|
Post by Angelique DuPlessis DeBelliere on Oct 9, 2017 15:34:14 GMT
Myslela jsem to ironicky, neboť nic nepotěší ženu po právě společně strávené noci s mužem, než to , že si na vás ráno nebude pamatovat, ale nepochybuji, že hunské ženy jej měly za boha, však byl pobočníkem jejich vůdce bojovníkem a silným protivníkem. Je vidět, možná ne mnoho ale je znát, že se pere sám se sebou, jeho boj je zábavný a milý, přesto pro mne najednou není nejdůležitější to, co se o něm dozvím, ale to co se o mě dozví on. Poví mi, že ty rány mu způsobila magie, která se dere zevnitř, v tom případě jsem jej ošetřovala naprosto zbytečně, nebo´t zašívám něco co se otevírá zevnitř, spravit potřebuje vnitřek Koriala ne kůže. Vydechnu a podívám se na moment jinam, nechám jej mluvit a pak se na něj zahledím stylem: Nemusíš..nic z toho nemusíš, jen si nechat pomoct. Můj upřený pohled a zatnuté rty mluví samy za sebe, a popravdě netuším jak se zachovám zda budu schopná ctít jeho přání a nechat jej zemřít a nebo mi přeskočí a udělám něco hloupého, proti jeho vůli a on mi to již neodpustí, ale bude žít...to mi za to stojí hádám. Proč? Na to mám celou věčnost přicházet proč. "Přečtu je..přečtu vše..." Abych rozuměla, abych věděla...základem schopnosti přemoci nepřítele je vždy znát jej. A nyní je nepřítelem ona moc. Ona destrukce, která se usídlila v těle, které jí nepatří, trýzní mysl, která jí nenáleží, moc je vždy opojná ale tato, k čemu? Netuším proč existuje, zatím, ale přijdu na to, nevěřím totiž, že by matka příroda tvořila něco jen aby uškodilo a zaniklo...má to hlubší smysl, směr a důvod, a ten když najdeme, zachráníme jeho život. Po jeho posledních slovech se k němu makloním blíže a stisknu jeho ruku. "Nefandi si Koriale...nejde o můj život...jde o ten tvůj..." Šeptám, není to tak zcela pravda, nějak jsme se propojili v jistém slova smyslu a já věřím, že to tak mělo být a vím, že i on, jsem si tím jistá. Nevím jak a proč ale jsem. Přivřu oči, když mi přejíždí po ruce a sleduji jen mlhavě jak usíná, polknu lehce, je tak blízko. Neublíží mu to...Jemně se posunu blíže a skloním k němu. "Odpusť.." špitnu ale pochybuji že mě ještě slyší, skloním se k němu a políbím jej, zachvěji se. Odtáhnu se a nepouštím jeho ruku, celou noc předpokládám oči nezamhouřím, ale to nevadí, já spát nepotřebuji.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Oct 9, 2017 16:56:19 GMT
Jeho náhlá reakce mě donutila škubnout hlavou směrem k němu, když naše obličeje dělil jen malý kousek, protože se ke mě nahnul a vyprskl na nenávistná slova. Slova, jež urážela královnu a tím i mne. Oči mi zaplály, jak se ve mě vzedmul vztek. Minula nás hlídka, sledujíc Fenrira a jeho chování. Nežli mi položil další otázku prokřupal si klouby, netušil jsem s jakým cílem, ale bylo mi to popravdě jedno... mě to rozhodně nepříjemné nebylo. "Protože, kdyby jsme tě chtěli zabít, udělali bychom to rovnou a já tady s tebou neztrácel čas." Zavrčím na něj, všímajíc si jeho pohledu na mé zbrani. V další chvíli už jsem byl také na nohou. Ruce jsem měl zatnuté v pěst, upírajíc je cizinci do očí... Jen stěží jsem se držel, abych mu nezavřel pusu ranou pěstí. "Neznáš ji!" Namítl jsem, když vytáhl dýku z kmenu a otočil se k odchodu. Samozřejmě, že jsem za ním okamžitě vyrazil s rukou na jílci meče. "Jestli se nezastavíš a nedáš mi zpět svou dýku, už ti nebudu moci zaručit, že se ti nic nestane." Procedil jsem za ním skrze zatnuté oči.
|
|
|
Post by Claire Quinsey on Oct 9, 2017 18:55:24 GMT
Byla jsem na Dianu pyšná, její názor je stejný jako většiny, i jako můj, válka je zbytečná a pro hlupáky, nicméně pokud ti hlupáci zabíjí naše lidi a chtějí vzít naše domovy, musíme bojovat, a my, které bojovat neumíme? Máme smutnou povinnost ošetřovat raněné a utěšovat ty, kterým už pomoci nejde. Vydechnu a povzbudivě se na Dianu podívám a stejně tak i na špeha, který leží a modlí se za milost o svou ruku. "Budu počítat do pěti..." Sdělím mu a začnu počítat, s počátečním písmenem slova čtyři škubnu s rukou a narovnám kost. Muž je tak překvapený, že chvíli zapomene na bolest, ale jakmile si uvědomí co se stalo a ucítí co se mu stalo steče mu po tváři slza a slyším tiché chrčení, které proniká přes roubík. Kývnu na Dianu aby mu vyndala roubík a podám jí pálenku v měchu aby mu ji podala. "Vidíš, jsi šikovný jinoch...už to jen zafixuji, dej si...jen si dej ať usneš..." Pochválím jeho statečnost a políbím jej na čelo. "KOukej, vezmeš pruhy té látky a nejprve obmotáš místo kde je ruka zlomená..." Ukazuji Dianě. "Pak přiložíš dlahy, proti sobě, tak aby kost neklouzala, je to zlomené tady, takže to dáme sem...ideální by bylo podepřít kost zevnitř ale to není možné..." Ne v této době rozhodně se nikomu ani nesní o vnitřních spojích kostí. "A pak to obmotáš další vrstvou plátěných obvazů, tak aby to neklouzalo...dáme ti šátek." Obrátím se na muže, ruku má zlomenou na kosti pažní. ta je velká bolí ale může mít ruku ohnutou a vyvázanou k tělu, tak se mu nebude hýbat a může srůst, pokud sňeť nebude rychlejší. "Zlomenina je zavřená, kost netrčí, větší problém by mohla být tato rána..." Ukáži na sek, který přeťal kost, ale ne přímo tlakem. To místo podepřu před prvním obvazem plátnem nasáklým alkoholem,jediným desinficiens, spolu s bylinnou směsí,která se v alkoholu macerovala, kterou tu máme.
|
|
|
Post by Richard Kearney on Oct 9, 2017 19:19:18 GMT
„Proč jsme bojovali ve Svaté zemi? Proč seveřani vedli expanze?“ Pokrčím rameny. „Řek bych, že jakmile dostaneš do rukou dost moci, vždycky jí budeš chtít víc.“ Jasmine v tomhle byla jiná. Nejspíš. Těžko říci, ale nejspíš ano. Já? Ne. I já jsem se dokázal opájet mocí, když jsem zrovna náhodou vystoupal dostatečně vysoko v žebříčku hodností. Líbilo se mi mít převahu nad ostatními, mít v rukou jejich životy, líbilo se mi vést rozhodnutí, která se mě de facto netýkala, protože já jsem stál mimo bojiště, kde padli ti, které jsme tam poslal. Líbilo se mi, že se situace obrátila a pro změnu jsem to já, kdo jakž takž řídí svůj osud. V minulosti. Nyní? Nyní celý tenhle spor nebyl neosobní. V Ingwirthu jsem našel svůj domov. Našel jsem zde ženu, kterou miluji a která čeká první dítě, které si hodlám skutečně přiznat a brát se jako jeho otec, dohlížet na něj a prožít jeho první krůčky i slova. Našel jsem zde přátele. A nehodlám se toho vzdát. Dokud budu dýchat, nikdy. „Jsi královna. Chtějí tě zabít…“ přitakám na její slova pochmurně. „Na druhou stranu, my jim to nemusíme dovolit…“ Natáhne se k ní, abych ji jemně políbil do vlasů. Byla to prekérní situace, protože jsme oba též věděli, co ji čeká, pokud prohrajeme. Uvězní ji, ideálně popraví a dají na odiv, aby každý věděl, že nyní v Ingwirth Holdu vládne nový řád. „Zatím vím jen o vlcích… Alespoň v tomhle jim budeme konkurovat…“ Bylo to lepší než nic a faktem bylo, že i já v nouzi nasadím svou druhou podobu. Pokud vše půjde dobře, pokusím se tomu vyhnout, abych byl schopen sledovat stále situaci, na druhou stranu se znám – jako vlk bojuji lépe. „Co se týče posil, hádám, že s těmi zatím nemůžeme počítat…“ zkonstatuji. Nelíbilo se mi to, jistěže ne, ale nebudu kvůli tomu zrovna fňukat a je vždy lepší počítat s reálnou silou. „Zemře hodně koní, ale i lidí, což je pro nás docela výhoda…“ Podívám se zamyšleně na mapu. „Mokřady by byly skvělý. Máš pravdu v tom, že maj těžkododěnce, takže v otevřeném poli bychom byli prakticky mrtví ve chvíli, kdyby se proti nám rozběhli. Mokřady nám dávaj aspoň nějakou šanci. Nebylo by na škodu použít kopí nebo seřezat kůly do ostnů. Tím setřem tu jedinou hlavní výhodu, co mají… A pokud budem mít možnost vybrat si terén…“ Tak jsme opravdu měli naději. Jinak? Nu… Nemyslím. Podívám se na její packu, která sevře tu moji, než se obrátím zpět na ni. „Neriskovat. Rozdělit je klasicky na tři pluky, dopředu dát lučištníky, terén jim poskytne dost času, aby v jejich řadách napáchli škody. Nejhorší bude první střet s jízdou. Nechat je přijít, nespěchat… A nechat si někoho v záloze, navrhuju právě vlky, ti se umí pohybovat rychle a hbitě. Zítra bychom měli vytáhnout na místo a donutit je, aby se s námi střetli. Nemyslím, že budou chtít, takže je musíme vylákat. Bude to znít trochu drze, ale na tebe by mohli slyšet – když budou vědět, že jsi tady, a my jim dáme najevo, jak moc jsme vůči nim slabí. Nemyslím, že odolají…“
|
|
|
Post by Fenrir on Oct 9, 2017 19:29:31 GMT
Otočím se na něho ''Když někoho mučíš, tak jsou informace důvěryhodnější... To už znám moc dobře a stačilo mi jak sennoujednali v mém království'' sevřu pěsti a dýky schovám k sobě. Přičemž pokračuji v chůzi, protože vím co se stane, když zůstanu. Neexistuje panovník, co by dokázal bojovat za dobrou věc a nehledět přitom na své vlastní povrchní zájmy. Zastavil jsem se a otočil ''Možná, že bojuje za vás... Ale já svůj život nehodlám ukončit mučením od cizí královny, když jsem se nechal dobrovolně zajmout'' jakmile to dořeknu otočím se a rychle vytáhnu svoji petardu, kterou držím v ruce. Mám ji vždy schovanou v předních kapsách abych ochromil nepřítele a přitom stihl utéct. Přede mnou jde vidět obrovský les, ale cítím, že zamnou je ten vlkodlak. Svírám petardu pevně, připraven ji hodit.
|
|
|
Post by Diana Hawkins on Oct 9, 2017 19:33:01 GMT
Děkovala jsem Bohům, že jsem kost špeha nemusela narovnávat já. Možná bych na to neměla ani sílu. Obdivovala jsem Claire a doufala jsem, až tohle všechno skončí, nebudu se bát ošetřovat rány sama. Byla jsem nervózní dělat cokoliv sama, protože jsem měla pocit, že dělám něco špatně. Potřebovala jsem příkazy a to byla jedna z věcí, kterou jsem na sebe neměla ráda. Z hloubky duše jsem si přála, abych mohla být jako Diana, která šije. Ta byla svým pánem, to bylo její bojiště, ale teď jako by tu ani nebyla. Pohladila jsem špeha po tváři a zároveň jsem utřela slzu, která mu tekla po líčku. Už to měl chudák za sebou. Záviděla jsem mu. Ráda bych, aby my všichni jsme to měli za sebou. Jednou rukou jsem mu vzala roubík z úst a druhou jsem uchopila měch s pálenkou, který jsem mu přiložila k ústům. "Už je dobře. Je po všem, sire." Poté co muž vypil pálenku, položila jsem měch vedle sebe, zatímco jsem poslouchala Claire. Vzala jsem látku a obmotala ji kolem zlomené části. Pohledem jsem chvilku hledala dlahy. Byla jsem nervózní, protože jsem mu nechtěla ještě více ublížit. Dlahy jsem opatrně dala na místa, která mi Claire řekla. Nakonec jsem vzala plátěné obvazy a uvázala je. Když jsem se koukla na svoje "mistrovské dílo", vypadalo to lépe než jsem čekala. Říkala jsem si, že příště to zkusím i bez Claire. Zraněných tu bylo dost a já jsem jí nechtěla nějak rušit od práce. Alespoň jsem věděla, že se bych se dovedla postarat o zlomeninu.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Oct 9, 2017 21:14:23 GMT
Otočil se na mě, aby mi odpověděl... Musel jsem se uchechtnout. "Myslíš si, že já něco podobného neznám? Avšak právě ne odsud." Podívám se na něj s jakousi nadějí, že nebudu muset zacházet příliš daleko. Že nedojde k tomu, aby musel použít něčeho jiného, nežli slov k tomu, aby jej zastavil. Neuposlechl mě, když jsem mu řekl, aby zastavil a dal mi své zbraně... místo toho si je schoval a pokračoval v chůzi. Následoval jsem ho dokud se nakonec přeci jen nezastavil a neotočil. Už se zdálo, že dostal rozum, ale... po pronesení dalších slov se otočil, vyndavajíc něco z kapsy a pak se rozešel k lesu. Vyrazil jsem okamžitě za ním se vzteklým zakletím. Štěstím bylo, že mi přišli na pomoc dva z mužů, kteří sloužili pode mnou, a které mi darem královna před několika měsíci přidělila. Zrovna procházeli kolem, když se Fenrir rozhodl vyrazit k lesu. Oba mu okamžitě zastoupili cestu, připraveni ho zadržet. "Už ani krok!" Přikázal jsem mu dost zvučně na to, aby to slyšel a vytáhl šavli z pochvy. "Máš dvě možnosti, buď budeš spolupracovat a pomůžeš nám, nebo půjdeš do žaláře. Vyber si!" Zavrčel jsem na něj s tasenou zbraní, ale neměl jsem v úmyslu útočit. Bylo to jen pro případ, že by se o něco pokusil. Co si, ale bude nalhávat, trpělivost mi pomalu docházela.
|
|
|
Post by Fenrir on Oct 10, 2017 5:55:09 GMT
Pousměju se a sevřu petardu, kterou hodím mezi strážné. Ta vybuchne a ochromí je, přičemž já proklouznu okamžitě mezi nima a rozbíhám se směrem k lesu ''A ty si myslíš, že já se nechám chytit jenom tak?! Nikdo mě tady z vás nezadrží a nezabije!'' zařvu za sebe rozčílen z toho, jak jsem jen mohl být tak hloupý, že jsem skočil někomu na to, že existuje hodné království. Sevřel jsem dýky, vytáhl je a z ničeho nic se na patě otočil a rozběhl směrem k Williemovi ''Nenechám se zabít!'' zařvu na něj
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Oct 10, 2017 14:17:09 GMT
Ten zatracený upír použil nějakou petardu, kterou hodil mezi mé muže a tím je dostatečně ochromil na to, aby jim proklouzl a rozběhl se k lesu. Vyrazil jsem za ním, bez váhání či většího přemýšlení, neboť vzít si luk a zastavit ho šípem mi došlo, až po chvíli. Díky jeho slovům mi jen více vřela krev v žilách, už jsem se zmiňoval o tom, že nemusím upíry? "Máš pravdu, nikdo tě tady nezabije, pokud nebude muset, ale věř tomu, že já tě nenechám utéct!" Odvětím klidněji, nežli jsem se cítil. Hnal jsem se za ním, svírajíc v ruce svou šavli. Fenrir se však náhle otočil s tasenými dýkami a vyrazil proti mě. Okamžitě jsem zastavil, překvapen tou náhlou změnou, ale ne na dlouho. Zaujal jsem obranný postoj, připraven na jeho útok. "Nikdo z nás tě nechce zabít, pokud se nebudeš chovat jako idiot!" Zavrčel jsem na něj v odpověď.
|
|
|
Post by Fenrir on Oct 10, 2017 18:23:39 GMT
Zastavím se pár metrů před ním a začnu se smát ''Nikdo? Nikdo?!'' zhluboka se směju skoro až z plných plic jeho naivitě, ale v tom vrhnu jednu dýku před jeho nohu, přičemž se rozběhnu a vrhnutá dýka nejspíš zaujala jeho pozornost a já tak měl šanci pod ním sklouznout a pokusil se ho říznout do vrchní části lýtky zezadu. Jakmile to udělám, vyskočím a odrazím se od něj dál ''Nechci tě zabít, tak mě nepronásleduj!'' rozeběhnu se jinudy do lesa.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Oct 10, 2017 19:13:15 GMT
Fenrir se zastavil kousek přede mnou se smíchem a výsměšnými slovy. Ucítil jsem jak se mi protáhly zuby a já ztratil poslední sympatie, které jsem se vůči němu snažil mít. Opravdu jsem se snažil! Nadechl jsem se, uklidňujíc svého vlka, ale nepotlačil jsem jej. V další chvíli mi přistála před nohu jedna z jeho dýk, což na okamžik zaměstnalo mou pozornost, díky čemuž měl možnost pode mnou proklouznout, na což jsem dokázal zareagovat a uhnout. Nebyl jsem však natolik rychlý, abych se zcela vyhl jeho výpadu na mé lýtko, do kterého mě tak lehce řízl. Sykl jsem bolestí a okamžitě se otočil k němu tváří, přesně ve chvíli kdy on vyskočil na nohy a dostal se dostatečně daleko ode mě. Pokud si myslel, že mě jeho slova zastaví, spletl se... neboť mi došla trpělivost. A nejen mě. Byli jsme uprostřed tábora a tak nebylo možné, aby si toho nikdo další nevšiml, obzvláště, když jsme byli blízko královnina stanu... na místě, kde se to hemžilo dalšími vojáky. Vyrazil jsem za ním, ale v další chvíli mu zastoupili cestu ze všech stran vojáci, kteří jej zajali. Nasupeně jsem k nim došel, ale na vojáky kývl na znamení díků, načež jsem si od nich vzal pouta. "Říkal jsi něco o tom, že tě nechytíme?" Optal jsem se ho a nasadil mu je, ačkoli mě při tom mohl samozřejmě ještě zranit nebo někoho z ostatních vojáků.
|
|
|
Post by Fenrir on Oct 10, 2017 19:23:38 GMT
Nechal jsem si nasadit pouta a pak se lehce pousmál ''Do toho... Zkuste to'' a vzhledem k tomu, že jsem byl upír, mi samozřejmě nedělalo problém oba dva strážné co mě drželi odhodit od sebe a jednoho odkoupnout tak až spadl přímo před královnin stan do vchodu. Samozřejmě se na mě ihned vrhli a spoutali mi i nohy. Byl jsem naprosto nehybný a svalil se na zem jako hruška ''Nikdy se nepokloním žádné královně! Ruch jako prase a ona si povídá ve stanu... Pche! A té, že na vás záleží? Hovno leda!'' při těch slovech, ale došla jednomu strážnému trpělivost a tupou stranou meče mě trefil do hlavy načež jsem omdlel.
|
|
|
Post by William Archer de Cross on Oct 10, 2017 20:02:10 GMT
Nebylo to s ním snadné. Ve chvíli, kdy jsem mu nasadil pouta odhodil oba muže, jež jej drželi a jednoho z nich odkopnout tak silně, že skončil na prahu královnina stanu, "Sakra!" Zaklel jsem, když jsme se na něj okamžitě vrhli, abychom jej zneškodnili nadobro. To mu ovšem nezavřelo hubu a tak, jsem mu já svíral nohy, dávajíc mu je do železných pout a někdo jiný mu držel tělo u země, když jednoho z mužů přestal definitivně bavit a umlčel jej ránou do hlavy. Všem se ulevilo a já litoval toho, že jsem to neudělal sám. Teď jsem se jen děsil toho, co na to řekne královna, když jsme nedokázal splnit svůj úkol tak, jak bych měl. Zřejmě problémy prostě přitahuji, nebo opravdu nevím. Zvedl jsem se na nohy a otře si pot z čela, nevnímajíc ránu na lýtku, však to také nic nebylo.
|
|
|
Post by Fenrir on Oct 10, 2017 20:13:27 GMT
Probudil jsem se po hodině sevřený v poutech Archer vedle mě. Nemohl jsem se hnout a i když bych měl šanci rozlomit pouta na nohou díky síle upíra, akorát by to uškodilo a znova by mě chytili. Nohy mě celkem dost i tak boleli z toho jak utěsněné byli až jsem to měl okolo nateklé, protože neproudila dostatečně krev, tak jsem nakonec nedokázal poura rozlomit a pokusit se utéct. Byl jsem tak dlouho mimo, že mi nohy úplně odumřeli a já se nedokázal ani postavit. Zvládl jsem jen zvednotu hlavu na Williema se slovy ''To vás vážně muselo být tolik na jednoho?'' řeknu sarkasticky a s kamennou tváří se podívám do ohně ''Královna už vyšla?..'' a pak ztichnu čekajíc co odpoví.
|
|
|
Post by Jasmine O'Ravenheart on Oct 11, 2017 10:37:38 GMT
Chci jej opravit, ne my ale oni...já nikdy křížové výpravy neschvalovala. Přitkám mu. "Moc je opojná...musí se dávat veliký pozor.." Přiznám mu, i já mám mnohdy problém neplést si spravedlnost s bezmeznou mocí co v Ingwirthu mám, chci být osvícená ne diktátor. Nejsem Neron. Usměji se k němu. "Nedovolíme...nesmíme..." Podívám se mu do očí pevně. Přivřu oči, udělá něco co ve mne povolí stavidla, chtěla jsem , snažila se být profesionální ale hádám, že s ním to úplně nepůjde. Přitisknu se k němu a zabořím mu hlavu do ramene, když mi vtiskne pusu do vlasů. Obejmu jeho paže a stisknu je rukama jako by byl můj opěrný sloup. "Díky...díky že tu jsi, i když máš tolik co ztratit..." Zašeptám. "Není to samozřejmost a neberu to tak.." Musí to vědět. Opustit těhotnou ženu před rozsypáním není snadné pro nikoho, a už vůbec pro něj nebo´t on se zamiloval, on si ji vybral...a žije pro ni...to se jen tak nestává. Odtáhnu se a snažím se potlačit slzy. "Nechci být slabá, nikde to neříkej prosím..." je zbytečné to připomínat on by mne nezradil on ne...Sklopím oči při vzpomínce na malakaie a vydechnu. Usměji se trpce. "My máme tebe jistě že jim budeme konkurovat..." Usměji se na něj a potlačím vzlyk, začnu se uklidňovat. Zavrtím hlavou. "Nemyslím...." špitnu jen a podívám se mimo, zná mě, nějak myslím, že ví o mě a Malakaiovi, nikdy se ale nezeptal. "Výhoda...ach ano...ti lidé jsou nepřátelé, chtějí nám vzít domov, nelituji je..." Zavrtím hlavou a zvednu ji pevně a odhodlaně. "Ano to jsem předpokládala, otevřené pole je něco co bychom neměli dopustit ale zároveň to o co se oni budou snažit..." Na to je třeba myslet. "Přikážeš mužům vyrobit ty bodné zátarasy? Vysvětlíš jim co a jak? jsou tu řemeslníci, myslím, že by to měli dělat především oni a´t profesionální vojáci odpočívají...ti budou první linie...konec konců...oni a já..." Hlesnu. Když poví zítra pooteřvu ústa, jendou to přijít muselo, ale nejsem si jistá, že někdo počítal s tím, že to bude tak brzy. "Zvládneme zpacifikovat celý tábor do té doby?" Zeptám se jej.
|
|