|
Post by Diana Hawkins on Oct 16, 2017 18:48:12 GMT
Všimla jsem si, že jsme nakonec zívli obě a docela mě to rozesmálo. A úsměv mi nevymizel z tváře, když se Claire začala smát taky. "Pokud tomu tak je, tak se velice omlouvám, má paní." řekla jsem před tím, než jsem se uklonila, jako správná dáma. Vzpomněla jsem si na moment, když jsem se uklonila naposledy. Bylo to na sousedku a mojí přítelkyni, která mi hlídala mou společnici. Co pak asi dělala, říkala jsem si. Přikývla jsem. Proto jsem v obchodě pořád něco dělala, ale stejně mě život zahnal do kouta. A ani jsem před ním neutíkala, on mě kopal před sebou jako kus hadru. Nikdy jsem nechtěla utíkat, nechtěla jsem na to myslet, ale vždy jsem skončila v slzách nad vzpomínkou mého snoubence. Zvedla jsem hlavu, když se mě otázala. Na co jsem myslela? Nad vzdáleným domovem, mým otcem, snoubencem, nad mým starým životem? Odpověď byla na všechno, ale prozrazovat jsem nic nechtěla. Co by se asi stalo? Poslali by mě zpátky? Ale kam? Domů? Domov tam jsem už ztratila před dlouhou dobou. Chvíli jsem mlčela a poslouchala její část života. Něco malého jsme měl společného. Řekla jsem "Myšlenky mi vždy skončí u snoubence, kterého jsem už léta neviděla a pravděpodobně už nikdy neuvidím." To, že byl princ jsem si nechala pro sebe. Musela jsem si nechat nějaká tajemství, ne?
|
|
|
Post by Claire Quinsey on Oct 16, 2017 18:58:53 GMT
Zvednu obočí tázavě. "Neklaň se mi probohy, jsme přeci na stejné lodi...já nejsem už ani zbla šlechtičny co ze mě chtěli mít..." Zavrtím hlavou ne, toho osudu jsem se vzdala již před nějakou dobou. Když jsem se rozpovídala asi příliš jak jsem neměla zarazila se a já odklonila pohled. "Jak je to možné? To mne mrzí...někdy život mění to co člověk míní." Usměji se na ni neboť plakat by bylo kontraproduktivní. Vstanu a upravím si sukni. "Ale na to je zbytečné myslet...však..?" uculím se na ni lehce posmutněle. "Třeba na tebe čeká jiný snoubenec tady..." Jako by na mě čekal. Tedy...prohrábnu si vlasy neboť mohl by kdybych chtěla zničit život jednomu mladíkovi, který chce být čestný, zařídit si tak dobrou pověst a jeho omotat kolem prstu, ale chci to? Nezaslouží si prožít vše co mladý muž může?
|
|
|
Post by Diana Hawkins on Oct 16, 2017 19:17:43 GMT
"Promiň, jen jsem chtěla zlepšit náladu." zamumlala jsem. Cítila jsem, jak mi rudnou uši a tváři; musela jsem vypadat, jako rajče. Ráda jsem vtipkovala, ale někdy mi to nevyšlo. Vlastně skoro pořád mi to nevycházelo. "No..." nevěděla jsem, jak to podat. Mám jí říct vše, nebo jen tu část. Nakonec jsem, trochu nervózně řekla "No, dostala jsem se sem nedobrovolně. Takže..." Doufala jsem, že by to Claire mohlo nějakým způsobem dojít, protože jsem nechtěla dál pokračovat. Vzpomínky z klecí a té lodi se vracely, moc příjemné to nebylo. Zavrtěla jsem hlavou, ale aby mi to vytřáslo ty věci z hlavy, tak vůbec. Trochu jsem se usmála "Prosím tě...Kdo by mě chtěl? Koukni na mě. Vypadám jako smrtka s protáhlýma očima." Neříkala jsem, že bych se vdávat nechtěla. Muži zde byli pěkní, stejně jako doma, ale pro ně jsem musela být jako...ani nevím co. Vždy jsem na sebe cítila pohledy a ten pocit, který z nich vyzařoval, nebyl pěkný. Proto jsem nevycházela ven z obchodu, když jsem nemusela. V obchodě mi nikdo nic nemohl udělat, měla jsem ochránce, no spíše ochránkyni.
|
|
|
Post by Ciaran (Brandon Dubhag) on Oct 16, 2017 19:21:01 GMT
Mlčel jsem, hodně dlouho jsem mlčel , protože mi došlo pár věcí, jasně nikomu by nebylo příjemné kdyby ho někdo uvěznil, zacpal pusu atd, ale až takovou reakci, nenávist čistá nenávist, né že by mi to nebylo ukradené, že mě nenávidí, ale bylo to zajímavé a tak jsem jí jen pozoroval a mlčel a došlo mi, že něco s tou holkou není v pořádku, roztrhané šaty tělo, všude různé ranky a krev. Nespokojeně zamlaskám, vezmu z batohu na zádech provaz a svážu jí ke stromu, do pusy jí dám roubík a mlčky jí začnu ošetřovat, ano slyšeli jste správně ošetřovat. Její dýku odhodím dál, aby něco nezapálila a jak jsem si myslel, také přestala hořet.
Vyčistil jsem jí všechny rány bez jediné emoce a i když měla celkem odhalené tělo jak si o stromy roztrhala to oblečením tak to se mnou nic nedělalo s nějakých hadrů jsem jí obvázal rány a dělal z ní takovou malou můmii obalenou do mích roztrhaných košil. Jak může být někdo takový? může se jí do ran dostat nějaká nákaza, může mít otravu krve. "Ty Brzo umřeš." Pronesu jen s ledově chladným hlasem a rozvážu jí a zmizím, nejsem daleko, slyším jí, ale nevidí mě. Dokonce se ke mě připojí i můj bratr (vlk) a to tak že proběhne kolem ní bez jediného zájmu, je nažraný, takže s ním nic krev nedělá a já se umím ovládat.
|
|
|
Post by Richard Kearney on Oct 16, 2017 19:24:42 GMT
Obejme mě, čímž mě trochu zarazí. Ale jen trochu – všichni jsme jen lidé a Jasmine je ještě k tomu žena. Ne, že bych to myslel vyloženě sexisticky, ale faktem zůstávalo, že válka nebyla mužské řemeslo odjakživa pro nic za nic – a Jasmine je ke všemu ještě značně pacifistické povahy. I já jí tedy opatím objetí, vezmu ji kolem pasu a přitisknu ji k sobě, abych ji trochu uklidnil. Svou přítomnosti? Nejspíš, nic lepšího než sebe jsem neměl, ač je na ni zhodnotit kvalitu mé osoby. „Je to povinnost,“ odpovím měkce. Vůči ní, ale i vůči Alci. Byla těhotná, jistě. A já jsem byl vytřepaný strachy. Ale kdybych nešel? Nepřiložil ruku k dílu, nepomohl s tím, co jsem opravdu uměl? Měl bych strach ještě větší, neb takhle alespoň budu vědět, jestli mám uhánět domů a svou drahou dopravit do bezpečí, daleko od hlavního sídla, někam, kam je ani nenapadne jít. Byla má povinnost bránit domov, který mi Ingwirth Hold dal, už jen proto, že bez něj a bez Alci bych opět byl nic. Stejně jako bez Jasmine, která se stala mou královnou a paní – a já s radostí zjišťoval, že tohle objetí či všechna gesta, která se vůči ní staly samozřejmými, jsem s ní sdílel jen jako s velmi dobrou a důvěrnou přítelkyní. Pousměju se, když mi připomene, abych nic nikde neříkal, stejně jako ji propustím, když se chce odtáhnout. „Neboj se. Nehodlám všechny venku demotivovat,“ odpovím odlehčeně, ač to nejspíše byla pravda. Kdyby viděli, že i jejich královna je na vážkách a vyklepaná, báli by se zrovna tak. Neobávám se statečnosti mužů, profesionálních vojáků, které jsem vycvičil a které jsem naučil poslušnosti, ale to ti prostí lidé mě trápí. Jsou odhodlaní, ale nikdo se jim nemůže divit, že jejich statečnost je na vážkách – jednalo se o prostý pud sebezáchovy. „Ač mě tvá důvěra těší, musíš mi prominout mé obavy,“ pronesu opět s humorem v hlase, ale tentokrát se zrovna vtipně necítím. Jsem rád, že do mě vkládá tolik nadějí, jen si nejsem jist, že jsou spravedlivé – nakonec, bitvy mohou vždycky dopadnou různě. Stačí jedna hloupá chyba a všechno, všechny naše životy se mohou rozsypat doslova v řádu minut. „Určitě ano. Já bych se o to snažil a pochybuju, že jsou… no, úplně tupí.“ Měl jsem spíše obavy, že je tomu naopak. Já jsem byl zocelený zkušenostmi, ale že bych si troufal sám sebe označovat za zrovna taktického génia, to se říci nedalo. Nikdy jsem nebyl učen v umění stratégů a… nu, přijít s inovacemi by mi trvalo asi velmi dlouho. Můžu ale zužitkovat to, co vím – a i to je hodně. Přitakám. „Řeknu jim. Nachystáme to a zítra brzo ráno vytáhneme…“ Byla to děsivá představa, svým způsobem. Mnozí z nás opět blíže smrti s každým krokem. Nikdy jsem netušil, co je to nejhorší – jestli to očekávání boje či sčítání mrtvých. „Budeme…“ začnu odpovídat, než se zvenčí ozve hluk, jasně značící, že se venku zas děje kdo ví jaký maglajz. Tiše zakleju. „Muset. Očividně,“ dokončím, než krátce pohlédnu na ni. „Udělám všechno podle svého nejlepšího svědomí. Slibuju…“ Pousměju se, než vycouvám s jejího stanu, navíc i s drobnou úklonou, jak se sluší a patří, abych vyřešil všechny úkoly a navíc zpacifikoval tu bandu nevychovanců, co si má v brzké době zahraje na vojáky.
|
|
|
Post by Ragna Oldervik on Oct 16, 2017 19:57:59 GMT
Díval se na ni zvláštně, čekal a jí to znervózňovalo. Neměl na ní v první řadě sahat, nikdo nesměl, žádný muž, ne od té doby co se stalo mezí ní a bratrem. Pokaždé totiž cítila, jakoby se jí dotýkal Runar, ten okamžik se vracel a ona jen očekávala nevyhnutelný konec. To jak jí na bratru záleželo se nedalo porovnat s tím, jak trpěla onou událostí. tou neuvážeností rodičů. Možná to myslel dobře, nad tím neuvažovala, neboť celý akt vnímala jako pokroucenou šarádu, něco, co už vytrpět nechtěla. Hodlala se otočit a utéct do tábora, měla dost tohoto nenadálého večerního setkání, ale muži se myšlenka brzkého odloučení příliš nezamlouvala. Věnovala těm ránám pozornost? Ne. Co dělali ostatní? Neustále do nic rýpali, snažili se je ošetřit, nějak řešit, i když tělo nijak neomezovali. Tuhle péči si měla získat i ze strany neznámého, jenž přikročil k činům. Vzpouzela se, avšak dosud nepotkala nikoho, s kým tak bezvýsledně zápolila. Pohled přešel z nenávisti do upřímného zděšení, jak neúčelně vytvářela zbytečné kroky a možná jej zvládla lehce zranit. Nevěřícně vzhlížela. Většinu dokázala odradit, on ovšem zdárně ignoroval veškeré pokusy. Ragnu poprvé opanovalo upřímné překvapení avšak nechtěla se tím nenadálým pocitem nechat rozptylovat, potlačila ho a raději donutila tvář zaujímat grimasu zhrzenou pohrdáním. Nech ho, mysli na Runara. Zítra, zítra, konečně dostaneš příležitost. Vy oba." Po chvíli zavřela oči a podvolila tělo, čekajíc, než celý akt skončí. Připomenutí dovršení celého snažení jí pomohlo překlenout onen moment. Neotevírala oči ani když skončil. Stále hledala myšlenky utěšující myšlenky, neboť jinak by neručila za svou příčetnost, aby mu rázně nevysvětlila, jak nevhodně se zachoval. "Všichni umřou, jenom já to nebudu cítit." Byla to tichá a překvapivě poklidná odpověď, plná smíření, snad i proto, že slyšela cizincovi kroky směřující ke směru nepřátelského tábora. Opustil ji onen mamon soupeření, uražené pýchy a nesmazatelné minulosti, když protivník vyklidil pole. Ragna upřela pohled do černočerné tmy protkávající hvozd, místa, kam ani opětovné světlo dýky nepronikalo. Nabyla pocitu provizorního bezpečí, pak se jí svévolně podlomily nohy a ona padla na všechny čtyři. Po tváři stekla slza, jenž se pozvolna vpila do lesního podrostu. "Ódine, dej mi sílu, pomož mi, zítra, při mém boji. Věrně a pokorně prosím o tvou moudrost a skládám ti přísahu zasvěcení, přestože nikdy nespočinu v tvé blízkosti. Požehnej mi, ať naleznu bratra, ať Runarovi pomůžu z té zavšivené díry. Aby konečně i pro mne na světě zůstal jeden tvor, jenž bude oporou." Chvíli jen bezmocně hleděla do trávy, až po několika minutách našla sílu se zvednout a pokračovat. V normanském táboře nesměla připouštět žádnou slabost a pochybnosti, hlavně ani projevit pravé úmysly. Nikdy. Cesta připomínala věčnost.
|
|
|
Post by Claire Quinsey on Oct 17, 2017 10:21:40 GMT
Plácnu se do čela a zavrtím hlavou, chudák Diana, neví jak píchla do vosího hnízda, jsem citlivá na svůj původ , v jiném směru než většina šlechty, nesnášela jsem to odmala, nucena hrát a zpívat i když mi to nešlo, zakazovat mi dělat to co miluji, a být s tím koho miluji... "Promiň, já ..nejsem zrovna z těch co by se titulem pyšnily..." Podívám se na ni omluvně s usmáním. Zamrkám k ní a přitakám, je spousta věcí co děvče dělá nedobrovolně. "Já taky...mě sem rodiče poslali abych jim nedělala ostudu doma.." Zasměji se trochu hystericky protože je to nesmysl, jsem lékařka zachraňuji životy a oni se stydí protože doma nesedím s rukama v klíně a neštrikuji obleček na své desáté dítě... zatrne mi, dojde mi, že nemám obleček ani na to co čekám. "Jsi teď a tady, už je to pryč..." Pokusím se odhodit její neštastné myšlenky někam daleko, tak aby to nebylo tak citelné a zapomněla, ne, že by nynější situace byla šťastnější. Zavrtím hlavou razantnš. "Jsi blázínek, viděla jsi jak se na tebe ti venku dívají? Já jsem angličanka, tuctová, ale ty...jsi exotická...nebo ta kejklířka Padma...vy máte velikou výhodu v kráse...jste neobvyklé..." Ale ten zbytek už tak slavný není, muži dnes většinoiu myslí, že mohou ženy vlastnit, tedy já osobně se do vztahu nehrnula, což svědčí i můj nevdaný stav v mém věku. "A ti staří zapšklí, těch si nevšímej, stejně se dívjí na mě, šlechtična ve středním věku a neprovdaná...páni a představ si až zjistí že jsem v oček..." Polknu a kousnu se do jazyka... "Neříkej to prosím..."
|
|
|
Post by Diana Hawkins on Oct 17, 2017 17:53:52 GMT
Nepyšnila se? Tak to jsme byly dvě. Měla jsem štěstí, že šití, které jsem se musela už v raném věku učit, jsem dělala ráda. Ale klanění, dokonce padání na kolena, před princem, který si mě měl vzít, to jsem neměla ráda. Měla jsem k němu obrovskou úctu, ale dávala jsem to najevo slovy nebo gesty, ne klaněním. Neměli by se manželé dávat najevo své city slovy? Nebo jsem se mýlila? Ale abych jí odpověděla, zakroutila jsem hlavou a usmála se. "Neměla jsem to ani pokoušet. Ale jsi první šlechtična, která by se tímto nepyšnila." "Ostudu? Ty?" zeptala jsem se zaskočeně. Claire mi nepřipadala, jako někdo, kdo dělá hlouposti nebo věci, kterých bude potom litovat. Neměl by se doktor nejdříve rozmyslet, co udělá před tím, než něco pacientovi udělá? Nešlo mi to dohromady; Claire a hlouposti. "Jsem ráda, že tu jsem." namítla jsem. Mohla jsem dopadnout daleko hůře. Ti piráti mě mohli najít a prodat, i když to by se stalo i tak. Děkovala jsem bohům, že mě obdarovali touto malou schránkou, která se dá tak dobře schovávat. "Dívají?" zamračila jsem se "Spíše bych to přirovnala k pohledu vlka, který loví laň." Jak byli muži větší, měla jsem z nich větší hrůzu. Muži z našeho království nikdy toto nedělali, alespoň ne ve společnosti. Ale v každé společnosti byly ženy brány jako majetek. Nad tou představou mi bylo smutno. Bral můj otec matku jako majetek? Bral by mě i on jako majetek? Otočila jsme se k ní. Ona opravdu čekala? Koukla jsem na její ještě ploché bříško a usmála jsem se. "Proč bych měla prozradit něco tak krásného?" zamumlala jsem. Vypadalo to, že maličké nebylo chtěno. Soucítila jsem s tím maličkým. Taky jsem si tak připadala. "Teď budeš mít alespoň někoho, kdo tě nebude soudit. Jako třeba ti staříci. Víš jak já ti teď závidím?" řekla jsem jí, trošku razantněji, ale nemohla jsem si pomoct. Bez mé fenky bych tu byla sama. Co bych si počala sama? "Já nic nepovím a ani pomlouvat tě nebudu. To ti na svou švadlenkovskou čest slibuji." řekla jsem s úsměvem.
|
|
|
Post by Claire Quinsey on Oct 18, 2017 6:10:43 GMT
V tomto jsme si byly hodně podobné zdá se. Mávnu rukou. "O nic nejde, jen jsem unavená a protivná, to víš, mám na to věk.." Zasměji se, nejsme nejmladší n tuto dobu, většina žen v mém věku už má pomalu zaděláno na vnoučata. Pokrčím rameny. "Chtěla jsem léčit a ne se dobře vdát, nakonec jsem se seznámila s Frankem...byl úžasný, ale v den naší svatby..." Sklopím zrak a uroním pro něj jednu slzu s úsměvem, je to dlouho ale nikdy na něj nezapomenu. "Byl statečný, ale někdy už ani takovým nedovedeme pomoci." Pokrčím rameny. Zasměji se když oví, jaký má pocit z jejich pohledů. "To je pravda...mylsím, že někteří mužové ani nemají jiný způsob jak se na ženu dívat, jsi krásná a chtěli by tě ulovit, víš jak se většinou dívají na mě? Jako na dostupné zboží, myslí, že jsem zoufalá a stará...jak patetické, já sama nikdy nepotřebovala muže..." Což je paradox, vzhledem k tomu, že jsem v očekávání, avšak, jak to vysvětlit? Možná jsem opravdu běhna, ale na druhou stranu nemyslím si, měla jsem pár mužů pro potěšení ale Jamie..ten byl jiný byl tak sladký tak nevinný tak hodný, ten jeho pohled byl... Zachvěji se a už na něj zase myslím. Usměji se na ni když odpoví a přitakávám, souhlasím s ní. "Vím, že jsi čestná, díky Diano a máš pravdu...těším se, opravdu se těším..." Zasměji se a trochu si přejedu rukou po tváři na které jsou červánky, z myšlenek na Jamieho a také z toho co si o mě asi teď musí Diana myslet, na otce se neptala. je jí jasné, že nejsem sezdaná, ale nezdá se, že by měla potřebu mne soudit.
|
|
|
Post by Diana Hawkins on Oct 18, 2017 9:08:20 GMT
Musela ho opravdu milovat. Milovala jsem někdy svého snoubence? Viděla jsem ho každý den po dobu osmi let, říkal mi, že mě miluje, ale já mu nikdy neodpověděla. Nevěděla jsem co mu mám odpovědět. Mlčela jsem, vždycky a ničilo mě to, protože jsem věděla, že tichem ho ničím. Chtěla jsem ho vidět a poznat, jestli jsem ho někdy milovala. "Žiješ teď a tady." zopakovala jsem její slova s menším úsměvem. "Vím, že potkáš někoho úžasného. Bůh ti musí dát ovoce za to, že zachraňuješ životy." "Ale všichni určitě ne. Nebo by už všichni poctiví vymřeli?" ptala jsem se s menším úsměvem. Muži byli zvláštní stvoření. Bylo zajímavé sledovat, jak reagují jinak než ženy. Občas jsem se jejich reakce i bála. Chtěla jsem žít bez strachu, jen mi to s opačným pohlavím nevycházelo. Bála jsem se otce, bála jsem se snoubence, zákazníků, ale nikdy jsem to nedávala najevo, alespoň jsem v to doufala. "U mě vždycky najdeš přítele." řekla jsem a uklonila jsem se, automaticky. Ani jsem to nepostřehla. Starých zvyků se zbavuje těžko. "P-Promiň! Síla zvyku." zamumlala jsem.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Oct 19, 2017 18:37:55 GMT
Hlídání Fenrira mě lehce unavilo, hlavně psychicky, neboť jsem se musel hodně hlídat a na nervy to byl pořádný nápor. Tak či onak se mi potvrdila teorie o upírech, vždycky, když se jim snažím věřit přesvědčí mě o opaku. Musel jsem nad sebou zakroutit hlavou, neboť byla jen má hloupost, že jsem musel jít do toho lesa... Jenže povinnost mi prostě nedala, tak či onak by ten úkol někomu jinému a dopadlo by to podobně. Procházel jsem mezi stany, ve kterých už většina našeho tažení spala. Tábor dávno o něco utichl a tak jsem i já našlapoval tiše. Nikdo z nás netušil zítra bude, jak si s námi Osud pohraje. Já jen věděl, že napětí ve vzduchu nad táborem bylo téměř hmatatelné. Nikdo nevěděl, jestli opět uvidí svůj domov... a kdy přijde hodina střetu s Normany. Na kratičký okamžik jsem se zastavil, abych pohlédl ke stanu královny, vyzařovalo z něj stále tlumené světlo. Z úst mi vyšel tichý povzdech, načež jsem se nadechl chladného nočního vzduchu a opět se rozešel. Opět jsem pokývl hlavou svému muži, který stál na stráži před stanem lady Elizabeth. Vše vypadalo, že je v pořádku a tak jsem pokračoval dál ke stanu, ve kterém bylo to nejcennější co jsem měl. Před stanem mě měkkým zafrkáním pozdravil Hrom a já mu přejel dlaní po čele. Odepnul jsem si opasek s mečem a skrčil se, abych vlezl do stanu. "Emmeline?" Zašeptal jsem tiše, kdyby snad už spala.
|
|
|
Post by Emmeline Dove on Oct 19, 2017 18:56:26 GMT
Jakmile odešel, počítala jsem s tím, že se vrátí brzy, že se šel jenom podívat, co se tam děje a ne že zmizí na několik hodin. První půl hodinu jsem byla více méně otrávená z dění kolem, a tak jsem se jen procházela sem a tam, zaběhla si ještě do stanu s jídlem, abych se opět trochu nasytila a hrála si s otcovou dýkou. Jakmile uběhla hodinu a Archie nebyl nikde k nalezení, začala jsem mírně panikařit. Přeci bych ale věděla, že se mu něco stalo, že ano? Prostě bych to nějak vnitřně poznala. Po další uplynulé hodině jsem se v naprosto hysterickém stavu chtěla vydat do lesa ho hledat, byla jsem naprosto nepříčetná, a kdyby mne nezastavil očividně jeden z Archieho mužů, který mě poslal zpátky do stanu, asi bych ještě teď v té tmě bloudila po lese. Nechtěla jsem ho ale poslechnout, protože jsem ho chtěla najít, bála jsem se o něj, ale stavět se proti šest stop vysokému muži, který by mě mohl obejmout tak dvakrát mi nepřišlo moudré, a tak jsem ho správně uraženě, jak to umí pouze dívky, opustila a zalezla si do stanu, kde jsem brečela. Ani nevím proč, prostě jsem se o Archieho bála, nechtěla jsem a stále nechci o něj přijít, už tak mě děsí představa, že by se mu mohlo něco stát ve válce, natož aby zmizel a už se nevrátil. A tak jsem prostě usnula vyčerpáním z toho pláče v naprosto nepřirozené pozici, dýku si tisknouc k hrudi. Najednou uslyším tichý hlas, který mě donutí se prudce v sedě narovnat a namířit směrem ke vchodu do stanu špičku dýky, ale to uvidím Archieho. Překvapeně vykulím oči, odhodím dýku bokem a prudce ho popadnu za košili, za kterou ho strhnu za sebou na zem, obmotávajíc si ruce kolem jeho krku. "Pane bože, kde jsi byl?! Bála jsem se, že se ti něco stalo!" zaúpím a už opět začínám natahovat.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Oct 19, 2017 19:25:18 GMT
Vytřeštil jsem oči, když se ve tmě zaleskl hrot dýky. Takové uvítání jsem opravdu nečekal, ale podle pachu jsem věděl, žee je ve stanu jen Emmeline. "Prob.." Začal jsem, ale nedokončil, protože mě Emm chytla za košili a strhla za sebou do stanu, po tom, co odhodila dýku stranou, zřejmě si uvědomila, že jsem to já a ne někdo nebezpečný. Překvapeně jsem se nadechl, nežli jsem dopadl na zem a ještěže tak, neboť to vzápětí už moc dobře nešlo. Emmelininy ruce, která mi obmotala okolo krku mě téměř přidusily, jak se ke mě tiskla, úplné klíště. V jejích slovech byla slyšet starost a pláč. Výčitky se do mě zaryly svým ostřím, neboť jsem moc dobře věděl, že jsem porušil slovo, které jsem jí dal. "Jsem v pořádku,... omlouvám se. Strašně mě to mrzí." Zašeptal jsem provinile. "Jen mě prosím přestaň škrtit." Krátce jsem se uchechtl. "V tom lese se strhla potyčka mezi lidmi z našeho tábora a normanskými vlkodlaky... Byl mezi nimi upír, kterého se jim podařilo zajmout a já ho odvedl do tábora, jenže jsem dostal za úkol na něj dohlídnout. Chtěl jsem se vrátit, ale nemohl jsem. Vážně se omlouvám." Vysvětlil jsem jí a pohladil ji po vlasech. A pak, když jsem se jí zadíval do tváře, jsem si toho všiml. "Ty jsi... brečela?" Zamračil jsem se nesouhlasně a zároveň nechápavě. "Proč?"
|
|
|
Post by Emmeline Dove on Oct 19, 2017 19:37:11 GMT
Nechtěla jsem ho vyděsit, ale to spíše on vyděsil mě, protože člověk očekává kdecos a já jsem netušila, že se ještě vrátí. Vážně už jsem si myslela, že ho někde podřízli. To se ale naštěstí očividně nestalo, protože tady přede mnou stojí v mírném předklonu, aby se vešel do stanu. Jsem občas jen trochu melodramatická, nic víc. Ještě aby si stěžoval, to by už schytal políček, jelikož já se tady třesu strachy, že se mu něco stalo a on si vesele pobíhá někde po lese. Pitomec můj. "Už mi to nikdy nedělej, rozumíš?!" zafňukám mu do ucha a nadále ho tak lehce dusím, protože jsem prostě ráda, že je v pořádku a že je zase se mnou. A že je živý a zdravý. "O-Omlouvám se," lehce se zachichotám, když mi oznámí stav jeho plic a opatrně povolím stisk, aby měl možnost opět svobodně dýchat, ale že bych se nějak úplně odtahovala, to se říct nedá. "Co dělal mezi vlkodlaky upír?" zeptám se zmateně, tohle mi nejde do hlavy, přeci jen se ty dvě rasy zrovna nemusí, co jsem tak slyšela z vyprávění a měla možnost zažít na vlastní oči. "To je v pořádku, jen jsem měla strach, že už se nevrátíš," odpovím nakonec a spokojeně přivřu oči, když mne pohladí po vlasech, ale nakonec se mi podívá do teď už lehce zarudlého obličeje. Rty mám rudé jako plátky růže, oči též růžové a především opuchlé od toho všeho pláče. "Cože? Ne.." zalžu okamžitě, ale pak mi pod tou lží tváře zrudnou ještě více a pomalu přikývnu. "Protože jsem se o tebe bála, protože tě mi-" zaseknu se, jelikož jsem mu řekla, že se mu vyznám, až se vrátíme domů a lehce ho praštím pěstičkou do ramene. "Pitomče," zabrblám a zrůžovím kompletně celá, protože i takové hanlivé označení je pro mne nezvyklé.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Oct 19, 2017 21:09:28 GMT
"Rozumím." Přitakal jsem přidušeně a pousmál se, neboť jsem byl naprosto šťastný, že ji mohu opět držet v náručí i přes ten jistý nekomfort malého množství kyslíku v mých plicích. Proto jsem ji se smíchem požádal o to, aby svůj stisk trochu povolila. S omluvou a lehkým chichotáním mi uvolnila krk a já se tak mohl opět pořádně nadechnout. "Díky." Řekl jsem vděčně a stále se lehce křenil. Byl jsem rád, že se, ale neodtáhla a zůstala v mém náručí... uklidňovalo mě to. "To mi také není jasné... Ti vlkodlaci byli podle všeho mučení, měli plno jizev a chovali se naprosto nepříčetně, ale co dělal mezi nimi netuším. Přišel jsem až když bylo po všem." Dal jsem jí odpověď, která ale její otázku zcela nezodpověděla. "Podle těch, co tam byli, se nechal zajmout dobrovolně, ale když jsem jej hlídal... no řekněme, že to tak úplně nevypadalo. Kdyby ho královna nechtěla vyslechnout, s radostí bych mu..." Raději jsem se odmlčel, neboť jsem se bál, že Emm svými slovy jen vyděsím. Na tváři se mi rozlil úsměv, když zareagovala na mou omluvu. "Neboj, mě se jen tak nezbavíš." Čekal jsem, že se bude zlobit, ale zřejmě jsem se spletl a vyšel z toho dobře. Co mě ovšem zarazilo byly stopy po pláči. Na tváři se mi objevil nesouhlasný výraz. Jakmile jsem se jí na to zeptal, pokusila se to zapřít, ale okamžitě se prozradila a tak to raději vzdala a přiznala se. Byla rozkošná, když mi vysvětlovala proč brečela, ale vzápětí se zasekla, aby neřekla něco, co si schovávala pro návrat domů a praštila mě tou její drobnou pěstičkou do ramene. Byl jsem hlupák, že mi nedošlo, že to bylo kvůli mě... Zároveň s tím mě počastovala nepříliš slušným pojmenováním, které jsem si vlastně právem zasloužil, ale přesto jsem se začal na okamžik smát. "Au!" Byla celá rudá a já toužil jen po jednom, jenže jsem se stále cítil děsně provinile. Nemohl jsem si odpustit, že uronila slzy kvůli mě... to jsem nechtěl. "To jsi neměla... brečet jen kvůli mě. Za to nestojím. Nechtěl jsem tě dohnat k slzám, ještě jednou se omlouvám." Zadíval jsem se do jejích nádherných očí a jemně si ji k sobě přitiskl. Pak jsem ji políbil, něžně... jako bych se jí tím snažil omluvit.
|
|