|
Post by Harvey Ziras on Oct 23, 2017 18:18:58 GMT
Byl jsem upřímně rád, že mi bylo životem umožněno odejít ze svého rodiště a procestovat tolik zajímavých míst napříč několika královstvími. Ne vždy to bylo jednoduché, to uznávám, ale kdekoliv jsem zastavil, tam jsem dostal něco k jídlu pro sebe i svého koně, vodu, nocleh a co bylo nejdůležitější, znalosti. Jedna čarodějka mě při pobytu u ní naučila zkonstruovat amulet na ochranu před ghúly. Dobrá věc, ač její výroba je poněkud...problematická. Je na ni třeba některá z části dotyčného ghúla, vlas, chlup, nehet...cokoliv. A zkuste trhat vlasy spícímu ghúlovi. Jiný čaroděj mi zase ukázal složitost přípravu lektvaru dočasné nezranitelnosti, také velice užitečné, ač jen na pár hodin. Měl jsem spoustu vzpomínek a rád jsem se k nim po nocích vracel...se slabým náznakem úsměvu jsem pobídl svého koně, vysokého černého hřebce s dlouhýma nohama a klenutou šíjí, a pohladil ho po pleci. Bylo to věrné zvíře...tak věrné, že mě nikdy nenechalo v problémech a vždy mě dovezlo někam, kde jsem mohl spočinout. Stejně tak tomu bylo teď. Projížděli jsme krajinou, když jsem zahlédl skupinu vojáků ve zbroji a vydal se k nim. Sice nevypadali úplně nejpřívětivěji, ale nechtěl jsem se tím nikterak znepokojovat. Neohrožoval jsem je, nebyl jsem ozbrojený ničím jiným než loveckým nožem a byl jsem sám. Nepředstavoval bych pro ně hrozbu ani kdybych chtěl. Pomalu jsem se přibližoval, pohled klidně upíral na přítomné a nedal najevo jedinou známku nervozity. Pokud se někdo rozhodl opětovat můj oční kontakt, dlouze jsem mu jej oplatil, než jsem nepříliš ochotně sklopil oči. Nechci si přece nikoho znepřátelit. To by nebylo moudré. Čím víc spojenců, tím větší životní jistoty. Zakručelo mi v břiše a řekl bych, že dost nahlas na to, aby to bylo slyšet. To jsem poznal podle toho, že můj kůň v reakci na onen zvuk pozorně zastříhal ušima. Nepochyboval jsem o tom, že je vyčerpaný a hladový, možná ještě více než já, ale...nejdříve jsme museli být v bezpečí. Slezl jsem a vedl jej ze opratě táborem. "Přicházím v míru, je tady někdo, s kým bych si mohl promluvit?" promluvil jsem. Dost nahlas a zřetelně, aby to bylo slyšet alespoň u nejbližších několika osob.
|
|
|
Post by maxmilian on Oct 23, 2017 19:33:05 GMT
Stejně tak jako všichni ostatní, i já se připojil k válečné výpravě, abych mohl své schopnosti a znalosti využít v praxi, tam kde jich bude zapotřebí. Ne že by to byla morálka co mě k tomu přimělo. Nedělám to proto že je to správné, nepovažuji se za hrdinu, nikdy jsem se za něj nepovažoval protože tím já nejsem. Jsem jen někdo, kdo má znalosti a může je využít. Nehledejme v tom nic bohulibého. Asi nemusím podotýkat že nikterak nestojím o bezprostřední účast v bitevní vřavě. - Ne, nemám strach, jde jednoduše o to že bych tam moc platný nebyl, alespoň tedy co se týče boje jako takového. Má maličkost neprodělala žádný pořádný výcvik který by mě na podobné věci připravil. Mé schopnosti leží pouze v oblasti magie léčení a toho se také držím. Motám se pouze tam kde mohu být něco platný. Ne že bych nebyl schopný se chopit zraněného i na bitevním poli - jak jsem již řekl, strach není emoce kterou bych oplýval. Vlastně ani nevím, kdy nebo zda jsem měl někdy v životě doopravdy z něčeho strach, že bych se bál o svůj život... No, to je teď víceméně jedno. Po několika dlouhých hodinách jsme se konečně utábořili. Po pravdě už jsem začínal být značně unavený a nebyl jsem ostatně sám. Až teď si začínám pořádně uvědomovat, že by se mi docela hodil nějaký dopravní prostředek. Mohl bych si "pro příště" opatřit nějakého koně. Doteď jsem neměl mnoho důvodů abych si jej pořizoval, technicky vzato by mi k ničemu nebyl, ale vzhledem k okolnostem by nebylo od věci to přeci jen ještě jednou zvážit. Nenechte se zmýlit, jízdu na koni zvládám více než jen bravurně jen se raději spoléhám na své vlastní nohy. Nevláčel jsem s sebou nic zbytečného, většinu věcí zvládám tak říkajíce bez "nářadí" které jsem si s sebou však přeci jen vzal, kdyby náhodou. Je to takový ten základ v mém oboru.
Momentálně se procházím po tábořišti. Jsem oblečený ve své obvyklé, bílé tunice, černé vestě a kalhotách téže barvy, přes to přehozený plášť pro zahřátí... Nemám teď nic jiného na práci. Pro své studie zde nemám prostředky, sociální interakci se z převážné většiny vyhýbám (už z principu) a na zadku ve stanu jsem seděl doteď a nerad jen tak nečinně sedím na místě. Pokračuji pomalým krokem mezi stany a přelétávám očima okolí až si povšimnu nějakého muže vedoucího koně. Nevypadá jako součást téhle výpravy což se mi také posléze potvrdí když promluví dosti zřetelně na to aby se mu dostalo nějaké odezvy. Já ovšem jen zastavím opodál a nezdá se že bych se chystal chopit slova, jen stojím a mlčky, nezaujatě přihlížím. Nemyslím si totiž, že jsem osoba kompetentní pro tuto situaci (a taky nejsem zrovna dvakrát ochotný, ale to je teď vedlejší).
|
|
Admin
Čaroděj(ka)
|
Post by Admin on Oct 24, 2017 9:28:42 GMT
O osudu naší výpravy je rozhodnuto, o nás bez nás, hluk, který vyrušil Richarda Kaernyho, velitele Gardy a vojáků byl zvěd, na pokraji sil, který přinesl špatné zprávy, jak nejrychleji mohl a přesto příliš pozdě na to aby se dal běh věcí jakkoliv zvrátit. "Musíme se utkat na otevřeném poli Jasmine.." Zněla slova Richarda ke své královně, která tu zprávu uvnitř stanu přijala s mlčenlivostí a zachmuřeným výrazem. ven však vyšla s úsměvem a v bojové zbroji. "Je to tu, nepřítel je necelých pět mil odsud, naše bitva za svobodu, naše skoncování se sprostými uzurpovateli je zde, proto jsem všichni přijeli, proto se chopte zbraní, oblečte zbroje, až se slunce dotkne horizontu, vyrazíme..." Poví a její pohled je cítit odhodláním a statečností, tak jak by měl být. Po jejím boku stojí Richard, Clegan a zbytek královské gardy, vojáci jsou ve svých tábořištích dle jednotky. Lučistníci, kopiníci, šermíři. Mágové mají svou nedocenitelnou cenu v zadní linii, neboť jsou mocní ale na zranění často slabí. Upíři a vlkodlaci pospolu mají za úkol plížit se oběma směry v lese a vytáhnout jako boční záloha, proto se vyjíždí na začátku noci, aby upíři měli své místo a nebyli ohroženi, kdyby se bitva protáhla, mají připraveny úkryty podél bitevního pole právě v oněch lesích. Pojizdná ošetřovna, které velí Lady Claire Quinsey se svou pomocnicí Dianou a kde se uplatňuje také velmi tichý a zamlklý Maxmilián bude tábořit v ocasu pole aby ošetřovala raněné, či mírnila utrpení těm jež to budou potřebovat. Všichni mají své místo a za západu slunce se řadí ke své jednotce, loučíc se s přáteli, kteří od nich budou odloučeni po čas bitvy kvůli příslušnosti jinam. Ozvou se trubky a všichni se vydají na pochod směrem k bitevnímu poli, kde se podle výpočtů střetnou s nepřátelskou armádou. Upíři a vlkodlaci se plíží lesy na boku, občas bystré oko zahlédne jak jejich oči září. - Do tábora přijel také cizinec, nevěda do čeho se nebožák vrhnul, zove se Harvey a na jeho maličkost narazí Maxmilián Werner, kterému padne, jistě k jeho nelibosti, úloha buď jej nahlásit nebo přesvědčit aby utekl, nebo se přidal k boji
- Jelikož nebyl nápad jen Ingwirthský, vyslat nadpřirozené a hbité bytosti do bočních lesů, první střet čeká právě je, s pokroucenými a běsnícími vlkodlaky, poloztrápenými hlady. Jsou slabí, ale je jich hodně, vyhublé bytosti, běsnící po krvi aby zahnali svůj hlad, nebojují za domov, bojují aby na nich nepřistály rány z karabáče a aby druhého dne dostali najíst, to z nich činí děsivé protivníky avšak hloupé a méně koordinované, chovající se nerozumně, což skýtá Ingwirthským v jistém slova smyslu výhodu.
- INSTRUKCE: Jak bylo dříve psáno, všichni bojující dostali kvalitní zbraně a výzbroj od království (neexistují tedy žádné vidle a podobně, pouze rozdílné schopnosti ony zbraně používat), každý se musí nějak zapojit v rámci svých schopností, napište tedy jak vaše postava bude umístěna, co bude v bitvě dělat, až každý napíše jeden post, další post bude opět od osudu.
[/div] [/ul]
|
|
|
Post by Claire Quinsey on Oct 24, 2017 13:06:35 GMT
Den byl nepříjemný, bylo chladno a vlhko, rány se mohly špehům zanítit a my mohly jen čekat, potírat je směsí česneku a jitrocele a doufat v rychlý průběh bitvy ať již skončí jakkoliv. Královna vyšla a sdělila všem zprávu, na kterou čekali, nebude již dalšího hledání, nepřítel je blízko. Objala jsem se rukama kolem ramen a udělalo se mi lehce mdlo. Co na to říci, zítra někteří z nich zde již nespatří světlo dne. Bude to někdo ze šlechty? Třeba pyšná Lusmilia DePeyrac? Nebo někdo obyčejný? Kovář? Královna? My? I nečestné bitvy bývají kde se útočí na hospic. Nicméně jako hlavní lékařka musím zachovat chladnou hlavu alespoň navenek, mám zkušenosti, zažila jsem ve Francii řežby, které končili amputacemi, zmrzačením nebo ošklivou pomalou smrtí vojáků. Včetně mého Franka. Pokud děťátko bude chlapec, chci aby to byl Frank. Měli jsme spousty práce. Museli jsme zabalit stan, přenést věci do vozu, uspořádat je tak jak budou nejčastěji třeba aby bylo vše po ruce a pak následovalo pár neklidných hodin odpoledního spánku. Když začalo slunce zapadat. Byli jsme nastoupeni, majestátní vojáci v předu. Lučiětníci, jízda, Pak prostý lid, odhodlaný sveřepý a vyděšený k smrti a vzadu? My, naše polní nemocnice, kuchyně a mágové, kteří mají připravené lektvary, svá kouzla či očarované předměty, ti kteří mají očarované zbraně se přidali k ostatním do bojové vřavy. Vítr byl Irský jako konečně vždy, svěží, nesl pach krve, ale čí...z lesa bylo slyšet děsivé zvuky ale díky tmě nebylo nic vidět, bitva začala an boční linii, a před námi se začal otevírat obzor, kde bylo vidět jezdce, vpředu s jedním temným držícím louči a korouhev.
|
|
Sìlis Dunkeld
Čaroděj(ka)
Princezna skotská; Dvorní dáma královny
|
Post by Sìlis Dunkeld on Oct 24, 2017 13:43:23 GMT
Prudký vítr přinášel nový den, nové možnosti a pro mnohé z nás naději spolu se zoufalstvím. Někteří ztratí své blízké na válečném poli, po jiných nezbudou těla k uchování ale jen vzpomínky, matné a rozpité. Bitevní vřava o budoucnost tohoto království nebyla mou první, Skotsko, má domovina, si prožilo své při potyčkách a bojích o svou suverenitu. Ale nikdy jsem nebyla fyzicky součástí, ne jinak, než svou schopností, svým darem čarodějky, jejíž krev mi z neznámého důvodu kolovala žilami. Ohlédnu se přes rameno, vojáci se stahují do šiků pod vedením jedné ženy, královny, pod jejíž ochranou jsem měla přečkat mocenské pře o vládu nad skotským trůnem. Má magická síla byla příliš cenná na to, abych se stala něčím rukojmím, ale ani to mě nezadrží od stesku po divoké vysočině plné tymiánů. A přesto, jakousi podivnou ironií, stojím uprostřed připravující se války o budoucnost jednoho irského království. Žena, jíž zbraň do ruky nepatří, ale dokáže přispět místním natolik, aby mohli tuto bitvu vyhrát, doufejme s minimálním počtem ztrát. Dotek na paži, nervózní stisk jednoho chlapce, pravděpodobně pážete, jemuž byla do rukou svěřena úloha posla mezi jednotlivými tábory, mě přinutil pohlédnout mu do očí. "Pa-paní, má-mám vá-vás odvést... Do-do... N-na-..." Nemalé potíže mu činí vykoktat se a předat mi zprávu o mém návratu do ošetřovny. Malý hoch vystrašený válkou. "Rozumím. Budeš mi dělat společnost při cestě?" Nemohla jsem ho jen tak poslat pryč, naši muži by tak učinili, neboť boj ztvrdí sílu charakteru pravého bojovníka, ale tohle dítě nepoznalo nic než stěny hradu a nejbližší okolí. Já... znala Skotsko, Highlands, svůj domov s tvrdou náturou. A pak? Pamatovala jsem si, jak mě přinutili odjet sem. Všechny ty hádky, ta umanutá rozhodnutí zůstat, dokud mi nebyla vlepena rána do tváře, kde se ještě týden jevil rudý otisk otcovy dlaně. Téměř měsíc na koni, týden na lodi, kdy se mi houpal žaludek prvních několik dnů, než se mi povedlo si navyknout na ostrý mořský vzduch a štiplavý vítr. A irský kraj... Inu, nezdál se být tak vzdálený Skotsku, snad o něco poklidnější, s méně bujarými pitkami, neboť u nás se slavilo všechno - od narození dítěte po pohřeb. Královna se mě jala uvítat vřele a přijala i mé prvotní rozpaky z absence jejího manžela, který už nějakou dobu neexistoval. Zvyk je železná košile a mně se jen těžko chtělo uvěřit, že jí žádný nezkrotil natolik, aby seděl po jejím boku jako pán a hlava rodiny nejen jejich, ale i království. Ani má schopnost nezůstala utajena - vždyť ta byla důvodem návštěvy na hradě a předmětem skrývání. Ale jak se ukázalo, měla jsem jí využít dříve než bych se odvážila na to pomyslet. Sledujíc bojovníky, jejich zápas se zbrojí, hlavně co se těch obyčejných zástupců lidí týká, podřizuje se můj krok chlapcovu škobrtání. Tak urychleně toužil splnit svou povinnost k uspokojení svých nadřízených, že se málem několikrát natáhl jak dlouhý, tak široký do rozbahněné zeminy. Naštěstí už je stan polní nemocnice na dohled, avšak hoch se nemá k uklidnění natolik, aby se vydýchal. Místo toho už ohlašuje mou přítomnost ženě, co má tento kout tábora zjevně na povel. "Sìlis Dunkeld. Královna mě nechala poslat k... tobě, abych pomohla." Zmatený pohled patří připraveným obvazům a šití. Tuto záležitost ovládám, naši muži se častokrát zraní nejen na bojišti ale hlavně při přátelských rvačkách, kdy jim ženy zašívají natržené obočí a jiné rány. "Mám pomoct..." Čelo se krčí, drobná vráska protne nosánek pokrytý sprškou viditelných pih. "Kde jsou poháry? Nemůžu... bez pohárů." Snažím se hovořit irským dialektem, ale některá slovíčka schází, ztrácí se napůl cesty k ústům. Prsty přejedou po kdysi hladké pokožce na zápěstí levé ruky, nyní křižované drobnými či většími jizvičkami, mnohem viditelnějšími než by bylo pro šlechtičnu vhodné, ale jako bych já zrovna na něco podobného dbala.
|
|
|
Post by maxmilian on Oct 24, 2017 14:41:45 GMT
Zdá se, že čas nadešel. Královna, již ve své bojové zbroji ujala se slova po jejichž vyřčení se všichni chopili svých povinností a já bych měl ostatně také. Nepociťuji strach, či snad obavy z nadcházejícího, ba právě naopak. Pociťuji nadšení za které bych dle veřejného mínění, zasluhoval pár facek aby mě navrátili do reality, ale přesně tohle je má realita. Neshledávám v tom nic neslušného či pobuřujícího, třebaže si v tuto chvíli dovedu docela dobře odvodit, že bych měl zůstat mlčet. Ano, i někdo s natolik nízkým EQ jako já je schopen si tuto drobnost uvědomit, protože... Zkušenosti. Není to nadšení z krveprolití jako takového - zcela pochopitelně, nevyžívám se v sadismu jako někteří, já jen nacházím naplnění v dávání dohromady toho, co jiní rozbijí. Jsem všechno možné, ale vrah ne. Inu, nezdá se že by si muže přede mnou v tuto chvíli někdo všímal. Jak již bylo řečeno, všichni se chopili svých povinností, tudíž hádám že bych se toho měl jakožto uvědomělá součást tohoto celku, ujmout já. Třebaže nadšený z toho zrovna dvakrát nejsem, co já vím jestli to třeba není nějaký špeh, ačkoliv na to nevypadá, nevím. Pozoruji ho sotva pár minut a ještě z patřičné vzdálenosti, ale zkrátka mi tak nepůsobí. Prozatím. Rozejdu se tedy směrem k němu neboť v táboře zavládl tak trochu chaos spolu s přípravami na nadcházející bitvu a pochybuji že si ho v tom zmatku a všudypřítomné nervozitě vůbec někdo všimne, natožpak aby nějakým způsobem řešil jeho situaci která je prozatím skryta i mě. "Méně vhodnou chvíli sis pro svůj příchod vybrat nemohl." Prohodím k němu jen tak mimoděk, čistě řečnicky, a myslím že si je toho vědom i on sám. Ostatně, i on musel zaslechnout něco málo z královnina proslovu nebo si alespoň vydedukovat k čemu se to tady schyluje což si myslím že je zcela zjevné a do očí bijící když si povšimneme toho chaosu který zavládl.. Ale nerad bych jej zbytečně přeceňoval. Už jsem si zvykl nemít na své okolí přehnané nároky. Raději počítám s tím podprůměrným, ušetřím se tak zbytečnému zklamání. "Co tě sem přivádí." Přejdu ihned vzápětí k tomu podstatnému abych předešel zbytečnému tlachání kolem, nespouštějíce z něj pohled který, vzhledem k našemu výškovému rozdílu který je opravdu značný, upírám směrem dolů. Netvářím se nikterak podezíravě, vlastně se netvářím jinak než kdykoliv jindy. Jsem ten typ člověka u kterého je patrné zaujetí opravdu jen velmi zřídka a to pouze tehdy kdy se věnuji své práci či jakékoliv jiné činnosti která si je z mého pohledu zasluhuje.
|
|
|
Post by Harvey Ziras on Oct 24, 2017 15:07:21 GMT
Zaslechl jsem něco málo z proslovu, který vedla jakási žena, na kterou jsem skrze dav neviděl. Z jejích slov jsem si odvodil, že tahle země stojí na prahu války a již vzápětí potáhne do bitvy. Nebyl jsem zrovna u vytržení z toho, že mi nezbude mnoho času na odpočinek, ale co jsem mohl dělat? S nimi jsem mohl být v bezpečí alespoň na pár chvil. Ale i těch pár chvil mělo pro mou osobu obrovský význam. Byl jsem vyčerpaný a můj kůň snad ještě více. Plece se mu chvěly a podrážděně cukal ušima. Už jsem se chystal znovu promluvit, abych si získal něčí pozornost, ale vysoký muž s černým vrabčím hnízdem na hlavě mě předběhl, ač nevypadal příliš vstřícně. Byl jsem menší o celou hlavu, což zapříčinilo, že se při rozhovoru díval kolmo dolů, ale s tím se toho moc dělat nedalo. Alespoň jsem se více napřímil. "Lituji, ale nemohl jsem tušit, k čemu se zde schyluje," odpověděl jsem a zdvořile sklopil pohled. "Jmenuji se Harvey Arran Ziras. Pocházím z velmi daleké země a cestuji již několik let z místa na místo a teď jsem shodou okolností tady. Jsem ztrhaný a můj kůň také, proto bych byl velmi vděčný za možnost, putovat s vámi a tedy si vypůjčit něco z vašich zásob, zda jich máte dostatek. Přestože mi je víc než jasné, že nazbyt jich rozhodně není. Rád vypomohu jak bude třeba, abych si vaši laskavost odpracoval. Své dluhy bez výjimky splácím." řekl jsem potom po chvíli. Pak jsem ještě dodal: "Nebudu odmlouvat žádné práci a jsem otevřen většině úkolů, které m,i budou přiděleny, avšak nejsem příliš dovedným šermířem," Dál už jsem už jen mlčel a čekal, zda mi bude vyhověno.
|
|
|
Post by maxmilian on Oct 24, 2017 16:24:57 GMT
Vyslechnu si frázi, která by možná ani nebyla v tuto chvíli zapotřebí neb je docela zjevné že to tušit nemohl. Jeho stav více než čemukoliv jinému nasvědčuje, že je značně ztrhaný z dlouhé cesty a špionáž je to poslední o co by se tenhle muž - Harvey jak se mi posléze představí, měl snažit. Navíc, nejsou to oči někoho kdo lže. Lež je něco co lze docela snadno rozpoznat prostřednictvím zorniček, ať už podle toho zda se zúží nebo rozšíří, či dle toho kam se natáčejí... Jistě, najde se mnoho takových u kterých to poznat jednoduše nelze, ale i kdyby jedním z nich byl, jeho vzezření v tuto chvíli vypovídá za vše. Poutník a špatné načasování, nic více, nic méně. "Pochopitelně." Neodpustil jsem si definitivně ukončit prvotní, dle mého zcela zbytečné téma na což jsem si nemohl odpustit abych nepoukázal. Dále jej již však nevyrušuji, pouze mlčky poslouchám a utvářím si o něm svůj vlastní, pomyslný náčrt. Na můj vkus je možná až moc přeslušnělí, dal bych přednost věcné, rychlé komunikaci ale což, taková je teď doba. Občas zapomínám na to, že to já jsem tady tou odchylkou. "Ne. To ne..." Přisvědčím bez otálení, div mu neskočím do řeči když se zmíní ohledně své šermířské zdatnosti, a to aniž bych si připadal jakkoliv sprostě. No co? Vypadá všelijak, jen ne jako šermíř. Nevím proč bych se měl cítit neslušně při potvrzení zcela očividného faktu který navíc on sám decentně naznačil. Co se týče zdlouhavé a bezesporu vyčerpávající žádosti kterou mi zde předložil, myslím že není moc o čem diskutovat. Nepochybuji totiž o tom, že královna uvítá každého kdo je ochotný nějakým způsobem přiložit ruku k dílu a pomoci v této nelehké situaci. Co já vím co je zač, pomocná ruka se bude hodit. Věřte nebo ne, ale při takové amputaci se pár rukou navíc hodí. "...Budeš pomáhat s ošetřováním zraněných. Nic náročného, jen sem tam někde něco přidržíš a případně budeš podávat obklady..." Osvětlím mu s pokrčením ramen a aniž bych cokoliv řekl, zamířím směrem k příslušnému stanu. Samozřejmě bych mu nesvěřil nic složitějšího. Nezasvěcený by mohl nadělat více škody než užitku. Víceméně očekávám že mě bude následovat, v opačném případě mu věnuji tázavý pohled, jestli tam třeba náhodou nehodlá zapustit kořeny. "...Naskytla se ti už někdy podobná příležitost?" Zeptám se zatímco pokračujeme ke stanu. Mám tím na mysli cokoliv co by se týkalo ošetřování nebo třeba jen krátké exkurze nemocnice, či něčemu tomu vzdáleně podobnému.
Společně s Harveym jsme dorazili do příslušného stanu kde jsem Claire a ostatním věcně představil svého "nového asistenta" s tím, že na něj dohlédnu takže jsem se za něj nepřímo zaručil, ale pravdou jest že v tomto případě nemám důvod svému úsudku nevěřit.
Pochopitelně jsme oba pomohli se složením stanu a vším ostatním co bylo zapotřebí.
Když se slunce uchylovalo k západu, byly jsme připravení stejně tak jako všichni ostatní v čele s Claire. Nervozita by se dala ve vzduchu krájet, alespoň tedy co se mého okolí týkalo. Já setrvával v klidu připravený konat to, co umím nejlépe. A Harvey? Nevypadá jako někdo kdo by se měl sesypat. Nemám důvod si nemyslet že neudělá všechno co bude v jeho silách. Co si budeme povídat, sem tam přidržet nějakou tu končetinu nebo pomoci se zraněným na stůl nebude nic náročného. Na to není potřeba žádné zaškolení.
|
|
|
Post by Harvey Ziras on Oct 24, 2017 16:46:34 GMT
Mluvil se mnou až příliš upřímně, minimálně na poměry obyčejného člověka, ale nevěnoval jsem tomu přílišnou pozornost, ani jsem ho na to nikterak neupozorňoval. Proč taky? Nebyl jsem ten typ člověka, který by někoho nutil ke stejně zdvořilé mluvě, kterou jsem oplýval já. Každý jsme nějaký a nemělo cenu toho muže odepisovat jen proto, že mi nemazal med kolem pusy a byl věcný. Nehledě na to, že on byl tím, kdo si mě všiml a zareagoval na můj prvotní dotaz. S vděčným kývnutím jsem přijal jeho nabídku. Pomoc zraněným nemohla být ničím složitým a nebylo nic, co bych při tom snad mohl zkazit. "Samozřejmě," odpověděl jsem abych mu dal najevo že poslouchám a vydal jsem se po jeho boku ke stanu, zatím co koně jsem vedl za sebou. "Zatím jsem nikoho příliš neléčil, umím se postarat o jednoduchá zranění a vím, že šípy se nemají z ran vyndávat, ale to je vše. Budu rád, pokud se od něčemu přiučím, již od pohledu víte, co děláte." pousmál jsem se slabě a zalichotil mu, abych dal najevo svůj zájem a tak si alespoň trochu pojistil, že mě neskopne do první příkopy pro neochotu nebo lenost. Když už jsem se rozhodl k nim přidat, musím být zkrátka a dobře užitečným a plnohodnotným členem družiny. Hřebce jsem před vstupem do stanu samo sebou nechal venku, bylo mi jasné, že za koně uvnitř by mi nikdo z místních nepoděkoval. Chvilku jsem se zvědavým pohledem čekal, zda se muž představí, ale když tak neučinil, nechal jsem to být. Nechtěl jsem se vyptávat a připadat si při tom jako dotěrný hmyz.
|
|
|
Post by Korialstrasz on Oct 24, 2017 17:12:14 GMT
Nenadálý řinkot přerušil bohulibý spánek opilého muže, který toužil po jediném, mít klid alespoň plných deset minut. K vlastní nelibosti otevřel slepené oči, pomalu. Výraz tváře se měnil v naštvaný škleb s tím, jak rachot neutichal. Překulil se na bok, zlostně si mumlajíc, cedíc přes zuby několik starých nadávek, hunských nadávek. Byla to směsice zaniklého jazyka a mužské rozmrzelosti. Další letmý pohyb, přiblížil se do blízkosti plachty stanu, až pohledem koukal skrz plátno, naštvaný, podrážděný. Mluvila, ta ženská mluvila, žvanila, ten hlas mu připadal povědomý, ale na tom nezáleželo, neboť se pokusil neurvalým gestem zacpat slyšící ucho, kdežto druhé držel natlačené na polštáři. Hlava třeštěla, zpropadený střep. Povolil sevření, nyní hleděl do neúhledného stropu a veškerou snahu věnoval touze nezačít řvát po všech těch hlučných idiotech venku. Jednou... jednou se napiju a co z toho mám? Divadlo, řev, kecy... Myšlenky proudili zmučenou hlavou, narážely jedna do druhé, třely se, bolest. Už to neudržel, posadil se a chytil tu věc do dlaní. Skloněný jak prosící pocestný, žádal o smilování, o brzký konec toho nesnesitelného hlaholu. Zmlkněte. Chvíli setrvával v této pozici, přemáhající vnitřní démony úpěnlivě prosící o kousek pozornosti. Nesměl projevit nechuť, nesměl vybuchnout, propuknout v běsnění plné nadávek a vzteku. Očima šátral po zemi, nenacházel kýženou útěchu, avšak slova pozvolna zanikla a pak... pak následovalo peklo. Pohyb tisíců jedinců v jediný moment, všechen lomoz, vstal. Pěsti zaťaté, ústa zkřivená v protáhlém šklebu a pohled připravený vraždit. Nebýt blízké přítomnosti Agelique, zřejmě by oné opojné touze propadl, prošel průchodem stanu a dost rázně ostatním vysvětlit, že slunce ještě pořádně nestanulo na obloze, tak ať rychle uklidní své splašené hormony. Zastavení zrakem o upírku ho ovšem částečně zklidnilo, už nyní prokázal dávku nerozvážnosti a počínal si v její společnosti neomaleně a zbrkle. Uvažovat nad včerejším večerem raději netoužil. Předpokládal hromadu chyb, hloupostí pod vlivem alkoholu, možná ji nabídl společnost... snad ne. Koukal na ni, zatímco v mysli probíhali nejrůznější scénáře průběhu minulého večera. Lapil se do sítě úvah, neuváženě, jakožto moucha do pavučiny. Byl to příliš dlouhý pohled, co jí věnoval, částečně zmatený a zaražený, následně sklopil hlavu. Blonďatá kštice mu přepadla přes obličej a on se pod tou záplavou světlých vlasů usmíval. "Vyhrála jsi, viď?" Neviděl jiný důvod, nenašel jiný důvod, proč by tu jinak byla, než aby mu oznámila prohru. Zaváhal, připouštěl to. Chyba kdy neuváženě obětoval královnu a jeho obrana upadla v trosky. Přijal večerní společnost sladkého uvolnění mysli, jenž sváděla k neuváženostem. "Děkuji za ošetření ran." pronášel ještě stále zahalen oním přelivem, takže jeho obličej zůstával nečitelnou součástí těla. Úsměv pozvolna narůstal a oni si počal mnout unavené oči. Tělo, rány, vše zpívalo útrpnou píseň, horší nebezpečí však představovala rozhádaná mysl. Až nyní opět stanul vzpřímeně a okamžitě sepnul neposlušné vlasy, aby nepřekážely v dalším snažení. Zahnal chmury, stažené jakožto mraky, nedovolující myšlenkám volný průchod. Využil moci magie k utišení přirozených následků bujarého večera spojeného s nezbytnými lékařskými úkony. Kontroloval část sebe, nesnášel toto konání. Avšak v nastalém uvědomění situace si dokázal projasnit, co byl zdroj hluku i že přidružená armáda pravděpodobně vyrazila. Klekl k batohu pohozenému v koutě, krom knih z něj vyndal i čistou košili, jenž přetáhl přes sešitá záda i hruď. Oba luky se povalovaly nedaleko, zatím jich nezvedal. "Omlouvám se za to, že jsem tě zklamal." pohlédl k ní omluvně. Slabý a hloupý pošetilec. Měl jsi utéct, ne se jí vzdát, nechat ji ošetřovat rány. Vidíš ji tam? Už pro ni nejsi zajímavý, jen další muž schopný podlehnout, jen hračka na několik měsíců. Tiše povzdechl.
Se sklopeným zrakem sebral zbraně, oba krátké luky, jeden co odcizil při odjezdu od Angelique, druhý získaný při cestě za tím... neměl pojmenování pro tu proradnou entitu. Čaroděj, jenž si hrál na Boha, hlupák zaslepený svou mocí, který ho sem přivedl, už nebyl. Měl nestandardní tvar, kratší, zdobený. Ten bude tím, jímž hodlal bojovat, druhý měl zůstat jakožto záložní plán. "Ztratím se ti z očí, jakmile to bude možné." pronesl zatímco vyběhl do prostoru vylidňujícího se tábora. Počítal vůbec někdo s mojí přítomností? Těžko. Zběsile kličkoval skrz opozdilci, aby ke své úlevě našel Mora ustájeného, jak ho předchozího dne ponechal, dokonce ho překvapivě někdo nechal osedlat. Mírně zaskočen jal se využít přichystanou příležitost. Hřebec pokýval hlavou na znamení pozdravu a sám se nastavil do přijatelné pozice, aby jezdec okamžitě naskočil, snad si vzájemně úzce rozuměli. Chtěl by říci, že cesta dopředu probíhala poklidně, avšak nešlo to tak nazvat. Mnoho lidí na něj upíralo zkoumavě zrak, neboť podle nich zřejmě přejel udělenou pozici, smrděl magií, přesto vytrvával v klusu kupředu. Kolem ošetřovny projel jakožto kulový blesk, snad zázrakem nikoho nenapadlo skočit jezdci pod nohy, jelikož by odhodlané zvíře pouze těžko krotil. S lučištníky to už tak jednoduché nebylo, drželi více při sobě, dávno měl strašit na předělu mezi středem a přední linií. Nadával sobě, zpomaloval, takto to nestihne, aby zastihl jízdu při prvním střetu, bude zřejmě muset setrvat více vzadu a počkat, až se první linie protrhají.
|
|
|
Post by Diana Hawkins on Oct 24, 2017 20:13:50 GMT
Už nebylo cesty zpět, teď už šlo do tuhého, už to bylo doopravdy. Ta pravá bitva právě začínala. Kolena se mi třásla a nevěděla jsem jestli to bylo tím chladným větrem, který přinášel odporný pach. Bohové se na nás museli mračit, nelíbilo se jim to, stejně jako mě a většině lidí, kteří zde byli se mnou. Balila jsem svých pár věcí, které jsem stačila sebrat z domova; jehly a nitě, kterých bylo dostatek. Počítala jsem s nejhorším, i když jsem doufala, že se to nejhorší nestane. Zastrčila jsem nitě s jehlami do kapsičky, kterou jsem si přišila na šaty. Do té chvíle, než přišel posel se špatnými zprávami, jsem tiše seděla vedle špeha, kterému Claire narovnávala ruku. Doufala jsem, že on už ven nebude muset; už si zažil dost. Držela jsem se vedle ošetřovny, hned vedle koně, kterému jsem hladila hřívu. Cítil, že jsem byla nervózní a kvůli mě byl i on, možná i více. "Takže tohle je to to ticho před bouří?" zašeptala jsem do hrobového ticha. Čekali jsme, nevěděla jsem na co, ale bylo ticho, hrobové ticho, kterého bylo přerušeno zvuky. Kůň vedle mě znepokojeně zastavil. Nadskočila jsem, když zadupal kopytem do vlhké půdy, která na některých místech připomínala výběh pro prasata. Strážný, který koně vedl, ho posílal do patřičných míst, ale kůň se dal zase zpátky do pohybu. Bylo vidět, že i lidi a tvorové, kteří se přímo bitvy nezúčastnili vypadali stejně, možná i více, nervózně a vystrašeně jako ti, kteří se za ně budou bít. Na chvíli jsme se mohli zastavit. Tohle byla moje možná jediná možnost pomodlit se. Nemodlila jsem se k Bohům, ale k rodičům a bratříčkovi. Zavřela jsem oči a šeptala svým rodným jazyk "Nebojte se o mne. Jen mi dejte odvahu a sílu, kterou nepotřebujete." prosila jsem je. Uklidnilo mě to, ale teď jsem mohla jen čekat, jestli moje prosby budou vyslyšeny. Jestli ne, tak je alespoň uvidím všechny pohromadě. Už budu moct ušit mamince šaty, které si tak přála, ale nikdy neměla čas a sílu je udělat. Tatínkovi bych mohla sešít rukávy, které se mu neustále roztrhávali a uviděla bych poprvé bratříčka, kterému bych mohla udělat plenky. Věděla jsem, že ať to dopadne jak chce, ať vyhraje kdo chce, já budu spokojená.
|
|
D'Arcy
Člověk
podkoní, chodící flirt
|
Post by D'Arcy on Oct 24, 2017 21:01:04 GMT
Byl jsem překvapen. Já, D'Arcy, stál na půdě, kde se měla za několik málo okamžiků bitva, na kterou ani jedna ze stran nezapomene. Byl jsem překvapen, že mě Layla nezastavila, ani se mě nepokoušela přemlouvat. Byl jsem překvapen. Takhle se vzdát nejlepšího přítele a podkoního, který jí sloužil už dobrých pár let, tsk tsk. Jaká nevděčnice. Aby na mě mohla stále myslet, nechal jsem jí své káně a hříbě, aby se nenudila. Problém byl, že ono se začínalo stýskat mě po ní. Byla jako moje mladší sestra, i když většinu času se spíše chovala jako bratr. A vyhovovalo mi to. Mohl jsem vzpomínat na mojí opravdovou, na Lauru. Kde té bylo konce. Měla se dobře? Měla manžela, dcery, syny? Nebo že by už byla v nebi, kam měla patřit? Vždy jsem jí říkal, že spadla z nebe a za tím jsem si vždy stál. Byla anděl, můj anděl, kterého jsem opustil, protože jsem "musel" studovat. Byl jsem v oddíle, který měl překvapit nepřátele a zaútočit na jejich tábořiště. Překvapení jsem měl rád, obzvlášť když jsem jedno mohl darovat. Pokud by šlo vše podle slov Richarda Kearnyho, tahle bitva by mohla jít v náš prospěch. Jenže se nadarmo naříká "Neříkej hop, dokud nepřeskočíš." Bitva ještě ani nezačala a pár rytířů už oslavovalo naše vítězství. Blázni. Byl jsem optimista, ale ne až takový. Laylu jsem ujišťoval, že se vrátím, jen ne v jakém stavu. Doufal jsem, že počítala i tím hroším případem. Někteří muži byli nervózní, ale já jsem měl pro strach uděláno. Když máte za paní Laylu Monaghan, brzy vás strach přestane bavit. Adrenalin mi koloval krví a na tváři mi hrál sebevědomí úsměv. Snažil jsem myslet na to, co bude potom. Na tavernu, víno, muzika, nějaké pěkné kurtizány a můj život po válce byl zpečetěn. Počkat, ono to bylo i před tím. Nevadí, aspoň jsem mohl pokračovat. Věděl jsem, že se stane něco dobrého. Jen jsem nevěděl co. Že by můj optimismus skutečně zabral a já se mohl vrátit do taverny v jednom kuse? Seděl jsem v sedle Lorda, který už byl nedočkavý vyrazit. Brnění mě obepínalo, meč byl připjat na boku a Lordova uzda v ruce. No, nechejme se překvapit.
|
|
|
Post by Ragna Oldervik on Oct 25, 2017 13:11:49 GMT
Ragna seděla na stromě, natočená směrem k východu, vyčkávala. Odvodila přibližně udaný směr pohybu vlastních jednotek, útočného předvoje, složeného z převážně zajatých vlkodlaků. Jednali s nimi jako se zvířaty, kterými pro ně byli, cítila, jak se snaží kotrolovat, aby nezačala klít při pomyšlení na takové zacházení. Jakými muky sis musel projít bratře. Svírala luk, šíp jistě založený, netrpělivě vyhlížela, vyčkávala. Srdce zběsile bušilo, jak žena napínala smyslu v pokusu zaslechnout i ten nejjemnější šelest. Musila zahlédnout Runara dříve, nežli obě soupeřící armády propadnou v krvavou řež, aby ho dostala daleko od epicentra boje. Hodlala střílet šípy schopné znehybnit svoji oběť, okamžitě ji paralizovat. Dlouho přemáhala tu zatrolenou střelnou zbraň, aby ji v jejích příkazech podpořila, to dýka schovaná za pasem, sdílející stejné schopnosti, se podvolila až s nečekanou lehkostí. Stačil jeden zásah, aby vybraný cíl padl k zemi, neschopen vzdorovat. Runare, prosím, jestli dokážeš alespoň částečně kontrolovat to zvíře uvnitř sebe, veď své kroky v mé blízkosti, aby byl zásah přesný a rychlý. Plán neměl niktera závratnou vnitřní hloubku, napadnout neplánovaně, ochromit, zajmout a odtáhnout do bezpečí bezvládné vlčí tělo a až utichne bestiální stránka osobností, dostat se společně opět domů. Doufala, věřila, prosila Ódina, aby dokázala zdolat vytyčené cíle, nic jiného nezbývalo. Ležení opustila několik hodin před vražením jednotek, nikdo jí v tom nebránil, spíš jí jako vždy věnovali okázalou ignoraci a nezájem. Odhadovala přibližný strategický plán, tušial, které směry a cesty lze nejvýhodněji využít, proto čupěla zde. Už dokázala částečeně číst smýšlení svých otravných společníků, neměli nikdy příliš fantasie, jenž by případně dokázala zajímavě zamíchat karty. Zasmušle hleděla před sebe, plná obav, ale i rozhodnosti. Vzpomínala na časy, jenž společně strávili, jakožto sourozenci, vše činila pro bratra, bratra uvězněného jako zvíře. Sevření křečovitě zesílilo, ruce pozvolna uvládalo přílišné vypětí, zatím však nátah nepovoloval. Černé vlasy stažené do koňského ohonu, aby nepřekážely. Oblečená v kožené zbroji, pouze lehká obrana do případného střetu. Nevěřila, že ji kroky zavedou do centra bojiště ani nesměly, znamenalo by to neúspěch. Z větší dálky postřehla několik slyšitelných zvuků, prodírání křovisky. Přibližovaly se.
|
|
|
Post by William Shakespear on Oct 29, 2017 10:29:26 GMT
Jakmile nám byli vydány rozkazy, schoval jsem své meče a vydal se do lesa. Bylo to tady... Konečná bitva, kdy se rozhodne zda-li mám právo žít nebo zde v bitvě zemřít. Probíhajíc lesem, pomalejší než ostatní kvůli mému věku jsem měl vcelku čas pozorovat tváře ostatních. Nebyli zrovna nadšení, ale to nejspíš nikdo. Probíhal jsem lesem, když strom přede mnou poskytoval skvělé místo na rozhlédnutí po okolí, vyběhl jsem po něm nahoru a rozhlídl se z jeho větví. K mé smůle toho nebylo moc vidět, takže jsem se odrazil od stromu k zemi a rozběhl se dál. Mé tempo bylo ovšem vrzy nahrazené adrenalinem! Přede mnou už se nerozprostíral jen les, ale už to bylo tady... Vlkodlaci běželi naproti nám a já sevřel rychle svůj meč s rudým ostřím, chtěl jsem ho zapálit, ale pak mi došlo, že uprostřed lesa by to byla sebevražda, takže jsem ho opět schoval a vytáhl svůj luk, který jsme ihned napnul s šípem v tětivě. Tohle je za vás... vystřelil jsem první šíp po přibližujícím se vlkodlakovi přímo do jeho otevřené tlamy. Měl jsem štěstí, ale to se nemuselo opakovat, takže jsem vytáhl meč a zabodl ho vedle sebe do země jako poslední záchranu. Okamžitě jsem následoval vystřelení dalšího šípu k vlkodlakům od spolubojovníků, přičemž se ke mě jeden přiblížil já pustil luk na zem, počkal až skočí a jakmile tak udělal, popadl jsem meč a ustoupil kousek u čehož jsem udělal otočku, která mu rozervala břicho. Za ním běžel hned další, takže jsem chytl meč do obou rukou a hodil ho na vlkodlaka, kterého to probodl a svalilo na zem. Popadl jsem luk a běžel k meči, přičemž další šípy svištěli vzduchem! Očekával jsem jak budou brutální, ale vzhledem k jejich vyhládnutí a naprosté otupělosti smyslů, byli snadný terč a vcelku snadno se dali odrážet jejich útoky. Ale i tak náš postup byl zpomalen a mohlo to mít obrovské následky v bitvě co se měla odehrávat. Doufal jsem v jediné a to, že tam dojdeme v čas a hlavně dříve než ostatní.
|
|
|
Post by Emmeline Dove on Oct 31, 2017 17:53:28 GMT
Ten večer jsem pak už strávila pouze s Archiem, jelikož přeci jen jdeme následně do bitvy a chtěla jsem si ho užít, co nejvíce to šlo. Pochopitelně k ničemu závratnému nedošlo a jsem za to i ráda, bohatě mi stačilo, že jsem mohl být s ním, v jeho přítomnosti, tisknout se k němu a na pár hodin též usnout, i když mne provázely noční můry o nadcházející bitvě. Jak umírám bylo hrozné, to zajisté, ale když jsem viděla umírat jeho, málem jsem to ve spánku moje srdce nezvládlo. Tak moc ho miluji a už to vím jistě. A proto jsem se modlila. Nikdy jsem se nepovažovala za kdo ví jakou křesťanku. Ano, věřím v Boha, ale na modlení jsem do tohoto dne nebyla. Ale v ten čas jsem se modlila snad stokrát. A slibovala vše možné, jen aby se mi vrátil v pořádku. Vyznám se mu, vrátím se k rodině, s radostí a úsměvem na rtech za něj položím život. Jenom aby se mu nic nestalo. A pak se ozve nějaký šrum, vyšla jsem ze svého stanu, abych viděla naši královnu, která velí k přesunu a následné bitvě. Sevřelo se mi hrdlo, polil mne studený pot. Nebyla jsem připravená. Myslela jsem, že na místě omdlím, avšak to se nestalo. Musím být silná, už žádný pláč, všechno bude v pořádku, opakovala jsem si neustále. Oblékla jsem se do lehké zbroje, za opasek zahákla meč a dvě malé dýky. Jedna po otci, zbytek je od království, tak snad budu mít možnost jim to vrátit zpět. "Na shledanou, Archie. Slib mi, že budeš v pořádku," zašeptala jsem směrem k muži, který vlastnil mé srdce. S těžkých srdcem ale statečným výrazem jsem se s Archiem rozloučila. Neměla jsem však daleko k slzám. Avšak zvládla jsem se držet, sic taktak.
A teď stojím mezi ostatními šermíři, snažím se netřást, pochodujíc směrem k bitvě. Vím, že to pravděpodobně nepřežiji nebo přijdu o končetinu či něco podobně příšerného. A svým způsobem jsem s tím smířená, i když se nepřestávám modlit. Mám svůj život ráda a byla bych ráda, kdyby pokračoval... s Archiem. Možná nejsem tak dobrá šermířka jako někteří vojáci, avšak nějaké ty znalosti mám a meč udržím, jsem rychlá a budu se bít až do posledního dechu, když to bude nutné. Nejdu však v úplně v prvních liniích, držím se tak nějak uprostřed. Koutkem oka vidím a slyším nějaké pohyby v lesích, zajisté to budou naši nadpřirození přátele. "Hodně štěstí," přeji jim tiše, snad se jim bude dařit. A nám snad také, až se střetneme na bitevním poli, kam právě teď pochodujeme.
|
|