi nic neudělal," namítnu a lehce převrátím očka v sloup. Nic mi neudělal, neublížil mi, naopak se o mne staral a ještě se omlouvá? "Prosím, nechci se o tom bavit. Jsem velice tolerantní člověk. Skousnu hodně, doopravdy hodně věcí, sama mám nějaká tajemství, a proto chápu, že mi některé z nich prostě lidé neříkají hned, jak se potkáme, ale tohle..." rozhodím rukama, nevěřícně kroutíc hlavou nad touto naprosto šílenou situací. "...mi bude chvíli trvat, než to přijmu, takže mi dej, prosím, čas, abych se s tím vyrovnala," poprosím ho, přičemž udělám jeden váhavý krok k němu. "Dojdu domů sama, běž si odpočinout," houknu ještě, nedbajíc na královniny rozkazy a trochu zakloním hlavu, abych mu viděla do obličeje. Ale jen co ho uvidím, jeho krásné oči, ostré rysy a smutný výraz, radši hlavu zase sklopím, úplně.
|
|