Admin
Čaroděj(ka)
|
Post by Admin on Mar 21, 2017 10:24:21 GMT
Milované děti Ingwirthu, bohyně opět zrodila boha a nastává čas pučení, kvetení, plodnosti a pomíjí krutá zima, která tento rok byla nesnadná, avšak většina polí i obyvatel jí prošlo bez úhony. Je čas za toto milosrdenství poděkovat bohům, donést jim obětiny a veselit se ve světle jejich přízně. Proto na oslavové louce proběhne každoroční vítání jara s veselicí, zpěvem, tancem a jídlem a pitím. Obyvatelé se scházejí pod posvátným dubem aby přinesli co jim zbylo ze zimy a oslavili tak, jak štědrý byl loňský rok a přivítali nový, který se chystá na sadbu.Královna pronese modlitby a všichni společně prožijí magickou chvíli spojení s bohy.
(Akce je spojena s čistkou, je pro ni vytvořeno zvláštní forum jako na každé akce, akce bude trvat týden a to od dnešního večera 18:00 do příštího čtvrtka do půlnoci. Funguje to tak, že každý kdo chce zůstat, musí napsat alespoň jeden post i kdyby na 4 řádečky abychom o něm věděli, kdo se nezapíše jeho postavy z blogu zmizí.)
Těšíme se na vás Královský majestátní admin team :3
|
|
|
Post by Emmeline Dove on Mar 21, 2017 20:21:59 GMT
Držím v pravé ruce košík plný jídla a různých dalších věcí, které nám zbyly ze zimy. Mary trvala na tom, že půjde se mnou, i přesto že normálně tyto svátky neslaví společně s ostatními. Asi se chce jen podívat na toho muže, se kterým se zde mám sejít. Archer. Zaměstnával moji mysl po celou tu dobu. Došla jsem domů a šla spát s tím, že Mary všechno povím až další ráno. Ta vyděšená z toho, že by její malá holčička měla mít nápadníka a ještě k tomu s ním byla uprostřed noci, ale zároveň nadšená z toho, že proboha živého nápadník. Chová se jako dívka a ne postarší dáma. A nechce si nechat vymluvit to, že to není můj nápadník, ale jen někdo, kdo mě ze slušnosti pozval sem na tu slavnost. No... a proto je teď tady se mnou, krása. Na sobě mám jen jednoduché prosté šaty, které mi drží ňadra na svém místě, ale zároveň to není úplně ten pevný korzet. Pod těmi šaty mám i pánské kalhoty, aby mi nebyla zima, naštěstí nejdou vidět a přes holá ramena mám hozený nějaký pletený šál, který mě drží před chladem, který panuje i přes to že začíná jaro. Mary chtěla, abych si vlasy nějak zapletla, ale já jsem razantně odmítla a nechala si je splývat na záda, vyhovuje mi to tak více. Je tu hodně lidí, je to zvláštní sešlost, hraje hudba, je zde jídlo a pití a hlahol. A prý zde bude i královna, to je neuvěřitelné, nikdy jsem ji neviděla, tedy.. aspoň ne na vlastní oči. Ale líbí se mi tu. Řeknu Mary, že se jdu rozhlédnout kolem sebe, přičemž se více zachumlám do šálu a rozejdu se pomalu mezi lidi, přičemž očima hledám Archera. Aspoň jsem se ztratila Mary z očí, bylo by hrozné, kdyby nám pořád mluvila do rozhovoru. Mám ji ráda, to ano, ale někdy se chová už jak já, jako naprostá drbna. Což nechci, ale chápu ji, nemá děti, má jen mě. Sem tam do někoho omylem vrazím, což má za následek moji naprosto dezorientovanost a zmatenost, přičemž se zastavím mezi hromadou lidí a začnu se vyděšeně rozhlížet kolem sebe, přičemž se snažím najít Archera, Mary... prostě kohokoliv, koho bych znala, což se mi moc nedaří a díky tomu mé srdce bije jako na poplach a já začínám propadat panice. Nikdy jsem neměla moc ráda davy. Nevadí mi jim zpívat, ale být jejich součástí... to už je horší. Košík si tisknu k tělu, přičemž dál kroutím hlavou ve snaze najít někoho blízkého.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Mar 21, 2017 22:31:29 GMT
Na oslavu jara jsem zavítal mezi prvními, nejen, že to byla moje povinnost, jelikož jsem byl královnou a velitelem královské gardy pověřen, abych se postaral o bezpečnost a pořádek celé oslavy. Samozřejmě měl jsem k tomu také po ruce svých deset mužů a ještě dalších deset, jež mi pro tuto událost svěřili pod velení. Tři ze svých, kterým jsem naprosto důvěřoval, jsem ovšem ponechal po boku Elizabet, královniny dvorní dámy a šlechtičny, jejíž strážcem jsem se stal. Měl jsem však i jiné povinnosti, jakožto královnin gardista a proto jsem dostal pod své velení za své zásluhy deset mužů, s jejichž pomocí jsem plnil své úkoly. Pospíšil jsem si také kvůli dívce, jež jsem poznal včera v noci. Tolik jsem se těšil až spatřím její krásné oči a úsměv, přímo jsem se nemohl dočkat. Právě teď jsem stál na okraji louky, pozorujíc bavící se dav lidí. Oběť, jež jsem donesl bohům, ač jsem byl křesťanem, jsem již dávno položil pod posvátný dub. Byl to pěkný urostlý jelen, jehož jsem ulovil minulý týden pro tento den. Na tváři se mi kroutil veselý úsměv, oblečen ve slavnostní uniformě s vyšitým erbem království na levé straně hrudi v místě, kde bylo mé srdce. K tomu kožené kalhoty a boty. Na obou předloktí jsem měl kožené nátepníky a u levého boku mi vysela zahnutá šavle. Jinak žádné brnění, či drátěná košile. Tohle byla oslava nového života a ne vojenská přehlídka, proto jsem také nemusel po celou dobu stát na jednom místě a držet stráž. Měl jsem jen dohlížet na pořádek a bezpečí, mohl jsem se bavit a tančit, stejně jako ostatní moji muži. Ovšem alkoholu by jsem se vyhnout měl, alespoň tedy tak, aby si udržel čistou mysl a zdravý rozum. Vyhlížel jsem ji s jakousi netrpělivostí, jako malé dítě a pak jsem ji zahlédl. Jen na okamžik, po boku nějaké ženy, nežli se mi ztratí v davu. Přišla. To byl naprosto nepopsatelný pocit štěstí, jaký jsem už dlouhá léta nezažil, neměl jsem však čas zaobírat se svými pocity, musel jsem s ní mluvit, slyšet její smích a hlavně dát jasně najevo, že není k mání, ačkoli to bych nikdy nepřiznal. Opustil jsem okraj louky, odkud jsem měl přehled o dění a pátral mezi lidmi po té jediné. Nesmlouvavě jsem se prodíral davem, neuhýbaje... vlastně nikomu. Znovu jsem ji zahlédl uprostřed toho největšího shluku lidí, jak se zoufale rozhlíží okolo sebe, naprosto ztracená. Proderu si k ní davem cestu, ruku na jílci šavle. Do nikoho však úmyslně nevrážím, buď mi sami uvolní cestu, nebo se jim elegantně vyhnu, pohybujíc se jako zvíře... tiše a přesně. Konečně se dostanu až k ní, stanouc za jejími zády, na tváři široký úsměv. "Hledáte někoho, slečno?" Pronesu pobaveně v očekávání její reakce.
|
|
|
Post by Emmeline Dove on Mar 22, 2017 6:14:25 GMT
Byla jsem zmatená a vyděšená. Přes hlavy těch lidí jsem nic neviděla, byla jsem malá, teprve jsem rostla a i když jsem si snažila stoupat na špičky, nic jsem neviděla a to mě děsilo. Čelo jsem měla orosené potem, srdce mi tlouklo a já jsem pochopila, jak špatný nápad to byl... vzdálit se od Mary. Doufám ale, že mne nehledá. Asi by mě ani nenašla. Doma jsem sice byla zvyklá, když k nám přijela návštěva nebo rodiče uspořádali nějaké večírek, že u nás bylo hodně lidí, ale to jsem byla klenot, jediné dítě rodiny Doveů, nikdo se ke mě nesměl přiblížit, natož na mne sahat, byla jsem přeci zaslíbena někomu jinému. Ale to už je dávno pryč. Teď jsem tady... a jsem nikdo. Má to hodně výhod..., ale pochopitelně i nevýhod. Pomalu jsem se začala uklidňovat, protože mi docházelo, že takovým zběsilým otáčením se po vlastní ose asi ničeho nedosáhnu. Ale pak jsem uslyšela za zády známý hlas. Můj princ na bílém koni. Avšak bez koně... a nebyl to princ, ale to nevadí. Úlekem vyjeknu, když uslyším jeho hlas a prudce se k Archerovi otočím čelem, přičemž mi při pohledu na něj začne srdce tlouct rychleji. Díky Bohu, že to neslyší, to by bylo velice nepříjemné, pro mne. "Áále.. Jen zde čekám na jednoho muže, se kterým jsem se zde měla sejít, ale ten hulvát na mne asi zapomněl," pronesu naoko zkroušeně, ale i tak mu věnuji zářivý úsměv. Jsem ráda, že je tady. Je to jako nějaká hvězda na obloze, díky které mě ten dav neušlape. Odhrnu si vlásky z obličeje a trochu zakloním hlavu, abych mu viděla do obličeje. Ugh... tohle se mi nelíbí, budu mít namožený krk. A samozřejmě... ani to pojmenování hulvát nebylo upřímné, pouze legrace. On není hulvát, on je voják a jako že mu ta uniforma doopravdy sluší. Oproti tomu mé obyčejné oblečení... musel potkat už hodně krásných žen, já jsem tuctová, nijaká. Za tyto myšlenky by mne maminka ušlapala, neustále mi říkala, že jsem nejkrásnější a podobné lži. "Ráda vás opět vidím, Archere," dodám s mírně červenými líčky a posunu košík na loket, kde ho nechám se houpat. Poté chytnu mezi prsty sukni a udělám elegantní pukrle. A teď by mne maminka pochválila. "Mohl byste mi, prosím, říct, kam mám toto odnést. Tak trochu jsem utekla Mary, abych s tím svým hulvátem mohla být bez jejího dozoru," ani si neuvědomuji, že už si ho takto přivlastňuji, nenapadlo by mne to, kdybych se nad tou větou pořádně nezamyslela, což se nestalo. Abych se vytrhla ze svých myšlenek, lehce zakývu košíkem na svém lokti a dál se zeširoka usmívám, přičemž se snažím uklidnit své srdce. Netuším, proč na něj mé tělo takto reaguje. Ten svíravý pocit okolo žaludku, tlukoucí srdce, zrychlený dech.
|
|
Admin
Čaroděj(ka)
|
Post by Admin on Mar 22, 2017 10:51:14 GMT
Lidé se scházejí, ráno bylo slunečné avšak doprovázené jarním deštíkem, příroda se tedy třpytí orosenou nádherou, které nyní už slunce bez mráčku nechává třpytit se jako perly. Vzduch je vlhký a svěží, vypadá to na nádherný den. Scházejí se zde obyvatelé různých ras, kromě upírů, ti samozřejmě přijdou až po setmění, a tehdy se bude konat i vlastní rituál, do té doby se všichni mohou veselit, jíst a pít jak z královské kuchyně, tak od ostatních obyvatel, kteří s sebou něco přinesli ze svých skromných kuchyní. Královna sedí vlevo od velikého dubu, vpravo se nacházejí stoly, které se prohýbají dobrotami. Královna je ve velmi dobrém rozmaru, usmívá se a velmi ochotně hovoří s lidmi, kteří před ni přijdou s prosbami, nebo i jen vyjádřit obdiv či si postěžovat. Gardisté v čele s Archerem se starají o bezpečí lidí, sami rozptýleniv dvu a někteří držíc hlídky, u královnina sezení se nacházejí její dvorní dámy, Richard, nově jmenovaný velitel gardy, jehož slavnostní převzetí statusu ještě neproběhlo a další, kteří jsou královně blízcí. Královna na sobě má svěží bílé šaty, hlavu ozdobenou květy a vlasy volně rozčesané a puštěné podél ramen, spadají jí až po opěrky na křesle.
|
|
|
Post by Aisling on Mar 22, 2017 14:18:48 GMT
Zvesela si píská, ještě stále ve svých zimních šatech, které jí dostatečně chrání před občasným chladnějším poryvem větru, ale už bez pláště, a nechává se vést davem k louce, kde se, jako každý rok, bude konat velká oslava. Lisbeth nemohla už týden o slavnosti přestat mluvit, jak byla natěšená na tancování. I ona bzučela nadšením, ačkoliv ne přímo z tance, který si sice užívá, ale často o zakopává o cizí nohy a obvykle to u ní končí modřinami a lehce podřenými dlaněmi. Ale je to šance, kdy si můžou užít zábavy po strádání v zimě a navíc už se konečně začíná oteplovat! Slunce svítí vysoko na obloze, hřeje ji do jemně pihatých tváří a vytahuje na světlo světa zelené odstíny v jejích očích. Lisbeth už se jí dávno ztratila v davu, ale nedělá si z toho těžkou hlavu. Však ony se zase najdou. Dorazí konečně na místo, což pozná hlavně díky tomu, že se před ní otevřela zelená plocha a lidé se začali rozptylovat. Ačkoliv se rozhlížela kolem, viděla především změť barev, o tom, že by mohla někde rozeznat známou tvář nemůže být ani řeč. No, snad se k ní někdo přihlásí dobrovolně.
|
|
|
Post by Wilhelmina von Eichendorf on Mar 22, 2017 15:31:02 GMT
Sama netuší, proč zde přesně je. Na oslavě pohanského svátku. Jak že ho nazvala královna? Ano, Ostara. Ale jako dvorní dáma se nakonec rozhodla dostavit. Ačkoliv určitě na rituál zůstávat nebude a už teď se cítí trochu nepatřičně a neuctivě, když stojí kousek od posvátného dubu s křížkem na krku. Očima zabloudí k lesu, který začíná nedaleko místa, kde stojí. Stojí tam uvázaná Muireann i s ostatními koňmi, v dosahu vody i trávy. Wulfiho nechala, aby se ztratil do lesa a prozkoumával ho dle své libosti. Oči znovu odtrne od lesa, lehce si opráší modro-bílé šaty, které si nechala ušít pro podobné příležitosti. Rozpuštěné vlasy se jí vlní po zádech až k pasu, jen dva přední prameny má spletené dozadu, aby si je nemusela neustále odhazovat. Pozoruje v tichosti ze svého místa hemžení lidí, některé tváře jí po roce života zde známé jsou, jiné pouze povědomé a plno dalších jí připadalo zcela neznámých. Nijak se nezapojuje výrazně do rozhovorů ve svém okolí, pouze tiše naslouchá a sem tam se pousměje, když se k ní donese nějaká zajímavá poznámka, která vytržená z kontextu konverzace vyznívá legračně.
|
|
|
Post by Ali al-Malik on Mar 22, 2017 18:27:07 GMT
Vždycky mě zajímali tyhle slavnosti a svátky ostatních národů. Ikdyž jsem přišel s dostatečným množstvím orientálních potravin a pokrmů, tak jsem nedal tolik, aby mě to zruinovalo. Přesto na oslavu dorazím s několika bednami. Vždycky jsem se spíše velkým akcím vyhýbal a raději je sledoval z povzdálí. Tuhle možnost jsem aplikoval i dnes. Stál jsem z povzdálí. Ochutnával místní speciality a občas si s někým popovídal, nebo jej přátelsky poplácal po rameni. Byl tu klid a já mohl sledovat majestát. Nikdy jsem neměl rád šlechtu a raději jsem se bavil s nejmenšími a nejzapadlejšími lidmi. Občas jsem někomu věnoval drobnou minci, nebo drobnost, kterou jsem měl po ruce. Bohužel i mezi šlechtu jsem se musel zamíchat a tam naoplátku řešit nákup a prodej, nebo rozšiřování mé sbírky umění. Pomalu jsem se dostával do klidné nálady.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Mar 22, 2017 19:08:55 GMT
Hlasivky se mi rozezněly smíchem, když Emmeline leknutím až vypískla, po tom, co jsem se ozval za jejími zády. V důsledku prudkého otočení se jí okolo hlavy rozletěly dlouhé, krásné vlasy a vzduchem se rozvířila její úchvatná vůně. Byla překrásná, můj pohled patřil jen jí. A nebudu předstírat, že jsem neslyšel, jak prudce se jí rozbušilo srdce, což mi popravdě lehce polechtalo ego, ale klidně to mohlo být z toho vylekání, že? Neměl bych si tak věřit. "Tak to mu vzkažte, že je obrovský hlupák, pokud nechá tak krásnou slečnu čekat a nezaslouží si vaši rozkošnou společnost!" Odvětím pohoršeným hlasem, pokračujíc v našem malém představení, ale stejně jako ona se na ni šťastně usmívám. Jak nádherně vypadala! Oblečena v jednoduchých, ale skvěle padnoucích šatech, jež jen zdůraznily její svěží, přírodní krásu, namísto toho, aby se v nich ztratila. "A já vás Emmeline." I já se ukloním ve zdvořilém přivítání, po tom, co mě oslovila jménem a udělala až nezvykle ladné pukrle na obyčejnou dívku. Nijak se tím však nezaobírám, naslouchajíc jejím dalším slůvkům. Pobaveně se ušklíbnu, když o mě opět promluví, jako o hulvátovi... rozhodně s ní nebyla nuda. "Rád bych toho vašeho hulváta poznal, zdá se, že je to zvláštní muž." Zasměji se a letmo přejedu pohledem po okolním davu, kontrolujíc, zda je vše v pořádku. Zdálo se, že přivlastňování nebylo jen mým problémem. "Utíkání svým přítelkyním není moc správné... nemyslíte?" Trochu jsem si jí začal dobírat, ale jen maličko a nevinně. "Ale jistě, dary se dávají pod posvátný dub, rád vás tam zavedu." Nabídnu jí s milým úsměvem rámě. Opět jsem jí hleděl do očí, ačkoli okolo nás tančily davy lidí... někteří lidé zpívali s muzikanty a hudba vesele hrála. Všichni se bavili, všichni byli šťastní a já mohl po dlouhé době tvrdit, že jsem byl také.
|
|
|
Post by Emmeline Dove on Mar 22, 2017 19:53:47 GMT
Líčka mi začnou opět červenat, když mě nazve krásnou, což rozhodně nejsem. Ano, myslela jsem si to, když jsem bydlela v našem sídle, ale jak jsem odešla mezi lidi, poznala jsem hromadu krásnějších dívek, než jsem já sama, tak on si teď pěkně vymýšlí. A rozkošná společnost? Asi těžko. Spíše pěkně naivní a důvěřivě hloupá společnost. Tak to je, přesně tak! "A vy jste pěkný lhář, nejsem krásná," zachichotám se a pokroutím nevěřícně hlavou. Ale ráda mu to jinak vyřídím, i když si myslím, že on už to ví, logicky... když jsem hulvátem nazvala ho samotného. Jsem ale ráda, že si z toho dělá legrace. Od některých trochu svéráznějších mužů by mi přiletěla jedna zleva i zprava, jsem ráda, že Archer takový není. Rozzářím se ještě víc, pokud to vůbec jde, když mi poví, že je též rád, že mě vidí. Moje srdce plesá a hřejivý pocit se rozšiřuje po celém těle i přesto, že občas zafouká docela chladný vítr. Poté následuje jeho úklona. Myslí to vážně, že mne rád vidí? Protože pokud ano... je doopravdy roztomilý. Takové myšlenky bych mít neměla, rozhodně ne, je to voják a já jsem co? Zpěvačka, nic víc. Mary se snaží naučit mne jejímu řemeslu, což se jí docela daří a já ji na oplátku učím počítat, psát a číst, takže to je takový oboustranně výhodný obchod. Navíc tím, že jí pomáhám, si vždy vysloužím ticho ohledně mého příchodu do Ingwirth Holdu. Nevím, jak bych jí to vysvětlila. Je to těžké vysvětlit i občasným návštěvám. Jak jsem se zde ocitla tak najednou, když to ani Mary sama neví. "Ano, to máte pravdu, zvláštní doopravdy je. Také je velice pohledný a vychovaný. Určitě o znáte. Je to voják a dneska mu to velice sluší. A je též milý a hodný a nesměje se takové hloupé dušičce, jako jsem já, když se dostane do nepříjemné situace," pronesu a po jeho vzoru se rozhlédnu kolem sebe, ale spíše kvůli tomu, abych zkontrolovala, jestli se v mém okolí náhodou nevyskytuje Mary. "Co prosím? Není... Mary není moje přítelkyně, spíše moje nevlastní maminka. Když jsem při příjezdu omdlela před branami, vzali mě k ní, aby se o mne postarala a já už jsem u ní zůstala. Je to už bezdětná, postarší vdova, takže jí aspoň můžu pomáhat," vysvětlím rychle. Vlastně je první člověk, kterému jsem toto řekla, nikdo to nepotřeboval vědět, ale Mary není moje přítelkyně, tedy je, ale... není rozhodně mého věku, to určitě ne. Když si ale uvědomím, že si ze mě dělá jenom legraci, zasměji se a pokroutím nad ním hlavou, přičemž mne napadne, kdo z nás dvou je zde větší dítě. "Děkuji, ještě jsem na žádné takové akci nebyla, poměrně... nemám z davů moc příjemné pocity, když jsem jejich součástí," pronesu a nakonec se do něj zavěsím, přičemž se jím nechám vést k tomu posvátnému dubu. "A jak se vám vůbec daří? Co jste stihl za tu chvíli, co jsme se neviděli?" začnu se po chvíli chůze vyptávat.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Mar 22, 2017 22:35:05 GMT
"Lhář?" Vykulil jsem překvapeně oči. "Nikoli, to vy jste pěkná lhářka, když tvrdíte takové věci." Zasmál jsem se uličnicky. "Jste více, nežli krásná.... jste půvabná." Dodal jsem vesele, ano, byla půvabná... protože jen opravdu půvabná dívka, vnitřně i zevnějškem, o sobě může tvrdit skromně opak, místo neoprávněné namyšlenosti, jež byla vlastností spousty žen. To se mi na Emmelina líbilo, byla tak nevinná, opak mé hříšnosti, světlo, které mě mohlo spasit. Zdálo se mi to?, nebo se doopravdy rozzářila ještě více, když jsem jí upřímnými slovy a úklonou přivítal? Bylo možné, že jí to udělalo radost? Doufal jsem, že ano, záleželo mi na tom, ačkoli... přiznat to? To zatím ne, byl jsem příliš zmaten svým chováním a pocity, jež mé tělo a mysl zaplavovaly před mnoha lety. Staré, vybledlé vzpomínky, jen těžko podklad k posouzení, ze kterého bych mohl usoudit závěr. A ona, byla jako lilie, kterou jsem každým svým dotekem mohl pošpinit, či snad dokonce zlomit. Její křehkost, oproti mé hrubé síle. Její nevinnost, oproti mým hříchům. Moje skeptičnost a cynismus, oproti její naivitě. Dlouhý život, oproti jejímu. Naprosto rozdílní, den a noc, světlo a temnota. Její světlo mě mohlo zachránit stejně dobře, jako jí má temnota zničit. Tohle bych měl zastavit, ochránit jí před sebou samým, nebýt sobeckým. Z myšlenek mě vytrhla až její hravá slova, pod kterými jsem tentokrát zrudl já. Bylo to nepříjemné, rdít se před dívkou, jako malý kluk. Tohle byla slabost, kterou jsem si nedovolil desítky let. Hlupák, obyčejný hlupák.... To by o mě řekla Marien. Říkala to, často. Jenže,... doopravdy si o mě myslela to, co říkala její slova, nebo si ze mě utahovala? Cítil jsem se, jako nezkušený chlapec, srdce mi začínalo být, jako na poplach, cítil jsem svůj tep až v uších. Rozpačitě jsem sklopil pohled od jejích očí k zemi. Neznala mě, proto tak mluvila, netušila jakých činů jsem schopen, kým jsem. Okamžitě by svůj názor změnila. Rozpačitě jsem se zasmál. "Tak takového vojáka opravdu neznám...." Namítnu s rozhodným zakroucením hlavy. "Znám jen hloupého hulváta, kterého neznáte Emmeline, protože kdyby tomu tak bylo... váš názor na něj by byl zcela odlišný." Zasměji se, ale svá slova myslím vážně, zda to poznala? Neměl jsem tušení. "Ačkoli jsou vaše slova velmi milá, děkuji vám." Dodám však, jelikož jsem ji nechtěl urazit a opravdu to milé bylo. Jen jsem prostě nemohl souhlasit. Můj pátravý pohled žádnou hrozbu nezaznamenal, zatím byl všude klid a doufal jsem, že tomu tak i zůstane. Opět se zasměji, její reakce jsou rozkošné! "Ach tak,..Omlouvám se, nebylo to myšleno vážně... je od vás obou moc hezké, že si navzájem pomáháte." Mile a zaujatě se na ni usměji. Rodičovský dohled jsem už dávno neznal, kolik mi jen bylo, když jsem rodiče viděl naposledy? Osmnáct? Devatenáct? Pak jsem odjel do Svaté země, a když jsem se vrátil, byli už mrtví... zavraždili je. Naštěstí se zdálo, že nakonec tenhle můj žert pochopila, vzhledem ke kroucení hlavou doplněné o smích, jako by se bavila mými dětinskými nápady. "Není za co, vlastně se vám nedivím Emmeline, někdy je to opravdu nepříjemné, ale už jsem si zvykl." Válka, armáda a vlkodlačí smečky, věci, jež vás zaručeně zbaví nepříjemných pocitů z davů. Především pak krvavé bitvy, kdy bojujete o holý život mezi hordou živých i mrtvých těl. "Já Ostaru vlastně slavím také poprvé, ale podobných akcí jsem se již účastnil, jsem... nevyznávám náboženství tohoto království." Vysvětlím jí, při čemž se má ruka dotkne stříbrného křížku, který se mi vpaloval do vlkodlačí kůže. To už se do mě lehounce zavěsila a já ji vedl k posvátnému dubu napravo od místa, kde seděla královna se svou družinou. "Právě teď se mi daří naprosto výborně." Pousmál jsem se ni. "Mám totiž tu nejlepší společnost, jakou jsem si mohl přát." Dodal jsem s malým úculem, ale hned zase pokračoval: "Ovšem nestihl jsem toho příliš,... byl jsem akorát pověřen úkolem od královny a ten se snažím od začátku oslavy plnit s pomocí mužů, jež mi byli přiděleni." Odpověděl jsem plavovlasé dívce po mém boku, kráčejíc k tomu velkému stromu, pod kterým se kupily hordy jídla a pití. "Tak tady to je." Pronesu, když jsme dorazili na okraj louky a zastavím se.
|
|
|
Post by Emmeline Dove on Mar 23, 2017 6:27:04 GMT
"Ano, lhář," přitakám, protože on si určitě musí vymýšlet, nic jiného na tom není, a nebo je prostě jen zdvořilý, ale tak jako tak... určitě to nemyslí vážně. "Nazývat ženu lhářkou je nestydaté," pronesu rozohněně, ale pak se zachichotám. Ano, už jsem si pár let žena, krvácím, dospívám, jak se říká. A možná bych byla radši, kdybych byla ještě dívka, jenže to bych možná nikdy nepoznala Archera a to by byla škoda. "Vy jste takový lhář!" vyjekne nevěřícně, když mne pro změnu nazve půvabnou a musím nad ním nevěřícně kroutit hlavou. Jak si může takto vymýšlet? Samozřejmě, že mi jeho slova lichotí, velice, je to doopravdy vychovaný mladý muž, ale i tak mu nevěřím, že by to myslel upřímně. Ano, doopravdy jste byli velice rozdílní, jako den a noc, což já jsem ale nevěděla, nevěděla jsem, co všechno on zažil, provedl, kolik žen s ním ulehlo jen kvůli potěšení. A možná jsem to radši ani vědět nechtěla. Kdyby mi to pověděl, byla bych vyděšená a můj nevinný pohled na svět by se pomalu bortil, ale přijala bych to... to všechno kolem něj, čím je, čím byl i jak se choval. Nakonec bych to přijala, jen bych potřebovala být chvíli o samotě, promyslet si to. Jenže já to nevím, takže tady toto mne nemusí zajímat, prozatím. Trochu škodolibě se zazubím, když se i jeho začne krev valit do tváří, přičemž sklopí pohled, aby se na mne nemusel dívat. Tak teď se konečně situace obrátily, to on mne vždycky přiváděl do rozpaků a tentokrát? Je to naopak. I když je to muž, voják, uvnitř je to stále malý kluk, sice dost otlučený a zašlý, ale pořád stále malinký klučina. Jak roztomilé. "Ale copak, Archere? Snad se nestydíte?" neodpustím si trochu škodolibou poznámku a zasměji se, když mi můj názor začne vyvracet. Nezná takového vojáka? Je pouze skromný. Pak mi ale poví, že by můj pohled na něj byl zcela odlišný, o čemž silně pochybuji, ale cosi mě v jeho hlase zarazilo. On to snad myslel vážně. Jak to mohl myslet vážně? "Jsem silná žena, Archere, a už jste provedl cokoliv, zvládnu to," zamumlám tiše a povzdechnu si, ale pak nahodím zase nějaký ten rozverný úsměv, když mi ale i tak za mé lichotky poděkuje, doopravdy slušně vychovaný. Ano, je to hezké, nevím, co bych bez Mary dělala, ona je moje nevlastní matka, stará se o mě a já se starám o ni, bojím se, co se stane, až zesne. Co asi tak budu dělat? Nedokážu se uživit sama, bez manžela, domů se vrátit nechci, ale sama to nezvládnu. A nechci si domlouvat sňatek bez citu, v tomto jsem poměrně... romantická. "Já též ne, rodiče jsou křesťané a vzhledem k tomu, že jsem jejich dcera, jaksi nemám na výběr, ale přijde mi, že tady je to mnohem uvolněnější, co se týče... lidí, nejen náboženství, ale královna zde přijme úplně kohokoliv, ať už je odkudkoliv, je to hezké," pronesu a neunikne mi to, jak se dotkne něčeho na svém krku, přijde mi to nějaký přívěšek. "Copak to tam máte?" zeptám se ho zvědavě, ale to už se tedy rozejdeme k tomu posvátnému dubu, kolem královny. Je doopravdy překrásná a vypadá tak mírumilovně, na to že je královna. "To jsem ráda," usměji se, když mi poví, že se má výborně, přičemž mi už zase začnou růžově líčka kvůli jeho slovům, ale není to moc hrozné. Třeba si toho ani nevšimne. Vnímá, jak silně mi bije srdce? Doufám že ne, byla by to opět nepříjemná situace a ty já nemám ráda."Úkolem? Jakým?" začnu okamžitě vyzvídat, ale to už jsme u toho dubu. Fascinovaně si ho prohlédnu a zeširoka se usměji, přičemž se ho pustím a odnesu ten košík mezi ty ostatní dary, ale pak se samozřejmě vrátím k němu.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Mar 23, 2017 20:05:39 GMT
Své tvrzení o tom, že jsem lhář opět potvrdila, Zakroutil jsem pobaveně hlavou, nic už neříkajíc. Vzápětí však vybuchnu v smích, byla ještě rozkošnější, když se zlobila... oči mi jiskřily životem. "Možná nestydaté, ale pravdivé!" Zachechtal jsem se hlasitě a nemohl přestat, vzhledem k tomu, že vzápětí vyjekne v neuvěření, které doplnila o jemné kroucení hlavou. "Měla by jste vědět, že jsem upřímný člověk, v tomto bych vám nelhal." Usmál jsem se, když se trošku uklidním. Jistě, v takové věci bych jí opravdu nelhal, až na to, že jinak můj život provázaly lži neustále. To, kým jsem... neustálé přetvařování, citlivá minulost - život, jež jsem nechal za sebou. A i tak, snažíc se sebevíc, si mě minulost vždycky našla. To Marien byla jediná, kdo mě do takové situace dokázala dostat, kdo mě donutil cítit se jako malý kluk. Rdít se, pln rozpaků v rázném a škodolibém oplacení mého věčného vtipkování a dobírání. A teď tu stála tahle dívenka, krásná a nevinná a přesto se jí povedlo přesně to samé. Jako by mě znala, věděla kam vést proti úder, abych také zakusil chuť studu a ten pocit, když vás někdo zažene tímhle zvláštním způsobem do kouta. "Dítě." Řekl tentýž mág, co mi radil nedržet v sobě to divoké stvoření, když touží po svobodě. Ve všem měl pravdu, což bylo těžké si přiznat, velmi těžké... tedy pro mě. A já stále nenašel odvahu k tomu jeho rad uposlechnout. Mírně ublíženě jsem na ni pohlédl, když mi položila tu nevinně škodolibou otázku. "Stydět se?! Jak vás to mohlo vůbec napadnout?! Pouze nesouhlasím." Odvětil jsem, ve snaze znít naprosto nad věcí, jako bych vůbec netušil o čem to mluví, ale bylo to tak falešné! Tudíž jsem svou roli nestihl ani dohrát a už jsem se křenil na celé kolo. To ovšem utne její tichá, mumlavá odpověď, jíž zakončila povzdechem. "To jistě jste Emmeline, ale musím nesouhlasit." Odvětil jsem stejně tichým hlasem, a jako by z něj náhle vyprchali všechny emoce, mrazivě chladný. Nemohl jsem tušit, jestli by byla schopná něco takového přijmout, většina lidí mě v mém životě odsoudila a já uvěřil, že mi opravdu není pomoci, nedokázal jsem jen tak změnit své přesvědčení. Mou nenadálou chmurnou náladu však velice rychle zahnal její úsměv, jež dokázal mé srdce rozehřát. Náš rozhovor se opět vyvíjel příjemným směrem, ačkoli jsem se ztrácel v jejích rodinných vztazích. Nejdříve mluvila o té ženě, která přišla s ní... Mary myslím a teď se pro změnu zmínila o rodičích, chtěl jsem se vyptávat, ale nechtěl jsem ji třeba rozrušit. Takže jsem své otázky rázně spolkl a více nad nimi nepřemýšlel, tedy prozatím. "Ano, i mě se zde líbí a k Jejímu Veličenstvu chovám nesmírný respekt, nehledě na to, že jsem jejím dlužníkem. Je obrovská pocta jí sloužit, protože je opravdu dobrou vládkyní." Přitakal jsem, bylo opravdu štěstí, že mě osud zavedl sem, do Ingwirht Holdu... královna mi zde dala druhou šanci, nový život a práci, byl jsem jejím dlužníkem. Nestačil jsem se divit nad její všímavostí, když se mě zeptala na to, čeho jsem se prsy dotkl ve chvíli, kdy jsme se začali prodírat davem k posvátnému dubu. Zaskočeným pohledem jsem na ni koukl, ale pak se vzpamatoval. "Jen obyčejný šperk." Odpověděl jsem nakonec a s radostí se chytil jejích dalších otázek, na které jsem jí rád odpověděl. Po cestě jsem kývnutím hlavy pozdravil královnu a velitele, byla to slušnost. "A co vy Emme?" Zeptal jsem se obratem já. Opět jí po mých slovech zrudly tváře, bylo to rozkošné. Navíc byla opravdu zvědavá, to bylo pro změnu opravdu zábavné. Zastavili jsme pod majestátním stromem a já se rozhodl počkat s odpovědí, až se vrátí zpět ke mě. S radostí, jež se mi zračila v očích, jsem sledoval, jak dávala svůj dar mezi ostatní. Byl jsem šťastný, když jsem viděl její radostný úsměv. Bylo to více, nežli jakékoli bohatství. To jediné, co se mi nelíbilo, byl fakt, že se mě na ten okamžik pustila. Jakmile se vrátila zpět, věnoval jsem jí úsměv, jež patřil jen jí, muselo to být sakra vidět, že mám oči jen pro ni, ale já ne a ne si to přiznat. "Královna mě pověřila, abych tady dohlédl na bezpečnost a pořádek." Dal jsem jí odpověď na její předcházející otázku. Pak se otočím k tančícím lidem a zpět na ni. "Věnovala by jste mi tanec, Emmeline?" Uličnicky jsem se na ni zakřenil.
|
|
|
Post by Corman Sterling on Mar 24, 2017 5:06:49 GMT
(Omlouvám se za guesta,ale musím si ještě vytvořit účet - promiň,ženuško ;P )
Ostara se blížila a já už se těšil,jak se znovu celý Ingwirth sejde na obrovské louce za městem. Vždy to byly krásné chvíle,tyhle wiccanské rituály pořádané královnou. A obzvláště,když jsem je mohl trávit s Kahlan. Připadalo mi,jako by to byly staletí,co jsem ji nosíval jako malou,zvídavou holčičku na ramenou,ale mohlo to být kolik? Dvacet let? Kdoví. Za ty desetiletí,co žiju,jsem už přestal počítat roky,ale místo toho jsem se soustředil na okamžiky,které mi přinášely radost - práce v kovárně,občasná výpomoc ve stájích,kdy jsem pomáhal s tréninkem a ošetřováním koní gardistů,ale hlavně chvíle s mou milovanou. Kterou teď netrpělivě vyhlížím,řekla mi,že půjde obhlédnout všechny ty dobroty,co přichystala královna i poddaní,a ještě se nevrátila. Je to jen chvíle,ale jako by mi zmizela na rok. *Jsem to ale zamilovanej blázen*, pomyslím si s úsměvem a zadívám se do davu.
(Prosím nechat všechny postavy,píšu z mobilu z práce a bohužel nemůžu napsat za všechny -.- )
|
|
|
Post by Emmeline Dove on Mar 24, 2017 13:05:02 GMT
Nelíbí se mi, že se směje. Proč se směje? Není to vtipné, směje se mě? To snad ne, ale asi ano, přeci jen... vypadám doopravdy směšně, když se zlobím, nafouklé tváře, sevřené pěstičky a přimhouřené očka, ale tento výraz povolí, když se začne smát, protože prostě... jsem ráda, když se usmívá, líbí se mi jeho úsměv. "To je pravda," přitakám a sama se neubráním tichému smíchu. Má pravdu, sice je nestydaté říkat o ženách, že jsou lhářky, ale je to pravda. My často lžeme, hrajeme si s muži a děláme, jak moc jsme skromné, jen abychom od nich získaly nějakou tu pochvalu. Díky bohu, že jsem taková nebyla. "A v něčem jiném snad ano?" poškádlím. Lhal by mi úmyslně? O čemkoliv? Nemám ráda lži, nelíbí se mi, proč někomu lhát? Vždyť je to k ničemu a přináší to s sebou jen samé problémy, nic víc. A já doopravdy nechci, aby mi lhal. Proto si dovolím vážnou chvilku a zadívám se na něj. "Měl byste vědět, Archere, že ze všeho nejvíce nesnáším lži," což je poměrně ironie, protože já tady kolem lžu, všem. Tedy... Nikdo se mě vlastně přímo nezeptal, takže jsem lhala jen Mary, ale to je jedno, je to téměř to samé a vadí mi to, nechci těm lidem lhát o mém původu, o tom, do jaké rodiny jsem se narodila a že jsem zaslíbená někomu jinému. Tedy... byla jsem, aspoň myslím, že ten sňatek zrušili. Pak ale hodím vážnou tvář za sebe a zachichotám se, když mi začne oponovat. "Rdíte se, což je velice roztomilé a skláníte hlavu, abyste se mi nemusel dívat do tváře. To je stydlivost jako vyšitá," vysvětlím se smíchem, ale radši už to nijak nerozebírám, ještě bych ho mohla nějak rozčílit a to bych doopravdy nerada, protože se mi tady líbí, je to moc hezký den na to, abych si ho nechala pokazit svojí vlastní otravností. Jen lehce pokývu hlavou na náznak souhlasu, když začne mluvit o královně. Má pravdu, je doopravdy dobrou vládkyní, je spravedlivá a milá, příjme naprosto každého bez rozdílu, což je něco, co se tak často ve světě nevidí. Jen obyčejný šperk? Silně pochybuji, že by byl obyčejný, kdyby ho měl na sobě, přeci jen... je to muž, to mi ženy se většinou nechává ověšovat různými šperky rozdílné hodnoty. Následně se zadívám na královnu a lidí vedle ní a s úsměvem udělám lehké pukrle, ale nezastavuji se v chůzi, proč taky, že? "Já? Co já? Mám se naprosto úžasně, dnešní den je doopravdy úchvatný a vlastně jsem toho moc nestihla," odpovím. Ptá se mne vůbec na toto? Nejsem si moc jista, ale to nevadí. "Vypadá to ale spíše, že dohlížíte jenom na mne," poznamenám, i když si nejsem jistá, jestli to náhodou není moc troufalé, třeba je a já si to pouze neuvědomuji, ale tak... to se ještě uvidí dle jeho reakce. "Tanec? Nejsem si jista, zda-li zrovna tyto tance umím, ale jak bych vám mohla říct ne," pronesu trochu nejistě a oplatím mu to jeho zakřenění. Umím takové ty šlechtické tance, ale doopravdy nevím, jestli se budu chytat v těchto, přeci jen... tato slavnost je i pro nás, pro obyčejný chudý lid.
|
|