Admin
Čaroděj(ka)
|
Post by Admin on Aug 3, 2017 19:21:58 GMT
Jelikož jste krásně zareagovali, akce, nebo spíše hlavní nová linie začne zítra, to znamená již v pátek v noci, nebo spíše ráno můžete začít psát své úvodní posty do liniového článku nacházejícího se jako vždy v akcích. Máme pro vás několik věcí, první je to, že linie, jakožto hlavní a ovlivňující celé dění, bude duplikátní, můžete tedy pokračovat ve svých hrách, plus budete hrát v akci, která se může protáhnout klidně i na několik týdnů dle zájmu a potřeby. Před koncem akce vám sdělíme kdy ukončit ostatní hry, neboť poté bude nová situace, která ovlivní celý Ingwirth. Další a dovolím si říci velmi skvělou věcí, je ODMĚNA!!! A to pro dva nejaktivněji se zapojující hráče v této hlavní linii. Odměnu vám prozradíme až po ukončení akce, ale už předem můžeme prozradit, že se jedná o hodnotnou odměnu, díky které budete moci ovlivňovat přímo samotnou hlavní linii z první ruky. A to už myslím stojí za to. Nezapomínejte ale, že akce slouží i jako čistka, tedy napište post za KAŽDOU z vašich postav, může se stát že ji nakonec ve hře budete potřebovat. A také samozřejmě když ji nezapíšete postem (alespoň o 4 řádcích), pak je brána jako určená k vymazání. Moc doufáme, že se zapojíte a užijete si to, delší dobu teď bude hra z velké části moderovaná a bude se ubírat společnými cestami všech obyvatel Ingwirthu. Jsme z toho poměrně nadšené, tak doufáme, že i vy budete a že vás náš brainstorming bude bavit stejně jako už teď baví nás. Váš Admin team, v čele s Jasmine a Richardem <3 Ať už se sem hosté dostanou jakkoliv – hlavní bránou či jednou z mnoha chodeb hradu, jsou-li jeho obyvatelé – nádvoří je vždy přivítá stejně. Rozsáhlá plocha, pro tento účel upravená, zbavená všech kaluží či stojanů na zbraně umístěných u zdí pro cvičící gardisty, je osvětlena měkkým žlutým světlem, které vychází ze stovek plápolajících svíček, které se nachází při zdech hradu z monumentálních kamenů a které hoří jistě a jasně díky krásné bezvětrné noci. Celému nádvoří dominuje dřevěný mohutný trůn s hebkými kožešinami na schodech, jež vedou ke zdobených vratům od hlavního trůnního sálu. Pod svícemi a podél stěn jsou nachystány stoly s kovovými číšemi, které jsou plné sladkého raného vína a které přímo vyzývají k tomu, aby byly vypity. Svícemi je též lemována cestička do zahrad plných zákoutí pro milence, kteří si nechtějí užívat větší společnosti, stejně jako do pýcha královny Jasmine, zimní zahrady, která je připravena přivítat všechny obdivovatele. Tyhle prostory jsou však připraveny pouze pro šlechtice či pro ty šťastnější, kteří vlastní glejt – na prosté obyvatele však nikdo nezanevřel. Jejich vlastní slavnost je pro ně přichystána na náměstí a v ulicích Ingwirth Holdu. Je však možné, že veselí se zde stane o trochu divočejší než na hradě – nakonec, pálenka teče proude a lid nebrzdí žádné společenské a mravní zásady.
|
|
|
Post by Demetria Cortézse on Aug 4, 2017 12:39:13 GMT
Posedávala jsem v mém skromném příbytku, když se ke mně donesla zpráva o letních radovánkách, kterými nás její výsost toužila potěšit. Je to už pár dní, kdy jsem se ještě rozhodovala o tom, jestli se půjdu alespoň podívat na náměstí, kde jistě bude spousta lidí, kteří budou chtít tyto oslavy využít ke všem možným situacím. Moje rozhodování pak nabylo konce, byla jsem rozhodnuta se pobavit, vlastně jsem toužila po zábavě, ale něco ve mně mi zakazovalo se bavit. Bála jsem se jakékoliv zábavy, držela jsem si svou tvář jen díky pár věcem, kterými byla práce a starost o domácnost. Zábava pro mě neexistovala, úsměv pro mě také neexistoval, čemu bych se měla smát, když je to jen povrchní reakce na podněty, které nás mají nějak ovlivnit? Ne, smích byl pro mě vlastně zakázaný, jako kterákoliv jiná emoce. V ten osudný den jsem se nenamáhala vůbec odcházet z příbytku, dávala jsem si načas s vstáváním, jídlem a vším ostatním. Jiné dny bych už dávno byla v rušných ulicích, možná by mě už i ohlušoval zvuk sténání jedné z nevěstek, dnes jsem však vnímala to ticho. Bylo to něco vzácného, co jsem si chtěla opečovávat, ale zároveň mě to děsilo. V ložnici jsem si připravila ošacení, které by mohlo vyhovovat těmto radovánkám a užasle se dívala na kus oblečení, který mi již dlouhou dobu vysel ve skříni. Po nějaké době, kdy jsem jen zírala, rozhodla jsem se do toho kusu oblečení přeci jen obléci. Přetahovala jsem si modrou látku přes hlavu a do zrcadla v koutě se dívala na výsledek. Kruhy pod očima mě však vyděsily natolik, že jsem se rychle odvrátila. Neuvědomuji si, kolik času trávím ponocováním, když přemýšlím nad svým životem, dlouho jsem neviděla svůj odraz, možná tohle byl ten důvod. Nemohla jsem však říct, že bych byla pohublá, v tomhle směru jsem jistě nestřádala. Momentálně jsem váhala, jestli se tam mohu takto objevit. Chtěla jsem se znovu vysvléci, ale nakonec jsem si přeci jen řekla, že vzhled není všechno, nemůžu zavrhnout pobavení jen kvůli svému vzhledu. Malými krůčky jsem se drala k náměstí, kde měla být připravena slavnost pro lidi, kteří neměli na to dostat se do hradu. Nevadilo mi, že nemusím do hradu, nějakým způsobem jsem věděla, že jednou se tam stejně podívám. Část vlasů jsem měla sepnutou vzadu na hlavě ozdobnou sponou, zbytek mi volně splýval na záda, která byla odhalená. Čím více jsem se blížila, tím více jsem se snažila udržet pevnou tvář a nemračit se. Byla jsem nervózní, přeci jen jsem nebyla pořádně nikde jinde než doma a nebo v nevěstinci. Troufala jsem si však i přes nervozitu říct, že jsem byla sebevědomě vypadající žena, která touží po zábavě. Když jsem se ocitla na místě, chvíli jsem se jen rozhlížela kolem sebe. Všude byla spousta lidí, kteří neměli tu šanci se dostat do hradu, stejně jako já. Postávala jsem opodál se sklenkou v ruce. Všichni ti lidé mě děsili, ale na své tváři jsem nedávala nic znát. Možná jsem zde poznávala spoustu mužů, ale to jen proto, že se někdy ukázali v nevěstinci, oni mě poznat nemohli, nikoho jsem tedy vlastně neznala. Ne natolik, abych se k nim dostala a zavedla s nimi řeč, jen jsem tedy stála a rozhlížela se kolem sebe, pozorovala jsem chování lidí.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Aug 4, 2017 19:30:55 GMT
Od toho nepříjemného incidentu uplynulo již několik týdnů. Týdnů, jež pro mě byly až příliš dlouhé... týdnů, kdy jsem tajně dával pozor na dívku z podhradí - mladičkou Emmeline. Zpočátku častěji, vždy když jsem nebyl v konírně nebo jsem netrénoval s ostatními vojáky, stával jsem se stínem jež ji doprovázel v uličkách královského města. Takto jsem prožil dva týdny mimo službu, kdy jsem měl odpočívat a zregenerovat se, ale to jsem prostě nedokázal. Být zpět ve službě mě těšilo, rád jsem sloužil naší moudré královně. Každý den jsem se snažil odčinit své pochybení, které přineslo tolik problémů, ale ten upír si to prostě zasloužil. Každý den jsem plnil své povinnosti vojáka, jak nejlépe jsem dovedl. Jistě by to spousta jiných vojáku dovedlo lépe, ale snažil jsem se. Dával jsem do své služby srdce. Ovšem vždy, když jsem měl chvíli volna, mé myšlenky patřili Emm nebo vranému hřebci, se kterým jsem proháněl po lesích. Týdny, kdy mě Emm nevyhledala a kdy jsem nemluvil ani s Jejím Veličenstvem. A tak, když přišel čas velkého plesu na oslavu léta jsem se rozhodl pro malé gesto. Gesto, kdy jsem, ale zároveň dodržel své slovo. Netlačil jsem na ni a nechal jí možnost volby. Poslal jsem po pážeti ručně psanou malou pozvánku, ve které jsem zval slečnu Emmeline na královnin ples. Bylo jen na ní, zda mé pozvání přijme, či nikoli... pouze ona sama věděla, zda už je připravená. Bylo od královny šlechetné, že mi dala na tento večer volno a tak jsem se mohl plesu zůčastnit jako host. Nyní jsem scházel pi schodech od kasáren na svíčkami osvícené nádvoří, kde již bujare hrála hudba a hosté se scházeli u stolů. Znal jsem jen pár tváří, jež patřily především vojákům s nimiž jsem sloužil a trenoval. Netušil jsem, zda Emmeline přijde, i tak jsem ji, ale vyhlížel svým modrozeleným pohledem. Oděn ve sváteční uniformě jsem prošel okolo několika vznešených slečen, jež mi věnovaly okouzlující úsměvy... dříve bych jim věnoval nějakou lichotku, ale dnes to byl jen letmý úsměv a pokynutí hlavy na pozdrav. Poté jsem zamířil k hloučku vojáků bavících se nad táci s jídlem a korbely dobré medoviny. Přivítali mě s úsměvy mezi sebe a do rukou mi ihned nacpali medovinu. Můj pohled ovšem neustále utíkal k bráně, aby mi Emm neproklouzla a nehledala mě, kdyby se přeci jen rozhodnula přijít.
|
|
|
Post by Elizabeth Plantagenet on Aug 4, 2017 20:20:19 GMT
Dny plynuly jeden za druhým a já se často ztrácela v myšlenkách na jednoho muže se kterým jsem se pokoušela trávit volný čas, když to bylo trochu možné. Královnin chovatel psů ve mně vyvolával prazvláštní chvění kdykoliv jsem na něj pomyslela a že podobných myšlenek každým dnem přibývalo a jejich počet vzrůstal prakticky s každým mým nádechem. Líbilo se mi trávit čas v jeho společnosti, učit se zacházet s ochočenými honáckými psy, kteří se projevovali hravostí a dováděním jaké by dokázalo strhnout i takovou důstojnou dámu, za kterou jsem se vydávala. S ním jsem byla Elizabeth, obyčejná dvorní dáma a žádná následnice anglického trůnu i když se tuto budoucnost pokoušel překazit můj bratranec a jeho rádci. Vyšívání s ostatními dámami mne nenaplňovalo jako rozmluvy s Balduinem, učení se něčeho nového a poznávání jeho zaměstnání v královských službách. Naplňovalo mě štěstím pozorovat ho jak cvičí své ptactvo, nechává sokoly prohánět se po obloze a navádí je zpět na ruku chráněnou koženou rukavicí. Tajil se mi dech pokaždé když jsem viděla jeho sílu v plném rozsahu. Nemusel ji využívat fyzicky a získávat si kontrolu násilnými pohyby. Bylo to něco v jeho očích co mé osobě imponovalo a nutilo mne to na něj hledět fascinovaně než si toho povšiml a já raději sklopila pohled proto, aby si nebyl vědom mého zalíbení. Styděla jsem se před ním a měla jsem důvod. Jsem neznalá, neumím přijímat dvoření ani lichotky ale Balduin se nezdál že by chtěl praktikovat podobné dvorské záležitosti, které patří ke každému hradu a jeho členům šlechtického stavu. Z našich společných setkání, u kterých jsem už pomalu přestávala dodržovat společenské zvyklosti jako bylo mít po svém boku služebnou nebo další dvorní dámu, jsem odcházela zmatená a maličko zasmušilá protože jsem věřila že by mne mohl oslovit a nabídnout se mi jako doprovod na nadcházející společenskou událost. Tuším že v tom hraje i naše postavení ale jako dívka mu nemohu nabídnout svoji společnost jako první a ostýchavost by mi to ani nedovolila. Trochu smutná jsem se oblékla do předem připravených pečlivě vybraných šatů, které na mne pomrkávaly svou krásou už několik dnů před plesem a spolu s ostatními dvorními dámami, které tvořily doprovod, jsem se vydala hradem do trůnního sálu. Míjela jsem všechna zákoutí určená milencům a jejich spikleneckému šepotu, červenala jsem se pokaždé když jsem na podobnou dvojici narazila. Netvrdím že jsem si nepředstavovala jaké by to bylo, kdybych si mohla na podobném místě špitat s Balduinem ale nezdálo se mi že by se mu něco podobného líbilo. Zavrtím hlavou a přidám trochu do kroku, nechci ztratit ostatní dámy ze zorného pole. Pokynem hlavy pozdravím svého osobního strážce sira de Cross, usměji se na něj a pokračuji dál. Přála bych si aby sir Balduin přišel a srdce mi plane zbožným přáním aby mne vyzval k tanci ale dnes se budu muset smířit s místními urozenými šlechtici a spokojit se s jejich společností, která je určitě poutavá ale více společného mám s jedním královským chovatelem psů.
|
|
|
Post by Emmeline Dove on Aug 4, 2017 20:44:29 GMT
Panika. A hysterie. Panická hysterie. Nebo snad hysterická panika? Ano, to zní rozhodně líbezněji. A přesně to vyjadřuje můj duševní stav, který trvá už od toho osudného soudu, kdy jsem nejen od královny dostala glejt, ale upadla i do mdlob a zjistila, že existuje něco jako.. nadpřirozeno? Takto to nazvala Mary, když jsem odhodila tu klidnou masku, jenž jsem držela před Archerem a vyměnila ji naprosto hysterickou. Trvalo mi dlouho ji přesvědčit, aby mi to alespoň trochu osvětlila. Ale povedla se. Celou tu dobu do slavností léta jsem téměř nevycházela z domu (aspoň ne tak jako normálně), byla a stále jsem mírně paranoidní. Pořád jsem tomu nemohla uvěřit. Vlkodlaci, upíři, čarodějky a Bůh ví... třeba i bludičky, které mne s jejich světýlkem zavedou do močálu a tam mne usmrtí. A co víc. Archer je jeden z nich. Přou se ve mně dva protichůdné city vůči němu. Bojím se, mám pocit, jako by mi měl každou chvíli ublížit, ale zároveň vím, nějakým podivným vnitřním instinktem, že by to nikdy neudělal. Vědomě by mi neublížil. Je to bláhové? A poté došla Mary domů s tím, že se za pár dní koná slavnost léta a v ruce držela pozvánku určenou mě. Jak pro nás poddané, tak pochopitelně pro šlechtu. A tam by měl být Archer, ne? Ať už jako gardista ve službě nebo jako pouhý šlechtic. A já mu slíbila, že ho vyhledám, až budu připravena. A mám takový pocit, že už připravenější být nemohu. Nevěděla jsem toho navíc stále moc a odpovědi na otázky mi mohl říci právě ten vlkodlak, který vlastnil mé srdce, aniž by si to uvědomoval. Bylo těžké sehnat šaty, které by nebyly tak moc jako pěst na oko. Samozřejmě, vždy mezi nimi budu vyčnívat. Ani ne tak způsoby, ty jsem měla naučené, avšak mírnou nervozitou a vzhledem. Jediný šperk, který si mohu dovolit nosit, je stříbrný medailonek s vyrytým rodovým erbem na tenkém řetízku. Bohužel ten medailonek nejde otevřít. Je to škoda. Mívám jo vždy schovaný pod šaty nebo alespoň ve výstřihu, aby ji nikdo neviděl. Přeci jen.. stříbro je drahá věc. Jinak pro tento večer mi Mary našla jedny šaty poměrně komplikovaného střihu s korzetem. Jsou modré barvy, aby mi ladily k očím. Mám díky nim odhalená ramena, ale to mi nevadí, je horké léto. Následně šla ke švadleně, aby je nějak hezky vyšila. V tu chvíli jsem myslela, že se rozpláču. Už dlouho se o mne takto hezky nikdo nepostaral. Vlasy mi vyčesala do vysokého drdolu, aby vynikla moje bledá šíje a ozdobila ho modrými perličkami. Ze rtů mi unikne tichý povzdech, když uvidím, jak půvabně vypadám. Ano, možná nejsem ověšena drahými šperky, nemám zlatými doplňky vyšité šaty s bohatou sukní, ale to nevadí. Už odmala zastáváme názor, že méně je někdy více a v tomto případě to platí též. Pohled mi na moment zaletí k malinkému stolku, kde jr osaměle položená pozvánka na ples. Od Archera. Je to takové utvrzení v mém rozhodnutí ho konečně vyhledat. Po těch všech týdnech. Svým způsobem mi jeho přítomnost chybí. Konečně jsem nachystaná, tudíž mohu vyrazit. Celou cestu se nervózně rozhlížím kolem sebe. V každém člověku, kterého potkám, vidím nějaké monstrum. Bohužel si nemohu pomoct. Jakmile se ale přiblížím k nádherně osvětlenému nádvoří, nasadím mírný, zdvořilý úsměv, avšak z očí mi čiší panika. Nevím, čeho se bojím více. Zdali všech těch šlechticů, či toho, čím mohou být, anebo setkání s Archerem po tak dlouhé době. Nejspíše od každého trochu. V ruce třímám pozvánku od něj, kterou pro jistotu předložím jednomu z dnes hlídajících gardistů. Nevím, zdali je ten glejt už oficiální, tudíž si to pojistit tímto. Když je vše vyřízeno, pomalu projdu branou a začnu se rozhlížet kolem sebe. Už je zde poměrně hodně lidí, ale i tak mi netrvá nijak dlouhou dobu, nežli ho najdu očima. Stojí společně s ostatními vojáky, v ruce zajisté nějaký alkoholický nápoj. Ruce si lehce opřu o světle modro-bílou sukni, přičemž se zhluboka nadechnu do modrého ozdobeného korzetu a vydám se pomalu jeho směrem. Srdce mi s každým zdolaným metrem tluče rychleji a rychleji. Vím, že to může slyšet, ale nelze to zastavit. Mé tělo je z jeho přítomnosti na větvi. I když hlava křičí, že je to monstrum, tělu je to jedno, tělo pouze vzpomíná na můj první polibek s ním. Vypadá úchvatně, zdravě a to je hlavní. "Dobrý večer, Archere. Ráda tě po tak dlouhé době vidím," hlesnu tichým hlasem a vyseknu ladné pukrle.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Aug 4, 2017 23:25:27 GMT
Byl to kouzelný večer plný zábavy a to teprve začínal. Muži v jejichž společnosti jsem stál se bavili nejhlasitěji ze všech přítomných... včetně mě. Byli jsme ovšem jen vojáci, muži jež nejvíce času trávili bojem... ne každý z nás měl vybrané chování. Když okolo nás ovšem prošla lady Elizabeth a pozdravila mě lehkým pokývnutím hlavy a milým úsměvem, přrstal jsem se smát hloupému vtipu, který okamžik před tím vyslovil jeden z mých přátel a uctivé pokývnutí jsem jí i s upřímným úsměvem oplatil. Byl jsem jejím osobním strážcem, ačkoli dnešní noc jsem ji svěřil jednomu z mužů, kteří se mi zodpovídali. To ovšem neznamenalo, že bych nezasáhl, pokud by ji někdo hodlal ohrozit. Každou chvíli jsem kontroloval, zda se Emm neobjeví, ale stále nic... pomalu jsem přestával doufat a začínal se smiřovat s tím, že ještě stále není připravena na naše setkání. Možná proto má pozornost vůči bráně už nebyla tak výrazná. To až překvapené a uznalé pohledy mých společníků, směřující za mě donutily pohlédnout tím směrem. Na okamžik jsem oněměl v tichém úžasu. V úžasu a po chvíli studem, že jsem si pro ni nedošel k bráně, aby nemusela vstoupit sama. Vypadala úchvatně! Bože, jak jen mohl někdo takový přijmout mou společnost? Byla, jako víla či anděl, pouhý přízrak, jenž se mi zdál. Ne byla nádherná a živá, opravdová. V těch modrých šatech a vysokém výčesu vypadala úchvatněji, nežli kdejaká šlechtična v drahých špercích a róbách. Ne Emmeline byla pro mě krásnější v čemkoli a kdykoli. Proto jsem se vzápětí otočil zpět na ostatní vojáky a zpražil je varovným a majetnickým pohledem, kterým jsem jim dal jasně najevo, že mají přestat tak zírat a zajít si chuť. Pak jsem se otočil zpět k půvabné dívce a učinil k ní alespoň krok, když už přišla až sem. Slyšel jsem její srdce, jak divoce tluče, stejně tak, jako to mé. Její vůně, její hlas... probouzela ve mě touhu. Nemohl jsem přestat si ji prohlížet, hltat ji hladovým pohledem. Byl jsem překvapen, že přišla, šťastný, že přišla... najednou mi nic nechybělo...měl jsem vše, co jsem potřeboval. Věnoval jsem jí zářivý úsměv, když jsem se jí uklonil. "Dobrý večer i tobě Emmeline, děkuji, jsem rád, že jsi přišla." Pozdravím ji také a pootočím se na muže za mnou. "Emm to jsou mí přátelé a bratři ve zbrani, Richard, Thomas, Luke a John." Představím jí své přátele, ukazujíc postupně na každého z nich. "Pánové, chci vám představit tu nejpůvabnější dívku, kterou znám,... slečnu Emmeline Dove." Poukážu na Emm s úsměvem. Jakmile ji všochni vysekli poklonu a pozdravili ji, nabídl jsem jí rámě a pokud jej přijala, odvedl jsem ji od těch "nevychovanců" co nejdále dřív, nežli mohli mít nějaké nevhodné poznámky. "Omlouvám se, že jsem na tebe nečekal i brány." Zamručel jsem tiše do ticha se sklopenýma očima, když jsme se zastavili o kus dál. Oči mi však těkaly k těm jejím barvy poměnek a s ústy si mi pohrával lehký úsměv. "Vypadáš... půvabně. Chlapi od tebe nemohli odtrhnout oči." Zakřením se, když na ni konečně pořádně pohlédnu.
|
|
|
Post by Emmeline Dove on Aug 5, 2017 7:29:57 GMT
Nevšímám si pohledů těch jeho přátel, i když je na sobě cítím. Vím, že se dívají. Nebo spíše zírají, to je mnohem vystřiženější slovo. Ale nemám tušení proč. Určitě už viděli hodně světlovlasých dívek. A ani bych se nedivila, kdyby i méně oblečené. To ale pro teď není moje starost, jelikož jediný pohled, který mě zajímá, přichází od Archera, který očividně nenachází slov, což mne donutí lehce zčervenat, i když by mne zajímalo, jak mne vidí on. Je podivné, jak na mě jeho slova či pouhé pohledy působí. V okolí břicha se mi vyrojí takový příjemný svíravý pocit, přičemž se dále lehce usmívám a čekám, zdali z něj něco vypadne. Rozhodně by to bylo příhodné. "Copak jsi ztratil slova, vojáku?" lehce ho slovně popíchnu, dávaje mu najevo, že bych byla velice ráda, kdyby konečně promluvil. Přijmout jeho společnost? Je to tak snadné. I teď když vím, co je, na to vlastně stále zapomínám, když ho vidím. Je půvabný, možná ne tak jako ostatní muži, každý má jistě nedostatky, ale je charismatický, ochranitelský a ke mě se ve většině případech chová hezky. Když se otočí zpět na jeho přátelé, zmateně nakrčím čelo, ale čekám, kdy mi začne zase věnovat pozornost. Nevím, jak se jejich směrem tváří, ale dokážu si to představit. Něco ve smyslu: 'Nesahejte na ni, je moje,'. Svým způsobem mě to uráží, protože nejsem ničí majetek, jsem svobodná bytost, žena, ale na druhou stranu... bylo příjemné vědět, že má o mne někdo takový zájem. Překvapeně ucouvnu, když se ke mě o nějaký ten krůček přiblíží. Byl to automaticky reflex, za který se okamžitě zastydím. Co plaším, u všech všudy?! Vždyť mi neublíží. Pod jeho pohledem se začnu červenat ještě víc, přičemž sklopil zrak na zem. Přijdu si jako obnažená a je to tak podivný pocit, jelikož se na mne takto nikdo nedíval. Po chvíli zvednu zrak, abych mu viděla do obličeje, opláceje mu stejně zářivý úsměv. "Byla jsem rozhodnutá, že přijdu, žít v nevědomosti je ubíjející. Ale děkuji za pozvání, bylo to od tebe hezké," pochopitelně nepřiznám, že mi chyběla jeho společnost. Ne před těmi všemi muži, ke kterým po Archerových slovech přesunu svoji pozornost a opět zopakují dokonale nacvičené pukrle. "Ráda vás všechny poznávám," hlesnu, věnujíc každému zvlášť široký úsměv. Jakmile však Archer představí jim mne, opět se na mých tvářích objeví ruměnec. Proč toto dělá? Proč mne stále uvádí do rozpaků? "Nemusíme to ale tak přehánět, když to není pravda, že?" šeptnu váhavě a sklouznutí pohledem na jeho nabídnuté rámě. Chvíli na něj hledím, jako by to byl stékající pes, ale nakonec se do něj stejně zavěsím a po jeho boku se pomalu rozejdu bokem od těch jeho přátel. "To je v pořádku, Archere. Jsem dospělá, zvládla jsem to," lehce se zachichotám a stále v jedné ruce třímám pozvánku od něj. "Děkuji, moc mi to lichotí, ani ty nevypadáš nejhůř," zazubím se na něj, když pomalu sjedu modrýma očkama jeho vzhled. Má slavnostní uniformu, která mu padne jako ulitá a pochopitelně mu to v ní sluší. "Všimla jsem si, avšak já mám oči pro jiného," lehce pokrčím rameny, když zmíní pohledy jeho přátel vojáků, přičemž se na něj zadívám. "Co zranění? Už je to v pořádku? Nemáš žádné následky, že ne?" Zeptám se opatrně. Mary se mě snažila trochu poučit o tom jejich podivném hojení, ale co si budeme povídat, stále tomu moc nerozumím.
|
|
|
Post by Ali al-Malik on Aug 5, 2017 9:42:29 GMT
Obchody šli jako obvykle. Vydal jsem se na cestu ke své karavaně. Můj cíl byl rozdělit karavanu na dvě. Jedna směřovat do orientu a druhá po okolních městech. Takhle jsem chtěl karavan postavit ještě několik, ale zisk v poslední době byl na stagnování. Můj věrný přítel Eb-kalib se už delší dobu snaží rozjet ten jeho nápad s nákupem kovárny a najmutí několika kovářů a pomocníků. Byla by to celkem velká investice a k tomu rizika. Ikdyž jsem zpočátku nechtěl, tak jsem mu na to kývl s tím, že si na to musí vydělat sám. Alespoň jeho šťastný výraz mě hřál u srdce. Se zásilkou svého zboží se vracím zpátky. Nechám jej stát kousek od obchodu a jen zabezpečím, aby případný zloděj měl mnohem těžší práci.Jediné, co jsem si vzal byl krásný ebenovo-stříbrný náhrdelník, který připomínal tygra. Byl celkem dost detailní a stál dost peněz..ale hlavní důvod byl prostější…měl v sobě zajímavé kouzlo, na které jsem chtěl přijít. Den oslav se blížil a já stejně jako předchozí oslavy připravoval už večer. Nejen oblečení, abych se dostal do vyšších kruhů, ale také oblečení zcela prosté, abych nevypadal mezi obyčejnými lidi moc nápadně. Vždycky jsem měl radši prostší lid. Člověk se dozvěděl mnohem více o jejich kultuře a zvycích. Přesto kvůli obchodním kontaktům se musím i semo tamo ukázat na tom vrcholu a ukázat, že ještě na to mám. Ráno jsem si dával na čas. Oslavy přece nikam neutečou a já mám čas se aspoň pořádně vyspat a pak být celé noci vzhůru. Ráno jsem si udělal silný čaj, abych se nabudil energii a teprve pak jsem se vydal připravovat. Sebou jsem si vzal pár drobností, které rozdávám jen tak pro radost. Když byla ranní procedura hotová, tak se vydám konečně do města. Koukajíc se kolem a zjišťujíc, co všechno se kde změnilo. Náměstí bylo celkem plné lidí. Nechal jem pro jejich potěšení donést pár exotických pochutin a koukal jsem kolem. Na sobě jsem měl prostý červený turban a lehké hnědozlaté šaty s vyšíváním, které na poměry byli pořád moc luxusní, ale v rámci mého obchodu byli velmi levné, že si je mohl dovolit kdejaký měšťan. Sledování všech žen, mužů a dětí bylo zajímavé a náročné. Zjišťovat jejich rituály a zvyky mi dalo zabrat. Vzal jsem si místní nápoj, kterému říkají medovina. Byl to zvláštní nápoj a velmi chutný. Nemohl jsem se jej nabažit… u nás moc podobných nemáme. K tomu jsem ochutnával semo tamo nějakou místní specialitu. Prohodil nějakou tu větu s nějakým obchodníkem, nebo dodavatelem a semo tamo jsem se vypařil alespoň na chvíli do vyších kruhů. Tohle byla ta věc, která mi vždy trvala na oslavách nejdéle. Prezentovat se.
|
|
|
Post by Braden Dermott on Aug 5, 2017 9:59:08 GMT
Jen co jsme se s mými muži dozvěděli o veselici v Ingwirth Holdu, neváhali jsme, nasedli na koně, a rozhodli se to tam trochu omrknout. Samozřejmě nejela celá kumpanie, pouze mí nejvěrnější, abychom na sebe neupoutávali zbytečně pozornost. Neměl jsem v úmyslu nechat cokoli náhodě, proto jsem vyrazil ozbrojen a oblečen do gambesonu. Samotná cesta netrvala příliš dlouho, neměli jsme ani žádné problémy, menší obavy nám však přivodili strážní u městské brány. Naštěstí byl takový frmol a tolik lidí se tlačilo do města, že nám stačilo jen trochu si zakrýt tváře, a už jsme tam pronikli také. I když se jednalo jen o prostý lid, rozhodně věděli, jak se bavit. Víno, pivo a medovina tu tekli proudem, lidé se smáli, radovali, jedli a pili, jakoby snad už nebylo zítřka. Vše jsem to sledoval s téměř neznatelným úsměvem, načež jsem si sám dal pohár vína a ochutnal maso ze selátka, co si kdosi opékal na rožni. Mí muži se samozřejmě rozutekli, jen co jsem jim to dovolil, všichni se chtěli jít pobavit a zašpásovat si s ženami. Já byl v tomto ohledu jako vždy zdrženlivý, nejsem z těch, co popadnou první, kterou vidí a už se jí snaží lákat do postele. Pak mě přeci jen jedna zaujala. Očividně byla o dost mladší, než-li já, avšak to mi nebránilo, ta její odhalená záda navíc velmi dobře působila na mou fantazii a už jsem si v hlavě dělal obrázek o jejích překrásných ženských křivkách a vnadech. Přešel jsem o něco blíž, a čekal, zda si mě vůbec všimne.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Aug 5, 2017 18:43:32 GMT
Zčervenal jsem, když mě Emm hravě upozornila na mé hloupé mlčení. Byl jsem jako malý kluk,... téměř stoletý vlkodlak, který se choval jako malý hloupý kluk. "Vypadá to tak... vojáci příliš dobře neovládají umění slov, často je ztrácíme." S lehkým studem ve tváři se na ni usměji, nežli konečně naleznu ztracená slova a přivítám ji jak slovy, tak lehkou úklonou. Jakmile jsem se k ní však o krok přiblížil, ucouvla přede mnou, joko by se mě bála. Zamrzelo mě to, sic jen maličko... Nešlo si nevšimnout ruměnce, který se jí vybarvil na lyících pod mým upřeným pohledem. A můj úsměv... ten se roztáhl ještě více, když mi jej oplatila a poděkovala mi za pozvání. Pokud jí to udělalo alespoň trochu radost, byl jsem rád i já. "Nemusíš mi děkovat, byla to maličkost..." Odvětím, načež ji představím svým přátelům. Emm opět předvede ladné pukrle a každému věnuje jeden ze svých překrásných úsměvů. Nemohl jsem si pomoci, ale prostě mi to nebylo po chuti, žárlil jsem. Přesto jsem si na tváři držel úsměv, který neprozradil žádnou z mých emocí, jež jsem pod ním zkrýval. Místo toho jsem jim raději Emm představil a tím ji neúmyslně přivedl k rozpakům. Opět se rděla, jako malá holčička. Její slova byla tichá, když se vůči mé lichotce bránila. "Já ale nic nepřeháním." Oponoval jsem jí též šeptem, avšak můj hlas nebyl ani zdaleka váhavý. Byl pouze upřímný. Poté jsem jí nabídl rámě, abychom mohli opustit společnost mých přátel a poodejít někam, kde budeme mít větší soukromí. Okamžik váhavě hleděla na mou paži, ale nakonec se do mě zavěsila a tak jsme se přesunuli o kousek dál. "Ale bylo to vůči tobě neuctivé." Namítnu vážně i přes její rozkošné chichotání. Opravdu mi bylo nepříjemné, že jsem ji nedokázal doprovodit ani od hradní brány. Bohužel s tím už nic neudělám. Proto jí raději neobratně složím lichotku. Musel jsem se zasmát, když mi velice zábavně pochválila taktéž vzhled a vyjádřila své díky. "To mě těší Emm, i já děkuji za velice povzbuzující pochvalu. Je hezké nevypadat ve tvých očích nejhůře." Oplatím jí úsměv a zasměju se, ačkoli na sobě cítím její upřený pohled, jímž si mě prohlížela a pod kterým se mé tělo dožadovalo nevhodných tužeb. Její odpověď se kterou pokrčila rameny a pohled upřela k mým očím mi nepříjemně rozbušila srdce. "To musí být šťastný muž, doufám, že toho patřičně váží... ani neví, jaké to má štěstí." Oplácel jsem jí pohled s milým úsměvem, který už mi ale do očí nedošel... v těch se odrazil smutek se vztekem, ale jen na kratičký okamžik... zbylo po nich prázdno. Copak si její srdce získal někdo jiný? Jakto, te jsem si toho nevšiml? Našla obyčejného muže? Někoho, kdo v sobě neukrývá bestii, kdo není monstrum? Přišla mi to sem dnes povědět? Hloupě jsem se sám sebe ptal, jako naprostý hlupák, jež neporozuměl jejím slovům. Při její další otázce sebou bezděčně trhnu, probírajíc se ze svých myšlenek. "To už je pořádku... ta rána se rychle zahojila. A ne, žádné následky nemám, akorád mi zůstala jizva, nic co by mě omezovalo." Ujistím ji s upřímným úsměvem. "Děkuju za optání, nemusíš mít starosti." Prohlédnu si její tvář, toužíc se jí dotknout. "Nechceš si jít dát něco k pití, či se najíst?" Vydech pak nečekaně.
|
|
|
Post by Demetria Cortézse on Aug 5, 2017 19:13:12 GMT
Hemžení lidu nebylo k zastavení. Postávala jsem opodál s kamennou tváří a zkoumala lidi, kteří mi přišli něčím inspirativní. Mnoho jich nebylo, nedokázala jsem ani zdaleka pozorovat všechny tváře, avšak neuniklo mi, že lidu přibývalo a alkohol tekl proudem. Své víno jsem stále svírala v ruce, ale málokdy jsem se rozhodla upít. Procházeli okolo mě ženy, muži, ale zahlédla jsem kolem pobíhat i pár dětí, čímž jsem byla překvapena, kdo by na slavnosti, které mohli skončit vraždou spousty mladých a nevinných lidí, kteří se připletou do cesty nesprávným lidem. S netečným výrazem jsem sledovala dění a po krátké chvíli zjistila, že nedaleko mě postává muž, kterého jistě zaujala má holá záda. Toužila jsem protočit očima, jako bych to udělala, kdybych byla na jiném místě, ale nedovolila jsem si tím hanit svou osobnost. Několikrát jsem se otočila, abych zjistila, že stále zírá, nepochybně se i přiblížil. Koutkem oka jsem postřehla pohyb vedle sebe, kde mě téměř srazila žena tím, jak utíkala, možná jsem měla štěstí, protože si stihla uvědomit, že tudy opravdu cesta nevede. S omluvami se rozutekla dál, jen jsem si odfrkla. Kam pospíchala? Měla oblečení bohatších měšťanů, ale její neohrabaností se jen prokopávala níže. Znovu jsem pootočila hlavu, abych spatřila muže, který neměl na práci nic jiného, než popíjet a sledovat. Donutila jsem se k němu otočit čelem a tím vlastně navázat oční kontakt, vše s naprosto nečitelnou tváří, kdo by to byl řekl. Ruce jsem měla stále spojené u sklenky, držíc si je u hrudi. S výzvou v očích jsem oplácela muži pohled a zajímala se o to, proč to nezkusí jako všichni před ním. Och ano, jistě, on nemusí mít nejmenší tušení, že já jsem tady vlastník nevěstince, možná by se podle toho také mohl chovat.
|
|
|
Post by Sollis Thorn on Aug 5, 2017 19:24:27 GMT
Hodil jsem do sebe poslední pintu piva, džbán odložil a kývnutím jsem svým třem podřízeným naznačil, že je čas odchodu. Mladí chlapci, co nezažili válku a mým úkolem je z těch cucáků udělat muže. Život vojáka není jednoduchý, rozhodně ne pod mým velením. Posledních pár dní jsme strávili v lesích a bylo načase dát jim čas na zotavení v podobě piva. Zdejší hostinec jsem si oblíbil a tak jsme zde strávili nějaký ten čas, než vypukne hlavní část slavností. Na stůl jsem odhodil několik mincí, jenž stačily na zaplacení všech nápojů, jimiž jsme si zvedli náladu na nastávající slavnostní hostinu. Mince patřily jednomu ožralovi, kterého jsem obral v kartách. Samozřejmě jsem podváděl. Vychovali mě v řádu, kde krádež byla trestná jen, pokud se na ní přišlo. Načapali mě jen jednou a od té doby si dávám veliký pozor a tenhle dědek, zpitý do němoty, už je dnes nebude potřebovat. "Jdeme hoši." vstal jsem a kývl k východu. "Hostina na nás nepočká." Měl jsem na sobě svou každodenní uniformu z hnědé kůže, meč u opasku a krátkou dýku na zádech. Bez svých zbraní nikam nechodím, počítám se vším, kdežto hoši své čepele nechali v kasárnách. Mé Prokletí, magická schopnost, která mě v podobě zvuků a melodií vedla životem mlčela. Do chvíle, než jeden opilec vstal ze židle a nemotorným pohybem se pokusil nasadit ránu pěstí mířenou na mou hlavu. Zvuk, který mě v mé hlavě varoval byl ohlušující. Elegantně jsem se uhnul ráně krokem dozadu a rychlým, přesně mířeným loktem jsem poslal opilce k zemi. Mé Prokletí mi pomáhalo v podobných situacích a několikrát mi též zachránilo život. Stále mu ale nerozumím. Nevím proč tuto schopnost vlastním zrovna já a nevím jak se ovládá. Někdy bych to nejraději utlumil. Prokletí mě nabádá k rozhodnutím jichž lituji a která se nedají změnit. Ihned po útoku opilce zvuk mé schopnosti uhasl a já slyšel pouze nadávky svých podřízených, mířených na onoho ležícího v bezvědomí. "Ta rána se mi asi povedla." odfrkl jsem si. "No hoši, nechte ho tu ležet, jdeme slavit." Na setkání se šlechtou se vždy posilňuji alkoholem a dnes se hostina bude hemžit nafoukanou a zazobanou společností. Prošli jsme nádvoří a hledali volná místa u stolu. Mezi vojáky jsem zahlédl známou tvář mladíka, se kterým jsem jednou krátce trénoval a zamířil jsem do jejich společnosti. Kývnutím jsem pozdravil již sedící vojáky. Místa nebyla prostorná, ale vmáčkli jsme se všichni. Chopil jsem se džbánu a hodil do sebe další loky chutného piva.
|
|
|
Post by Emmeline Dove on Aug 5, 2017 19:35:41 GMT
Všimnu si jeho červených tváří. Přijde mi to na něm roztomilé, nevím proč. Dodává mu to takový klukovský vzhled, i když vím, že už je to muž. A to už hodně dlouho. Člověk by si však myslel, že když se muž červená, je to špatné a naprosto hloupé, ale já to na něm zbožňuji, jelikož jsem to po většinu času já, kdo má na líčkách permanentní ruměnec. Takže když se karty obrátí, tetelím se blahem. Možná bych si do něj ještě opět slovně šťouchla, ale udržím se a jen ho s pobaveným úculem pozoruji, jak mi odpovídá. "Tak to tě pochopitelně omlouvá. Navíc bych to označila za značně roztomilé, tudíž tvůj nedostatek slovní zásoby nebudeme řešit," opáčím. Následně mne konečně pozdraví, což se neobejde bez dalšího ruměnce a děkovných slov vůči jeho pozvánce, kterou neustále sbírám v rukou. Ano, udělalo mi to velikou radost. Srdce mi tlouklo stejně jako teď a usmívala jsem se stejně široce jako teď. Když moje děkovná slova odmávne, raději to nechám být. Nechci se s ním o tom dohadovat. Za prvé bych zkazila tento krásný večer (i když stejně vím, že to nakonec i tak trochu pokazím) a za druhé... nechci ho naštvat. Kvůli jistým záležitostem. Následuje představení jeho přátelům, přičemž se na ně zeširoka usmívám. Ani se mu nedivím, že žárlí. Kdyby se on takto usmíval na jinou cizí dívku, která nenese mé jméno, byla bych vzteky bez sebe. A vlastně ani nevím proč. Prostě jsem si ho představovala u sebe, i když jsem pochopitelně věděla, že v jeho srdci byly i jiné. A zajisté i v ložnici, avšak o tom slušně vychovaná slečna nemluví. "Tak to očividně musíš nosit nějaké růžové brýle, jelikož jsou mnohem.. půvabnější slečny, nežli jsem já," vznesu jeho směrem námitku ohledně mého vzhledu a následně se po chvilkovém váhání zavěsím do jeho nabídnuté paže. Vím, že jsem docela hezká. Jsem si toho vědoma, jelikož mi to do hlavy vtloukli rodiče, když mne učili jistě sebejistotě, avšak nemyslím si, že jsem až tak půvabná. "Znám i horší neuctivé věci, které se mi staly, tudíž toto doopravdy nic není, Archere, nemusíš se kvůli tomu cítit špatně," brouknu klidným hlasem, stále se culíc. Vím, že mu to vadí. Poznám to na něm. Člověk by si řekl, že ho vlastně vůbec neznám, téměř nic o něm nevím, ale poznám, co se mu odehrává v hlavě. A nejsem si jistá, zdali mne to má děsit či naopak. "Takové slovní hry," zachichotám se opět, když mi poděkuje za to, že v mých očí nevypadá nejhůř, jak on sám pronesl. Je to tak těžké. V jeho přítomnosti vždy zapomenu, čím vlastně je, protože on na to nijak neupozorňuje, chová se naprosto přirozeně. Líbí se mi, jak se směje. Možná to nezní nijak líbezně jako zpěv ptáčků, ale je to možné a k němu se to hodí. A mně se to líbí. Vlastně se mi líbí vše okolo něj. A taky mu to tak nějak oklikou sdělím, ale vidím na něm, že to nepochopil. Všimnu si toho chvilkového záblesku v jeho tváři a lehce si povzdechnu. To je ale trdlo. Copak to nevidí? "Neváží si toho, protože si to ani neuvědomuje, víš? Ale je úžasný! Je tak hodný a roztomilý, když se červená. A i když je to ve skutečnosti vlček, který zachránil moji čest a vzal si můj první polibek, vím, že by mi nikdy neublížil. A navíc mi dluží hodně odpovědi, protože já mám tolik otázek. Neznáš někoho takového, Archere?" zvednu tazávě obočí s výrazem, který jasně říká: 'jsi hlupák nebo už ti to došlo?'. Nikdy jsem to takto veřejně neřekla. Nahlas. Co doopravdy cítím. Tudíž mám na tvářím opět ruměnec a srdce si tluče a lehce se chvěji. Následně však řeč zavedu na jeho ránu, přičemž si s úlevou oddechnu, když mi oznámí, že mu zbyla jen jizva, avšak jinak je to v pořádku. "Tak to jsem ráda, přeci jen to mám na svědomí já," hlesnu úlevně a překvapeně nadzvednu obočí, když najednou úplně přeskočí na jiné téma a chvíli ho zmateně pozoruji. "Zatím ne, ale děkuji za optání," odpovím po chvíli. Nemám náladu na to do sebe lít nějaké drahé víno. Kdyby tu byla obyčejná voda, vyhovovalo by mi to více.
|
|
|
Post by Balduin Phillip z Artois on Aug 6, 2017 7:10:35 GMT
Původně neměl žádný zájem plesu se zúčastnit. Byl rytíř, dříve navíc ochránce jeho malé neteře Isabelle, takže plesů si užil hodně. Bylo to ale už dlouho, kdy si naposled nějakou takovou podobnou akci užil. Využíval je k seznámení s dámami, které se cítili osamělé, neb jejich manželé objeli do bojů a neměli žádný zájem se vracet. Některé podlehly sladkým řečem, jiné odolaly, ale přesto mu věnovaly část své přízně. Stačilo si jen vybírat ty dívky, které už byly dostatečně osamělé a také zoufalé či nešťastné v podivných manželstvích, které byly uzavírány. Ne, podobné akce se mu znechutily tehdy, když odjel do Svaté Země a pochopil, že celý svět vypadá při pohledu na vyprahlou písečnou pustinu trochu jinak než v rodném Artois. Tehdy honosné plesy vystřídaly zejména divoké a nekontrolované pitky, rytíři a vojáci se chovali jak utržení z řetězu a místo svádění a sladkých řečí si byli schopni dívku podmanit znásilněním a tvrdou fackou. A nyní? Bylo mu to jednoduše jedno. Co se týkal posilování společenského postavení, dostal se do stavu příjemné apatie, stál v čele královského psince a sokolníků, což mu dokonale vyhovovalo a královna, ta jej nechala žít podle jeho představ, aniž by se musel příliš ochomýtat na královském dvoře a účastnit se různých intrik – bohatě stačilo, že královně patřil jeho meč i jeho věrnost ve všem, co přijde. Ne, neměl tedy zájem ukázat se na hlavním nádvoří, ale přesto zde nyní stál – v trochu lepším odění, v tunice svého rytířského řádu s pěti rudými kříži, co však ušlo jeho pozornosti jsou vysoké jezdecké holinky, které jsou na pár místech lehce zablácené, jak nejspíše vzal některé ze psů proběhnout. A důvod? Elizabeth. Jak jinak. Dívka, která byla stejně nekonvenční dvorní dáma jeho byl on nekonvenční rytíř. Začala s ním trávit více a více času, navštěvovala jej u jeho – de facto královniných – psů, jezdila s ním na vyjížďky a on ji učil, jak k sobě přivábit sokoli a jak se k nim chovat s náležitou úctou, aby i oni respektovali ji. Během minulých dnů mu dělala společnost mnohokrát a Balduinovi… to kupodivu nevadilo, ač čekal, že mu bude nepříjemné přijít o svůj klid a o ticho. Nebylo. S Elizabeth jednoduše došli zvláštního porozumění a nadále si dělali příjemnou společnost. A pak tu samozřejmě byla celá ta nepříjemná věc s její proměnou, kterou tušil, ale neměl odvahu ji rozebírat. V tom množství lidí hledal její drobnou postavu i blonďaté lokny, sem tam tiše nebo podáním ruky a krátkého rozhovoru pozdravil své… nu, přátele by nejspíše bylo diskutabilní, známé však určitě. Nebylo však těžké ji najít – už jen proto, že dorazila spolu s královnou v zástupu jejích dvorních dam. Zdvořile počkal, než bude mít možnost ji oslovit, aniž by někoho rušil, teprve tehdy se vzdálil ze svého spolehlivého místečka při zdi, u kterého postával s číší vína, které bylo dobré, na jeho vkus snad jen o něco více sladké, než je od vína třeba. „Má paní,“ osloví jí, na rtech drobný úsměv, který byl patrný v minulosti zejména a mnohdy jen v přítomnosti jeho psů. Zdvořile se ukloní přesně tak, jak se sluší a patří vzhledem ke společenskému postavení Elizabeth. Vzápětí se ale zarazí, nevěda, jak pokračovat, protože… při takové příležitosti se vlastně setkávali úplně poprvé, jindy byla jejich setkání značně neformální. Nakonec si ale odkašle, aby dlaní ukázal na stoly s nápojem. „Víno?“ nabídne.
|
|
|
Post by Elizabeth Plantagenet on Aug 6, 2017 10:07:18 GMT
Zdvořilé fráze, úklony, úsměvy, to vše mne míjelo v podivné apatii, do které jsem upadla. Jednotvárné řeči o tom jak se mám, jak se má její královská výsost, jak se nám líbí ples mne ani trochu nenadchly a dařilo se mi silou vůle stát a neutéct do komnat. Nejsem malá holka, už dávno ne a společenské zvyklosti mi nebývaly cizí ale dnes bych raději trávila čas v tichosti čtyř zdí než přemýšlet o tom který z těchto mužů co se jich tu potlouká taková řada, bude mým manželem. Protože to se ode mě očekává. Mám se vdát, stát se počestnou paní a tvářit se jako obyčejná žena, která v sobě nenese kletbu úplňku. Zůstávalo otázkou zda se mne nebude budoucí manžel bát, štítit nebo mne dokonce zavírat jako nějaké zvíře do klece. Se zdejšími muži jsem si tolik nerozuměla až na sira de Cross, svého věrného rytíře, který se mi zaslíbil touto cestou ochraňovat moji budoucnost a sira Balduina u kterého cítím něco více než jsem si ochotna nahlas připustit. Pohledem ho vyhledávám, natahuji krk i když je pro dámu takové chování nevhodné, stavěla bych se na špičky kdybych mohla. V dlani svírám medailon ze staré mince pamatující křížovou výpravu mého otce, stále zůstává očarovaná a můj vzhled působí jako při mém příjezdu. Pravá tvář zůstává skrytá ale jsem odhodlaná siru Balduinovi prozradit pravdu i když se bojím že ho poté ztratím nadobro. Zklamaně klesnu na chodidla, hlas muže zdravícího mne jako svou paní ponechám letmému úsměvu, pachy příliš splývají v jeden velký nesourodý celek než abych byla schopna rozeznat jednotlivé složky a tím i známé lidi jinak než od vidění. Ale tato vůně mne zarazí, očima hned vyhledávám toho komu patří. "Sire," zašeptám překvapená správcovou přítomností, nemůžu od něj odtrhnout oči. V tunice s pěticí rudých křížů vypadá jako jiný člověk, v jeho případě vlkodlak ale to nikdy nehrálo takovou roli, i když možná právě proto jsem se k němu upnula o něco více než k běžným mužům v království. Až po chvilce mi dochází že na něj konsternovaně zírám, zapomínám na svůj původ i status dvorní dámy a zahanbená se ukláním abych dělala čest místu po boku královny a prezentovala se jako opravdová šlechtična. "Omlouvám se, překvapil mne váš vzhled a přítomnost. Měla jsem za to že nepřijdete," špitnu tak aby nás nikdo další neslyšel. Není vhodné rozebírat něco takového před ostatními ženami, které by si mohly domyslet své, už tak se červenám více než je zdrávo. "Doufala jsem že přijdete sire," vydechnu s lichotkou na rtech, ani nevím kde se tam vzala. Nepopírám že mi s Balduinem po boku není dobře, je to ušlechtilý muž. Dbám na to abych nepodkopávala status dvorní dámy, snažím se nežmoulat si sukni dlouhých bílých šatů stáhnutých v pase černou tkanicí namísto těžkého zlatého pásku jak by tomu bylo jindy ale nemůžu si pomoci a pořád po Balduinovi pokukuji. Je nezvyklé dívat se na něj jako na vymóděného šlechtice, chybí mi jeho kožené nátepníky a obyčejná košile ve které se zdál jistější sám sebou. Neuvědomuji si že se celou dobu červenám, jeho blízkost mne dokázala učarovat pokaždé. "Ráda," odpovím na položenou otázku s nabídkou, oba netušíme jak začít. Tady prezentujeme své pozice a povídat si o něčem neformálním by se rovnalo fiasku s hromadou klepů na našich ramenou. Ani já nevím jak začít, odkašlu si ale chvíli mi trvá než se rozhoupu k prvním slovům. "Zdržíte se dlouho sire? Nechtěla bych vás zdržovat od povinností patřících k vašemu postavení a též by mne nepotěšilo kdyby vaši psi trpěli z nepřítomnosti svého pána," hlesnu nejistě, bojím se odpovědi na svou otázku. Pokouším se schovat rozpaky v číši sladkého vína, oči klopím k zemi.
|
|